Trevor Gillies, HIFK

  • 788 517
  • 2 155

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
FARSSI
Toimittajan kertoessa liigan tappelukäytännöistä keskustelu kääntyy yhteen Schiran uran erikoisimmista tapahtumista. Hänen ensimmäisellä ammattilaiskaudella Binghamton sai vieraita Bridgeportista.
Vierasjoukkue Sound Tigersin tappelija Joel Rechlicz jäi Schiran jyräämäksi keskialueella. Seuraavaksi Schira huomasi toisen vastustajan poliisin kimpussaan. Schiran ja Trevor Gilliesin kohtaaminen oli juuri niin epätasainen, kuin ennakkoon voisi ajatella.

- Kehuskelen sillä tappelulla aina. Vaikka sain siinä turpaani, kehuskelen silti koska se oli Trevor Gillies!

Tässä kyseinen tilanne: Gillies vs Schira - YouTube
 

MJ64

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Kyllähän tässä herrassa ainakin viihdearvo on korkealla. Nelosessa" luistelee" ja suu käy koko ajan vaihtoaitiostakin. Muutenhan tää on ollut tällaista hurlumhei kiekkoa ja paljon taklauksia. Niin joo, Ossin taklasi nurin ihan näyttävästi.
 

LeonJ#21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi, Tappara, Sabres, PuLa-Aho, #65
Se on hyvä kun pelaajat on jo tappajia, vaikka ovat olleet maassa yhden päivän. Jos antisi on näin tasokasta, kannattaisiko vaan pitää turpansa kiinni?

Ihme porua tästäkin on taas tullu. Yhdessä päivässä 500 viestiä, josta 60% on pelkkää provoilua ja kukkahattutäti meininkiä kun kauhistellaan tällaisen pelaajan hankitaa. Big deal. Kaveri pelaa sen 20 matsia kaudessa 5min peliajalla, ajelee muutaman jätkän matsissa ja ehkä tappelee kerran pari kaudessa. Miten tuollainen vähäpätöinen pelaaja voi aiheuttaa tällaisen paskavyöryn Iltalehtiä myöten? Huoh...

Selvennän sen verran vaikka häpeälliseksi ehkä hiukan ajattelemattomasti postatun kommenttini, vuoksi olen saanut paskaa nyt jo niskaani, jopa omasta leiristä (toki myös puolustavaa palautetta), että en ole mieleltäni tai mitenkään muutenkaan sairas kun käytän sanotaan nyt, että hiukan liian kovaa ja kärjistelevää ilmaisua ''tappaja''. Pohjois-Amerikkalaisen jääkiekon ystävät tietävät varmasti ettei ''tappaminen'' tarkoita tappamista termin kirjaimellisessa tarkoituksessa, vaan sitä ''poliisi'' pelaajan pelityyliä, jolla aiheutetaan aggressiivisilla, lujilla taklauksilla vastustajalle varovaisuutta ja kenties ylilyöntejä ja pahoja vammoja (ehkä?) ei tietenkään tarkoituksellisesti vaan pelaajia pelottamalla jäällä. Tämähän sytyttää omaa joukkuetta ja Gilliesin rooliin käsittääkseni kuuluu juuri tällainen ''hämmentäminen'' ja tappeleminen. Jotenkin vihaa nosti etenkin se, että roolissa pelasi ''tappealujengi Vityasissa, jolla on sikamaisten pelaajien maine ylipäätään. En missään vaiheessa väittänyt, että Gilliesillä on taipumuksia sentään Ben-Amorin kaltaisiin ylilyönteihin.

Osa vaan juuri tämän kohdan otti liian kirjaimellisesti ja olen toki pahoillani myös sananvalinnoistani. Täällä internetissä on hyvä muistaa toki ajatella ennenkuin *click* mutta on hyvä osata toki lukea myös kontekstia (Gilliesin pelityyli/rooli/Jokereiden ja Hifkin hieman kylmähköt suhteet/mediaan annettujen lausuntojen todenperäisyys yms..) aggressiiviselta vaikuttanut provokaationi saattoi aiheuttaa väärinymmärryksiä ja siitä halusin vain antaa selvennyksen, mitä sillä tarkoitin. Myöskin naapurinpuolelle huutelu on turhaa ja siitä myös vilpittömästi pahoillani, pakko oli vain ottaa kantaa, etten henkilökohtaisesti ymmärrä välttämättä tuoko mitään pelillisesti positiivista teidän jengiin jos ei saa paljoa peliaikaakaan. Ja myönnän myös sen että hyökkäyspelinne näyttää mallikkaalta mutta onko siinä tarvittavaa röyhkeyttä loppupeleissä saamaan paperilla ihan kelpo joukkueelta vaadittavaa tulosta irti. Ja tuoko Gillies siihen loppupeleissä niin paljoa sitä suojelua kuten joku totesi pelaa sen 5 min per peli/20 peliä ehkä. Taklata saa kovaa ja pitääkin se on yksi palanen perinteistä HIFKI kiekkoa, Pohjois-Amerikkalaisinta Suomessa, mutta itsellekkin ylilyönnit ovat sellainen paikka etten suvaitse niitä jääkiekossa erityisemmin, monesti saattaa tämän tyyppiset pelaajat sen suuremmin harkitsematta seurauksia tehdä tällaisia tekoja jotka vakavasti vahingoittavat toista ihmistä. Se on aina siitä pelaajasta kiinni, mikä se ratkaisu on. Toivotaan ettei Jokereita(kaan) vastaan tule mitään ylilyöntejä vaan mies pysyy roolissaan puhtain jauhoin, kaikkien kannalta parempi ratkaisu. Lügan haluaisin mielelläni pitää puhtaana kaikesta Jokeri - HIFK ''negatiivisesta'' paskasta ettei imago ainakaan yhtään enempää haavoittuisi.

PS: Olenko sitäpaitsi ainoa tässä threadissa, joka pitää pelaajaa hiukan kovaotteisena/lahtaajavaiston(kin) omaavana. Kyllä muiltakin satelee kommentteja tyyliin ''päitä putoilee'' tänään. En toki sen suuremmin tarraudu yksityiskohtaisesti siihen kuka niin on sanonut, mutta otin vain esille, että samantyylinen ilmaisu kuin tämä ''jyrääminen''/''tappaminen''
 
Viimeksi muokattu:

MHPeg

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hyvin istuu Gillies neloseen. Ainakin eka erä oli hyvää ja pysyi jopa luistelussakin mukana. Hyvä taklaus Väänäseen, Ruudun kanssa sanasotaa ja jatkuvasti ääneesä. Edellähän asia tiivistettiinkin jo.

Mikäli pelaa ottelun läpi näin eikä lähde hippasille, niin hyvä tulee! Luulen että pelejäkin saattaisi tulla kaudella enemmän kuin nämä 'tärkeimmät'.
 

roskis

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsinki, Detroit Red Wings
Please. Joku, joka napsii matsin kovalevylle, voitko leikkaa kohdan kun Ruutu käy ennen alotusta pullistelemassa ja tökkimässä Gilliesiä ja lempeä jättiläinen viittaa kintaalla rauhoittavasti hymyillen ja laittaa youtubeen. Agitaattorien helmi agitoi ja tökkii ja tekee kaikkensa ja raivohullu ei raivostu. Mistä nyt saadaan otsikot?! Gillies pääsi Ruudun ihon alle?

Vähän arvelinki, että jossain vaiheessa kaveria ruvetaan lämmittämään ja yritetään saada hermostumaan. Kyllä se sauna joskus syttyy kun tarpeeks tikkuja raapii. Varsinkin lauantaisin.
 

rancid

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Please. Joku, joka napsii matsin kovalevylle, voitko leikkaa kohdan kun Ruutu käy ennen alotusta pullistelemassa ja tökkimässä Gilliesiä ja lempeä jättiläinen viittaa kintaalla rauhoittavasti hymyillen ja laittaa youtubeen. Agitaattorien helmi agitoi ja tökkii ja tekee kaikkensa ja raivohullu ei raivostu. Mistä nyt saadaan otsikot?! Gillies pääsi Ruudun ihon alle?
Höpöhöpö. naureskelivat siihen malliin, että eiköhän siinä Jarkko kysellyt, että joko on Trevor päässyt Sara Siepin selkään.
Näiden kahden erän otoksella sanoisin, että Gillies on täysin tarpeeton pelaaja liigaan.
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Näiden kahden erän otoksella sanoisin, että Gillies on täysin tarpeeton pelaaja liigaan.

Niin on mun mielestä muuten esim. Niko Piiparinenkin. Mikä siinä on että Gilliesin kohdalla tätä pitää vain jatkuvasti hokea? Hulluimmat olivat heittämässä herraa liigasta pois jo ennen ekoja matseja. Eiköhän HIFK:ssa tarkkaan tiedetty mitä saadaan ja jos Rami ja Nybondas näkee herran tarpeellisena, eipä tuossa pitäisi olla nokankoputtamista muiden jengien faneilla. Ymmärrän kyllä että omat kritisoivat hankintaa.

Ei nyt suoranaisesti kohdistettu sinulle tämä viesti. Itse katselen mieluummin Gilliesia neloskentässä taklaamassa, kun 180/80 "Löppöstä". Medianäkyvyyttä ainakin tulee runsaasti ja tuntuu olevan kiinnostus kovaa katsojillakin. Ainakin eilen oli kaikkien jutuissa niin matsiin kävellessä kun hallillakin sivusta kuultuna. Tämäkin ketju on poikinut siinä määrin vastauksia, että Trevor Gillies on kiinnostava pelaaja. Samoin esiintyy otteluseurantaketjussa melko tiheästi peliaikaansa nähden.

Liittyi Gilliesiin eli ei, niin Jokerit on pelannut todella siistiä peliä ilman minkäänlaista kukkoilua kummankaan maalin edessä. Esim. Leinonen saa rauhassa agitoida ja Birch molemmissa matseissa käynyt "puhuttelemassa" narripelaajaa ilman minkäänlaista reaktiota vastapelurilta.
 

Stigu

Jäsen
No hätä, kyllä otsikoita piisaa. Jokerien eduksi tällä kertaa.
Samalla sivulla on muuten taas kerran yksi helmi: Kilahtaako Gillies tänään? :)

Omasta mielestäni Gillies tuo kyllä erittäin paljon väriä muuten melko harmaaseen IFK:hon. Ja kaverihan osaa luistella, toisin kun täällä jotku epäilivät!

Ja en pistäisi kyllä yhtään pahakseni, että leipoisi jossain vaiheessa Kyykkypaskan. Tästä tuskin pahoittaisi yksikään liigaa seuraava fanikaan mielensä. Siinä ei hirveästi kilpparit, kaatuilut tai hanskojen liimautumiset käsiin auta, kun Gillies saa Raadolta vapaat kädet.

Hyvin on Gillies malttanut mielensä, eiköhän nyt kaikille ole selvää, että kyseessä on Raadon täsmäase, joka tekee kentällä mitä Raimo sanoo.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Yllättävän hyvin pelasi, vaikka ensimmäinen matsi kyseessä. Ei kuitenkaan peluutuskelpoinen jokaiseen matsiin, koska kiekollinen peli on, miten sen nyt sanoisi, välttävää. Mutta vauhdissa pysyi ihan kohtalaisesti mukana.
 

Swearengen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fortress Europe, turvattomat tilat
Yllättävän hyvin pelasi, vaikka ensimmäinen matsi kyseessä. Ei kuitenkaan peluutuskelpoinen jokaiseen matsiin, koska kiekollinen peli on, miten sen nyt sanoisi, välttävää. Mutta vauhdissa pysyi ihan kohtalaisesti mukana.

Piti kyllä ihan hyvin hermonsa vaikka Ruutu yritti koko illan saada Gillesin hankkimaan itselleen/Hifkille jotain sanktioita. Summanen peluutti Gillesiä myös melko avokätisesti ja sellaiset puolen tusinaa vaihtoa oli samaan aikaan jäällä Ruudun ja Ben-Amorin kanssa. Tuosta pitänee vetää sellainen johtopäätös, että Gillesille nähdään pelillistä(kin) käyttöä kun ei sen kummempia tapahtunut, vaikka mahdollisuuksia oli.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Entä, jos se sittenkin on totta, että Gillies reagoi vain jos tarvitaan. Turha roikkua Gilliesiä ärsyttämässä, kun on ammattimies ja toimii vain silloin, kun on oikea hetki HIFK:lle.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Olin vääräässä, kun ennustin tänään jonkun naaman tummuvan.
Kuitenkin oli hyvä intensiivinen peli ja taklauksia paljon puolin ja toisin, mutta ylilyönnit puuttuivat kokonaan. Rauhoittaa peliä kuitenkin paljon pelkästään pelotteena.
 

frozen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ihan ok matsi ensimmäiseksi. Ei mee Ruudun lässytyksiin ja huomattava myös se, että jokerien sikaosasto ei tainnut taklata kertaakaan (jos taklasi niin oli kyllä korostuneen puhtaat/varovaiset otteet). Mutta tämähän tietysti johtui Hannu Penttilän pelosta. Ja lehdetkään ei saanut jeesusteltavaa Gilliesin/HIFK:n taholta, joten ihan hyvinhän tää meni (joo hävittiin, mutta puhe muusta ennakkokauhisteluista yms.). Pelillisesti ajoitukset ja muut vähän hukassa, mutta niin ne menee helposti kiekollisemmillakin pelaajilla uudessa jengissä ekoissa matseissa. Kyllä tää huoletta 20-30matsiin mahtuu kokoonpanoon heikentämättä jengiä juurikaan. Taklauksissa on voimaa (Väänänenkin sen pääsi huomaamaan) kunhan vaan pääsee paremmin peliin sisään ja ajoituksia kuntoon.
 

winston

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ihan hyvä peli Trevor-sedältä tänään. Ei moittimista.
 

Stigu

Jäsen
Tuosta pitänee vetää sellainen johtopäätös, että Gillesille nähdään pelillistä(kin) käyttöä kun ei sen kummempia tapahtunut, vaikka mahdollisuuksia oli.
Enpä oikein usko että Summanen asettaa Gilliesin suhteen minkäänlaisia pelillisiä tavoitteita. Hän tullee käyttämään Trevoria hämmentämisessä, vastustajien rauhoittelemisessa ja silloin kun tilanne kentällä alkaa ns. luisua tuomarin käsistä. Ja ehkä maskimiehenä 5 vs 3-tilanteissa.

Veikkaan että Trevor tulee pelaamaan ehkä joka kolmannessa matsissa ne 3-4 minuuttia. Ja toivon, että hänet nähdään myös tämän kauden play-offseissa.
 

Hakki#20

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Bayern München
Muutaman vaihdon näin Urpo-Tv:n diashowsta. Jo sen perusteella voi todeta Gilliesin olevan esim. Miikka Tuomaista parempi hankinta.
 

Wilburg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ei joku Raimon kanssa samalla henkisellä tasolla oleva vajakki mörkö, jonka yksipuoliseksi jäävät hyökkäykset satelisivat ainoastaan Jokereiden laariin.

Pakko tulla vähän vetämään sanoja takas tämän oman asiattomankin viestin johdosta. Gillies pärjäsi oikein hyvin pelissä mukana ja ammattimaisen viileä suhtautuminen Rudin perus räksytyksiin (vrt.Liivik) herätti kunnioitusta. Peukku.
 

peluri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
No niin, tämän päivän pelistä voidaan todeta että nyt sekä Hifk ja Jokerit voi keskittyyä peliin. Gillies pelotteena ollut median käsittelyssä naurettavaa, tänään Ruutu omalla esiintymisellä puhkaisi tämän typerän kuplan! Lapsellista jatkaa tätä kirjottelua ja uhoa! Näimme että minkäänlaista kunnioitusta ei ole!
Hyvä muistuttaa myös siitä että toinen kukikoilija teki komean maaliin, toinen tuskin tekee yhtään koko kaudella.

Nyt toivotaan keskustelun palaavan normaalin jääkiekkoon. Hyvä toisaalta Hifk:n käyttäneen rahaa Gilliesiin, eikä esim toiseen Salmelaisen tasoiseen pelaajan joka tullessaan kuntoon on aidosti vaaraksi mm Jokereille.
 

zlyvlk1

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sparta Praha, Peliitat, Pelicans
$$

Muutaman vaihdon näin Urpo-Tv:n diashowsta. Jo sen perusteella voi todeta Gilliesin olevan esim. Miikka Tuomaista parempi hankinta.

Arviota tämän Gilliesin hyvyydestä ei näiden pelien tai vanhojen tilastojen pohjalta kannata tehdä. Itse olen kylläkin miettinyt sitä että olisiko samalla rahasummalla saattanut löytyä joku kokonaisvaltaisestikin hyödyllinen pelaaja joukkueeseen. Edellä mainittu Miikka Tuomainen esimerkiksi saattaa tilinauhaltaan olla aavistuksen köykäisempi kaveri vertailuun.
 
Arviota tämän Gilliesin hyvyydestä ei näiden pelien tai vanhojen tilastojen pohjalta kannata tehdä. Itse olen kylläkin miettinyt sitä että olisiko samalla rahasummalla saattanut löytyä joku kokonaisvaltaisestikin hyödyllinen pelaaja joukkueeseen. Edellä mainittu Miikka Tuomainen esimerkiksi saattaa tilinauhaltaan olla aavistuksen köykäisempi kaveri vertailuun.

Rami halusi pelaajan, joka rauhoittaa omien mieltä ja mahdollisesti rauhoittaa hieman vastustajaakin. Tänään tuo onnistui täydellisesti, toki arvio voidaan tehdä vasta useiden pelien jälkeen. Ei hermostunut itse tänään, sai Ruudun "blaablaa" käsimerkillään sen verran sanattomaksi, ettei pystynyt vastaamaan kuin samalla merkillä. Liikkui yllättävän hyvin, pelasi jopa ylivarovasti. Muistutti hieman välipuolustajaa ja keskittyi nimenomaan nollaamaan vastustajaa. Yhtään syöttöä ei tainnut saada omilta, liekö Ramin ohjeistus. Ylivoimalla pelaili maskissa kolmannessa erässä ja vakaasti pönötti. Hyvä ensivaikutelma.
 

tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ruudun pinna kiristyi sen verran (kun ei saanutkaan mielestään ansaittua huomiota), että piti apinoida Gilliesin luistelutyyliä ja naureskella. Yhtä ala-arvoista oli käytös Leinostakin kohtaan. Leiska tulistui lopussa Jarkon tökkimisiin ja tökki takaisin. Tämä älyn jättiläinen pakeni tuomarin selän taakse ja kyykisteli mielenosoituksellisesti näytellen, että on nyt samalla pituustasolla Leinosen kanssa.

Voi ihmispolon mielen köyhyyttä! Alakoulutasoa.
 

hemmo_1973

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
No niin, kaksi peliä pelattu ja vieläkään ei tapahtunut mitään - mistähän seuraavaksi revitään otsikoita? Todettakoon, että kaikista pahiten kontrolli taisi pettää Karalahdella, joka jaksoi mouhota vajaat 5 minuuttia vaihtopenkiltä jonkun yksittäisen katsojan kanssa, otti oikein kypäränsäkin pois. Lopulta Ketterer komensi miehen kauemmaksi istumaan ja kävi rauhoittelemassa tilannetta.

Mutta eipä tullut törkeyksiä näissä kahdessa matsissa, ei kädet ylhäällä ajoja tai mitään vastaavaakaan vaikka joku yksittäinen pelaaja onkin uhonnut vaikka mitä. Hyvä niin - toivotaan että pelin kunnioitus on nyt vihdoinkin ymmärretty.
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tuolla aiemmilla sivuilla kun oli jo siihen AHL-aikojensa alkulämmittelyvideoon liittyen puhe Gilliesin urheilullisuudesta ja hyvästä liikkuvuudesta kokoonsa suhteutettuna, pisti tuo tänäänkin silmään vaikka en matsiin päässytkään.

Lähdin nimittäin muksuni kanssa vaunukävelylle käymään Tikkurilan urheilupuistossa TiPSin futismatsia vilkuilemassa, ja siinähän ne perkeleet sattuivat molemmat kiekkojengit lämmittelemään omissa porukoissaan jäähallin takana. Siinä missä valtaosa IFK:n jätkistä pomputteli futista tai lenkkeilivät pitkin hiekkateitä, Gillies erottui samantien joukosta tehdessään koko ajan omia venytyksiään, taivutuksiaan ja muutenkin lihashuollonomaista juttua keskittyneen näköisenä.

Ei varmaan ole ollut pahitteeksi, että tuon kokoinen ja kaikesta päätellen joskus punttiakin nostellut pelaaja jaksaa panostaa tuollaiseen toimintaan ts. liikkuvuuteen ja kehonsa huoltoon.

Eiköhän tästä jätkästä jää liigauraltaan mieleen muutakin, kuin ne hirviöjutut. Nelosketjun kiekkoilija, kova urheilija ja ammattimies.
 

MJ64

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Ruudun pinna kiristyi sen verran (kun ei saanutkaan mielestään ansaittua huomiota), että piti apinoida Gilliesin luistelutyyliä ja naureskella. Yhtä ala-arvoista oli käytös Leinostakin kohtaan. Leiska tulistui lopussa Jarkon tökkimisiin ja tökki takaisin. Tämä älyn jättiläinen pakeni tuomarin selän taakse ja kyykisteli mielenosoituksellisesti näytellen, että on nyt samalla pituustasolla Leinosen kanssa.

Voi ihmispolon mielen köyhyyttä! Alakoulutasoa.

Juu tätä minunkin piti tulla ihmettelemään, on se käsittämätöntä ettei kanssapelaajia voi kunnioittaa senkään vertaa mutta jos kerran uransa viimeisessä joukkueessa pelaa ja jatkohommatkin on luvattu samasta joukkueesta (vai onkohan jos omistus muuttuu??) niin ei kai tarvitse pinnistää edes senkään vertaa.

Muuten samaa mieltä pelistä, Gillies hoitaa hommansa pelkällä läsnäololla, eka erä oli viihdyttävää kaikkine taklauksineen mutta heti kun alkoi jäähyilyt niin siihenhän se taas kaatui.
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
Kazakstan vs Puola
  • 1.72
  • 5.10
  • 3.35
Suomi vs Tanska
  • 1.21
  • 7.50
  • 12.00
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös