Tulevaisuuden liiga

  • 5 074
  • 51

modano

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
On suhteellisen selvää, että liigaan ei enää riitä tarpeeksi pelaajia. Tämän johdosta olisi mielekästä yhdistää muutama joukkue.
Parhaiten tämä toimisi mielestäni Ässien ja Lukon kohdalla, sillä heidän talousalueellaan ei riitä katsojia eikä rahaa.

Samoin Pelicansien ja HPK:n yhdistäminen olisi järkevää, koska kummankaan menestys nykyisellään on mahdotonta.

Jalkapallosta voisi ottaa mallia ja Tampereen joukkueista saisi yhden toimivan kokonaisuuden. Nykyisellään Tampereen menestys on vain muisto, eikä sille ole jatkoa.

Jypille olisi Mestis parempi sarja.

Liiga näyttäisi tältä:

TPS
HIFK
Jokerit
Espoo
Tampere (Tappara ja Ilves)
Kärpät (Edustaa Oulua ja lappia)
Länsirannikko (Ässät ja Lukko)
Saipa
Vierumäen pallo (Lahti+Heinola)
 

ervatsalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
ХПК ja Tuukka "T-73" Mäkelä
Tulevaisuuden liiga?

Niin, miksi suotta itse vaivautua, koska "lähiaikoina" tuleva hjalliksen superliiga kyykyttää pikkuseurat paljon vaivattomammin.. ;)

Täältä tähän
 

laituri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hockey Reipas, Charlestown Chiefs
Hyvä

ylempänä kirjoituksessa viittasit ettei hpk ja kaanit tarvitse kuin yhden joukkueen, mutta jätit hlinnan kokonaan pois lopussa eli vierumäen pallo edusti lahtea ja heinolaa. No se on kyllä hyvä juttu...???
 

Not So Fast

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahden Pelicans 96
Toivottavasti..

..koko viestisi oli vain vitsi. Tai ainakin se siltä kuulosti.

Vai ei riitä pelaaja, hah! Mistäs niitä tähänkin asti on löytynyt?
 

modano

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ajetelkaa esim. Ilvestä. Joukkue on taloudellisti kuralla, pelaajat ikäloppuja ja menestystä on tullut viimeksi joskus 60-luvulla.

Kyllä tuollaiselle eläimelle ja sen kannattajille olisi reilua antaa kunniallinen tapa poistua areenalta.

Lukko ja Ässät eivät ole oikeastaan koskaan pärjänneet ja sekin näkyy kannattajissa. Tylsistynyt katse ja apaattinen luonne on hyvin tyypillinen näky Porin ja Rauman kaduilla. Kyllä myös heidän olisi oikeus saada nauttia YHTEISESTÄ onnesta ja menestyksestä.
 

Rehtori

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa / Ilves
Nykyisellään Tampereen menestys on vain muisto, eikä sille ole jatkoa.
!Ajetelkaa esim. Ilvestä. Joukkue on taloudellisti kuralla, pelaajat ikäloppuja ja menestystä on tullut viimeksi joskus 60-luvulla.

Hih! Noi oli aika hyviä!!
 

tiipii

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Lahko
Viestin lähetti modano
Ajetelkaa esim. Ilvestä. Joukkue on taloudellisti kuralla, pelaajat ikäloppuja ja menestystä on tullut viimeksi joskus 60-luvulla.

Kyllä tuollaiselle eläimelle ja sen kannattajille olisi reilua antaa kunniallinen tapa poistua areenalta.

Lukko ja Ässät eivät ole oikeastaan koskaan pärjänneet ja sekin näkyy kannattajissa. Tylsistynyt katse ja apaattinen luonne on hyvin tyypillinen näky Porin ja Rauman kaduilla. Kyllä myös heidän olisi oikeus saada nauttia YHTEISESTÄ onnesta ja menestyksestä.

Pilasit päiväni kiitos siitä!
Ei tuollaista voi mitenkään sallia. Jos joku tulevaisuuden liiga tarvitaan niin sinne vois heittää TPS:n, Jokerit, ja pari muuta ketä sinne haluaa. Pelatkoot jotain Kirgiisian kiekko-kettuja vastaan vaan. Suurseurat ulkomaille ja pari mestis-porukkaa tilalle ,niin kyllä se siitä.

Ja tuosta Lukon ja ässien (huom. ässät pienellä) yhdistymisestä. Ennemmin seuraan jotain uppopallon 4. divarin karsinta otteluita kuin Yhdistynyttä Lukkoa ja ässiä. Sinä sitten varmaan kävelet paljonkin tuolla Raumalla ja porissa kun tiedät heidän katseistaan. Itse kun Raumalla käyn niin en ole tuollaista huomannut, mutta porilaisilla on kyllä suipot korvat, apaattisuudesta en tiedä.
 

Rehtori

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa / Ilves
Nämä ketjut ovat tällaisia pikkukivoja provoja. Ei niitä kannata ottaa turhan vakavasti.
 

sulovilen

Jäsen
Suosikkijoukkue
IPA
Noniin herää vielä kysymys onkoos tämä fiksuntuntuinen älykkö kotoisin Turusta vai pääkaupunkiseudulta. Loput vaihtoehdot hän kyllä näyttää itse karsivan tehokkaasti pois, tai sitten kotiseudulla on muuten vaan paha olla.
 

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
Viestin lähetti mafioso
Ja tuosta Lukon ja ässien (huom. ässät pienellä) yhdistymisestä. Ennemmin seuraan jotain uppopallon 4. divarin karsinta otteluita kuin Yhdistynyttä Lukkoa ja ässiä.
Et muuten taatusti seuraa, Suomessa ainakaan. Uppopallossa kun ei pelata nelos- tai kolmosdivaria.

Rehtori tuossa jo tiivistikin tämän ketjun annin ja tarkoituksen melko perusteellisesti.
 

domy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Viestin lähetti modano
On suhteellisen selvää, että liigaan ei enää riitä tarpeeksi pelaajia.

Tämä tosiaan on suhteellisen selvää. Miltei ilmeistä. Niinpä olisinkin valmis menemään muutosprosessia vielä pidemmälle kuin sinä. Mielestäni nimittäin uskottavaan SM-liigaan riittäisi varsin hyvin kaksi joukkuetta. Toimihan homma muinoin DDR:ssäkin, joten miksei meillä Suomessakin. Ja ennen kaikkea talousalueita pohdittaessa, tämä olisi äärimmäisen järkevää.

Uskallankin väittää, että ainoastaan esittämälläsi Vierumäen Pallolla olisi todellisia edellytyksiä selviytyä tulevaisuuden SM-liigan haasteista. Talousalue kun on riittävän laaja, rahaa löytyy runsain mitoin ja ihmiset ovat iloisia. Loput joukkueet eläisivät keskellä syvää epärealismia, alituisesti kuilun partaalla, eikä voida nähdä mitään muuta ratkaisua kuin yhdistyminen. "Merger" näin osakeyhtiöistä puhuttaessa.

Tulevaisuuden liiga näyttäisikin mielestäni tältä:

Vierumäen Pallo (Lahti+Heinola+Nastola+Orimattila+Askola+Myrskylä)
Nurmijärven Kurra (edustaa PK-seutua, sekä Länsi-, Itä-, Keski- ja Pohjois-Suomea)

Näin meillä olisi kaksi toimivaa kokonaisuutta, ja menestysmahdollisuudet olisivat joukkueilla oikeasti realistisella pohjalla. Tästä maajoukkueemmekin voisi saada lopullisen sysäyksen kohti maailman todellista huippua.
 

Viikate

Jäsen
Suosikkijoukkue
Diskos, JYP, KooKoo, HeKi
Jes, vihdoinkin joku ymmärtää, että Heinola on se piristysruiske, jota suomalainen liigakiekkoilu on vailla. Enpä olisi uskonut moista ehdotusta täältä koskaan lukevani. Kyllä siinä olisi Jokereilla ihmettelemistä, kun siltojen kaupungin kylmän kalseaan betonihalliin eksyisivät...

Pisteet siitä - ja vain siitä - että modano tietää Vierumäen olevan Heinolassa.
 

Luiro

Jäsen
Kyllä sinä Modano olet viisas mies. Oikein arvostan kaltaisiasi visionäärejä. Nostetaanpa lippujen hinnat vähintään 150 markkaan kappaleelta, jotta ei varmasti ole minkään sortin rahvasta hallissa pitämässä ääntä.
Tosin Jokerien kotihallissa tämäkin on jo toteutunut.
 

hull16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, ManUtd.
Luiro

Ihan vaan mainitakseni, että meillä pääsee 65markalla istumaan hyvällekkin paikalle. Palonko teillä pitää maksaa?
Yläkatsomo 8.rivi ja pitkäsivu on areenassa ehkä kaikkein paras paikka katsoa peliä Areenalla! Ei pitäisi olla kenellekkään ongelma tuo 65 hugea. Ero alakatsomon pitkään sivuun on tietysti aikamoinen (65-155) mutta mielestäni on hyvä, että yritysasiakkaat maksavat sitten hiukan reilummin, joita siellä olevat pääosin ovat.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Juuri tälläisiä kannanottoja liiga tarvitsee, itse katsot pelisi tod.näk kotisi sohvalta ja sitten sinä olet päättämässä kenen joukkue menee ja kenen jää. Et kannata mitään joukkuetta vaan olet kahden kestomestarin ja Ilveksen "fani", kuitenkin olet mielestäsi oikeutettu lopettamaan parin seuran tarun.

Itse olen sitä mieltä että jääkiekko oli paljon hauskempaa 80 luvulla kun tälläiset "visionäärit" puuhastelivat hiihdon ja mäkihypyn parissa. Et perustele kirjoituksiasi mitenkään, jauhat vain jostain talousalueista ja pelaaja tuotannon riittämättömyydestä. Miksi pelaaja tuotanto on riitämätöntä? Miksi Jyp ei saisi pelata liigassa? Miksi tampereella saa olla vain joku tampere rangers. Mutta siinä mielessä olen samaa mieltä että jos seuraa liigaa ainoastaan hockey nightin kautta niin joku saipa-jyp peli voi kieltämättä olla aika tylsä, mutta ei kuitenkaan kyseisten seurojen kannattajien mielestä. Ja mikä minua eniten sinun asenteessasi ihmetyttä on tämä menestyksen ihanointi, onhan se jumalauta selvää että myös sinun liigassasi olisi huonommin menestyviä seuroja joita joku valopää savustaisi ulos.

Suosittelen että seuraat tulevaisuudessa ainoastaan NHL otteluita ja keräilet Modanon lätkäkortteja. Suuressa mailmassa kun kaikki on niin suurta ja jännittävää.
 

Luiro

Jäsen
Hull 16. Ehkä ammuin hieman yli noissa lipun hinnoissa, mutta tähän tämä uusi, kaiken talouden kannalta ajatteleva, lipunmyyntipolitiikka tulee johtamaan.

Modano.
Vertaillaanpa hieman eri joukkueita vaikka viimeisen 5 kauden ajalta (1997-2001).

BLUES 6. 4. 7. 7. 9.
Jokerit 1. 3. 5. 2. 5.
TPS 2. 5. 1. 1. 1.
HIFK 9. 1. 2. 4. 6.
Ilves 4. 2. 6. 8. 3.
Tappara 8. 6. 9. 5. 2.


------------------------------------
HPK 3. 10. 3. 3. 11.(menikös tuo viimeinen oikein, sen tahtoisin niin unohtaa.

HPK:n menestys esim. Bluesiin verrattuna on kovin murskaavaa. Kyllä Blues on ansainnut paikkansa liigassa, mutta HPK ei. Kyllä Salonoja on valinnut pelaajansa ja valmentajansa huomattavasti paremmin kuin HPK:n Lintumäki.
Samalla periaatteella Kenia ja muut kehitysmaat pitäisi sulkea pois kestävyysjuoksukisoista, koska heillä ei ole tarpeeksi suuri ja varakas talousalue juoksemiseen ja sen kustantamiseen.

Kyllä sinä olet todella älykäs kaveri, modano.
 

Sisäliitin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
joo-o

eihän siitä mitään tulisi jos lukko ja ässät yhdistettäis. mulla ainakin tulis yrjö jos nyt vaikkapa korpisalo tai takatukka v-p kävelis hallin käytävällä vastaan. täysin mahdoton juttu!toivottavasti tämä oli huono vitsi:D
 

Raitapaita

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ruotsiin päin?

Jos sm-liigaa jotenkin pitäisi kehittää, niin mielestäni pitäisi ensimmäisenä aloittaa yhteistyö mm. Ruostin kanssa. Tietysti seurojen yhdistämisetkin ovat hyviä ideaoita mutta toteutus saattaa olla hankalampaa. En väitä etteikö yhteistyön aoittaminen Ruotsin anssa olisi hankalaa, mutta uskoisin että loppuviimeksi tähän tullaan joka tapauksessa.
 

naali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Re: Ruotsiin päin?

Viestin lähetti Raitapaita
Jos sm-liigaa jotenkin pitäisi kehittää, niin mielestäni pitäisi ensimmäisenä aloittaa yhteistyö mm. Ruostin kanssa. Tietysti seurojen yhdistämisetkin ovat hyviä ideaoita mutta toteutus saattaa olla hankalampaa. En väitä etteikö yhteistyön aoittaminen Ruotsin anssa olisi hankalaa, mutta uskoisin että loppuviimeksi tähän tullaan joka tapauksessa.

Hyvä idea, mutta yhteistyön aloittaminen käytännössä olisi varmasti hankalaa. Tunnettu tosiasiahan on, että kaikki ruotsalaiset miehet ovat homoja.

Vai mitä luulet modano?

(...muuten, lienevätköhän Ruotsissa kiekkoilevat potentiaaliset maitojunasuomalaisetkin 'vasenkätisiä'?)
 

vision

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Viestin lähetti modano
Ajetelkaa esim. Ilvestä. Joukkue on taloudellisti kuralla, pelaajat ikäloppuja ja menestystä on tullut viimeksi joskus 60-luvulla.

Kyllä tuollaiselle eläimelle ja sen kannattajille olisi reilua antaa kunniallinen tapa poistua areenalta.

Lukko ja Ässät eivät ole oikeastaan koskaan pärjänneet ja sekin näkyy kannattajissa. Tylsistynyt katse ja apaattinen luonne on hyvin tyypillinen näky Porin ja Rauman kaduilla. Kyllä myös heidän olisi oikeus saada nauttia YHTEISESTÄ onnesta ja menestyksestä.

Ei saisi kyllä provosoitua näin pahasti, mutta ei auta. Ilveksen talous on ehkä kuralla mutta menestystä ei ole tullut? Mitä on menestys mielestäsi?
-82 kolmas -84 mestari -88 neljäs -89 kolmas
-90 toinen -97 neljäs -98 toinen
-01 kolmas
Nämä ihan sen takia koska väitit ettei ilvekselle ole tullut menestystä "kuin joskus 60-luvulla". Mikäli joukkue pelaa mitalipeleissä on se mun mielestä aika hyvin. Ilves on kuitenkin vissiin pisimpään sarjassa/liigassa pelannut joukkue ja nyt se pitäisi heivata pois? Voi poikaparka, on sulla paljon oppimista. Keski-ikäkin on varmaankin tossa 25-26, tosi ikäloppuja.

Porissa taikka Raumalla en ole käynyt, joten en tiedä kävelläänkö siellä apaattisina pitkin katua. Meinaatko tosissaan porilaisten ja raumalaisten olevan samassa hallissa kannattamassa samaa joukkuetta? En oikein usko.

Ässät : 3 kultaa, 3 hopeaa, 2 pronssia. Nyt menee heikosti mutta shit happens. Ei voi mitää.

Lukko : 1 kulta, 3 hopeaa, 4 pronssia. 90-luvun puolessa välissä kolme kertaa peräkkäin pronssiottelussa. Tosiaan ei ole koskaan menestynyt.

Tappara on viime kauden finalisti sekä yksi ennakkosuosikeista tulevalle kaudelle. Ilves sai pronssia viime kaudella eikä sen uusiminen kamala yllätys olisi. Tosiaankaan ei ole mitään tulevaisuutta siellä.

Hpk ollut yksi pirteimmistä joukkueista ennen kautta, tuonut liigaan todella paljon tähtiä (Nurminen ja teletapit näin esimerkkeinä). Yksi liigan parhaista ellei paras skouttaus lähihistoriasta.

Hieman voisit kyllä ajatella minkä kokoisia sammakoita sieltä päästelet, kiitos. Voisit tietysti soittaa liiton hallitukseen ja ehdottaa tuota.
 

veikkolainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
KJT Järvenpää, Jokerit, Toronto Maple Leafs
Kymmenen joukkuetta riittäisi liigassa oikein hyvin, joukkueita on aivan liikaa. Joten eipä lienee ihme, että Mestis-tasoisia joukkueita löytyy eikä liigatason pelaajia ole joka joukkueessa. Liigan laajeneminen pohjoiseen ja itään tuskin olisi ainakaan haitaksi.

Lukon ja Ässien yhdistäminen tuskin kovin mielekästä on, mutta valitettavasti pakollista, sillä ei Satakunnan kokoinen alue kahta joukkuetta elätä. Tämä näkyy joukkueiden katsojamäärissä oikein hyvin.

Pääkaupunkiseudullakin Jokerit ja HIFK riittäisivät aivan hyvin. Kyseisillä joukkueilla on perinteikäs historia ja paljon kannattajia. Sen sijaan Blues on hieman outo lintu liigassa, sillä joukkue on saanut huonon maineen eikä pelejä näköjään pelata kuin talouspuolella. Pois liigasta.

Tampereella joukkueiden yhdistäminen olisi tulevaisuutta ajatellen kannattavaa. Kyseiseen kaupunkiin todella kaivataan yksi koko kaupungin yhteinen joukkue, kuten TPS Turussa.

Pelicansin ja HPK:n kohdalla tilanne onkin hieman hankalampi. Toinen näistä on ehdottomasti poistettava liigasta, mutta kumpi?

Kun liigaan näinollen jäisi vain yhdeksän joukkuetta, Mestiksestä voitaisiin KalPa nostaa liigaan. Kyseiselle joukkueen markkina-alue kattaisi koko Itä-Suomen, ja eiköhän talouskin ole jo selvästi kohentumassa.
 

D2

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Näin surkeaan provosointiin ei pitäisi alentua vastamaan, mutta olkoot.

"Jypille olisi Mestis parempi sarja."

Minkä takia juuri JYPille, eikä sille kuka sattuu jäämään viimiseksi liigassa milloinkin?

Tamperelaisten menestyksessä puhuttaessa kannattaa huomioida viime kauden mitalikolmikko.
 
Modanolle:
Miksi väität kannattavasi Ilvestä?
Perusteleppa hieman seuraavia asioita:
Millä tavalla Ilveksen talous on kuralla?
Miten niin Ilves ei ole menestynyt viime vuosina?
Jos menestystä mitataan, pitäisi jokerit ja Hifki yhdistää, kun
nykyisillä resursseilla ei ylletä edes neljän joukkoon.:)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös