TV-sarja: The Last Of Us (HBO)

  • 94 013
  • 796

Leipuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Posipetterit
Itsekin olen pelannut ykkösen läpi silloin julkaisun aikoihin, mutta aika paljon on ehtinyt unohtua pelin tapahtumista. Ihan tietoisesti olen ollut kommentoimatta uusia jaksoja, etten vahingossakaan spoilaa pelin tapahtumia. Omaksi iloksi olen toki katsellut aina jälkeenpäin videoita, joissa verrataan sarjan ja pelin kohtauksia, ja pakko sanoa että lähdemateriaalia kunnioitetaan todella paljon.
Sama juttu, todella hatarat muistikuvat pelistä. Mikä toisaalta ollut ihan hyväkin niin ei ole omassa mielessä sitä jatkuvaa vertailua peliin. Hyvin on sarja toiminut omalla kohdalla ja kova odotus aina ennen seuraavaa jaksoa.
 

tyoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lightning, Rangers, Vegas
Ihme autismia kun sama juttu aina, oli kyseessä Game of Thrones, Last of Us, House of the Dragon tai mikä muukaan. Aina on muutama kenen on pakko päästä vähän vinkkaamaan tulevasta.

Juuri näin. Tällaisista sarjoista voisi jättää tulevaisuuden spekuloinnit kokonaan pois, koska aina löytyy joku tonttu, joka muka "arvailee" kaiken oikein, vaikka tietää pelit pelanneena varsin hyvin mitä tuleman pitää. Tai sitten vaan vihjaillaan ääliömäisesti kuten edellä nostettiin esille.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Olen tuon ekan pelin heittänyt pari kertaa läpi. Mutta tässä kun on tv-sarja menossa, niin vituttaa äärimäisesti nämä KAIKKI peliin viittaamaa asiaa tästä sarjasta. Menkää vaikka sitten tuonne peliketjuun spekuloimaan asioita. Tämä sarjaan vertailu on aivan saatanan ärsyttävää. Joo, peli on pelattu ja pitää päteä yhteen kovimpaan sarjaan vähän aikaan. Verratkaa tätä jossakin muualla. Moni kun ei ole tätä pelanut. Onko niin vaikeaa?
 

avatar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aidosti Sysipaska
Ainahan löytyy niitä, joiden täytyy jollain tavalla tuoda ilmi tykänneensä tai tehneensä asioita ennen kuin se oli ”cool”. Tässä ketjussa se näkyy juuri tuollaisena viestittelynä missä vihjaillaan tulevasta, mutta ei varsinaisesti kuitenkaan spoilata.
Hienoa ihmistuntemusta parin lauseen perusteella. Toivottavasti et ole sentään aivan oikea kansankynttilä. Lapsiparkoja jos teet heistäkin oletuksia mutulla. Minuunhan tällä kuitenkin viittasit.

No se siitä. Pahoittelut kaikille joille olen aiheuttanut harmia spoilauksillani ja "spoilauksillani". Vaikka miten on innoissaan, voisi tarkemminkin miettiä viittauksia. Toivottavasti kenenkään sarjakokemus nyt ei ole pilalla. GoT - ketjussahan siitä ei kait ikinä päästy täysin eroon. Kyselin jo aikanaan kiinnostusta puhtaaseen spekulaatioketjuun kun 2. Kausi julkaistiin, mutta kiinnostuneita ei ilmaantunut. Se nyt ei tietenkään ole syy kimpoiluun.

Taidan kuitenkin vaikka avata ketjun yksinpuhelua varten. Kommentoikoot joku sinne sitten jos näin haluaa. Toivon sitä tietysti erittäin paljon koska kyseessä on oikeastaan ainoa franchise joka on koskaan saanut tällaisen viidettäkymmenettä käyvän miehen ihan rehellisesti fanittamaan jotain asiaa sydämensä pohjasta.


En olisi ikinä uskonut että ostan mitään fanikrääsää ylipäänsä mistään. Ja nyt olen jo tovin vakavissani miettinyt Mancaven sisustamista valtavalla canvastaululla eräästä Part 2:n kuvaelmasta. Mutta nyt projekti on holdissa, koska odotan minkälaista materiaalia syntyy sarjan pohjalta. Kuten jo olen sanonut, sarjan Ellie kyllä lyö pelin version jo ihan kaikin tavoin.

No se siitäkin. Mielenkiintoista nähdä mitä pelejä pelaamattomat sarjan loppupuoliskosta ovat ja odotan myös todella pääseväni spekuloimaan tiettyjä asioita. Ja tämä on siihen tietysti väärä ketju.

Sori siitä.
 

NakkiFakiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Charlestown Chiefs
Tämä sarjaan vertailu on aivan saatanan ärsyttävää. Joo, peli on pelattu ja pitää päteä yhteen kovimpaan sarjaan vähän aikaan. Verratkaa tätä jossakin muualla. Moni kun ei ole tätä pelanut. Onko niin vaikeaa?
Jyrkkä EI tietysti automaattisesti kaikelle tulevien tapahtumien spoilaamiselle ja vihjailulle siitä mihin stoori menee, mutta en oikein ymmärrä miksi jo sarjassa nähtyjä tapahtumia ei saisi verrata siihen miten sama käytiin läpi pelissä, etenkin kun sarja seuraa pelin tapahtumia erittäin uskollisesti ja muutokset ovat olleet melko pieniä ja kosmeettisia, kuten myös keskustelu näiden tiimoilta. Jos olen tällaista vertailua itse harrastanut, kyse ei ole mistään pätemisestä tai "perehtymättömien aliarvioinnista", vaan on yksinkertaisesti mielenkiintoista nähdä ja keskustella siitä miten pelissä nähty ja koettu on siirtynyt elävään kuvaan. Kun kyseessä on kerran adaptaatio erittäin suositusta franchisesta, on aika väistämätöntä että syntyy myös keskustelua siitä miten tuo varsinainen adaptointi on onnistunut ja toteutettu, mutta laitetaan nyt varmuuden vuoksi jatkossa kaikki vertailu jaksoissa jo nähtyihin tapahtumiinkin spoileritägien suojaan.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Kyllä minua ainakin kiinnostaa pelit pelanneena se, että miten tarina noudattelee tai jättää noudattelematta pelin tapahtumia. Mutta ymmärrän senkin, että liika päteminen rupeaa menemään aika ylimieliseksi, vaikka ei sinänsä tapahtumia suoraan spoilaisikaan. Kyllä minuakin olisi vituttanut vaikka jotain GoTia katsoa, jos vieressä olisi koko ajan ollut joku kirjat lukenut vouhottamassa, että "kirjat sitä ja tätä, ja tiiättekö mitä kohta tapahtuu??!". Siinä tekisi vaan mieli sanoa, että pidä turpasi kiinni, ja anna minun nyt keskittyä tähän ohjelmaan.

Joten jätän tästä lähtien isoimmat vouhottamiset pelistä väliin tässä ketjussa, mutta en täysin lupaa siitä pitäytyä.
 

Kipinä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalaiset
Tämähän on vain mun mielipide, mutta mua ei haittaa yhtään jos verrataan pelin tapahtumia jo tapahtuneisiin asioihin. Katson sarjaa tyttären kanssa yhdessä ja tytär on katsonut YouTubesta läpipeluun pelistä ja olenkin kysynyt useamman kerran, oliko tätä kohtausta pelissä. Sen verran pätevältä zombisarjalta tämä vaikuttaa, että tästä pitää varmaan fyysinen steelbook julkaisu hommata hyllyyn.
 

-Ville-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Stadin Jokerit 1967-2014 & 2023> | Leijonat | Nato
Neil Druckmannilta (tarinan käsikirjoittaja, molempien pelien sekä jakson #2 ohjaaja) kätevä Twiitti. Ei sis. juonipaljastuksia. Pelkkää faktaa vain :)
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Vain taiteilija itse päättää mitä ne taideteoksessaan ovat. Ei kukaan muu.

Taidetta tehdään katsojille ja jokainen katsoja saa tulkita taidetta miten haluaa.

Mutta kuten sanoin, hyväksyn sienipään. Tosin pelottaa, että seuraavaan jaksoon saadaan sienipäinen Godzilla - mikä ei tietenkään ole Godzilla vaan helvetin iso kaupungin tuhoava sienipää, jota joudutaan ampumaan ohjuksilla(hymiö).
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Kyllä minuakin kiinnostaa yhteys peliin, vaikka en ole pelannut. Esimerkiksi oliko Billin ja Frankin tarina pelissäkin sivutehtävänä, vai käytiinkö vain talolla kääntymässä? Joo, ehkä tästä jo kirjoitettu, mutta jäin vähön jälkeen ja vasta eilen katsoin jaksot 3-4.

Erittäin toimiva sarja, mutta onhan tuolla myös ihan helvetin tyhmiäkin juttuja mukana. Sienipäät nyt tietysti isoimpana, mutta ainakaan vielä ei ole mitenkään selitetty, miksei Fedran väki uskalla syrjäseuduille, kun siellä kuitenkin tuntuu pystyvän ilman pelkoa sairastumisesta kulkemaan, ja Fedralla olisi paukkuja myös vastata sienipäiden/jengien uhkaan.
 
Viimeksi muokattu:

-Ville-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Stadin Jokerit 1967-2014 & 2023> | Leijonat | Nato
Kyllä minuakin kiinnostaa yhteys peliin, vaikka en ole pelannut. Esimerkiksi oliko Billin ja Frankin tarina pelissäkin sivutehtävänä, vai käytiinkö vain talolla kääntymässä?

Minäpä kerron. Mieluusti kerron.

Voisi määritellä, että ei ollut sivutehtävä eikä käyty vain talolla. Mitä tapahtui pelissä vs. sarjassa, niin ero näiden välillä on suuri. Pelissä mennään Billin kaupungin läpi osana koko pelin juonta ja tarinankulkua. Lincoln Townissa riittää läpitahkottavaa ja mageita paikkoja joista etsiä tarvikkeita selvitäkseen seuraavasta faightista. On ansoja joihin sotkeutua, uusia aseita piilotettuna ja sun mitä. Sieni-infektiosta kärsiviä todellakin riittää niin maan vitusti ja aina kun koittaa hetki juosta, niin möhinät on hurjia ja mieleenpainuvia. Koulun jumppasalikin kätkee sellaisen salaisuuden joka vaan pitää itse kokea - ja paskoa housuun. Kun kaupungin toiselle laidalle lopulta päästään ja on pieni hetki aikaa hengähtää, niin kyllä pelin rujoisuus iskee ihon alle. Frankin kohtalo ja sen seuraus Billin elämään koskettaa ja pistää miettimään kaksikon kokemuksia (tästä syystä varmasti halusivat tehdä sarjan jakson kuten sen tekivät - ja hyvä niin). Skene sisältää myös loppupuolella niin järettömön annoksen mustaa huumoria by Frank, että ei sitä pelatessa oikein tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa - yleensä tulee molemmat reaktiot.

Summasummarum: Billin kaupunki on pelissä yksi suurimmista kohokohdista. Isoja sanoja teoksesta jossa ei ole yhtäkään heikkoa hetkeä.

Edit: Fun Fact: Pelissä Billin ääninäyttelijänä toimii W. Earl Brown. Jos olet katsonut jumalaisen Deadwoodin, niin kyseessä on siis Alin vasen käsi: itse Dan Dority :)
 
Viimeksi muokattu:

tyoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lightning, Rangers, Vegas
Olipa ihan jäätävän kova jakso taas, ehkä kolmosjaksoakin kovempi suoritus. Traaginen loppu oli toki tiedossa, mutta kylläpä sekin kolahti. Sarja on näyttänyt epäilijöille närhen munat. Tämäkin jakso vei peliä 100-0.

Isoin kritiikki tulee ihmepelastumisista. Vaikka maanalainen örkkilauma möykkäsikin ruudussa aiemmin ja Henryn tappaminen oli Kathleenille tärkempää, niin silti tuntui jotenkin hassulta, että ne heilahtivat paikalle noin sopivasti siitä kohtaa missä ajoneuvo valahti maan alle.

Heti perään tuli vielä toinen samanlainen aseella osoitus ja siinä vuorostaan yksi tartutettu teki tehtävänsä. Se kuvasti toki Kathleenia, ettei sen vertaa katsonut ympärilleen, vaan ainoastaan kosto kiinnosti.

Nämä kaikki oli silti todella hienosti tehtyjä kohtauksia, ei siinä mitään. Nuo perheiden entisten kotien näyttämiset, Henryn ja Samin piilopaikan piirustukset yms olivat myös tuntuvia otoksia. Rajuissakin olosuhteissa yritetään elää jokseenkin siedettävää elämää, wau.
 
Viimeksi muokattu:

Käppä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tosiaan jakso tullut poikkeuksellisesti jo tänään nähtäville joten älä lue enempää jos et halua tietää mitään jaksosta.

Olin jo valmiina tulossa kirjoittamaan, että koko sarjasta on kyllä karsittu nuo tartunnan saaneet todella minimiin mikä ei toki ole huono asia enkä odottanut niitä olevan niin paljon kun pelissä, mutta odotin kuitenkin enemmän mitä nyt on nähty. No sieltähän niitä sitten tulikin kunnon lauma ja vielä punkerokin kaupan päälle.

Muuten jaksossa en tiedä tykkäsinkö niin paljon siitä, että Samilta oli viety kuulo- ja puhekyky. Mielestäni vähän turhaan otettu pois, mutta ei tuolla nyt suurempaa merkitystä ollut.

Jakso oli taattua laatua ja varmaankin paras jakso tähän mennessä vaikka näitä suoraan onkin vaikea verrata.
Mielelläänhän näitä katselisi enemmän putkeen, mutta nyt on ainakin pidemmän aikaa jotain mitä odottaa aina seuraavalla viikoll
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Täälläkin saatu sarjan 5.jakso katsotuksi ja tosiaan poikkeuksellisesti jo nyt tänään aamuyöstä ollut katsottavissa, itse kyllä katsoin just ennen salille lähtöä tossa klo 16 maissa.

Jaksossa pohjustettiin tuota mihin edellinen 4.jakso meidät jätti ja nyt saatiin Henrylle ja Samille vähän taustaa ja miten tuonne Joelin ja Ellien luo löysivät. Kuten oletettua, Henry ja Sam eivät olleet tappo mielessä Joelin ja Ellien perässä vaan tarvitsivat apua kaupungista ulos pääsemiseen. Myös Kathleenin vihaa Henryä kohtaan pohjustettiin. Oli hyvä jakso, vaikkakin myös minusta ne infektoidut tuli pikkasen liian sopivasti "pelastamaan" pulaan jääneen nelikon. Myös Joel osui puskuauton kuljettajaan vasta kun Ellie kaatui maahan ja olisi jäänyt auton alle ilman osumaa kuljettajaan. Ja nähtiin et myöskään sarjassa tuo iso möhkö bloater ei kaadu helpolla ja imee kutia aikalailla. Eli pakeneminen on parempi vaihtoehto. No hyvin tässä jaksossa luotiin jännitystä ja saatiin täpäriä pelastumisia.

Tässä jaksossa nähtiin myös Ellien lapsellisempaa puolta kun sai lähemmäksi oman ikäistä seuraa. Se Ellien yritys pelastaa Sam ei valitettavasti toiminut. Ja Ellie uskoitui Samille ja paljasti pelkäävänsä eniten jäävänsä yksin. Oli hieno jakso jälleen, tykkäsin.

Nyt saakin odottaa seuraavaa jaksoa 20.päivään asti maanantaille. Miten sen jaksaa? ;)
 
Viimeksi muokattu:

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Hyvä jakso tämäkin ja jälleen kerran sivuhenkilöiksi varatut Henry ja Sam lähes varastivat koko shown. Uskottava ja herkkä tulkinta kummaltakin nuorelta kundilta veljeksinä maailmanlopun tunnelmissa ja vieläpä kaupungissa, jossa kaikki haluavat heidän kuolevan. Hetken aikaa Sam pääsi olemaan lapsi yhdessä Ellien kanssa, kunnes väistämätön tapahtui. Surullista, niin kovin surullista.

Minuakin vähän hämäsi se, miten nuo infektoituneet olivat levittäytyneet jonnekin lähiöön asti, sillä eikö tuollaiset suuret väistötilat ja tunnelit ole yleensä kaupunkien keskustoissa? Näin olen ainakin antanut itseni ymmärtää, sillä ainakin Stadissa on vain satunnaisia huoltotunneleita ydinkeskustan ulkopuolella. Toki Suomi on infraltaan aika paljon eri asia kuin USA, mutta luulisi ainakin tässä asiassa näiden maiden infroissa olevan yhtäläisyyksiä.
 

Shardik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Avs, Mestis
Sarja jatkaa hyvällä tasollaan, mutta olihan tässä joitain lapsuksiakin. Tykkäsin siitä, että näytettiin maanalaista kommuunia, tätä olisi voinut enemmänkin penkaista esim. löydetyn kirjeen ym. muodossa. Mutta jo tuossa oli kivoja viittauksia peliin.

Zombien maanalaiset kulkemiset oli aika turhia ja voitu jättää pois sen enempiä menettämättä. Se lattian heiluminen siinä yhdessä huoneessa edellisjaksossa oli jopa vähän "halpiskamaa". Zombilauma olisi voinut tulla paikalle ihan tuolta maan päältä, kun oltiin kuitenkin kaupungin ulkopuolella.

Spoilereissa vertailua peliin. Ei spoilaa mielestäni sarjaa mitenkään, mutta jos joku näistä mielensä pahoittaa (tai haluaa pelata pelin freesinä), niin olkoon tägeissä.

Sinänsä jännä, että tarkka-ampujakohtaus oli noinkin uskollisesti tuotu sarjaan. Tuo tuntui selvästi yhdeltä pelin "pelimäisimmistä" osioista ja oletin, että olisi ollut ensimmäisten cuttien joukossa. Toki siis muokattu oli nytkin, mutta yllättävän samankaltainen.

Samin kuurous jäi vähän irralliseksi muutokseksi. Samin ja Ellien keskustelu oli varsin tärkeä ja vaikka nytkin saatiin oleellinen vedettyä, niin enemmän oltaisiin saatu kohtauksesta varmaan irti puhuttuna.

Se myös ihmetytti, että eikö tosiaan tehty purutarkastusta poppoolle, kun olivat selvinneet turvaan lopussa. Toki tämä sama ongelma on pelissäkin.

Kathleen-sivujuonen osalta sellainen ok arvosana. Kiva nähdä laajemmin taustoja KC:n kaaokselle, mutta ei tuo kuitenkaan suuria tunteita herättänyt.

Plussaa siitä, että Ramseyn Elliestä saatiin uusia puolia esiin, kun ei ollut koko ajan huuli mutrussa. Plussaa myös lapsizombista. Oli juuri sopivan karmiva. Voiko lapsizombikin kehittyä punkeroksi?
 
Viimeksi muokattu:

VilleLeino

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Barca&Pep, Argentiina, Canada
Kyllä oli taas niin käsittämättömiä päätöksiä käsikirjoittajilta. Minkä ihmeen takia Samia oli nuorennettu ja muutettu kuuroksi? Miksi sniputtaja on joku helvetin vaari joka ei osu mihinkään. Nämä muutokset eivät tuoneet tarinaan mitään lisää. Päinvastoin tuo jopa vei pois Ellien ja Samin vuorovaikutuksesta. Pelissä Sam oli lähempänä Ellien ikää ja hän oli ihastunut Ellieen. Nyt heillä oli isompi ikäero ja suhde oli enemmän isosisko ja pikkuveli-asetelma. Samoin Samin ja Henryn välejä oli turhaan lähdetty muuttamaan, kun pelissä Henry oli paljon tiukempi Samia kohtaan.

Mikä ihmeen pointti oli tuoda tarinaan uusi hahmo Kathleen kahdeksi jaksoksi? Ei tuonut Ellien ja Joelin tarinaan mitään lisäarvoa. Ei myöskään ole mitenkään uskottavaa että maailmanlopun jälkeisessä maailmassa tämä armeijataustainen partasuu ja hänen joukkonsa tottelisivat sokeasti jonkun Kathleen-mamman käskyjä.

Pohjanoteeraus nähtiin kyllä, kun käsikirjoittajat olivat saaneet kuningasidean, että mitä jos Sam näyttäisikin Ellielle että häntä on purtu ja Ellie yrittäisi parantaa hänet verellään. En oli pitkään aikaan nähnyt noin tyhmää kohtausta.
Oli kyllä myös todella gringe Ramseyn yritys huumorista juuri ennen sniputuksen alkamista.
Tässä onkin suuri ja ratkaiseva ero Ramseyn ja Johnsonin tulkinnan välillä. Johnson improvisoi kohtauksissa paljon ja toi Ellien hahmoon huumoria ja paljon omaa persoonaansa. Tämä teki Johnsonin Elliestä erittäin pidettävän ja rakastettavan hahmon, mikä oli tärkeää että pelaaja tuntisi samoin kuin ohjaamansa Joel.
Ramsey puolestaan on erityisen heikko juuri huumoria sisältävissä kohtauksissa. Erinomaisena esimerkkinä on edellisessä jaksossa ollut kohtaus pornolehden kanssa, joka oli Johnsonin tulkitsemana loistava kohtaus, mutta Ramseyn tulkitsemana ei toiminut yhtään.

Pedro on omaksunut täysin Joelin hahmon. Pedron Joel on sama hahmo kuin Troy Bakerin alkuperäinen ja näyttääkin Joelilta.
Ramsey puolestaan, sen lisäksi ettei näytä yhtään Ellieltä, ei ole onnistunut lainkaan sisäistämään Ellien hahmoa. Elliestä on jäljellä vain kova ulkokuori, ja kuoren alta on kateissa huumorintaju, herkkyys ja "kipinä". Ramseyn Ellie ei yksinkertaisesti oli pidettävä.

Ja totta helvetissä kun puhutaan tästä sarjasta kuuluu puhua myös pelistä. Aina kun tehdään uusi versio jostain rakastetusta teoksesta, niin tottakai sitä verrataan siihen ja tekijöiden kuuluu kunnioittaa alkuperäistä teosta. Muutoksia saa tehdä, mutta ei vain turhanpäiväisen muuttamisen tähden, vaan vain jos ne parantavat tarinaa ja lisäävät siihen jotain. Alku oli lupaava, mutta nyt ollaan alettu näkemään turhanpäiväisiä muutoksia ja jopa muutoksia jotka huonontavat tarinaa.
Samoin näyttelijöitä tullaan ja pitääkin verrata alkuperäisiin, kun he astuvat niin legendaarisiin saappaisiin kuin Troy Bakerin Joel ja Ashley Johnsonin Ellie. Pedro on tässä onnistunut, kun taas Ramseyn ei kuulosta eikä näytä Ellieltä.

Ehkä tämä voi toimia niille, jotka eivät ole peliä pelanneet, mutta meille, joilla on peleistä jäänyt hyvin vahvat mielikuvat siitä keitä nämä hahmot ovat, Ramseyn Ellie ei toimi yhtään. Ja edelleen ne ketkä eivät ole peliä pelanneet, mutta olette sarjasta tykänneet, niin menkää ihmeessä ja ostakaa peli, koska se kokemus on vielä paljon huikeampi. Kaikki media-formaatit mukaan lukien varmaan eniten itseäni koskettaneita kokemuksia Red Dead Redemption 2:n lisäksi.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Kevyitä pyyhkeitä pitää siitä antaa, että neljään jaksoon pitäisi vetää koko loppuosa. Tuossa on vielä niin paljon kaikenlaisia tapahtumia jäljellä, että jaksoja voisi olla enemmänkin.
 

hablaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lügan kaaossseura
Ehkä tämä voi toimia niille, jotka eivät ole peliä pelanneet, mutta meille, joilla on peleistä jäänyt hyvin vahvat mielikuvat siitä keitä nämä hahmot ovat, Ramseyn Ellie ei toimi yhtään.
Jaa, itse ostin juuri Part 1:n PS5:lle (juu maksoin ylihintaa, mutta onhan se nätti - olen siis pelannut ekan pelin läpi useamman kerran aiemminkin), ja mun mielestä Ramseyn Ellie toimi tässä jaksossa erittäin hyvin. Ellien ja Samin suhde oli paljon uskottavampi tässä sarjan implementaatiossa.

...mutta en nyt kirjoita novellia aiheesta. Lähinnä, älä yleistä omia mielipiteitäsi.

(Ja huomasitko että jaksossa oli "Ish"-viittaus? Ja jos et tiedä kuka on Ish, niin katu-uskottavuutesi pelien fanituksen suhteen laskee silmissä.)
 

-Ville-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Stadin Jokerit 1967-2014 & 2023> | Leijonat | Nato
Kannattaa napata kuunteluun tekijätiimin virallinen Podcast, sillä avaavat siellä jokaista jaksoa ja perustelevat syitä eri muutoksille peli vs. sarja. Tuon kun kuuntelee niin ei tarvitse rähjätä ja ihmetellä esim. Samin kuuroutta tai snaipperin ikää. Kaikki selviää ja jokaiselle muutokselle on heidän mukaansa tarkoitus. Ei tarvitse olla samaa mieltä kaikesta, mutta ainakin avautuu syyt ja taka-ajatukset päätöksiin.
Linkki vie Spotifyhin.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Kuningasitkijä taas vauhdissa. Kyllä tämä toimii useimmille pelit pelanneille oikein hyvin. Ja olen kyllä vahvasti eri mieltä myös Kathleenista, hänen tarinansa lyhyt avaaminen nimittäin inhimillisti tuota maailmaa ja tarinaa aika rutkasti. Pelissä tuo on enemmän mustavalkoinen hyvis-pahis - asetelma, pidän siitä, että sarjaan on tuotu enemmän värisävyjä.

Huomaa että Ramseyn tylyttämiseen on opeteltu kaikki patenttiheitot joita lähinnä ylilautalaiset arvostavat. Ashley Johnsonin namedroppaus menee jo komediasta itselleni. Mutta kukin tyylillään.

Sitten itse jaksosta. Minustakin Kathleenin kautta saatiin nyt nähdyllä kerronnalla niin paljon inhimillistä kulmaa vähäisen peliajan "pahiksille" kuin mahdollista. Ei tosiaan mitään klassikkokamaa, mutta arvostan että jopa mitättömältä tuntuviin asioihin on satsattu.

Henry ja Sam varastivat jakson täysin ja oikeasti repi sisuskaluja kun Ellie yritti epätoivoista veri casea ja lopulta näki seuraukset. Muutenkin tuo tilanne ja eskaloituminen oli upeasti tehty. Henry ja Joel kuulevat huudon, Henry shokissa ja Joel yrittää suojella Ellieta. Sitten Henry reagoi nopeasti ja oikein, tajuaa seuraukset ja tekee oman ratkaisun. Ellien huudahdus laukauksen yhteydessä kruunasi koko nopeasti edenneen tilanteen. Täydellistä.

Sen sijaan en viitsi "zombeista" aloittaa debattia, mutta tuo ei ihan onnistunut minusta. Hyvää rähinää, mutta kyllä tämän sarjan vahvuus ihan muualla on.

Edit. Unohtui mainita lopun "hautajaisten" hienot nyanssit. Ellie alkoi selvästi tajuamaan tuon maailman raadollisuuden ja oli täysin kypsyneen oloinen. Vastaavasti pitkään kypsänä ollut Joel hoiti käytännön asiat ja halusi vielä Ellien jättämän viestin myötä tulkita teinin tunteita. Eli Joel vastaavasti osoitti pehmenemisen merkkejä Ellien suhteen taas lisää.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös