TUTO Hockey 2023–2024

  • 175 895
  • 1 068

Knipexi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turku, Kupittaan puoli.
Huhtamaa oli joukkueensa paras tänään, joten aika tylyä pistää tappiota hänen piikkiinsä.

Ensimmäisesessä erässä 7 minuuttia ylivoimaa - ei maalia. Koko pelissä 0 tehtyä maalia - olisiko tappion syyt näissä lauseissa?
Kovin paljoa ei vaadi, että on joukkueen paras, ainakaan tuossa pelissä. Huhtamaalta tullut lukuisia epävarmoja pelejä. Hän ottaa hyvin niitä tärkeitä koppeja, mutta imee lähes jokaisen helpohkon perustorjunnan.

Tottahan se on, että kenttäpelaajat pelasi päin helvettiä eilen, kummankin joukkueen. Nämä ovat kuitenkin niitä pelejä, joissa maalivahdin tulee olla valmiina, koska muut eivät saa mitään aikaan.

Se on ihan sama, että päättyykö peli 0-1 vai 0-5. Kenttäpelaajat eivät ole silloin tehneet työtä, maalivahti on imaissut yhden -> kolme menetettyä pistettä.
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
TuTolta ainakin pisteiden valossa hyvät kolme viimeistä ottelua sarjan TOP6 sakissa olevia joukkueita vastaan. Ainoa tappio tuli Ketterälle, joka puolusti TuToa vastaan todella hyvin ja vieraiden maalivahtikin oli iskussa. Ketterä pelin alussa TuTo kuitenkin tuntui jopa hämmentävän ylivoimaiselta. Pelin kuva muuttui kuitenkin aika nopeasti, kun Ketterä sai pelin avausmaalin. Yritystä ei kotijoukkueelta puuttunut, mutta läheskään parasta ei saatu irti takaa-ajo tilanteessa. Ketterä ottelun alun perusteella kuitenkin tuntui, että joukkueessa olisi huima potentiaali, jos vain kaikki palaset saadaan kohdilleen.

Pientä petrausta tarvittaisiin vielä monessa suhteessa ennen pudotuspelien alkua. Hyökkäyspäässä pitäisi pystyä viimeistelemään ensinnäkin kovemmalla prosentilla. TuTo on tehnyt sarjassa vasta kahdeksanneksi eniten maaleja. Samoin YV on vasta kahdeksanneksi tehokkainta. Puolustuksen ja AV:n suhteen tilanne on vähän parempi, mutta tekemistä riittää vielä niidenkin suhteen. Maalinedustan pelaaminen pitäisi myös saada pudotuspeleihin hitusen paremmalle tasolle kummassakin päässä. Pelaajahankintojen suhteen hyökkäyspäässä olisi ehkä tarvetta vielä maalintekijälle. Puolustuspäässä ja maalivahtiosastolla pitää ehkä miettiä ensiksi lainapelaajien loppukauden tilannetta ja sen pohjalta sitten hankintoja.

TuTo valmennuksella on myös pieni mahdollisuus miettiä nykyisellä runkosarjan tilanteella jonkunlaista kuntohuipun ja muun iskukyvyn rakentamista playoffien suhteen. Vaikka sarjasijoitus jonkun verran tippuisi on ehkä silti se pääpainopiste pudotuspeleissä ja siellä menestymisessä. Tällä logiikalla esim. Kai Suikkanen on joskus hankkinut joukkueelleen menestystä. TuTon kannalta tätä ehkä puoltaisi myös sarjan parhaat vieraspelitilastot. TuTolle ei välttämättä siis kotietu olisi aina edes etu, joskin pudotuspelit ovat sitten ihan oma maailmansa verrattuna runkosarjan otteluihin. Runkosarjan sijoituksella on toki myös oma arvonsa ja tasaisissa peleissä pienetkin erot voivat ratkaista lopulta jopa koko sarjan.
 

Oadie

Jäsen
Kaksi upeata maalia ja niukka voitto KooVee:sta Kupittaan tiistai-illassa. Tahmeahko esitys muuten, mutta tästäkin väännettiin pisteet. Levo taisi vielä lopussa tarjoilla vieraille jatkoaikaa, mutta ei kelvannut. Pakistossa tänään kuusi miestä, joten ketään ei voinut penkittää vaikka aihetta oli. Etenkin "TuTo-ikonit" olivat heikkoja. Pelasivat silti kuitenkin ottelun tärkeimmillä hetkillä ja muuten isot minuutit. Tämä kuvio ei ehkä aivan aukea itselle.?

Ylivoimalla saatin voittomaali, mutta onhan tuo aika onnetonta muuten taas. Taitavia kavereita siellä häärää, mutta vaikea on ajoittain saada hommaa pyörimään ja vetopaikkoja luotua. Muutenkin pelissä näennäistä hallintaa, mutta ne vaaralliset paikat puuttuvat. Varmasti vastustajalla on tietysti osansa tähän, mutta jotenkin se "sumppu" pitäisi aukaista.

Sarjataulukossa tilanne kuitenkin on vähintäänkin erinomainen ja TuTo raapii pisteitä vähän heikommillakin esityksillä. Toivotaan että trendi kentällä on myös kevättä kohti nouseva. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin.
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Sarjataulukossa tilanne kuitenkin on vähintäänkin erinomainen ja TuTo raapii pisteitä vähän heikommillakin esityksillä. Toivotaan että trendi kentällä on myös kevättä kohti nouseva. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin.
Tältähän nykyinen meno tosiaan tuntuu. Pisteitä napataan vaikeammistakin paikoista.

Voitolla TuTo vankisti asemiaan TOP-3 sakissa. KOOVEE taistelee 10 sijasta pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle ja kiire alkaa olla jos meinaa sen saavuttaa. TuTo taitaa olla jo lähes varmistanut paikkansa 10 sakissa, vaikka loppu runkosarja menisi pahasti vihkoon. 11 sijalla olevan KOOVEE:n piste keskiarvo on tällä hetkellä 1,16 peliä kohti. Teoriassa KOOVEE:n jatkaessa samaa tahtia ja TuTon häviäisi kaikki loput runkosarjapelit ei KOOVEE silti pystyisi ohittamaan TuToa. KOOVEE;n pistesaldo olisi 56 ja TuTolla on tällä hetkellä pisteitä jo 57. Tämä on mielenkiintoista siksi, että TuTon sijoitukset kahtena edellisenä kautena olivat 10 ja 11.

Pudotuspelien kannalta TuTon sijoitus tuntuu nyt todella hyvältä. Runkosarjan kolmannelta sijalla todennäköisesti välttäisi K-Espoon tai Jokerien kohtaamisen heti alussa. Toisaalta kaikki pitäisi aina pystyä näissä peleissä voittamaan, joten eihän sekään sinänsä haittaisi jos heti alussa tulisi Jokerit tai K-Espoo vastaan. Nykyisen tahdin jatkuessa tämä vaikuttaisi hyvinkin mahdolliselta. Toisaalta tässä on vielä paljon pelejä jäljellä ja paljon voi muuttua. Mukava kuitenkin pitkästä aikaa miettiä enemmän mahdollisuuksia ylhäältäpäin katsottuna.
 
Suosikkijoukkue
TuTo
Vaikka Monni oli kuin peffaan tuikattu karhu pelin jälkeisessä haastattelussa, oli ottelussa paljon hyvääkin. Etenkin se, että aika heikollakin esityksellä saatiin 3 pistettä. Huhtamaa pelasi hyvän pelin ja nelosketju oli pirteä.

Joten katse kohti viikonloppua. Hermes on hyvä kotijoukkue ja Kajaani on usein ollut vaikea vieraskohde.
 

Flyingbird

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO Hockey, Mestis, SJS
Kolme peliä, kolme päästettyä maalia ja vastassa pari kovaa nippua. Ei huono sinänsä, mutta ei ehkä näin radikaalisti olla puolustuspeliä parannettu. Enemmänkin ollaan keskimäärin enemmän otettu vastaan näitä edeltäneisiin otteluihin verrattuna. Omassa päässä osataan puolustaa ja aiempiin vuosiin verraten pl. viime kevät joukkue uhrautuu ja heittäytyy blokkeihin ihailtavasti. Mahtavaa myös että penkiltä annetaan isot kannustushuudot blokeista. Sen sijaan liikaa joudutaan alivoimaisena puolustaa vastahyökkäyksiä joko ylikarvaamisen tai ylihyökkäämisestä johtuen. Karvauspeli on kyllä tasapainottunut hyvin kauden edetessä.

Molemmilla maalivahdeilla on ollut heikkoja jaksoja kauden aikana. Vuorio oli hyvin epävarma Huhtamaan ollessa loukkaantuneena ja mies tuntuu olevan parhaimmillaan, kun pääsee pelivuoroja jakamaan. Huhtamaa myös parantanut ja torjunta% alkaa olemaan ihan mukiin menevä ja noussut Mestiksen kuudenneksi korkeimmaksi. Toivottavasti Vuorio ole pitkään poissa, sillä näyttää ihan hyvältä tämäkin osasto kevättä ajatellen.
 
Viimeksi muokattu:

Devon

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Levo taisi vielä lopussa tarjoilla vieraille jatkoaikaa, mutta ei kelvannut. Pakistossa tänään kuusi miestä, joten ketään ei voinut penkittää vaikka aihetta oli. Etenkin "TuTo-ikonit" olivat heikkoja. Pelasivat silti kuitenkin ottelun tärkeimmillä hetkillä ja muuten isot minuutit. Tämä kuvio ei ehkä aivan aukea itselle.?
Aina hiukan jännittää, kun nämä "ikonit" ovat kentällä. Kapteenilla on paha tapa pelata itsensä ulos tilanteista jo hyökkäysalueen B-pisteen kaarella, jolloin tuloksena on auttamatta ylivoimahyökkäys omaan päätyyn. V-alkuinen sana on puolestaan luettavissa Levon huulilta lähes joka vaihdossa. Takavuosista poiketen se ei kuitenkaan liity tuomareihin ja tai vastustajiin, vaan hänen omaan toimintaansa. Pienemmässä roolissa varmasti tärkeitä pelaajia edelleen joukkueelle, mutta noilla minuuteilla jälki ei saisi olla tuon näköistä.

Tosiaan hienoa, että Tuto pystyy nyt raapimaan kolmen pisteen voittoja huonommallakin esityksellä. Joukkueen isot nimet järjestävät riittävän määrän maalipaikkoja, jotta voitosta pystytään pelaamaan joka ilta. Sairastuvallakin on yhä muutama erittäin tärkeä pelaaja, joten voisi olettaa, että suunta on edelleen ylöspäin. Toisaalta ottelun viimeiset 10 minuuttia oli taas Tutoa pahimmillaan, joten maailma ei ole sittenkään ihan vielä valmis.
 

Flyingbird

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO Hockey, Mestis, SJS
Seuraavissa neljässä ottelussa olisi 12 pistettä saavutettavissa, kunhan vain edes lähelle omaa tasoa pelataan. Hermes on toki kova vastus perjantaina ja miten vain voi käydä, mutta seuraavat kolme matsia on Forssaa ja Hokkia vastaan. Ketteräkin on edelleen hyvin saavutettavissa. Neljä matsia enemmän pelannut ja piste-ero 14 pistettä. Näistä kun raavitaan pinnoja, niin ollaan puskurissa kiinni. IPK saa takaisin puolustajia ja vaikka kymmenen matsin kuntopuntarissa ollaan kerätty seitsemän pinnaa enemmän, niin eiköhän IPK taas paranna ja eroa sen verran ettei kiinni saada enää millään. Tärkeintä kuitenkin se kotietu, eikä haittaisi yhtään neljäs sija, jos kohdattaisiin Jokerit heti alkuun.
 

Lapiomies

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Tehtiinpä eilen kuitenkin yv-maali pitkästä aikaa:) Muuten maalin tekeminen olikin sitten vaikeaa, kuten on muutamassa viime pelissäkin ollut. Hiukan ihmettelen, kun taitoa pitäis olla.
 

#42

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues, K-Espoo
Tärkeintä kuitenkin se kotietu, eikä haittaisi yhtään neljäs sija, jos kohdattaisiin Jokerit heti alkuun.
Tämähän vaatisi että TuTo tipahtaa neljänneksi. Näillä näkymin Hermes / Jokipojat Tutoa vastaan ensimmäisellä kierroksella. Tämä siis siksi, että epäilen että Espoo nousee Jokereiden ja Tuton ohi ennen runkosarjan päättymistä
 

Flyingbird

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO Hockey, Mestis, SJS
Tämähän vaatisi että TuTo tipahtaa neljänneksi. Näillä näkymin Hermes / Jokipojat Tutoa vastaan ensimmäisellä kierroksella. Tämä siis siksi, että epäilen että Espoo nousee Jokereiden ja Tuton ohi ennen runkosarjan päättymistä
Sitähän se vaatisi ja olikin vain haaveilua/spekulointia todennäköisyyksistä välittämättä.
 

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Minä en spekuloi, mutta aiemmilla kausilla sarjataulukon alapäässä olevat seurat tai lähellä sitä, ovat aina pystyneet haastamaan ylempänä olevat. Niin myös TuTo aiempina heikkoina vuosina.
Jonnen kykyä valmentajana on koeteltu tällä tasolla vasta nyt. En hänen taitoja tai kykyjä tiedä valmentajana, mutta kohtalisestihan tämä menee.
Mutta nyt pitäisi peliunkin löytää ne AV ja YV tavat. Hyvää on ollut, mutta vaihtuvuutta liikaa.
Kiekko pitäisi pystyä siirtämään nopeammin. Tietysti peli on vauhdikasta, mutta välillä näyttää että hitautta on.
Puolustuksessa on....no sitä hieman samaa. Liikaa itsevarmuutta. Kiekkoa haalitaan ja odotetaan? painetta.
Joku ihminen, jolla taitaa ihan oma ketjukin, on välillä kehunut erään Mikkeliäisen seuran peliä (varmaan haukku, kun tappioita tule). Mutta siiis liikkeestä liikkuvalle pelaajalle kiekkoa. Ei haudota, vaan nopeasti liikkeele.

Seuraavana siis Hermes (tietyllä rajalla sarjassa), jossa pitää valmennuksen ja johtavien pelaajien nostaa henkeä.
Sitten Hokki, joka sarjan loppupäässä. Taas vaaditaan asenneta.
Vaikka nyt ollaan sarjassa ja ties missä taulukossa hyviä, niin nopesti sieltä voi pudota.
 

Flyingbird

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO Hockey, Mestis, SJS
Kolmas alusta loppuun asti huono ottelu peräkkäin ja tällä kertaa ei tullut enää pisteitäkään. Ylivoimaa ei tullut ollenkaan ja ihmekös se, kun ei luistin liiku niin ei tarvitse kaverin rikkoakaan. Maalintekopaikat taisi tänään olla yhdellä kädellä laskettavissa. Toki Hermes oli hyvä, mutta ei pitäisi tällä rosterilla olla yhtään joukkuetta vastassa missä ollaan koko peli täysin jaloissa.
 

Simolainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Länsirannikko
Itselle on töiden takia jäänyt vähän vähälle Mestis-seuranta tällä kaudella, mut vaikka tavallaan ihan kivasti taulukon perusteella menee niin, ehkä niin pitäiski:
* Tutolla on (nyt) Mestiksen selkeästi kokenein rosteri.
* Viimeksi keski-ikä yhtä korkea kuin Liiga-kaudella yli 30 vuotta sitten.
* A-junnujen käyttö loppunut kokonaan (toki kuilu on nyt todella iso).
* Plussaa kotimaisesta rosterista, vaikkei mulla ulkkareita vastaankaan mitään oo. Pl. Megalinsky ;)
 

tutonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tuto
Hermes-peli oli heikko ja ponneton, ja henkilökohtaisia virheitä sattui paljon puolin toisin. Siltä en tykkää siitä kuinka valmentaja täysin ulkoistaa itsensä pelin jälkeen ja vittuilee ja suolaa joukkueensa julkisesti. Jääkiekkojoukkue on työpaikka ja tuollaista käytöstä ei sallita muualla, niin miksi se sallitaan jääkiekossa. Syynä on pelon ja sisäpiirin kulttuuri. Jos et hyväksy tuota, et pelaa enää missään. Mutta niin kauan kuin siitä vaietaan, niin mikään ei muutu.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös