Tuokkolan toinen – Ilves kaudella 2014–2015

  • 110 751
  • 421

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Yksi vaihtoehto olisi koittaa, jos Zalewski saisi Tyrväisestä tehoja irti. Eli kolmonen olisi muodossa Veistola-Zalewski-Tyrväinen ja kaksi ekaa ketjua nykymuodossaan. Jos Zalewski on niin voimaton, kuin mitä Lukko-puolella on kirjoiteltu, niin kaksi tossa ketjussa olisi ainakin vääntövoimaa. En kyllä usko, että Zalewskia kolmoseen laitettaisiin, joten eiköhän se Laakson paikan ota ykkösketjussa.
 

Kyle

Jäsen
Omat junnut potkittiin pois ja saatiin heikompi suoritus ja sinä kirjoitit, että ei voi täyttää omilla junnuilla? Jos 6. paras on eliittiä, niin mites 2. paras? Erikoinen näkemys sanoisin. Kolppasen ja Gysbersin lähtö ei vaikuttanut paljoakaan vs nykytilanne ja K&K kaksikko tienasi n. 40 k€ viime vuonna ja olisivat varmasti jatkaneet suurin piirtein samoilla. Otat kenet tahansa tuosta mainitsemastasi kolmikosta, niin kahden palkka on yli 160 k€ eli puolet enemmän.

Itse allekirjoitan täysin Tuokolan tuoman näkemyksen, jonka mukaan 3-4 ketjuista muodostetaan hyökkäykset alivoimaan ja 1-2 ketjuista hyökkääjät ylivoimaan. Tämä on ainoa keino kuinka peliajat jakautuvat tasaisesti neljän ketjun sisällä. Laakson ja Riekkisen vahvuuksia ei voi katsoa pelkästään (hyvän) alivoimapelaamisen muodossa, heidät voi laittaa kentälle pelaamaan 0-0 myös tasaviisikoin.

Tuo palkkavertailu ja viimme kauteen peilaaminen on haihahtelua, Kangasniemi ei ole pelannut tälläkaudella vielä peliäkään ja Korhonen on ollut selvästi heikompi kuin Riekkinen ja Laakso, näiden vertailun tekee jo absurtiksi se, että jälkeenpäin mainuttu kaksikko pelaa eri pelipaikalla kuin Korhonen.

Kuten itsekin tuossa toteat, niin sinne ylivoimaan niitä kavereita olisi kipeämmin tarvittu. K&K jatkoon ja säästyneillä rahoilla olisi voinut panostaa enemmän rightin pakkiin tai maalitykkiin.

Tuokolan pelifilosofia on peluuttaa neljää ketjua tasaisesti (n. 15, 15, 15 ja 15min), niin miten voidaan sanoa että rahat kymmenenteen pakkiin on pois sentteristä X. Jos pakistosta lähtee rightin Gysbers ja tilalle tulee leftin Salmela, niin se yhtälö kusee tässä. Vielä ei olekkaan saatu mainintaa, että Gysbersin tilalle tuli jokin kolmikosta Tyrvänen, Laakso tai Riekkinen, mutta olenko nyt lukevinani niin?

Käytännössä tälläisessä neljän ketjun tasaisessa peluutuksessa, emme voi tinkiä yhden ketjun taitotasosta. Ilveksessä on vuosikymmenet ollut nelonen ns. juniori-ketju joka pahimmillaan johtaa siihen että katsomossa saa lähinnä jännittää soiko omissa kun Ilveksen-nelonen menee kentälle. Nämä yhdistettynä siihen että vastustaja pystyy pimentämään Ilveksen "loistavan" ykkösketjun paremmalla prosentilla, kuin Ilveksen nelonen pelaamaan 0-0:aa johtaa siihen millaisen menestykseen olemme saaneet tottua lähes koko 2000-luvun.

Tällä vertauskuvalla en halua antaa sellaista mielikuvaa, että karttasin Ilves-kasvatteja joukkueessa, vaan päin vastoin. Sen sijaan jokainen Ilves-kasvatti on syytä ajaa omalle tontilleen, kuten tällähetkellä selvästi tehdään. Hintzin paikka on tulosta tekevässä yksikössä, eli kakkosessa. Samalla tavalla kun Välimaan paikka puolustavassa nelosessa ja Savilahden kahdensuunnan pelaajana kolmosessa. Tässä on suurin edistys vuoden 20XX-Ilvekseen, kaikki pelaavat noin 13-16 min per ottelua, mutta saavat käyttää omia vahvuuksia, ilman keskinäistä kilpailua. Ajassa ennen Tuokolaa nuo Ilves-kasvatit oltaisiin lyöty yhteen samaan ketjuun ja toivottu että jokainen löytää oman roolinsa.

Tämän kauden Ilveksessä ei ole oikeastaan Moision-hajavaihtoja lukuunottamatta ollut hyökkääjää tai ennenkaikkea ketjua, joka poikkeuksetta häviää omalla yksilöllisellä panoksella kentällä vastustajalle.


Alivoimalla on tärkeää voittaa aloituksia ja sitä Riekkinen ei osaa tehdä. Laittaisin koska tahansa Sandellin ihan mihin tehtävään vaan ennen Riekkistä. Minkä tontin
se hoitaa tasaviisikoillakin paremmin? Ylivoimatehot olisi Sandellilla selvästi paremmat, jos rinnalla olisi ollut pelimiehiä ja nyt Polak antaa viitteitä siitä, että asia paranee. Laakso on hyvä 3-4 sentteri ja alivoimapelaaja, mutta kädet ei tahdo riittää kiekolliseen pelaamiseen.

Miten voit pokerilla vertailla ykkös- ja nelossentteriä keskenään? Vai yritätkö kertoa, että oletat jonkun odottavan Riekkisen pystyvän haastamaan Sandellin ykkösketjun roolissa?

Alivoimalla pelaajat pelaavat kuluttavimpia minuutteja per ottelu, joten on vain Sandellin pussiin pelaamista, että mm. juuri Riekkinen pelaa näitä minuutteja. Jos mutkat haluaa vetää suoriksi niin se näkyy suoraan muunmuassa molempien pelaajien pistesarakkeessa. Riekkinen ei tee tällöin pisteitä ja Sandell saa kerättyä voimia seuraavaan vaihtoonsa.

Sandellia ei ole järkevää pitkässä runkosarjassa kuormittaa nykyistä enempää, enkä usko että niin tapahtuukaan, yksittäisiä otteluita lukuunottamatta joissa ylivoiman määrä saattaa kasvaa korkeaksi. Liigassa ei oikeastaan ole Lukon Vahalahti&Gagnon ja Pelicansin Paakkolanvaara&Replik kaksikkoa lukuunottamatta pelaajia, jotka pelaavat "raipemaisia" 20+minuutin jääaikoja.

Paljon ylivoimaa ja tehoja 0+1! Eiköhän se kerro tuosta ylivoimapotentiaalista. Luultavasti aidantolppa jossain kohtaa hyökkäysaluetta olisi saanut aikaan vähintään yhtä paljon pisteitä. Päälle vielä viimeiseen neljään peliin kolme hasardia ylivoimalla ja seurauksena ylivoimahyökkäys vastustajalle. Aloituksissa liigan aivan pohjasakkaa enemmän aloituksia tehneistä kertoo oleellisen. Kyllä ne muutkin ottaa kovia vastaan aloituksia ja vastaavasti Riekkinen myös heikompia vastaan. Huono selitys.

En siis missään nimessä laittaisi ylivoimaan ja alivoimassakin aloitukseen joku muu. Riekkisen ainoa liigantason ominaisuus on ollut tähän asti kiekoton häirintä ja ohjauspeli eikä sekään eliittiä. Pelin voittaa se, joka tekee enemmän maaleja ja Riekkinen ei niitä tee eikä tee sen kentällä ollessa ketjukaveritkaan. Kyllä mieluimmin katson vaikkapa sitä, kun tehdään ylivoimalla muutama ja tasakentällisin menee yksi kuin tuota nolla-nollaa.

Tuloksellisesti tuo tasakentällisin yksi omiin on riittävä ratkaisemaan ottelun, mikäli erikoistilanteissa ei pystytä olemaan merkittävästi vastustajaa parempia ja tällähetkellä ei pystytä.

Ehkä realistisemman vertailun Riekkisen tasota tai sen riittämättömyydestä/riittämisestä saa kun vertaa sitä liigan muihin nelosketjun senttereihin. Alla nopea listaus tällähetkellä Ilvesta sarjataulukossa korkeammalla olevien joukkueiden nelosketjun senttereistä:

Riska 1+2, +2, 205 alotusta 48,8%, peliaika 15:08

Harjama 0+1, 0, 84 aloitusta 45,2%, peliaika 10:16

Boyce 2+2, 3, 181 aloitusta 42,0%, peliaika 14:00

Keränen 1+2, -3, 159 aloitusta 49,7%, peliaika 11:00

Jalo 0+4, -4, 84 aloitusta 42,9%, peliaika 10:19

Peltola 0+2, -3, 145 aloitusta 36,6%, peliaika 17:36

Kuparinen 2+0, 1, 158 aloitusta 52,5%, peliaika 13:58

Koho 1+1, 3, 115 aloitusta 47,8%, peliaika 15:44

Lämsä 0+1, 0, 61 aloitusta 45,9%, peliaika 8:32

Kerälä 1+2, -3, 71 aloitusta 40,8%, peliaika 11:51

Riekkinen 0+2, -1, 203 alotusta 46,8%, peliaika 17:30


Riekkinen on saanut paljon vastuuta, suureksi osaksi Asplundin loukkaantumisen takia ja Sandellin laidassa peluuttamisen takia. Zalewskin tulon myötä, Riekkisen peliaika tippunee sinne opitmaaliseen 15 minuutin tietämille, mutta se ei poista sitä tosiasiaa että Riekkinen on hyvä pelaaja johtamaan liiga-tason joukkueen nelosta. Se joka häneen osoittaa syyttäviä sormia, kun puhutaan Ilveksen menestyksestä, osoittaa sitä väärään paikkaan..

Vertaa viime kauden Kantola-Sandell-Keränen. Tehoja tuli vaikka oli ketjun varmistava pelaaja. Enkä kyllä Laaksoa parempana puolustuspäässäkään pidä ja tilastojenkin valossa Sandell on joukkueen paras aloittaja. Se on tärkeä osa molemmissa päissä kenttää ja varmasti otti vastustajan aloituksia paljon myös parhaita vastaan.

Laakson pelit ykkösketjussa on toivottavasti pelattu Zalewskin tulon myötä ja mies pääsee omaan rooliin rikkovampaan rooliin. Kelpo tuuraaja 4 voitolla ja yhdellä tappiolla ja jatkoaika tappiolla jäi toivottavasti lopulliseksi saldoksi.
 

Kunto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ehkä realistisemman vertailun Riekkisen tasota tai sen riittämättömyydestä/riittämisestä saa kun vertaa sitä liigan muihin nelosketjun senttereihin. Alla nopea listaus tällähetkellä Ilvesta sarjataulukossa korkeammalla olevien joukkueiden nelosketjun senttereistä

Riekkinen on oman käsitykseni mukaan pelannut melko vähän nelossentterinä, joten vertailu nelossenttereihin on vääristävä. Laakso aloitti neloskentän keskellä ja Riekkinen kolmosena. Muiden alaketjujen senttereihin vertailtaessa Riekkinen on saanut paljon myös yv-aikaa. Pelatuissa peleissä Riekkinen on aika harvoin paininut vastustajien ykköstä vastaan. Myös nelossenttereistä löytyy tehoja tyyliin Thomas Nykopp 3+5=8, +7 puhumattakaan kolmossenttereistä tyyliin Anssi Löfman.

Riekkisen kausi on ollut pettymys, eikä vähiten Riekkisen mielestä. Tuokkola on antanut paljon vastuuta omalla pelaajalleen, mutta tänään Riekkinen pudotettiin penkille, kun mentiin kolmeen kenttään. Mäkisen loukkaantumisen vuoksi Riekkinen kuitenkin palasi kokoonpanoon pakiksi.

Jääkiekko on pitkälti itseluottamuslaji tällä tasolla. Riekkisellä on vielä seuraavakin kausi sopimusta Ilvekseen ja taatusti Tuokkolan tuki. Riekkinen tuli Ilvekseen kääntääkseen laskusuunnassa olleen uran ja noustakseen vähintään sinne 25 pinnan tasolle. Ilveksen materiaali on kapeahko ja Ilves tarvitsee myös Riekkisen onnistumisia. Toivottavasti Riekkinen löytää itsensä pian. Neljännes liigaa on pelattu ja kahdeksan tehopisteen kausivauhti on kaikkea muuta mitä Ilveksessä odotettiin saati mitä Riekkinen odotti.
 

Kaukosäädin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves 365 ja Real Madrid
Riekkisen kausi on ollut pettymys, eikä vähiten Riekkisen mielestä. Tuokkola on antanut paljon vastuuta omalla pelaajalleen, mutta tänään Riekkinen pudotettiin penkille, kun mentiin kolmeen kenttään.

Pudotettiinko? Riekkinenhän pelasi pakkina kun Pentikäinen ja Mäkinen jättivät kentän.
 

oldcoach

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves, Chicago Black Hawks
niin, ja oli jopa parempi siinä kun muutama vakipakki. Omassa roolissaan Riekkinen on ollut hyvä, eniten meillä on petrattavaa puolustajilla sekä kärkipään hyökkääjillä
 

Ihmeilja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Venäjä, Atlant, Ak Bars
Boyce, Peltola, Kuparinen ja Koho eivät ole kyllä lähtökohtaisesti joukkueessaan nelossentterin roolissa. Boyce on enemmänkin kolmosen sentteri/kolmosen vasen laita, Peltola kolmosen laita, Kuparinen kolmosen sentteri ja Koho ykkössentteri. He ovat siis pelanneet vain jonkin satunnaisen pelin nyt nelosen keskellä, kun joukkueissa ketjut elävät. Kerälä on myös pelannut ylemmissä ketjuissa, muistaakseni kakkosen keskellä, mutta vissiin suoritusten heikko taso pudottanut hänet neloseen. Kerälähän on kaikkea muuta, kuin ideaali nelosen keskelle.
Mutta tietysti ihan ok idea verrata viimeksi pelatuissa peleissä nelosen keskellä pelaavia pelaajia toisiinsa. Tämä vertailu toimii sikälikin, että onhan Riekkinenkin pelannut muissa rooleissa, kuin nelosen keskellä.

Riekkinen on oman käsitykseni mukaan pelannut melko vähän nelossentterinä, joten vertailu nelossenttereihin on vääristävä. Laakso aloitti neloskentän keskellä ja Riekkinen kolmosena. Muiden alaketjujen senttereihin vertailtaessa Riekkinen on saanut paljon myös yv-aikaa. Pelatuissa peleissä Riekkinen on aika harvoin paininut vastustajien ykköstä vastaan. Myös nelossenttereistä löytyy tehoja tyyliin Thomas Nykopp 3+5=8, +7 puhumattakaan kolmossenttereistä tyyliin Anssi Löfman.

Siispä onkin hyvä, että Kyle vertaili Riekkistä vain viimeisen kierroksen nelossenttereihin, ei yksinomaan pelaajiin, jotka ovat ovat koko kauden pelanneet nelosen keskellä.
Nykopp lienee kieltämättä tämän kauden onnistunein nelossentteri. Sen sijaan HIFK:n kolmonen, tähtisentteri Kuparinen, on varsin vertailukelpoinen Riekkiseen.
Löfman on pelannut sekaisin kakkosta ja kolmosta. Jypin ketjut menevät muutenkin oudosti ja niillä voi joissain peleissä olla nelonen ykkösenä ja ykkönen nelosena.

Ainoa asia, mitä Riekkisessä voitaisiin ehkä kritisoida, niin onko kyseessä köyhän Ilveksen budjetin mukainen pelaaja omaan rooliinsa. Minusta asia perusteltiin hyvin, että alempiin ketjuihin halutaan panostaa ja se asia on perusteltu. Syy on siinä, että halutaan rooliin sopivia, nollanollaa pelaamaan sopivia ukkoja 70 kiloisten sairaan hitaiden kynien sijaan. Kun tällainen kontakti Tuokkolan kautta oli Riekkiseen, niin olihan se fiksua käyttää.
 

Kunto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Pudotettiinko? Riekkinenhän pelasi pakkina kun Pentikäinen ja Mäkinen jättivät kentän.

Ilves lähti kolmanteen erään kolmella ketjulla. Mäkinen loukkaantui kolmannessa erässä (syöttikin vielä Veistolan maalin). Riekkinen pääsi av:lle Kukkosen jäähyn aikana ja Mäkisen loukaannuttua pakiksi. Kolmanteen erään sivuun jäivät Riekkinen, Savilahti ja Hintz.

Ilveshän panosti alaketjuihin siksi, että ratkaisuvoimaa löytyisi myös alaketjuista, koska kärkiketjuissa ei alustavasti ollut niin paljon ratkaisuvoimaa. Lähtökohtaisesti Riekkistä - viime vuoden liigan heikointa +/- pelaajaa - ei otettu pelaamaan nollanollaa. Riekkinen on onnistunut puolustuspäähän, mutta ei hyökkäyssuuntaan, vaikka on saanut pelata myös ylivoimaa.

0+2 on pomminvarmasti selkeä pettymys Riekkiselle itselleen. Mutta vielä on paljon aikaa kääntää kelkka.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Ensi kaudesta ei taida vielä olla olemassa ketjua, mutta oliskohan aika lyödä tässä vaiheessa pahvia Polakille? Ilves ei ole vuosikausiin pystynyt/halunnut pitää ulkomaalaisvahvistuksiaan ja Polak on nyt jo osoittanut olevansa hyvä pelimies. Jos kaveri sattuu lyömään hirveät tehot tauluun seuraavan muutaman kuukauden aikana, niin taas menetetään yksi johonkin Tepsiin.
 
Suosikkijoukkue
Ilves, Edmonton
Ensi kaudesta ei taida vielä olla olemassa ketjua, mutta oliskohan aika lyödä tässä vaiheessa pahvia Polakille? Ilves ei ole vuosikausiin pystynyt/halunnut pitää ulkomaalaisvahvistuksiaan ja Polak on nyt jo osoittanut olevansa hyvä pelimies. Jos kaveri sattuu lyömään hirveät tehot tauluun seuraavan muutaman kuukauden aikana, niin taas menetetään yksi johonkin Tepsiin.
Täysin totta. Viime keväällä meillä oli pelimies riveissä ja ilmeisesti halukas jatkamaankin, mutta ei Ilvekselle jostain syystä kelvannut. Olisiko jotain opittu?
 

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Jos tässä tarkoitetaan Dimitrakosia, niin mikähän se Nikon todellinen motivaatio/loukkaantumistilanne oli? Ei taida pelata tälläkään hetkellä missään, vai olenko väärässä? 35-vuotias kaveri jo. Gysbersiä taidat kuitenkin tarkoittaa ja hänelle olisi ehdottomasti ollut roolia tarjolla. Vieläköhän budjetista löytyisi rahaa yhteen mitat täyttävään rightin pakkiin?

Ilveksen ylivoimaa on koko kauden leimannut viivapelotteen puuttuminen. Eilinen 4-3 yv oli lähinnä surkuhupaisa esitys, kun kaikki paikat pelattiin Kivistölle, joka veteli joko ensimmäiseen vastaan asettuneeseen pakkiin, seinille tai veskarin logoon. Näppilä tehoili viime kauden tapaan ensimmäiset pelit hyvin, mutta nyt sieltä suunnalta ei tule laukaukset enää maalille asti ollenkaan. No noita rightin viivapommeja etsii varmasti puoli eurooppaa, joten ei ole ihan helppo kohde Pajuojalle. Mutta kyllä tuo meidän pakisto on tällä hetkellä todella yksipuolinen.

Pistepörssiä tuijotellessa havaitsee, että meidän tehokkain pakki Kivistö sijoittuu tällä hetkellä pakkien sisäisessä pörssissä sijalle 16. Pienet on toki erot, mutta kyllä yksi Schira/Salcido/Lofquist nostaisi kummasti pakistonkin tulivoimaa.

Mäkinen pelasi parhaat pelinsä viime viikolla, mutta tietysti loukkaantui heti perään. Attekin oli eilen sivussa, joten pakistossa on kohta myös ihan lukumäärällisesti pulaa pätevistä äijistä.

Polakin sainaaminen myös seuraavalle kaudelle olisi iso askel uskottavuuden suuntaan. Milloin viimeksi meillä on ollut yhtä hyvä ulkomaalainen hyökkääjä useamman kauden ajan? Kariya? Toki hintalappu saattaa nousta aika korkeaksi, mutta niinhän se hyvillä pelaajilla tuppaa olemaan. Palaa sitä rahaa noiden Hurtubisienkin kanssa, joista ei ole joukkueelle juuri hyötyä.
 
Viimeksi muokattu:

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Jos aiemmin nimimerkin Kunton esiin tuoma asia Gysbersin jatkohalukkuudesta pienellä palkankorotuksella pitää paikkaansa, voi jälkiviisaana todeta, että tämän sopimuksen tekemättä jättäminen oli virhe ja isohko sellainen. Syksyä heikommin sujuneesta keväästä huolimatta Gysbers oli yksi parhaista ulkomaalaispakeista Ilveksessä aikoihin ja kun tällaisen laadukkaan pelaajan löytää, tulisi pienellä ylihinnallakin pyrkiä pitämään hänestä kiinni.

Joukkueeseen ja liigan pelitapaan sopeutuvien aitojen vahvistusten löytäminen on todella vaikeaa, eikä edes nappikausi toisen joukkueen riveissä takaa mitään, kuten Glenn ja Davis ovat Kärpissä osoittaneet. Polakille jatkopahvia vaan käteen hyvissä ajoin ja ensi kauden ykkösketju muotoon Sandell-Hintz-Polak.

Ensi kauden sopimusten sorvaamisten osalta prioriteettijärjestys pitää olla
1. Kivistö tai tämän korvaaja
2. Hintz
3. Laadukas rightin pakki ulkopuolelta
4. Polak tai tämän korvaaja
5. Asplund tai tämän korvaaja
6. Muut

Lisätään huomautuksena, että mikäli Sandellin sopimusta koskeva tieto Ilveksen sivuilla on virheellinen, tällöin tämän jatkosopimuksen sorvaaminen nousee prioriteetiksi numero 3 tai 4.
 
Viimeksi muokattu:

sikaniska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, FC Saku, Tottenham
Ilveksen ylivoimaa on koko kauden leimannut viivapelotteen puuttuminen.

Urheilusanomien sisäpiirissä (todennäköisesti huomenna siis painetussa mediassa) oli juttu yv-pelaamisesta. One-timerit ovat lisääntyneet Liigassa, koska liigajoukkueet eivät vielä osaa pelata kasvaneen puolustusalueen (uusi siniviivasääntö) takia alivoimaa. One-timereita on tullut erityisesti alivoimalla pelaavan joukkueen salmiakin läpi. Eli tällöin viivamieheksi ei välttämättä tarvita tuota viivapommia.

Samaisessa jutussa toki mainitaan toisestakin tavasta pelata av-tilanteita. Tällöin alivoimanippu vetäytyy sumpuksi maalin eteen estäen vaarallisimmat maalintekotilanteet ja viivapommille jää näin ollen tilaa. Tietoinen valinta, jossa luotetaan molariin ja laukausten bloggaukseen.
 

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Mielenkiintoinen pointti. Ja ettei totuus unohtuisi, niin onhan Ilveksen ylivoima kuitenkin parantunut isossa kuvassa viimeisen kolmen viikon aikana. Alkukaudesta oltiin sarjan heikoimpia yv-joukkueita, nyt ollaan 8. Ehkä isoin merkitys on ollut Polakilla. Ensimmäiset kierrokset yv:tä pyöritettiin lähinnä oikealta, mutta Polakin tultua mukaan myös vasen kaista on tuonut variaatioita. Noista one-timereista paras osoitus Ilveksen kohdalla oli Polakin passi Jypiä vastaan, josta Sandell pääsi laukomaan yläpesään.

Ylivoimassa iso asia on yksilötaito ja kokemus. Polakin ja toivottavasti jatkossa myös Zalewskin kautta taitoa ja käsiä on enemmän.
 

wunderveba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ilveshän uutisoi helmikuussa näin: http://ilves.com/?p=19414

"Ilves on tehnyt jatkosopimukset kolmen hyökkääjän kanssa. Ilveksessä jatkavat Sami Sandell, Jiri Veistola ja Tommi Välimaa. Veistolan sopimus on kaksivuotinen, Välimaan yksivuotinen ja Sandellin mallia 1+1, jossa optio mahdollistaa siirtymisen ensi kauden jälkeen ulkomaille, mutta Suomessa jatkaessaan Sandell pelaa Ilveksessä myös kaudella 2015-2016."
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Kertokaa joku minulle miten Ilveksen puolustajan Saku Salmelan pelipaikka ei ole Liigan virallisilla sivuilla ja tilastoissa VP, OP, VL, KH, OL tai edes MV, vaan se on " 7.P "? Eli siis seitsemäs puolustaja kai.

Kuinka monta ottelua pitää pelata seitsemäntenä puolustajana, että saa SM-liigan historiassa ensimmäisenä pelipaikakseen virallisesti 7.P ?
Lukeeko Salmelan sopimuksessa, että häntä saa peluuttaa vain seitsemäntenä puolustaja vai onkohan kohta jonkun pelipaikka PL tai PT eli penkinlämmittäjä tai pullontäyttäjä?
 

Noma

Jäsen
Kertokaa joku minulle miten Ilveksen puolustajan Saku Salmelan pelipaikka ei ole Liigan virallisilla sivuilla ja tilastoissa VP, OP, VL, KH, OL tai edes MV, vaan se on " 7.P "? Eli siis seitsemäs puolustaja kai.

Kuinka monta ottelua pitää pelata seitsemäntenä puolustajana, että saa SM-liigan historiassa ensimmäisenä pelipaikakseen virallisesti 7.P ?
Lukeeko Salmelan sopimuksessa, että häntä saa peluuttaa vain seitsemäntenä puolustaja vai onkohan kohta jonkun pelipaikka PL tai PT eli penkinlämmittäjä tai pullontäyttäjä?

Liigan sivut näyttävät pelipaikkana sen paikan, missä kyseistä pelaajaa on peluutettu kauden aikana useimmin. Salmelan (ja IFK:n Juuso Salmen) kohdalla tämä kunnia osuu seitsemännen puolustajan paikalle.
 

sikaniska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, FC Saku, Tottenham
Kyllä on kehitys kehittynyt pitkälle, jos maalintekoyrityksetkin hoidetaan nykyään jo internetissä.
Se on katos sitä nykyaikaa...

Lauri Tukonen taisi todeta eilisen TPS-Lukko pelin jälkeen saman asian, mitä valitettavan usein joutuu toteamaan: tässä sarjassa pelit ratkaistaan ylivoimalla.
 
Suosikkijoukkue
Ilves, Edmonton
Se on katos sitä nykyaikaa...

Lauri Tukonen taisi todeta eilisen TPS-Lukko pelin jälkeen saman asian, mitä valitettavan usein joutuu toteamaan: tässä sarjassa pelit ratkaistaan ylivoimalla.
Näinhän se ikävä kyllä menee. Tämän takia sen scouttauksen tulisi toimia ja sinne rosteriin tulisi saada herrat "perrin", "smolenak" ja "aalto".
 

Artsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Näinhän se ikävä kyllä menee. Tämän takia sen scouttauksen tulisi toimia ja sinne rosteriin tulisi saada herrat "perrin", "smolenak" ja "aalto".
Voi kun asiat olisivat noin yksinkertaisia. Noista kolmesta meitä korkeammalla yv-tilastossa pelaa vain Perrin. Ilves on ylivoimatilastossa sijalla 8, vaikka joukkueessa ei ole yhtään rightin pakkia, eikä juuri muitakaan rightin pelaajia. Tapparalla on Aaltoa ja isao kasa rightin miehiä, mutta pitää yv-tilastossa ylivoimaisesti viimeistä sijaa.
 

Kunto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Voi kun asiat olisivat noin yksinkertaisia. Noista kolmesta meitä korkeammalla yv-tilastossa pelaa vain Perrin. Ilves on ylivoimatilastossa sijalla 8, vaikka joukkueessa ei ole yhtään rightin pakkia, eikä juuri muitakaan rightin pelaajia. Tapparalla on Aaltoa ja isao kasa rightin miehiä, mutta pitää yv-tilastossa ylivoimaisesti viimeistä sijaa.

Pelaajien kanssa tästä juttelin ja heidän näkemys oli, että viime kaudella Rautakorpi antoi pojille vapaat kädet suunnitella yv-pelin, mutta Tapola halusi ottaa ohjat käsiin. Sinänsä erikoista, kun Rautakorpea aina pidetty hyvin autoritäärisenä. CHL-liigassa Tapparan yv-peli taas on ollut tehokasta.

No meidän kannalta on hyvä, ettei Tapparan yv-peli ole ollut vielä uomissaan. Nehän olisi karannut jo. Tapparan pitkän voittoputken arvostus nousee, kun ovat kairanneet voittonsa pitkälti tasavoimin.

Ilveksen rosteri huutaa laadukasta rightin pelaajaa, mutta sitä ei taida olla enää tulossa.
 

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Hyvässä hapessa lähtee Tuokkolan Ilves ensimmäiselle tauolle. Ensimmäiset kierrokset olivat vaikeita, mutta viimeinen kuukausi on pelattu loppujen lopuksi tasaisen varmasti. Pistekeskiarvo on Liigan kahdeksanneksi paras eikä kuudenneksi parhaaseen IFK:hon ole eroa kuin 0,14p/peli. Jos ykkösen peli saadaan raiteilleen, Zalewskin ketju tasaisempaan vetoon ja junnut jatkavat suurinpiirtein samalla tasolla, niin tästähän on tulossa mainio kausi.

Siinä mielessä ollaan paremmalla tolalla viime kautiseen verrattuna, että nyt ei olla pelkästään Kerästen varassa. Pelejä ovat ratkoneet vuoron perään Mustoset ja Sandellit. Zalewskin ja Laakson hyvien otteiden myötä meillä on jatkossa heittää ketjuihin jopa kolme ratkomaan pystyvää koostumusta, kunhan Asplund palaa kehiin. Juuri nyt näyttää selvältä, että Turo istutetaan melko nopeasti paluunsa jälkeen nimenomaan ykköseen. Vaikka Laakso vääntää hienosti ja tekee maaleja yllättävän hyvin, niin kyllä silti ykkönen vetää puolivaloilla.

Pakiston kapeus ja tasapaksuus hiukan huolettaa. Rightin pakkia on huudeltu keväästä asti ja varmaan odotus jatkuu kauden loppuun asti. Joka tapauksessa jo näillä spekseillä meillä on jalkeilla ehjä joukkue. Maalivahdithan meillä ovat huippuluokkaa, Korpisalo pörssissä kolmantena ja Järkkäri viidentenä. Liigan kovin kaksikko juuri nyt. Jos jompikumpi loukkaantuu, toinen pelastaa. Aivan upea tilanne ja hattu päästä mr. Korhosen edessä. Jos joku osasto, niin maalivahtivalmennus on tässä organisaatiossa kunnossa. Toivottavasti myös kansa löytää tiensä halliin ja tulee entistä sankemmin joukoin joukkueen tueksi.

Tauon jälkeisellä viikolla vastassa ovat Kalpa, Sport ja Tappara. YV kuntoon tauolla, Zalewski ja Asplund sisään kuvioihin, ja saumat on kolmeen voittoon.
 
Viimeksi muokattu:

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Hintzin ja Mustonen tasonnosto viime keväästä on kyllä huima. Onnistumiset ovat ruokkineet itseluottamusta ja milloin viimeksi Ilveksen kokoonpanossa on vetänyt 17-vuotias hyökkääjä tuollaisella tasolla? Mielenkiintoista nähdä jatkaako tämä tutkapari myös nuorten maajoukkueessa yhdessä.

Olisiko a-nuorten Olli Vainiota aika kokeilla liigan puolella? Tämä on takonut nuorissa kiitettävään tahtiin pisteitä ja voitaisiin heittää ylivoimaan tuomaan rightin kätisyyttä. En ole seurannut a-nuorten otteita kuin tilastojen ja otteluraporttien kautta, joten valmiudesta liigavauhtiin ei ole käsitystä.
 
Viimeksi muokattu:

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Koko Liigankin mittakaavassa aika harvinaista. Granlund tietysti oli omassa kastissaan näistä viime vuosien nuorista pelaajista, ja Armia toinen joka nousee mieleen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös