Tulevaisuus on nuorissa!

  • 6 164
  • 26

kapa76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Nuoret kaverit Kiilholma, Lipponen, Mäkelä, Kuusela, Rontti, Törnvall, Valli, Marjamäki ovat saaneet jo tällä kaudella liiga kokemusta. Marjamäki rapakon takana. Lisäksi joukkueesta löytyy vielä Forsbacka (kokoa ja massaa löytyy) ja Peltonen (mikäs on miehen tilanne). Onko tässä Ässillä edes mitään hätää (tai hätä on mutta tuo tulevaisuus). Luettelin kymmenen nimeä. 10 on aika suuri luku. En ole koskaan käynyt A-nuorten peleissä joten kykyjä en heiltä tiedä. Löytyykö tuosta sakista se tulevaisuuden Ässä runko. Antakaas pientä arviota luettelemistani herroista. 1-3 vuotta niin Kiilholma Lipponen Mäkelä ovat varmasti täyttä tavaraa. Minkälainen on organisaation kyky tuottaa tulevaisuuden tähtiä. Varmasti löytyy Ässä kirjoittajia ketkä käyvät nuortenkin peleissä ja osaavat arvioida tulevaisuutta.

Minusta tämä ei kuulu tuonne muu kiekkokeskustelu puolelle vaan tänne koska koskee joukkuetta kokonaisuudessaan tulevaisuuden osalta.

Edit lisätty kaksi sanaa.
 
Viimeksi muokattu:

karhu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät,Man Utd
Muita mahdollisia kykyjä junnuissa on ainakin yksi oma suosikki Malen,joka taisi nuorempana olla oikein suurempikin lupaus.Nykyään hän taas on enemmän Niko Mikkolamainen eli voima tuntuu ainakin jaloissa piisavan ja laidat ryskyvät.Muutenkin aika pieni,mutta todella nopea ja hieman heikko hermoinen eli tälläinen pelaaja mitä ainakin minä olen Ässiin viime vuosina kaivannutkin.

Vihelä on nuoresta iästään huolimatta pärjännyt mielestäni hyvin nuorissakin ja on aika isokokoinen.Tosin voima tarvitsee lisää,mutta hänellä on vielä aikaa.

Mikäs mies tämä Tuomas Takala on?Näyttää olevan Seinäjoelta kuten Kuuselakin,mutta pelannut vain viisi peliä tehoilla 2+2.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Yksi asia mikä minulle on jo hiukan aikaa pistänyt silmään on maalivahdin puute! Takon jälkeen Ässistä ei ole tullut kuin Härkönen joka on marginaalisesti liigatason kaveri. Lähti kuitenkin hakemaan peliaikaa Sportista ja sillä tiellä on yhä. Nuorissa on Järvinen josta ei ikinä tule liigavahtia ja Marko Tåg josta voi kehittyä kovalla treenillä ihan kelpo veskari, mutta Takko ja Härkönenkin ovat kaukana. Tågilla on kyllä meriitteinä esittää jokunen poikien maaottelu elikkä potentiaalia hiukkasen on. Ei tarvitse kuitenkaan mennä kuin 50 kilometriä etelämmäksi niin heti löytyy Vehasta, Siivosta (joka ei kuitenkaan saanut tuloksia liigatasolla), Jokelaa, Vuoriota ja Tarkkia.

Toisaalta, puolustuksessakaan ei ole kunnon kiekollista pakkia. Eipä silti niitä ei muutenkaan ole enää liigassa. Nykyään pakilta vaaditaan ennemmin kokoa kuin syöttötaitoa mikä on mielestäni väärin. Ja sitten jos on kookas pakki joka osaa hiukan syöttää niin hän onkin liian pehmeä, kuten Levokari. Junioreissakaan ei ole tulossa sellaista kaveria. Sääli ...

Niin Kapa puhui tuosta tulevaisuuden rungosta. Kyllähän tuossa on kavereita jotka pystyvä kannattelemaan joukkuetta, mutta itse uskoisin kasiseiskojen olevan sen tulevan Ässien mitalijoukkueen rungon. Sellaiset nimet kuin Halava, Silvast, Joensuu ja Peltomaa kannattaa painaa mieleen. Näistä Joensuu valittiin viime kauden Pohjolaleirin parhaaksi pelaajaksi ja Halava myös allstar-kuusikkoon. Nyt jätkät pelaavat B-junnujen liigassa 2 vuotta vanhempien kanssa ja Joensuu näytti olevan sisäisen pistepörssin kakkosena. Sen verran olen kuullut Joensuusta että lähes kaikki suurseurat ovat kintereillä, mutta toivottavasti poika jatkaa Ässissä. Toisaalta tämän hetken perusteella en usko että Marjamäestä tai Joensuusta on Ässien tulevaisuuden runkopelaajiksi koska uskon molempien pelailevan hiukan eri kaukaloissa vähän yli parikymppisinä.

Loppujen lopulta kun puhutaan tuollaisista teini-ikäisistä pelaajista on kuitenkin hyvä muistaa että monet kehittyvät vielä ja toisaalta jotkut saattavat taantua. Toivottavasti se maalivahti ja kiekollinen puolustaja saadaan tuolta omista junioreista, koska pidän kuitenkin tärkeämpänä sitä että omien poikien voimalla otetaan se poika kotiin kuin jollain ostojoukkueella joka ei omalla sydämellään taistele kotikaupungin värien puolesta.

EDIT: tietysti maalivahdiksi voitaisiin yrittää hankkia Lauttakylästä Jari Vainiota (86), koska onhan täällä ennenkin tehty maakunnan pojasta liigavahti.
 
Viimeksi muokattu:

hörkkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Kuten korkki jo totesikin, mielestäni lahjakkaimpia pelaajia on lupa odottaa 87-syntyneistä...

Jesse Joensuu, oli loppukesästä leirillä Japanissa jossa olivat kaikki maailman lahjakkaimmat 87-syntyneet. Suomesta leirille lähti tasan kaksi pelaajaa, ja toinen oli Jesse.

Jussi Peltomaa, on todella loistava "voimahyökkääjä". Hän taklaa jopa B-junnuissa joka paikasta mistä pystyy. Aina kun Peltomaa saa kiekon, niin hän miettii ensin, että pääsenkö sen kanssa eteenpäin, ja vasta sen jälkeen hän yrittää syöttää jos tie on tukossa.

Halava, on enemmänkin taitosentteri. Käsitä löytyy todella paljon taitoa, ja B-junnuissakin poika hassuttelee pari vuotta vanhempiaan miten lystää.

C, ja B-junnuissa Peltomaa-Halava-kaksikko ovat pääasiassa pelanneet samassa kentässä. He ovat hyviä kavereita myös kentän ulkopuolella, ja heidän pelistään paistaa ulos se, että he tietävät mitä toinen kaukalossa tekee. C, junnuissa tämä kaksikko on lähes pitelemätön, mutta myös B-junnuissa on tullut hyvää tulosta.
Kaksikosta oikein huojuu itseluottamus tekemisiinsä, ja se näkyy kentällä, ja myös sen ulkopuolella.

Ei toki sovi unohtaa B-junnujen Jose Laaksosta, Petteri Taskua, Josef Re'neriä.

Jose Laaksonen on aika "raimohelmismäinen" kynäiliä, jolta löytyy kokoa ja voimaa. Todella taitava pelaaja!

Petteri Tasku, on puhdas maalintekijä, joka on jo nyt tehnyt melkein puolet B-junnujen maaleista.

Josef Re'ner, pelaa Itävallan 20-kymmpisten maajoukkueessa vaikka on 86-synt. Loistava mailatekniikka millintarkat syötöt. Ainoa miinuspuoli on pieni koko ja aika "pehmeä" omassa päässä.
Josef on tullut Poriin kehittymään pelaajana ja ihmisenä, ja hän käy Kuninkaanhaan Urheilulukiota.

Tuossa oli nyt muutama pelaaja. Lisäksi B-ja C-junnuissa on paljon lisää potentiaalisia pelaajia.

Jäämme odottamaan....
 

Skoda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Maalivahtivalmennus

Onko niin että Ässät on ainoa SM-liigajoukkue jolla ei ole maalivahtivalmentajaa? Ehkäpä tuo päätason panostamattomuus maalivahtivalmennukseen näkyy myös alempana. Aika paljon nuo maalivahtivalmentajat jaksavat sielläkin touhuta.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Yritän käydä ikäluokkia läpi järjestyksessä ja jaottelen pelaajat ns. sarjajyriin ja potentiaalisiin tähtiin liigassa.

1982 syntyneet:

Tähdet:

Kiilholma - voi kovalla työllä kehittyä tulevaisuudessa Tähtisen tapaiseksi liigapelaajaksi.

Runkopelaajat:

Mäkelä - Vaatii työtä paljon jotta nopeus saavuttaa liigatason.
Forsback - Siirtyi UJK:n riveihin jouluun asti, iso ja kankea, mutta nykykiekossa mahdollisuuksia.
Pohjalainen - Nöyrä omanpään pelaaja, mutta vaatii paljon työtä.

Lisäksi:

Kaarros ?
Lotvonen ?

1983 syntyneet:

Tähdet:

Kuusela - Kaverin asenne ja taitotaso ovat huipputasoa, koko on ainoa ongelma.

Runkopelaajat:

Rontti - Tulee pelaamaan pääliigoissa 500 peliä, varma peruspakki.

Ville Valli - Jos kaikki tähdet osuvat kohdalleen V.V. voisi olla liigapelaaja, mutta matka on pitkä.

1984 syntyneet:

Tähdet:

Atte Valli - Ässien lahjakkain pakki sitten Tuomen tai Levon, mutta taas on kysymys yläpäästä jos se kestää ja kaveri jatkaa työtekoa niin jopa NHL tasoa.

Runkopelaajat:

Matti Kuparinen - Voimasentteri josta voi tulla jopa tähti.

Jani Malen - Niko Mikkolamainen voimapatukka jolla taitavat kädet, mutta pinna on lyhyt ( jos sitä on ) ja kun se palaa voi tapahtua mitä vain.

Riku Sulin - Iso pakki jolla kovalla työnteolla mahdollisuus
runkopakiksi.

Tuomas Takala - Seinäjoelta lainassa ollut kaveri joka on pelannut Suomi sarjaa jo viime vuonna ja tulee luultavasti lukion jälkeen takaisin Poriin.

1985 syntyneet:

Tähdet:

Tåg - tulevaisuuden liigamaalivahti, kunhan saisi asiantuntevaa valmennusta sekä luottoa A:n peleihin.

Runkopelaajat:

Karhiniemi - Todella positiivinen pakki joka on pelannut kaikki A:n pelit ja tekee vähän virheitä. Jos Hattunen on 18 v. maajoukkueessa niin miksi Karhiniemi ei ole.

Vihelä - Voimahyökkääjä josta voi tulla tyypillinen rymistelijä liigaan.

Nuorempia en arvio, koska en ole seurannut B:n pelejä. Tiedän että Tasku, Laaksonen ja Härkälä ovat 1985 - 86 syntyneiden huippuja sekä Joensuu ja Halava pärjäsivät Pohjola leirillä.

Täytyy muistaa että liigapelaajia tulee keskimäärin 1 - 3 ikäluokkaa, joten näistäkin pelaajista moni vaipuu unholaan tulevaisuudessa syystä tai toisesta.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Re: Maalivahtivalmennus

Viestin lähetti Skoda
Onko niin että Ässät on ainoa SM-liigajoukkue jolla ei ole maalivahtivalmentajaa? Ehkäpä tuo päätason panostamattomuus maalivahtivalmennukseen näkyy myös alempana. Aika paljon nuo maalivahtivalmentajat jaksavat sielläkin touhuta.

Onhan täällä maalivahtivalmentaja, mutta onkohan vika siinä että valmentaja ei ole riittävän hyvä... TAKKO KEHIIN ... Mieshän on opastanut Stefan Livin Ruotsin ykkösveskariksi ja tulevaksi NHL-veskaksi HV-71:ssä pelatessaan...

Tosifanilla näyttää olevan suurempi luotto eräisiin pelaajiin kuin minulla. Totta, että Atte Vallista voi tulla kovakin pelaaja, mutta yläpään kestäminen jää usein turhan pienelle huomiolle. Suomen alasarjoissa on monia pelaajia joilla taidot riittävät liigaan, mutta pää ei kestä.

Tågin Markosta voi tulla liigamaalivahti, MUTTA ei Ässissä jos maalivahtivalmennus on tätä tasoa, valitettavasti. Kasivitosista sinulla jäi yksi tähti mainitsematta, tiedät kyllä ketä tarkoitan (ei pelaa meillä nyt)

Usein joissain joukkueissa on ikäluokka jossa on useita hyviä pelaajia, toiset vetävät muita poikia mukanaan harjoittelemaan ja pelaamaan kunnolla. IFK:ssa esim 82-83 ikäluokka (Vihko, Ruutu, Viitaluoma, Grunn, Häppölä yms.). Toisaalta on taas useita ikäluokkia joissa ei ole yhtään potentiaalisia liigapelaajia (Ässissä 70-80 -lukujen taitteen ikäluokat Tähtistä ja Levokaria lukuunottamatta).
 

The Hawks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, FC Jazz, SBS Masku
TosiFani tuossa jo aika hyvin kertasi Ässien tulevaisuuden pelaajat, joten suurempaa tarinaa ei enää tarvitse laittaa. Jotakin kommentoin kuitenkin.

Forsbacka tosiaan siirtyi Uuteenkaupunkiin. Vaihto oli tavallaan odotettavissa. UJK tarvitsee uusia pelaajia ja kaikkia tarjolla olevia kannattaa kokeilla. Forsbackalle taas on hyväksi lisääntyvä vastuu. Vaikka A-nuorissa oli kapteenin virkakin päällä niin -82 syntyneiden pelaajien rajaaminen kolmeen tarkoitti sitä että jonkin verran tuli taukojakin pelaamiseen. Toivottavasti kaveri esiintyy Mestiksessä edukseen ja saa sieltä uralleen uusia ulottuvuuksia. Seura ei paras mahdollinen ole, mutta hyvä puoli on lisääntyvä vastuu ja paineettomuus menestyksen suhteen.

Rontista olen myös pitkälle samaa mieltä. Tuo 500 peliä pääliigoissa on tietysti jo sinällään kova määrä mutta täysin mahdollinen. Rontti ei ole tähtipakki mutta erittäin varma. Jos ei miehestä kansaivälisen tason puolustajaa tule, niin luulisi ainakin että korvaaja Pasi Peltoselle.

Atte Vallista olen taas hieman eri mieltä. En vertaisi kaveria Jyrkkiöön tai Levoon potentiaalin suhteen mutta mahdollisuuksia tulevaksi runkopuolustajaksi on. Tietysti jos kehitys todella jyrkkään nousuun kääntyy niin NHL on mahdollinen, mutta tällä hetkellä en sitä pitäisi todennäköisenä.

A:n tämän hetken maalivahtikaksikko Järvinen/Tåg on lupaava. Vaikuttaa siltä että Järvisellä ei Ässissä tulevaisuutta ole, mutta kun hän vastuuta kuitenkin saa jatkuvasti ja kehittyy niin Mestikseen on täydet mahdollisuudet. Tåg on vielä nuori pelaaja mutta edellytyksiä on. Mies tarvisi kuitenkin asiantuntevaa valmennusta. Sitä ei tällä hetkellä ole. Mitä vastuuseen A:ssa tulee niin pitää ottaa huomioon se että Järvinen pelaa tällä hetkellä niin hyvin ettei peliaikaa helpolla tule.

Karhiniemestä ja Vihelästä olen samaa mieltä, molemmissa on potentiaalia ja mahdollisuuksia liigaan löytyy.

Itsekään en B:n pelejä pahemmin seuraa mutta ainakin Tasku on mahdollinen tulevaisuuden nimi. Tällä kaudella kaveri on ollut jo A:n mukana muutamissa peleissä.

Kapa76: Peltonen palannee kaukaloihin vuoden vaihteen jälkeen. Polven pitäisi silloin olla kunnossa.

karhu: Malenia pidettiin varmana tulevaisuuden nimenä muutamia vuosia sitten. Taitoa oli ja kaveri dominoi oman ikäluokkansa pelejä. Sen jälkeen tuli kehitykseen jonkinlainen pysähdys ja odotukset ovat laskeneet. Ominaisuuksiltaan Jani on edelleenkin täysin potentiaalinen liigapelaaja. Taitoa, asennetta ja voimaa löytyy. Koko on tietysti ongelma mutta kuten yleisesti ollaan huomattu ei sekään kaikkea ratkaise. Oma mielipide kuitenkin on se että Malen ei tämänhetkisellä kehitys käyrällä liigassa tule pelaamaan.

EDIT: Pientä korjausta
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Viestin lähetti hörkkö
Jesse Joensuu, oli loppukesästä leirillä Japanissa jossa olivat kaikki maailman lahjakkaimmat 87-syntyneet. Suomesta leirille lähti tasan kaksi pelaajaa, ja toinen oli Jesse.

Satuin eksymään vahingossa tämmöiseen keskusteluun ja minua jäi askarruttamaan se, että kuka oli tämä toinen -87 syntynyt siellä Japanin leirillä. Voisiko olla mahdollisesti Jonas Enlund IFK:sta joka on melkein -88 syntynyt, samoin kuin Jesse. Hän teki viime vuoden C-junioreiden playoffeissa kaikkien aikojen toiseksi parhaan pistekeskiarvon Jukka Voutilaisen jälkeen (6 ottelua 11+6=17 pistekeskiarvo: 2,8...). Edes Somervuori ei pystynyt aikanaan moisiin pisteisiin. Toki voi olla, että Somervuori pelasi jo tuon ikäisenä vähintään B-junioreissa, ellei jopa A-junioreissa.
 

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Viestin lähetti The Hawks
Rontista olen myös pitkälle samaa mieltä. Tuo 500 peliä pääliigoissa on tietysti jo sinällään kova määrä mutta täysin mahdollinen. Rontti ei ole tähtipakki mutta erittäin varma. Jos ei miehestä kansaivälisen tason puolustajaa tule, niin luulisi ainakin että korvaaja Pasi Peltoselle.

Pidin Ronttia itsekin vielä viime syksyn jälkeen todella varmana ja lupaavana nuorena puolustajana, mutta keväällä miehellä karkasi mopo käsistä pahemman kerran. Touhusta (siis kiekosta) ei tahtonut tulla yhtään mitään, velttoilua ja löysiä/huonoja avauksia, tiuskimista ja todella onnettomia laukauksia. Taisi Toivolakin pistää miehen lopulta vilttiin onnettomien otteiden ansiosta.

Mikähän kaverille tuli? Pistikö muijakaveri välit poikki vai lopettiko vanhemmat lihapullien pyörityksen? Jotain kuitenkin selkeästi tapahtui ja jos sama tahti jatkuu ensi kaudella, niin mestis kutsuu aivan varmasti.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Viestin lähetti Näkkäri
Mikähän kaverille tuli? Pistikö muijakaveri välit poikki vai lopettiko vanhemmat lihapullien pyörityksen? Jotain kuitenkin selkeästi tapahtui ja jos sama tahti jatkuu ensi kaudella, niin mestis kutsuu aivan varmasti.
Armeija... Se vaikuttaa henkisellä puolella aivan varmasti...
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Niin ketjun otsikossahan puhutaan nuorista ja jotenkin täällä on jäänyt kovin huomioitta se että Jesse Joensuu valittiin 18-vuotiaiden maajoukkueeseen Tsekin turnaukseen. Huomionarvoistahan tässä on se että Jesse on vasta 15-vuotias. Tai harhaanjohtavaa on puhua alle 18-vuotiaiden maajoukkueesta, koska tässä vaiheessa kaikki ovat vielä reilusti alle 18. Eli 1986 -syntyneitä ja nuorempia.

Rapakon takanakin asiasta on jonkin verran kohistu, kun Jesse on kuitenkin varattavissa vasta 2006 eli pidetään lahjakkaana kun noin nuorena pääsee maajoukkueeseen. 1987 syntyneitä Suomen joukkueessa on kaikkiaan neljä, mutta Jessen ohella ikäluokan parhaimpana pidetty IFK:n Jonas Enlund jätettiin valitsematta joukkueeseen.
 

Vteich

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kysymys

Mihin tämä kaikki Joensuu-hype perustuu? Potentiaaliin vai tekoihin? En muista mistään lukeneeni minkälaisia tehoja poika on pelaamissaan sarjoissa tehnyt. Osaisiko joku, esim. korkki, valaista?

En epäile, etteikö pojassa olisi aihettakin hypetyksellä, jos kerran on päässyt liigaringinkin mukaan pyörimään ja nyt tuonne alle 18-vuotiaiden maajoukkueeseen.

Mutta olisi vain mielenkiintoista kuulla, mikä tästä pojasta nyt tekee esim. korkin mielestä tulevan Maailmanluokan pelaajan ja NHL-scouttien kuolauksen kohteen, verrattuna vaikka esim. Somervuoren Eeroon, joka taisi vastaavan ikäisenä olla myöskin jo Jokereiden liigajengin mukana.

Itse en ole koskaan nähnyt Joensuun pelaavan, mutta näitä juttuja lukiessa on välillä vaan suupielet väkisinkin nykineet tämän hurjan hypetyksen kanssa. Suoraan sanottuna myös pelottaa tämä hype ja mitä se voi pahimmillaan tehdä tuon ikäiselle pojalle.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Re: Kysymys

Viestin lähetti Vteich
Mutta olisi vain mielenkiintoista kuulla, mikä tästä pojasta nyt tekee esim. korkin mielestä tulevan Maailmanluokan pelaajan ja NHL-scouttien kuolauksen kohteen, verrattuna vaikka esim. Somervuoren Eeroon, joka taisi vastaavan ikäisenä olla myöskin jo Jokereiden liigajengin mukana.

Itse en ole koskaan nähnyt Joensuun pelaavan, mutta näitä juttuja lukiessa on välillä vaan suupielet väkisinkin nykineet tämän hurjan hypetyksen kanssa. Suoraan sanottuna myös pelottaa tämä hype ja mitä se voi pahimmillaan tehdä tuon ikäiselle pojalle.
Niimpä, pään tarvitsee kestää aina. Sellaisia esimerkkejä on enemmän ettei se pää ole kestänyt hehkutusta (Daigle, Somervuori, Tukonenkin näyttää pelottavalta).

Kaveri on yksinkertaisesti ikäisissään ylivoimainen, mm. Aravirta on sanonut poikaa ikäluokkansa parhaaksi pelaajaksi. Mutta kaveri on kuitenkin niin nuori että oletetaan että kehittyy vielä ja jo yksinkertaisella ajattelulla voi kuvitella että jos mies pärjää jo 15-vuotiaana aikuisten kanssa mitä sitten kun mies on ns. prime -iässä noin kaksviitosena.

Mutta se mitä olen kuullut eräältä Ässien nuorten kanssa paljonkin tekemisissä olevalta kertoisi että miehellä pysyvät jalat hyvin maassa. Sama mies on kertonut monesta muusta kaverista että jalat tuppasivat kohoamaan heti kun tuli kehuja ja pelit alkoivat mennä huonommin. Se on myös hyvä merkki että treenaa muulloinkin kuin joukkueen kanssa.

Tuon ikäisellä pojalla en vielä usko silti jalkojen nousevan, sitten kun maaginen 18-vuotta alkaa lähestyä ja pääsee kruisailemaan autolla ja leveilemään ravintoloihin voi leijaksi nouseminen olla paljon lähempänä, tästä on yksi esimerkki tuossa eteläisessä naapurikaupungissamme jossa eräälle lupaukselle kävi juuri niin.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Mikko Peltonen

Kaikki ovat varmaan huomanneet että Peltosen Mikko on mahtunut kokoonpanoon ainoastaan yhdessä pelissä. Mies ei selvästikään tunnu mahtuvan Toivolan pelisysteemeihin ainakaan vielä. Joukkueessa ei ole kuin pari ns. taitopelaajaa ja Mikko ei taitopelaajana tunnu vain sopivan tiukkaa ja virheetöntä puolustustyöskentelyä edellyttävään pelisysteemiin. Viime kausi mieheltä meni lisäksi pilalle loukkaantumisen takia joten peliaika olisi nytkin äärettömän tärkeää.

Toivoisinkin että Ässät vuokraisi kaverin piahkoin johonkin Mestisseuraan. Mikko vahvistaisi varmasti jokaista porukkaa, mutta järkevä vaihtoehto voisi olla vaikka FPS joka on lähellä tai KooKoo jossa on jo tuttuja kavereita. Vuokrasopimus voisi aluksi käsittää vain joitakin otteluita, mutta tilanteen mukaan sitä voitaisiin pidentää. Kuitenkin niin että siirtoajan lopussa mies palaa Poriin. Loukkaantumisia ei pystytä paikkaamaan pelkillä junnuilla. Mikkohan on pelannut Mestiksessä jo toissa kaudella Forssassa 14 peliä, Ässien A-junnujen ollessa divarissa parhaita pelaajia lainattiin muualle pelaamaan A-junnuliigaa, mutta Mikon tehtyä FPS:n junnuissa pisteitä noin 2/peli mies nostettiin Mestisporukkaan.

Mikolla on edellytykset olla parempi pelaaja kuin eräs viime kaudella maajoukkueeseen noussut hymypoika. Toivon ettei miehen kehitystä pilata penkillä/katsomossa.
 

Kippari

Jäsen
Suosikkijoukkue
useampiakin
Ässien nuorista

Maalivahdeista ei ole ketään lupaavaa nuorta moneen vuoteen. Pakeista Atte Vallista voi kehittyä keskivertoliigapakki. Rontti on pelannut SM-liigassa, mutta kehitys on pysähtynyt. Tuskin mahtuisi muihin SM-liigajoukkueisiin kuin Ässiin!

Hyökkäyspäässä on turhaa luoda paineita Joensuulle tässä vaiheessa. Tuon ikäisen "pää ei yleensä kestä" menestystä. Vrt esim. Eero Somervuori, josta lähes kymmenen vuotta on tehty uutta "Temeä", mutta joka lähti juuri farmiin rapakon takana. HPK:ssa mies pärjäsi hyvien kavereiden rinnalla.

Mikko Peltosesta sen verran, että mies ei pärjää SM-liigassa ennen kuin hankkii ympärilleen laillisin keinoin riittävästi massaa ja voimaa. Taitoa on, mutta kun "aina näyttää kuin mies katkeaisi keskeltä kahtia". Forsbackan kirjoitukset ovet menneen talven lumia. Mies on iso, mutta taito on puusta.
 

JanJ

Jäsen
Re: Maalivahtivalmennus

Viestin lähetti Skoda
Ehkäpä tuo päätason panostamattomuus maalivahtivalmennukseen näkyy myös alempana. Aika paljon nuo maalivahtivalmentajat jaksavat sielläkin touhuta.
Jaa, voi olla.
Mutta kun Langkow ei halunnut mv-valmentajaa. Hän haluaa itse hoitaa omat juttunsa. Ismo Lehkonen Liigaristeilyllä antoi pientä kehua, että heidän kakkosveskarinsa olisi imenyt viime kaudella hyviä oppeja Langkowilta.
 

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Viestin lähetti Kippari

Mikko Peltosesta sen verran, että mies ei pärjää SM-liigassa ennen kuin hankkii ympärilleen laillisin keinoin riittävästi massaa ja voimaa. Taitoa on, mutta kun "aina näyttää kuin mies katkeaisi keskeltä kahtia".

Täysin samaa mieltä.. Peltosen kädet riittäisivät Ässien pelavaan kokoonpanoon, mutta kaveri on aivan liian heikko liigatasolle. Yhtä kiekkopiireissä vaikuttavaa kaveriani lainaten: "Ei oo mitään asiaa pelaamaan, sehän on 195 pitkä ja painaa joku 30 kiloo". Tuolle puolelle pitää siis panostaa vielä ja paljon.
 

Sheriffi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Re: Re: Maalivahtivalmennus

Viestin lähetti JanJ
Mutta kun Langkow ei halunnut mv-valmentajaa. Hän haluaa itse hoitaa omat juttunsa. Ismo Lehkonen Liigaristeilyllä antoi pientä kehua, että heidän kakkosveskarinsa olisi imenyt viime kaudella hyviä oppeja Langkowilta.

Ainakin Antti Jokela on pelannut hyvin alkavalla kaudella Lukossa, paljon parempi tp% kuin Vehasella ja HN pelissä pelasi hyvin. Uskon että Scott Langkow'lla on omat näppinsä mukana Jokelan kehityksessä.
 

Junskeri

Jäsen
J. Joensuu

Niin, en tiedä onko tämä jo huomattu Jatkoajassa, mutta Jesse Joensuu teki kolmen vuoden sopimuksen Ässien kanssa. ("Sopimuksen yksityiskohtia ei ole julkaistu", tai ainakaan minulla niitä ei ole tiedossa :D)
 

Sheriffi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Onko tästä sopparista jossain mustaa valkoisella?
 

AvsMan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Colorado Avalanche
Lauantain Ilta-Sanomissa oli juttu Jesse Joensuusta ja siinä mainittiin myös, että Jesse on tehnyt Ässien kanssa kolmen vuoden jatkosopimuksen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös