TPS kaudella 2015–2016 – Palloseuran kunnianpalautus osa xxx

  • 561 335
  • 1 856

Rote Sau

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS + länsirannikko
Lukaisin tänään tossa huoltoasemalla pikaisesti päivän Turun Sanomat ja siellä oli pieni juttu Kallion sopimuksesta. Silmiin pisti kuva, missä Kallio on Tepsin pukukopissa oman paikan edessä ja oman paikan päällä nimilappu; T.Kallio #17

En sitten tiedä nappaako Kallio Tadakselta tuon #17 vai mikä on homman nimi. Mietin että äkkiäkös sen tuolta Tepsin kotisivuilta tarkistaa nuo pelaajien pelinumerot, mut ei oo kettää viel ehtiny päivittää tota joukkue osioo..

Joo mistään en löytänyt tuota Kallion numeron "virallistamista" seuran puolelta, niin menin sillä mitä EP sanoi sen olevan, eli #71. Tottakai Kallion luulisi ottavan #17 niinkuin ennen ja näin siis vissiin kävikin. Kumen numero on sitten mitä on..
 

Mas@

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Lassi Etelätalo
Kuten Rote Sau vihjaisi, jos pakkeja tuloo vain yksi niin sen on oltava fyysinen peruspakki. Jos taasen kaksi niin toisena kelpuuttaisin sen Kousan...
 

Mechalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Idän ihme, Honka
Kun tuossa erään Tepsi-fanikaverini kanssa pähkäilimme ketkä saavat kirjaimet rintaansa niin mieleeni tuli kaksi kapteenistovaihtoehtoa:

Kallio - C
Nummelin - A
Pikkarainen - A

tai

Nummelin - C
Kallio - A
Pikkarainen - A

Mitäs veikkaatte, kumpi on todennäköisempi vaihtoehto?
 

Rote Sau

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS + länsirannikko
Mä sanon oman ehdotuksen;

Kallio - C
Nummelin - A
Perrin - A
(Pikkarainen - A, jos mennään 3 varakapteenilla)

Johtajuutta joka lähtöön!
 

Mechalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Idän ihme, Honka
Mä sanon oman ehdotuksen;

Kallio - C
Nummelin - A
Perrin - A
(Pikkarainen - A, jos mennään 3 varakapteenilla)

Johtajuutta joka lähtöön!
Niin tietysti, Perrinin unohdin täysin. Ja omasta mielestäni Kallion valintaa kapteeniksi puoltaa se että mies johdatti Växjön viime kaudella mestaruuteen nimenomaan joukkueen kapteenina.
 

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS - Connorit Bedard & McDavid
Ei nyt mitään uutta tai yllättävää, mutta TPS siis etsii Antero Niittymäen suusta kuultuna tosiaan vielä sitä yhtä puolustajaa. Tämä käy ilmi YLEn tekemästä jutusta, jossa arvioitiin TPS:n tulevan kauden joukkuetta ja sitä, että päättyykö konttaus "sarjan kovimmalla hyökkäyskalustolla"? Alla vielä poiminta Niittymäen sanomisista:

URHEILUTOIMENJOHTAJA ANTERO NIITTYMÄKI: "Kallion myötä joukkue alkaa näyttää melkein valmiilta. Haimme markkinoilta turkulaisuutta ja urheilullisuutta. Ensimmäisessä on onnistuttu nykypäivän mittareilla hyvin, ja valmentajien kanssa käytyjen keskustelujen perusteella urheilullisuuskin on hyvällä mallilla - ryhmä on ollut kesällä erittäin aktiivinen ja omatoiminen ryhmä, juuri kuten haluammekin, ja pelaajat ovat innoissaan alkavasta kaudesta sekä tekemistämme muutoksista. Yksi puolustaja on vielä hakusessa, katsotaan mitä sen suhteen tapahtuu lähiviikkojen aikana. Henrik Tallinderin kanssa on keskusteltu hyvässä hengessä, mutta muutossa Eurooppaan perheen kanssa monen Amerikan-vuoden jälkeen on monta liikkuvaa osaa, joista kaikki vaikuttavat kaikkeen."

Ja linkki juttuun: Päättyykö TPS:n konttaus sarjan kovimmalla hyökkäyskalustolla? - ”Pelaajat ovat innoissaan alkavasta kaudesta” | Yle Urheilu | yle.fi
 

Silencie

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Eilen siis oli joukkueen ensimmäiset höntsätreenit. Mitään ohjattua ei siis kai tällä viikolla pykälien mukaan saa pitää, vaikka valmentajat mukana saa kuitenkin olla. Oli siellä Kalliokin jo ollut, vaikka piti vasta ensi viikolla.

Aika nahkealta näyttää, jos yksi pakki on vaan tulossa. Oli se sitten Tallinder tai ei.
 

Fremont

Jäsen
Ei nyt mitään uutta tai yllättävää, mutta TPS siis etsii Antero Niittymäen suusta kuultuna tosiaan vielä sitä yhtä puolustajaa. Tämä käy ilmi YLEn tekemästä jutusta, jossa arvioitiin TPS:n tulevan kauden joukkuetta ja sitä, että päättyykö konttaus "sarjan kovimmalla hyökkäyskalustolla"?
i

En nyt tiedä onko hyökkäys sarjan kovin, mutta kilpailukykyinen toki. Silmiinpistävää rosterissa poikkeuksena edellisiin kausiin on kuitenkin se, että kauden 16-17 runko on erittäin hyvällä mallilla. Itselleni riittäisi mainiosti mikäli Tepsi pystyy pelaamaan siedettävää peliä ja kehittämään nuorisoa tulevalla kaudella, ja täräyttää sitten hieman korkeammalle sillä seuraavalla. Sanoisin että pullat on uunissa, nyt vain pientä kärsivällisyyttä ettei suu pala.
 

Mas@

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Lassi Etelätalo
Ei minustakaan hyökkäysmateriaali ole sarjan kovin. Näkisin että:

Hyökkäys top4
Puolustus top10 *1
Maalivahdit top3 *2
Valmennus top5 *3

*1 tämän hetken pelaajistolla, ilman uutta mysteeripakkia
*2 Lassila mukaan lukien
*3 valmennus kokonaisuutena eli Selin, Pikkarainen ja Rintanen. Stounilla statistin rooli. Valmennus tulee todennäköisesti parantamaan erityisesti puolustuksen laatua ja toimivuutta, siksi arvio tällä hetkellä "jopa" top10 pakiston osalta.
 

Mas@

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Lassi Etelätalo
Erittäin mahtava juttu!! Nyt tuntuu vielä paremmalta kuin aiemmin vaikka siirto olikin todennäköinen pidemmän aikaa. Tikkasen tai Nummelinin pariksi ja odotettavissa jämäkkää oman pään peliä sekä ~20 tehopistettä. Taikka miksei E. Erosen pariksi? Tasoittaisi mukavasti materiaalia jolloin parit voisivat olla täten:

Tallinder - Eronen
Mojzis - Tikkanen
Nummelin - Forrström

Ei tuo minusta huonolta näytä?!
 

Fremont

Jäsen
Ei ole ihan minun tapaistani avautua tähän tyyliin, mutta poikkeus vahvistaa säännön: jumaliste, nyt rillataan!

Laittaisin Tallenin myös Tikkasen pariksi, Mojo ja Elmeri pelasivat ihan mukavasti yhteen keväällä. Petun tueksi jäisi sitten Forsström.
 

Jykke1978

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC/FC TPS, Turku Dockers, Adelaide Crows
Tallinderin tulo on kyllä taas loistava asia. Nuorille esimerkkiä ja apua tuomaan kokenut peluri, tästä on hyvä jatkaa kohti kautta ja ehkä parempaa huomista.
 

mikkelson

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Hienoa! Itse olen enemmän kuin tyytyväinen tuohon pakistoon. Loukkaantumisia tulee varmasti mutta minulla ainakin on kova luotto näihin meidän nuoriin poikiin. Etenkin Eroseen ja Keskitaloon.
 
Suosikkijoukkue
HC TPS, Lauri Tukonen
Jotenkin haiskahtaa pieni mediapeli tässä Tallinderin julkistamisessa; huhut AIK:n sopimuksesta, erittäin ympäripyöreät lausunnot vielä eilisessä YLE:n uutisessa Antsalta, loistava ajankohta kun joukkue on palannut jäälle ja hulina seurojen ympärillä on kovimmillaan pitkään aikaan. Jos näin on niin nostan hattua tälle esiintulolle; tuli nimittäin kylmät väreet kun yhtäkkiä uutinen pomppasi silmille. Oli miten oli, mutta hieno päivä tästä tuli.

Tervetuloa Tallen!
 

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS - Connorit Bedard & McDavid
Huhhuh, enpä jaksanut enää uskoa Tallenin tuloon kun täälläkin jo huudeltiin, että herra valitsi AIK:n, mutta niin vain TPS perkele yllätti ja Tallinder nähdään pitkästä aikaa TPS-nutussa ensi (ja toivottavasti sitä seuraavallakin) kaudella! Huikeutta ja vahvistaa todella merkittävästi tuota puolustusta. Ja kuten Mas@ tuossa ylempänä totesi niin ei se puolustus nyt paperilla mitenkään erityisen huonolta näytä, vaikka kapea onkin. Reservistä kuitenkin löytyy monta lupaavaa puolustajaa, jotka kyllä pystyvät paikkaamaan poissaoloja. Tokikaan mitkään Petumaiset 5kk poissaolot eivät tule kyseeseen, mutta parin-kolmen pelin stunttaukset onnistunevat huoletta.

On muuten TPS saanut täksi kaudeksi ainakin kokemusta ja voittamisen kulttuuria ihan mukavasti jos ei muuta. Pelkästään Tallenin, Kallion ja Perrinin mukana on tullut seuraavanlainen paketti kokemusta:

NHL - 1063. 84+217=301 (-28, 518 PIM) | 57. 3+12=15 (+7, 36 PIM)
KHL - 55. 7+12=19 (0, 36 PIM) | 3. 1+0=1 (-2, 16 PIM)
Liiga - 710. 194+342=537 (+91, 423 PIM) | 116. 30+55=85 (+28, 62 PIM)
SHL - 801. 217+265=482 (+51, 752 PIM) | 108. 34+53=87 (+51, 86 PIM)
NLA - 60. 14+28=42 (+9, 40 PIM) | 34. 3+8=11 (0, 36 PIM)
AHL - 228. 51+118=169 (+5, 121 PIM) | 2. 0+0=0 (-1, 0 PIM)

WC - 88. 22+26=48 (+27, 71 PIM)
OG - 11. 2+2=4 (+5, 8 PIM)
International - 156. 31+42=73 (+24, 111 PIM)


Tehopisteet ovat pelaajien kohdalla toissijainen asia ja ensimmäisenä huomio pitäisi kiinnittää noihin pelimääriin ja niiden tuomaan kokemukseen. Eipä paljoa parempaa mentori- ja johtotrioa pysty Tepsille toivomaan. Tuohon kun lyödään vielä Petu päälle niin puhutaan pitkälti päälle 3000 ammattilaisottelun tarjoamasta kokemuksesta. Ja vielä enemmän pelaajien mukana saadaan nimenomaan sitä voittamisen kulttuuria:

NHL Stanley Cup (x1)

MM-Kulta (x1)
MM-Hopea (x3)
MM-Pronssi (x2)
Olympia-Hopea (x1)

SM-liigan mestaruus (x4)
SM-liigan hopea (x2)
SM-liigan pronssia (x3)
SHL:n mestaruus (x3)

European Trophyn voitto (x1)
European Hockey Leaguen voitto (x1)
European Super Cupin voitto (x1)
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Olen mielenkiinnolla seurannut entisen kiistakumppanin ja nykyisen liigan sympatiajoukkueen joukkueen kasaamisstrategiaa. Tepsin menestystä toivon, mutta epäilen, että tässä on kehittymässä iso pannukakku Turun suunnalla, ikävä kyllä. Pari syytä:

- Kaikki avainpelaajat(olettaen, ettei Mikko Rantanen pelaa ensi kaudella Tepsissä) ovat veteraani-ikäisiä ja kaikilla Perriniä lukuunottamatta muutaman viime kauden tehopiste-lukemissa ei ole kehumista. Vähän sellainen fiilis tulee, että aika moni on tullut Tepsiin ottamaan viimeiset "eläke"rahat pois. Ei mikään ideaalitilanne, mutta voi olla toki myös suksee, jos Selin saa luotua "vielä kerran, pojat"-hengen jengiin.

- Tämä viimeksi hankittu Tallinder mm. vaikuttaa varsinaiselta hasbeen-pelaajalta. Tulee mieleen meiltä tapaus Tom Koivisto. Kaikki odottivat hänen olevan se sama vanha loistava "Koikka", joka siirtyi 2000-luvun alussa ulkomaille, totuus olikin sitten jotain ihan muuta... Vertaus Koivistoon ontuu siinä mielessä, että Tallinder pelasi kuitenkin vielä toissakaudella NHL:ssä, mutta mutta...Tallinder on kuitenkin jo 36v pelaten viime kaudella vain 16 ottelua tehoin 1+4 kahdessa eri joukkueessa. Ei mikään lupaava tilasto.

- TPS:n kopissa on suuri määrä vahvoja persoonia Perrinin, Nummelinin ja Kallion muodossa. Miten Selin kykenee pitämään langat käsissään, jos alkaa mennä heikosti?
 

Värilasiton

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Hyvä lisäys, jäi moinen noteeraamatta.
Eipä Tallinder tuollakaan tehoilla juhlinut kun 0+3, mutta mielestäni merkityksellinen tilasto siinä mielessä, että on juurikin ollut ihan pelikuntoinen "koko" kevään. Lie sitten jotain loukkaantumista syksyllä tms?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös