TPS, media ja julkisuus

  • 2 995 779
  • 12 002

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Kai nuo seuran sivut saadaan kuntoon yksinkertaisesti sillä, että toimittajat tekevät työnsä. Ymmärtävät mikä on toimittajan rooli verkkosivujen päivittämisessä (ja mediamaailmassa yleensä) ja miten tietoa omatoimisesti hankitaan. Uutisvainustakaan ei olisi haittaa. Puhutaan aivan perusasioista toimittajan ammattitaidon suhteen.

Hyvin yksinkertaisesti: otteluennakoihin tiedot joko jojolta tai valmennukselta. Ei itse niitä näitä jupisemalla. Hoituu kyllä. Jatkossa sitten videomatskua jne.
Hetkinen hyvä Pressiboxi... Oletko sä oikeasti töissä NASAlla vai muuten vain lukenut rakettitiedettä?

Väitätkö sä tosissasi, että työt tulevat tehdyksi vain ja ainoastaan töitä tekemällä? Ei voi pitää paikkaansa! Pakkohan siihen nyt jotain kiertoteitä on olla. Siis eikö valmentajan mielipidettä saa selville millään muulla tavalla kuin kysymällä valmentajalta? Tuo vaihtoehto ei muuten ihan heti olisi tullut omaan mieleeni.

Luojan kiitos, että NHL-kausi ja erityisesti NHL: On The Fly alkaa pian. Siis ei sieltä isosta maailmasta tarvitse apinoida sentään jokaista kamerakulmaa, hidastusta tai mikrofonin asentoa. Tärkeintä on se ammattitaito ja ennen kaikkea ammattiYLPEYS. Se on vain jotain aivan käsittämätöntä. Se oikein huokuu joka ikisestä pukuhemmosta ja kravattipellestä, joka tuossa ohjelmassa piipahtaa.

Suomessa pelaajahaastattelija kysyy ne kolme ulkoa opiskeltua kysymystä ja on tyytyväinen mihin tahansa vastaukseen. Ammattitaitoinen haastattelija pystyy tekemään esim. pelaajan vastauksesta jonkun lisäkysymyksenkin. Tätähän juuri Suomessa paljon kritisoidaan, että jätetään mielenkiintoiset asiat ja aiheet kesken. Se johtuu juuri tuosta toimittajien ammattitaidon puutteesta. Ei osata tehdä taustatyötä!

Pikku juttu TPS:n kotisivuista vielä! Poissa kokoonpanosta -osiota luvataan päivitellä kauden aikana. Pssst... kausi on alkanut jo!
 

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
Ko. sivut tehdään kaiketi opiskelijatyönä, joka tietenkin rajoittaa mahdollisuuksia. Toisaalta tässä olisi ko. koululla paikka näyttää mistä kana pissii. Eli DIAK:n opettajat herätys, projektissa olevat opiskelijanne kaipaavat mentorointia ja ammatillista tukea kenties. Seura lienee hankkinut paketin jonkin tason alihankintana, joten heidän kätensä ovat puhtaat työnjohdosta. Tai sitten ei.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Aaach... Monday Night Football (NFL @ NSP) alkaa pian, ja alan nauttia todella-todella asiallisesta toimittajatyöskentelystä. Lajista en niinkään välitä, mutta se enthusiasm/tunteiden palo omaa työtä kohtaan on noilla pohjois-amerikkalaisilla vain niin omaa luokkaansa. Kaiken tämän lokasankojen heittelyn jälkeen on myös annettava tunnustusta, kun sen aika on.
Ettei aina menisi vain pelkäksi haukkumiseksi, niin yritän heittää välillä vähän rakentavaakin kritiikkiä.
Mitä on tapahtunut? Siis tämä TPS-Blues -ennakkoraportti on jostain aivan toiselta planeetalta verrattuna niihin edellisiin räpellyksiin. Raportista näkee, että toimittaja (Henri Saloranta) on oikeasti paneutunut asiaan. Nyt tämä ennakko ajaa sen asian, mitä varten se on kirjoitettukin. Kannattajat saavat tietoa TPS:n tilanteesta, tulevasta vastustajasta, annetaan jotain seurattavia yksilöitä sekä kerrotaan, jos joukkueiden välillä on jotain jännitteitä. Hienoa työtä!

Toivottavasti... toivottavasti tämä linja jatkuu. Toivottavasti työt on jo aloitettu torstain JYP-TPS -matsin ennakkoa varten. Huomasin pari mielenkiintoista yksityiskohtaa Jyväskylän vierailua silmällä pitäen.

- TPS:n Miika Huczkowski on JYP:n kasvatteja
- JYP:n Jussi Makkonen on TPS:n kasvatteja
- TPS:n Janne Hauhtonen nousi liigapelaajaksi Jyväskylässä
- kauden 2009-10 runkosarjakohtaamiset JYP:lle 3-1 maalein 16-6
- joukkueilla on viimeisen kahden kauden aikana peräti 20 kohtaamista (2x 4 runkosarjassa, 6 pudotuspeleissä)
- kahden viime kauden aikana TPS on voittanut Jyväskylässä kahdesti pudotuspeleissä; ei runkosarjassa
- Dufvan valmennusaikana (2007-) TPS on voittanut runkosarjakohtaamisen Jyväskylässä ainoastaan kerran (17.10.2007 2-4)
- TPS:n voitto Jyväskylässä vaatii lähes täydellistä maalivahtipeliä:
Koodi:
ke 17.10.2007 JYP-TPS 2-4 Juha Kuokkanen    8+15+27=50 (runkosarja)
pe 13.03.2009 JYP-TPS 1-3 Alexander Salak  15+11+17=43 (puolivälierät)
la 17.04.2010 JYP-TPS 1-2 Atte Engren      11+12+20=43 (välierät)
Helppoa ei tule olemaan!
 

Banjo

Jäsen
Pari poimittua knoppia eri medioista.

Johtavan Leime-arviot urheilulehdessä alkavat olla jo niin kärjistettyjä ja provosoituja että se ärsyttävyyskynnyskin laskee. Koko lehden suunta on koko ajan menossa enemmän ja enemmän provosointiin keskittyväksi. Saattaa jopa olla myynnillisesti toimiva konsepti! Joka tapauksessa sihvonen asettaa itsensä (jälleen kerran) Leime-tekstillä niin monen ihmisen sylkykupiksi että ei voi kuin jollakin perverssillä tavalla ihailla miehen selkärangan suoruutta. Teksi itsessään vaatii erityisen paljon sisälukutaitoa jotta sieltä sen asian löytää jos on löytääkseen. Kyllähän tuonne kolmen aukeaman juttuun ehkä muutama lause asiaakin mahtuu mutta paljon on "hokijargoniaa" joka liikaa käytettynä saa mieleen osittain jopa sketsisarjojen hahmoja.
Tietysti sihvosella herkullinen asema kirjoitella kun seura johon hän joskus etäisesti oli tyrkyllä valmennustehtäviin rämpii nyt ilman johtavan pelikirjaa neljän (!) pelatun ottelun jälkeen.

Pakko poimia ul:n kuvateksi joka mielestäni kuvaa hienosti lehden ammattimaisuutta: "Heikki Laine on jatkanut Kai Suikkasen pelitavalla"

Sitten positiivista palautetta jota myös kettu on näköjään aikaisemmin ehtinyt antamaan. Otteluennakoissa tosiaan tapahtunut jotain radikaalia ja tällä kertaa positiiviseen suuntaan! Hienoa!
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Otteluennakoissa tosiaan tapahtunut jotain radikaalia ja tällä kertaa positiiviseen suuntaan! Hienoa!
Ennakkoteksti: HIFK - TPS 28.9.2010
Marko Ollonqvist

Aivan mahtavaa settiä! Jos jokainen TPS:n pelaaja nostaisi yhtä paljon tasoaan kuin Ollonqvist&Saloranta ovat nyt nostaneet, niin mehän kaadettaisiin vaikka New York Rangers. Paskankaan... anteeks... ei mitään väliä. Missä ja miksi tätä kirjoitustaitoa piiloteltiin pre seasonilla ja kauden alussakin?

Kokonaisuus on jo hemmetin hyvää, mutta edelleen myös pikkuasioihin kannattaa kiinnittää huomiota:

"Vielä avausottelussa kaatui HPK voittolaukauksien jälkeen 4-3..."
vai kaatuiko se sittenkin 5-4?

Samaten Jokerit-ennakossa: Ben Eavesin tehot ennen TPS-ottelua eivät olleet 3+4 vaan ennemminkin 3+1. Matsiraportissa virhe sitten korjattiinkin pienellä itseironialla. Sm-liiga kirjoitetaan oikeasti SM-liiga jne. Kun kokonaisuus on riittävän hyvä, niin tällaiset pikkuvirheet voi jo kuitata näppäilyvirheinäkin, mutta tarkkana kannattaa edelleenkin olla. Jatkakaa samalla linjalla!

Yksi asia kuitenkin häiritsee ja pahasti. Miksi nuo otteluennakkotekstit häipyvät kuin pieru Saharaan? Miksi ne eivät voisi olla tuossa raportoinnin rinnalla? Ihan vastaavasti kuin Jatkoajassakin tietyn ottelun sivulle mennessä tulee linkit ennakkoon, raporttiin ja tilastoihin. Kai nuo ennakkotekstitkin voisivat jäädä tuonne sivuille arkistoon? Nehän ovat jo valmiiksi kirjoitettua sisältöä. Vai ajatellaanko tässäkin niin, että keskiviikkona tiistain matsi on jo historiaa; ei sellaista enää kannata muistella? Tällaisella ajatusmallilla ammutaan seuraa jalkaan niin kovin, että ei mitään järkeä!

Periaatteessa tyylikkäin ratkaisu olisi ehdottomasti sellainen, että tiettyä matsia clickaamalla - esim. 18.09.2010 Ässät-TPS - tulisi neljä jatkolinkkiä: ennakko, kokoonpanot, tilastot ja raportti. Kaksi näistä on jo olemassa, mutta niistäkin toinen hukataan. Miksi? Kaksi puuttuvaa (kokoonpanot ja tilastot) saisi vaikka suoraan SM-liigan kotisivuilta. Mielestäni olisi kuitenkin parempaa palvelua kannattajia kohtaan, jos kaikki löytyisivät seuran omilta sivuilta. Jatkoajan ottelutiedothan ovat lähes täydelliset: ennakko, tilastot ja raportti. Ainoastaan kokoonpanosivu puuttuu; sitä kaipaisin.

Miksei seura voisi palvella omia kannattajiaan yhtä hyvin tai jopa paremmin kuin puolueeton verkkolehti? Onko kyse viitseliäisyydestä vai kannattajien ylenkatsomisesta vai oikeasti resurssipulasta, että kenelläkään ei ole viittä minuuttia aikaa naputella tuollaisia asioita seuran virallisille kotisivuille? Resurssipula vaikuttaa aika keksityltä ajatukselta. Luin tässä jo aiemmin yhden virkkeen, joka tuntuu suoraan sanottuna vittuilulta päin kannattajien naamaa:

TPS - poissa kokoonpanosta
"Listalle pyritään päivittämään pidempiaikaisten poissaolojen syyt. Yhden ottelun poissaoloja ei listalle välttämättä ehditä päivittämään."

Siis mitä vitt... Siis ei ehditä, ei viitsitä, ei jakseta, ei välitetä vai mitä?

Tomas Plihal
hyökkääjä
Poissaolon syy:
flunssa
Arvioitu paluu:
30.09.
päiv. 27.09.

Mulla taisi läppärin pikkunäppäimistöllä mennä tuohon naputteluun ehkä 15sec. Maksimissaan puoli minuuttia, kun katsoin mallia ja lihavoin/kursivoin samalla tavoin kuin TPS:n kotisivuilla. Ei ehditä... älkää viitsikö jauhaa tuollaista paskaa! Tuolla lauseella vain halutaan peittää se, että niitä ei ketään halua päivittää. Huomautin asiasta tässä samassa ketjussa 19.09.2010 18:13. Noh, tämän jälkeen nuo poissaolot päivitettiin 21.09.2010 ja ilmeisesti toivottiin, että ilman kenenkään suurempaa loukkaantumista tuohon osioon ei tarvitsisi koskea ennen marras-joulukuuta. Itse asiassa olisi pitänyt jättää tämä teksti kirjoittamatta ja katsoa keskiviikkona, olisiko esim. Max Kolun nimi vielä roikkunut loukkaantuneiden listalla, vaikka mies (ilmeisesti?) pelaa tiistaina.

EDIT: ...ja ilmeisesti Plihal on myös tiistaina poissa kokoonpanosta. Se on sitten jo toinen perättäinen ottelu, joten se pitäisi "ehtiä" päivittämään. Koska se ajateltiin tehdä? Ennen marraskuun maajoukkuetaukoa vai vasta sen jälkeen?
 
Viimeksi muokattu:

AnaMasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahko
4.15 min. kuunneltu Tammista. Oli pakko laittaa pauselle ja tulla välillä nauramaan. Alku oli ihan ok-analyseerausta, eikä itse asiasisällössä mitään nassuttamista, mutta on tuo tyyli jotain uskomatonta. Tuossa neljässä minuutissa tuli heti jonkun lauseen aloituksena "kokemuksen syvällä rintaäänellä voin sanoa..", josta vähän ajan päästä "herran jestas on tässä itse kukin ollut Tepsin kapteenina ja maajoukkueen kapteenina.." :) Uskomaton Tami onnistuu yllättämään samalla asialla joka ikinen kerta.

edit.. jatkoa ""Mä annan nyt kuulijoille vähän perspektiiviä. Kun tämä on ollut ammattini viimeiset 44 vuotta..""

Kokonaisuutena olen Jumalan isän kanssa samaa mieltä asioista.
 
Viimeksi muokattu:

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United

blackhawk

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Chicago
Media ja julkisuus-topicin kadottua laitan tämän tänne:

http://i6.aijaa.com/b/00035/7207912.png

Löytyi taannoisesta Turkulaisesta.

Ensi kaudella lauantaimatsit alkavat pelaajien toivomuksesta taas klo 17.00, jotta ennen valomerkkiä ehtisi vetää vielä paremmat lärvit.

Sinänsähän ei niin huippu-urheilijalle sopivaa elämää viettäviä löytynee joka joukkueesta. SaiPasta sai yksi äskettäin kenkääkin kun kärähti ratista.

Alkoholinkäytön suhteen Tepsi tuskin on mikään suuri poikkeus kumpaankin suuntaan vaan syitä huonoon menestykseen kannattanee etsiä ihan muualta.
 
Viimeksi muokattu:

Jay Low

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, SHL
IS siteeraa Turkulaisen juttua, jonka mukaan Tepsin valmennusjohto olisi joutunut puuttumaan pelaajien kupitteluun...

Linkki IS:n juttuun

Turkulaisen nettisivuilta ei ainakaan vielä äsken löytynyt moista juttua, onko paperiversio jo levityksessä vai onko Turkulainen vuotanut jutun itse...

Tällainen touhu ja sen mukanaan tuoma julkisuus ei tee hyvää pelaamiselle eikä yhteistyösuhteille... Ja turha sanoa, että onhan lätkäpelurit olleet aina kovia kippaamaan - kyllä tämän päivän liigapelurin yksi tärkeimmistä attribuuteista tulisi kuiteski olla urheilullisuus.
 

Jay Low

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, SHL
Siis IS viittaa Yle Turun juttuun, johon on taasen innoittanut Turkulaisessa ollut yleisökirjoitus, johon on linkki pari viestiä ylempänä.

Ok, ovat korjanneet lähdettä jutun julkaisun jälkeen, alkuperäinen otsikko oli:
"Turkulainen: TPS-pelaajien ryypiskelyyn on jouduttu puuttumaan"
 

sunnuntai

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Newcastle united
joukkueen sisällä on siis puhuttu juopottelusta. Tärkeämpi asia varmaan olisi, onko siihen puututtu.....
 

Akuma82

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, VG-62
Kaikenlaisia syitä on yritetty etsiä Tepsin tämän kauden fiaskolle. Yleisin mielipide on tainnut olla kesäharjoittelun puutteellisuus....

Nyt siihen on tullut vahvistus myös joukkueen sisältä:

Veikkaaja: TPS-leirissä usko loppumassa?

Kyllä hieman pistää vihaksi tieto, että kesällä on leijuttu pilvissä ja toimittu kuin pahaiset juniorit. Ammattimaisuus on unohtunut täysin!
 

Jay Low

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, SHL
Samassa Veikkaajan jutussa Birner myöntää myös seuran suomalaispelaajien viehtymyksen juhlimista kohtaan, tosin mestaruuskaudella meno oli jopa kosteampaa...mut so not, jos peli kulki!
 

Miika666

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Birner sanoo tuossa että aika ei riittänyt kunnon kesäharjoitteluun, mitähän kesällä on mahdettu sitten tehdä?? Itse näkisin että Heikki Leime kusi tän kauden jo kesällä niin lahjakkaasti ettei kovin moni muu valmentaja olis siihen pystyny. Toinen tämän kauden tuhoajista on meidän meidän hieno pelaajakordinaattori Ari Vuori joka hankki meille valmentajaksi hyvän saunakaverinsa jolla ei ollut mitään käsitystä mikä on harrastelu jääkiekon ja ammattilais sarjan ero.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Kyllä hieman pistää vihaksi tieto, että kesällä on leijuttu pilvissä ja toimittu kuin pahaiset juniorit. Ammattimaisuus on unohtunut täysin!

Toivottavasti tämä ei tullut yllätyksenä sillä juurikin kesän lesoilu ja baari-illat ovat tämän paskan takana. Kukahan siellä olisi edes jätkille rotia laittanut...RPL?
 

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
Eiköhän nuo kesän ongelmat liity omatoimisen harjoittelun jaksoon. Suomeksi sanottuna pelaajien kesälomaan. Siihen Leimeellä, Vuorella tahi RPL:lla ei ole mitään sanomista.
 

sunnuntai

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Newcastle united
Eiköhän nuo kesän ongelmat liity omatoimisen harjoittelun jaksoon. Suomeksi sanottuna pelaajien kesälomaan. Siihen Leimeellä, Vuorella tahi RPL:lla ei ole mitään sanomista.

Höpö höpö...

Tai onhan se totta, jottei isoja miehiä vahdita kesällä heidän hajoitellessaan. Mutta kyllähän kyseinen kolmikko on tämän paskan pääarkkitehdit. Ei pelkkä pelaajien omatoimijakson perseily ny kestä kummiskaan aivan seuraavan vuoden kesään saakka....

Vuori epäonnistui täydellisesti joukkueen kasaamisessa, siis aivan totaalisesti.

Leimeestä ei ollut edes vähän alusta sm-liiga joukkueen valmentajaksi.

Eikä RPL saa ideaoitaan(jos niitä nyt edes on), millään tavalla esille joukkueen pelissä.

Miten tämä liittyy mediaan ja julkisuuteen on sitten jo toinen salaliitto...
 

kone82

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tänään pamahti kirje Tepsiltä, missä pahoiteltiin yläkatsomoiden sulkemista Pelicans-ottelussa 15.1 Kulttuuripääkaupunkitapahtuman takia oli kirjoitetun mukaan vaikeuksia saada riittävästi työvoimaa ravintolapalveluihin ja järjestyksenvalvontaa. Hyvityksenä tuli voucher, jonka saa muutettua ottelulipuksi. Hyvä alku, mutta missä vaiheessa rupeaa saamaan kompensointia päätuotteen paskasta laadusta?
 

xAnZax

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
http://www.skanssi.fi/fi/tapahtumat/29_30_1_hyvinvointiviikonloppu_skanssissa


TPS Kuntoakatemia, Aschanin aukio, 2 krs.

TPS fanipiste 2 krs.
La 29.1. Aki Berg, Miika Huczkowski, Ville Vahalahti

Su 30.1. Max Kolu, Jussi Tapio, Mario Valery-Trabucco, Garret Raboin sekä Jukka Koivu


Onko jollain tietoa mihin aikaan pelaajat on paikalla? ei viitsisi koko päiväksi mennä "ostarille hengailee".
 
Sunnuntain kunniaksi pakko narista hiukan.

TPS:n tiedotuspolitiikka on mennyt viime kauden jäljiltä kovaa alamäkeä pohjalle. Kesällä hankinnoista tiedottaminen oli aika epäselvää, eikä edes sopimuksien pituutta oltu mainittu monessakaan (oliko yhdessäkään...) tiedotteessa. Niitä on nyt sitten saatu noukkia kauden aikana medioista haastattelujen ja muiden vastaavien seasta.

Loukkaantumisista tiedottaminen on kauden aikana ontunut ja esimerkiksi McCarthysta ei ole vieläkään selkeää tietoa vaikka TPS on tainnut olla kunnosta perillä jo pari päivää. Vähän kannattaisi skarpata...
 

A - P

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Olipahan tykitystä eilisessä TS:ssä Jari Wellingiltä. Miehen antipatiat Tepsiä kohtaan on kaikille jalkapalloa seuraaville tullut liiankin tutuksi mutta että toimittaja joka ei selvästi ymmärrä lajista mitään päästetään kirjoittamaan jääkiekkojuttua lehteen ei oikein mahdu tajuntaan. Hänhän muun muassa väitti että Tepsin ensimmäinen "jonkinlainen" maalintekopaikka tuli ottelun toisessa erässä kertoo jo kaiken. Vaikka Ilves avauserässä enemmän laukoikin niin vaaralliset paikat olivat suhteellisen tasan, Tepsillä mm. yksi tolppa, se ei varmasti Wellingin mielestä ole maalintekopaikka. Ei tällainen ehkä muuten niin harmittaisi mutta kun jutusta paistoi läpi tietynlainen halveksunta lajia kohtaan niin se pistää kyllä vihaksi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös