Tunnelma halleissa

  • 61 793
  • 201

basswood

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Toisaalta jos organisoitua kannatustoimintaa haluaa käynnistää, niin pitäähän sen jostain alkaa. Ei liene realistista kuvitella, että yhtäkkiä löytyy 50 tyyppiä sinne huutamaan ja meuhkaamaan. Ehkä se Espoossakin lähtee kasvamaan, kun näkyy että näitä aktiiveja siellä on kannustamassa ja pikkuhiljaa saavat lisää ihmisiä houkuteltua mukaan.

Nimenomaan näin.
Jostain se on tosiaan aloitettava, ja kun ihmiset huomaavat että tarjolla on monipuolisempi kattaus kannattamisen saralla saattaa kiinnostusta löytyä aiempaa paremmin.
Sitäpaitsi, vaikka siellä "tifopelleillään ja hoilataan itkupallolauluja" niin oikein ajoitettuna sinne sekaan heitetään noita yksinkertaisempia huutoja ja kas - muukin yleisö pääsee helposti osallistumaan ja kaikki voittavat. Se Pentti P. Eruskatsoja ei kuitenkaan huutaisi samalla intensiteetillä koko peliä läpi ja vähän enemmänkin, kuin organisoitu fanikatsomo.
 

Lauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues & Devils
Itse viihdyn fanikatsomossa nykyään huomattavasti paremmin kuin edellisinä kausina. Syynä on yksinkertaisesti tämä "uusi sukupolvi", joka vie espoolaista kannatuskulttuuria eteenpäin. Tällä kaudella fanikatsomo on jopa saanut kehuja vieraspaikkakuntalaisilta, viime vuosina kommentit oli tyyliin "tuotako he kutsuvat fanikatsomoksi?"

Kyllä sitä aina niin mukavaa Espoo taptaptap -huutoa varmaan vedettäisiin enemmän, jos siihen joku ulkopuolinen lähtisi joskus mukaan, jolla hallin tunnelma paranisi. Mutta kun ei niin ei, espoolainen fanikatsomon ulkopuolella oleva ei kannusta, vaikka mikä olisi, onhan tämä vuosien saatossa nähty. Korkeintaan taputtavat silloin tällöin, tämäkö sen tunnelman sitten luo?

Pari kolme vuotta sitten oli suorastaan surullista istua fanikatsomossa, niin aneeminen paikka se oli. Nykyään siellä heiluu liput ja kaksikeppiset ja porukka takariveillä seisoo ja hyppii ja antaa kaikkensa, että saataisiin edes vähän ääntä halliin.
 

Happis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Huuhkajat, Liverpool FC
...potkupallokatsomoiden... ...potkupallopeleissä...

...potkupallistien... ...itkupallokannattajien...

...filmipallon kannattajien "kulttuuria"...

...kännissä kaikilla on kivempaa... ;)...

...delfiinipallosta...

...itkupallokannattajilta...

...Rähinää kentälle ja viinaa katsomoon, siitä se lätkäkannustus lähtee...

...askartelukerhosta karkoitettuja tifostelijoita...

...esitanssiryhmien masinoimiin kannustuksiin mukaan...

...Penttikin osallistuu kannustukseen, kun pikkaisen otetaan rohkaisevaa...

Tässä tulikin se ongelma hyvin esille. Jätinpä listauksesta vielä ilmeisen halveksivaan sävyyn kirjotetun "fän" pois, joka mainittiinkin toistakymmentä kertaa.

Kuinka se kehtaa!? Selvinpäin vieläpä!? Potkupalloon kuuluu tommoset, Mertaranta ministeriks ja MM95 never forget! Näistä se kulttuuri pitää luoda! Kossua kaikille ja myötäeletään pelissä vaikka ei nakit silmillä nähdä edes keskiympyrään!

Ja HUOM! Sitten tulee se ehdoton helmi:

Huvittavan ahdaskatseista ja päälleliimattua paskaahan tuo on.

Ahdaskatseisuus, niinpä niin.

Puhumattakaan jostain tifoista tahi soihduista, joiden kiekkokatsomoon tuojat ovat ilmeisesti tutustuneet kiekkoon "kannustamansa" seuran menestyksen muota, kun sillä rakkaalla futisjengillä on mahdollisesti mennyt huonosti.

Pelicans? SaiPa? KalPa? Jokereiden katastrofikausi? Nyky-TPS?

Näitä olettamuksia perus tuulipukujanarit hokevat vuodesta toiseen ilman mitään tietoa asioista. Viime kauden alussa (tms) sai Hesarista lukea, kuinka HPK:n fanit eivät koskaan hylkää omiaan (eivät varmaan niin kun ei niitä koskaan missään nää. "SIKA!" kuuluu välillä jostain nurkan takaa ja kai sinne muutama Wiikmannia kuolaava, kiljuva teinityttökin ilmestyi mestaruuden myötä) kuten Jokerifanit tekivät katastrofikaudella! Niin, 100 fania runkosarjan viimeiseen otteluun keskiviikkoiltana Tampereelle. Siinä sitä takinkääntöä.

Varmasti fanittaminen on ihmisille jonkinlainen alusta, jossa joukkueen peliesitykset jäävät toissijaiseen asemaan. Naurettavaa kuitenkin väittää, että fanit kävisivät matseissa vaan riehumisen takia. Eikö juuri ottelutuloksen jättäminen toissijaiseen asemaan kerro siitä, että rakastaa joukkuetta eikä tulosta? Kuka siellä potkupallomaajoukkueen peleissä jaksaa käydä, kun ei ne pääse edes kisoihin!

Ensimmäisessä viestissäsi oli toki myös ihan oikeita havaintoja. Tuulipuvuille pitää antaa mahdollisuus osallistua kannatukseen silloin, kun heillä siihen fiilistä löytyy. Osoittaa vaan jälleen kerran sitä itse lanseeraamaasi ahdaskatseisuutta, että et ole huomannut näin tehtävän esimerkiksi meillä Areenalla. Kyllä siellä fanikatsomossakin huomaa milloin koko halli herää ja silloin kannustusta yksinkertaistetaan.

On myös totta, että sponsorit ja liiga on ajanut fanitoiminnan edellytykset järkyttävään tilaan. Urheilun merkitys on väistynyt taloudellisen tuloksen alta. Liigalisenssiin tarvitaan jotain vitun taloudellisia edellytyksiä ja mainoksia pukka joka saatanan pelikatkolla. Urheillullekin voisi antaa sijaa, se kiinnostaa fanejakin. Niin kauan, kun ottelutapahtuma on mitä se nyt on, keskityn jatkossakin kannustamiseen pelin sijasta. Joskus sitten pleijareissa itse pelin merkitys korostuu siksi, että sillä ihan oikeasti on jotain merkitystä.
 

MacLean10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Terveet pelaajat, Espoo Blues
Viime kaudella oli vielä hyvä tunnelma, kun oli sopiva sekoitus uutta ja vanhaa. Nyt näyttävät teinipojat vain monotoonisesti hoilaavan kulttuurinedistämis-laulujaan ja tunnelma KOKO HALLISSA on yhtä huono kuin yksinäisen peltirummun aikoihin.
Mitä ihmeen uutta ja vanhaa? Tästä lisätietoja? Tunnelmahan oli keskinkertainen.

Hyvä mies lopeta jo tuo paskan jauhaminen, teet itsestäsi naurettavan. Sitä paitsi, jos et itse kannusta, niin on aivan turha valittaa. Katsotaan sitä peliä ja analysoidaan itsemme uneen jne.
 

RV16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chilinakit ja muu paskansyönti
Johan on taas sellaista skeidaa tuosta ensimmäisestä trolliviestistä lähtien että huhhuijaa. Ilmeisesti on sitten vedettävissä se johtopäätös, että tämä niin sanottu oikeinkannattaminen onkin päinvastoin sitä niin sanottua väärinkannattamista ja kannattajat ovat olleet tässä jo useamman vuoden täysin hakoteillä näkemyksissään. Ei sentään. Kuten edellä jo todettiin, niin jos tänne jotain kulttuuria halutaan kehittää niin se on lähdettävä faniryhmien koon kasvattamisesta eikä siitä että palataan takaisin tähän katkarapuyleisön huudattamisyritykseen. Se muu yleisö herää jos on herätäkseen siinä vaiheessa kun pienissä halleissa on 200+ huutavaa fania päädyn fanikatsomossa isommissa halleissa sitten n kertaa enemmän. Sillä että se muutaman kymmenen fanin joukko vetää sitä [joukkue] klapklapklapia jossain nurkassa ei tule ikinä nostamaan tunnelmaa sille tasolle mille halutaan.

Aika ajoin vaaditaan sitten rähinää kaukaloon ja rähinää (viinaa) katsomoon. Mitä luulette kuinka paljon niitä tappeluita ja taklauksia voidaan ylipäätään nykyjääkiekossa lisätä että se sytyttäisi jokaisen hallin hurmokseen? Entä kuinka paljon sitä alkoholia kuluu arkipeleissä, tiistaina ja torstaina tullaan pelaamaan jatkossakin ja ihmiset tulevat menemään töihin myös keskiviikkoisin ja perjantaisin. Joo, happy hour ennen matsia ja juotetaan kaikki känniin niin siitä se lähtee. Herätkää nyt jo vähitellen. Lauantaimatseissa voi toimia mutta mitä tehdään arkipelien tunnelmalle? Peliä voidaan kyllä kehittää nykyistä viihdyttävämmäksi, mutta joka pelissä ei tulla ikinä tappelemaan ja joka matsissa ei tulla ikinä taklaamaan joka vaihdossa 5 kertaa.

Hauskaa myös tuo jalkapallofobia. Katsokaa minkälaista kulttuuria on Ruotsissa, Sveitsissä ja Saksassa, jääkiekkokatsomoissa. Ja mitä tulee kannustuksen yksinkertaistamiseen, niin aivan varmasti jokainen liigan faniryhmä vetää tälläkin hetkellä joka matsissa sitä peruskannustusta, miksei muu yleisö syty siihen jo nyt? Ja se nyt on ihan haihattelua muutenkin että muu halli puhkeaisi kannustushuutoon, muuten kuin finaaleissa tai muuten ennenkokemattomassa kiimassa. Jos se ei onnistu Ruotsissakaan niin tuskin täällä estoisessa ja naapurinpelkoisessa Suomessakaan. Siinä vaiheessa taas palataan siihen jos siellä päädyssä vaikka on se 500 fania laulamassa niin tunnelma on jo sillä taattu. Sen fanimassan haaliminen vain ei onnistu millään 90-luvun junttimetodeilla.

Seisomakatsomoiden osalta komppaan täysin näitä kommentteja. Ne ovat edellytys sille tunnelman kohoamiselle.

No, osui ja upposi, myönnän. Jotain rotia kuitenkin, kiitos.

Tämä keskustelu on vellonut jo pitkään. Mutta kaikki tämä parran pärinä, eikä muutosta?
Luulitko kenties että kannattajakulttuurissa tapahtuu suuria muutoksia vuodessa tai kahessa?
 

MR8

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Klubi, Kallion Voima
Huah. Herra Jääkoneenkuljettaja puhuu askartelukerholaisista ja sitten perään ahdaskatseisuudesta. Muutenkin aivan ihmeellistä juttua. Oikeinkannattamista nimenomaan.

Jääkoneenkuljettaja, yleensä kirjoitat asiallisesti ja asiantuntevasti aiheesta kuin aiheesta. Miksi tulit tähän ketjuun trollaamaan ?
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Ottakaahan iisisti. Veikkaanpa että tuo Jääkoneenkuljettajan ensimmäinen viesti on kirjoitettu melkoisessa vitutuksen tilassa Raksilan tiistaisten kirkonmenojen jälkeen...
 

#18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Total Sec
Ottakaahan iisisti. Veikkaanpa että tuo Jääkoneenkuljettajan ensimmäinen viesti on kirjoitettu melkoisessa vitutuksen tilassa Raksilan tiistaisten kirkonmenojen jälkeen...

Melkosta paskaa se on silti...Toki hyvät naurut siitä sai ja myös muistutuksen siitä, että paljon on töitä vielä edessä.
 
Suosikkijoukkue
Susanna Pöykiö
Melkosta paskaa se on silti...Toki hyvät naurut siitä sai ja myös muistutuksen siitä, että paljon on töitä vielä edessä.
Erikoistahan tässä on myös se, ettei "kannattamisen kulttuurista" puhuttaessa, kertakaikkiaa saisi olla muuta mieltä kuin mitä tämä nykypuuhastelu on.

En todellakaan ole yksin sen ajatuksen kanssa, että kynnys liittyä minkäänlaiseen fanitoimintaan mukaan tai tukea sitä, on reilusti korkeampi nykyään. Puhumattakaan siitä, kuinka korkeaksi kynnys yhtyä kannustukseen näiden kuorolaulusessioiden aikana on kasvanut.

Ääriliike ja etenkin se forum... katsomokulttuurin edelläkävijöitä todellakin, huutonaurua.
 

Tanskanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kyllähän sä saat olla sitä mieltä, ettei tämä itkupotkuaskartelu ole hyvä juttu.
Sun tekstien jälkeen vaan ei oikein nappaa, että valitat ahdaskatseisuudesta tai mielisyydestä.
 
Kyllähän sä saat olla sitä mieltä, ettei tämä itkupotkuaskartelu ole hyvä juttu.
Sun tekstien jälkeen vaan ei oikein nappaa, että valitat ahdaskatseisuudesta tai mielisyydestä.

Siinä mielessä olen zambonimiehen puolella, että ainakin tällä palstalla olen monesti lukenut, kuinka kannatan väärin ja olen juntti. Minusta se on ahdasmielisyyttä. Tämä kaikki sen takia, että osaan kannattaa vain yksinkertaisesti ja pidän hassunhauskoista peruukeista ja pidän kasvomaalauksista ynnä muista. Vaikka en itse naamaani maalailekaan niin pidän sellaista värin tunnustusta karnevaalimaisena, todella hyvänä juttuna itse kannatuskulttuurille. Mutta eiköhän kohta taas joku tule todistamaan kuinka juuri ne peruukit ja kasvomaalaukset ovat niitä asioita, jotka nostavat sitä kynnystä.
 

Tanskanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Siinä mielessä olen zambonimiehen puolella, että ainakin tällä palstalla olen monesti lukenut, kuinka kannatan väärin ja olen juntti. Minusta se on ahdasmielisyyttä. Tämä kaikki sen takia, että osaan kannattaa vain yksinkertaisesti ja pidän hassunhauskoista peruukeista ja pidän kasvomaalauksista ynnä muista. Vaikka en itse naamaani maalailekaan niin pidän sellaista värin tunnustusta karnevaalimaisena, todella hyvänä juttuna itse kannatuskulttuurille. Mutta eiköhän kohta taas joku tule todistamaan kuinka juuri ne peruukit ja kasvomaalaukset ovat niitä asioita, jotka nostavat sitä kynnystä.

Enhän mä nyt puhunut siitä mikä on oikeaa ja mikä väärää kannatusta.
Eikö mielestäsi Jääkoneenkuljettajan viestit tähän ketjuun ollut juuri niitä ahdasmielisiä? Kritisoida saa ja pitääkin, mutta älä pyydä sitä mitä et itsekään tee.
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
lake79 kirjoitti:
Saanko sanoa minne nuo Jyppifanit saisivat tunkea nuo kellot ja rummut? TODELLISTA FANIKULTTUURIA VAIN JYVÄSKYLÄSSÄ!

Millanen fanikulttuuri teil on siel hakametsässä? Muistaakseni tunnelmaa on kehuttu jopa harjoituksien tasoiseksi..
 

Naughty_S

Jäsen
Kieltämättä aika hyvää huumoria kritisoida Hippoksen rumpuja (tai siis FANIKULTTUURIA!!!!11), kun Hakametsän tunnelma paikallispeleissäkin vastaa keskivertohautajaisia.
 

peno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Madness!
Kieltämättä aika hyvää huumoria kritisoida Hippoksen rumpuja (tai siis FANIKULTTUURIA!!!!11), kun Hakametsän tunnelma paikallispeleissäkin vastaa keskivertohautajaisia.

Kyllä mä melkein olisin mielummin hiljaisessa hallissa kuin kuuntelisin sitä tasaista rumpujen pärinää ja kellojen kilkatusta. Vituttaa jo ne pari virveliä siellä meitin seisomakatsomossa, saati sitten legioona rumpalipoikia. Tosin siihen kitara vielä kylkeen niin alkaa olemaan pojilla bändi kasassa.

EDIT: Ellen ihan väärin muista, niin joku vieraspeli nämä rummunpäristelijät tekivät invaasion Poriin ja joku noheva hitsari pamautti puukon kalvosta läpi.
 
Viimeksi muokattu:
Enhän mä nyt puhunut siitä mikä on oikeaa ja mikä väärää kannatusta.
Eikö mielestäsi Jääkoneenkuljettajan viestit tähän ketjuun ollut juuri niitä ahdasmielisiä? Kritisoida saa ja pitääkin, mutta älä pyydä sitä mitä et itsekään tee.

En siis tarkoittanut todellakaan tuota. Viime aikoina on tullut miellyttävä trendi, että hassun hauskoja peruukkeja tai kasvomaalauksia ei syytetä väärin kannattamiseksi. Itse en jaksa syyttää laulajiakaan, en tosin ennen tätäkään trendiä, väärin kannamiseksi. Mutta olet itsekin varmaan huomannut, että joku aika sitten tuntui olevan tarpeellista monella organisoituun faniryhmään kuuluvalla todeta, kuinka junttia ja pelleä on pistää peruukkia päähän tai huutaa monotonisesti oman joukkueen nimeä klap klap klap.

Mielestäni Jääkoneenkuljettajan viesteistä paistaa toinen näkemys, joka on hyvin lähellä olla oikeaa, mutta se tietenkin kätkeytyy sarkastisen ylimieliseen viestiin. Tuota loppua en oikein ymmärtänyt.. älä pyydä sitä mitä et itsekään tee? Oliko se minulle vai Zambonimiehelle?

EDIT: kyllä, Zambonimiehelle se on pakko olla. Ahdasmielisyydestä voi hyvin syyttää joitakin kirjoittajia välillä, vaikkakin olisi kyseessä jopa molemmat "osapuolet". Ei toisen ahdasmielisyys sulje pois toisen ahdasmielisyyttä. Jos itse olisin vähänkään avarakatseisempi suvaitsevuudessa, olisin hippi tai puunhalaaja. Eikös ne saatana ole sama asia?
 

Huerzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Donnerwetter S.p.A.
EDIT: Ellen ihan väärin muista, niin joku vieraspeli nämä rummunpäristelijät tekivät invaasion Poriin ja joku noheva hitsari pamautti puukon kalvosta läpi.
Toivottavasti puukko ei heilunut katsomossa. Käsittääkseni puukon heiluttelu julkisella paikalla - tai etenkin ihmisjoukon keskellä - on rikos. (OK, ehkä joku hakee oikeutusta sille väittämällä, että niin on rummutuskin, ehe-ehe.) Toisaalta moinen "tunnelmannostatus" ei muutenkaan kuulosta järki-ihmisen touhuilta, vaikka se olisi tapahtunut ulkoilmassa. No, kukin tyylillään. (Ei Penolle kohdistettu heitto.)

Nykyisin Hippoksella tuntuu, että rummutus ei lähde innostumisesta itsestään, vaan se on samanlainen väsähtänyt toimenpide kuin nuukahtaneen parisuhteen aviolliset velvollisuudet. Pitää takoa kun on niin joskus sovittu.
 

Baarimikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
KHL
Kieltämättä aika hyvää huumoria kritisoida Hippoksen rumpuja (tai siis FANIKULTTUURIA!!!!11).
Tykkään itse Hippoksen meiningistä. Sambarummut ja lehmänkellot sopivat aivan loistavasti ottelutapahtumaan, lisäksi fanipäädyn seisomakatsomo on otteluissa varsin kiitettävästi mukana, vaikkakin mistään varsinaisesta fanikulttuurista ei voida puhua.
 

#18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Total Sec
En todellakaan ole yksin sen ajatuksen kanssa, että kynnys liittyä minkäänlaiseen fanitoimintaan mukaan tai tukea sitä, on reilusti korkeampi nykyään. Puhumattakaan siitä, kuinka korkeaksi kynnys yhtyä kannustukseen näiden kuorolaulusessioiden aikana on kasvanut.

Miten sitten selität sen että todella moni kannattajaryhmä on kasvanut viimeisen viiden vuoden aikana? Myös mielenkiinto mediassa ja vaikkapa eri keskustelupalstoilla on noussut todella paljon.
Nyt katsomokultuuri ei ole enää hajutonta, väritöntä ja mautonta vaan oikeasti kiinnostavaa. Toki vielä ollaan paljon muita lutuurimaita jäljessä, mutta kehitystä tapahtuu joka vuosi.

Niin ja listataampa vielä ne kannattajaryhmät mitkä väärinkannattaa laulamalla ja heiluttelemalla näköesteitä (lippuja, kaksvartisia jne.) ja listataan ne faniryhmät mitkä vain hakkaa rumpua ja huutaa joukkue klap klap joukkue. Kumpia on Sm-liigassa enemmän?

"Väärinkannattajat":

Jokerit: Ultras Jokerit, Jokerifanit, Young Boys (Jokerit)
Kalpa: Mustaverkosto
Pelicans: Ääriliike, Flying Pelicans
Ässät: Pataljoona
Hifk: Stadin Kingit, Grabbarna 09, HIFK Fan Club (B2Reds?), Nuorisokaarti(?)
TPS: Sissiryhmä, Young Boys (TPS)
Saipa: Saipafanit
Kärpät: Etä-Kärpät
Blues: Blues Brothers
Ilves: Osasto41 (?)
Tappara: Ääniryhmä (?)

Eli pelkästään "oikeinkannattamiseen" keskittyy hpk:n sikakatsomo, Lukkofanit ja Jybin fanit...

Niin ja se Jääkoneenkuljettajan alkuperäinen viesti on edelleenkin lähes kokonaan paskaa. Siinä ei auta edes itkuraivarit.
 
Viimeksi muokattu:

RV16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chilinakit ja muu paskansyönti
Nämä oikein- ja väärinkannattamiset nyt ovat jo sen verran aikansa eläneitä juttuja ettei niihin kannata enää liiemmin tarttua. Laskisin ne lähinnä jonkinlaisiksi kulttuurin synnytystuskiksi, ja yleensähän ristiriitoja tulee kun uusi ja vanha kohtaavat. Ihmiset tuppaavat muutenkin käyttämään sellaisia termejä jotka helpoimmin kuvaavat jotain asiaa. Kukaanhan sitä oikeata ja väärää kun ei voi määritellä, niin jääköön se kunkin ryhmän omaksi linjavedokseen.

Tällä hetkellä suomalaisessa katsomokulttuurissa suurin kysymys on se että mitkä ovat oikeat keinot joilla se "Ruotsin meininki" voidaan saavuttaa. Keskitytään perinteiseen kolmen läpsäytyksen ja peruskatsojien aktivoimis-malliin vai jatketaanko hyvin käyntiin lähtenyttä kannattajaryhmien kehittämistä suuremmiksi. Väittäisin että ensinmainitusta on jo ihan riittävät käytännön tutkimustulokset olemassa jotka eivät todellakaan puolla sitä kaavaa. Edelleen väitän että laajennettaessa näkökulmaa suuremmaksi kuin vain desibelien määrään hallissa, on kannattaja/seurakulttuurin rakentamisessa tällainen pikkuhauska ja leppoisa fanittamispuuhastelu rutkasti hyödyttömämpää kuin tämä niin sanottu hieman vakavampi oikeinkannattaminen. Olkoon se sitten päälleliimaamista, mutta siitä se tavoitteen saavuttaminen lähtee. Niin lähti Ruotsissakin "nollista", eivätkä nämä kansat nyt niin erilaisia ole.

Joku sanoo että kynnys tulla fanitoimintaan on kasvanut. Ehkä paikoin niinkin, suoraan ei voi sanoa että fanikatsomoissa mukana olevien määrä olisi kasvanut x-kertaiseksi vaikkapa viimeisen 6 vuoden aikana. Yksi pääty on räjäyttänyt määrän pilviin ja muilla on ollut maltillisempaa kasvua, mutta eiköhän plussan puolella kuitenkin olla selvästi. Lisäksi faniryhmien toiminta ylipäätään on tehostunut ja organisoitunut.

Onhan se selvää että laulut, vielä vähemmän kuin yksinkertaiset huudot (varsinkin nuija!), eivät ihan heti ole siihen ympäröivään massaan tarttumassa. Sehän on kuitenkin vaikeampaa ja haastavampaa. Mutta sillä että nyt jätettäisiin "haaste" ottamatta ja palattaisiin takaisin ylittämään aitaa matalimmasta kohdasta ns. väärinkannattamisella ei tulla sitä paljon kaivattua tunnelmaa isossa kuvassa saavuttamaan. Jos se on jollekin liikaa niin kyynel, ei voi mitään.

EDIT: Niin ja eihän se laulukulttuuri todellakaan poissulje niitä yksinkertaisempia, "kansaan uppoavia", kannustustapojakaan. Ja se joka väittää että laulukulttuurissa ei ole tilanteiden myötäelämistä ei ole sellaista kulttuuria nähnytkään edes vähää alusta.
 
Viimeksi muokattu:

wezq

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mikko Jokelalta kehuja Jokerifaneille:

"Ainakin mitä itse on aijemmin pelannut muissa joukkueissa, niin eipä oo hirveemmin faneilta tullut kannustusta, ainakaan koko ajan. Täällä tulee hyvinä ja huonoina hetkinä, se on sinänsä erikoista. Hakkaa kyllä jonkun sikakatsomon ihan 100-0."

Lähde: Mikko Jokelan päiväkirjat 31.1.2008
 

tuuski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallo-Kärpät
IS Veikkaajassahan oli viime viikolla pelaajien valintoja erilaisista asioista. Paras tunnelma oli pelaajien mielestä Helsingin vanhassa hallissa, toisena taisi olla Oulu ja kolmantena Lahti. Hämeenlinna oli siis pudonnut sattuneesta syystä pois, yleensä ollut Nordiksen kanssa tuossa listalla.
 

Hockey#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
IS Veikkaajassahan oli viime viikolla pelaajien valintoja erilaisista asioista. Paras tunnelma oli pelaajien mielestä Helsingin vanhassa hallissa, toisena taisi olla Oulu ja kolmantena Lahti. Hämeenlinna oli siis pudonnut sattuneesta syystä pois, yleensä ollut Nordiksen kanssa tuossa listalla.

Pikkaisen tarkennusta tuohon. Eli Helsingin halli oli ylivoimainen 55 äänellä. Toiseksi tuli Lahti(26 ääntä) ja kolmanneksi Jyväskylä(13). Hämeenlinna siis todellakin jäi ilman ääniä, koska viimeiset äänet jakautuivat Ouluun ja Poriin(molemmille 3).
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös