Tulevaisuuden potentiaalisia Kärppiä

  • 18 865
  • 40

Kirwa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, K-Laser, Hokki, Raahe-K
Haluaisin tähän ketjuun keskustelua lupaavista Kärppä-junioreista tai muistakin Pohjois-Suomen joukkueissa pelaavista potentiaalisista tulevaisuuden Kärpistä. Ja aikajänne on toivottavasti useita vuosia. Tietoa pelaajista, jotka lähtevät tai ovat lähteneet Kärpistä hakemaan peliaikaa muualta, mutta mahdollisesti palaavat mahdollisuuksien mukaan edustamaan Kärppiä tyyliin Pesonen, Mustonen ja Paakkolanvaara, olisi myös mukava lukea täältä. Ketjussa ei toivottavasti keskitytä pelaajiin, jotka ovat pääsääntöisesti jo edustuksen mukana. Näitä pelaajia ovat ainakin Aaltonen, Mustonen ja Paakkolanvaara. Heistä keskustellaan jo Kärppien tulevaa kautta koskevassa ketjussa - yritetään pitää täällä keskustelu kauempana tulevaisuudessa.

Seuraavassa vaiheessa edustuksen rinkiin pysyvästi murtautumassa lienee ovat Mikko Alikoski, Juho Jokinen, ja Tommi Leinonen. Leinosesta nimimerkki 'Leipuri Oksanen' ehti jo ansiokkaasti kirjoitella ensi kautta käsittelevään ketjuun. Jokisen ja Leinosen ohella myös Kärppien maalivahti Petri Koivisto oli valittu U20-maajoukkueen toukokuun leirille. Risto Korhonen valitettavasti menetettiin HPK:lle.

Suomen U18-maajoukkueen elokuun leirille on Kärpistä valittu puolustajista Markus Himanka, Joel Lehto ja Tommi Ouramo sekä hyökkääjistä Matti Pylkäs. Minulla ei ole näistä kavereista mitään tietoa, mutta jospa JA:n Kärppä-tietäjiltä löytyisi syvällistä tietoa heistä. U17-joukkueen mukana ovat pyörineet puolustajista Joni Liljeblad ja Joonas Salmi. Hyökkääjistä puolestaan Niko Kiviniemi, Juho Määttä ja Ville Rajala ovat olleet ringissä mukana. U16-joukkueen ringissä ovat mukana olleet maalivahti Petteri Similä ja hyökkääjä Janne Niva. Lisäksi Laser HT:sta mukana on ollut puolustaja Petri Seppänen.

Maajoukkueringissä esiintyvien lisäksi junnuissa saattaa kuitenkin piillä hiljaista työtä tekeviä timantteja Pyörälä-tyyliin, jotka puhkeavat kukkaan vasta myöhemmin. Jos olet mielestäsi tunnistanut tähän profiiliin sopivan Kärppä-junnun, tuo ihmeessä ajatuksesi esille tähän ketjuun.

Valitettavasti itselläni ei ole tietoa näistä junnuista, vaikka minua suunnattomasti kiinnostaakin tulevaisuuden nousevat tähdet. Mutta koska JA on Suomen johtava kiekkokeskustelu foorumi, uskon että täältä jos jostain, löytyy tietoa ja näkemystä tulevaisuuden pelimiehistä. Areena on teidän!

Yritän ylläpitää alla olevaa listaa lupaavimmistamme prospekteista ketjun sisällön mukaan:

Koodi:
[B]Maalivahdit:[/B]
Joni Myllykoski (-84)
Petri Koivisto (-86)
Petteri Similä (?)

[B]Puolustajat:[/B]
Juho Jokinen (-86)
Tommi Leinonen (-87)
Markus Himanka (-88)
Joel Lehto (-88)
Tommi Ouramo (-88)
Joni Liljeblad (-89)
Joonas Salmi (-89)
Petri Seppänen, LASER HT (-90)

[B]Hyökkääjät:[/B]
Mikko Alikoski (-86)
Matti Pylkäs (-88)
Niko Kiviniemi (-89)
Juho Määttä (-89)
Ville Rajala (-89)
 
Viimeksi muokattu:

RtSn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Laitetaas sitten lyhyt tiivistelmä, jonka kirjoittelin, kun Juho Jokinen siirtyi TuTon leipiin:
Lahjakas, urheilullinen nuori mies, joka on ollut ehkä vähän Jussin varjossa. Todellakin se hiomaton timantti, jolta fyysisten ominaisuuksien lisäksi löytyy johtavuutta kentältä. Melkein 0.5pts./peli ei hämää yhtään, vaan Jokinen kuului Kärppien A-junioreiden kantaviin voimiin viime kaudella. Potenttiaalia kasvaa isoihin parrasvaloihin - TuTo-pestin myötä - löytyy ja toivottavasti näin myös käy. Uskon siihen, sillä nyt ei ole kyse mistään surkeasta pelaajatyypistä. Toivottavasti vastuuta TuTon takalinjoilta löytyy riittämiin, eikä nuorta miestä istuteta - tai oikeastaan seisoteta - siviilit päällä hodarihyllyllä.
 

Hamilton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Juho Jokinen

Niin, onko kyseessä hyökkääjä, pakki vai kenties maalivahti?

Tuosta Routaisen sydämen kirjoituksesta ei paljon muuta avautunut kuin että kyseessä on nuori ja "tervepäinen" junnu..
 
J.Myllykoski

Niin ja Koiviston lisäksi Kärppien toinen lupaava oma kasvattimolari on Joni Myllykoski. Mies oli tosin viime kaudella Kalpan kolmosvahtina, mutta uskoisin hänen liittyvän takaisin Kärppiin viimeistään Niken lähdettyä. Siitä kaverista kuullaan vielä, tai ainakin toivon niin.
 

RtSn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Metsosta on kyllä kasvamassa pelimies. Kesän edustuksen mukana ollut - vielä A-junnu -ikäinen - nuori mies saanee pelipaikan noilla näytöillä hyvinkin äkkiä ylhäältä. Toivottavasti kehityskäyrä jatkunee ylöspäin ja näin ollen saataisiin taas yksi oma kasvatti, josta voisimme olla ylpeitä. Ennenkaikkea tilannekovuutta, röyhkeyttä ja voimaa lisää niin hyvä tulee...
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Hienoa työtä Metsolta. Scandic-turnauksen perusteella odotettavissa uutta henkilökohtaista piste-ennätystä A:n SM-sarjassa, ellei kausi kulu sitten miesten mukana. Tässä hänen pisteitään aiemmilta vuosilta:

Teemu Metso, puolustaja L (s. 23/08/-85 Oulu) 180cm 79kg

A:n SM-liiga
2004-05 5+5=10 (38), +1, 34 min, 121 lauk. 4,13%
2004-05 playoffs 2+1=3 (5), 4 min (5. puolustajien pistepörssissä)
2003-04 4+9=13 (41), +26, 30 min, 88 lauk. 4,55%
2003-04 playoffs 0+0=0 (2), +1, 4 min, 2 lauk. 0,00%
2002-03 0+1=1 (7), +2, 4 min

B:n SM-sarja
2002-03 1+3=4 (22), 42 min
2001-02 0+4=4 (26), 12 min

C:n SM-sarja
2000-01 1+2=3 (13), 18 min


---
Scandic-turnauksen palaajaluettelot ja pistepörssit?
 
Viimeksi muokattu:
Nyt pitää kuintekin muistaa varsinkin U16-mj ringissä pelaavat eivät välttämättä ole sen parempia kuin muutkaan ikäluokkansa huiput. Lähinnä Juho Määttä pääsi mj-rinkiin ison kokonsa takia, esim. Kärpissä on monta hyvää pelaajaa joilla on luistelutekniikka ja pelikäsitys paremmalla mallilla, heille lisää voimaa ja kokoa niinkuin Määtälle, niin ovat parempia. Juho on hyvä pelaamaan, mutta pärjää ainakin vielä isolla koollaan, sillä on hyvä suojaamaan kiekkoa.
 

Kirwa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, K-Laser, Hokki, Raahe-K
Aivan totta! Ja haluaisinkin nimenomaan tietoa myös tällaisista sameiden vesien helmistä enemmänkin ja uskon, että täältä jos jostain sitä löytyy. Yritin saada jo aloitukseen vähän nimiä kasaan, joiden kehityksestä haluaisin saada näkemystä, ja aloitin noista maajoukkueeseen valituista. Ainahan sinne ei edes seuloudu parhaat yksilöt...

Ja muistakin pohjoisen alueen junnuista kuin pelkästään Kärppä-junioreista täällä voi toki kirjoittaa. Itse ainakin seuraan mielenkiinnolla.

Btw. Metso oli oikeasti kukkona tunkiolla tuolla Kajaanin turnauksessa.
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Kirwa kirjoitti:
Btw. Metso oli oikeasti kukkona tunkiolla tuolla Kajaanin turnauksessa.

Hyvin sanottu ;D. Olitko paikalla katsomassa Kärppien pelejä? Jos olit, niin laitahan vähän raporttia miten muut pelasivat, esimerkiksi miltä Alikosken peli näytti. Onko A:lla hyvä porukka SM-sarjaa ajatellen? Tiettävästi ainakaan Aaltonen ei ollut Kajaanissa, mutta Junnila, Alikoski ja Karppinen oli. Kaijala oli tehnyt venäläisiä vastaan maalin, oliko Kaijala muuten vahva. Kaverin raamit ovat sitä luokkaa, että potenttiaalia pitäisi löytyä.
 

mtmela

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Keltainen #27. Kajaanin Hokki.
Tämä tsekkiläinen huippulahjakkuus Boris Gazur vaikuttaa kiinnostavalta, mies haluaa itse Kärppien juniorikouluun mukaan ja on B-junnuissa try-outilla. 198cm rightilta ampuva pakki, mielenkiintoinen tulevaisuuden nimi ja uusi trendi Pohjoisen imperiumiin, huippulupaukset tulevat hakemaan Kärpistä vauhtia kohti NHL-uraa. Hienoa kun olemme kiinnostuneita, toivottavasti mies jää Ouluun ja kasvaa täällä huippupakiksi.
 

Syötä!

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool ja England
Jatkoajan toimittaja Mr. Harri Tuhkanen on ansiokkaasti vääntänyt hyökkääjä Mikko Alikosken haastattelun:

http://www.jatkoaika.com/smliiga.php?sivu=kolumnit&id=7027

Kiitos hyvästä haastattelusta.

Ihan kiva lukea tässä vaiheessa kautta haastattelua pelaajalta, joka normaalisti ei niin paljoa patsastele parrasvaloissa.

Pienestä koostaan huolimatta Mikko Alikoski saisi kuulua Kärppien tulevaisuuden suunnitelmiin. Taitoa, pelinäkemystä, kovuutta ja liikkuvutta on sopivissa määrin. Omassa hierarkiassa hän on ollut aina esim. Tomi Mustosen tai Jyri Junnilan edellä. Heihin verrattuna, Alikoski ei ole niin yksipuolinen puurtaja.
 
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Jani Tuppurainen. Jos ei Jyppi ensin kerkeä, tässä olisi Kärpille potentiaalinen huippuhyökijä ensi kaudeksi, ja oma kasvattikin vielä.
 
Viimeksi muokattu:

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
Tuppurainen on aika vähän kärppäkasvatti, koska ei junnuna mahtunut oikein kärppien joukkueisiin. Enemmän on pelannut ketuissa, Likissä ja Laserissa. Toki hänet mieluusti Kärpissä näkisi. Jotain hänen taistelijaluonteestaan kertoo se, mitä reittiä hän on liigapelaajaksi ja vielä huipuksi edennyt. Moni olisi lyönyt hanskat naulaan.

No millainen on tämä ainoa A-junnujen pistepörssissä loistava Kärppä eli Tomi Pekkala? Sieltähän ne ainakin yleensä on voinut katsoa, ketkä sitten myös edustukseen murtautuvat.

Sitten vielä Granlundista, että oliko kaveri tosiaan pakki? Tekee kohtuu hyvin tehoja, jos on... vai muistanko ihan väärin.
 

dodi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Paha on palannut takaisin!
Sitten vielä Granlundista, että oliko kaveri tosiaan pakki? Tekee kohtuu hyvin tehoja, jos on... vai muistanko ihan väärin.

Kyllä vanhempi veljeksistä eli Mikael Granlund hyökkääjä on. Markus Granlundista on puolestaan sellainen mielikuva, että olisi jossain vaiheessa pelannut puolustajana, mutta ainakain tällä hetkellä näyttää pelaavan hyökkääjänä Laser-HT:n c-junnuissa.
 

Old TJ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tuppurainen on aika vähän kärppäkasvatti, koska ei junnuna mahtunut oikein kärppien joukkueisiin. Enemmän on pelannut ketuissa, Likissä ja Laserissa. Toki hänet mieluusti Kärpissä näkisi. Jotain hänen taistelijaluonteestaan kertoo se, mitä reittiä hän on liigapelaajaksi ja vielä huipuksi edennyt. Moni olisi lyönyt hanskat naulaan.


Kyllähän Tuppurainen tosiaan on Kärppien harjoitusringeissä pyörinyt paljonkin, mutta oikeissa peleissä paita ollut aika harvoin kärppänuttu, joten tuon kärppäkasvatti -sanan voi hänen kohdallaan melkeinpä lainausmerkkeihin laittaa. Mutta jos sopiva rooli löytyy niin mielelläni kyllä kaverin kärppäpaidassa näkisin tulevaisuudessa.

Old TJ
 

the_smoke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Muistanko aivan väärin, että Pekkala on ainakin pelannut hyökkääjänä ja puolustajana? Siinä vois olla kova pelimies vuoden parin sisällä.
Granlund on kyllä taitava peluri, mutta meinaa jäädä vähän pieneksi...Semmosen pelaajan kehitys voi riippua aika paljon valmentajan tyylistä.
 

Joonas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, OTP
Muistanko aivan väärin, että Pekkala on ainakin pelannut hyökkääjänä ja puolustajana? Siinä vois olla kova pelimies vuoden parin sisällä.

Vielä muutama vuosi sitten C-nuorten Sm-sarjassa Pekkala pelasi puolustajaa. Seuraavalla kaudella B:ssä tosin jo hyökkääjänä. Pekkalassa on todella paljon potentiaalia vähintään kansallisen tason huippuhyökkääjäksi; Hyvä laukaus, hyvät kädet sekä erittäin fyysinen pelaaja. Henkiset ominaisuudet kuitenkin heikot, eikä ole mikään valmentajan ihannepelaaja. Tämän takia olisi hyvä nostaa jo ensi kaudeksi edustuksen rinkiin, jossa Siperia opettaisi hänelle varmasti paljon.
 

dodi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Paha on palannut takaisin!
Kyllähän Tuppurainen tosiaan on Kärppien harjoitusringeissä pyörinyt paljonkin, mutta oikeissa peleissä paita ollut aika harvoin kärppänuttu, joten tuon kärppäkasvatti -sanan voi hänen kohdallaan melkeinpä lainausmerkkeihin laittaa.


En pidä tuota Kärpissä "pelaamattomuutta" kovinkaan tärkeänä asiana. Tuppurainen on kuitenkin oma mies, koska on täällä jääkiekkouransa alulle saattanut. On hyvä, että Oulun seudulla toimii muitakin joukkueita junioreissa Kärppien ohella. Olipa kasvattaja sitten Laser, Kiekko-Oulu tai jokin muu alueen seura, niin melkein jokaisen pelaajan tavoitteena on pelata Kärpissä liigaa. Se ettei pelaa Kärpissä koko junioriaikaansa ei ole ollenkaan tärkeää. Olipa sitten oma kasvatti tai alueen naapuriseuran kasvatti, pidän pelaajia yhtä paljon "omana miehenä". Kasvattaja seurana Kärpät toki voi olla väärä sana. Tupparainen on tervetullut takaisin kotiseudulle ainakin minun puolestani.
 

meetu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät ja muut Oulun urheiluseurat.
Noista 92-vuoden pelaajista voi sanoa pelejä nähneenä,että nimet Donskoi(hyökkääjä),Junttila(hyökkääjä) ja Härmä(maalivahti) kannattaa painaa myös mieleen.
--
Donskoista sen verran,että kävi Granlundin kanssa pelaamassa yhden c-sm pelin,jossa tekivät kaksi maalia ensimmäisissä 30 sekunnissa.Granlud aloitti eteen ja Donskoi veti puolustajat vipuun,ja teki varmasti maalit.Muutenkin ovat B:n SM-sarjassa aikamoinen tutkapari...
--
Härmästä sen verran,että on ollut U16-maajoukkueessakin,mutta ei ole päässyt vakiinnuttamaan paikkaansa koska suoritukset ovat olleet ailahtelevia,mutta parhaillaan todella hyvä.
--
Junttila on hyvin samanlainen kuin Donskoi ja Granlund,paitsi että jää taidossa ja fyysisyydessä jälkeen,mutta on kyllä luistelussa monta potkua edellä.
-----
Kärppien B:stä on tällä hetkellä tuolla U17-vuotiaiden World Hockey Challenge–turnauksessa Kanadassa:Pälve(h,91),Granlund ja Donskoi.
---
Granlundista vielä sen verran,että on tehnyt SM-sarjan peleissäkin ilmaveivi-maaleja,mutta myös Norjaakin
vastaan...
http://www.finhockey.fi/taustasivut/artikkeliarkisto/?num=340481
---
Potenttiaalisia ja taiturimaisia Kärppä-jannuja on ainakin tulossa...
 
Viimeksi muokattu:

the_smoke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tuosta Donskoista sen verran, että jännä kaveri kun tulosta tuntuu tulevan ihan hyvin, vaikka aina ku oon nähny sen pelaavan niin ei ole kyllä näyttänyt miltään sateen tekijältä. Onko liike tosiaan voinu parantua niin paljon? Vuosi pari sitten ei ainakaan päässyt mihinkään. Tuntuu kuitenkin B:n SM-sarjassa pysyvän mukana...
 

-Mercury-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Härmä(maalivahti) kannattaa painaa myös mieleen.
--
Härmästä sen verran,että on ollut U16-maajoukkueessakin,mutta ei ole päässyt vakiinnuttamaan paikkaansa koska suoritukset ovat olleet ailahtelevia,mutta parhaillaan todella hyvä.

Vieläkö tämä kaveri kasvaa?
http://80.248.243.180/cgi-bin/08_ka...88696460&LANG=FI&TYPE=8&TIG=1000002899&BIND=0

170cm on aika vähän maalivahdille, tai ainakaan hyvälle maalivahdille.

B-junnuissa näkyy olevan pari vuotta vanhempikin maalivahti, 195cm / 80kg
tilastot toki hieman huonommat
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös