U20 MM-kisat 2018–2019: Suomi

  • 220 067
  • 1 037
Tila
Viestiketju on suljettu.

Vaughan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Hakametsän jäähallissa aina kun Tapparalla kotipeli.
Hiljaisin hetki, jonka olen itse todistanut paikan päällä, oli 1.4.2003 Rinkelinmäellä kellon liikkuessa n. välillä 58.56-58.59: Esa Pirnes voitti alivoimalla aloituksen eteenpäin, ja kiekko aloitti liukunsa kohti HPK:n päätyä. Aloitusvoiton jälkeen kuului hetkellinen kohahdus, muutama "JES!" ja pari "EI" -huutoa. Sitten täysi hiljaisuus! Kunnes vähitellen alkoi yleisöstä jälleen irrota epämääräisiä ääniä kiekon lipuessa kohti tyhjää maalia. Tilanteen yllättävyys, dramaattisuus ja hetken tärkeys veti näköjään sanattomaksi myös sen kuuluisimman ja kovaäänisimmän katsomonosan (joka on ilmeisesti nykyään hiljentynyt lopullisesti...)

Suomen voitto Kanadasta oli kieltämättä suurimpia yllätyksiä, mitä olen maajoukkueen kanssa todistanut. Edellinen vastaava lienee Neuvostoliiton kaataminen - myöskin Kanadassa! Tunnen myös hieman tyydytystä, että voittopeli oli ainakin jonkinasteinen kunnianpalautus inflaatiosta kärsineelle "Meidän pelille".

Vaikka maalit eivät syntyneet rytmitettyjen kenttätasapainoisten hyökkäysten suorana seurauksena (ok, en muista tasoitusmaalin johtaneen tilanteen alkua, enkä rupea nyt tarkistamaan), niin ainakin Kanadan hyökkäyspeliltä onnistuttiin viemään paras flow pois pitämällä usein kiekkoa onnistuneesti Suomen hallussa. Kyllä sitä pohjois-amerikkalaista hurjaa vyörytystäkin nähtiin - mutta sitä olisi varmasti jouduttu vastaanottamaan vielä enemmän, jos Suomi olisi pääsääntönä roiskinut pitkiä avausyrityksiä Kanadan karvauksen katkottavaksi...
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Pakko antaa jotain posia välillä Ahokkaalle. Näin hyvin puolustavaa Suomen U20-joukkuetta en itse ole ennen nähnyt. Okei, 2014 mestaruus tuli pelaamalla määrällisesti paljon kiekottomana omassa päässä, mutta tuo oli suurelta osin selviytymistaistelua ja Saroksen päällään seisomista. Tässä turnauksessa (en katsonut USA-peliä) vastustajan maalipaikat on ollut pitkälti laskettavissa yhden käden sormilla per peli, jos kohta nämä kanadat ja usat ovat heikommasta maalivahtipelistä joinain vuosina kurittaneet tilanteista, joita ei maalipaikoiksi voi kutsua.

Kiekollisessa pelissä tulee edelleen kummallisia liikeratoja ja syöttöjen laatu on varsin huono, mutta tärkeimpänä kiekko on vahvasti saatu pidettyä itsellä. Enemmän liikkeitä hyökkäysalueella kohti maalia, niin saattaisi tuloskin paremmin seurata.
 
Heitän tähän nyt oman näkökulman. Sveitsi välierissä voi ensi kuulemalla vaikuttaa korvaan hyvältä ja jopa vähän helpolta vastukselta. Totuus on kuitenkin toinen. Sveitsillä on sinnikäs, todella luisteluvoimainen, taitava ja hyviä yksilöitä sisältävä joukkue. Lisäksi heidän maalivahtinsa Hollenstein on pelannut unelmaturnauksen, joten maalivahtitilanteessa ollaan tasoissa Suomen kanssa. Suomikin sai Kanada voitosta varmasti itseluottamusta ja me-henkeä lisää, mutta mites Sveitsi? Joukkueelle ennustusten mukaan varmaan jo nyt povattiin kotimatkalla olemista, mutta niin vaan joukkue on neljän parhaan joukossa, missä ei ole esim. Kanadaa tai Tshekkiä. Onhan tuo nyt helvetin kova temppu sveitsiläisiltä, jotka ovat 2010-luvulla aikuistenkin kisoissa väläytelleet ja menneet kaksi kertaa finaaliin. Jos Sveitsi pelaa samalla tavalla, kuin Ruotsia vastaan ja Hollenstein on samalla tasolla niin tästä tulee pitkä ilta Suomelle. Ja tämän viestin tarkoitus ei ollut manata Suomea vaan kertoa se fakta että Sveitsi on yllätysvalmis ja vaarallinen joukkue ja varmasti hekin tahtovat finaaliin.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Toivottavasti nää nuoret jannut ei sorru ylimielisyyteen kun on "vain" Sveitsi vastassa. Lisätietoja voi kysyä miesten MM-joukkueelta.

Kova peli tulossa, eikä oo vara yhtään menettää ajatusta, se on sanomattakin selvää. Cmon finlandiaaaa!
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Pelipäivä on hyvä päivä.

Startit aina mielenkiintoisella Yhdysvallat - Venäjä -kamppailulla, josta suoraan Kurashevin räpellykseen yksin Suomea vastaan.

Yhdysvallat - Suomi on suosikkifinaalini.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Heitän tähän nyt oman näkökulman. Sveitsi välierissä voi ensi kuulemalla vaikuttaa korvaan hyvältä ja jopa vähän helpolta vastukselta. Totuus on kuitenkin toinen. Sveitsillä on sinnikäs, todella luisteluvoimainen, taitava ja hyviä yksilöitä sisältävä joukkue.

Tuskinpa nykyään enää kukaan aliarvioi Sveitsiä - kuten sanottu niin luistelevat kuin viimeistä päivää ja pelaavat erittäin kurinalaisesti ja usein on vielä laadukas maalivahti esteenä. Mutta on se silti kahdesta muusta vaihtoehdosta selvästi paras vaihtoehto meille. Varmasti tulee hankala peli, mutta on täysi syy odottaa voittoa tästä ottelusta.
 
Viimeksi muokattu:

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Loppusuora häämöttää ja tuntuu melko uskomattomalta että Suomen peli yksilöineen ei vieläkään erityisesti kukoista. Tai itseasiassa tuo voi olla jopa mestaruuden ratkaiseva tekijä. Älytön energia kanukkien kaadosta kera lunastamattoman potentiaalin. Tärkeintä on nyt valmennuksen pelisilmä. Ne ylitaktiset hieromiset vähemmälle ja kehiin sitä mainittua pelille heittäytymistä.

Tolvanen toivottavasti jaksaa tsempata loppuun saakka vaikkei maaleja tule. En ole kaveria kehunut, mutta Eelin duunimäärä tulee olemaan isossa roolissa. Ja yhden ihmeen(kanukkipeli ratkaisuineen) myötä voidaan tilata toinen. Eli Kupari tekee KapasKasperit. Höpöniemi toivottavasti myös muistaa paremmin ja paremmin miten pienessä askissa pelataan. Kokemusta kun on. Luukkonen sitten jatkakoon huippuotteitaan.
 
Suosikkijoukkue
Leijonat, Carolina Hurricanes
Suoman asetelmat välieriin ovat erittäin mielenkiintoiset. Vastakkain on kaksi joukkuetta, jotka ovat varmasti kumpikin saaneet valtavasti lisävirtaa puolivälierästä, jossa kumpikin joukkue oli selvästi altavastaajana. Sveitsin maalivahti Luca Hollenstein oli aivan maaginen Ruotsi-pelissä, mutta myös Ukko-Pekka Luukkonen pelasi huippupelin Kanadaa vastaan. On mielenkiintoista nähdä, kestääkö maalivahtien loistovire.

Paperilla Suomi on vahvempi joukkue, mutta ennakkosuosikin asema ei ole oikein koskaan sopinut Leijonille, ja varsinkin viime keväällä nähtiin miesten MM-kisoissa, miten käy, kun keskikastin maita vastaan lähtee pelaamaan ylimielisellä asenteella tai puutteellisella latautuneisuudella. Välierä on vaikea täysin eri tavalla kuin Kanada-peli, johon lähdettiin selkä seinää vasten, hävityn USA-pelin jälkeen pienessä kaukalossa altavastaajana kisaisäntä-Kanadaa vastaan.
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Suomi teki historiaa voittamalla Kanadan, Sveitsi voi tehdä historiaa voittamalla Suomen. Kaiken kaikkiaan Suomi on voittanut Sveitsin noin suhteella 1:10 näissä kisoissa.

Mitä tapahtui kanadavoiton jälkeen joukkueelle on ydinkysymys. Vapauttiko se joukkueen pelaamaan?, vapauttiko se joukkueelta joitakin uusia voimavaroja? ovat keskeisiä kysymyksiä. Jos vapautti, Suomen voittoa voinee pitää selviönä. Yksilötaito on parempaa ja jos Tolvanen sai henkisen lukkonsa auki, kannattaa panostaa Suomen voittoon.

Mutta vain jos. Sveitsi on kukistanut Ruotsin, joka taas voitti Suomen. Suomi ei saanut ruotsimatsissa palaakaan, samoin kävi kommentaattorien mukaan Ruotsille Sveitsiä vastaan. Sattumaa Sveitsin voitto ei ollut, siitä osoituksena niukka häviö Kanadalle. Vain Venäjä avasi Sveitsin puolustuksen ja arvatkaapa, kuka ei ollut silloin maalissa?

Sveitsin peli on juuri sellaista, mikä on alkusarjan Suomelle myrkkyä, tiivistä puolustuspelaamista, vastaiskuja, loistava maalivahti. Suomen on jauhettava kärsivällisesti kuten tehtiin Kanadaa vastaan. Pikavoittoa ei todennäköisesti ole tulossa. Pessimisti miettii sitäkin. että Kanada saattoi olla Suomelle sopiva vastustaja näissä kisoissa. Vain Kanadaa vastaan Suomi sai pelinsä toimimaan, USA ja Ruotsi voittivat Suomen. Suomi olisi varmaan hävinnyt USAlle ilman Luukkosen huonoa päivääkin.

Pidetään siis Sveitsiä tänävuonna huippumaana, jonka kukistaminen vaatii nappisuorituksen jokaiselta. Vaikka Suomen voittoon uskonkin, en pidä tappiotakaan millään lailla mahdottomana. Sanoisin että näillä joukkueilla Sveitsi voittaa 1:3.
 
Viimeksi muokattu:

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Pidetään siis Sveitsiä tänävuonna huippumaana, jonka kukistaminen vaatii nappisuorituksen jokaiselta. Vaikka Suomen voittoon uskonkin, en pidä tappiotakaan millään lailla mahdottomana. Sanoisin että näillä joukkueilla Sveitsi voittaa 1:3.

No jaa, katsoen Sveitsin turnausta ja esipelejä niin vaikea pitää sitä millään tavoin pahempana vastustajana kuin Venäjää tai USA:ta. Toki kykenee meidät voittamaan, mutta selkeähkösti pienemmällä todennäköisyydellä kuin nuo kaksi muuta maata.
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Sveitsin peli on juuri sellaista, mikä on alkusarjan Suomelle myrkkyä, tiivistä puolustuspelaamista, vastaiskuja, loistava maalivahti.

Jos on samalla lailla passiivisesti kyttäävä kuin Slovakia, niin eihän Suomella ole hädän päivää. Miten tämä nyt sitten on? En tiedä, kun en ole Sveitsin pelejä nähnyt. Jos Suomen pelissä jotain hyvää on, niin kärsivällisyys.
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Jos on samalla lailla passiivisesti kyttäävä kuin Slovakia, niin eihän Suomella ole hädän päivää. Miten tämä nyt sitten on? En tiedä, kun en ole Sveitsin pelejä nähnyt. Jos Suomen pelissä jotain hyvää on, niin kärsivällisyys.

Enpä minäkään Sveitsi-Ruotsi-matsia nähnyt. Aftonbladetin analyysit luin ja niiden perusteella on tietty ennakko-odotus pelistä. Slovakia oli pettymys, sillä odotin, että joukkue olisi pyrkinyt rikkomaan Suomen peliä. Sen sijaan se pelasi suhteellisen avointa peliä, joka johti selkeään häviöön. Oletan, että Sveitsin valmentaja on tehnyt kotitehtävänsä ja hänellä on järkevä pelisuunnitelma Suomea vastaan.

@mjr: Huippumaita ovat tässä turnauksessa Suomen lisäksi USA, Venäjä, Sveitsi, Kanada ja Ruotsi. Kaikki Suomi kykenee voittamaan ja päinvastoin.

Edit: Sveitsi ei U18-vuotiaissa ole ollut kovinkaan hyvä, vuonna 2017 voitti yhden matsin ja viime vuonna voitti karsinnan.
 
Viimeksi muokattu:

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, SUOMI, 1923 (1897)
Suomen ketjut tänään:
#25 Aarne Talvitie #19 Rasmus Kupari #10 Aleksi Heponiemi
#20 Eeli Tolvanen #29 Anton Lundell #24 Kaapo Kakko
#13 Valtteri Puustinen #22 Santeri Virtanen #27 Jesse Ylönen
#28 Sami Moilanen #12 Samuli Vainionpää #18 Teemu Engberg
#23 Linus Nyman

#3 Toni Utunen #15 Henri Jokiharju
#7 Urho Vaakanainen #2 Oskari Laaksonen
#36 Anttoni Honka #21 Otto Latvala


#1 Ukko-Pekka Luukkonen (#31 Filip Lindberg)

Odotetusti Heinola sivussa ja kokoonpano ei yllätä muutenkaan. Hongalta toivoisi vihdoinkin hyviä otteita.
 

Rambokala

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Suomen ketjut tänään:
#25 Aarne Talvitie #19 Rasmus Kupari #10 Aleksi Heponiemi
#20 Eeli Tolvanen #29 Anton Lundell #24 Kaapo Kakko
#13 Valtteri Puustinen #22 Santeri Virtanen #27 Jesse Ylönen
#28 Sami Moilanen #12 Samuli Vainionpää #18 Teemu Engberg
#23 Linus Nyman

#3 Toni Utunen #15 Henri Jokiharju
#7 Urho Vaakanainen #2 Oskari Laaksonen
#36 Anttoni Honka #21 Otto Latvala


#1 Ukko-Pekka Luukkonen (#31 Filip Lindberg)

Odotetusti Heinola sivussa ja kokoonpano ei yllätä muutenkaan. Hongalta toivoisi vihdoinkin hyviä otteita.
Hongan tapauksessa kammotavaa on se, että edes u20 kisoissa häntä ei USKALLETA peluuttaa, koska on oikeasti niin hasardi omalla alueella. Jännä nähdä millä numerolla pickataan tulevassa draftissa, mutta uskallan ennustaa häntä suureksi putoajaksi.

Sveitsistä on jäänyt jo viime MM kisoista traumat ja aika samanlainen jengi vissiin tulossa vastaan. Jos Kazakstanin maalivahdista saatiin tehtyä suuri sankari, niin mitä käy kun vastaan tulee ihan oikeasti jäätävää turnausta pelaava mokke? Maalille olisi mentävä ja likaiset työt pitää tehdä.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Honka on turvallisen varma valinta eritoten oman pään aloituksissa sekä tilanteissa.

Kakko taasen saisi nyt viimein dominoida kunnolla!
 

Petros

Jäsen
Suosikkijoukkue
42 Stars
No niin, huikea peli Suomelta ja helposti Sveitsiltä niska murtui poikien pommituksessa. Hyvä että lähes kaikki"kovat nimet" onnistui pistetehtailussa.
Heponiemi 1+3, Kupari 1+2 ja tietty kapteeni teki kaksi.

Lundell, Kakko ja Tolvanen syötöt per naama, on muuten sellainen juttu että finaalissa sitten vois vaikka maalia näiltä jäbiltä odottaa.
Toki Lundell ja Kakko on jo päässyt maalin makuun mutta nälkää varmasti lisämaaleihin on. Sitten on tuo Tolvanen...syöttöjä on mutta perkele verkko pullistelemaan finaalissa kiitos!!

USA-Suomi la-su yönä klo 3 alkaen
 

LOFIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
1922
Heponiemeltä kivat tehot ja muutenkin hyvä peli, mutta jotenkin käsittämättömiä nuo peliajat edelleen. Tänään kolmanneksi eniten peliaikaa (20.51) kaikista pelaajista, Jokiharjulla 2 sekuntia enemmän (20.53) ja Laaksosella 22.44. Sellainen fiilis että 2.ketju ei pääse ihan niin hyvin peliin mukaan kun ei saa koko koostumusta kentälle heti, vaan Heponiemi jää vielä hetkeksi kaartelemaan. Kakolla tänäänkin 15.22...
 

Jokeriarska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kyllähän tuossa Suomen muutamalle puolustajalle tulee isot minuutit finaalissa. Heinolan menetys oli tässäkin mielessä todella paha juttu. Honka tietysti pelannee väkisinkin sen mitä pelaa, mutta ei se varmaan yhtään helpommaksi tee istua ottelussa pitkään penkillä ja välillä satunnaisesti pyörähtämään jäällä sen verran, että jokiharjut ja kumppanit saa hetkeksi hengähtää. Ei se varmasti taisteluilmeestä jää kenelläkään kiinni, mutta huolestuttavan paljon virheitä tuli tänäänkin heikkoa Sveitsiä vastaan jopa paineettomassa tilanteessa.
 

Mänizeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, New York Rangers
Tämän joukkueen nimeksi voisi laittaa Myytinmurtajat. Sen verran hienoksi tarina on kääntynyt hieman tasapaksun alkusarjan jälkeen. Pienestä nämä turnaukset ovat kiinni. Tosin Sveitsiä vastaan ei voittajasta ollut kauheasti epäselvyyttä missään vaiheessa.

Tasaviisikoin Suomi pelaa hienosti. Erikoistilanteet ratkaisevat finaalin, oma veikkaus.
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Loistava peliesitys Suomelta. Tällainen se tasoero tietenkin materiaalin mukaan on, jos nyt katsotaan U18 menestystä.

Ruotsi on ollut ainoa joukkue, joka keskittyi Suomen vahvuuksien eliminoimiseen. Kazakkien pelisuunnitelmasta ei kenelläkään liene selvää kuvaa, ei edes heillä itsellään. USA ja Kanada pelaavat aina omilla vahvuuksillaan eivätkä keskity vastustajaan (taktisia yksityiskohtia lukuunottamatta) juurikaan. Mutta että Slovakia ja Sveitsi? Luulivatko noiden maiden valmentajat, että voittavat Suomen luistelemalla? Eikö tullut mieleen, että Suomi on materiaaliltaan näihin nähden ylivoimainen? Paikalliset Jatkoajat sihvosineen ovat varmaan käyneet kuumaa keskustelua näiden joukkueiden pelitavasta.

Sveitsin pelitapaa ei ehkä kuitenkaan kannata ihmetellä liikaa, kun kuuntelee valmentajan esoteerisia lausuntoja. Pelin ratkaisu ei lainkaan riippunut itse pelistä.

Maailmanmestaruudelta tämä nyt pahasti näyttää ja suurelta tarinalta. Ahokas pilkan keskeltä sankariksi, tehden samalla kiekkohistoriaa! Ehdotan, että kehutaan vastavuoroisesti Ahokas nyt kunnolla, eipä joukkueessa kuitenkaan ole sellaisia pelaajia, jotka olisivat supertähtiluokassa ja voittaneet nämä kisat. Sen sijaan, joukkue on ollut hyvin tasainen ja jokaisella ketjulla tuntuu olevan eväät maalintekoon. Tämä tarina tulee tietenkin täydelliseksi vasta kun Tolvanen ratkaisee jatkoajalla mestaruuden.

Näistä kisoista tuli Meidän Pelin (whatever it means) triumfi. Sallittakoon nyt tästä riemuitseminen pelitapaniiloille, heillä on ollut tosi vaikeaa Marjamäen antikliimaksin jälkeen.
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Mutta että Slovakia ja Sveitsi? Luulivatko noiden maiden valmentajat, että voittavat Suomen luistelemalla?

Sen verran pakko ottaa kiinni, että Slovakia yritti voittaa kyttäilemällä. Todella vetäytyvä viisikko, jopa siinä määrin, että jäivät seisoskelemaan omalla alueella, kun olisi pitänyt mennä irtokiekkoon. Siis se meni aivan yli, Suomi sitten kiekotteli siinä alla aikansa ja katsoi sopivan paikan.

Sveitsi taas pelasi todella junnumaisesti, aivan älytöntä höntyilyä. Kärkikarvaaja oli kerta toisensa jälkeen aivan pihalla ja sitten oltiinkin jo alivoimalla. Omassa päässä jatkuvasti vääriä ylimiehityksiä.
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Jussi Ahokkaan maine epäonnistujana, joka teki vääriä valintoja, eikä saanut vahvaa joukkuetta mitalipeleihin. On nyt kuopattu, ainakin hetkeksi. Jos finaali hävitään, Ahokkaan talo sytytetään tuleen, jos taas tulee voitto, hän saa patsaan Pansioon
 
Suosikkijoukkue
Leijonat, Carolina Hurricanes
Suomen osalta tämä turnaus alkaa muistuttaa vuoden 2014 Minskin MM-kisoja miesten tasolla. Silloin alkusarja meni tietysti vielä huonommin, mutta silloinkin joukkue pesi kätensä kaatamalla Kanadan tiukassa puolivälierässä. Sen jälkeen välierä olikin huomattavasti helpompi, ja Leijonat eteni varmasti finaaliin. Loppuottelussa tuli sitten seinä vastaan, eikä asiaa auttanut yhtään, että vastassa oli sikaileva ja tuomareista suuresti hyötyvä joukkue.

Näissä kisoissa Suomella on finaalivastustajana USA, joka sai sikailla mm. Venäjää vastaan mielin määrin. Kun tähän yhdistetään se, että USA:lla on tappava ylivoima ja loistava alivoima, on selvää, että Suomen pitää pysyä poissa boksista, jotta olisi mitään mahdollisuuksia taistella kullasta.

Yksittäisissä peleissä voi tapahtua mitä tahansa, mutta jos tämä finaalipeli halutaan voittaa, koko joukkueen on nostettava pykälän verran tasoa Kanada- ja Sveitsi-otteluista, ja Luukkoselta vaaditaan samanlainen unelmapeli kuin mikä Hollensteinilla oli Ruotsia vastaan puolivälierässä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös