TPS seurantaa 2010-2011, osa 1/4

  • 144 287
  • 465

MAKE #89

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Blues pelissä limbottiin niin matalalta, että jokainen maali ja torjunta on parannusta ja "oikeaan suuntaan menoa." Totuus on kuitenkin se, että tämänkin illan peliesitys oli viime kauden mittapuun mukaan surkea. Nyt vain ponnistetaan ihan helvetin matalalta.

Sen verran toki parannusta on tullut, että Jokerit pidettiin suhteellisen hyvin kurissa koko ottelun ajan. 2-2 olisi ollut aivan oikeutettu lopputulos tästä ottelusta. Koko peli oli aikamoista miekkailua, eikä kumpikaan maalivahti joutunut tekemään huippupelastuksia. Periaatteessa kaksikin pistettä oli otettavissa jatkoajalla. Viime hetken tasoitus toki hieno juttu, vaikka kolmannessa erässä ei ollut varmaan yhtään kunnon maalipaikkaa. Aika helposti saatiin tänään piste, vaikka ei Jokereitakaan juuri kehua voi.

Silti en voi käsittää sitä kämmien määrää omassa päädyssä. Pitääkö Tepsin aina olla se joukkue, joka menettää kiekon oman maalin takana ja sählää kiekon karvaajalle? Minun mittani on äärien myöten täynnä tätä koomailua. Kuritonta perseilyä.

Hyökkäyksessä on myös valitettavan paljon vapaamatkustelua. Kuusamo-ketju on tällä hetkellä vain varjo viime keväästä, varsinkin Erkinjuntti. Kivenmäelle voisin näyttää ovea jo nyt, tänäänkään ei mitään muuta kuin kiukuttelua, huitomista ja kiekon kanssa sähläämistä. Kurinpalautuksen paikka. Vahalahden ja Venäläisen pelissä ei oikeastaan moitittavaa. Trabuccon laukausta on paljon kritioistu, ja olihan se tänäänkin ihan tuhnu. Ensin täydellinen lerppu suoraan syötöstä Järvisen syliin ja seuraavaksi ylivoimalla samanlainen kolme metriä ohi. Vahalahdelle nuo paikat pitäisi rakentaa. Nyt vain puuttuu pelintekijä, kun Kivenmäestä ei ole näillä näytöillä lähellekään Filppulan korvaajaksi.

Tällä hetkellä taas aika toivoton olo, mutta ehkä tämä tästä paranee kun Plihal ja Birner alkavat ottaa roolia tervehdyttyään (+pakit mukaan). Nyt meillä on oikeastaan vain yksi kenttä, joka muodostaa jonkinlaisen uhan vastustajalle. Maston paluu näkyi kyllä heti. Juuri tuollaista rauhallisuutta ja rentoutta Tepsi nyt kaipaa. Haastattelu myös huikea!

edit: Olisi neloskentälle voinut enemmänkin peliaikaa antaa. Yhden aloituksen taisivat hyökkäyspäässä pelata ja siinäkin saivat kiekon Järviselle asti. Tällä hetkellä laittaisin vaikka Kluuskerin Maven paikalle, jos ei pelaaminen tuon paremmin maita.
 

TPS4ever

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Suunta alkaa paranemaan. Ei olis uskonut edes pisteeseen, mut Jokerit oli myös tosi heikko, onneksi. Harmi kun näitä rankkareita ei koskaan voi saada sisään.

Eikös noissa rankkareissa oltu viime kaudella todella vahvoja? Taidettiin yksi skaba hävitä ja olisko 4 vai 5 muuta, kun hoideltiin. HPK:sta tuli jo tänä vuonna yksi voitto eli en sanoisi, että rankkarit meitä vastaan olisi.
 

SirMacPuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Detroit
<avautuminen>
Rankkareista puhuttaessa en kyllä ymmärrä, miksi se mave on aina siellä vetämässä. Onkohan se mies tiettävästi koskaan saanut missään ikinä yhtäkään rankkaria sisälle? Ässissä oli myös vetämässä aina, eikä tainnut kovin hyvällä prosentilla sisälle laittaa. Lähelle kyllä pääsee, mutta ei ne koskaan siltikään sisään mene. Luulisi noinkin kokeneen kaverin tiedostavan heikkoutensa ja antavan muiden osaavampien hoitaa, mutta ei. Kauankohan Leimeeltä menee tajuta tämä fakta.
</avautuminen>
 

Isonive

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Lajinsa Viimeiset, Fc Dynamo
Kivenmäelle voisin näyttää ovea jo nyt, tänäänkään ei mitään muuta kuin kiukuttelua, huitomista ja kiekon kanssa sähläämistä. Kurinpalautuksen paikka

Äläs nyt, Mave on taiteilija ja sille pitää antaa erivapauksia, paljon jääaikaa/yv-aikaa ja parhaat ketjukaverit. Silloin syntyy pisteitä, mutta tehotilasto tietysti menee silti pakkaselle kun puolustaminen ei kiinnosta... Tosin tänään Mave oli näköjään selvinnyt ilman miinuksia...
 

Isonive

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Lajinsa Viimeiset, Fc Dynamo
Rankkareista puhuttaessa en kyllä ymmärrä, miksi se mave on aina siellä vetämässä. Onkohan se mies tiettävästi koskaan saanut missään ikinä yhtäkään rankkaria sisälle? Ässissä oli myös vetämässä aina, eikä tainnut kovin hyvällä prosentilla sisälle laittaa.

Huonolla prosentilla teki, itseäni on vituttanut ihan samalla lailla ja monta kertaa...
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Pisteeseen pitää olla joo tyytyväinen, sillä odotin melkoista selkäsaunaa. Silti pelissä on edelleen joka sektorilla kyllä helvetisti hommia. Masto toi varmuutta pakistoon, mutta hätä tulee vieläkin turhan usein. Kiekkoja menetellään ja lähdöt kestävät, kun joku nopeampi joukkue olisi sahannut jo sillä välin kentän päästä päähän.

Onneksi nyt saatiin edes pari häkkiä aikaan niin se apina putosi hartioilta niin että kolahti. Mavea nyt ei voi verrata edes Iluun, kuritonta surffailua, mutta kyllä suu käy. Hokki-kenttä tosiaan elää suvantovaihetta, vaikka Hattusen maali olikin ehdottomasti plussaa. Suomisen pelaaminen polkee paikallaan, edelleen. Vaha kyllä näyttää esimerkkiä ja se kuuluukin hänen tehtäviin, harmi kun ei pystynyt lopussa upottamaan tasapaksua narripakkaa.

Valoa on kuitenkin tunnelin päässä ja venttiilien paluuta kokoonpanoon odotellessa.
 

TPS4ever

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Onneksi nyt saatiin edes pari häkkiä aikaan niin se apina putosi hartioilta niin että kolahti. Mavea nyt ei voi verrata edes Iluun, kuritonta surffailua, mutta kyllä suu käy.

En todellakaan luovuta Kivenmäen suhteen vielä, mutta onhan se nähty ettei Filppulaa pysty korvaamaan. Siihen en uskoisi pystyvän tämän hetken liigasta juuri kenenkään. Ennen kautta jotkut nimimerkit uskoivat Maven korvaavan Ilun jättämän tyhjiön. Kaikella tavalla huonompi pelimies, mutta toisi edes YV:lle menetetyn osaamisen joukkueeseen.
 

Kummeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Washington Capitals
Eilinen peli Jokereita vastaan oli jo paljon parempaa, kuin kolme aiempaa, eikä vähiten Nordlundin ansiosta. Uskoisin, että ensi viikko on ihan hyvä, kunhan vain saataisiin vielä Berg ja Grand-Pierre takaisin kaukaloon. Eikös heitä kuitenkin saa jo ensi viikolla odotella?

Kaiken kaikkiaan olen tuohon eilisen pelin yhteen pisteeseen tyytyväisempi, kuin perus runkosarjapelin kolmen pisteen voittoon, koska se antaa uskoa paremmasta kahden maalittoman ottelun jälkeen ja vähän osviittaa siitä, mitä tapahtuu, kun saadaan loputkin pakit takaisin.

Ensi viikko tulee olemaan vaikea, ensin tiistaina kivenkova IFK Helsingissä, jonka jälkeen myöskin hyvin pelannut Tappara Hakametsässä, mikä tuntuisi aina olevan aika vaikea paikka TPS:lle, ja lauantaina sitten Turkuhallissa Lukko. Toivon, että IFK:ta ja Tapparaa vastaan saataisiin yhteensä kolme pinnaa ja sitten lauantaina toivottavasti hyvin kannustavan kotiyleisön edessä Lukolta kolme pistettä, eli siis optimistisesti ajateltuna kuuden pisteen viikko edessä.
 

Ludek

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
En todellakaan luovuta Kivenmäen suhteen vielä, mutta onhan se nähty ettei Filppulaa pysty korvaamaan.

Sille tasolle, millä Filppula viime keväällä pelasi, ei minäkään usko Maven yltävän edes huippuvireessään. Mutta se on kiistaton fakta, että Mave hankittiin juuri Filppulan korvaajaksi tekemään peliä ja rakentamaan maalipaikkoja joukkueen parhaimmille maalipyssyille. Tässä Mave ei ole viidessä ensimmäisessä matsissa onnistunut, mutta eipähän hänen rinnallaan ole niitä kovimpia pyssyjä peluutettukaan. Se kertoo jostain, mihin voimme palata myöhemmin.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
eli siis optimistisesti ajateltuna kuuden pisteen viikko edessä.

Kieltämättä aikamoista optimismia, mutta ei suinkaan mahdotonta, jos puolustukseen saadaan Bergin ja Grand-Pierren kautta kovuutta ja varmuutta lisää. HIFK on aina paha kotonaan, Tappara on ollut kovassa nousukunnossa ja Lukkokaan ei suinkaan ole huonosti pelannut, joten onnistumisia tarvitaan laajalta rintamalta joka puolelta kenttää sekä ehkäpä vastustajan ylimielisyyttä Tepsiä kohtaan niin pisteitä voi irrota.

Tietynlainen hitaus kyllä leimaa Tepsin pelaamista. Johtunee paljon siitä, että avauksien anto puolustuksesta kestää ja hyvään vauhtiin ei tunnuta pääsevän. Samanlaista lentoa ei ole myöskään nähtävissä keskialueen ylittämisessä mitä viime kaudella oli, joskin Suikkasen aikana siinä oli myös ongelmia.

Toivottavasti ensi viikolla saadaan maalihanat kunnolla auki hyökkääjien puolelta kunnolla. Mavelta, Super-Mariolta ja Hokki-kentältä odotan ennen kaikkea tehopisteitä. Jos Plihal nyt saadaan mukaan niin hänen panostaam tarvitaan myös, vaikka mies liukuu vielä hitaammin kentällä ehkäpä kuin viime vuonna.

Kattotaas...
 

Turnipsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Muistelen että vielä Tammi-Helmikuussa myös Filppulaa haukuttiin monen kirjoittajan toimesta, ja herran esityksistä löydettiin enemmän negatiivisuutta kuin positiivisuutta. Muistelisin että moni haukkui herran motivaatiota puolustuspelaamiseen, sekä myös liian omituisia syöttöjä. Taisipa muutama jopa ehdottaa herran potkimista pihalle, vielä kun siirtoikkuna oli auki..

Eli eiköhän anneta Kivenmäelle hieman aikaa..jos vertauskohteena on play offien Filppula, ei siinä pärjää edes runkosarjan Filppula..alkukauden Filppulasta puhumattakaan..
 

sunnuntai

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Newcastle united
Aikasta moni odottaa Bergin paluun tuovan helpotusta puolustukseen. Onkohan tästä jotain näyttöjä, vai perustuuko asia vain toivomuksiin?

Berg on varmaan ihan hyvä pelimies kun sille päälle sattuu, mutta noita sattumuksia on ollut aikasta vähän....
 

masamasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Suomisen pelaaminen polkee paikallaan, edelleen. Vaha kyllä näyttää esimerkkiä ja se kuuluukin hänen tehtäviin, harmi kun ei pystynyt lopussa upottamaan tasapaksua narripakkaa.
Tästä tuli mieleen, että Suominen pitäisi lähettää vaikka vuodeksi Ruotsiin. Vahalahti oltiin valmis vaihtamaan täytettyyn lokkiin ennen länsinaapurin reissua, mutta sen jälkeen mies on ollut Tepsin terävintä kärkeä, eikä vähiten asenteensa ansiosta. Suominen tarvitsisi samanlaisen asenneboostin. Pelaamisessa näkyy sellainen kotiseutumukavoituneisuus. Potentiaalia kaverissa kuitenkin ehdottomasti on, mutta maisemanvaihdos voisi auttaa sen realisoitumisessa.
 
Aikasta moni odottaa Bergin paluun tuovan helpotusta puolustukseen. Onkohan tästä jotain näyttöjä, vai perustuuko asia vain toivomuksiin?

Berg on varmaan ihan hyvä pelimies kun sille päälle sattuu, mutta noita sattumuksia on ollut aikasta vähän....

TPS:n nuori pakisto tarvitsee kokemusta ja johtajaa. Berg on kokenut ja kykenee johtamaan.

Eilisen esityksen jälkeen, ja ensi viikolla tapahtuvat Bergin, Grand-Pierren ja Birnerin paluut, antoivat ainakin itselleni paljon uskoa parempaan. Ensi viikoksi hyvä tavoite on 4 pistettä, kuuteenkin on mahdollisuudet.
 

Ludek

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Lyhyt analyysi viiden ottelun jälkeen:

Jääkiekko on luistelupeli. Se tarkoittaa sitä, että pelitaidoltaan vähän keskinkertaisempikin joukkue voi pärjätä vahvempaa vastaan, jos luistin kulkee. Tepsin luistin ei ole kulkenut siihen malliin, mitä olisin odottanut. Tässä on nähtävissä vähän samoja merkkejä kuin mitä oli kauden 2008-09 alussa ennen kuin Suikkanen ryhtyi todenteolla treenauttamaan jengiä. Silloinkin Tepsi oli alkukaudesta kaksi-kolme potkua liikkeessä perässä melkein jokaista vastustajaa vastaan. Viime kauden alussa tilanne oli taas ihan toinen. Silloin Tepsi liikkui ensimmäisissä matseissa vastustajia selvästi paremmin ja hankki tärkeitä pisteitä. Onkohan nyt kuitenkin niin, että European Trophy vei matkustamisineen niin paljon voimia, että siitä maksetaan hintaa nyt alkukaudesta. Jos katsoo, miten Salzburgin lopputurnauksessa Tepsin lisäksi esiintyneet Jokerit ja Kärpät ovat kauden aloittaneet, ongelmia on nähtävissä näilläkin porukoilla.

Maalivahdit
Maalivahtiosasto ei toiminut ensimmäisissä kolmessa ottelussa. Engren päästi vähintään yhden helpon maalin per ottelu ja esiintyi muutenkin epävarmasti, vaikkakin avausmatsissa Kerhoa vastaan tekikin muutaman gamesaverin. Viimeisin Jokerit-ottelu oli jo sitä tuttua Engreniä, mitä viime keväänä totuimme häneltä näkemään. Ortio pelasi hyvän ottelun Jyväskylässä ja uutta näyttöpaikkaa jo tulossa kenties jo ensi viikolla.

Maalivahtiosastosta en ole huolissani. Meillä on liigan osaavin mies koutsaamaan maalivahtikolmikkoa. Tähän osastoon Tepsi ei tule tällä kaudella kaatumaan.

Puolustajat
Viisi puolustajaa on ollut poissa rivistä, mikä on luonnollisesti vaikuttanut pelaamiseen. Se on näknyt oman pään kaksinkamppailuissa, riistopelissä sekä avauspelaamisessa. Kun Nordlund korvasi edellisessä matsissa Aaltosen, sillä oli jo suuri vaikutus, minkä jokainen saattoi eilen nähdä, jos matsia katsoi. Jos ensi viikolla Grand-Pierre korvaa vielä Palmrothin, väitän, että peräpäämme jykevöityy entisestään.

Vaikka Aaltonen, Palmroth ja Akkanen ovat kannattajilta kovaa kritiikkiä saaneetkin, niin veltosta ja haluttomasta pelaamisesta heitä ei voi syyttää. Nämä kaverit ovat takuuvarmasti lyöneet kaiken peliin, mitä värkeistä lähtee. Kylmä fakta on vaan, ettei heillä taso riitä kuin maksimissaan keskinkertaiseen pelaamiseen liigatasolla, jos riittää vielä edes liigatasolle ollenkaan. Se näkyy sitten kaikessa siinä, mitä puolustajan tehtäviin kiekkopelissä kuuluu.

Hyökkääjät
Se, että viisi puolustajaa on ollut poissa, ei yksinään selitä sitä, ettei hyökkääjiltä olisi perustellusti voinut odottaa nähtyä enemmän. Trabuccon johtama ykkösvitja on ollut liian tehoton ottaen huomioon myös runsaan ylivoima-ajan, jota se on saanut pelata. Vahalahti oli eilen pirteä ja taistelun ruumillistuma, mutta Trabucco ja Venäläinen olivat varsin kesyjä.

Hokki-ketju on väläytellyt muutamaan otteeseen, mutta erityisesti Erkinjuntilta pitää odottaa ja vaatia enemmän. Hän on ollut täysin yössä harjoituspelit mukaan lukien ja sama tahti on jatkunut ensimmäisissä liigapeleissä. Jos Erkinjuntti ei paranna otteitaan, tarvitsemme tuohon ketjuun pelaajan, joka täydentää ketjua Erkinjunttia paremmin.

Hauhtonen on sitä vastoin ollut minulle jopa positiivinen yllätys. Hän on pelannut verrattain hyvin siinä roolissa, mikä hänelle on annettu eli vahvasti kahteen suuntaan pelaavana sentterinä. Liike ei ole kovin kummoista, mutta ei Hauhtonen ihan täysin kädetön eikä pelisilmätön kaveri ole.

Suurin ihmetykseni aihe on Kivenmäen roolittaminen samaan ketjuun liigavauhtia vasta opettelevan Tapion ja puolikuntoisen Plihalin kanssa. Voiko Kivenmäeltä odottaa tuloksia tuossa vitjassa? Minusta ei voi. Jos kysymyksessä on pelaaja, joka on hankittu joukkueeseen sen ykköspelintekijäksi, ei voi muuta kuin ihmetellä, millaiset ketjukaverit hänelle on rinnalle annettu. Minusta Kivenmäen rinnalle pitäisi istuttaa joukkueen parhaat maalipyssyt, jotka tällä haavaa ovat Vahalahti ja Trabucco. Minusta seuraavaan matsiin Leimen tulisi muokata ketjut uudelleen. Sillä saisi vielä vähän ekstralatinkia HIFK:ta vastaan. Kivenmäki ykköseen Vahalahden ja Trabuccon kanssa ja Venäläinen joko Erkinjuntin paikalle Hokki-ketjuun tai Kivenmäen paikalla Plihalin ketjuun.

Viisi matsia on vasta takana ja tässä on nyt puhallettu alkuhöyryt ulos. Peli kohenee jatkossa, se on varma.
 

Mas@

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Lassi Etelätalo
Aikasta moni odottaa Bergin paluun tuovan helpotusta puolustukseen. Onkohan tästä jotain näyttöjä, vai perustuuko asia vain toivomuksiin?

Tuohon pakistoon jopa parin viime kauden tapainen Berg on vahvistus. Itse asiassa jos Berg on saatu nyt kuntoon niin miksei mies voisi yltää jopa "tulokaskauden" 06-07-tasolle jolloin hän oli todella hyvä. Sitten vaan Grand-Pierren kanssa samaan pariin niin saadaan sitä kokoa ja näköä kasattua.
 

sunnuntai

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Newcastle united
TPS:n nuori pakisto tarvitsee kokemusta ja johtajaa. Berg on kokenut ja kykenee johtamaan.

Johtaa siis esimerkillään, jäähyjä hitaudesta johtuen ja kauheita hasardi syöttöjä. Siinä ei paljoa kokemus paina jos ei vaan kykene. toivottavasti olen väärässä.

Tuohon pakistoon jopa parin viime kauden tapainen Berg on vahvistus. Itse asiassa jos Berg on saatu nyt kuntoon niin miksei mies voisi yltää jopa "tulokaskauden" 06-07-tasolle jolloin hän oli todella hyvä. Sitten vaan Grand-Pierren kanssa samaan pariin niin saadaan sitä kokoa ja näköä kasattua.

Nyt pelataan 10-11 kautta, siinä ei paljoa 06-07 näytöt paina.

Ja tokkopa tuo vastustaja vaan pelkää Bergin näköä(vaikka huono näköinen ja ruma onkin) ja kokoa. Bergin fyysisyyttähän on taitu nähdä viimeksi 2002 San Josessa kun kärpäsen tappo hotellilla....
 

-JH-

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Johtaa siis esimerkillään, jäähyjä hitaudesta johtuen ja kauheita hasardi syöttöjä. Siinä ei paljoa kokemus paina jos ei vaan kykene. toivottavasti olen väärässä.

Nyt pelataan 10-11 kautta, siinä ei paljoa 06-07 näytöt paina.

Ja tokkopa tuo vastustaja vaan pelkää Bergin näköä(vaikka huono näköinen ja ruma onkin) ja kokoa. Bergin fyysisyyttähän on taitu nähdä viimeksi 2002 San Josessa kun kärpäsen tappo hotellilla....

Olen ollut jo pari vuotta sitä mieltä että Akin tulisi astua sivuun koska hän ei ole pitkään aikaan pystynyt pelaamaan täyspainoisesti. Sen verran pitää kuitenkin miestä puolustaa että hän näytti kyllä harjoituspeleissä "lupaavalta" ainakin liikkeen puolesta.
 

AnaMasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahko
Nyt pelataan 10-11 kautta, siinä ei paljoa 06-07 näytöt paina.
Minä asettelen sanat niin päin, että en ole menettänyt toivoa Bergin suhteen, koska on ollut koko ajan rikki viimeiset kolme kautta. Nyt pitäisi olla ehjä ja harkkapeleistä kuului nimenomaan liikkumisesta pääasiassa pelkkää positiivista. Olihan tuo sormen ja vielä pikkusormen hajoaminen jotenkin surkuhupaisaa, mutta se oli kuitenkin vaan sormi. Jos olisi nyt ollut kinttujen takia sivussa, niin tarjoaisin mieluusti lääkkeeksi hokkareita naulaan.

Ludekin jorinoista voi allekirjoittaa about kaiken. Varsinkin Kivenmäen peluutus on jäänyt itseltä kokoonaan noteeraamatta. Maven pitää ilman muuta päästä leikkimään parempien kavereiden kanssa.
 

MAKE #89

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Itse olisin valmis sijoittamaan Bergin ihan ykköspariin ja "vaatia" häneltä niitä näyttöjä. Eli antaa hänelle reilu mahdollisuus myös kiekollisessa roolissa n. 25 minuutin peliajalla. Antaisin myös ylivoima-aikaa. Jos homma ei kuitenkaan lähde kulkemaan esim. 5-10 pelin yrityksen jälkeen niin sitten on vain pienennettävä roolia. Jotenkin Berg jäi loukkaantumisten, kuntoutusjaksojen ym. takia Suikkasen aikana hieman toisarvoiseen asemaan TPS-pakistossa. Tietysti vastuu on myös Bergillä itsellään. Jos ottaa typeriä kiinnipitämisjäähyjä kuin liukuhihnalta niin sellaista pelaajaa ei vaan voi peluuttaa ykkösparissa. Jortikan aikana Bergillä oli todella iso rooli joukkueessa myös ylivoimalla Kiprun parina ja silloin pelikin kulki ihan hyvin.

Vaikka eilen kritisoin Kivenmäkeä, niin itsekin olisin valmis sijoittamaan hänet johonkin toiseen kenttään. Pieni stintti esim. Vahalahden kanssa voisi hieman piristää Mavea. Plihal on ollut alkukaudesta todella jumissa joten hänestäkään ei ole juuri apua ollut. Eniten kuitenkin Maven pelissä harmittaa typerät kiukuttelut. Esim. eilen alivoimalla aika ruma huitominen Jokereiden viivamiehen käsille ja pari melko myöhäistä ajoa. Lisäksi ylivoimalla ratkaisut ovat olleet todella mielikuvituksettomia. Lähinnä kiekon hautomista, josta Ässä-fanitkin ovat valittaneet.
 

Ludek

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Eniten kuitenkin Maven pelissä harmittaa typerät kiukuttelut. Esim. eilen alivoimalla aika ruma huitominen Jokereiden viivamiehen käsille ja pari melko myöhäistä ajoa. Lisäksi ylivoimalla ratkaisut ovat olleet todella mielikuvituksettomia. Lähinnä kiekon hautomista, josta Ässä-fanitkin ovat valittaneet.

En pitäisi tuota vielä kiukutteluna, mutta selvähän se, ettei Maven peli ole kulkenut. Mave tietää sen itsekin tasan tarkkaan, mihin rooliin hänet on joukkueeseen hankittu. Nyt vain hän on pelannut ylivoimia lukuun ottamatta väärien miesten vierellä. Hänet pitää saada ketjuun, jossa hän voi pelata omilla vahvuuksillaan ja se taas edellyttää, että samassa ketjussa on vähintään yksi potentiaalinen maalintekijä, joka iskee Maven tarjoilusta kiekon pussiin. Yksinkertaista jos mikä. Jos tulosta ei sittenkään tule, niin myöhemmin voidaan vaihtaa miestä ja lempata Mave vaikka penkin päähän, mutta tässä vaiheessa kautta pitäisi edetä alkuperäisen suunnitelman mukaan.
 

TPS4ever

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Erittäin paljon samaa mieltä täälläkin Ludekin pitkän analyysin kanssa. Olen itsekin ihmetellyt tuota Kivenmäen peluutusta. Mielestäni paikanvaihto Venäläisen kanssa. Birnerin palatessa tämä menköön Plihalin ja Venun kanssa samaan vitjaan. Birner joka tapauksessa tuo kokonaisvaltaisella pelillään hirveästi vaihtoehtoja vitjojen suhteen. Ei sitä mahdoton olisi iskeä Suomisen ja Hauhtosen kanssakaan pelaamaan.

Berg on todellakin vahvistus rinnastettuna Aaltoseen, Akkaseen ja Palmrothiin. Pelaa sitten huonommallakin vireellä. Akin jäähyistä puheen ollen, ovathan nuo Aaltonen-Palmroth kaksikko istuneet aika tavalla boksissa, joten siinä mielessä ei Berg ole yhtään ainakaan pahempi.

Bergin nykyinen huono kiekollinen peli hieman ihmetyttää. Eihän se koskaan ole ollut mikään taitava, mutta jonkin verran sillä kovalla laukauksella on joskus pinnoja tullut. Toki YV-kaverit ovat olleet melko laadukkaita, joten kai niitä helppoja syöttöpinnoja sai silloin enemmän.

Mihinkään älyttömän suurteen minuuttejen pelaajaksi Bergistä ei liene enää. Veikkaanpa, että peli paranee, kun saisi pelata omaa perusroolian ja alivoimaa ilman ylisuurta peliaikaa. Kattotaan nyt.
 

Kasakka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Tuto
Tepsin tilanteesta kertoo ehkä jotain se, että Hauhtonen saa kovaa luottoa valmennukselta. Mies pelaakin kovalla itseluottamuksella, mutta valitettavasti kyvyt ovat aivan liian heppoiset sm-liiga -joukkueen johtavaksi pelaajaksi. 3-4 kentän sentterinä ihan ok, muttei Yv:llä, eikä varsinkaan rankkarinlaukojana, vaikka viimeksi yksi upposikin tuurilla. "Hokki-kenttä" ei puolestaan oikein saa luottoa. Erkinjuntilla on ominaisuudet olla uusi filppula, kunhan joku kaivaa miehestä tehot irti. Ja junnuja voi peluuttaa enemmän kuin 9 sekuntia pelissä, kuten Laine ja Kluuskeri saivat luottoa jokeri-matsissa. Valmennuksellakin riittää opeteltavaa, mikä on joukkueen pelaajien todellinen taso sm-liigassa.
 

AJTSS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars, TPS
Kuinka kauan on Plihal sivussa, ei kaiketi pelaa vai mitä?
 

bumerangi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tepsin tilanteesta kertoo ehkä jotain se, että Hauhtonen saa kovaa luottoa valmennukselta. Mies pelaakin kovalla itseluottamuksella, mutta valitettavasti kyvyt ovat aivan liian heppoiset sm-liiga -joukkueen johtavaksi pelaajaksi. 3-4 kentän sentterinä ihan ok, muttei Yv:llä, eikä varsinkaan rankkarinlaukojana, vaikka viimeksi yksi upposikin tuurilla. "Hokki-kenttä" ei puolestaan oikein saa luottoa. Erkinjuntilla on ominaisuudet olla uusi filppula, kunhan joku kaivaa miehestä tehot irti. Ja junnuja voi peluuttaa enemmän kuin 9 sekuntia pelissä, kuten Laine ja Kluuskeri saivat luottoa jokeri-matsissa. Valmennuksellakin riittää opeteltavaa, mikä on joukkueen pelaajien todellinen taso sm-liigassa.

Ihan järkevää puhetta. Roolituksissa on muutakin outoa, kuten tuo jo mainittu Tapion ylivoimavastuu?! Eikö Erkinjuntti toimisi ylivoimalla vaihtoehtoisesti tai Plihal kunnossa ollessaan. Samoin ihmetyttää Kivenmäen peluutus sekä Suomisen viisiminuuttiset, onkohan mies täysin kunnossa vielä.

Ei Hauhtonen huono ollut lauantaina, mutta rankkareissa olisi voinut antaa Norlundille paikan. Kaverin puheista ja eleistä näkee, että itseluottamus on kasvanut pilviin. Ja kun niitä käsiäkin oikeasti on.

Toisaalta on loogista, että Leime antaa tasaisesti näyttöpaikkoja. Hokkiketju saattoi viime kaudella saada minuutteja vähän muillakin perusteilla, vaikka kyllähän se silloin kulki.

Junnujen 9 sekunnille ei ole sellaisia perusteita etteivät olisi pärjänneet. Ne tulivat hyökkäyspäässä aloituksesta, jonka jälkeen junnut saivat paineen maalille ja uuden aloituksen.

Jännittävä viikko edessä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös