TPS kaudella 2023–2024

  • 665 399
  • 4 329

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Totta mutta onkohan vielä ekalla kaudella kuitenkaan, tulevaisuudessa kapteeni ainesta ehdottomasti.
Totta. Eiköhän A:ta kanna sitten Rafkin, Nurmi tai Palmu. Ulkkarina kai tulee kyseeseen Arell, koska viimekaudellakin sitä katoin.
Lauridsenkin Malmön viimekautisena A:na voisi myös tulla kyseeseen, mutta kun vasta ekaa kautta täällä.
 

Manlow

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
C Jasu
A Arell
A Rafkin
A Palmu
Näin nämä itse näkisin, sillä hyvää on turha vaihtaa ja Palmu hyvä lisä vielä tuohon kapteenistoon. Toki sieltä voisi jonkun muunkin tohon ottaa, kun johtajuutta löytyy nyt enemmän kuin pitkään aikaan.
 

HC Hetu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Ei Nurmikaan yllätys olisi nappaamaan A:ta rintaan. Jasu taitaa olla selviö kapteeniksi ja ansaitusti.
 

alessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Markus Nurmi, Leevi Teissala, Lukas Wernblom
Pelottaako ketään muuta Jasu? Olenko ainut joka näki jo viimekaudella selkeää tasonpudotusta Jasun otteissa? Jalka ei oikein liikkunut, otti tyhmiä jäähyjä...

Ei pelota. Kuka ei viime kaudella pudottanut tasoaan?

Jasu C
Rafkin A
Nurmi A
Lauridsen tai Arell A

Oma rivi.
 

Manlow

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Pelottaako ketään muuta Jasu? Olenko ainut joka näki jo viimekaudella selkeää tasonpudotusta Jasun otteissa? Jalka ei oikein liikkunut, otti tyhmiä jäähyjä...
Jos tarkoitit C:n kannalta, niin ei pelota. Ikää tulee, sille ei minkään mahda. Koko joukkueen taso viime kaudella oli mitä oli, niin eipä tuo juuri pelota.
Ymmärrän kyllä mitä haet tällä takaa, mutta ei pelota.
 

Suurmestari

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ensi kauden osalta tilanne on sellainen, ettei oikein tiedä, mitä odottaa. Toria on vielä turha lähteä varaamaan, eikä mestaruuslippiksiä kannata lähteä painattamaan.

Maalivahtien osalta tilanne on ensimmäistä kertaa aikoihin jopa vähän huolestuttava. Lindbergillä on tietojeni mukaan potentiaalia olla liigan parhaimpien maalivahtien joukossa. Viime aikojen loukkaantumishistoria herättää väkisinkin epäilyksiä siitä, että pysyykö paikat kunnossa ja mies pelikuntoisena. Pelattuja pelejä on viime vuosien ajalta tosi vähän. Ei voi minusta lähteä siitä, että Lindberg pelaa runkosarjassa 50 peliä tai jos näin on suunniteltu valmennuksen toimesta, niin älyttömän suuri riski otetaan. Kareev ja Lehtinen urakoivat ihan kunnolla, mutta kyllä se välillä vähän näkyikin.

Lindbergin loukkaantumishistoria huomioiden on minusta vähän erikoista, että kakkosmaalivahtina pelaa Anttila, jonka Moisanen heitti viime kaudella julkisesti bussin alle toteamalla, ettei ole liigatasoa. Voikin kysyä, mikä nyt on muutamassa kuukaudessa muuttunut. Anttila on pelannut hyviäkin pelejä ja hänen kohdallaan olen miettinyt, että onko hänessä oikeasti potentiaalia hyväksi liigamaalivahdiksi. Ongelmat saattavat olla enemmänkin korvien välissä, mutta toisaalta ei nuori maalivahti kehity sillä, että saa pelata 10 peliä kaudessa. Ei myöskään ole helppoa hypätä tolppien väliin, kun on ollut viikkokausia pelaamatta. Lindberg voi olla mainio maalivahti, mutta hänen lähihistoriansa perusteella joukkueella pitäisi olla luotettava maalivahti, joka pystyy varmasti pelaamaan puolet runkosarjasta hyvällä tasolla. Noa Vali on nouseva nimi, mutta hänen varaansa ei voi vielä hirveästi laskea. Mestis olisi hänelle hyvä paikka ja jaksan kyllä ihmetellä, mikä siinä mestisyhteistyössä on niin vaikeaa. Kysymysmerkkejä on aika paljon ilmassa maalivahtien osalta.

Puolustuksen osalta ei tarvitse olla huolissaan siitä, että hoituvatko hommat omalla puolustusalueella. Jos viime kaudella oman alueen puolustuspelaaminen oli epävarmaa ja ajoittain heikkoa, niin nyt en usko tällaisia ongelmia olevan. Viime kaudella puolustusalueella hävittiin kaksinkamppailuja oltiin välillä pulassa, niin nyt pitäisi lähtökohaisesti olla luvassa vahvaa oman alueen puolustuspelaamista. Lauridsen ja Arell ovat rutinoituneita ammattilaisia, jotka pärjäävät fyysisissä väännöissä erinomaisesti ja pitävät kyllä huolen, ettei vastustajalla ole kivaa Tepsin maalin edessä. Jürgens on hyvä hankita ja laatupelaaja, joka osaa puolustamisen ja pärjää kaksinkamppailuissa. Sevänen on varmaan iha ok pelaaja, joka tuo kokemusta ja leveyttä kokoonpanoon.
Lehtosen osalta minun odotukseni on se, että hän pystyisi nostamaan tasoaan taas pykälän tai kaksi ja voisi jopa murtautua hyväksi vakiokokoonpanon pelaajaksi. Kyllä hänessä on ainesta olla hyvä liigapuolustaja.

Yhtä asiaa en nyt kuitenkaan puolustuksen osalta ymmärrä. Vuosi sitten kauden päätteeksi Ahokas totesi, ettei puolustuksessa ollut kiekollista osaamista tarpeeksi. Myös Kallio ja Urama ovat muistaakseni jossain haastatteluissa viime vuosina kauden jälkeen todenneet, että puolustukseen tarvitaan jatkossa isää kiekollista osaamista. Nyt suuntaus näyttäisi kuiitenkin olevan se, että puolustuksessa on kiekollista osaamista aikaisempia vuosia vähemmän. Monta vuotta on puhuttu siitä, että puolustuksessa pitää olla kiekollista osaamista, mutta kyllä se nyt näyttää hyvinkin vähäiseltä. Johansson on selkeästi ainoa kiekollinen puolustaja. Ei yksi hyvä kiekollinen puolustaja riitä. Olen tässä pähkäillyt, että olisiko Rafkinilla mahdollisuuksia nostaa reilusti tasoaan nimenomaan kiekollisen pelaamisen suhteen. Kyllä hän välillä liikuttaa kiekkoa hyvin ja syötötkin ovat ajoittain hyviä, Sitten taas välillä tulee ihan käsittämättömiä ratkaisuja ja katsomoon näyttää siltä, että mies pelaa laput silmillä. Laukaus ei nyt ole kovin kummoinen, mutta jotain ominaisuuksia hänellä on, mitä hyvältä kiekolliselta puolustajalta tarvitaan. Sitten on kuitenkin se toinen puoli. Minä en tällä hetkellä osaa sanoa, kuinka isoa kiekollista roolia Rafkin voisi onnistuessaan ottaa. Jürgensin osalta olen myös miettinyt, että millaista kiekollista roolia hän voisi ottaa, koska hän on minun silmissäni profiloitunut aika vahvasti puolustavaksi puolustajaksi.

Vallitsevassa tilanteessa todellakin toivon, että Jimi Suomi nostaisi selvästi tasoaan ja tekisi läpimurron. Hänellä on paljon sellaisia ominaisuuksia, joiden perusteella hän voisi olla laadukas kiekollinen puolustaja. Viime kausi oli surkea, mutta ei hirveästi päässyt pelaamaan. Viime kauden pelitapa tosin oli myös sellainen, joka ei todellakaan sovi Suomen tyyppiselle pelaajalle. Pakko tässä nyt on toivoa, että Suomi todellakin tekee läpimurtonsa, koska muuten on ongelmia luvassa. Kun Tepsi tiedotti Suomen loukkaantumisesta, niin olisi voinut samalla kertoa arvion, kuinka pitkään pelaaja on poissa. Toivottavasti on täydessä pelikunnossa, kun kausi alkaa. Jos Tepsi pelaa vähänkään samanlaisia peliä, kuin mitä Kalpa pelasi, niin tämä ehdottomasti suosii Suomea. Suomen heikkoudet ovat nimenomaan puolustamisessa, mutta eiköhän tarpeeksi hyvin pärjää, kun vierellä on esim. Arell tai Lauridsen. Sitten joukkueessa on tietenkin Mitja Jokinen, jolla on kaikki eväät olla tulevaisuudessa laadukas kiekollinen pakki. Hänen aikansa ei vielä ole, vaikka varmaan pääsee kokeilemaan liigassa.

Tässä kohtaa täytyy myös ihmetellä DeNaplesin hankintaa. Kyseessä on toki try-out ja hänet on helppo lähettää kotimatkalle, jos ei tuo joukkueelle mitään lisäarvoa. Hän ei vaikuta kiekolliselta puolustajalta vaan peruspakilta. Täytyykin nyt ihmetellä, miksi on hankittu testiin peruspuolustaja, kun kokoonpanossa olisi tarvetta kiekolliselle puolustajalle. Tepsillä on hyvä ja laadukkaita oman pään luutia ja sitten nousevana nimenä Lehtonen. En nyt näe, mitä lisäarvoa DeNaples joukkueeseen olisi tuomassa. Mieluummin olisin ottanut testiin pakin, jonka vahvuudet ovat kiekollisella pelaamisessa. Tämä ei nyt ihan avaudu minulle.

Pakkiparit:

Johansson-Arell
Jürgens-Rafkin
Suomi-Lauridsen
Lehtonen

+ Sevänen, DeNaples, Jokinen.


Hyökkäysosaston osalta ketjut voisivat mennä ehkä tällä tavalla:

Nurmi-Fröberg-Palmu
Marjala-Intonen-Dudas
Munkki-Talvitie-Jokinen
Väisänen-Jasu-Haapanen

+ Hemming, Lindsten, Hakala, Koskinen

Jos lähdetään liikkeelle positiivisista asioista, niin Tepsillä on ensimmäistä kertaa aikoihin neljä oikeaa sentteriä, kun kausi on alkamassa. Nyt ei ole enää tilannetta, että pitää laittaa umpilaituri sentteriksi, kun joukkueesssa on vain kolme sentteriä. Toki ei sentteriosasto loukkaantumisa kestä yhtään eli ei senttereistä ylitarjontaa ole. Fröberg voi olla hyvä ja pisteitäkin voi mukavasti tulla, vaikka ei hän mikään Ishakovin tyylinen kikkakone ole, joka tarjoaa näyttäviä syöttöjä. Osaa ilmeisesti rakentaa peliä. Sitä voi miettiä, että puuttuuko keskikaistalta vieläkin pelintekovoimaa ja luovuutta. Toki esim. Marjala ja Munkki pystyvät tekemään peliä ja luovuuttakin löytyy. Keskikaista näyttää ihan hyvältä. Intosen pitäisi pystyä nostamaan tasoaan taas pykälän verran. Vähän kaipaisin häneltä lisää näyttöjä, mitä tulee pelinrakenteluun. Talvitie voi olla yksi kauden yllättäjistä, vaikka vaikea arvioida, millaisia tehoja voisi olla tulossa.

Laituriosastolta Nurmi ja Palmu ovat liigan parhaimmistoa. Marjalan ja Munkin esityksiä odotan mielenkiinnolla. Uskon, että ainakin toinen tekee todellisen läpimurtonsa ja hyvät tehot. En pidä ollenkaan mahdottomana, että molemmat tekisivät reilusti tehopisteitä. Jere Jokisen hankintaa ihmettelen. Kallio tuntui haastattelussa olevan kovasti sitä mieltä, että Jokisella olisi eväät olla joukkueen maalitykki ennemmin tai myöhemmin. No katsotaan. Ei kai se mahdotonta ole. Ketjuhahmotelmissani laitoin nyt Dudaksen kakkosketjuun. Ihan mielenkiintoinen hankinta ja annetaan mahdollisuus näyttää osaamisensa. Kakkosketju on kyllä laitureiden osalta iso kysymysmerkki. Paljon lepää sen varassa, että esim. Munkki tai Marjala pystyvät tekemään todellisen läpimurtonsa. Paljon on myös sen varassa, että Dudas osoittautuu vahvistukseksi tai sitten Jokinen yllättää kaikki. Toki Haapaselle voisi antaa mahdollisuuden kakkosketjussa, mutta näen hänet mieluummin omassa tutussa roolissaan. Haapasen osalta hämmentävää on se, että hän saattaa ensin veivata vastustajan pelaajat ihan solmuun, mutta jäätyy ihan täydellisesti, kun pitäisi antaa ratkaiseva maalisyöttö tai itse viimeistellä. Minä olisin toivonut, että 2.ketjuun olisi vielä hankittu hyvä, varma ja luotettava maalintekijä.

Laitureiden osalta Nurmesta ja Palmusta ei tarvitse olla huolissaan, mutta muuten ollaan pitkälti sen varassa, että Dudas osoittautuu löydöksi ja nuoret pelaajat pystyvät tekemään läpimurron. Kyllä tässä taas on riskit olemassa siihen, että maalien tekeminen ja pelien ratkaiseminen jää parin pelaajan harteille. Täytyy muistaa, että Tepsi operoi paljon pienemmällä pelaajabudjetilla kuin kärkiseurat. Väistämättä tämä näkyy.

Mielenkiintoista nähdä, millaista peliä Miettisen Tepsi tulee pelaamaan. Toivottavasti nähdään viihdyttävämpää peliä, kuin viime kaudella. Tepsi vaikuttaisi olevan tällä hetkellä ylemmässä keskikastissa. Paljon on epävarmuutta ilmassa. Nuorilta pelaajilta vaaditaan tason nostoa ja sitä, että pystyvät nousemaan avain pelaajien rooliin. Suomen on melkeinpä pakko onnistua. Dudas on ihan mielenkiintoinen hankinta, mutta olisin itse hankkinut kakkosketjun toiseen laitaan varmemman kortin. Toisessa laidassa olisi sitten voinut olla Marjala tai Munkki yrittämässä läpimurtoa. Nyt siellä on kaksi enemmän tai vähemmän varmaa korttia.

Mielenkiintoista olisi tietää, millaista roolia Korpikoskelle oli kaavailtu alkavalle kaudelle. Minun silmääni näyttää siltä, että hänelle olisi kaavailtu ihan kunnon roolia. Minua ei valitettavasti yllätä, ettei Korpikoskesta ole apua alkavalla kaudella. Ei voi mitään, mutta Korpikosken viimeiset vuodet Tepsissä ovat ihan fiasko. Jos minä olisin Kallio, niin ottaisin puhelimen käteen ja soittaisin esim. Ässistä tutulle Wännströmille ja tarjoaisin sopimusta.
 
Viimeksi muokattu:

Spine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uramaton Turun Palloseura
Jos tarkoitit C:n kannalta, niin ei pelota. Ikää tulee, sille ei minkään mahda. Koko joukkueen taso viime kaudella oli mitä oli, niin eipä tuo juuri pelota.
Ymmärrän kyllä mitä haet tällä takaa, mutta ei pelota.

Siis kyllähän Jasu on itseoikeutetusti C ensikaudella eikä mitään sitä vastaan. Jotenkin vain kauden aikana pisti silmään, että Jasu ei ollut enää niin hyvä mitä oli aikaisemmin. Etenkin sen loukkaantumisensa jälkeen oli mielestäni kuin varjo siitä taistelevasta ja yllättävän jalkavasta Jasusta.
 

Manlow

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Siis kyllähän Jasu on itseoikeutetusti C ensikaudella eikä mitään sitä vastaan. Jotenkin vain kauden aikana pisti silmään, että Jasu ei ollut enää niin hyvä mitä oli aikaisemmin. Etenkin sen loukkaantumisensa jälkeen oli mielestäni kuin varjo siitä taistelevasta ja yllättävän jalkavasta Jasusta.
Juu, muistan myös nämä hieman yllättävät ja turhat jäähyt Jasulta. Muutta en sillain kauheen huolissani olis hänestä ainakaan tässä vaiheessa vielä.
 

HC Hetu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Hyvää pohdintaa @Suurmestari, helppo olla oikeastaan kaikesta samaa mieltä. Mitä tulee kiekollisiin pakkeihin niin tosiaan uskon että Rafkinille on kasattu isot paineet nousta uudelle tasolle. Jotenkin tuntuu että kaveri on niin luupää hyvällä tavalla että kuuppa kyllä kestää mutta onko se, kiekollisuus siellä vai onko vain harhaa että siellä sitä olisi. Luulen myös että Tomppa on ajatellut Jurgensin ottavan myös kiekollisemman roolin mitä sai Tapparassa. Jimi Suomen tilanteesta olisi ollut kiva kuulla lisää. Ollaanko siellä saikuteltu kenties koko kesä ja onko päässyt lainkaan treenaamaan? Alaraaja vai yläraaja ja kauanko on vielä saikulla? Uskomattoman vaikeeta tämä tiedottaminen.. Joo joo, tiedän että ei saa kaikkea kertoa mutta kuitenkin, kiva olisi tietää.
Intoselle kyllä on myös paljon odotuksia, intti ei oo enää selitys joten saa antaa tulla. Toki, eikös sekin saikulla ole ja vamman kestosta ja vakavuudesta ei myöskään mitään tietoa.
 

alessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Markus Nurmi, Leevi Teissala, Lukas Wernblom
Hyvää pohdintaa @Suurmestari, helppo olla oikeastaan kaikesta samaa mieltä. Mitä tulee kiekollisiin pakkeihin niin tosiaan uskon että Rafkinille on kasattu isot paineet nousta uudelle tasolle. Jotenkin tuntuu että kaveri on niin luupää hyvällä tavalla että kuuppa kyllä kestää mutta onko se, kiekollisuus siellä vai onko vain harhaa että siellä sitä olisi. Luulen myös että Tomppa on ajatellut Jurgensin ottavan myös kiekollisemman roolin mitä sai Tapparassa. Jimi Suomen tilanteesta olisi ollut kiva kuulla lisää. Ollaanko siellä saikuteltu kenties koko kesä ja onko päässyt lainkaan treenaamaan? Alaraaja vai yläraaja ja kauanko on vielä saikulla? Uskomattoman vaikeeta tämä tiedottaminen.. Joo joo, tiedän että ei saa kaikkea kertoa mutta kuitenkin, kiva olisi tietää.
Intoselle kyllä on myös paljon odotuksia, intti ei oo enää selitys joten saa antaa tulla. Toki, eikös sekin saikulla ole ja vamman kestosta ja vakavuudesta ei myöskään mitään tietoa.

Tähän on tartuttava sen verran, että Jürgens on aivan varmasti tullut hakemaan isompaa ja kiekollisempaa roolia Turkuun kuin mitä Tapparassa sai - ja mulla on vahva usko siihen, että myös pystyy huutoon vastaamaan. Ei ole juuri Tapparassa päässyt kiekollista roolia pelaamaan, mutta sellainen häneltä on ainakin menneisyydessä onnistunut.
 

mikkelson

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Nyt kun koko viime kauden kapteenisto jatkaa niin pitäisin erikoisena jos heillä ei olisi kirjainta rinnassaan myös alkavalla kaudella. Korpikosken paikan joku tietysti ottaa. Paljon hyviä vaihtoehtoja. Lauridsen, Nurmi, Palmu etunenässä. Nurmi olisi sikäli luonnollinen kun pitkällä sopparilla palasi. Ei sillä lopulta niin merkitystä. Pääasiassa että löytyy niin pelillisiä johtajia kuin pukukoppijohtajia.
 

Suurmestari

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Hyvää pohdintaa @Suurmestari, helppo olla oikeastaan kaikesta samaa mieltä. Mitä tulee kiekollisiin pakkeihin niin tosiaan uskon että Rafkinille on kasattu isot paineet nousta uudelle tasolle. Jotenkin tuntuu että kaveri on niin luupää hyvällä tavalla että kuuppa kyllä kestää mutta onko se, kiekollisuus siellä vai onko vain harhaa että siellä sitä olisi. Luulen myös että Tomppa on ajatellut Jurgensin ottavan myös kiekollisemman roolin mitä sai Tapparassa. Jimi Suomen tilanteesta olisi ollut kiva kuulla lisää. Ollaanko siellä saikuteltu kenties koko kesä ja onko päässyt lainkaan treenaamaan? Alaraaja vai yläraaja ja kauanko on vielä saikulla? Uskomattoman vaikeeta tämä tiedottaminen.. Joo joo, tiedän että ei saa kaikkea kertoa mutta kuitenkin, kiva olisi tietää.
Intoselle kyllä on myös paljon odotuksia, intti ei oo enää selitys joten saa antaa tulla. Toki, eikös sekin saikulla ole ja vamman kestosta ja vakavuudesta ei myöskään mitään tietoa.

Kun pakkikalustoa katselee, niin kyllä varmaan toimistolla ja penkin takana odotetaan Rafkinilta selvää tason nostoa. Kuten sanoit, niin eiköhän Rafkinin kuuppa kestä paineet. Toinen asia on sitten tämä, että onko hänellä oikeasti potentiaalia kasvaa hyväksi kiekolliseksi puolustajaksi. Onko hänellä oikeasti kiekollista osaamista ja kykyä kiekolliseen peliin vai onko kyseessä harhaa? Rafkin on tietyllä tavalla ristiriitaisia fiiliksiä aiheuttava pelaaja. Välillä tuntuu, että hän lukee peliä hyvin ja sitten taas välillä näyttää siltä, ettei hän osaa lukea tilanteita ollenkaan. Joo hän on nuori pelaaja, mutta on hän kuitenkin pelannut liigassa jo kaksi täyttä kautta ja yli puolet viime kaudesta.

Luultavasti olet oikeassa ja Jürgensin osalta Kallio on ajatellut hänen ottavat isompaa kiekollista roolia täällä kuin, mitä Tapparassa sai. Tapparassa kiekollinen rooli jäi sattuneesta syystä pieneksi. @alessi tuossa mainitsikin, että Jürgens on urallaan aikaisemmin pelannut kiekollisemmassa roolissa. Uskotaan siis, että kiekollinen rooli häneltä onnistuu.

Suomen ja Intosen tapauksessa on taas jälleen kerran ihmeteltävä Tepsin tiedotuspolitiikkaa. Ei viestinnän pitäisi mitään rakettitiedettä olla. Molempien tilanne kiinnostaa erityisen paljon, koska molemmat ovat nousevia nimiä ja Tepsin menestys oikeastaan vaatii molempien onnistumista. Joo ei kaikkea saa kertoa. Voisi ihan hyvin kuitenkin kertoa, että onko pystynyt treenaamaan koko kesänä tai onko osittain pystynyt treenaamaan. Ylimalkaisesti voi kertoa, että onko esim. yläraajavamma. Varmasti on mahdotonta päivän tarkkuudella arvioida, milloin on pelikunnossa, mutta voi sitä antaa jonkun arvion. Esimerkiksi voisi kertoa, että parin viikon päästä pystyy treenaamaan normaalisti ja siitä pari viikkoa, niin on peliknnossa.

Samaa mieltä, että Intosen osalta on kovat odotukset ja nyt pitää ottaa se seuraava askel. Hänkin on sairaslomalla, eikä ole tietoa kesäharjoittelun laadusta/onnistumisesta. Minulle on vähän mysteeri, että mihin Intosen eväät lopulta riittävät. Jos sentterin tontilla haluaa menestyä, niin aloitustaidon pitäisi parantua samoin pelintekotaidon. Melkein näkisin Intosen ennemmin laiturina. Vähän epäilyttää, että riittääkö kärkisentterin rooliin ominaisuudet.
 

Juketsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS
Tähän on tartuttava sen verran, että Jürgens on aivan varmasti tullut hakemaan isompaa ja kiekollisempaa roolia Turkuun kuin mitä Tapparassa sai - ja mulla on vahva usko siihen, että myös pystyy huutoon vastaamaan. Ei ole juuri Tapparassa päässyt kiekollista roolia pelaamaan, mutta sellainen häneltä on ainakin menneisyydessä onnistunut.
Jotenkin muistan, että Pelsuissa Jurgenssi pelasi kiekollisempaa roolia ja oli jopa ihan hyvä siinä.
 

jelnausen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tässä yhteydessä on kyse tasan liiga-joukkueen urheilullisesta tuloksesta eikä mistään muusta. Suomessa ainoat työehtosopimusten ulkopuolella toimivat henkilöt ovat osakeyhtiöiden toimitusjohtajat jotka voidaan potkia pihalle jos touhu ei miellytä.

Voin olla väärässä mutta en usko, että on mahdollista tehdä valmentajalle määräaikaista sopimusta missä olisi ehtona urheilullinen menestys ja jos ei tavoite täyty niin sopimus puretaan ilman korvausta.

Työsopimuksen irtisanomiseen ei kauheasti perusteita löydy muuta kuin rikostuomio tai toistuva tehtävien laiminlyönti. YT-neuvottelut vaaditaan yli 15hlö kokoisessa yhtiössä.

Jos puhun palturia niin saa korjata. Muutama olut on tullu nautittua.

Aihe ei tänne varmaan kuulu ja jauhettu ihan tarpeeksi. Mietin vaan, että kun Ahokas tuossa haastattelussa sanonut, että "määräaikaista sopparia vuosi jäljellä, joten en pudonnut tyhjän päälle", ni onko mitään sopimusta edes purettu ennenkuin Ahokas löytänyt uuden työnantajan.

Eikös siis teoriassa ole mahdollista, että tuossa vaiheessa soppari purettu yhteisymmärryksessä ilman korvauksia kun Ahokas on löytänyt uuden työnantajan. Eli, että TPS ei enään mitään maksaisi tms.

Ihan noin seurankin kannalta, että jos kerran uusi valmentaja päätetty ja vanhan kanssa määräaikainen soppari, ni eikö ihan sama ole ilmoittaa ettei palveluksia tarvita ja palkan maksu jatkuu. Mitä hyötyä purkaa sopparia, jos jokatapauksessa maksetaan loppu palkka. Ja tosiaan kun missään ei käsittääkseni ole kummankaan suulla sanottu, että sopimus olisi purettu. Päinvastoin.

Itse en ole sopimusten asiantuntija, mutta tuli vain mieleen.
 
Lindberg on muuten NCAA sarjan kaikkien aikojen 8. paras maalivahti. Sarjaa on kuitenkin pelattu jostain Korean sodasta asti ainakin. Kolme kautta siellä kuitenkin tahkosti, joten mistään parin matsin tilastoharhasta ei ole kyse.

Torjuntaprosentilla mitattuna kyllä. Hienon yliopistouran Lindberg pelasi. Ammattilaisena AHL:ssä meni myös hyvin, mutta loukkaantumiset tekivät kausista rikkonaisia. Nyt Liigassa seuraava steppi ja sarjan kärkimolarien joukkoon.
 

Manlow

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Torjuntaprosentilla mitattuna kyllä. Hienon yliopistouran Lindberg pelasi. Ammattilaisena AHL:ssä meni myös hyvin, mutta loukkaantumiset tekivät kausista rikkonaisia. Nyt Liigassa seuraava steppi ja sarjan kärkimolarien joukkoon.
Toivotaan, että näin olisi. Potentiaali kävisi toteen, niin sehän olisi parasta mitä tällä hetkellä vaan voi toivoa. Oliko muuten tietoa minkälaisia loukkeja Lindbergillä ollut?
Jos toistuu tai tulee uusia, niin aika heikoilla jäillä ollaan Anttilan kanssa.
 

Suurmestari

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Turun Sanomien haastattelussa Miettinen kertoi Jimi Suomen palaavan treenivahvuuteen todennäköisesti ensi viikolla. Intonen on sivussa useita viikkoja. Täytyy nyt vähän ihmetellä, miksi Tepsi ei voinut toissapäivänä omassa tiedotteessaan kertoa tätä asiaa. Ei viestintä nyt mitään rakettitiedettä ole.

Intosen loukkaantuminen tuli nyt huonoon aikaan. Sen verran hänellä on jo pelejä liigassa takana, että alkavalla kaudella pitäisi ruveta tulemaan sellaisia näyttöjä, jotka antavat viitteitä siihen, että rahkeet riittäisivät liigassa kärkiketjujen sentterin rooliin. En ole vielä täysin vakuuttunut siitä, että Intonen olisi mestaruutta tavoittelevan joukkueen 1.sentteri tai 2.sentteri. Sitäkin olen miettinyt, että olisiko laiturin tontti hänelle kuitenkin parempi. Kaipaisin kärkiketjun sentteriltä vähän enemmän luovuutta ja pelintekotaitoa.

Miettinsen kertoi haastattelussa, että Korpikosken tilanne (kausi todennäköisesti paketissa) on tiedetty jo kauan ja asiaan on varauduttu. Minä en nyt kyllä tiedä, että kuka on ajateltu korvaavaksi pelaajaksi. Jos korvaavaksi pelaajaksi on Dudasia ajateltu, niin kovalla riskillä mennään. Kuten aikaisemmin kirjoitin, niin kakkosketjun toisessa laidassa voi olla ihan hyvin potentiaalinen nouseva nimi, mutta silloin toisessa laidassa pitää olla hyvä ja suoritusvarma maalintekijä, joka pystyy tasaisesti tekemään tulosta. Nyt kakkosketjun molemmissa laidoissa tulee olemaan pelaaja, joka on enemmän tai vähemmän kysymysmerkki. Tämä nyt sillä oletuksella, että Nurmi ja Palmu pelaavat samassa ketjussa. Vallitsevassa tilanteessa voisi olla parempi, että pelaavat eri ketjuissa.
 

alessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Markus Nurmi, Leevi Teissala, Lukas Wernblom
Turun Sanomien haastattelussa Miettinen kertoi Jimi Suomen palaavan treenivahvuuteen todennäköisesti ensi viikolla. Intonen on sivussa useita viikkoja. Täytyy nyt vähän ihmetellä, miksi Tepsi ei voinut toissapäivänä omassa tiedotteessaan kertoa tätä asiaa. Ei viestintä nyt mitään rakettitiedettä ole.

Intosen loukkaantuminen tuli nyt huonoon aikaan. Sen verran hänellä on jo pelejä liigassa takana, että alkavalla kaudella pitäisi ruveta tulemaan sellaisia näyttöjä, jotka antavat viitteitä siihen, että rahkeet riittäisivät liigassa kärkiketjujen sentterin rooliin. En ole vielä täysin vakuuttunut siitä, että Intonen olisi mestaruutta tavoittelevan joukkueen 1.sentteri tai 2.sentteri. Sitäkin olen miettinyt, että olisiko laiturin tontti hänelle kuitenkin parempi. Kaipaisin kärkiketjun sentteriltä vähän enemmän luovuutta ja pelintekotaitoa.

Miettinsen kertoi haastattelussa, että Korpikosken tilanne (kausi todennäköisesti paketissa) on tiedetty jo kauan ja asiaan on varauduttu. Minä en nyt kyllä tiedä, että kuka on ajateltu korvaavaksi pelaajaksi. Jos korvaavaksi pelaajaksi on Dudasia ajateltu, niin kovalla riskillä mennään. Kuten aikaisemmin kirjoitin, niin kakkosketjun toisessa laidassa voi olla ihan hyvin potentiaalinen nouseva nimi, mutta silloin toisessa laidassa pitää olla hyvä ja suoritusvarma maalintekijä, joka pystyy tasaisesti tekemään tulosta. Nyt kakkosketjun molemmissa laidoissa tulee olemaan pelaaja, joka on enemmän tai vähemmän kysymysmerkki. Tämä nyt sillä oletuksella, että Nurmi ja Palmu pelaavat samassa ketjussa. Vallitsevassa tilanteessa voisi olla parempi, että pelaavat eri ketjuissa.

Olen täysin samaa mieltä kirjotuksestasi koskien laiturien tehokkuutta, mutta ei ole kauaa aikaa kun @Juippi mainitsi että laituriosastolla on nappi todella herkässä reagoimaan, jos ei lähde. Lähtökohtaisesti Juipin kirjoitukset ovat olleet hyviä ja jonkunlaista tietoa / hajua on ollutkin usein tilanteesta, joten en nyt vielä paniikkinappulaa tuon osalta painaisi. Laituri on todennäköisesti helpoin rooli koko lajin mittapuulla täyttää kesken kauden.

Eiköhän tässä katsota ensin harkkamatsit ja treenit ja seurataan miten Dudas, Marjala, Munkki, Jokinen, Väisänen yms. pärjäävät. Nuoria kavereita kaikki ja miksei joku heistä voisi tehdä "Pärssiset" ja nousta johtavaksi pelaajaksi. Eihän mikään tuota puolla (mutta ei toisaalta vastustakaan) mutta kyllä tässä laitureiden osalta aikaa on.
 

Suurmestari

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Olen täysin samaa mieltä kirjotuksestasi koskien laiturien tehokkuutta, mutta ei ole kauaa aikaa kun @Juippi mainitsi että laituriosastolla on nappi todella herkässä reagoimaan, jos ei lähde. Lähtökohtaisesti Juipin kirjoitukset ovat olleet hyviä ja jonkunlaista tietoa / hajua on ollutkin usein tilanteesta, joten en nyt vielä paniikkinappulaa tuon osalta painaisi. Laituri on todennäköisesti helpoin rooli koko lajin mittapuulla täyttää kesken kauden.

Eiköhän tässä katsota ensin harkkamatsit ja treenit ja seurataan miten Dudas, Marjala, Munkki, Jokinen, Väisänen yms. pärjäävät. Nuoria kavereita kaikki ja miksei joku heistä voisi tehdä "Pärssiset" ja nousta johtavaksi pelaajaksi. Eihän mikään tuota puolla (mutta ei toisaalta vastustakaan) mutta kyllä tässä laitureiden osalta aikaa on.

Joo ei tässä ole syytä paniikkinappulaa painaa pohjaan. Tykkään kyllä siitä, että nuorille pelaajille annetaan vastuuta ja näyttöpaikkoja. Toisaalta kyllä niitä jo näyttönsä antaneita varmoja korttejakin olisi joukkueessa syytä olla. Fakta on myös se, että niin kauan, kun pelaajabudjetissa annetaan muille kärkipään joukkueille reilusti tasoituta, niin se näkyy materiaalissa. Silloin on pakko panostaa nuoriin ja sitten tehdä näitä löytöjä esim. Ishakov tai Kestner. Hyökkääjien osalta hankinnat eivät ole kaikilta osin onnistuneet viime vuosina. Toivotaan, että Dudas yllättää kaikki ja siinä on uusi Kestner meille.

Hyviä laitureita on kyllä kesken kauden helpointa löytää, jos vahvistusta tarvitaan. Odotan mielenkiinnolla esim. Marjalan, Munkin ja Hakalan esityksiä. Olisi mielenkiintoista tietää, että onko joukkueessa ajatuksena tehdä Munkista sentteri, vaikka onkin laituri koulutukseltaan. Viime kaudella joutui pelaamaan sentterinä, mutta ei se nyt ihan huonosti mennyt. Ihan hyvä, jos joukkueesta löytyy myös pelaaja, joka pystyy pelaamaan tarvittaessa kahdella eri pelipaikalla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös