Tuntematon sotilas (vuoden 2017 versio)

  • 252 453
  • 1 088

Ilmari Ahde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukiputaan huorakuoro
Pitää nyt Mikko Koukillekin joku rooli löytää. Missä tarvitaan munat ruutuun, täs siul o sellaset.
Jos munat näkyy niin sitten pitää näkyä tissitkin, ei Koukin miestissit vaan ihka-aidot naistissit. Ehkä Louhimies vetääkin todellisen ässän hihasta ja todistamme homoeroottisen suhteen korsun hämärässä sodan hiljaisena hetkenä.
 

Klose16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Deutsche Nationalmannschaft
Hahhahaha. Hirviniemi siis Rokka? :D
Tällä mielikuvituksella hyvä tulee. Älkää edes kertoko käsikirjoittajia..

Mitä hittoa... Eero Aho? Jahas. Pitääkin laskea monta tuntematonta tuolla oikeasti on...
Pääkasvoista siis 2,5/9. Voisihan tuo heikompikin olla. Mutta Mollbergin casting biittaa kevyesti.
 
Viimeksi muokattu:

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Hirviniemeä on turha dissata Putouksen yms. takia. Niissä hän on todella ärsyttävä hahmo useastikin. TPA:ssa Aulis Kiviojan rooli oli erittäin hyvin vedetty, joten häntä en ennakkoon pidä missään nimessä elokuvan heikkona lenkkinä huumoritaustastaan huolimatta. Peteliustakin on jostain käsittämättömästä syystä haukuttu epäuskottavaksi näyttelijäksi Mollen Tuntemattomassa, koska miehellä on koomikkotaustaa...
 

TF-79

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO. Pekka Virran nakkipiirakat.
Pitää nyt Mikko Koukillekin joku rooli löytää. Missä tarvitaan munat ruutuun, täs siul o sellaset.
Ehdottomasti. Ja kohtaus jossa Kouki ja Aho hyökkäävät munasillaan kahdestaan sylki roiskuen aseet laulaen ja ampuvat sata ryssää.
Ei tämä muuten olisi Louhimiehen elokuva.
 

El Lude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kvanttimobikki kolmessa eri ulottuvuudessa
Ehkä Louhimies vetääkin todellisen ässän hihasta ja todistamme homoeroottisen suhteen korsun hämärässä sodan hiljaisena hetkenä.
Kylläjoo. Tomppa of Syvärimeininkiä tuo kahden vartiomiehen (Jari S. ja Marco B.) hellä hetki kranaattitulessa. Luvassa on kirjaimellisesti räjähtävä loppu tälle seksikohtaukselle. Mutta missä on Timo Koivusalo?
 
Kylläjoo. Tomppa of Syvärimeininkiä tuo kahden vartiomiehen (Jari S. ja Marco B.) hellä hetki kranaattitulessa. Luvassa on kirjaimellisesti räjähtävä loppu tälle seksikohtaukselle. Mutta missä on Timo Koivusalo?

Jari Sillanpää fiktiiviseksi viihdytysjoukkojen esiintyjäksi, joka viettelee ja turmelee nuoria sotapoikia ... tai Jorma Uotinen.
 

JYP#44

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyyni Kari & Klassikkopaidat
Roolien jako ei mennyt ihan niin kuin oli omissa toiveissa. Riku Niemistä ei nähdä, mutta Hirviniemi, Vatanen jne. on messissä. Olisin toivonut rohkeampia (=enemmän uusia ja nuorempia nimiä) näyttelijävalintoja. Yksittäisistä nimistä...

Eero Aho Rokkana kuulostaa omituiselta. Mainio näyttelijä ja varmasti klaaraa homman, mutta mielestäni Aho olisi ollut loistava Lammio, jopa Lehto, mutta siihen tietysti vähän liian vanha.

Jussi Vatanen Koskelana on ehkä suurin kysymysmerkki. Olisin toivonut vielä jotain ristotuorilamaisempaa jäyhempää hahmoa. Vatanen olisi ollut parempi Rahikainen tai jopa Rokka. No, ehkä tämäkin taittuu.

Jos Aku Hirviniemi oli otettava tähän leffaan niin Hietasen rooli on täydellinen valinta. Hirviniemi hoiti tämän todella hyvin jo Suomenlinnassa teatteriversiossa kesällä 2008.

Arttu Kapulainen Suden roolissa on varmasti sinänsä hyvä, mutta itse mieltäisin, että Suden pitäisi olla saman ikäinen Rokan kanssa. Kapulaisella ja Aholla on 13 vuotta ikäeroa.

Milonoffin olisi laittanut Lahtiseksi. Jotenkin taittuisi hyvin kyynisen kommarin rooliin.

Muuten valinnat ihan ok.
Ai vitsit, tää oli hieno viesti. Olit kirjoittanut tänne kaikki ajatukseni tuosta kattauksesta. Täytyy ihan lainata koko viesti ja toistella mainitsemiasi asioita.

Hirviniemi ja Vatanen vituttavat täälläkin. En tiedä oliko jonkin sortin telepatiaa, mutta juuri tänä aamuna sängyssä pohdiskelin Jussi Vatasta miten hän on Aku Hirviniemen ohella ainainen Putous-hahmo. Vatasella vielä Putouksen ulkopuoliset hahmot Kimmo ja Napapiirin sankarit (en muista hahmon nimeä tähän hätään) ovat olleet vähän tuollaisia koomisia koohottajia. Mietin tänään juuri sitä että Jussistakaan ei taida enää olla mihinkään vakavaan rooliin. Helvetin hyvin ajoitettu nämä pohdintani. Jussi siis vänrikki Koskelana, en jaksa syttyä.

Akulle taas ainoa mahdollinen rooli on Hietanen, tosin ennemmin olisin ottanut koko leffan ilman Akua. Kai tässä valinnassa on ideana se mitä joku tuossa yllä sanoi, eli näillä Putous-tähdillä saadaan ne energiajuomaa lipittävät jonnet vinkumaan vanhemmiltaan leffalippurahaa. Noh, toivotaan että puhkikuluneet naamat jäävät Akuun ja Jussiin, tosin pieni pelko on että Iina Kuustonen esittää jotain lotta Kotilaista.

Muut näyttelijät kelpaavat. Erityisesti Arttu Kapulainen, tosin ehkä johonkin muuhun rooliin olisin hänet ottanut. Kuitenkin, minä haluan tämän leffan täyteen näitä vähemmän kuluneita näyttelijöitä. En missään nimessä Putous- tai Posse-jengiä, mutta en myöskään niitä iänikuisia Edelmanneja, Franzeneita, Pääkkösiä, Hietalahtia tai Veijosia.

Aho olisi itselleni ollut myös ehta Lammio. Äijä on jotenkin niin mulkun näköinen jo googlen kuvahaussa, että lammioksi olisi sopinut paljon paremmin kuin Rokaksi.

Milonoffin olisin minäin laittanut Lahtiseksi. Itse asiassa luin uutisesta ensin väärin että Milonoffille lankesi Lahtisen rooli, ja ehdin miettiä että hyvä valinta. Saartamoa en oikein pidä mihinkään rooliin sopivana, mutta Lahtiseen ehkä kaikista vähiten. Hannes Suomisen nimi ei sano mitään, mutta kun katson tämän kuvaa elokuvan omilta kotisivuilta, niin onhan tuossa kyllä Vanhalaa. Tuossa kuvassa tuollainen pikkupoikamainen hymy kasvoilla, voisin kuvitella helposti nuo kasvot hihittelemään perskarvoille tai huutamaan että tule sä hakemaan leipäs päälle voita.

Andrei Alen on kanssa minulle täysin tuntematon nimi ja kasvo. Ja harmittaa kun tämä sai minun suosikkihahmoni Rahikaisen roolin. Rahikaiseksi olisi tullut ottaa Timo Lavikainen. Murteetkin olisivat natsanneet, sillä Lavikainen on myös Pohjois-Karjalan poikia kuten Rahikainen. Noh, ei mahda mitään.

Mielenkiinnolla jään odottamaan kun lisää nimiä tippuu. Kaikesta negailustani huolimatta tämä kattaus on tällä hetkellä vielä kouluarvosanaltaan 9-, eli ei tässä täysin metsään menty.

Ihmettelen kuitenkin sitä että mikä ihmeen järki nuo kuvaukset on hoitaa jostain pj-teltasta käsin? Pitääkö tämän leffan tekokin olla nyt jotain extremeurheilua? Suurimmat naurut aiheutti se että näyttelijäkaarti syö samoja Leijona cateringin muonaa kuin varusmiehet. Sillälailla, pasta carbonaa neljästi viikossa. Toivottavasti tuotantotiimissä ei ole erikoisruokavalioita, sillä niitä ei pystytä metsään toimittamaan oikein. Ainakaan varusmiehille, mutta tokkopa skapparit sähläävät tämän leffaporukan kanssa yhtä paljon kuin normaalien varusmiesten kanssa.
 
Viimeksi muokattu:

Mälkiä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilmoitetaan lähiviikkoina
Mutta missä on Hissu, Petelius ja Franzen? Saariluoma, Linnonmaa, duudsonit? Knihtilä, Birn, Kuustoset? Revin perseeni, mikäli näitä kaikkia ei saada rooleihin. Entä, Edelmann, kai se saadaan edes kertojaksi? Mie en ala.

Eipähän tarvitse tätäkään suomiputousripulia mennä katsomaan. Onneksi nämä hirviniemet varmaankin kuolevat minua ennen, joten ehkä jonain päivänä voi vielä mennä katsomaan jotain suurempaa suomalaista tuotantoa.
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
Tosin onhan siinä sitten dramatiikkaa ja jonkun sortin wake up call tälle "energiajonne-putousnuorisolle", kun Hietanen makaa paareilla silmät puhki ja kuolee seuraavassa kohtauksessa tuskissaan huutavien aseveljien kanssa venäläisten väijytykseen. Se on molemmissa Tuntemattomissa kyllä pysäyttävintä kamaa.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Sellaisia nimiä tohon leffaan ei olisi pystytty castaamaan, että tämä ketju ei olisi täyttynyt itkemisestä. En minäkään olisi välttämättä Hirviniemeä halunnut nähdä, mutta eiköhän hän näytellä osaa ihan tarpeeksi hyvin. Jotkut näyttelijät osaavat jopa näytellä erilaisia hahmoja eri elokuvissa. Tuskinpa Hirviniemi tällä kertaa naiseksi pukeutuu.

Olen kuullut myös näyttelijöistä, jotka ovat näytelleet hyviksiä ja pahiksia eri elokuvissa. Huh. Jotkut näyttelijät osaavat myös puhua eri murteilla ja aksenteilla. Jenkit tuntuivat pitävän vaikka Batmania näytteli britti, ja australialainen teini-ihastus Heath Ledgerkin veti ihan hyvin jokerina ilman pahisroolikokemusta. Ja ei, en vertaa Aku Hirviniemeä Christian Baleen tai Heath Ledgeriin.
 

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Se itseäni häiritsee, että näyttelijäporukka tuntuu hieman yli-ikäiseltä. Nyt ollaan lähempänä Lainetta kuin Mollbergia.

Elokuvien "nuorten miesten" näyttelijöiden iät (noin suunnilleen, kuvauksien aikaan ovat voineet olla vähän nuorempia)

Hietanen - Laine 33, Mollberg 32, Louhimies 33
Lahtinen - Laine 29, Mollberg 24, Louhimies 36
Vanhala - Laine 42, Mollberg 33, Louhimies 35
Rahikainen - Laine 46, Mollberg 20, Louhimies (Andrei Alén) ikä ei tiedossa, yli 30 kuitenkin?
Honkajoki - Laine 34, Mollberg 42, Louhimies 42
Riitaoja - Laine 32, Mollberg 22, Louhimies ???
Asumaniemi - Laine 24, Mollberg -, Louhimies ???
Hauhia - Laine 20, Mollberg (Vesa Ala-Seppälä) ikä ei tiedossa, Louhimies ???

Ja vähän vanhemmat patut:
Koskela - Laine 35, Mollberg 38, Louhimies 38
Rokka - Laine 35, Mollberg 46, Louhimies 48

Laineella oli pari todella vanhaa valintaa (Vanhalan ja Rahikaisen rooleihin), ja Mollbergilla on noita nuoria näyttelijöitä enemmän, mutta oli Laineellakin Asumaniemen ja Hauhia näyttelijät nuoria. Muutoin ovat käyttäneet suunnilleen samanikäisiä, kolmikymppisiä näyttelijöitä. Omasta mielestäni Laineen elokuva on saanut hiukan turhaankin paskaa niskaansa yli-ikäisistä näyttelijöistä, käytännössä kaikissa sotaelokuvissa niin meillä kuin maailmalla käytetään paljon kolmikymppisiä näyttelijöitä, vaikka roolihahmot olisi iältään 20-25 vuotiaita. Eikä se koskaan haittaa ketään, paitsi jostain syystä Laineen Tuntemattoman kohdalla. Toki meneehän nuo Vanhalan ja Rahikaisen valinnat jo vähän yli, joten siinä kohdassa kritiikki voi olla paikallaan, mutta aina niistä Laineen yli-ikäisistä näyttelijöistä puhutaan kuin koko elokuva olisi täynnä viisikymppisiä gubbeja.

Jos tämä ikäkysymys on Laineen elokuvan kohdalla ongelma, niin sitten se varmaan on Louhimiehen elokuvan kohdalla vielä suurempi ongelma, koska nämä nyt julkaistut näyttelijävalinnat on järjestään vanhempia kuin Laineella oli.

Edit: Lehto unohtui. Sekä Laineella että Mollbergilla oli n. 27 vuotias näyttelijä tässä roolissa. Louhimiehen kiinnitystä vielä odotellaan.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Ikäkysymyksessä pitää toki ottaa huomioon se, että nykyään moni 35-vuotias pitää itseään hyvässä kunnossa, enkä oikein osaa verrata heitä 60 vuoden takaisiin kolmevitosiin. Toki ero parikymppiseen varusmieheen on nykyäänkin selkeä - kolmevitosen hyväksi tietenkin - mutta leffan uskottavuuden vuoksi tietysti linjan olisi hyvä olla kauttaaltaan sama, kuten nyt Louhimiehellä pääsääntöisesti vaikuttaisi olevan ja sitä alleviivataan heitä selkeästi iäkkäämmällä Rokalla. Laineella kokonaisuus heitteli todella paljon, kun Hauhian ja kirjassa neljä vuotta vanhemman Rahikaisen näyttelijöiden ikäero oli vaatimattomat 26 vuotta. Kyllähän tuollainen jo kiristää ohimoilta..

Aku Hirviniemi on kaiken kikkelitoistohuumorinsa ohella hyvä näyttelijä, sitä ei voi kiistää. Itselleni hänen naamansa vain on niin kulunut, vaikken edes erityisemmin Putous- ja Posse-touhuja ole seurannut. Toisaalta ihan jees, että pääsee näyttämään kykynsä isossa roolissa ja samalla persettä niille, jotka kategorisesti sulkevat silmänsä häneltä joka yhteydessä. Hirviniemen ja Vatasen valinnat lienevät kuitenkin seurausta heidän ammattitaidostaan enemmän kuin markkinointikikka, koska ensinnäkin ES-Jonnet ovat jo so last season ja toisekseen nykyteinejä he eivät liikuttaisi muutoinkaan, vaan lähinnä kai varttuneempien keski-ikäisten Teneriffa-jengiä.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Omasta mielestäni Laineen elokuva on saanut hiukan turhaankin paskaa niskaansa yli-ikäisistä näyttelijöistä, käytännössä kaikissa sotaelokuvissa niin meillä kuin maailmalla käytetään paljon kolmikymppisiä näyttelijöitä, vaikka roolihahmot olisi iältään 20-25 vuotiaita. Eikä se koskaan haittaa ketään, paitsi jostain syystä Laineen Tuntemattoman kohdalla.

Ottaen huomioon että Linnan romaanin asevelvolliset olivat sotaan lähtiessään 21 - vuotiaita, oli viittäkymppiä lähestyvän Rahikaisen käyttäminen aika kornia. Myös Vanhalan hihittelyt olisivat olleet vähemmän sotilasfarssimaisia mikäli asialla olisi ollut joku parikymppinen janari.

Toki tuo elokuva on myös aikansa tuote, ei silloin ollut suurta määrää nuoria miesnäyttelijöitä ja ammattinäyttelijöitä oli ylipäätään huomattavasti vähemmän kuin nyt.
 
Viimeksi muokattu:

Pulle Nah

Jäsen
Suosikkijoukkue
Palevan Kallo
Andrei Alen on kanssa minulle täysin tuntematon nimi ja kasvo. Ja harmittaa kun tämä sai minun suosikkihahmoni Rahikaisen roolin. Rahikaiseksi olisi tullut ottaa Timo Lavikainen. Murteetkin olisivat natsanneet, sillä Lavikainen on myös Pohjois-Karjalan poikia kuten Rahikainen. Noh, ei mahda mitään.

Eikös Rahikainen ole savolainen? Ylipäänsä vieraalla murteella puhuminen on todella vaikeaa, siis uskottavasti, sen kuulee heti, jos joku teeskentelee vaikkapa savon murretta. Siis savolainen kuulee sen. Tässä mielessä Vatanen olisi voinut olla hyvä Rahikaisen rooliin, koska kotoisin Sonkajärveltä eli murre luonnistuu harjoittelematta.
 

JYP#44

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyyni Kari & Klassikkopaidat
Eikös Rahikainen ole savolainen? Ylipäänsä vieraalla murteella puhuminen on todella vaikeaa, siis uskottavasti, sen kuulee heti, jos joku teeskentelee vaikkapa savon murretta. Siis savolainen kuulee sen. Tässä mielessä Vatanen olisi voinut olla hyvä Rahikaisen rooliin, koska kotoisin Sonkajärveltä eli murre luonnistuu harjoittelematta.
Ainakin Wikipedian mukaan Pohjois-Karjalasta.

Rahikainen (Tuntematon sotilas) – Wikipedia
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Hirviniemeä on turha dissata Putouksen yms. takia. Niissä hän on todella ärsyttävä hahmo useastikin. TPA:ssa Aulis Kiviojan rooli oli erittäin hyvin vedetty, joten häntä en ennakkoon pidä missään nimessä elokuvan heikkona lenkkinä huumoritaustastaan huolimatta. Peteliustakin on jostain käsittämättömästä syystä haukuttu epäuskottavaksi näyttelijäksi Mollen Tuntemattomassa, koska miehellä on koomikkotaustaa...

Juurikin samaa olin tulossa postaamaan, kun arvasin, mitä täällä taivastellaan :)

Hirviniemeä ja Vatasta en lähtisi kovinkaan aggressiivisesti dissaamaan ärsyttäviksi muuttuneista ohjelmaformaateista. Tietysti nämä olisivat voineet kieltäytyä tuotantokaudesta X, mutta se on uskomattoman haastavaa koomikolle huomata, koska oma naama alkaa kulumaan. Siinä on oikeastaan onnistunut kohtuullisesti vain Kummelin tyypit varomalla heti alusta asti sitä, etteivät näy tv:ssä liian usein (ja Kummeli tulikin tv:sta vain kerran kahdessa viikossa ja muistaakseni melko lyhyinä kausina).

Vatasen uskon suoriutuvan Koskelan roolista hyvin, koska uskon hänellä olevan potentiaalia muuksikin, kuin puhtaaksi komedianäyttelijäksi (jossa on hyvä). Hirviniemi Hietasena on itselleni ehkä suurempi kysymysmerkki. Olisi ollut mielestäni sopiva Honkajoki. Mutta annan mahdollisuuden Hirviniemellekin.

Koska Suomen eturivin näyttelijäkaarti on ohut (kuten oikeastaan on suurimmassa osassa Euroopan maita), olisin jotenkin toivonut näkeväni Louhimiehen Tuntemattomassa myös Peter Franzénin, joka on erittäin monipuolinen näyttelijä. Pystyy näyttelemään niin hauskaa jätkää, jonkinlaista sankarihahmoa, sekoboltsia kuin puhdasta vittupäätäkin. Toki haaste on se, että Franzén ei ole enää mikään kovin nuori jätkä, joita Tuntemattomien hahmojen pääosin pitäisi olla. Toki sama haaste on valittujenkin näyttelijöiden kohdalla ja se sama haaste on ollut aiemmissakin Tuntemattomissa.
 

Klose16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Deutsche Nationalmannschaft
En usko, että Louhimiehellä on mitään ongelmia ottaa omien ampumista mukaan elokuvaan, jos vain näkee asian merkittävänä osana omaa tulkintaansa Tuntemattomasta. Ei tuo asia ole enää mikään tabu Suomessa. Itsenäisyytemme on vaatinut monenlaisia uhreja ja 100-vuotias Suomi pitää sisällään monenlaisia tarinoita.

Kuulostat ihan arkkipiispalta, tosin hänhän ei tätä elokuvaa siunaa - Suomea ei kuulu puolustaa.

Itse veikkaan, että leffassa näkyy ja kuuluu paljon paljon huutamista ja paljon paljon kärsimystä.
Seassa tasaisin väliajoin ripoteltuja nokkelia alapääjuttuja, toteutus monin pika-pikaleikkauksin.
Vaihtoehtoisessa? lopussa lähikuviin ilmestyy Kari Ketosen Putin repeämässä röhönauruihin.
 

Klose16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Deutsche Nationalmannschaft
olisin jotenkin toivonut näkeväni Louhimiehen Tuntemattomassa myös Peter Franzénin, joka on erittäin monipuolinen näyttelijä. Pystyy näyttelemään niin hauskaa jätkää, jonkinlaista sankarihahmoa, sekoboltsia kuin puhdasta vittupäätäkin. Toki haaste on se, että Franzén ei ole enää mikään kovin nuori jätkä, joita Tuntemattomien hahmojen pääosin pitäisi olla. Toki sama haaste on valittujenkin näyttelijöiden kohdalla ja se sama haaste on ollut aiemmissakin Tuntemattomissa.

Ratkaisu on louhimiesmäisen helppo, copy-pastetaan Piidörin kohtauksista sopivimmat osat tähän ja tosiaan vaikka useampaan rooliin. Tuskinpa nuo sieltä elokuvan tiimellyksestä liikaa erottuvat.

Ahosta tulee nykyään mieleen se Häjyjen nysväkkämies, ehkäpä auteurin näkemys nyt onkin että auktoriteettivammainen Rokka saa turpaansa heti kättelyssä Lammiolta, häipyy rintamalle tekemään itkupotkuraivarit ja löytyy vähän myöhemmin maastosta makaamasta takaraivo auki.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Eero Aho ainakin hyvä valinta, koska on mielestäni loistava näyttelijä ja monipuolinen. Kieltämättä olisin ehkä kuvitellut paremmin vaikkapa juuri Lammion rooliin, mutta en epäile, etteikö Rokkakin onnistuisi.
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Andrei Alen on kanssa minulle täysin tuntematon nimi ja kasvo. Ja harmittaa kun tämä sai minun suosikkihahmoni Rahikaisen roolin. Rahikaiseksi olisi tullut ottaa Timo Lavikainen. Murteetkin olisivat natsanneet, sillä Lavikainen on myös Pohjois-Karjalan poikia kuten Rahikainen. Noh, ei mahda mitään.

No ei helvetissä Lavikaista mihinkään rooliin! Yksi Suomen paskimpia näyttelijöitä jolla on tasan se yksi rooli. Joka vitun elokuvassa. Aina se sama kärttyisä mulqvist ja kaikki samat maneerit. Ei sovi yhtään lunkin ja sutkin Rahikaisen rooliin.
 

hiitti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United
Enpä paljoa ole välittänyt alkuperäisestä versiostakaan joten tuskin tämä kovin paljoa paskempi voi olla.

Hauska kyllä nähdä sitten kuinka paljon peppukipeyttä tämä versio aiheuttaa.
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Eikös Rahikainen ole savolainen? Ylipäänsä vieraalla murteella puhuminen on todella vaikeaa, siis uskottavasti, sen kuulee heti, jos joku teeskentelee vaikkapa savon murretta. Siis savolainen kuulee sen. Tässä mielessä Vatanen olisi voinut olla hyvä Rahikaisen rooliin, koska kotoisin Sonkajärveltä eli murre luonnistuu harjoittelematta.

Rahikainen ja Sihvonen oli Pohjois-Karjalasta. Savosta oli Mielonen. Mutta totta on tuo että vieraan murteen puhuminen uskottavasti on vaikeaa, ja vaatii todella paljon harjoittelua mutta myös ohjaajalta että ei laske läpi selkeitä virheitä. Ja toisaalta näyttelijän oma murre saattaa paistaa helposti läpi vaikka sitä miten yrittäisi peittää ja vaikka miten pitkään olisi puhunut ns. "yleiskieltä". Jotkut murteet ovat tässä suhteessa helpompia kuin toiset, mutta esim. pohjois-Karjalan ja savon murteissa on niin vahva nuotti että se kuuluu melkein aina läpi vaikka miten yrittäisi sitä peittää. Itse ainakin pohjois-karjalaisena kuulen kyllä yleensä hetkessä ketkä on täältä päin kotoisin.
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Ehdottomasti. Ja kohtaus jossa Kouki ja Aho hyökkäävät munasillaan kahdestaan sylki roiskuen aseet laulaen ja ampuvat sata ryssää.
Ei tämä muuten olisi Louhimiehen elokuva.

Kouki voisi olla Lammio tai joku upseereista jotka ryyppäävät Lammion kanssa Marskin syntymäpäivänä, siihen sitten lisätään kohtaus jossa humalainen Kouki pyörii munasillaan omassa paskassaan.
 

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ikäkysymyksessä pitää toki ottaa huomioon se, että nykyään moni 35-vuotias pitää itseään hyvässä kunnossa, enkä oikein osaa verrata heitä 60 vuoden takaisiin kolmevitosiin. Toki ero parikymppiseen varusmieheen on nykyäänkin selkeä - kolmevitosen hyväksi tietenkin - mutta leffan uskottavuuden vuoksi tietysti linjan olisi hyvä olla kauttaaltaan sama, kuten nyt Louhimiehellä pääsääntöisesti vaikuttaisi olevan ja sitä alleviivataan heitä selkeästi iäkkäämmällä Rokalla. Laineella kokonaisuus heitteli todella paljon, kun Hauhian ja kirjassa neljä vuotta vanhemman Rahikaisen näyttelijöiden ikäero oli vaatimattomat 26 vuotta. Kyllähän tuollainen jo kiristää ohimoilta..

Kaipa se naama vanhenee nykyään samalla lailla kuin 50-luvullakin, vaikka salilla kävisikin. Botox-pistokset voi tuoda jotain eroa, jos niitä käyttää. Tosin tämähän on henkilökohtaista ja riippuu kasvojen piirteistä. Joillakin on se babyface ja papereita kysytään ravintolaan mennessä vielä reilusti yli kolmekymppisenä.

Laineella oli nämä pari yli-ikäistä tyyppiä sivurooleissa, mutta suurin osa sotilaiden näyttelijöistä on siinä kolmenkympin molemmin puolin, mitä ei kai voi liian vanhana pitää, varsinkaan kun elokuvassa ei kerrota, minkä ikäisiä näiden tyyppien pitäisi olla (kirjassa kerrotaan). En usko, että se Rahikainen tai Vanhanen elokuvakokemusta pilaa, jos muuten tykkäisi leffasta... mutta voihan näin jonkun kohdalla ollakin.

Jos Louhimies alleviivaa ikäeroja muita iäkkäämmällä Rokalla, niin kai sitten sama alleviivaaminen on sallittava Laineellekin. Eli Hauhiaa saa näytellä muuta porukkaa selkeästi nuorempi tyyppi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös