Tulen ja jään laulu -keskustelua (100% spoilereita TV/suomennetut teokset)

  • 174 718
  • 927

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Tämä ketju on tarkoitettu keskusteluun kirjasarjan tarinasta, eroista tv-sarjan kanssa, spekulaatioita tulevasta ja näkemyksiä tarinassa tapahtumista. Jos et ole lukenut kaikkia englanniksi julkaistuja kirjoja ja tahdot välttyä spoilaantumista, älä jatka enää edemmäs.



Tyhjää tilaa jos joku silti päättää avata ketjun.















Yhä vielä, mikäköhän on sellainen standardi ruudunkorkeus että allaoleva teksti ei enää näkyisi ensikatsomalla.















Jahkailu sarjaketjussa on jo sellaista että lienee parempi että asialle tehdään jotain, etenkin kun punaiset häät tapahtuvat kohta ja sen jälkeen internet on täynnä hajalla olevia ihmisiä jotka eivät tahdo tai tahtovat tietää tulevasta ja kaaos valtaa keskustelut kun joukkoon mahtuu kuitenkin niitäkin jotka tahtovat vittuillakseen spoilailla tai sitten vaan elvistellä tietämyksellään.

Puhumattakaan sitten siitä että vielä isompi joukko on entistä enemmän hajalla jos saavat tietää vitoskirjan cliffhangerin Jonin osalta, joskin spekulaatioita tuosta nyt on vaikka kuinka.

Sen kummemmin en nyt ala pohjustamaan, mutta katson että meitä jotka ovat lukeneet kaikki englanniksi julkaistut kirjat on sen verran paljon ja suomennos käsittääkseni on tulossa kesällä joten sen jälkeen tuon "suomennos"-klausuulinkin voi poistaa taas pariksi vuodeksi. Näin ollen siis voidaan kokeilla kepillä jäätä ja katsoa löytyykö keskustelua myös tällaiseen ketjuun, niin ainakaan ei tarvitse pelätä spoilaavansa ketään ja toisaalta kikkailla spoileri-tageilla ja miettiä että mitä voikaan sanoa ja mitä ei.
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Läpi tulen ja jään minä tulen ja jään?
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Jahkailu sarjaketjussa on jo sellaista että lienee parempi että asialle tehdään jotain, etenkin kun punaiset häät tapahtuvat kohta ja sen jälkeen internet on täynnä hajalla olevia ihmisiä jotka eivät tahdo tai tahtovat tietää tulevasta ja kaaos valtaa keskustelut kun joukkoon mahtuu kuitenkin niitäkin jotka tahtovat vittuillakseen spoilailla tai sitten vaan elvistellä tietämyksellään.

Kiitokset avaajalle, vapaammin pystyy kirjoista täällä puhumaan kun ei tarvitse varoa noita hbo-täpinöissä olevia.

En nyt kauheasti sarjaa katso, mutta on se ollut hyödyllinen niiltä osin, kun on palauttanut mieleen asioita jo vähän unohtuneilta aiemmilta, oliko se jotain, hmm, niin joo, miljoonalta sivulta. Nuo riemuntäytteiset punahäät olivat aikoinaan aika loistava lukukokemus, kun olin ollut aika huolimaton siihen mennessä, että totaalisen siniseltä taivaalta tuli sellainen täydellinen WTF-tunne, että mitä pirua tässä nyt oikein on lukemassa. Näköjään on aika kova yllätys tulossa myös sarjan puolelta.
 
Viimeksi muokattu:

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Kyllä minä olen nähnyt sarjan ihan mukavaksi lisäksi koska ainakin itselle valtaistuinpelistä jäi lähinnä aikamoisia dejavu-fiiliksiä pariin muuhun kirjaan verrattuna ja sarjan visualisointi nosti sen korkeammalle tasolle.

Ja toisaalta kun itse luen kaunokirjallisuutta yleensä, miten sen nyt sanoisi, kursorisesti, eli en sinänsä keskity pikkuyksityiskohtiin ja tosiaan iso osa nyt luetuista tuhansista sivuista tätä stooria ovat jo unohtuneet niin sarja toimii myös hyvänä tiiviinä muistutuksena "menneistä".

Mutta se suurin kyssäri tosiaan sarjan osalta on että montako vuotta tämä homma oikein enää toimii. Tottakai punaiset häät ovat tavallaan hyvä cliffhangeri kaudelle ja sitten Joffrey tapetaan heti neloskauden mid-season-cliffhangerina (vai kuolisiko se jo tällä kaudella, en usko) niin sillä saadaan mielenkiinto pidettyä yllä. Ja miten paljon nyt koko stoori oikeastaan etenee tällä hetkellä, lankoja on Martinilla käsissä niin monia että tuntuu ettei hän pysty enää itsekään hallitsemaan kaikkia säikeitä ja väistämättä osa varmaan tullaan lopettamaan tökerösti (tavallaan tämä pieni heikkous näkyi selkeiten ekoissa kirjoissa joissa susia käytettiin todellisia deus ex machinoina useampaankin kertaan mutta onneksi sen jälkeen tilanne on parantunut, tosin tapahtumatahdin verkkaistuessa POV-hahmojen kasvun myötä. Toisaalta sitten taas sen jälkeen mukaan on ollut nämä saippuaooppera-tyyliset "enpäs kuollutkaan"-temput jotka alkavat jo vähän tympiä ja etenkin vitoskirjassa noita oli nyt jo lähes joka mini-cliffhanger-kohdassa). Eli vaikka pääidea lienee kyllä Martinilla selvillä tarinan lopetukselle niin voi olla haastavaa paketoida homma säilyttäen nykyisen yksityiskohtien tason mutta silti sortumatta kaunokirjallisesti kömpelöihin ratkaisuihin.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Eli vaikka pääidea lienee kyllä Martinilla selvillä tarinan lopetukselle niin voi olla haastavaa paketoida homma säilyttäen nykyisen yksityiskohtien tason mutta silti sortumatta kaunokirjallisesti kömpelöihin ratkaisuihin.

Tämä on minullakin aika lailla se pääkysymys - en ihan ole sisäistänyt tätä mammuttitautia, vaikka monia tarinalinjoja onkin ollut mielenkiintoista ja viihdyttävää lukea. Jossakin vaiheessa sitä tajusi, ettei oikeastaan lue yhtä narratiivia vaan pariakymmentä pienoisromaania, jotka tapahtuvat limittäin ja toisiinsa vaikuttaen. Jotenkin tuntuu siltä, että avoin kysymys tässä vaiheessa on siis se, että pystytäänkö kaikki tämä valtaisa tekstimassa tosiaan saamaan kaunokirjallisesti toimivaan päätökseen niin että edelleen jäisi tunne poikkeuksellisesta, suorastaan historiallisen hyvästä fantasiasarjasta, vai onko kysymys lähinnä oudosta ja osin toki taitavasta viihteestä, jota ei ole ihan kauheasti sen kummemmin mietitty.

Tolkienin suhteen tätä epäilystä ei oikein ollut, koska hänellä ne suuret linjat jo olivat valmiina, ja olleet osin vuosikymmeniä valmiina, ja kysymyksiä herätti lähinnä, että nivoutuuko tässä tarkkaan mietityssä maailmassa tapahtuva yksittäinen seikkailu uskottavasti tähän laajempaan taustaan. Ja siinähän Tolkien onnistui jotakuinkin täydellisesti. Hänellä oli kokonaisuus, tarinan filosofia täysin käsissään, ja tässä suhteessa vieläkin joutuu miettimään, kaikkien näiden kirjojen ja tapahtumien jälkeen, että onko Martinilla.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Kolmos kausi on ollut kyllä heikoin kausi toistaiseksi. Ykköskausi oli paras, koska se seurasi kirjoja uskollisemmin kuin toinen ja kolmas kausi. Lisäksi joitain hahmoja on muutettu turhaan esim. Tyionista on tehty täydellinen hyvis.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Tämä ketju tulee kyllä tarpeeseen. Ahdistavaa rajoittaa keskustelua alimman yhteisen nimittäjän eli vain tv-sarjaa katsoneiden mukaan, varsinkin kun en ole kolmoskautta edes nähnyt (en wareta, en käytä maksukanavia, ostan boksin sitten joskus) mutta tiedän kuitenkin, mitä kolmoskirjan ensipuoliskolla tapahtuu.

Kirjat on kuitenkin julkaistu vuosia sitten, ja käännettykin uusinta lukuun ottamatta, joten välillä tv-sarjapuolella tekisi olla vähät välittämättä mistään spoilaamisesta sen enempää kuin välittäisin jostain Hobitti-kirjan tapahtumien "spoilaamisesta" sillä perusteella, että kaksi jälkimmäistä Hobitti-elokuvaa eivät ole vielä ilmestyneet.

Punaiset häät ja Robb Starkin kuolema, Joffreyn tuleva lusikan nurkkaan heittäminen sekä myöhemmin se, kuinka Tywin Lannister saa Tyrion-pojaltaan varsijousesta sisäkaluihin kesken paskalla istumisen. Siinäpä sitä tapahtumia parille seuraavalle kaudelle, punaiset häät varmaan koittavat kolmoskauden lopulla.

Theonia on ilmeisesti kolmoskauden jaksoissa kidutettu olan takaa äpärä-Boltonin toimesta ja kikulikin irroitettu, mutta Theonin esiintymisten tv-sarjassa luulisi olevan vähän rajoitettua, sillä hänhän pääsee taas vauhtiin vasta vitoskirjassa, ja sen filmaamiseen ei ihan heti kuitenkaan päästä.

Jon Snowin kohtalo vitoskirjan lopussa jäi arvoitukselliseksi, mutta vaikka äkkiseltään tuntuisi, että Jonin taru päättyi sitten siihen, niin onhan kirjasarjassa ennenkin nähty äkillisiä comebackeja. Tulihan Ned Starkin vaimo Catelynkin takaisin, vaikka häneltä leikattiin kurkku auki ja nakattiin jokeen. Ei hän tosin varsinaisesti hengissä tai ainakaan täysissä ruumiinvoimissa palannut, mutta tuli kuitenkin.

Olen mjr:n epäilyjen kanssa samoilla linjoilla, eli mahtaako Martinilla tosiaan olla kaikki langat käsissään vai kestääkö kirjojen kirjoittamisessa niin kauan siksi, että hänellä ei ole oikein vieläkään selvää, kuinka tarinassa tulee käymään ja miten ihmeessä hän saa kaikki paisuneet elementit loksahtamaan kohdalleen. Martinin alkuperäissuunnitelmiinhan kuului, että tarinassa olisi tullut "viisi vuotta myöhemmin"-tauko, jonka jälkeen olisi taas seurattu vanhempia henkilöhahmoja ja viety tarinaa loppuun. Nythän tämmöistä ei ole tulossa, joten tapahtumat kehittyvät varsin vauhdilla.

TV-sarjan suurin oivallus Starkin lasten ja muiden nuorten hahmojen kohdalla oli minusta se, että tv-hahmot ovat muutaman vuoden vanhempia kuin kirjoissa. Kirjasarjan ehkä suurin ongelma on se, että sylilapsetkin käyttäytyvät hyvin kypsästi ja aikuismaisesti ja operoivat itsenäisinä toimijoina. Vaikka kuinka varhaiskypsiä tuon maailman lapset olisivat karussa maailmassa, niin esimerkiksi Branin ja Rickonin vaiheet olisivat tv-sarjassa erittäin epäuskottavia, jos hahmot eivät näyttäisi edes paria vuotta vanhemmalta kuin kirjassa. Kirjassahan Bran on tarinan alussa 7-vuotias ja Rickon 3-vuotias.
 

Infamous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Penguins, Steelers
Mutta se suurin kyssäri tosiaan sarjan osalta on että montako vuotta tämä homma oikein enää toimii. Tottakai punaiset häät ovat tavallaan hyvä cliffhangeri kaudelle ja sitten Joffrey tapetaan heti neloskauden mid-season-cliffhangerina (vai kuolisiko se jo tällä kaudella, en usko) niin sillä saadaan mielenkiinto pidettyä yllä.

Itse elättelin ennen kauden alkua toiveita, että molemmat häät pelattaisiin ikään kuin "samanaikaisesti" TV-sarjassa, vieläpä vaikka siten että Joffrey olisi heittänyt lusikkansa nurkkaan kirjoista poiketen ennen RW:tä. Olisi ollut mahtava seurata kirjaa lukemattoman (meikäläisen kohdalla tyttöystäväni) tunnekirjoa kyseisen jakson aikana. Enpä kuitenkaan usko että Joffreystä päästään vielä tällä kaudella, koska Oberyn Martellia eikä Mace Tyrelliä ei ole tälle kaudelle castattu, ja tuskinpä kuninkaallisia häitä vietetään ilman heitä.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Itse elättelin ennen kauden alkua toiveita, että molemmat häät pelattaisiin ikään kuin "samanaikaisesti" TV-sarjassa, vieläpä vaikka siten että Joffrey olisi heittänyt lusikkansa nurkkaan kirjoista poiketen ennen RW:tä. Olisi ollut mahtava seurata kirjaa lukemattoman (meikäläisen kohdalla tyttöystäväni) tunnekirjoa kyseisen jakson aikana. Enpä kuitenkaan usko että Joffreystä päästään vielä tällä kaudella, koska Oberyn Martellia eikä Mace Tyrelliä ei ole tälle kaudelle castattu, ja tuskinpä kuninkaallisia häitä vietetään ilman heitä.

Ja olisihan se Joffreyn tiputtaminen tällä kaudella muutenkin todella huono ratkaisu, koska Tommen on jostain syystä tiputettu tällä kaudella rotaatiosta. 90% tv-katsojista ei varmaan muista koko hahmoa. Mielestäni suhteellisen heikko ratkaisu oli jättää Tommen ja Kevan tältä kaudelta pois. Molemmat tulevat kuitenkin nousemaan sen verran merkittävään rooliin sarjassa.

Jotenkin toi King's landing vaikuttaa sarjassa todella pelkistetyltä, kun niin monta hahmoa on jätetty kokonaan pois. Sama juttu on kyllä Starkien leirissä, jossa Robb pitää sotaneuvostoaan mukana vain hänen vaimonsa. Ja epäilen vähän, että tää tytteli on Lannisterin vakooja.
 

Jippo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jep, Joffreyn näyttelijän castaus meni niin hyvin nappiin, että tuskinpa vielä antavat "love to hate" -faneille kliimaksia nilkin listimisen muodossa.

Ja kiva, että tämä ketju avattiin. Itsekään en ole saanut vielä vitososaa loppuun, vaikka olen sitä lukenut muutaman kuun. Neljä ekaa osaa meni hetkessä, kun syksyllä ne ostin. Mutta vitosta olen lukenut vain vessassa (!), joten vähän kestää. Omalla vastuullani tänne tulin ja heti sainkin pienen Jon Snow -uutisen. Ei se mitään.

Laitetaan vähän juttuakin: Liekö Samwell Tarlyn nimi sattumalta hyvin samanlainen kuin Sam Gamgin eräästä toisesta teoksesta? Voi ollakin. Oletteko muita viittauksia muihin teoksiin löytäneet, tuolla alkuperäisessä ketjussa oli ihan kiinnostavaa juttua Jaime/Cersei/Robert -draaman esikuvista.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Kolmos kausi on ollut kyllä heikoin kausi toistaiseksi. Ykköskausi oli paras, koska se seurasi kirjoja uskollisemmin kuin toinen ja kolmas kausi. Lisäksi joitain hahmoja on muutettu turhaan esim. Tyionista on tehty täydellinen hyvis.

Kolmoskausihan on ollut selkeästi paras. Kaudessa on vihdoin tehty se, mitä hyvässä sovituksessa pitääkin: kerrottu kirjoista tuttua tarinaa, mutta osittain eri tavoin. En mä ainakaan jaksaisi katsella yksi-yhteen-kuvitusta kirjoista, ne on jo luetu ja koettu.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Kolmoskausihan on ollut selkeästi paras. Kaudessa on vihdoin tehty se, mitä hyvässä sovituksessa pitääkin: kerrottu kirjoista tuttua tarinaa, mutta osittain eri tavoin. En mä ainakaan jaksaisi katsella yksi-yhteen-kuvitusta kirjoista, ne on jo luetu ja koettu.

Niin se nyt on sitten jokaisen oma mielipide, että mistä tykkää. Ei minua ne muutokset haittaisi, jos ne toteutettaisiin hyvin. Tuskin kukaan voi väittää ärsyyntyneensä siitä muutoksesta, että Arya toimi Tywinin juomanlaskijana eikä Roosen. Muut muutokset verrattuna kirjasarjaan eivät ole sitten onnistuneet niin hyvin.

Tommenin ja Kevanin puuttuminen tältä kaudelta ärsyttää ehkä kaikkein eniten. Joffrey tulee todennäköisesti tipahtamaan ensi kauden alussa, joten koskestuspinta uudesta kunkusta jää hyvin rajalliseksi.
 

Erkenholt

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TUTO, AIK
Periaatteessa mainio kirjasarja, mutta minut nujersi tolkuton rönsyily. Tarina piti otteessaan noin 1500 sivua, mutta sen jälkeen iski kyllästyminen. Jos tässä on jokin pääjuoni, niin se kyllä hukkui kaiken tauhkan sekaan. Asetelma ja maailma ovat hyvin kiehtovia, mutta valtaistuinpelin lisäksi kirjat sisälsivät turhan paljon kuvauksia siitä, miten väki matkustaa paikasta toiseen. Tarina ei oikein edennyt, ja tunsin lähinnä lukevani loputonta matkakertomusta, jossa päämäärä ja matkustavaiset vaihtuvat.
 

Saskatoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko
Suorastaan yllätyin kuinka moni muukin on alkanut epäillä kirjailijan mahdollisuuksia vetää koko paketti tyylikkäästi yhteen. Jännitettyjä jousia on jo niin monta, että jokin nuoli putoaa väistämättä. Valitettavasti seuraavassa kirjassa tulee lisää POV-hahmoja tai varmasti ainakin yksi, Arianne Martell. Täytyy toivoa kirjailijalle pitkää ikää ja voimia, koskapa nykytahdilla saaga päättyy vasta vuonna 2024.

Olihan Ariannella jo kaksi kappaletta Feastissa (The Queenmaker ja Princess in the Tower) joten hän ei ole sinällään mikään uusi POV-hahmo. Käsittääkseni Martin on sanonut ettei kirjasarjassa tule ainakaan mitään sellaisia uusia POV-hahmoja joita ei kirjoissa olisi aikaisemmin esiintynyt.

Musta Nuoli kirjoitti:
Jon Snowin kohtalo vitoskirjan lopussa jäi arvoitukselliseksi, mutta vaikka äkkiseltään tuntuisi, että Jonin taru päättyi sitten siihen, niin onhan kirjasarjassa ennenkin nähty äkillisiä comebackeja. Tulihan Ned Starkin vaimo Catelynkin takaisin, vaikka häneltä leikattiin kurkku auki ja nakattiin jokeen. Ei hän tosin varsinaisesti hengissä tai ainakaan täysissä ruumiinvoimissa palannut, mutta tuli kuitenkin.

Itse ainakin ymmärsin että Jon olisi wargannut Ghostiin ennen "kuolemaansa". Noissa Varamyr Sixskinsin ja Melisandren kappaleissahan tuota hieman avattiin ainakin omasta mielestäni. Melisandrehan sanoi nähneensä näyn Jonista tyyliin "First man, then wolf and then man again". Tuossa Jonin kappaleessa muutenkin hän käytti paljon tuota "Kill the boy and let the man be born"-lausetta aivan kuin Martin olisi halunnut vihjata jotain. Itse ainakin luulen, että seuraavassa kirjassa on muutama "Ghost"-kappale, joissa seurataaan tarkkailijanäkökulmasta kun paska osuu tuulettimeen tuolla muurilla.
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Tommenin ja Kevanin puuttuminen tältä kaudelta ärsyttää ehkä kaikkein eniten. Joffrey tulee todennäköisesti tipahtamaan ensi kauden alussa, joten koskestuspinta uudesta kunkusta jää hyvin rajalliseksi.

No, just, heitäpä edes pari juttua mitä Tommen tekee kirjasarjassa ennen Joffreyn kuolemaa? Eli mitä nyt oikeastaan missataan, kun niin ärsyttää.

Väittäisin että 99% maininnoista on lähinnä jotain "Tommen tahtoo leikkiä" ja ylipäätänsä vain nimen mainitsemista osana keskusteluita, loppukädessä kaiken tuon pystyy television taian avulla tuomaan kahdessa jaksossa ja muutenkin vielä vitoskirjassakin Tommenin rooli on sellainen ettei hahmon tunnettuvuus ole mitenkään merkittävä.
Eihän Tommen edes ole ollut kertaakaan POV-hahmo kirjoissa, eli ihan hyvin riittää että Joffrey kuolee, pikkuveljestä (jonka näyttelijäkin voidaan helposti vaihtaa, yritä nyt muistaa tuotannolliset realiteetit) tulee kuningas mutta käytännössä (ja kuten kirjoissakin) Cersei on enemmän esillä.
 

Infamous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Penguins, Steelers
No, just, heitäpä edes pari juttua mitä Tommen tekee kirjasarjassa ennen Joffreyn kuolemaa? Eli mitä nyt oikeastaan missataan, kun niin ärsyttää.

Samaapa itsekin ihmettelin, että mikä tässä niin ärsyttää? Ei Tommen saanut kirjasarjassakaan huomiota juurikaan, edes kuninkaana. Tuskin tulee saamaan TV-sarjassakaan sen enempää, eikä se ole ongelma. Kevankaan ei kirjoissa tässä vaiheessa juurikaan esiintynyt, vaan enemmälti vasta Tywinin kuoleman jälkeen.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
No, just, heitäpä edes pari juttua mitä Tommen tekee kirjasarjassa ennen Joffreyn kuolemaa? Eli mitä nyt oikeastaan missataan, kun niin ärsyttää.

Väittäisin että 99% maininnoista on lähinnä jotain "Tommen tahtoo leikkiä" ja ylipäätänsä vain nimen mainitsemista osana keskusteluita, loppukädessä kaiken tuon pystyy television taian avulla tuomaan kahdessa jaksossa ja muutenkin vielä vitoskirjassakin Tommenin rooli on sellainen ettei hahmon tunnettuvuus ole mitenkään merkittävä.
Eihän Tommen edes ole ollut kertaakaan POV-hahmo kirjoissa, eli ihan hyvin riittää että Joffrey kuolee, pikkuveljestä (jonka näyttelijäkin voidaan helposti vaihtaa, yritä nyt muistaa tuotannolliset realiteetit) tulee kuningas mutta käytännössä (ja kuten kirjoissakin) Cersei on enemmän esillä.

No ei toi nyt paljo ärsytä, mutta kuitenkin jonkun verran. Ehkä se että en vain tykkää ajatuksesta että tietty hahmo tuodaan sarjaan, heitetään naftaliinin kokonaisen kauden ajaksi ja kaivetaan sitten sieltä naftaliinista takaisin. Ihan hyvin se Tommen olisi voinut pyöriä siellä taustalla parissa kohtauksessa, kuten tähänkin asti. Tommen eroavaisuus Joffreyhyn oltaisiin voitu näyttää, jne. Nyt, kun hahmo tuodaan takaisin niin tv-sarjan katsojilla ei ole mitään mielukuvia koko penskasta. Ja tyhminkin tv-katsoja tajuaa, että Joffreyn loppu on lähellä, kun ja jos se Tommen tipahtaakin ruutuun neloskauden ekoissa jaksossa.

Ymmärrän toki taloudelliset realiteetit, mutta en tykkää siltikään tosta pelkistetystä pääkaupungista. Kevanhan oli Tywinin oikea ja nousee tärkeässeen rooliin jatkossa niin olisi hän nyt voinut olla siellä veljensä mukana.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Laitetaan vähän juttuakin: Liekö Samwell Tarlyn nimi sattumalta hyvin samanlainen kuin Sam Gamgin eräästä toisesta teoksesta? Voi ollakin. Oletteko muita viittauksia muihin teoksiin löytäneet, tuolla alkuperäisessä ketjussa oli ihan kiinnostavaa juttua Jaime/Cersei/Robert -draaman esikuvista.

Ei ole sattumaa, muistaakseni Martin on tämän suoraan myöntänyt,eli Samwell Tarlyn nimi on aika puhdas hatunnosto Samvais Gamgille. Hahmolla on tietysti vähän erilainen kohtalo, eli Tarly ei kipitä koko tarinaa oman Frodonsa perässä vaan päätyy vähän muualle.

Jaime/Cersei/Robert-kolmiodraamaa pidän eräänlaisena kieroutuneen irstaana viittauksena kuningas Arthurin, Lancelotin ja Guineveren tarinaan. Tosin hahmoilla on tietysti omat polkunsa ja tulkintoja voi tehdä monenlaisia. Onhan myös Lancel Lannister eräänlainen parodia Lancelotista - äärimmäisen komea, vaalea ritaripojankloppi, joka pääsee myös puikottamaan kuningatar Cerseitä, mutta on kaukana hyvästä soturista, toisin kuin Jaime, joka on valtakunnan komein ja taitavin ritari ennen kuin käsi lähtee.

Saapa nähdä muuten mitä Martin aikoo Starkin perheen elossa oleville susille tehdä, näihinhän on tehty välillä satunnaisia viittauksia. Esimerkiksi Aryan suden kerrotaan vaeltavan villinä jossain, mutta Arya on itse toisella mantereella. Saapa nähdä, vieläkö joku reunion tulee. Jon Snowin kohdalla on mahdollista, että hän siirtyy Ghost-suteensa, mutta mistäpä sen tietää, vaikka hän tekisi paluun vaikka tiedostavana white walkerina kuten ilmeisesti hänen setänsä on tehnyt. Ainakin olen olettanut, että Brania ja Rickonia jelpannut mystinen epäkuollut samooja on kirjasarjan alussa kadonnut Benjen Stark, eli Starkin veljesten setä.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Ymmärrän toki taloudelliset realiteetit, mutta en tykkää siltikään tosta pelkistetystä pääkaupungista. Kevanhan oli Tywinin oikea ja nousee tärkeässeen rooliin jatkossa niin olisi hän nyt voinut olla siellä veljensä mukana.

Toki sitä jonkun nimellisen pistäytymisen voi aina pistää, mutta ei Kevanilla niin paljon käyttöä ollut ennen kuin Tywin potkaisi tyhjää. Ja kurjasti kävi tietysti Kevanillekin vitoskirjan lopussa, mutta siihen asti hän kuitenkin oli aika hyvissä ja vaikutusvaltaisissa asemissa.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Toki sitä jonkun nimellisen pistäytymisen voi aina pistää, mutta ei Kevanilla niin paljon käyttöä ollut ennen kuin Tywin potkaisi tyhjää. Ja kurjasti kävi tietysti Kevanillekin vitoskirjan lopussa, mutta siihen asti hän kuitenkin oli aika hyvissä ja vaikutusvaltaisissa asemissa.

Näen sen ongelmallisena, että kun yksi paskapökäle putoaa niin toinen kaivetaan vasta silloin esiin, vaikka mahdollisuuksia olisi ollut pitää hahmoa edes jotenkin taustalla. Tywin kun tipahtaa niin Kevannista porukalla ei ole mitään käryä. Hankalempaa se on mielestäni pitää katsojia kiinni sarjassa, kun kuolleen hahmon tilalle tuodaan lähes täysin tuntematon hahmo ja hankalemmaksi tämä vain menee jos sarja hirttäytyy täysin tiettyihin hahmoihin.
 

Infamous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Penguins, Steelers
Ainakin olen olettanut, että Brania ja Rickonia jelpannut mystinen epäkuollut samooja on kirjasarjan alussa kadonnut Benjen Stark, eli Starkin veljesten setä.

En osta tätä. Muistikuvani on, että Coldhandsista jossain vaiheessa puhuttiin että hän kuoli "kauan sitten" tjsp, joka poistaisi mahdollisuuden että hän on Benjen. Tässä tapauksessa en usko myöskään mihinkään mielensiirtoon, mutta eiköhän tämä vielä paljastu.
 

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Jees, hyvä että tää avattiin. Voi rauhassa turista ihan mitä sattuu ilman että vingutaan spoilereista.

Oon myös sitä mieltä että ei Tommen ja Kevan kirjoissa kovin näkyvissä rooleissa olleet ennen kuin Joffrey ja Tywin heitti lusikat nurkkaan, joten en koe että siitä tulee sarjassakaan mitään ongelmaa. Nimet pyöri joissain kohtauksissa mukana, mutta Kevanistakin muistan saaneeni ensimmäisen mielikuvan vasta siinä vaiheessa kun Cersei meni sille jotain itkemään että pelasta mut, ja Kevan oli vaan että 'vitut'. Ja tärkee rooli joo, tuleehan se stunttaamaan Tywiniä ihan menestyksekkäästi, mutta kauaa ei kestä ennen ku stunttaa niin vakuuttavasti että ottaa isoveikkansa tavoin myös varsijousesta vatsaansa.

Tommenkaan ei tehny juuri mitään ennen ku siitä kunkku leivottiin, ja sen jälkeenkin sehän lähinnä leikkii kissojensa kanssa ja pyrkii antamaan laivoille nimiä kaiken maailman retardien mukaan samalla ku ekaks Cersei ja sit Kevan posseineen manipuloi taustalla. Tommen on kuitenkin näytetty sarjassa itkeskelemässä kun sisko lähetettiin laivalla Dorneen, samalla ku Joffrey vittuili vieressä, ja muistaisin että Tyrionillakin on jossain vaiheessa ollut repliikki jossa se sanoo että Myrcella ja Tommen on ihan erilaisia, normaaleja ja empaattisia lapsia toisin ku kusipää-Joffrey, kyllä sen pitäisi olla normikatsojallekin tiedossa että kun Joffreyn tilalle tulee Tommen, loppuu kunkun sadistiset tempaukset. Muuta merkitystä Tommenilla ei mun mielestä kirjoissa oo oikein ollut.

Tuosta Jon Snowin kohtalosta, oon aika saletti että tuo wargaus tulee näyttelemään roolia siinä miten jamppa pelastuu. Kuolemaan en jaksa uskoa, vaikka Martin kyllä on näyttänyt niittävänsä kenet tahansa koska tahansa. Mutta kaikki tää Lyannan ja Rhaegarin lapsi -hössötys ja viitteet siitä että Jon on ku onkin Punasten pappien uus Messias ei nyt oikein anna Jonin vielä heittää henkään. Melisandren näyn mukaisesti Jon pelastuu todennäköisesti siten, että Jon wargaa eka Ghostiin ja sit jossain vaiheessa siirtyy takas runneltuun mutta tarpeeksi kuntoon fiksattuun ruumiiseensa ja sit ollaan niin uudestisyntynyttä Azor Ahaita että. Tää tosin vituttaisi minua sen takia koska samanlainen kikkailu on toteutettu jo Hobbin kirjoissa, joiden päähenkilö Fitz selviytyy kuolemasta juurikin samalla tavalla (jamppa kuolee johonkin myrkkyyn, mieli siirtyy lemmikkisuteen, kaverit kaivaa ruumiin haudasta, elvyttää ja sit mieli sudesta takas omaan kroppaan). Ois liian rip-off mun mieleen.

Mä kehittelin siksi joskus päässäni paljon paremman teorian, jossa Ghostin sijaan Jon wargaiskin ittensä tän Stanniksen muksun sekopäiseen narri Patchfaceen joka siellä Muurilla nykyään pyörii. Siis tähän joka joskus jotenkin semi-hukkui ja menetti siinä rytäkässä järkensä, ja nyt viettää aikaansa Stanniksen tytön kanssa, latoo helvetin outoja merenalaisia profetioita, rapukävelee ja on ihan vitullinen friikki muutenkin. Bran on näyttänyt, että älykääpiöön wargautuminen onnistuu Hodorin kanssa, kun taas kokenut villi-warg Varamyr ei onnistunut wargautumaan siihen johonkin vanhaan mummoon. Patchface on tarpeeks dorka ja sekaisin että sen sekavan mielen voisi Jon omallaan syrjäyttää, ja sit ois komeeta ku Jon alkaisi elää uudestaan naamansa ruudulliseksi tatuoineena hulluna jonka sarvihatusta roikkuu kulkusia.

Tää nyt on toki ihan neekerin kaukaa haettu, mutta toisaalta Melisandrella on myös näkyjä sekä Jonista että Patchfacesta, joissa molempia ympäröi pääkallot, ja Patchfacen suusta valuu verta: tästähän voi heti vetää tämmösen kuolema-elämä-yhteyden näiden välille, ja suusta tuleva veri on jotain Patchfacen säälittävän Jonin wargailun vastaisen rimpuilun tulosta, jossa se onnistuu puremaan kielensä poikki. Ja sit ois hieno sanaleikkikin valmiina, Ygrittehän aina Jonille sano että "You know nothing", mutta tää Patchface lorujensa lopuksi hokee aina "I know I know, oh, oh, oh". Patchface-Jon vois mennä tanssii Ygritten haudalle, että katoppa nyt saatana, nyt mä tiedän, nyt mä tiedän, hähähää!
 

Infamous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Penguins, Steelers
Toivon, ettei Jon Snow:n tapauksessa GRRM turvaudu mihinkään wargaus-kikkailuun. Mikäli hänestä halutaan Azor Ahai leipoa, niin eiköhän se henkiinherätys onnistu ilman suteentulemistakin (Melisandrelta Thoroksen tyyliin).
 

Ziege

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Middlesbrough, Pens, Pirates, Steelers
Kyllähän Jon Snow jotenkin saadaan henkiin kun on kuitenkin kolmas lohikäärme ja Targaryenin sukua. Näin ainakin itse olen kirjoista päätellyt :) Eli sitten olisi Dany, Aegon ja Jon hengissä suvusta. Tuohon Jonin mahdollisuuteen Lyannan ja Rhaegarin lapsena on jo annettua liikaa vinkkejä kirjoissa etteikö se lopulta olisi totta.
 

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Toivon, ettei Jon Snow:n tapauksessa GRRM turvaudu mihinkään wargaus-kikkailuun. Mikäli hänestä halutaan Azor Ahai leipoa, niin eiköhän se henkiinherätys onnistu ilman suteentulemistakin (Melisandrelta Thoroksen tyyliin).

Tätä wargaus-touhua esiteltiin ja pohjustettiin niin elukoihin ku ihmisiin tapahtuvan wargailun osalta kyllä Dance of Dragonsissa sen verran paljon, että uskon että sillä voisi sen takia olla merkitys Jonin henkiinherättämisessä. Suteentuleminen ois tosiaan tylsä veto, mutta saahan sitä toivoa että Martin vois tuttuun tapaansa pistää kliseitä paskaksi ja pistääkin Jon mindrapemaan mielenvikainen Patchface.

Noilla punasilla papeilla tuntuu kaikilla olevan vähän erilaisia kikkoja hihassaan, Melisandre, Thoros ja sit tää neekeripappi jonka Victarion onki laivalleen, osaa kaikki vähän erinäköstä temppua: Thorosilla on henkiinherättävät kielarit, Melisandre näkee enempivähempi tosia tulevaisuuksia liekeistään, synnyttelee varjoja ja sithän se nyt teki Mancesta sen luuhaarniskamiehen näkösen jollain kikkakolmosella. Melisandre ja Thoros sit kanssa kikkailee joidenkin jauheiden ja litkujen kanssa saadakseen aikaan liekehtiviä miekkoja ja tulipölähdyksiä sun muuta. Tää neekeripappi taas teki jotain helvetin outoa Victarionin loukkaantunelle kätöselle, nythän se on jotenkin karrelle palanut mutta vahvempi ja terveempi ku koskaan. En siis tiiä osaako nää kaikki ihan samat temput vaikka samaa jumalaa palvovatkin, Melisandrelta ei välttis luonnistu elämänpusut ollenkaan.

Lisäksi Thorosin kielarit aiheutti ainakin Beric Dondarrionille aikamoisia morkkiksia muistinmenetyksineen. Tosin ihan ymmärrettäväähän tuo, Berickin sen verran monta kertaa oli jo herännyt Thorosin kieli kurkussa että eihän sitä normihetero voi kauaa kestää, pakko oli mennä siirtämään elämä joessa kurkku auki leikattuna lilluneeseen ruumiiseen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös