Tuttuja muualla

  • 690 968
  • 2 062

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Oskar Aution uusi seura on Saksan kakkosliigan peräpäässä oleva Starbulls Rosenheim. On joukkueensa ainoa suomalaispelaaja, mutta voi veistellä härmää sentään päävalmentaja Jari Pasasen kanssa. On tosin Pasanenkin ollut jo poissa Suomesta yli 30 vuotta ja saanut Saksan kansalaisuudenkin. Muistan hänet aikoinaan divarijäiltä Ketterästä.
 

KPL

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Q
Pitkäsen soppari purettu Kalpassa. Hämmentävän hyvät pisteet jopa KooKoo kausilta. Takaisin en kyllä kaipaa, mutta ihan pelimies oli silloin.
 

John Lidgett

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Vilmos Gallo
Miikka Pitkäselle en ole toivonut mitään hyvää Kouvolan vuosien jälkeen. Teki täällä aikoinaan kovat tehopisteet kyllä, mutta KalPa-sopparin ollessa taskussa ei KooKoolle pelaaminen enää napostellut. Harvoin olen päässyt todistamaan vastaavaa selän suoristumista ammattilaispelaajalta kuin mitä nähtiin tuolloin. Oksettavaa.

Lainaan itseäni tuolta yleiseltä puolelta. Ei ole kyllä Pitkästä ikävä. Jätti ainakin itselleni paskan maun suuhun.
 

Eipou

Jäsen
Pitkänen hyötyi Strömwallista varmasti enemmän kuin kukaan tuon ajan KooKoosta. Joskus asian tarkistin, nyttemmin jo unohtanut, että kuinka monta kertaa Malte oli jäällä tai ylipäätään jollain tapaa antamassa kontribuutiota Pitkäsen tuolloin tekemiin pisteisiin.

Tunnetaan ehkä taitokiekkoilijana, mutta itse en ole noita piirteitä nähnyt enää aikoihin. Johtunee varmaan myös osittain siitä, että on lasaretin puolella tuon tuosta. Ei mielestäni KooKoossakaan ollut erityisen hyvä missään. Hankalaa tuon uran jatkaminen Liigassa on, kun ei tunnu pysyvän kasassa ja vahvuuksia on liian vähän heikkouksiin nähden. Varmasti voisi vielä tehdä tiliä jossakin Keski-Euroopan suunnilla.
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Haastattelussa Balázs Varga, joka muutti Budapestistä Kouvolaan v. 2018. Pelasi KooKoon junnuissa 2018-2021, josta matka jatkui JYP:iin. On pelannut tällä kaudella 10 liigaottelua JYP:ssä. Kertoi, että viihtyi ja tykkäsi asua Kouvolassa, mutta siirron syynä JYP:iin oli se, että sukset meni ristiin silloisen valmennuksen kanssa. Jutusta ei selvinnyt tarkoittiko U18- vai U20-valmennusta, mutta ainakin U20-valmennus on muuttunut tuon jälkeen ja mennyt ainakin menestyksen myötä huomattavasti parempaan suuntaan.

 
Viimeksi muokattu:

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers

Jatkoajan jutusta selvisi, että Eero Savilahti ylipäätään pelaa edelleen, mutta oli tällä kaudella myös Hockey Allsvenskanissa kiekkoilevan Nybro Vikingsin tehokkain pistemies, paras maalintekijä sekä ykkössyöttelijä 19+13=42 saldolla. Vikings nousi viime keväänä HockeyEttanista ja jatkaa nyt Allsvenskinin pudotuspeleihin runkosarjan sijalta kahdeksan.

Savilahden ura KooKoossa oli nousujohteessa 18 ja 24 pinnan kausien jälkeen ja syksyn 2017 avanneessa SaiPa-matsissa tuolloin 25-vuotias kakkosketjun oikea laituri täräytti heti hattutempun. Kauden seitsemännessä ottelussa jalkaa vääntyi kamppailutilanteessa aivan jengalle ja lupaavasti alkanut sesonki (7 4+1=5) katkesi neljäksi ja puoleksi kuukaudeksi. Savilahti palasi askiin helmikuussa, mutta oli kuin varjo syksyisestä kevään peleissä (10 0+1=1).

Eero siirtyi seuraavaksi kaudeksi takaisin kasvattajaseuraansa Ilvekseen, mutta tuo kausi oli seilaamista Liigan ja Mestiksen välillä. Tämän jälkeen Liigan ovet sulkeutuivat ja tie vei Mestiksen kautta Saksan kakkostasolle, josta Savilahti siirtyi, lyhyen KooVee-sopimuksen jälkeen, syksyllä 2021 Ruotsin kolmostasolle jo mainittujen Vikingsien riveihin.

Olin 95% varma, että kaveri on pistänyt putket naulaan, mutta mitä vielä. Allsvenskan ei ole mikään roskasarja ja niin vain jamppa elää uutta kiekkoilullista kevättä 31-vuotiaana 13 000 asukkaan pienessä smålandilaisessa kunnassa.

Aikamoista.

 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Tuli silmäiltyä Siim Liivikin elämäkertaa Fuck You Liivik ja huomio keskittyi toki aikaan Kouvolassa.

Lyhyt referaatti tuosta ajasta:

Liivikillä oli mennyt sukset ristiin Örebrossa ja saivat Eetu Pöystin kanssa idean, että haluaisivat pelata vielä kerran samassa jengissä. Liivik soitti ilman agenttia suoraan Välimaalle ja tarjosi itseään ja Pöystiä Kouvolaan kaudelle 2017-2018. Sopimus julkaistiin 16.6.2017 JVG:n keikan aikana Lumonilla.

Kaverukset olivat sopineet valmennuksen kanssa, että heitä peluutettaisiin yhdessä, mutta pettyivät, kun Tuokkola ei päästänyt jannuja askiin samassa kentässä kuin muutamassa ottelussa. Kuulemma erityisesti Pöysti vastaan oli jotain hampaankolossa, jota korosti penkitys matsissa HIFK:ta vastaan.

Tuokkola kadotti kauden aikana otteensa joukkueeseen ja Välimaa mm. pyysi kapteeniston erikseen tapaamiseen valmentajatilanteesta ja joukkueen sisäisestä tilasta edellä mainitusta johtuen. Liivik ja Pöysti matkasivat paljon Kouvola-Helsinki väliä ja se alkoi syyspimeillä painamaan. Tuli burnista ja hälläväliäasennetta. Joululomaksi lähdettiin mukittelemaan Dubaihin ja sieltä Tapsan tanssien kautta suunnilleen samoilla silmillä seuraavana päivänä askiin Kisapuistoon. Tuokkola ei tykännyt.

Vuoden 2017 viimeisessä matsissa meni sitten niska ja kausi oli aikalailla siinä. KooKoo ajasta ei paljon posia jaettu, muille kuin erinomaisille kannattajille, erityisesti Pääkkös-Miikalle.

Arvostan Liivikin todella erityistä tarinaa hankalista lähtökohdista huippukiekkoilijaksi, mutta kieltämättä kauden 2017-2018 liivikit ja pöystit ovat pelaajatyyppeinä juuri niitä joita KooKoon on pystyttävä rajallisilla resursseilla operoivana seurana välttämään kuin ruttoa. Eli ei uran loppuliussa olevia, vammoista kärsiviä ja vielä kerran pojat hengessä pelaavia jamppoja, vaikka kuinka olisivat mukavia miehiä ja kovia puhumaan.

Liivik teki muuten varmaankin jonkilaisen ennätyksen, kun ehti solmia kaudelle 2017-2018 sopimuksen peräti neljän seuran kanssa:

 
Viimeksi muokattu:

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Kommentteja Linus Anderssonista? Huhuillaan Vaasan suuntaan ensi kaudeksi
Tämän voinee useampi KooKoo-seuraaja allekirjoittaa:

Anderssonilla liigassa 102 peliä, 31 + 36 = 67, 0.66 ppg ja +/- +5. Statsit on siis ihan hyvät, mutta samaa mieltä että aika siirtyä Linuksesta eteenpäin. Vähän sellainen kuumien ja kylmien aaltojen pelaaja. Heikko kamppailuissa ja loukkaantumisten jälkeen kesti aina helvetin kauan päästä edes jonkinlaiselle tasolle. Ylivoimalla hyvä veto, mutta sillai hankala ukko siinä yvllä et ilman one-timeria tilanne kuivui kasaan kiekon tullessa Linukselle ja pian lähdettiinkin taas hakemaan vauhtia omista.
Hieman tulee profiililtaan ehkä Ville Meskanen mieleen.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kaverukset olivat sopineet valmennuksen kanssa, että heitä peluutettaisiin yhdessä, mutta pettyivät, kun Tuokkola ei päästänyt jannuja askiin samassa kentässä kuin muutamassa ottelussa.

Aika legendaarista shittiä. Menee melkein samaan sarjaan sen kanssa, kun Savinainen palkkasi kaverit seurakseen Venäjälle tai sen, että erään SaiPan ruotsalaisen vaatimuksena oli että myös poikakaverinsa palkataan (päätyi pelaamaan Ketterään).

Stadin suuret starat kokivat olevansa oikeutettuja määrittämään sen, kenen kanssa pelaavat. Tuossa vaiheessa olisi pitänyt jo varoituskellojen kilkattaa vähintään sadan desibelin voimakkuudella. Täytyy olla aikamoinen Ovechkin, että pelaajalla riittää natsat tuollaiseen vaatimukseen.

Mutta ei se toisaalta ole hölmö joka kysyy, jos vaan pokkaa riittää. Ehkä on ollut tuolloin vielä KooKoollakin opettelemista touhussa. Onneksi organisaatio on nykyään pelaajien silmissäkin sen verran uskottavampi ja houkuttelevampi, että näin epätoivoisiin oljenkorsiin ei tarvitse enää takertua.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Pöystihän oli niin heikossa vireessä, että penkitys tuskin oli vittuilua vaan ihan realismia. Märkäsiima aloitti ok, mutta oli kyllä aika makaroonia loppukaudesta. Meno kyllä näytti tuolta ja jo tuolloin huhuttiin, että auto lähti Lumonin edestä stadiin heti pelin jälkeen.

KooKoo pärjää vain, jos saadaan tiivis porukka joka hitsautuu yhteen. Siihen jos iskee pari Stadin ”kingiä” niin homma on heti paskana.
 

KPL

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Q
Nämä on näitä Välimaan ja Kultasen oppirahoja. Täytyi tehdä 3-vuotiset sopparit Jarkko A. Immosen kanssa tai vuoden diilit Liivikin ja Pöystin kanssa, että tietää jatkossa olla tekemättä moisia virheitä. Onneksi nämä oudot sekoilut ovat vähentyneet vuosien saatossa.
 

IceMaster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Trashers, Flyers
Nämä on näitä Välimaan ja Kultasen oppirahoja. Täytyi tehdä 3-vuotiset sopparit Jarkko A. Immosen kanssa tai vuoden diilit Liivikin ja Pöystin kanssa, että tietää jatkossa olla tekemättä moisia virheitä. Onneksi nämä oudot sekoilut ovat vähentyneet vuosien saatossa.

Ja nyt toisaalla huhutaan että JM Järvinen tilisi KooKooseen, koska Ässät ei suostunut vuotta pidempään diiliin...toteutuessaan menee pahimmillaan tämän jatkoksi.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kouvolan Sanomissa on iso juttu Jari Keltasesta. Maksumuurin takana, mutta kaikenlaista vastoinkäymistä on siis hänellä riittänyt: kasvain päässä, syöpä pariinkin kertaan, hoitovirheestä johtuneet niskavaivat, taloushuolia, vakava masennus...

Keltanen oli yksi lempipelaajistani 2000-luvun alkupuolen KooKoossa, varmasti aika monen muunkin. Usein pienin mies kaukalossa, mutta ei säästellyt koskaan itseään, ja pelasi aina joukkueen eteen. Todellinen taistelija kaukalossa, mutta nyt ei voi sanoa muuta kuin tsemppiä taisteluun elämässä!
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Positiivisempi aihe tähän väliin, eli meijän pojat jatkavat pelien ratkomista Ketterälle. Tänään jatkoaikavoitto 3-2 JoKP:sta. Mäkinen syötti kaksi ekaa maalia ja iski itse voittomaalin. Jaakola ja Tuomola saivat syöttöpinnat tähän voittomaaliin, joka näytti vähän niin kuin harjotellulta kuviolta:


Nättiä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös