Turhan tiedon -ketju

  • 664 878
  • 3 252

stairox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Wanha kunnon divariajan Vaasan Sport, Liverpool FC

TKH

Jäsen
Ok. Mutta silloin tuo vertaus koko viime vuoteen on aika turha?

Turha (tieto) sopii hyvin turhan tiedon ketjuun, mutta hiukan harhaanjohtavahan tuosta tuli. En alunperin meinannut laittaa kuin joitakin viimeiseltä parilta kuukaudelta, mutta tuli sitten kuitenkin laitettua loppuun myös joitakin viime vuoden parhaita lukemia kun ne löytyy helposti omasta vuositilastosta toisin kuin alkuvuoden tilastot, jotka löytyvät vain kuukausikohtaisina tilastoina.
 

pehtoori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, HPK
Karkaussekunnilla korjataan atomikelloajan ja Maan kiertoliikkeeseen perustuvan astronomisen ajan ero. Eli joskus kello voi näyttää 23:59:59:n jälkeen 23:59:60, eikä 00:00:00.

Vasemmanpuoleinen liikenne on käytössä 75 valtiossa tai itsehallintoalueessa.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Kaikki kiekkofanithan tietävät mikä on "Gordie Howe hat trick" ja tiedoksi heille, jotka eivät sitä tiedä, kyseinen hattutemppu tarkoittaa sitä, että pelaaja samassa pelissä tekee maalin, saa syöttöpisteen ja tappelee, mutta tämä ei ole viestini olennaisin osa. Se on se, että uransa aika Gordie Howe teki vain kaksi Gordie Howe hat trickiä, 10.10.1953 ja 21.3.1954.

vlad.
 

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Rod Weery
Karkaussekunnilla korjataan atomikelloajan ja Maan kiertoliikkeeseen perustuvan astronomisen ajan ero. Eli joskus kello voi näyttää 23:59:59:n jälkeen 23:59:60, eikä 00:00:00.

Nyt oli aika tiukka turha tieto: atomikello käy siis perunoita? Eihän tässä voi enää mihinkään luottaa.
 

TKH

Jäsen
Russia has declassified a large deposit of super hard diamonds which are twice harder than usual ones. Nikolai Pokhilenko, the head of the Geological and Mineralogical Institute in Novosibirsk, told RIA Novosti news agency Monday that the diamonds include other molecular forms of carbon. He said they could be twice as hard as conventional diamonds and therefore have superlative industrial qualities. He said the minerals could lead to a "revolution" in various industries.
Russia boasts of huge diamond field
 

TKH

Jäsen
1940 saksalainen sotalaiva Komet matkasi neuvostoliittolaisten jäänmurtajien avustamana koillisväylän kautta tyynellemerelle, jossa se upotti useita liittoutuneiden rahtilaivoja ennen paluutaan Eurooppaan.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Palataan Gordie Howe hat trickeihin, tässä all time leadereita:

"According to the Society for International Hockey Research, the all-time leader in Gordie Howe Hat Tricks is Stan Mikita, who recorded 22 in a career spanning from 1958 until 1980. Ted Lindsay is second with 19, Brendan Shanahan third with 17, Rick Tocchet fourth at 15 and Brian Sutter fifth with 12. The active leader is Jarome Iginla of the Calgary Flames with nine." lähteenä wikipedia.

vlad.
 

TKH

Jäsen
Juttujen mukaan Kiinan ensimmäiselle lentotukialukselle annetaan nimeksi Liaoning. Huhujen mukaan aluksen jonkinlainen virallinen luovutustilaisuus olisi tänään tai lähi päivinä, mutta jää nähtäväksi mikä se tarkalleen ottaen on. Mikäli sellainen edes tapahtuu. Joka tapauksessa Ex-Varyagin testit näyttävät olevan suoritettu tai ainakin aivan loppusuoralla, joten kiinalaiset pääsevät harjoittelemaan lentotukialuksella operointia aivan lähitulevaisuudessa.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tämän nimeksi pitäisi kyllä pikku hiljaa vaihtaa: TKH (Tiuhaan Kirjoitettua Höpinää)
 

TKH

Jäsen
An international team of researchers discovered the unique material in a permafrost mammoth graveyard in Yakutia, also known as the Sakha Republic.
The return of the extinct woolly mammoth moves a giant step closer

A California group is pushing the idea of a “Jurassic Park” prize for the first scientific team to bring an extinct species — be it mammoth or pigeon — back to life.
California group may offer award to any scientists who clone an extinct species back to life

Laitetaan vielä muutamia kuvia Novosibirskin naarasliikeristä.
The biggest cat in the world
 

TKH

Jäsen
Tähän voisi lisätä vielä sen verran, että epävirallisten juttujen mukaan Venäjä olisi suunnittelemassa/harkitsemassa uusien Zubrien tilaamista. Juttujen mukaan Ukraina aloittaisi tänä syksynä Kiinan tilaamien aluksien rakentamisen ja tästä kertoessaan Feodosian telakan edustaja oli samalla maininnut mahdollisesti Venäjältä tulevista tilauksista.

Päivitetään yli kaksi vuotta vanhaa Zubreita koskevaa juttua sen verran, että ensimmäinen Kiinan tilaamista aluksista on parhaillaan testeissä. Alkuperäisten juttujen mukaan Kiina osti Ukrainasta 2 alusta ja 2 muuta piti rakentaa Kiinassa, mutta viimeisimpien juttujen mukaan Ukraina toimittaa Kiinalle 4 alusta. Tiedä sitten kuuluuko sopimukseen vielä Kiinassa rakennettavia aluksia. Aika näyttää. Venäjää koskevaan juttuun voisi lisätä sen verran, että Venäjä ilmoitti viime vuonna, ettei Zubreita tulla enää tilaamaan.
 

TKH

Jäsen
XFEL (European x-ray free electron laser) ei ole vielä kummoisesti edistynyt, mutta kun kyseessä on miljardin euron eurooppalainen (+ Venäjä ja Kiina) hanke, niin projektin edistymistä kannattaa aina silloin tällöin vilkaista. Laitoksen pitäisi valmistua 2013.

Päivitetään tätäkin nyt vähän. Hanke on pari vuotta myöhässä ja näillä näkymin siis 2015 pitäisi olla valmista. Ohesta löytyy pari juttua tältä kesältä jos hankkeen eteneminen jotakin kiinnostaa.

Tunnel construction completed
125 magnets delivered from Russia and Sweden
 

TKH

Jäsen
Juttujen mukaan Kiinan ensimmäiselle lentotukialukselle annetaan nimeksi Liaoning. Huhujen mukaan aluksen jonkinlainen virallinen luovutustilaisuus olisi tänään tai lähi päivinä.

Tällä kertaa huhut pitivät paikkansa ja Liaoningin virallinen luovutustilaisuus Kiinan merivoimille oli eilen. Huhujen mukaan pari seuraavaakin lentotukialusta olisi jo rakenteilla.
 

TKH

Jäsen
Mainitaan lasereihin liittyen vielä sen verran turhaa tietoa, että Kiinan SG-III:n piti tietääkseni valmistua tänä vuonna, mutta toistaiseksi mitään ei ole tältä osin silmiin osunut. Hanke saattaa olla myöhässä, mutta eiköhän viimeistään ensi vuonna jotakin kuulu myös tämän laitoksen osalta. SG-III on ranskalaista LMJ:tä vastaava laitos, mutta pienempi. Jo nyt Kiinassa suunnitteilla oleva SG-IV on sitten LMJ:tä vastaava, mutta tämän laitoksen suunniteltu valmistuminen on vasta 2020.
 

Rocco

Jäsen
Maailman pisin lentoreitti ilman välilaskuja on Singapore Airlinesin lento Singapore - New York. Lento kestää vaivaiset 18,5 tuntia. Matkana 15,300km.
 

Balrog

Jäsen
Suosikkijoukkue
Erilliset saarekkeet
-"Vuonna 1930 Adolf oli Saksassa suosituimpien poikavauvoille annettujen nimien tilastoissa vasta sijalla 44, mutta vuonna 1933 se oli jo kohonnut ykköseksi. Hitler ei kuitenkaan pitänyt etunimensä yleistymisestä, joten hän määräsi, että sellaiset nimet kuin Adolf, Adolfine ja Hitlerine oli varattava erityisen ansioituneiden natsien lapsille."

-Valkoinen talo numeroina:

huoneita: 132
keittiöitä: 3
kylpyhuoneita: 35
hissejä: 3
ovia: 412
takkoja:28
portaikkoja: 8
ikkunoita: 147
ulkomaali: 2157 l

-Obama suosikkikirja on Moby Dick, suosikkielokuva on puolestaan yksi lensi yli käenpesän, jäätee on juomista suosikki.
 

Balrog

Jäsen
Suosikkijoukkue
Erilliset saarekkeet
"Kun toinen maailmansota päättyi Euroopassa, Puna-armeijan kokoonpanoihin kuului 510 jalkaväkidivisioonaa ja prikaatia, 34 ratsuväkidivisioonaa, 20 tykistödivisioonaa, 25 panssariarmeijakuntaa, 13 mekanisoitua armeijakuntaa, 60 erillistä panssariprikaatia, 180 panssarirykmenttiä, 150 erillistä kenttätykistörykmenttiä ja 125 lentodivisioonaa. Voiton päivän mitalia, joka oli perustettu kaksi päivää Saksan antautumisen jälkeen 9.5.1945, jaettiin palveluksessa oleville sotilaille 13 666 000 kappaletta.Puna-armeijan riveistä kotiutettiin vuoden 1948 alkuun mennessä 8,5 miljoona sotilasta, jolloin sen vahvuus vajeni 2,9 miljoonaan. Sotavarustuksen kehittämistyötä sekä tuotantoa, joka oli jo vuonna 1944 ylittänyt asevoimien tarpeet, jatkettiin siitä huolimatta täysmittaisena."
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös