TPS-Saipa 16.12.2003 klo:18.30, Elysee

  • 13 849
  • 152
Tila
Viestiketju on suljettu.

Juippi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Ottelun lähtökohdat puoltavat TPS:n kotivoittoa. TPS:llä takana kahdeksan ottelua ilman tappiota ja Saipalla lähes käänteinen tilanne, 7 ottelua ilman voittoa. On siinä putkilla eroa. Myös edelliset kohtaamiset tällä kaudella puoltaa TPS:n voittoa Lappeenrantalaisista. Turussa TPS pöllytti Saipaa 8-2 ja Lappeenrannassa 2-6. Maalit siis Tepsille 14-4. Nämä ovat kuitenkin vain tilastoja, joiden valossa tulevaa ottelua ei ratkaista missään muodossa. TPS kuitenkin pelaa tällä hetkellä hyvää kiekkoa ja kun lasaretti osastoltakin on miehiä tippunut takaisin pelikuntoon on viime aikaiset otteet ollet rohkaisevan hyviä. Saipalla on alla hyvä vierasottelu Jokereita vastaan, jossa tapahtui paljon. Saipalla olisi ollut hyvä sauma kaataa Jokerit, mutta pisteet jäivät kuitenkin Ilmalaan 2-1 numeroin.
Samanlainen vieraspeli Saipalta niin tulee Tepsillekin vaikeuksia.

Ottelu on viimeinen molemmille ennen joulutaukoa, joten asennetta pitäisi riittää ihan viimeiseen saakka. Ainut pelko Tepsin puolesta onkin, että asenne jätetään koppiin ja luullaan edellisten kohtaamisten perusteella liikoja ja tehdään ottelusta itselleen vaikea. Saipalla luulisi olevan näyttöhaluja nimenomaan edellisten kohtaamisten nöyryytyksien tiimoilta.

Tepsin poissaolijoita ovat varmasti Lius ja Lassila, sekä loppukauden huilaava Kankaanperä. Peltosen pitäisi palata tähän otteluun. Kauppisen tilanne onkin monimutkaisempi. Selkä vaivaa aina silloin tällöin, eikä oikeastaan ikinä osaa sanoa onko mies pelikunnossa vai ei. Nyt toivottavasti on.
Saipalta on poissa Uusikartano, joka huilaa loppukauden. Myös Hana on sivussa saatuaan ottelurangaistuksen tappelusta Tomek Valtosen kanssa. Ville Immonen ja Jussi Pekkala puuttuvat myös tiistain pelistä.

Erikoistilanne pelaaminen nousee jälleen arvoon arvaamattomaan. TPS on tällä hetkellä ylivoimatehokkuudeltaan liigan paras. Saipa sijalla 11. Alivoimassa TPS on ollut seitsemänneksi paras ja Saipa huonoin eli 13. Näitä tilastoja vastaan Saipan ei parane päästää Tepsiä liian usein ylivoimalle, mikäli haluaa välttyä takaosumilta. Ylivoimassa on Tepsin puolelta peliä pyörittäny erityisen hyvin puolustaja Vykoukal. Hänen tehopistesaldo onkin tämän kauden otteluista jo 3+16. Aika huikeat määrät on syöttöpisteitä napsahtanut ja suuri osa näistä juuri ylivoimalla.

Peli on siis viimeinen ennen taukoa, jolloin päästään hetkeksi rauhoittumaan ja nautiskelemaan joulun annista. Mikä olisikaan mukavampaa kun aloittaa joulun odotus kotivoitolla Saipasta!

Edit: "Vykolle" lisätty syöttöpauna ja saipan loukkaantumistilanne päivitetty.
 
Viimeksi muokattu:

Jykke1978

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC/FC TPS, Turku Dockers, Adelaide Crows
Ja taisto jatkuu vielä hetken ennen kuin siirrymme joulutauolle. TPS kohtaa Saipan kotonaan vielä ennen tukoa. Tepsi on ollut viime ottelut lennossa ja tappiottomien otteluiden sarja on venynyt jo kahdeksaan otteluun ja yhdeksättä lähdetään hakemaan Saipan kustannuksella. Saipa on neljästä edellisestä pelistään pelannut kaksi tasan hifk ja pelicans ja nousi pelicansia vastaan 2-5 tilanteesta kolmannessa erässä tasoihin ja yhden ottelun hävinnyt jatkoajalla ja tämän jäljelle jääneen pelin hävinnyt yhdellä maalilla, joten tiukkoja pelejä ovat pelanneet.

Tepsi voitti Elyseellä ensimmäisen kohtaamisen 8-2 ja vieraissa Kisapuistossa 6-2 lukemat kirjattiin Tepsin voitoksi, joten pelit ovat Tepsiltä kulkeneet Saipaa vastaan tällä kaudella. Tietenkään nuo edellisten otteluiden tulokset eivät ratkaise tiistaina yhtään mitään vaan se on aivan uusi ottelu ja otteluun lähdetään tasatilanteesta.

Karjalainen varmasti jatkaa Tepsin maalilla, kuten tähänkin saakka. Saipalla Kuokkanen tai Myllys, toivottavasti Myllys, koska Myllys ei ole kummassakaan edellisessä pelissä ole vakuuttanut maalilla. Tietenkään tässäkään eivät edelliset ottelut merkkaa mitään vaan Jamohan, jos maalilla on voi pelata vaikka millaisen unelma pelin.

LT TPS-Saipa 7-2
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Harvoin ovat juhlineet Saimaan Pojat Aurajoen rannalla. Tokkopa näin on käymän tälläkään kertaa Jeesuslapsen juhlan alla. Joulun tähti loistaa kirkkaana, mutta toinen taivaan vaeltaja; sputnik on syöksyssä, toivottavasti sentään putoaa lähelle Korvatunturia, että mahd. saa Joulupukilta kyydin etelään.

Palataan astialle joulun jälkeen, josko siellä olisi muitakin kuin rippeitä...
 

Jonde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS
Viestin lähetti juippi
Ylivoimassa on Tepsin puolelta peliä pyörittäny erityisen hyvin puolustaja Vykoukal. Hänen tehopistesaldo onkin tämän kauden otteluista jo 3+15. Aika huikeat määrät on syöttöpisteitä napsahtanut ja suuri osa näistä juuri ylivoimalla.
Niin, ja Vykoukalin oikea pistemäärähän on 3+16. Jatkoaikaan hänelle on siis merkitty yksi syöttöpiste liian vähän... Noh, ei sillä nyt ole suurta merkitystä.

Itse pelin odotan päättyvän TPS:n 4-1 voittoon. Maalitekijöitä en lähde veikkaamaan.

EDIT: Näin unta että ottelu päättyykin TPS:n 6-1 voittoon. Viidennen maalin tekee Eloranta, ja kuudennen Schneider. Muita maaleja ei unessa näkynyt. Katsotaan miten käy!
 
Viimeksi muokattu:

Bauer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool
Eipä herätä suuria tunteita tämä vääntö. Tuntuu että joulutauko olisi jo alkanut SaiPan osalta, mutta vielä pitäisi saada jonkunlainen taistelu aikaan. Nythän pelaajat ovat saaneet levätä koko viikonlopun, että sikäli energiaa pitäisi löytyä.
Pääasia ettei joukkue lähde hävinneenä otteluun, vaan pyrkii tekemään peliä. Aika mahdoton tehtävä, mutta minkäs teet.

TPS - SaiPa 4-2 tai 8-1.
 

prime_A

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Kikka-88, Montreal Canadiens
Nää on taas näitä pelejä, joista masentuu jo monta päivää ennen peliä. Vaikkei saisi päästää uskoa loppumaan oman joukkueen puolesta, niin sanoisin että SaiPa häviää...joko rutkasti tai ei niin rutkasti. Mutta koska en halua tuottaa itselleni pettymystä sanoisin, että SaiPa häviää aika rutkasti. Tietysti toivon sydämenipohjasta että SaiPa voitta, mutta ainahan saa toivoa...oi voi...miten tää nyt tälläseks on menny...
 

Oloneuvos

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ÄTPPOMK,Ottawat Senaattorit
Viestin lähetti prime_A
Nää on taas näitä pelejä, joista masentuu jo monta päivää ennen peliä.

Älkääs nyt heittäkö tap... ääh... kirvestä kaivoon siellä itärajalla.

Me pystymme edelleen penailemaan täällä Auran rantamilla tarvittavasti ihan kiitettävästi. Niin ja niitä harjoituksiakin on vielä ennen peliä... no aamujää nyt ainakin... ja lämmittely, joten joku meikäläisistä saa joko kiekosta tai ainakin joukkuekaverin mailasta. Tai sitten luut murtuvat ihan itsestään. ;)

Puuh!
 
Viimeksi muokattu:

Muerte

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Olen Veli Neuvoksen kanssa samoilla linjoilla. Ei peliä vielä ole voitettu ja kyllä Saipa:lla on siihen sanomisensa. Saipalla maalin tappiot Ilvekselle ja Tapparalle. Sitten tasapelit Hifk:in ja Pelicans:in kanssa, ennen maalin tappiota Jokereille.

Kyllä tässä on mahdollisuus todella tuskaiseen iltaan Elyseellä. Alusta asti täytyy olla todella hereillä tai huomaamme olevamme kahden maalin takaa-ajossa. Jos päästää Saipan Elyseellä johtoon niin heillä syttyy aivan varmasti joku kipinä ja he kyllä osaavat taistella Tepsiä vastaan, vaikka aikaisemmat kaksi ottelua ei tulosten valossa siltä näytä.

Hereillä alusta asti ja pari ensimmäistä maalia ylivoimalla niin eiköhän se ole joulutauko paketissa ja kinkkujen kimppuun kaikki tontut.

Lopputulos 4-1 ja Tps kiittää.
 

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
Niim bal vaikkia o

Vaikea matsi tämä on. Alla pitkä voittoputki ja vastassa etukäteen isosti heikompi jengi. Eka kymppi näyttää suuntaa, jos TPS pääsee 2-3 maalia alussa karkuun saattaa peli lässähtää täysin (tyyliin kauden ensimmäinen kohtaaminen), ja jos SaiPa pystyy roikkumaan mukana, menee touhu hankalaksi.

Silti veikkaan reiluhkoa voittoa kotirintamalle. 4-omena meille ja maaleja takovat Koivu, Vaha ja melkoisen yllättäen Kuli Eloranta (2).
 

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
Helpotetaan päätöstä?

Viestin lähetti Toimitus
Täältä löytyvät ottelun ennakkotunnelmat. Olkaapas hyvät.

http://www.jatkoaika.com/smliiga.php?ottelu=212&versio=ennakko

Ennakkojutun mukaan nelosen sentterinä SaiPa-matsissa pelaa joko Kiviharju tai Ojala, Metsärannan ollessa flunssan vuoksi poissa.

Helpotetaan koutsien tenttiviikon monivalintatehtävää. Eli Ojala vai Stouni? Tähän on vain yksi kelvokas vastaus: Ojala, Kiviharju ei ole edustuksessa onnistunut vielä kertakaan sentterinä. Hjuu, ja komissio oli se normalit kaksi merirosvorahaa (hedelmärahat tai pastirolit käy myös).
 

AnaMasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahko
Tappion avaimet

- Saipa on edellisissä(5) peleissään laittanut jopa liigan kärjelle hyvin hanttiin, eikä ole ottanut kunnolla turpaan keneltäkään. Tasuri tai voitto on jäänyt aina maalin päähän.

- Tepsillä on ollut tasuri tai tappio todella lähellä kaikissa edellisissä voitokkaissa otteluissaan.

- Sana putki mainitaan jo lähes poikkeuksetta Tepsistä puhuttaessa.

- Joulu on lähellä.

Toistan silti vanhaa levyä: "Ja jos tässä pelissä nähdään jonkun putken katkeaminen, niin se on Tepsin niukkojen voittojen putki tai Karjalaisen nollaton putki. Katkaistakoon siis molemmat lukemilla 6-0"

Edit: 6-0
 
Viimeksi muokattu:

Kullervo

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kentälliset

TPS
1 Ari Reunanen, Maalivahti
37 Tuomo Karjalainen, Maalivahti AK

1. kenttä

55 Antti Hulkkonen, Vasen puolustaja AK
51 Jiri Vykoukal, Oikea puolustaja AK

28 Ville Vahalahti, Vasen laitahyökkääjä AK
14 Antti Aalto, Keskushyökkääjä AK
42 Mikko Eloranta, Oikea laitahyökkääjä AK

2. kenttä

4 Kimmo Peltonen, Vasen puolustaja
24 David Schneider, Oikea puolustaja

21 Kai Nurminen, Vasen laitahyökkääjä
9 Mikko Koivu, Keskushyökkääjä
30 Mika Alatalo, Oikea laitahyökkääjä

3. kenttä

12 Markus Seikola, Vasen puolustaja
6 Marko Kauppinen, Oikea puolustaja

44 Niko Mikkola, Vasen laitahyökkääjä
7 Mikko Rautee, Keskushyökkääjä
10 Tomi Sykkö, Oikea laitahyökkääjä

4. kenttä

8 Simon Backman, Vasen puolustaja

34 Mika Suoraniemi, Vasen laitahyökkääjä
74 Jani Kiviharju, Keskushyökkääjä
13 Marco Tuokko, Oikea laitahyökkääjä


SaiPa
1 Juha Kuokkanen, Maalivahti AK
35 Jarmo Myllys, Maalivahti

1. kenttä

30 Petri Kokko, Vasen puolustaja AK
42 Antti Weckström, Oikea puolustaja AK

24 Vladimir Machulda, Vasen laitahyökkääjä AK
23 Mika Kauppinen, Keskushyökkääjä AK
82 Joni Yli-Torkko, Oikea laitahyökkääjä AK

2. kenttä

34 Juha Pursiainen, Vasen puolustaja
32 Antti Bruun, Oikea puolustaja

21 Kalle Kerman, Vasen laitahyökkääjä
20 Eetu Qvist, Keskushyökkääjä
28 Petr Sachl, Oikea laitahyökkääjä

3. kenttä

40 Riku-Petteri Lehtonen, Vasen puolustaja
4 Kimmo Nevalainen, Oikea puolustaja

33 Timo Hirvonen, Vasen laitahyökkääjä
19 Tuomas Vänttinen, Keskushyökkääjä
25 Pasi Nielikäinen, Oikea laitahyökkääjä

4. kenttä

14 Juha Jokiraita, Vasen puolustaja

10 Sami Kaartinen, Vasen laitahyökkääjä
8 Ville Koho, Keskushyökkääjä

Edit. Saipalta puuttuu pakkipari Hana - Pekkala sekä hyökkääjistä Immonen ja Nokelainen. Saipan kokoonpano näyttää hivenen rammalta. Jos tulee pisteitä niin ihme on tapahtunut. Jospa TPS olisi jo joulun vietossa.
 
Viimeksi muokattu:

Geraldo

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Tsekki
Luotan täysin SaiPaan.

7-0 Töpselille. Ottelun herkkupaloihin kuuluu se, että Antti Weckström lämää kiekon omaan pömpeliin yrittäessään hätäpurkua.
 
Viimeksi muokattu:

Vaicci#63

Jäsen
Jaa että Immonenkin poissa...
Kun muutenkin on jo vaikeaa saada tepsiltä pisteitä, niin vielä pari kappaletta avainpelaajia on poissa.

Ei ei... Tepsi voittanee mutta edelleen toivon että taisteltaisiin joulun kunniaksi voiton.
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
"Vaan yks on joukoista poissa Paukkustaa siellä ei näy..."

Kylläpäs sitä nyt laulattaa näin tiistaipäivän kunniaksi. Toivottavasti tässä ei tule, "itku pitkästä ilosta, pieru kauan nauramasta", niin kuin vanha kansanviisaus asian toteaa - kansanviisaudethan ovat tunnetusti aina oikeassa. Epäselvyyksien välttämiseksi on Reverentille todettava, ettei yllä oleva liity millään tavalla Tepsin kevään mestaruusjahtiin.

Paukkunen ei ole siis tänään muonavahvuudessa, joten Karjalaisen vartioimalla maalilla saattaa olla tänään hyvinkin rauhallista. Tomi Sykkö sen sijaan saa peliaikaa Rauteen ja Mikkolan vierestä. Syköllä on siis mahdollisuus tehdä kasseja lähes tyhjään verkkoon Rauteen huikeista passeista, Mikkolan sitoessa laidassa 2-6 saipalaista - näin ainakin teoriassa.

Lopputulosta on kai turha lähteä veikkailemaan, mutta veikkaan silti. Helppoja koti-/vieraspelejä ei, Reverenttiä lainatakseni, SM-liigassa ole, joten veikataan vaikeaa 7-2 voittoa turkulaisemmalle osapuolelle...
 

el pebe

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Siis tämähän näyttää pitkästä aikaa hyvältä: Pekkala-Hana puuttuu!! SaiPa ei voi hävitä.

Eli 2-2 -vääntö. Nevalainen ja Wecks kiittävät runsaasta vastuusta ja hoitavat hommansa hyvin. Kuokkanen loistaa ja maalit tekee Sachl sekä Pursiainen yv:llä vastustajan luistimen ja tuomarin perseen kautta. Ja sitten hyvillä mielin jouluostoksille ja pipareiden ja kinkun paistoon, nam nam! Tämän ottelun myötä Hyvää Joulua Kaikille!
 

MustaEnkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Evolution
Suosikkina kai Tepsi peliin lähtee, mutta joskus ne häviöttömät putketkin katkeaa. Takki auki ja ajatus joulukinkussa annetaan tänään pari maalia eteen Saipalle. Tiukan väännön jälkeen pisteet menee 1 Turkuun ja 2 Lappeenrantaan (LT 2-3 ja).

Toivottu LT on kuitenkin selkeät 7 - 2 Tepsille, mutta, mutta...
 

Stounifani

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Viestin lähetti MustaEnkeli
Suosikkina kai Tepsi peliin lähtee, mutta joskus ne häviöttömät putketkin katkeaa.
Totta. Pakko se on kuitenkin luottaa ja toivoa ettei katkeaisi tänään. Joulutauolle lähdettäisiin hieman paha maku suussa, vaikka muuten onkin mennyt hemmetin hyvin.

Sellainen kutina hieman kyllä on, että tästä pelistä voi tulla yllättävän vaikea. Ensimmäinen kohtaaminen päättyi 8-2, toinen 6-2, joten eiköhän tämä kolmas sitten 4-2. Neljännen kohtaamisen tuloskin lienee jo selvillä.
 

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
Re: Kentälliset

Viestin lähetti Kullervo
4. kenttä

8 Simon Backman, Vasen puolustaja

34 Mika Suoraniemi, Vasen laitahyökkääjä
74 Jani Kiviharju, Keskushyökkääjä
13 Marco Tuokko, Oikea laitahyökkääjä

Perhana, MIB:n telex lienee ollut jäässä kun ohjeistus ei ole mennyt perille? Nyt jää merkkarit saamatta, prkl...

No joo, onhan siinä joulumieltä mukana kun tuota "sentteri"valintaa ajattelee. Annetaan Saibullekin mahdollisuus kuten suutari Pettersonille pelastus silloin ennen. Batmanin paluusta iso käsi kaikille asianosaisille.
 
Viimeksi muokattu:

Juippi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Ensimmäinen erä pelattu ja takki aukihan sinne on luisteltu. Saipa johtaa 0-1. Maalin teki Yli-torkko ylivoimalla. Hulkkonen lensi suihkuun kampattuaan Saipan miehen laidan vierssä. Koivu oli käynyt suhteellisen kuumana tilanteen jälkeen.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tilanne 0-1. Nyt rupeaa jo pelottamaan... Ei kai SaiPa vaan halua antaa kannattajilleen toivoa siitä että pistekin voisi napsahtaa?
 

Bauer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool
Ja kultaranne kostaa. Voi olla että kun Tepsi sai maalin tehtyä, niin peli kääntyy lopullisesti.
No, voitetettiinpahan ainakin 1 erä....
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös