Treidispekulaatiot ja huhut 2016–2017

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana pikkuvaimo, 15.05.2016 klo 13.23.

 1. teude Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
  Lainaus:
  No eihän siellä nimenomaan ole ketään, mutta Nill voisi hyvää hyvyyttään ottaa jonkun paskan varauksensa itselleen Dallasiin, kun Detroitissa teki niin karmeaa työtä niiden kanssa.
   
 2. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Lainaus:
  Siinähän sitä sitten ollaan ihmeissään kun yksi NHL:n parhaista puolustuksista onkin lähes yhdessä yössä muuttunut erittäin kapeaksi, kun Vegas veisi tuosta sitten suojaamatta jäävän Scandellan vielä pois kuljeksimasta. Toki saisivat kolmospickin tuossa skenaariossa mutta samalla kaksi laadukasta puolustajaa olisivat lähteneet muualle ja joukkueessa siten top-4 puolustajan vajaus. Laajennuksessa kun antavat suosiolla yhden pakeista Vegasille, niin saavat sitten pitää kuitenkin hyvän top-4 puolustuksen kasassa ensi kaudeksi.

  Mutta nämä on taas näitä joka vuotisia spekulaatioita. Vuosi sitten Columbuksen kirjoiteltiin tyyliin saaneen tajunnan räjäyttäviä tarjouksia kolmospickistä ja kuinkas kävikään - he pitivät vuoron itsellään. Sama toistuu lähes vuosittain jonkun kärkipickin osalta ja sitä ollaan kovasti huhuissa siirtämässä muualle. Palkkakattoaikakaudella noiden ihan top-3/top-5 pickien edulliset tulokassopimukset ja heidän pystyminen pelaamaan vuoden tai kahden sisällä heti NHL:ssä hyvällä tasolla on vaan kuitenkin niin kullanarvoista ettei niistä vuoroista luovuta.
   
 3. Kavanagh Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Kekäläinen oli kuulemma viime vuonna valmis kolmossijalta tiputtautumaan kaupoissa viidenteen varaukseen asti, josta käytiin GM-tasolla muutaman eri seuran välillä keskustelua aina varaustilaisuuteen asti, kunnes Edmonton huhujen mukaan vetäytyi neuvotteluista. Ei siis välttämättä savua ilman tulta vaikka ihan lämpimikseen näitä tietysti kirjoitellaan. Edeltävänä vuonna Kekäläisellä oli valmiina paketti nousta draftissa muutama sija Hanifiniin asti, mutta ennakoi Columbuksen tarjoamassa videokuvassa varaavansa suosiolla Werenskin.
   
 4. Largo Jäsen

  Noh, nämä on näitä. Duchene ja Landeskog oli kaupan, ei liikkunut. Mediassa voidaan julkisesti ilmoittaa sen olevan kaupan, mutta mikäli ei oikeaa tarjousta kukaan pöydälle laita, niin ei ne oikeen mihinkään liiku. Aika valmista pelaajaa pitää tulla takaisin ja niin se harvmmin menee. Tarjouksia kuunnellaan. Se on vähän sama kuin laittaisit auton nettiin myyntiin ilman hintaa. Myyt jos joku alkaa kunnolla tarjoamaan. Tai lyöt vaan levottoman hinnan siihen ja katot miten käy.
   
 5. viljelmo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  The Habs
  Nyky-NHL:ssä on isojen treidien tekeminen palkkakaton takia todella haastavaa. Nykyään noita alisuorittaneita kovan palkan omaavia kartetaan kuin ruttoa, koska niistä on vain niin vaikea päästä eroon. Jossain tapauksessa ihan vain maiseman vaihdos voi tehdä ihmeitä. Valitettavasti tietenkin suurin osa kovapalkkaisista pettymyksistä ovat yhtä lailla pettymyksiä seuraavassakin jengissä.
   
 6. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins, #3, #58, #71, #81, #87
  Lainaus:
  Niin se on, tuota treidien helpottamistahan varten tehtiin tuo uusi sääntöpykälä, että joukkue voi pidättää pelaajan palkasta osan. Hyvä uusi sääntö mielestäni ollut vaikka eihän tuokaan treidien tekemisestä helppoa tee, mutta auttaa toki jos tarve vaatii. Mm. Torontohan piti Kesselin palkasta osan itsellään ja sai näin kaupattua miehen Pittsburghiin, ilman tuota palkanpidätystä tuskin olisi tuota kauppaa nähty...
   
 7. SirKepola Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, AS Roma!
  Itseäni ihmetyttää treideissä se ettei nähdä oikeastaan ollenkaan kauppoja missä molempien jengien pahimpia epäonnistujia treidataan keskenään. Siinä vaiheessa kun joukkue todennut jonkun pelaajan täysin epäonnistuneeksi eikö voisi koittaa saada treidiä aikaiseksi toisen jengin kanssa missä joku pelaaja vastaavassa tilanteessa. Toki caphittien ja sopimusten vuosien pitäisi olla aika identtiset, mutta caphittiäkin voi tarvittaessa tasapainoilla pidättämällä palkkaa.
   
 8. viljelmo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  The Habs
  Lainaus:
  Monesti noilla pelaajilla on siirtojen estäviä pykäliä, joten päittään vaihtokin on hankalaa. Ei luulisi olevan kovin hankalaa tosiaan vaihtaa päittäin, jos vain sopimukset ovat suht samanlaiset.
   
 9. larzzon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  UJ
  ^^ Useimmiten pelaajien epäonnistumiseen ei ole mitään ilmeistä syytä. Eivät siis välttämättä ole päihdeongelmaisia, harjoittelu kiinnostaa jne. Treideissä tietää aina mistä luopuu, muttei koskaan sitä, mitä saa tilalle. Siksi toisen joukkueen epäonnistujan ottaminen riveihin on aina suurehko riski, vaikka pääsisi omastaan eroon. Lisäksi treideissä on tietysti mukana aina ns. kuvapuoli. Yksikään GM ei halua ottaa kokeilun ilosta pataansa treidissä, koska se näyttää fanien ja omistajan suuntaan huonolta. Ja niinhän käy, jos pois kaupattu alisuorittaja onnistuu kauppakumppanin riveissä, mutta vastaavasti oma hankinta ei tasoaan nosta.

  Ns. "broken toy" -kauppoja kyllä tehdään, mutta niissä liikkuu yleensä farmitason jannuja. Bruinsilta tulee äkkiseltään mieleen kaksi, Toivonen Söderbergiin ja Knight Phillipsiin.