turkulaista ruikutusta

  • 8 627
  • 54

kiakkojumala

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, La Beneamata sekä Harchester United
anti-tepsismi

Kummastuttaa kovasti tämä anti-Tepsismi, jos sitä voi niin kutsua. Puhutaan ryöstöistä, mutta Jokereista ja Hifkistä ei mainita sanallakaan kenenkään viesteissä. Onko TPS:n menestys (jota sentään on ollut... hmmm... viimeiset 12 vuotta) tosiaan noin harmistuttanut yhtäkkiä kaikki muut valtakunnan kateelliset kiekkofanit.

Varsinkin Hifkiläisten avautumista on hankala ymmärtää. Mitä TPS on heille tehnyt? Jos joukkueella on erikoinen valmentaja ja pelitapa "nyhverökiekkoa" ei se ainakaan minua haittaa, jos mestaruuksia tulee tällä tahdilla. Neuvoksi Punaniskoille: keskittyisitte olennaiseen! Ainainen valituksenne "asenteesta" ja "kovuudesta" tuopin yli kuulostaa lähinnä kettutyttöjen (anarkistien ja muiden nistien) paatokselta. Sääli, jos kiekkopelejä ei voiteta taklaamalla. Tietääkseni se voittaa, joka tekee enemmän maaleja kuin vastustaja.

Pienten seurojen faneille sanoisin, että varmasti pelaajat halusivat aikanaan (ja ehkäpä nykyäänkin) siirtyä Tepsiin. NHL:ään sieltä ainakin tuntuu pääsevän. Miettikääpä sitä, ennenkuin alatte puhua ryöstökalastuksesta.
 

Jussih

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Hyvä Kiakkojumala

Epäilemättä Niko Kapanen, Timo Pärssinen ja Niklas Hagman siirtyivät NHL:ään vain ja ainoastaan, koska olivat tehneet sopimuksen TPS:n kanssa? Joku raja voisi kai paskanjauhannallakin olla.

Sitten asiaan. TPS:n kannattajien ei kannata heittää kirvestä järveen eikä ruikuttaa, sillä seuralla on SM-liigan voittamiseen riittävä joukkue kasassa (ainakin viittä vaille kasassa). Kyllä, luitte oikein. Tässä tarkemmin:

Maalivahdit:

Ei muutoksia, osasto SM-liigan paras Pasi Nurmisen poistuttua markkinoilta.

Puolustus:

Pasi Petriläinen
Marko Kauppinen
Markku Paukkunen
Kimmo Eronen
Mika Lehtinen
Markus Seikola
Matti Kesseli

Tason laajuutta riittää, mutta terävin huippu ja ylivoimaosaaminen puuttuu. Petriläinen, Kauppinen, Eronen ja Lehtinen ovat kaikki hyvää liigatasoa. Ulkomailta olisi hyvä hankkia kaksi puolustajaa nostamaan profiilia. Ei liene vaikeata NHL:n harjoitusleirien jälkimainingissa. (Kiintiössähän oli tilaa kolmelle ukolle).


Hyökkäys:

Kai Nurminen
Mikael Holmkvist
Mikko Rautee
Jani Kiviharju
Janne Jokila
Mikko Koivu
Marco Tuokko
Tommi Hannus
Tom Sykkö
Ville Vahalahti
Matti Aho
Mikko Kankaanperä
Mika Alatalo
Rob Shearer

Tästä nipusta löytyy voittajajoukkue ilman ongelmia:

1. ketju Nurminen - Shearer - Alatalo

- yhdelläkään liigajoukkueella ei ole parempaa ykkösketjua. Ei kun ompas, Bluesilla. Anyway, liigan eliittiä, olisi ollut sitä jo viime vuonna.

2. ketju Kiviharju - Koivu - Vahalahti

- Koivu tulee yllättämään positiivisesti tulevalla kaudella. On Tepsin onni, että senttereissä kävi kato. Muuten Turussa ei olisi ehditty näkemään nuoremman Koivun esityksiä SM-liigan kahdessa ensimmäisessä ketjussa lainkaan ja se olisi ollut harmi (eikä yksin Tepsille). En ihmettelisi jos Koivu pelaisi MM-turnauksessa keväällä. Kiviharju (8+12 viime kaudella) ja Vahalahti (12 + 15 viime kaudella) eivät toki ole maailman parhaat pelimiehet, mutta kyllä hyvää kakkosketju tasoa. Elleivät kelpaa, vaihtakaa Vahalahti päittäin Pasi Määttäseen, jooko?

3. ketju Holmkvist - Rautee - Tuokko

- kuka tarvitsee paremman kolmosketjun. On kovuutta ja kohtuullisesti myös taitoa.


4. ketju

- tässä en viitsi heittää nimiä, mutta eiköhän jonkinlainen nelonen saada kasaan Tuton edustuksesta ja TPS:n A-junioreista. Se ei välttämättä ole viimevuotisen nelosketjun tasoinen, mutta olisihan parille omalle juniorille joka tapauksessa pitänyt kaivaa jostain peliaikaa, eller hur?

Jos näitä asetelmia tarkastelee kriittisesti, sisältyvät mahdolliset kysymysmerkit kakkosketjuun: Onko Koivu riittävän hyvä miesten tasolla? pitäisikö laidalle löytää ainakin yksi tehokkaampi mies? Koivuun uskon vuoren lujuudella, laitaan voi keräillä yhden NHL:stä yli tipahtavan pelurin, joka olisi sellaista 15-20 maalin luokkaa. Ei pitäisi olla hankalaa, sillä laitahyökkääjiä markkinoilta löytyy.


Valmennus:

Jortikkaa ei korvaa kukaan eikä mikään muu kuin Jortikka. Onneksi Jortikkaa ei ole kilpailijoillakaan, joten ei hätää.



Summa summarum: TPS:n ainoa todellinen ongelma on kahden profiilipakin löytäminen NHL/farmi -varastolta. Tämä vaatii taidon lisäksi myös hieman onnea. Dan Ratushnyjen ja Darcy Werenkojen kohdalla tarjontaa piisaa, mutta ykköspuolustajat ovat kiven alla. Niin tai näin, TPS on yksi vahvimmista, ellei jopa vahvin mestarisuosikki ensi kaudellakin.
 

besch

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Re: Hyvä Kiakkojumala

Viestin lähetti Jussih
Summa summarum: TPS:n ainoa todellinen ongelma on kahden profiilipakin löytäminen NHL/farmi -varastolta.


huh huh, aika rohkeasti sanottu, ainakin omasta mielestäni. Sinänsä olet oikeassa että pakisto sinänsä toimii yhden tai kahden profiilipuolustajan hankinnalla, mutta hyökkäys? Ykkönen todennäköisesti on loistava ketju, ainakin paperilla, mutta sitten tulee hurja pudotus. Viime vuosina Joni Lius on johtanut kolmosta, nyt Mikko Rautee? Yhtään Mikon kykyjä vähättelemättä, en tiedä pystyykö miehiä vertaamaan. Mikko Koivu voi toimia kakkosen sentterinä, mutta on myös riskialtis, ei nuoren miehen kehityksestä tiedä. En tiedä miten Vahalahti toimii ilman vanhoja kavereitaan Virtaa ja Sahlstedia, mutta sovitaan nyt sitten että hän iskisi maaleja uudessakin kakkosessa, mutta entäs Jani Kiviharju?

Mestaruuskausilla on tehoista vastannut ykkönen, mutta jos se on ollut unessa niin kakkonen, nykyistä kakkosketjua en ainakaan näe ratkaisevan kovinkaan montaa ottelua Tepsille.

Toivottavasti olen ennustuksissani väärässä, hyvin väärässä... Mutta toivon ja uskon myös että TPS on hakemassa kakkosketjuun lisää taitoa. Tepsin tilanne näyttää epävarmalta Jortikan lähdön jälkeen, mutta suurin isku taitaa olla selkärangan, kakkosketjun hajoaminen.

...turkulaisen mielestä...
 

Suomi-Salama

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Re: anti-tepsismi

Viestin lähetti kiakkojumala
Kummastuttaa kovasti tämä anti-Tepsismi, jos sitä voi niin kutsua. Puhutaan ryöstöistä, mutta Jokereista ja Hifkistä ei mainita sanallakaan kenenkään viesteissä. Onko TPS:n menestys (jota sentään on ollut... hmmm... viimeiset 12 vuotta) tosiaan noin harmistuttanut yhtäkkiä kaikki muut valtakunnan kateelliset kiekkofanit.

Saanen kuitenkin muistuttaa siitä, miksi viestiketju avattiin. Itse en olisi reagoinut millään tavalla, jos TPS:n johto tyytyisi siihen, että miehiä lähtee rapakon taakse ja että siirtokorvauksia ei ole tapana maksaa joukkueille, joissa pelaajat eivät ole pelanneet. Mielestäni siis TPS valittaa tyhjästä ja unohtaa samalla sen, että se itse pienemmässä mittakaavassa harrastaa aivan samanlaista "ryöstöä" kuin NHL. Onko se jotenkin sallittavampaa?

Tunnustan kyllä Tepsin saavutukset, ne ovat komeaa luettavaa. Ehkä juuri siksi toivonkin, että tulevalla kaudella tapahtuu kärjessä muutos, nyt siihen on hyvä mahdollisuus. Vaihtelu virkistää. Itse näkisin kernaasti kärjessä vaikkapa sellaiset joukkueet kuin Kärpät ja HPK, realistina en kuitenkaan omaa suosikkijoukkuettani ihan sinne asti haaveile. Pelataan siis reilu liigakausi ja jätetään valittamiset vähemmälle.
 

axe

Jäsen
Re: Re: anti-tepsismi

Viestin lähetti Suomi-Salama

...jos TPS:n johto tyytyisi siihen, että miehiä lähtee rapakon taakse ja että siirtokorvauksia ei ole tapana maksaa joukkueille, joissa pelaajat eivät ole pelanneet. Mielestäni siis TPS valittaa tyhjästä...

Jos TPS pistää X kertaa satatuhatta markkaa niin Hagmanin kuin Pärssisen hankkimiseen toisista SM-liigaseuroista ja nämä lähtevät sitten NHL:ään, ja jos ne NHL-korvaukset jaettaisiin sitten niiden toisten seurojen kesken ja TPS ei saisi mitään, niin ei kai siinä silloin ihan tyhjästä valiteta?
 

Suomi-Salama

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
axe

Täytyy tunnustaa, että en tunne kovinkaan tarkasti sopimuskäytäntöjä, mutta uskomattomalta kuulostaisi, jos TPS menettäisi kaikki sadattuhannet markkansa kankkulankaivoon, jotka se oli valmis panostamaan Hagmaniin ja kumppaneihin... Ei kai se esimerkiksi maksanut pelaajapalkkoja viimeistä penniä myöten etukäteen? Ei kai, kun Hagman oli poliisillekin valittanut varattomuuttaan alkukesästä. :)

Toisekseen, TPS:n johto on idiootteja täynnä, ellei heillä ollut käsitystä siitä, että riski hankittujen miesten änäriin lähtöön on olemassa. Liiketoiminta on riskipeliä, joskus onnistuu, joskus tulee lunta tupaan. Nyt vain vaikutti siltä, että TPS valitti äidille sitä, kun Ville varasti Kallen tikkarin. Myöhäistä ruikuttaa, kun on pa..at housussa, olisi rakentanut pelaajastrategiaansa paremmin.
 

Jussih

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Besch

Ei tietenkään Rauteeta (7+5 viime kaudella) voi verrata Liukseen. Jos kuitenkin haluat verrata, niin huomaa, että Rauteen pinnat lisääntyvät lisääntyvän vastuun ja peliajan myötä, ts. älä vertaa nelosketjun Rauteeta kolmosketjun Liukseen, vaan kolmosketjun Rauteeta kolmosketjun Liukseen.

Vertailu tulisi kuitenkin suorittaa osastolla Rautee vs. muiden liigan kärkiseurojen kolmossentterit:

Jokerit:
Rautee vs. Pakaslahti/Ruutu (Rautee hieman alakynnessä)

Tappara:
Rautee vs. Pirnes (viime vuoden Pirneksen Rautee pätkii, mutta toissavuoden Pirnekselle häviää. Sanotaan tasapeli)

IFK:

Rautee vs. kuka piru sitten pelaakin IFK:n kolmosessa (pinnat Rauteelle)

Blues:

Rautee vs. Krykov/Seva (tasaista on, Krykov vanhenee, Seva muuten taantunut, potentiaalia toki on)
 

Habby

Jäsen
Suosikkijoukkue
Les Canadiens de Montréal, John Ferguson Sr
Re: Hyvä Kiakkojumala

Viestin lähetti Jussih


Tästä nipusta löytyy voittajajoukkue ilman ongelmia:

1. ketju Nurminen - Shearer - Alatalo

- yhdelläkään liigajoukkueella ei ole parempaa ykkösketjua. Ei kun ompas, Bluesilla. Anyway, liigan eliittiä, olisi ollut sitä jo viime vuonna.

Shearer on täysin kirjoittamaton kortti SM-liigassa. Annetaan varsinaisen kauden kulua parisenkymmentä peliä ja arvioidaan sitten. Ja Alatalokin voi häippäistä vielä rikkaimmille maille pelaamaan.

Viestin lähetti Jussih

2. ketju Kiviharju - Koivu - Vahalahti

- Koivu tulee yllättämään positiivisesti tulevalla kaudella. On Tepsin onni, että senttereissä kävi kato. Muuten Turussa ei olisi ehditty näkemään nuoremman Koivun esityksiä SM-liigan kahdessa ensimmäisessä ketjussa lainkaan ja se olisi ollut harmi (eikä yksin Tepsille). En ihmettelisi jos Koivu pelaisi MM-turnauksessa keväällä. Kiviharju (8+12 viime kaudella) ja Vahalahti (12 + 15 viime kaudella) eivät toki ole maailman parhaat pelimiehet, mutta kyllä hyvää kakkosketju tasoa. Elleivät kelpaa, vaihtakaa Vahalahti päittäin Pasi Määttäseen, jooko?

Koivun Mikkoon pätee sama asia kuin Sheareriinkin. Minä hämmästyisin ja suuresti, jos M. Koivu pelaisi miesten A-maajoukkueessa kauden aikana. Kiviharju ja Vahalahti ovat mielestäni hyvää kolmosketjutasoa, mutta ei kakkoseen. 12 maalia ja 27 tehopistettä Virran Token ja Sahlstedtin Kallen kanssa ei ole kovin mairittelevaa mielestäni.

Viestin lähetti Jussih

3. ketju Holmkvist - Rautee - Tuokko

- kuka tarvitsee paremman kolmosketjun. On kovuutta ja kohtuullisesti myös taitoa.

Minä tarvitsen paremman. Ei millään pahalla, mutta mielestäni yliarvioit Tepsin kokoonpanoa. Maalivahtiosasto saattaa olla maan parasta - mitä se oli viime kaudellakin - jos vain Norrena pysyy samalla tasolla ja Niittymäki tsemppaa hiukan. Armeijakin on jo mieheltä pois jaloista.

Mielestäni pitäisi löytää ainakin kaksi vähintään sen 20 maalin tekijää. Tällä kokoonpanolla pitäisi runkosarjassa päästä sijoille 4--6. Tämän hetkisistä kokoonpanoista sanoisin, että Jokerit ovat vahvimmilla. Niiden hyökkäys on kova ja käsittääkseni puolustuskaan ei ole heikko (en jaksa nyt etsiä puolustuksen kokoonpanoa). Saa nähdä miten K. Lehtonen pärjää.
 

Judge

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Liverpool FC
Koivu, M.

Viestin lähetti Habby33


Koivun Mikkoon pätee sama asia kuin Sheareriinkin. Minä hämmästyisin ja suuresti, jos M. Koivu pelaisi miesten A-maajoukkueessa kauden aikana. Kiviharju ja Vahalahti ovat mielestäni hyvää kolmosketjutasoa, mutta ei kakkoseen. 12 maalia ja 27 tehopistettä Virran Token ja Sahlstedtin Kallen kanssa ei ole kovin mairittelevaa mielestäni.

Mikon isoveli Saku pelasi ensimmäisen liigakautensa päätteksi Matikaisen A-maajoukkueessa MM-kisoissa. Ja Saku pelasi 4-kenttää koko kauden. Mutta toki, se oli Saku ja nyt on vuorossa Mikko, historia ei takaa mitään. Mutta mahdollistya se on, varsinkin kun maajoukkueella on pula taitavista senttereistä ja koska olympialaisten takia NHL-täydennys on hyvin pinetä tänä vuonna.
 

TM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Viimeksi muokattu:

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Hjalliksen kommentti...

Tuossa viikko pari sitten oli TV:ssä Hjallis kommentoimassa jotain ihan muuta asiaa ja totesi sivulauseessa jotenkin tähän tapaan:

"... , se on turha itkeä, että meillä lähti kaikki pelimiehet änäriin, siihen pitää varautua kun riskin tietää etukäteen ..."

Ohjelma oli sen entisen seitsenmänottelijan ja sen miehen Kappelissa tekemä juttu ja jakson aiheena oli valehtelu. (Hjallis muuten edusti siellä rehellistä Suomalaista yrittäjää :) )
 

OldTimeHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, Bayern München, Deutschland
Kiakkojumala!

Heittosi HIFK:n kannattajien harrastamasta antitepsismistä koski varmasti ainakin osittain allekirjoittanutta, joten sallinet pari vastinetta.

Sanoit, ettei ryöstökalastuksesta puhuttaessa oteta esille Jokereita tai HIFK:ta. Tämä ei pidä lainkaan paikkaansa - kyllä nimittäin otetaan. Ero on siinä, etteivät nämä joukkueet harrasta samanlaista propagandaa asian puolesta kuin TPS. Tämä näkyy yleisissä mielipiteissä aivan selkeästi. HIFK, Jokerit ja jopa Tappara ryöstävät, TPS "ottaa hoiviinsa" tai "ottaa koulutettavakseen". TPS tekee täysin samaa, eli ostaa hyviä pelaajia pienemmistä seuroista menestyäkseen, mutta on onnistunut luomaan ilmiölle oivan peitetarinan. Korostan siis, ettei TPS ole tässä suhteessa missään nimessä pahempi kuin muut suurseurat, muttei sen hurskaampi tai viattomampikaan. Erityinen kipinä kritiikilleni oli Jortikan valitus NHL-värväyksistä. Kaksinaismoralismia en siedä lainkaan.

Mitä tähän ryminäkiekko vs. neitikiekko -väittelyyn tulee, niin siinäkin heittäisin pallon Turun suuntaan. Minusta erilaiset pelityylit ovat rikkaus. Ideaalitilannehan olisi se, että kaikilla liigajoukkueilla olisi pelissään jotain täysin omia, tunnistettavissa olevia piirteitä. HIFK:n pelityyli on minulle kaikista rakkain, mutta tylsäähän se olisi, jos kaikki pelaisivat samalla tavalla. Valitettavasti TPS:n organisaatiossa ei ilmeisesti ajatella samalla tavalla - niin voimakkaasti sieltä päin ollaan viime vuosina hyökätty mm. juuri pääkaupungin joukkueiden pelityylejä vastaan. Vaikka tämäkin asia naamioidaan aidoksi huolestumiseksi milloin mistäkin, niin tosiasiassa kyse lienee täysin samanlaisesta mielipidemanipulaatiosta kuin ylemmässä kappaleessa. Ylilyöntejä sattuu kaikille, myös TPS:lle. Siksi vastapelaajien rikkeiden suurentelu yhdistettynä kuuluisaan "TPS kunnioittaa vastustajia"-mantraan on niinikään kaksinaismoralismia.

Sanomani vielä pähkinänkuoressa: En tuomitse TPS:ää ryöstökalastuksesta enkä paheksu joukkueen pelityyliä. Se, mitä en hyväksy, on joukkueen tapa nostaa itsensä jalustalle ja mainostaa itseään jotenkin muita jalompana seurana.
 

blackhawk

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Chicago
Palkoista ja siirtokorvauksista

Viestin lähetti Suomi-Salama
Täytyy tunnustaa, että en tunne kovinkaan tarkasti sopimuskäytäntöjä, mutta uskomattomalta kuulostaisi, jos TPS menettäisi kaikki sadattuhannet markkansa kankkulankaivoon, jotka se oli valmis panostamaan Hagmaniin ja kumppaneihin... Ei kai se esimerkiksi maksanut pelaajapalkkoja viimeistä penniä myöten etukäteen?

Jos pelaaja lähtee NHL:ään, hän maksaa kesäharjoittelukaudella saamansa palkkarahat takaisin SM-liigaseuralle. Näin on sovittu SM-liigan ja Suomen Jääkiekkoilijat ry:n välisessä sopimuksessa. Pelaajapalkoista ei siis tule kuluja lähtijöiden osalta.

Kuluja sensijaan taisi tulla HPK:lle (Pärssinen) ja Kärpille (Hagman) maksetuista siirtokorvauksista. Siirtokorvauskatto SM-liigassa on muistaakseni 300000 mk per pelaaja. Maajoukkuepelaajista tuo kattosumma maksetaan käytännössä aina.

Joku siirtosäännöt tarkemmin tunteva voisi kenties valaista asiaa?
 

blackhawk

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Chicago
Re: Kiakkojumala!

Viestin lähetti OldTimeHockey
Sanomani vielä pähkinänkuoressa: En tuomitse TPS:ää ryöstökalastuksesta enkä paheksu joukkueen pelityyliä. Se, mitä en hyväksy, on joukkueen tapa nostaa itsensä jalustalle ja mainostaa itseään jotenkin muita jalompana seurana.

Keskustelun sivusta kommentoisin, että minuakin risoo tietyt TPS-johdon lausunnot SM-liigasta ja vastustajista.

Kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että nuo lausunnot ovat osa TPS:n markkinointia ja tarkoitettu omien kannattajien kuultavaksi ja luettavaksi eikä niinkään helsinkiläisille.
 

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Alkaa Jortikan vitsit oleen vähissä kun Kangasalustakin pitää hankkia koeajalle.Tps pakkien keskipituus taitaa olla luokkaa 175cm.
 

Suomi-Salama

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Re: Re: Kiakkojumala!

Viestin lähetti blackhawk
Kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että nuo lausunnot ovat osa TPS:n markkinointia ja tarkoitettu omien kannattajien kuultavaksi ja luettavaksi eikä niinkään helsinkiläisille.

OTH tuossa kiteytti sen aika hyvin, mitä mieltä itsekin olen. En suinkaan minäkään sinänsä tepsiä vihaa, tuo kaksinaismoralismi vain ärsyttää. Muiden teot ovat pahasta, omat vastaavat ovat pyhiä, koska se on TPS, joka niitä tekee. Ikään kuin Turun kiekko edustaisi koko Suomen kiekkoilun parasta ja Suomen jääkiekkoilun tulisi palvella perimmäisessäkin kolkassa tepsin etuja. On varmasti niin, että joukkueen johdon puheet ovat suurimmaksi osaksi tarkoitetut joukkuetta lähellä oleville, mutta esimerkiksi tuon Jortikan kommentin, joka sai minut ylipäätään viestiketjun avaamaan, luin Ilta-Sanomista, joka käsittääkseni on ostettavissa muualtakin kuin Turusta tai Helsingistä...
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jortikan itkusta ja vähän muustakin...

Tämä pelaajien siirtyminen NHL:ään on pelkästään positiivista eli suomalaiset pelaajat saavat mahdollisuuden tienata eläkerahojaan sekä uudet mahdolliset tähdet saavat enemmän vastuuta. Täällä ja iltapäivälehdissä on hurskasteltu että agentit vievät NHL:ään sellaisia pelaajia jotka eivät ole sinne valmiita ??!! Jos minun "agenttini" sanoisi että tässä olisi mahdollisuus tienata kymmenenkertainen palkka vanhaan työpaikkaasi, mutta kun et ole valmis... joo, joo. Elämänlait ovat vain sellaisia että jokainen haluaa eteenpäin urallaan ( ainakin lähes kaikki ) ja jääkiekossa NHL on kaikkien tavoite. Se että joku liigapomo tai seurajohtaja itkee tätä suuntausta on naurettavaa, SM liigaan riittää pelaajia. Jortikka käy omaa sotaansa ottaakseen ennakkosuosikin paineita pois TPS:lta. Tosiasiahan on kuitenkin että TPS, Jokerit ja Tappara ovat edelleen vahvoja vaikka miten katsoisi, esimerkiksi missä liigajoukkueessa on ykkösenlaiturit yhtä hyviä kuin TPS:ssa ( Alatalo ja Nurminen ), ehkä Jokerit !!?? TPS fanien on turha itkeä. Samoin kuin pienien seurojen edustajien, koska jääkiekosta tulee saada palkkansa ja jos toinen maksaa paremmin niin silloin sinne mennään.
 

domy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Re: Jortikan itkusta ja vähän muustakin...

Viestin lähetti TosiFani
Jos minun "agenttini" sanoisi että tässä olisi mahdollisuus tienata kymmenenkertainen palkka vanhaan työpaikkaasi, mutta kun et ole valmis... joo, joo.

Niin tuota, palkoista. Nythän on niin, että varsin usea todennäköisesti farmista ensi kaudella itsensä löytävä pelimies solmi ns. kahden suunnan sopimuksen. Tämä käytännössä tarkoittaa sitä, että lopullinen nettopalkka on keskimääräisesti jokseenkin samaa luokkaa, monien kohdalla jopa alhaisempi, kuin se SM-liigassa olisi ollut. Eli se niistä kymmenkertaisuuksista. Kuten muistamme, mm. Jussi Tarvainen päätti tämän vuoksi jatkaa Tapparassa. Myös Martti Järventie pohti samaista ongelmaa, mutta päätti sitten lopulta kuitenkin suunnata Montrealiin.

Viestin lähetti TosiFani
Elämänlait ovat vain sellaisia että jokainen haluaa eteenpäin urallaan ( ainakin lähes kaikki ) ja jääkiekossa NHL on kaikkien tavoite.

Tämäkin on monien kohdalla kyseenalaista. Jos todella haluaa urallaan eteenpäin, onko esim. AHL oikea paikka pohjustaa tätä nousua. Monien kohdalla todellinen läpimurto oli vielä tekemättä Suomessakin, joten tämäkin olisi voinut olla hyvä vaihtoehto. Nousu maajoukkueeseen ja vahvat näytöt MM-kisoissa olisivat jo vuoden päästä saattaneet tuoda mukanaan moninkerroin paremmat sopimusehdot NHL:ään. Mutta ymmärtäähän nyt tietty senkin, ettei ole helppo NHL-sopimuksesta kieltäytyä, kun sitä kerran tarjotaan. Ja samalla kun agentti supisee korvaan "once in the lifetime" -mahdollisuuksista.

Tietysti moni ottaa nyt esimerkiksi Ville Niemisen ja Antti Laaksosen kaltaiset tapaukset perustelemaan farmisarjojen erinomaisuutta ponnahduslautana huipulle. Se nyt vaan on kuitenkin niin, ettei monikaan Suomi-poika ole luonteeltaan esim. Niemisen luokkaa, joka hänkään ei enää olisi ylimääräistä vuotta farmeissa kestänyt. Itse asiassa Niemisen paluu Eurooppaan oli enemmän kuin lähellä viime syksynä. Ja kuka sanoo, etteikö sekä Nieminen että Laaksonen olisi saavuttanut vakiopaikkaa NHL:ssä nopeammin Euroopan sarjojen kautta?
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
"Tämä käytännössä tarkoittaa sitä, että lopullinen nettopalkka on keskimääräisesti jokseenkin samaa luokkaa, monien kohdalla jopa alhaisempi, kuin se SM-liigassa olisi ollut. "

No kerro minulle ne keiden palkka on heikompi kuin liigassa ja keiden olisi pitänyt jäädä Suomeen ??

"Tämäkin on monien kohdalla kyseenalaista. Jos todella haluaa urallaan eteenpäin, onko esim. AHL oikea paikka pohjustaa tätä nousua. Monien kohdalla todellinen läpimurto oli vielä tekemättä Suomessakin, joten tämäkin olisi voinut olla hyvä vaihtoehto. "

Kenen läpimurto oli vielä tekemättä ??

Ari Ahonen (HIFK) --> New Jersey Devils
Hannes Hyvönen (HIFK) --> San Jose Sharks
Riku Hahl (HPK) --> Colorado Avalanche
Toni Dahlman (Ilves) --> Ottawa Senators
Jani Rita (Jokerit) --> Edmonton Oilers
Pasi Nurminen (Jokerit) --> Atlanta Trashers
Kari Haakana (Jokerit) --> Edmonton Oilers
Jukka Hentunen (Jokerit) --> Calgary Flames
Mikko Jokela (SaiPa) --> New Jersey Devils
Jussi Markkanen (Tappara) --> Edmonton Oilers
Timo Vertala (Tappara) --> Montreal Canadiens
Niko Kapanen (TPS) --> Dallas Stars
Niklas Hagman (TPS) --> Florida Panthers
Timo Pärssinen (TPS) --> The Mighty Ducks Of Anaheim
Martti Järventie (TPS) --> Montreal Canadiens

Ehkä Hahl, Hyvönen ja Jokela ovat sellaisia joiden siirtyminen on yllätys, mutta muut enemmän tai vähemmän odotettuja. SM liiga jääkiekko on täysin eri kiekkoa kuin NHL/ AHL ja luultavasti virta rapakon taakse vain lisääntyy.
 

blackhawk

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Chicago
Koska NHL:ään kannattaa siirtyä

Vain Koivun ja Selänteen kaltaiset maajoukkuetähdet voivat kieltäytyä NHL-sopimuksesta ja olla varmoja, että mukaan pääsee vielä myöhemminkin (ellei loukkaannu). Useimmilla pelaajilla (niillä jotka eivät ole supertähtiainesta) tilanne vain on niin raaka, ettei pelaaja tiedä, tuleeko uutta tilaisuutta lainkaan, jos lähtöä lykkää. Varsinkaan 25 vuotta täyttäneen pelaajan ei kannata missään tapauksessa jäädä enää Eurooppaan kehittymään, jos NHL kiinnostaa. Monet NHL-rivimiehet ovat saaneet näyttöpaikkansa vakiokokoonpanossa olleen loukkaannuttua. Tällaiset näyttöpaikat avautuvat vain AHL:ssä pelaaville.

Erityisesti maalivahdeille AHL (nyt kun IHL lopetti) on käytännössä ainoa tie päästä NHL:ään. Vakiopaikan saaminen on monesta pienestä asiasta kiinni, eikä NHL-paikkoja avaudu usein. Esimerkiksi Dominik Hasek pelasi kaksi vuotta farmissa ja nousi Buffalon ykkösveskariksi vasta neljännellä Pohjois-Amerikan kaudellaan. Olaf Kölzig tahkosi farmipelejä kuusi vuotta ja Tommy Salo kaksi. Ilman noita farmivuosia he eivät olisi ikinä päässeet kiinni NHL-pelipaikkaan ja -palkkoihin.

Sama farmiruljanssi koskee myös Pohjois-Amerikkalaisia veskareita. Viimeinen suoraan NHL:ään päässyt veskari oli Patrick Roy, joka vuonna 1985 nousi Quebecin A-junnuliigasta Montrealin ykkösveskariksi. Viime vuosikymmenellä nopeimmin NHL-paikkansa vakiinnutti veskareista Martin Brodeur, jolla kului yksi kausi (1992-93) farmissa.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Wanhan ajan kiekolle...

Iltalehtien "helsinkiläis painotteisuus" antaa tepsin ylivoimaiselle propagandalle hyvän vastuksen...eikö vain? On myös huvittavaa jälleen kerran jortikan aikaan saama myrsky vesilasissa. Aina kun mies avaa suunsa niin ihmiset reagoivat. Eput aikoinaan lauloivat seuraavaa: "mitä enemmän nostatte kohua, sitä enemmän lapsenne rakastaa mua". Jortikka vaan yksinkertaisesti on maamme kiekkomaailman vihatuin ja rakastetuin persoona...melkoinen maine mulkulla tosiaankin on ja tulokset puhuvat puolestaan. Juuri sellainen väriläiskä mitä tarvitsemme.
 
G

Guest

TosiFanin kanssa samaa mieltä

Olen täysin samaa mieltä tämän palstan TosiFanin kommenttien kanssa. Kyllä se on raha kuin ratkaisee ja jokainen ammatikseen kiekkoileva haluaa lähteä rapakon taakse isolla palkalla kokeilemaan, jos muhkeaa sopimusta vain tarjotaan. Onhan allekirjoitusbonus jo pelkastään lottovoiton suuruinen ja vuosipalkkakin useimmilla miljoonaluokkaa. Ja nykyisin useimmat lähtijät sinne jo jäävätkin vuosiksi pelaamaan. Olen myös samaa mieltä, että esim. TPS:n on turha ruikuttaa "menetyksiään". Kaikilla kunnon pelaajilla on nykyisin sopimuksissaan NHL-pykälä. Nyt SM-liiga hieman tasoittuu ja nuoret saavat enemmän liigapaikkoja. Kun tota ulkomaalaiskiintiötä vielä pudotettaisiin ensin neljään ja sitten kolmeen...
 

blackhawk

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Chicago
Jortikan kommenteista

Jortikalta näyttää tästä muuttoliikkeestäkin riittävän erilaisia mielipiteitä vähän joka lähtöön. Viime viikon Urheilulehdessä muuttoliikkeestä kysyttäessä Jortsu ei ruikuta lainkaan, vaan toteaa, että "Tilanteen kanssa pitää vain elää.".
 

Suomi-Salama

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Re: Wanhan ajan kiekolle...

Viestin lähetti Vanha Len
Iltalehtien "helsinkiläis painotteisuus" antaa tepsin ylivoimaiselle propagandalle hyvän vastuksen...eikö vain? On myös huvittavaa jälleen kerran jortikan aikaan saama myrsky vesilasissa. Aina kun mies avaa suunsa niin ihmiset reagoivat. Eput aikoinaan lauloivat seuraavaa: "mitä enemmän nostatte kohua, sitä enemmän lapsenne rakastaa mua". Jortikka vaan yksinkertaisesti on maamme kiekkomaailman vihatuin ja rakastetuin persoona...melkoinen maine mulkulla tosiaankin on ja tulokset puhuvat puolestaan. Juuri sellainen väriläiskä mitä tarvitsemme.

Jokohan se lopulta tulisi selväksi, että tässä jutussa ärsyttää TPS:n kaksinaismoralismi, jota edustavat myös muut kuin Jortikka? Ehkä se sinusta saattaa olla huvittavaa, kun muu Suomi ei oikein hyväksy sitä, että Suomen kiekkoilun etu sijaitsisi Turussa. Minä en näe siinä mitään huvittavaa.

Nyt menee jo niin vanhan toistoksi, että enää en asiaan palaa. Jortikka on näemmä lukenut Jatkoaikaa, kun on mielipiteet muuttuneet. :)
 

Kaljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues, Honka, Newcastle Utd.
Aiheeseen liittyen: käykää lukemassa Hannu Sokalan kolumni osoitteessa http://www.msn.fi/Urheilu/kolumni/

Kaverilla tuntuu olevan niin pessimistinen näkemys kun vaan voi olla... tai siis Sokala yrittää ehdottaa, että liigan taso romahtaa. Tottakai liigan taitotaso ainakin ensi syksynä tippuu, kun ykkösketjun saappaita on niin paljon, ettei varmasti hetkessä löydy niiden täyttäjiä. Mutta ei liigan taso suinkaan romahda... aavistuksen varmaankin tippuu, mutta se voi hyvinkin kompensoitua sillä, että suuria joukkueita on isketty eniten, jolloin liiga tasoittuu (ainakin ennakkoasetelmiltaan). En sano, että perinteinen iso/keskikoko/pieni -jako muuttuu, mutta ero ainakin kaventuu.

Ja joku sentään puolustaakin TPS-organisaation "mainoskatkoja". Yhdyn täysin aikaisempiin mielipiteisiin: Jortikka ja kumppanit pönkittävät TPS:n imagoa kaksinaismoralistisilla kommenteillaan. TPS ei oikeasti aina lähde altavastaajana kauteen, eikä kokeneet seurajohtajat olleet varmastikaan housut kintuissa NHL:n kolkuttaessa ovelle. Eikä joukkue ole aiemminkaan ollut "täysin turkulainen", eikä se sitä koskaan tule olemaankaan. Tottakai TPS:n on hyvä rakentaa mahtavalle juniorityölleen, mutta suuri osuus on myös hankinnoissa, joissa TPS tyhjentää pienempien aarrekammiot.

(tarkoitukseni ei ole haukkua turkulaisia eikä TPS:ää, mutta TPS:n seurajohdon mainoslauseita ruikutuksen muodossa haukun avoimesti)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös