TPS kaudella 2015–2016 – Palloseuran kunnianpalautus osa xxx

  • 561 554
  • 1 856
Suosikkijoukkue
HC TPS, Lauri Tukonen
Onhan tuo hyökkäys jo nyt riittävän hyvä, mutta ihan mutuna veikkaisin Tompan olevan sellainen bonushankinta, johon on saatu mukaan yhteistyökumppaneita rahoittamaan hankintaa mikäli tänne tulee. Jos näin on niin Tompasta ei varmaan pahemmin rahaa jäisi pakistoon vaikka löisi hokkarit naulaan.

Asiaan liittyen taas yksi uusi "uutinen" Tompan tulevaisuudesta, jossa ei nopealla vilkaisulla ollut mitään uutta: http://svenska.yle.fi/artikel/2015/06/02/tomi-kallio-undersoker-skicket-pa-tps

Haiskahtaisi kuitenkin jutun perusteella, että ennen juhannusta saattaisi tulla päätöstä uran jatkosta.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Asiaan liittyen taas yksi uusi "uutinen" Tompan tulevaisuudesta, jossa ei nopealla vilkaisulla ollut mitään uutta - - -
Ainakaan mitään uutta positiivista!

Toisaalta jutussa tulee ihan selkeästi ilmi Kallion suulla miksi päätöksenteko TPS:n suhteen kestää. Samalla se on myös selkeä kannanotto siihen, JOS Kallio ei jatkakaan uraansa tai jatkaa sitä jossain muualla kuin TPS:ssa. JOS Kallio ei pelaa TPS:ssa syksyllä, niin kaikki muut selitykset ovat täyttä paskapuhetta.

"- - - jag vill också se vilket lagbygge TPS tänker ha och vilket skick hela organisationen är i, för sådana bitar har också betydelse."
"TPS är en bekant klubb för mig, men det var 15 år sedan jag spelade där senast, så jag vill undersöka lite hur allting ligger till."

Joukkueen rakenne on tietysti tällaiselle kärkipelaajalle tärkeä, mutta enemmän Tomppa painottaa tuossa haastattelussaan koko organisaation rakennetta. Toisin sanoen hän ei halua työntää käsiään mihinkään paskaläjään uransa viimeiseksi kaudeksi tai viimeisiksi kausiksi. Nämä ovat pelottavia juttuja tietysti, kun muistelee viimeisen parin kauden ajalta vaikkapa Markus Seikolan, Fredrik Norrenan tai Mikko Haapakosken haastatteluja.

06.06.2013 - TPS - täysamatöörien puuhasteluseura osa 3
Markus Seikola, Salon Seudun Sanomat: "Henkilökohtaisesti voin sanoa, etteivät odotukset ole täyttyneet, mitä silloin lupailtiin, kun sopimuksen Tepsin kanssa tein."

14.03.2014 - TS: Hävettää olla Tepsin paita päällä
Fredrik Norrena, Turun Sanomat: "Tämä oli ehdottomasti viimeinen peli, jonka pelasin joukkueessa, jolta puuttuu täysin intohimo pärjätä. En koskaan urallani ole nähnyt tällaista touhua kuin tällä kaudella Tepsissä."

28.01.2015 - YLE: Haapakosken aika TPS:ssä päättyy tähän kauteen
Mikko Haapakoski, YLE: "Minun TPS-jaksoni päättyy tähän kauteen. Aika suurin odotuksin tulin, mutta ei ollut ihan sama seura mistä aikoinaan lähdin."

Haastattelussaan Tomi Kallio sanoo suoraan, että hän on koko uransa ajan valinnut edustamansa seurat huolellisesti. Aika kova homma on UTJ Antero Niittymäellä ja TJ Mika Eskolalla vakuuttaa Kalliolle nyky-TPS ja "huippuorganisaatio" samassa lauseessa.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Lisätään vielä yksi juttu TPS-organisaation nykykunnosta. Nimet organisaatiossa ovat vaihtuneet, mutta ovatko toimintatavat?

28.10.2013 - Kiekkoareena: Mustavalkoiset sinikeltaisissa
Kari Hietarinta, Kiekkoareena:
Tapaus Petteri Nummelin: "Marraskuun lopun ja tammikuun siirtotakarajan välisenä aikana TPS neuvotteli Petun agentti Petteri Lehdon kanssa. TPS:n hallitus oli asettanut sopimuksen reunaehdoiksi sopimuksen keston yksivuotiseksi sekä palkkakatoksi reilusti alle maajoukkuepelaajan ansiotason. Hallituksessa ajateltiin, että paluumuuttajalle ei tarvitse maksaa yhtä paljon kuin vastaavaan rooliin muualta tulevalle."

Kari Hietarinta, Kiekkoareena:
Tapaus Ville Vahalahti: "Ville Vahalahden siirrossa Lukkoon on jo puolestaan jotain niin räikeää, ettei sellaista voi käsittää ammattiurheilussa. Kun TPS:ssä tajuttiin sopimusneuvottelujen kariutuneen Vahalahden kanssa, sai Lukon pelaajakoordinaattori kuulla TPS:n toimistolta, ettei Vahalahtea kannata ottaa, koska hänellä on runsaasti vammoja. Kautta aikojen eniten SM-tason otteluita mustavalkoisissa pelannut Vahalahti sai niin kylmät lähtöpassit, ettei vastaavaa löydy kuin, kyllä – Turusta. Toiseksi eniten pelejä pelannut Numppa Nummelin sai 80-luvun lopulla lukea Turun Sanomista, ettei hänen sopimustaan jatketa."

02.06.2015 - YLE: Tomi Kallio undersöker skicket på TPS
Tomi Kallio, YLE: "Jag vill också se vilket skick hela organisationen är i."
 

snake

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS Saku Koivu, Mikko Koivu, Aatos Koivu
Valovuoden edellä edelliskautta. Silloin kauteen lähdettiin nimimiehillä Seikola & Morrisonn joista ensimmäinen oli klesana, Seigo tuli arpana ja kakkospariin onanoitiin Vittasmäki.

Tallinder - Tikkanen
Mojzis - Eronen
Nummelin - Forström/Dudas?
Friman - Keskitalo
Berger - Reunanen

Palikat ovat Liigaan ihan riittävät mikäli muille kuin Numpalle ei tekijämiehistä tule pitkiä saikkuja. Toki nyt ensin pitäisi sainata se Tallinder ja Mojzis. Jos se tarkoittaa Kallion jäämistä ulos, niin tervemenoa. Hyökkäyksessä pärjää hieman kokemattomampikin, "alapää" tosiaan kuntoon ensin.

Kyllä kyllä, jos ensin saatais pelisysteemit ja joukkuehenki kuntoon niin eihän siellä mitään nimimiehiä edes tarvita, tästä on Saipat ja Kalpat hyviä esimerkkejä. Silti jos ajatellaan Nummelinia niin sieltä ei kauheasti puolustussuuntaan ole apuja. Tallinder ja Mojzis edelleen epävarmoja. Eronen oli hyvä loppukaudesta, mutta on vielä nuori ja kokematon. Tikkanen on tällä hetkellä ainoa pakki joka herättää luottamusta, eikä hänkään mikään jumala ole.Mutta niin kuin on todettu pelisapluunat kuntoon ja kaikille apinaraivo ja logolle taisteleminen kuntoon niin hyvää tulee. Mielellään olisin nähnyt J.Järvistä tepsissä ja puolustavia puolustajia enempi rosterissa.
 

Fremont

Jäsen
Mutta niin kuin on todettu pelisapluunat kuntoon ja kaikille apinaraivo ja logolle taisteleminen kuntoon niin hyvää tulee. Mielellään olisin nähnyt J.Järvistä tepsissä ja puolustavia puolustajia enempi rosterissa.

Tallinder rauhottaisi kyllä melkoisesti tilannetta. Jos puolustuspään kingin hankinta jää johonkin mätäkuuhun, niin tilanne tulee eskaloitumaan vielä nykyistä pahemmaksi kapinaksi kannattajien keskuudessa. Toivottavasti tässä ei seura kuitenkaan paina paniikkinappulaa, ja hanki taas jotain laiskaa pörssikunkkua rahastamaan vain koska fanit urputtavat, ennemmin vaikka tämän hetkisillä nimillä helvetinmoinen joukkuehenki ja tsemppi päällä.
 

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Siirretty toisesta ketjusta.

"Elämäntapaintiaani" ei todellakaan tarkoita Dudasta, vaikka tietyllä tavalla hän voisi olla hyvänä esimerkkinä siitä, miten TPS:n scouttaus toimii. Yksikään toinen liigajoukkue ei vedä vertoja TPS:n toimintamallille. Dudas kun ei tässä suhteessa ole edes ainoa laatuaan TPS:n historiassa. No, onneksi häntä ei vielä ole palkattu, mutta kaikista merkeistä päätellen todennäköisesti palkataan. Arse Vuoren perintö velvoittaa näin tekemään.

No mutta kun sinulla ei ole mitään oikeaa tietoa "TPS:n toimintamallista". Mikäli olet jonkun mallin päässäsi kehitellyt samaan tapaan kuin nämä useimmat viestisi tänne niin älä oikeasti tällä kertaa vaivaudu jakamaan. Aivan täyttä hölynpölyä todennäköisesti. Kekseliäs termi tuo elämäntapaintiaani, en todellakaan käsitä mitä sillä ajat takaa tai keitä pelaajia tarkoitat. Suosittelen lukemaan läpi mitä esimerkiksi nettisanakirjat valottavat kyseisestä termistä.

Oman kylän poikien mainitsemisella en todellakaan tarkoita sitä, että TPS:n pelaajat pitäisi löytyä Turun kaupungin alueelta. Jos TPS:ssä tehtäisiin niin kuin mitä alkuvuodesta ilmoitettiin, että rakennetaan pidemmällä tähtäimellä urheilullisesti menestyvä joukkue, silloin minä käsitän asian niin, että puhutaan, että tähtäin on 3-5 vuoden päässä. Tätä tarkoitusta varten palkattiin uudet valmentajat monivuotisilla sopimuksilla, jotta heillä olisi aikaa ja mahdollisuuksia rakentaa yhtenäinen joukkue, mielellään mahdollisimman suomalainen ja jopa turkulainenkin. Kuitenkin joukkueeseen on hankittu uransa ehtoopuolella olevia "eläkeläisiä", joilla pelivuosia on korkeintaan pari-kolme jäljellä. Miksi näin on tehty? Osa kannattajista tuntuu jopa toivovan, että näitä hankittaisiin vielä muutama lisääkin. Huh huh sentään! On meillä pitkäjänteisyydestä todella monenlaisia käsityksiä.

Nummelin ja Perrin täyttävät määritelmäsi eläkeläisistä. Aivan farssinomaista argumentointia taas. En tiedä miksi edes vaivaudun vastaamaan sinulle, niin sekaisin olet. Mutta yritetään nyt tästä asiasta:

TPS:n ensi kauden rosterissa tulee väkisinkin olemaan paljon nuorta turkulaisverta. Joukkueessa on myös runko säilynyt melko hyvin, eli vaihtuvuutta ei todellakaan ole niin paljoa kuin mitä sinä yleensä esität. Voitko eritellä ketkä noista sopimuspelaajista eivät ikänsä puolesta edusta pitkäjänteisyyttä, muut kuin Numppa ja Perrin?

Olen aivan varma että olet joskus paasannut täällä siitä miten Tepsissä ei ole ykkössentteriä. Nyt kun sellainen löytyy, vieläpä hyvin yksinkertaisilla menetelmillä (saman liigan sisältä siirtyvä pelaaja jonka taso ei 35+ aikanaan ole tippunut ollenkaan, lähes päinvastoin) niin tottakai sekin on väärin menetelty. Myöskin Nummelinin signaamatta jättäminen olisi todennäköisesti sinuun jättänyt todella suuren loven, sillä edustat täällä usein samaa mielipidettä kuin ne muutamat nimimerkit jotka Nummelinia kovasti Tepsiin takaisin huutelivat ja suolsivat seuran suuntaan paskaa kun tämä pelasi Lukossa. En siis oikeasti nyt osta tätä venkoiluasi taas, vaikka jälkimmäinen Nummelinia koskeva oma argumenttini nyt perustuukin omaan olettamukseeni. Mutta kuitenkin, listaapa ne loput eläkeläiset ja elämäntapaintiaanit. Ei, en pidättele täällä hengitystäni mutta yritä nyt silti.

TPS:llä on A-junioreiden ikäisissä pelaajissa poikkeuksellisen monta tulevaisuudessa liigatasolle yltävää talenttia, mutta tuntuu, ettei heistä haluta pitää kiinni, kun esimerkiksi Manu Honkanen ja Bobi Lehtonen nyt viimeiksi päästettiin pois. Ei mukamas heillä taidot riittäneet TPS.ään. Uskokoon ken tahtoo tämänkin skeidan. Moni ei varmaan usko, mutta Mikko Rantanen on ensi syksynä hyvin suurella todennäköisyydellä pelaamassa muualla kuin TPS:n paidassa. Nyt, jos koskaan, pitäisi uskoa omiin, nuoriin, urallaan eteenpäin pyrkiviin pelaajiin eikä eilispäivän eläkeukkoihin.

Kuten sinulle jo huomautettiin, kaivoit tähän kaksi nimeä. Usea muu kiinnitettiin ja todennäköisesti ei oltaisi kiinnitetty ellei uskottaisi että nämä eroset ja kumppanit oikeasti tulevaisuudessa edustaisi Palloseuraa Liigassa. Manu Honkanen, juniorimaajoukkue-taustastaan huolimatta on parina viime kautena polkenut todella pahasti paikallaan kehityksessä. Samaten Mikko Lehtonen pelasi tilastojen valossa niin synkän kauden että ei oikeasti ollutkaan niin suuri menetys kuin mitä tälläkin palstalla aluksi taivasteltiin. Pitäisikö sinun seurata niitä otteluita välillä eikä vain heittää näitä nimiä hatusta?

Muissakin seuroissa (Mestis ja muut sarjat) toki kyllä löytyy potentiaalisia pelaajia. Pitää osata vain löytää oikeat palaset omaan shabloonaan. Kaikki rekrytoinnit joukkueeseen pitäisi palvella sitä, ajatusta, että joukkue on parhaimmillaan 3-5 vuoden päästä. Koska Liigasta ei millään putoa niin kannattaako talouden kustannuksella pyrkiä hakemaan kannettua vettä kaivosta liian aikaisin? Otettaisiin nyt pari seuraavaa vuotta niin, että pistetään joukkue ja myös seuran toimisto sinä aikana kuntoon, jotta tulevalle menestykselle olisi kunnollinen pohja olemassa. Nykyjohto ei tätä valitettavasti pysty toteuttamaan. Uusia ammattitason toimijoita tarvitaan sinne todella kovasti.

Tästä visiostasi olen samaa mieltä, mutta jälleen kerran vain osittain. Turussa ei kovin kauaa oikeasti sidosryhmät odottele isoja nimiä vaan niitä pitää saada heti. On tämän seuran dna:ssa tarjota isoja nimiä ihmeteltäviksi. Tämä on toiminut erittäin usein, mutta Ari Vuoren aikana joukkueiden rakennusprosessit häiriintyivät siitä että Vuori toi liiaksikin näitä kärkinimiä ja unohti joukkueen rakenteen tärkeyden tietyiltä osin. Esimerkiksi ensi kaudella en näe että Niittymäki olisi samaan sortunut, vaikka tuolta vielä kaksi pakkia puuttuukin. TPS on virallisesti ilmoittanut etsivänsä pakkeja markkinoilta, joten uskon että ne kaksi vielä tulevat. Hyökkäys on tasapainoinen monelta osin ja kerrankin meillä on ykkös- ja nelossentterit jengissä. Koska viimeksi? Nuorta voimaakin on kiinnitetty (esim. Virta, Siiki, Karvonen) ja oikeasti hyvät otteet palkittu (esim. Vainiola).

Lisäksi TPS on toiminut Mestiksen osalta omasta mielestäni hyvin vuosien saatossa. Ei ehkä täydellisesti, mutta hyvin. On olemassa useita esimerkkejä pelaajista jotka on hankittu Mestiksestä ja jotka ovat TPS:ssä loistaneet.

Lisäksi silloin kun ei taloudesta käytetty euroja niin sinä olit silloinkin yksi äänekkäimpiä linssiinkusemisesta huutelijoita. Eli en näe taaskaan mitään muuta kuin vähän paksua lätinää tässä jos oikeasti alan palstapreesenssiäsi pidemmäksi aikaa mietiskelemään.

Pisteet kuitenkin siitä että sinulla nyt oli esittää oma skenaario joka voitaisiin toteuttaa. Ja kuten totesin, en pidä sitä täysin hölmönä muutenkaan.

Kyllähän joukkuetta voidaan toki kesäkauden ja jopa sarjakauden aikana täydentää, mutta hyvin tarkkana siinä saa olla, jottei joukkueen sisäinen kemia tärvelly. Tästä kannattaa kysyä tarkemmin Pekka Virralta ja Kai Suikkaselta, jos asia ei itselle muutoin aukene. Sarjataulukko myös kertoo vääjäämättömästi, jos ja kun joukkue ei "puhalla yhteen hiileen".

Silti muutkin seurat täydentävät jengejään milloin milläkin pelaajilla eivätkä ne suoranaisesti vaikuta joukkueiden harmoniaan. Joko tänne on hankittu aina mentaalisesti sopimattomia palasia tai sitten myös valmentajissa on ollut vikaa. Nämä kumpainenkin ovat tunnettuja siitä että vaativat hankintoja, mutta sitten kun niitä tehdään ovat ne yleensä ensimmäisenä julkisesti valmentajan hampaissa koska ovat ulkomaalaisia. Näistä on esimerkit olemassa media-arkistoissa ihan männä vuosilta. Ja joka kerta lähestulkoon Tepsiin tuleva pelaaja on miellyttänyt statukseltaan sekä kannattajia että sidosryhmiä. Näin ollen en 100%:sti usko että ovat aina paskoja scouttauksia vaan että myös valmentajien tapa käsitellä pelaajia vaikuttaa siihen miten hankinnat joukkueen harmoniaan ja dynamiikkaan vaikuttavat. Saat toki olla eri mieltä. Tarkastelisin perspektiivin saamiseksi myös muita Liiga-joukkueita näiden asioiden osalta kuin pelkästään TPS:ää.

Jos joukkue joutuu sarjakauden aikana myllerrykseen, syynä useimmiten on se, että valta- ja vastuusuhteet eivät pelitä joukkueen sisällä. Sen seuraukset näkyvät useimmiten niin, että valmentajalle annetaan kenkää, vaikka hän on tapahtuneeseen usein todella vähiten syypää. Todelliset syypäät lymyilevät verhoissa eivätkä uskalla astua esiin.

Tähän voisi soveltaa osittain ylläolevaa ajattelua. Sekä Pekka Virta (pelitavan muuttumattomuus ja sen itseään jalkaan ampuminen) että Kai Suikkanen (vierastappioiden ennätysputki) saivat monoa enemmän yksittäisten syiden summana, mutta myös julkinen paine oli kummankin kohdalla sietämätön. Se, että tilalle palkattiin jo valmiiksi helpohkosti ennustavissa olevia floppeja, on sitten aivan toinen asia. Jos joukkueen sisällä valta- ja vastuusuhteet eivät pelitä, on valmentaja mielestäni suurin syypää. Eritoten myös siksi että nämä kaksi em. valmentajaa ovat olleet mukana rakentamassa joukkueitaan melko tiiviistikin. Jos taas seurassa kuohuu niin kyllä, valmentajan ja pelaajiston vastuita voi tutkia vähän epäkriittisemmin olosuhteet huomioon ottaen. Potkujen paikat oli silti sekä Virran, että Suikkasen kohdalla.
 

aurajoki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TPS
Koska nyt Scissors näytät haluavan jatkaa tätä turhaa keskustelua tässä toisessa ketjussa, niin jatketaan sitten vielä muutamalla sanalla, vaikka tiedän jo etukäteen, ettei millään, mitä kirjoitan, ole sinuun muuta vaikutusta kuin että olet tasan tarkkaan juuri päinvastaista mieltä. Jo ihan lähtökohtaisesti. Olen päässyt pahasti ihosi alle, kun näin on.

Sanoit olevasi myynnin ja markkinoinnin ammattilainen. Ihmettelen tätä suuresti, koska silloin sinun pitäisi tietää, että ihmismieli on juuri sellainen, ettei yhtä totuutta edes ole olemassa. Eikö sinulle ole tätä opetettu, kun kuvittelet voivasi jankkaamalla ja ylipitkillä viesteilläsi saada ihmiset uskomaan, että juuri sinun totuutesi on se yksi ja ainoa oikea. Ei mitään markkinointia noin tehdä, kyllä sinun se pitäisi tietää.

Kyllä ammattitaitoisen markkinoijan pitäisi lähtökohtaisesti pyrkiä vaikuttamaan mielipiteisiin muilla keinoin kuin esittämällä, että itse on besserwisser.

Sorry off topic, moderaattorit.
 

Starbuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
En ota kantaa kenenkään sanomisiin, mutta mielestäni tässä ollaan nyt tarpeeksi kauan yritetty rakentaa sellaista joukkuetta, joka pääsisi runkosarjasta eteenpäin. Tämä ei voi enää kauaa jatkua. TPS tarvitsee tulevaisuudessa faneja, eikä varmasti monikaan jaksa sellaista joukkuetta kannattaa, joka ei pärjää ikinä. Esimerkiksi uskon, että Chicago Blackhawks saa enemmän uusia faneja vuosittain kuin Edmonton Oilers. Eikä kyse ole kaupunkien väkiluvuista yms, vaan urheilullisesta menestyksestä. Ei siellä pohjalla vaan voi olla joka vuosi, gloryhunttereiden avulla Suomessa tehdään pääosin jääkiekkorahat. Nyt ollaan mielestäni Tepsi-leirissä tehty oikeita hankintoja ja toivottavasti ne kantaa hedelmää. En tarkoita, että nyt pitäisi laittaa mitään All-inniä rahan suhteen, vaan fiksusti kasata joukkue. Jos TPS ei seuraavalla kaudella pääse vähintään sääleihin, niin kyllä tässä alkaa usko loppumaan. Sitten on pakko hakea vauhtia ja itseluottamusta sarjatasoa alempaa, mikäli se vain mitenkään on mahdollista.

Mielestäni suurin kysymysmerkki ensi kauden joukkueessa on puolustus. Jos sinne saadaan pari kovaa jätkää ja rotaatiota, kyllä meidän on pakko olla pudotuspeleissä. Jos taas jätetään kesken, niin siellä 5 viimisen joukkueen joukossa päätetään runkosarja. Hyökkäys ja maalivahdit riittävät vaikka mihin. Ehkä jopa Liigan laadukkaimmat. Täytyy nyt luottaa, että A-P ja A hoitavat meille ne tarvittavat pakit, että ensi kaudesta saadaan ikimuistoinen. Eli siis urheilullisen uskottavuuden palauttaminen.

Myös uusi tiedottaja ja yleis mediahenkilö voitaisiin rekrytoida. Ei tule mitään tästä...
 

Black Star

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tässä kun osa porukasta on sitä mieltä että joukkue on fiksusti rakennettu ja toisaalta osa taas täysin päinvastoin, niin itse hiihtelen täysin välimaastossa. Jotain pientä ideanpoikasta on ja menneitä puutteita on paikattu, mutta edelleen ollaan osaltaan täysin vaiheessa. Joukkueessa on lisäksi pelaajia, joiden tuleva panos on täydellinen kysymysmerkki ja huhujen mukaan lisää kyseenalaisella motivaatiolla olevia halutaan mukaan. Kaiken päälle on pelaajia, joita huhujen mukaan ei edes haluta mukaan tai yritetään päästä eroon.

Mutta se mikä tässä pahiten edelleen huolestuttaa, että ainakin itseltä on täysin hukassa se että mikä on TPS:n tavoite ja tähtäin lähitulevaisuudessa niin seurana kuin joukkueen rakentamisessa. Siinä mielessä en koe että mikään olisi muuttunut. Edelleen kasataan joukkuetta lyhyellä tähtäimellä vain seuraava kausi mielessä, parilla tähtipelaajalla kuorrutettuna. Kulisseissa sekoillaan vähintäänkin entiseen malliin.

Realistina ajatellen, ei nää ennusmerkit mitenkään liian lupaavat ole taaskaan. Mutta kai se on vaan pakko painaa leuka rintaan ja kohti uutta kautta. Ehkä se sittenkin tällä kaudella salama iskee. Eihän tätä rypemistä enää kukaan jaksa.
 

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tässä kun osa porukasta on sitä mieltä että joukkue on fiksusti rakennettu ja toisaalta osa taas täysin päinvastoin, niin itse hiihtelen täysin välimaastossa. Jotain pientä ideanpoikasta on ja menneitä puutteita on paikattu, mutta edelleen ollaan osaltaan täysin vaiheessa. Joukkueessa on lisäksi pelaajia, joiden tuleva panos on täydellinen kysymysmerkki ja huhujen mukaan lisää kyseenalaisella motivaatiolla olevia halutaan mukaan. Kaiken päälle on pelaajia, joita huhujen mukaan ei edes haluta mukaan tai yritetään päästä eroon.

Ihan selkeyden vuoksi, keitä pelaajia tarkoitat näissä viimeisissä lauseissasi?

Omasta mielestäni tuo jengi on kahta pakkia vaille valmis. Tietysti on tulkintakysymys näkeekö tällöin joukkueen olevan liki valmis vai täysin vaiheessa.

Tämä siis ottamatta kantaa siihen mitä odotuksia realistisesti tämän joukkuerakennuksen pohjalta voi asettaa TPS:n joukkueelle ensi kaudelle. Teknisesti joukkueenrakennuksessa on mielestäni edistytty aiemmasta. Monen dissaama Vuori on nyt poissa, ja ainakin itse näen jonkinlaisia muuttuneita asioita tässä ko. prosessissa. Ehkä näen väärin.

Mutta se mikä tässä pahiten edelleen huolestuttaa, että ainakin itseltä on täysin hukassa se että mikä on TPS:n tavoite ja tähtäin lähitulevaisuudessa niin seurana kuin joukkueen rakentamisessa. Siinä mielessä en koe että mikään olisi muuttunut. Edelleen kasataan joukkuetta lyhyellä tähtäimellä vain seuraava kausi mielessä, parilla tähtipelaajalla kuorrutettuna. Kulisseissa sekoillaan vähintäänkin entiseen malliin.

Kyllähän TPS seurana on linjannut aika kunnianhimoisia visioita esimerkiksi koskien junioritoimintaansa, mutta siitä olen samaa mieltä että edustusjoukkueen urheilullisesta tekemisestä voitaisiin kommunikoida enemmän, selkeämmin ja paremmin yhtä kaikki. Mielestäni, ja itseni toistamisen uhallakin totean tämän saman taas, joukkuetta rakennetaan eri tavalla kuin aikaisemmin ja kuten esimerkiksi @Starbuck totesi, on tässä tekemisessä eri tavalla järkeä kuin aiemmin. Itse näen myös pitkäjänteisyyttä nykytouhussa, mutta näen myös että se on pakon sanelemaa ja siihen on vähän väkisin ajauduttu koska talous alkaa olla retuperällä. Omia, edullisia junioreita on kiinnitetty paljon, ja olen käsittänyt että Selin näkee usealle näistä myös roolituksellisesti käyttöä. Jos saan kysyä, niin millä perustein mielestäsi tätä jengiä on nyt rakennettu lyhytnäköisesti "vain seuraava kausi mielessä"?

Kulissisekoiluihin ei lisättävää, samaa mieltä niistä.

Koska nyt Scissors näytät haluavan jatkaa tätä turhaa keskustelua tässä toisessa ketjussa, niin jatketaan sitten vielä muutamalla sanalla, vaikka tiedän jo etukäteen, ettei millään, mitä kirjoitan, ole sinuun muuta vaikutusta kuin että olet tasan tarkkaan juuri päinvastaista mieltä. Jo ihan lähtökohtaisesti. Olen päässyt pahasti ihosi alle, kun näin on.

Itse asiassa et jatkanut muutamalla sanalla aiempaa keskusteluamme ylipäätään vaan kirjoitit ylimääräisen, henkilökohtaisuuksiin menevän viestin ikään kuin vastaukseksi, ja omasta mielestäsi ilmeisesti tämän keissin niputtamiseksi. Epäonnistuit sisällöllisesti jälleen kerran todella pahasti, etkä vähiten sen vuoksi ettet oikeastaan ottanut kantaa yhteenkään aiheelliseen asiaan. Ja se olin minä jonka ihon alle oltiin päästy?

Sanoit olevasi myynnin ja markkinoinnin ammattilainen. Ihmettelen tätä suuresti, koska silloin sinun pitäisi tietää, että ihmismieli on juuri sellainen, ettei yhtä totuutta edes ole olemassa. Eikö sinulle ole tätä opetettu, kun kuvittelet voivasi jankkaamalla ja ylipitkillä viesteilläsi saada ihmiset uskomaan, että juuri sinun totuutesi on se yksi ja ainoa oikea. Ei mitään markkinointia noin tehdä, kyllä sinun se pitäisi tietää.

Sanoinko tosiaan?

Jälleen kerran meillä on tässä malliesimerkki siitä miten et lue muiden kirjoittamia viestejä, ja vedät omia harhaisia johtopäätöksiäsi asioista joista et edes vaivaudu pääsemään auttavasti perille.

En kyllä missään nimessä sanonut mitään tuollaista ja koko markkinointi-aihepiirin henkilöittäminen minuun on täysin järjenvastaista tässä keskustelussamme. Tottakai käsitän markkinoinnista yhtä sun toista alaa opiskelleena mutta en missään nimessä väittänyt olevani markkinoinnin ammattilainen.

Mitä tulee ylipitkiin viesteihin niin (koitan avata lyhyesti):

a) sinä et vaivaudu lukemaan niitä lyhyitäkään viestejä
b) kommentointisi perusteella et ymmärrä lukemaasi edes välttävästi, ja
c) omissa höpöttelyissäsi saattaa olla yksi syy siihen miksi viestipituudet kasvaa. Tarkemmin kuvailtuna on olemassa todella paljon asioita joista olet niin totaalisen pihalla etten voi oikeasti käsittää miten kehtaat käydä edes anonyymiä vuoropuhelua. Kerta toisensa jälkeen sinut nauretaan pihalle, ja aina palaat paasaamaan ikään kuin kaikki aiemmat keskustelut unohtaneena. En myöskään käsitä motiivejasi käydä osaltasi näin heikkotasoista keskustelua, sillä rehellisesti sanottuna sinuun ei juuri kukaan suhtaudu kovin vakavasti täällä enää.

Eikä tässä ole oikeasti kyse enää mistään totuuksista, omissa viesteissäni ilmaisen aivan tarpeeksi selkeästi miten vuoroin olen kanssasi samaa mieltä ja miten toisinaan en ymmärrä mielipidettäsi mutta olet oikeutettu siihen. Tämä syyttelysi on sinulle helpoin tie pois keskusteluista, ja on ollut sitä jo siitä lähtien kun tänne palstalle ilmestyit.

Kyllä ammattitaitoisen markkinoijan pitäisi lähtökohtaisesti pyrkiä vaikuttamaan mielipiteisiin muilla keinoin kuin esittämällä, että itse on besserwisser.

Sorry off topic, moderaattorit.

Se, ettet oikeasti lue viestejä ja vedät mutkat suoriksi on äärimmäisen noloa. Tämä markkinoija-assosiaatio on ihan huikeaa huumoria. Pidän erittäin hupsuna että nyt kehtaat jotain markkinointi-viittauksia tuoda metakeskusteluusi mukaan, kaiken tänne kirjoittamasi jälkeen. Taas vain päästäsi heitetty jutunjuuri, jota alat mehustella seuraavissa viesteissäsi? Pahinta on että tämä valheellinen väittämäsi koskee pelkkää keskustelua itse keskustelusta, eikä oikeasti mitään ajankohtaiseen aiheeseemme liittyvää.

Besserwisser-tittelöintisi puolestaan on vähän ylikarrikoitu mutta tottakai sinunlaisesi vierellä kuka tahansa vaikuttaa sivistyneeltä ja kaikkitietävältä. Ei siihen tosin paljoa vaadita. Suosittelen nyt kuitenkin että näitä viimepäiväisiä keskustelujamme otat vähän tarkempaan syyniin, sillä en todellakaan ole ollut kanssasi taaskaan 100% eri mieltä. Et vain tiedä sitä koska et viitsi perehtyä aiheeseen josta kirjoitat, saatika keskusteluun johon kirjoitat.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Mutta se mikä tässä pahiten edelleen huolestuttaa, että ainakin itseltä on täysin hukassa se että mikä on TPS:n tavoite ja tähtäin lähitulevaisuudessa niin seurana kuin joukkueen rakentamisessa. Siinä mielessä en koe että mikään olisi muuttunut. Edelleen kasataan joukkuetta lyhyellä tähtäimellä vain seuraava kausi mielessä, parilla tähtipelaajalla kuorrutettuna. Kulisseissa sekoillaan vähintäänkin entiseen malliin.

Vähän sama juttu täällä. Vaikka on tulevan kauden joukkueeseen on tehty taas nimellisesti muutama kova hankinta a`la Perrin, Spina yms, niin edelleen tuntuu ettei organisaation kulisseissa vedetä köyttä samaan suuntaan tai siis, että kaikki olisivat edes sitä köyttä vetämässä. Onhan tässä ilmassa vähän tällaista "pakollisen raikastumisen" merkkejä ilmassa, kun jotain pitää tehdä, mutta juurikin isossa kuvassa tavoite ja visiot seuraaville vuosille tuntuvat edelleen olevan tipotiessään. Tätä samaa oli jo viime kaudella ilmassa eli "rohkeasti uuteen aikaan", mutta projekti veti niin pahan vesiperän, että uskottavuus sekä ideat seuraaviin projekteihin ovat varmasti vähissä. Tähän väliin olisi tietenkin voinut ottaa jääräpäisen klassisen "omat pojat"-projektin, joka olisi viety viisivuotis-suunnitelmalla itsepintaisesti läpi sijoitusten kustannuksella ja palautettu tätä kautta turkulaisuus joukkueeseen puoliväkisin ja näin saatu faneille oikeasti turkulainen joukkue menestystä haalineiden omien junnujen voimalla. Ainahan nämä projektit ovat menneen vituiksi monilla (onnistuiko se Raumalla silloin Ikan aikaan edes), mutta jotain rohkeaa seuran tasolta oltaisiin vihdoin tehty. Silloin ei jäisi Keskitaloilta, Erosilta ja Siikeiltä näyttöpaikat saamatta ainakaan.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Omasta mielestäni tuo jengi on kahta pakkia vaille valmis. Tietysti on tulkintakysymys näkeekö tällöin joukkueen olevan liki valmis vai täysin vaiheessa.

Tämä siis ottamatta kantaa siihen mitä odotuksia realistisesti tämän joukkuerakennuksen pohjalta voi asettaa TPS:n joukkueelle ensi kaudelle. Teknisesti joukkueenrakennuksessa on mielestäni edistytty aiemmasta. Monen dissaama Vuori on nyt poissa, ja ainakin itse näen jonkinlaisia muuttuneita asioita tässä ko. prosessissa. Ehkä näen väärin.
No, jos lähdetään ihan siitä Hannu Jortikan valmennusfilosofiasta liikkeelle!

Joukkueella pitää olla selkeä ykköspelaaja neljällä tärkeimmällä tontilla: ykkösmaalivahti, ykkössentteri, ykköspuolustaja sekä maalintekijä. Näistä ehkä puolet ollaan täytetty tähän mennessä. Eric Perrin on luonnollisesti se ykkössentteri ja tullee erittäin suurella todennäköisyydellä olemaan tällä tontilla hyväkin. Teemu Lassila täyttänee ykkösveskan saappaat, kunhan ei joudu torjumaan tiukoissa paikoissa. Mä olen edelleen sitä mieltä, että Lassilan kasetti ei vaan kestä paineessa. Pitkään runkosarjaan Lassila on todennäköisesti riittävä maalivahti, mutta esim. jo rankkareissa tuo hänen heikko paineensietokykynsä paljastuu.

Kaksi tärkeintä paikkaa on täytetty - kaksi jäljellä! Missä on meidän ykköspakki? Tämänhetkisen pakiston nimilistasta ei pysty selkeästi sanomaan meidän "alakerran isäntäämme". Petteri Nummelin tietysti ilmoittautuu hyökkäyspään siniviivan virtuoosiksi, mutta riittääkö se. Eli nythän siellä on selkeä tilaus käytännössä kahdelle ykköspuolustajalle: sekä puolustussuuntaan että hyökkäyssuuntaan. OK, hyvä jos tällaiset ovat tulossa, mutta aika myöhäiseksi sellaisten hankinnat ollaan jätetty. Silti se taso näiden - toivottavasti tulevien - ykköspuolustajien jälkeen tippuu pelottavan paljon. Hyväkään alakerran isäntä ei voi pelata kuin maksimissaan 30min per ottelu. Ketä tämän vaihdossa ollessa hoitaa Lassilan maalinedustan koskemattomuuden? Jani Forsström? Harri Tikkanen? Niklas Friman? Jesse Dudas??? Hyökkäävissä puolustajissa taso ei mahdollisen yv-quarterbackin tulon jälkeen romahda niin paljoa - kiitos Petteri Nummelinin.

Entä maalintekijä? Kenet nimeäisit nk. takuuvarmaksi 15 maalin sylkijäksi kaudella 2015-16? Potentiaaliahan tuolla on lähes tungokseksi asti: Ahtola, Pikkarainen, Rantanen, Spina, Tukonen... näistä Rantasta lukuunottamatta kaikki taitavat olla heittäneet urallaan ainakin kerran 15 maalin kauden miesten sarjoissa ja jopa SM-liigassa. Kuitenkin suuria kysymysmerkkejä leijuu jokaisen ilmoille heitetyn nimen yllä.

Jerry Ahtola ja Ilkka Pikkarainen eivät varsinaisia maalitykkejä ole koskaan olleet - tältä kaksikolta yhteensä 15+ maalia kaudella 2015-16 taitaa olla realistinen lähtökohta? Ahtolan kohdalla kysymysmerkki on vielä suurempi loukkaantumisen jäljiltä. Dave Spina (19+25) taas... noh, Patrick Davis (22+13 => 9+6) sanoo Oulusta "Moi!". Lauri Tukonen rajapyykin rikkomisessa voisi onnistuakin jos vain pystyy sen 40+ matsia pidettyä itsensä kasassa - pystyykö? Aika suuri paine ja vastuu maalinteosta on siis jo tässä vaiheessa vasta 18-vuotiaalla Mikko Rantasella, jonka kauden 2015-16 joukkueestakaan ei ilmeisesti ole vielä aivan tarkkaa tietoa.

Tämä siis Hannu Jortikan valmennusfilosofian mukaan: selkeä ykkösäijä jokaiselle tärkeimmälle tontille! Mä itse lähtisin pohtimaan myös sitä, että kuinka tämä taso putoaa näiden ykkösäijien jälkeen.

Sentterit: Eric Perrin - Tero Koskiranta - Tadas Kumeliauskas - Ville-Vesa Vainiola - Jonne Virtanen
- näyttää ihan mukavalta, Koskiranta kun olisi vaihtunut siihen huhuissakin pyörineeseen Ville Viitaluomaan, niin voisi jopa hymyillä

Maalivahdit: Teemu Lassila - Oskari Setänen - Alexander Georgiev
- runkosarjassa tällä triolla pitäisi pärjätä hyvinkin, kunhan vain Lassilan muistaa vetää huut helvettiin sieltä tolppien välistä ennen rankkareita

Hyökkäävät puolustajat: Petteri Nummelin, Harri Tikkanen (?), öh... Elmeri Eronen (?), Miro Keskitalo (?)
- yksi tomasmojzis (viime kaudesta huolimatta) tekisi tuohon jo hyvää, mutta yv-quarterback + Mojzis olisi lähes pakko olla hankintalistalla

Puolustavat puolustajat: Jani Forsström, Niklas Friman, (Jesse Dudas?)
- mulla on jostain syystä hirvittävä luotto tähän Forsströmiin (uran +/- tilastot liigasta?), mutta yksi alakerran isäntä ei olisi rosteriin pahitteeksi

Maalintekijät: Dave Spina - Mikko Rantanen - Lauri Tukonen - Jerry Ahtola - Ilkka Pikkarainen
- potentiaalia on, mutta niin on kysymysmerkkejäkin, yksi tomikallio helpottaisi tilannetta, mutta ei välttämättä olisi paras ratkaisu

Santapaperiosasto: Jonne Virtanen - Patrik Moisio
- tätä osastoa näkisin myös mielelläni täydennettävän, onko siellä sitten nuorissa kasvamassa tähän rooliin? Teemu Lämsä? Julius Vähätalo?
Manu Honkanen olisi ilmeisesti ollut yksi tällainen kiekkoja syövä lihaskimppu?

Pitkän alustuksen jälkeen mä kyllä näkisin, että joukkueesta puuttuu vähän muutakin kuin vain kaksi puolustajaa.
Mielestäni hankintalistan pitäisi mennä seuraavasti:

1) alakerran isäntä: Henrik Tallinder, toisaalta esim. Düsseldorfiin matkannut Joonas Rönnberg ei välttämättä olisi ollut huono vaihtoehto
2) kiekollinen puolustaja Petun kaveriksi: jopa Tomas Mojzis helpottaisi tilannetta paljon, yv-quarterback + Tomas Mojzis = unelma
3) maalintekijä: selkeä 15+ maalin mies on pakkohankinta, jos Mikko Rantanen lähtee rapakon taakse
4) henkinen johtaja Petun kaveriksi: Tomi Kallio ei välttämättä ratkaisisi koko maalinteko-ongelmaa, mutta toisi paljon muutakin
5) täydennystä santapaperiosastolle: 1-2 rotaatiopelaajaa voidaan hankkia vielä harjoituspelien aikaankin
 
Viimeksi muokattu:

Jaws

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, San Jose Sharks, Slovakia, Baltimore Ravens
Onko Steven Seigo jo syrjäytetty kaikissa kokoonpanospekulaatioissa? Mojžíš saa kaiken palstatilan, mutta mielelläni näkisin Seigon jatkavan myös ensi kaudella Turussa. Ongelma vain, ettei ole se haettu alakerran luuta, vaan kiekollinen puolustaja.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Onko Steven Seigo jo syrjäytetty kaikissa kokoonpanospekulaatioissa? Mojžíš saa kaiken palstatilan - - -
Noh, ei ainakaan ole tämän kannattajan ajatuksissa. Ehkä kyseinen kaveri on sitten unohdettu toimistolla, kun pihahdustakaan ei ole mistään kuulunut. Mojzis saanee kaiken palstatilan siitä syystä, että hänen jatkosopimuksestaan ollaan taidettu puhua toreilla jo helmikuusta lähtien?
- - - mielelläni näkisin Seigon jatkavan myös ensi kaudella Turussa. Ongelma vain, ettei ole se haettu alakerran luuta, vaan kiekollinen puolustaja.
Mielelläni minäkin näkisin Seigon jatkavan Turussa. Kuten todettua: yhtä tai jopa kahta kiekollista puolustajaahan tuo rosteri kaipaa edelleen. Mielestäni se ei kuitenkaan ole mikään vaihtoehto, että sekä Mojzis että Seigo jatkavat - ja ainoastaan Mojzisin jatkopahvista on kuulunut huhuja. Vaikka tätä kaksikkoa sitten täydennettäisiin tuolla huhutulla alakerran isännällä, niin tilanne ei olisi paljoa muuttunut kaudesta 2014-15, jolloin Jakub Nakladal oli tuossa luudan roolissa. Tuolloinkin puolustus oli se meidän heikoin lenkkimme.

Pitää muistaa, että alakerrasta on häipynyt useitakin nimiä - käytännössä Petua lukuunottamatta koko kauden 2014-15 pre-seasonin suunniteltu kuusikko: Simon Gysbers, (Tomas Mojzis), Jakub Nakladal, Steven Seigo, Markus Seikola sekä Veli-Matti Vittasmäki... tulopuolella on toistaiseksi ollut vain Jani Forsström sekä Harri Tikkanen. Jos tätä nyt täydennetään vain kahdella puolustajalla, niin miinusmerkkiseksi jäädään ja pahasti. Tämä taas tarkoittaa kohtuullisen isoja saappaita täytettäviksi pelkillä junnuilla.

Petteri Nummelin => Petteri Nummelin
Niklas Friman => Niklas Friman
Veli-Matti Vittasmäki => Jani Forsström
Steven Seigo => Harri Tikkanen
Simon Gysbers => ???
Jakub Nakladal => ???
Markus Seikola => ???
[Tomas Mojzis => (Tomas Mojzis?)] - ei ollut vielä pre-season -suunnitelmissa 2014-15

Tässähän se ongelma juuri näkyy - viisi ukkoa on häipynyt ja vain kaksi tullut sisään. Silti puhutaan vain kahdesta täydennyksestä.
Mojzis (TAI Seigo) + yksi kiekollinen + yksi alakerran luuta - mun mielestäni tämän pitäisi olla vähimmäisvaatimus!
 

sunnuntai

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Newcastle united
Heti ottaisin Seigon ennen Mojzissia.

Mutta oman päänluuta tahi kaks ois ehdottomasti saatava. Tuolla puolustusella ei vaan pärjätä on pelisysteemi vaikka kuinka mahtava.

Keskitalo ei kai nyt niin kiekollinen ole?
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Mutta oman päänluuta tahi kaks ois ehdottomasti saatava. Tuolla puolustusella ei vaan pärjätä on pelisysteemi vaikka kuinka mahtava.
Ei sinne nyt välttämättä kahta uutta nimeä kaivata? Kuten sanoin mulla on helvetin vahva luotto Jani Forsströmin taitoihin puolustuspäässä. Jesse Dudas voi olla tällä saralla täysi yllätyskortti ja toivottavasti tulisi edes Pitsiturnaukseen. Juuri tuossa hommassa ei kaivata mitään nimimiestä, vaan lähinnä asenne, sijoittuminen ja pelinlukutaito tekevät jo todella paljon. Tykkäsin todella paljon, kuinka Dudas luonnehti pelityyliään haastattelussa:

05.05.2015 - TPS: Reservaatista Raisioon
"Pelaajana Jesse sanoo olevansa kovaotteinen puolustaja joka tykkää laukoa."

Kuinka monen suomalaispakin suusta tulee tällaista tekstiä? Kanukeilla tuo laukominen on tietysti veressä, mutta koska viimeksi yksikään suomalaispakki on mainostanut itseään "kovaotteiseksi"?

Jani Forsströmin luonnehdinta Jatkoajan pelaajakortissa on jo viiden vuoden takaa, mutta kuulostaa hyvältä sekin:
14.09.2010 - "Kulmikkaalta näyttävästä tyylistä huolimatta peruspelaaminen on vahvaa. Työmoraali on aina korkealla. Ylivoimalla tärkeä maskimiehen roolissaan, puolustuksessa sitkeä taistelija. Verkkainen luistelu ja rajalliset kiekolliset taidot maskipeliä lukuun ottamatta. Kyvyt ovat silti aivan riittävät liigatasolle."

Liike tuskin on kummallakaan mikään erinomainen, mutta peruspuolustajan luonteenpiirteet (kovaotteinen, sitkeä taistelija) paikkaavat melkoisesti. Sidotaan vaikka sitten viiden metrin kettingillä Lassilan maalin yläputkeen kiinni, niin eivät pääse turhia höntyilemään. Peruspuolustajan ominaisuuksista tärkein on asenne, asenne, asenne ja vielä kerran asenne!

Keskitalo ei kai nyt niin kiekollinen ole?
Joo, tässä kohtaa kirjoitin ajatuksiani huonosti!

Ajattelin Keskitalon "hyökkäävyyttä" lähinnä ylivoimatilanteissa. Ainakin itselleni jäi keväältä mieleen Keskitalon ihan painava kuti viivalta. Voi olla, että mulla on täysin väärä mielikuva Keskitalosta ja sitä saa mieluusti korjata. Mitkään tilastot tätä näkemystäni eivät myöskään tue, joten luotan tässä asiassa ainoastaan omiin silmiini. SM-liigan laukaisutilastoista voidaan poimia ehkä pari vertailukohtaa. Ei tuo nyt mielestäni hirvittävästi jää jälkeen näistä kahdesta muusta - "kiekollisemmasta" - pakista, vai? Sen muistan varmasti, että se Keskitalon kuti on kova!

Elmeri Eronen: 27 ottelua - 29 laukausta - 1 maali
Miro Keskitalo: 20 ottelua - 19 laukausta - 0 maalia
Mikko Lehtonen: 37 ottelua - 48 laukausta - 0 maalia

"Hyökkäävänä" pakkina Keskitalo saattaisi olla ihan käyttökelpoinen esim. kakkos-yv:ssa vaikkapa Nummelinin varmistavana parina. Toimisi kuitenkin eräänlaisena viivapelotteena, mutta ei olisi niin suurta pelkoa av-maaleista tai läpiajoista, kun Petu ajaa kuitenkin sisään. Mielestäni olisi huomattavasti tasapainoisempi pari hyökkäyspäässä kuin joku muu ajateltavissa oleva vaihtoehto. Ykkös-yv kaipaa sitä siniviivan maestroa, joka siis toivottavasti on vielä tulossa. Vedetäänkö ykkös-yv läpi sitten neljällä hyökkääjällä vai esim. Tikkasella (tai Mojzisilla/Seigolla) vahvistettuna? Kakkos-yv:ssa tosiaan pari Keskitalo-Nummelin olisi mielestäni huomattavasti parempi vaihtoehto kuin esim. Eronen-Nummelin.
 

Black Star

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Hyvää pohdintaa tuossa jo useammalta nimimerkiltä, joten vastaan hyvin ohuelti, koska en halua toistaa.

Ihan selkeyden vuoksi, keitä pelaajia tarkoitat näissä viimeisissä lauseissasi?

Omasta mielestäni tuo jengi on kahta pakkia vaille valmis. Tietysti on tulkintakysymys näkeekö tällöin joukkueen olevan liki valmis vai täysin vaiheessa.

Koodiniminä tuohon voisi heittää Koskiranta, Kumeliauskas, Tukonen, Nummelin, Lassila tai Perrin sekä Kallio ja Tallinder. Esimerkkeinä siis pelaajista joiden pelillinen panos (loukkaantumiset jne) tai motivaatio ovat arvoitus. Tai joita ei huhujen mukaan ole jossain vaiheessa haluttu pitää joukkueessa (vaikuttaa varmasti motivaatioon hyvässä tai pahassa).

En mitenkään kiistä etteikö joukkue olisi paperilla pakkeja vaille valmis. Mutta mielestäni on kyseenalaista onko joukkue rakennettu hyvin. Saatan toki olla väärässä, mutta en edelleenkään näe valtavaa kehittyistä vaikka Vuoresta päästiin.

Otetaanpa nyt vaikka nuo Mr.Foxin listaamat sentterit: Eric Perrin - Tero Koskiranta - Tadas Kumeliauskas - Ville-Vesa Vainiola - Jonne Virtanen. Jos pelaaja on yhtä hyvä kuin viimeinen kausi osoittaa, niin ei meillä mitenkään jäätävä keskikaista ole. Perrin ja Vainiola olivat onnistujia, noistakin jälkimmäinen varauksin. Ja kuten todettu, minä pidän Perrinin hankintaa pienenä riskinä, vaikka luultavammin huoli on turha.

Minä en vain löydä punaista lankaa siinä, että millä keinoin TPS pyrkii nousemaan takaisin menestyväksi Liigajoukkueeksi. Miten meidän palapeli rakentuu niin, että esim. 2-3 vuoden päästä ollaan saletisti playoff-joukkue?
 

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
No, jos lähdetään ihan siitä Hannu Jortikan valmennusfilosofiasta liikkeelle!

Joukkueella pitää olla selkeä ykköspelaaja neljällä tärkeimmällä tontilla: ykkösmaalivahti, ykkössentteri, ykköspuolustaja sekä maalintekijä. Näistä ehkä puolet ollaan täytetty tähän mennessä. Eric Perrin on luonnollisesti se ykkössentteri ja tullee erittäin suurella todennäköisyydellä olemaan tällä tontilla hyväkin. Teemu Lassila täyttänee ykkösveskan saappaat, kunhan ei joudu torjumaan tiukoissa paikoissa. Mä olen edelleen sitä mieltä, että Lassilan kasetti ei vaan kestä paineessa. Pitkään runkosarjaan Lassila on todennäköisesti riittävä maalivahti, mutta esim. jo rankkareissa tuo hänen heikko paineensietokykynsä paljastuu.

Lähdetään vaan!

Ongelmia muodostunee siinä että TPS ei ole hankkimassa muuta kuin kaksi puolustajaa. Muut on jo hankittu, vaikka eivät kaikille luonnollisesti kelpaa. Kaksi pakkia kuitenkin tulee, ja Kallio, jos on tullakseen. En tiedä kelpuuttaisitko hänet esim. maalintekijäksi, mutta aika pitkälti hyökkäys on kasassa ja sitä tuskin täydennetään muilla kuin omilla junioreilla. Ja se on mielestäni top6-materiaali Liigaan tällä hetkellä, saa nähdä ketkä saavat itsestään eniten irti Atun opeilla. Rantasen poistuessa se on edelleen sääliviivan yläpuolelle tähtäävän jengin hyökkäysmateriaali imo.

Kaksi tärkeintä paikkaa on täytetty - kaksi jäljellä! Missä on meidän ykköspakki? Tämänhetkisen pakiston nimilistasta ei pysty selkeästi sanomaan meidän "alakerran isäntäämme". Petteri Nummelin tietysti ilmoittautuu hyökkäyspään siniviivan virtuoosiksi, mutta riittääkö se. Eli nythän siellä on selkeä tilaus käytännössä kahdelle ykköspuolustajalle: sekä puolustussuuntaan että hyökkäyssuuntaan. OK, hyvä jos tällaiset ovat tulossa, mutta aika myöhäiseksi sellaisten hankinnat ollaan jätetty. Silti se taso näiden - toivottavasti tulevien - ykköspuolustajien jälkeen tippuu pelottavan paljon. Hyväkään alakerran isäntä ei voi pelata kuin maksimissaan 30min per ottelu. Ketä tämän vaihdossa ollessa hoitaa Lassilan maalinedustan koskemattomuuden? Jani Forsström? Harri Tikkanen? Niklas Friman? Jesse Dudas??? Hyökkäävissä puolustajissa taso ei mahdollisen yv-quarterbackin tulon jälkeen romahda niin paljoa - kiitos Petteri Nummelinin.

Mielestäni tuota Nummelinia nyt ei kannata enää liikaa hehkuttaa. Teki viime kaudellakin tehoistaan suuren osan yhdessä, merkityksettömässä ottelussa. Oli mielestäni välillä jopa koomisen huono. Ei ole enää mikään ylivoiman primus motorkaan. Kokemus ja olemus suurimpia valtteja kiekollisten taitojen lisäksi, mutta jälkimmäisissä ei ole enää Liigan mittapuulla mikään överi. Tuli vaan mieleen kun kuvailit virtuoosiksi tuossa. Parannettavaa jätti ainakin helvetisti ensi kauteen.

Puolustuspään luutaa tuo joukkue kaipaa, mutta vaikka sellaisia on ollut viime kausina, ollaan silti ryvetty pohjamudissa. Minä näen asian niin että Selinin on osattava organisoida tuo viisikkopelaaminen sellaiseen muottiin ettei pelkästään fyysisyydellä ole niin ylikorostunutta merkitystä. Esimerkiksi KalPa sijoittui pääosin pienikokoisista pelaajista koostuvan puolustuksensa kanssa kuudenneksi, ja Lukollakin aika pieniä pakkeja enimmäkseen, silti hyvin organisoitu peräpää. Tallinder, Mojzis toivottavasti tulossa sisään, mahdollisesti Mojzis ja joku muu kuin Tallen. Profiililtaan toinen saisi olla tällainen fyysinen liideri, ehdottomasti, mutta paljon tärkeämpää on että saadaan organisoitua tuo touhu paremmin kuin mihin Suikkanen ja Elomo kykenivät. Ei siinä paljoa oikeasti ole yksi Morrisonn tai Nakladal autuaaksi tehnyt kun puolustuspeli omalla alueelle järjestään on aivan saatanan kamalaa.

Boldattuun (oma boldaus) sen verran että taitavat useat muutkin liigaseurat vielä hakea kärkipakkeja markkinoilta. Ja joka vuosi asia on näin tähän aikaan vuodesta.

Entä maalintekijä? Kenet nimeäisit nk. takuuvarmaksi 15 maalin sylkijäksi kaudella 2015-16? Potentiaaliahan tuolla on lähes tungokseksi asti: Ahtola, Pikkarainen, Rantanen, Spina, Tukonen... näistä Rantasta lukuunottamatta kaikki taitavat olla heittäneet urallaan ainakin kerran 15 maalin kauden miesten sarjoissa ja jopa SM-liigassa. Kuitenkin suuria kysymysmerkkejä leijuu jokaisen ilmoille heitetyn nimen yllä.

Jerry Ahtola ja Ilkka Pikkarainen eivät varsinaisia maalitykkejä ole koskaan olleet - tältä kaksikolta yhteensä 15+ maalia kaudella 2015-16 taitaa olla realistinen lähtökohta? Ahtolan kohdalla kysymysmerkki on vielä suurempi loukkaantumisen jäljiltä. Dave Spina (19+25) taas... noh, Patrick Davis (22+13 => 9+6) sanoo Oulusta "Moi!". Lauri Tukonen rajapyykin rikkomisessa voisi onnistuakin jos vain pystyy sen 40+ matsia pidettyä itsensä kasassa - pystyykö? Aika suuri paine ja vastuu maalinteosta on siis jo tässä vaiheessa vasta 18-vuotiaalla Mikko Rantasella, jonka kauden 2015-16 joukkueestakaan ei ilmeisesti ole vielä aivan tarkkaa tietoa.

Pikkarainen ja Ahtola ovat pelanneet yli 20 maalin kaudet mieheen, joten kyllä siellä maalintekotaitoa on ja varmasti edellytyksiä 15 maaliin per mies. Spina lienee melko varma 15 maalin mies. En näe Davisia hedelmällisenä verrokkina, sillä hän saattaa eri tyylisessä jengissä painaa uudelleen tuon 22 maalia joku kausi. Ei nämä asiat oikeasti numeroita tuijottelemalla kovin usein selity, vaikka tiedän ja arvostankin kovasti sitä että sinä pidät taulukoista ja tilastoista.

Rantanen tulee olemaan huikea ensi kaudellakin jos vaan jatkaa täällä. Ei välttämättä kyllä jatka, silloin siirtonsa rapakon taakse avaisi näytönpaikan esim. Siikille. En lähtisi tilalleen hankkimaan mitään "varmaa 15 maalin miestä". Pienemmilläkin maalimäärillä pärjää jos pelin koheesio on kunnossa ja viisikkopeli on organisoitua. Tällaista TPS:n peli ei ole ollut moneen vuoteen. Näkisin että pikavoittojen tavoittelu hankinnoilla ei ole se oikea tie, mutta tämä on vain oma mielipiteeni.

Aika pitkälti jokaisen pelaajan yllä leijuu kysymysmerkkejä kausien alla. Siis jokaisen jengin jokaisen pelaajan yllä. Konteksti ja sopeutuminen määrittelevät paljon.

Pitkän alustuksen jälkeen mä kyllä näkisin, että joukkueesta puuttuu vähän muutakin kuin vain kaksi puolustajaa.
Mielestäni hankintalistan pitäisi mennä seuraavasti:

1) alakerran isäntä: Henrik Tallinder, toisaalta esim. Düsseldorfiin matkannut Joonas Rönnberg ei välttämättä olisi ollut huono vaihtoehto
2) kiekollinen puolustaja Petun kaveriksi: jopa Tomas Mojzis helpottaisi tilannetta paljon, yv-quarterback + Tomas Mojzis = unelma
3) maalintekijä: selkeä 15+ maalin mies on pakkohankinta, jos Mikko Rantanen lähtee rapakon taakse
4) henkinen johtaja Petun kaveriksi: Tomi Kallio ei välttämättä ratkaisisi koko maalinteko-ongelmaa, mutta toisi paljon muutakin
5) täydennystä santapaperiosastolle: 1-2 rotaatiopelaajaa voidaan hankkia vielä harjoituspelien aikaankin

Kaksi pakkia lienevät tosiaan tuloillaa, sekä mahdollisesti Kallion Tomppa. En näe itse tarvetta enää sen jälkeen muulle kuin että paikkaajat tulevat omista lahjakkaista junioreista. Näen myös että jos tässä kaupungissa joskus pelataan organisoitua lätkää, voidaan nämä detaljirikkaat pelaajamäärittelyt hetkeksi sivuuttaa, sillä viisikkopeli, pelitapa ja työmoraali kantavat tässä Liigassa pitkälle, jopa materiaalia enemmän. Meidänhän pitäisi tästä olla helvetin hyvin perillä jo täällä Turussa.
 

Fremont

Jäsen
Tilastoa en ole pitänyt, mutta näppituntumalta vaikuttaa siltä että parin vuoden soppareita on tehty viime vuosia enemmän. Antaa tämä aina jonkinlaisen signaalin pelaajille ja agenteille, ei ole pakonomaista tarvetta faxailla pitsistä alkaen ceeveetä pisin maailmaa.

Vaikka itse en ole lainkaan yhtä huolissani kuin vaikkapa tuon viime kesäisen "huippu"tiimin aikaan, niin jokainen kuluva tunti kieltämättä pukkaa hikeä otsalle puolustuksen suhteen. Jokin merkki taivaasta pitäisi tulla, onko sieltä ketään tulossa vai ollaanko vasta kyselyvaiheessa?
 

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Koodiniminä tuohon voisi heittää Koskiranta, Kumeliauskas, Tukonen, Nummelin, Lassila tai Perrin sekä Kallio ja Tallinder. Esimerkkeinä siis pelaajista joiden pelillinen panos (loukkaantumiset jne) tai motivaatio ovat arvoitus. Tai joita ei huhujen mukaan ole jossain vaiheessa haluttu pitää joukkueessa (vaikuttaa varmasti motivaatioon hyvässä tai pahassa).

Siis joo, tottakai näiden kohdalla vaikuttavat paljon juuri riskitekijät. Sellaiset ovat jo realisoituneetkin muutaman kohdalla ja vieläpä useaan otteeseen.

Itse näen Koskirannan vedenjakajalla - tulevan kauden päätteeksi mies ei todellakaan jatka Tepsissä jos vetää vihkoon. Nyt on viimeinen tilaisuutensa, uskoisin asenteen olevan kohdillaan. Tästä ei tietysti takeita ole.

Kumeliauskasin näen jokerikorttina. Saattaa olla terveenä jopa täsmäase Tepsille jossain vaiheessa ensi kautta, saattaa toisaalta pelata huonosti tai olla vempassa koko kauden. Kuitenkin lienee se viides sentteri vasta hierarkiassa, joten hänen osaltaan liika dumaaminen on mielestäni ylireagointia, eikä vähiten siksi että pelaa todennäköisesti ja juttujen perusteella todella köykäisellä sopimuksella.

Tukonen ja Nummelin ovat loukkaantumisalttiita mutta auttavat joukkuetta ollessaan terveitä. Ensinmainittu on jopa yksi parhaista kotimaisista liigahyökkääjistä ollessaan ehjä. Näiden kahden osalta allekirjoitan huolesi silti täysin.

Perriniin luotan varmasti melko sokeasti, mutta mikään ei toistaiseksi indikoi järisyttävää tasonlaskua hänen kohdallaan. Kyllähän se ikä saattaa alkaa painaa, mutta tässä on kyseessä yksi liigamme esimerkillisimmistä pelaajista. Mies, joka huoltaa fysiikkaansa paremmin kuin mitä muu joukkue yhteensä, sekä pelaaja joka ei luonteeltaan vaikuta olevan mikään rahastaja tai elämäm_tapa_inkkari_eläkeläinen, tai mikä helvetti se auriksen määritelmä nyt sitten koskaan olikaan.

Tallinder ja Kallio ovat toistaiseksi pelaajia, jotka eivät kuulu TPS:n joukkueeseen ensi kaudelle. Jos Kallio esimerkiksi päättäisi tulla, olen aivan varma siitä että siellä on punnittu oman motivaation riittävyys. Tämän takiahan mies tällä hetkellä pitää tätä luovaa breikkiään joista saa lukea svennelehdistä harva se viikko.

Tallinder puolestaan on myös erittäin ammattimainen pelaaja, en millään usko Tallenin tulevan pelkästään fleguilemaan jos päättää Tepsiin siirtyä ja rahoitus järjestyy.

Otetaanpa nyt vaikka nuo Mr.Foxin listaamat sentterit: Eric Perrin - Tero Koskiranta - Tadas Kumeliauskas - Ville-Vesa Vainiola - Jonne Virtanen. Jos pelaaja on yhtä hyvä kuin viimeinen kausi osoittaa, niin ei meillä mitenkään jäätävä keskikaista ole. Perrin ja Vainiola olivat onnistujia, noistakin jälkimmäinen varauksin. Ja kuten todettu, minä pidän Perrinin hankintaa pienenä riskinä, vaikka luultavammin huoli on turha.

Joo, samaa mieltä siitä että VVV oli onnistuja lähinnä olosuhteiden pakosta syntyneen yllättävän näytönpaikkansa ansiosta. Mutta onnistuja joka tapauksessa - mies joka on tahkonnut PPG:llä 0.1:n tuntumassa sata ottelua Liigaa ja iskee 9 pinnaa 16 otteluun tämän jälkeen on ehdottomasti tehnyt joitain asioita oikein ja eri tavalla kuin aiemmin. Lisäksi pelasi heikossa joukkueessa joka järjestään otti tukkaan kaukalossa. Koskiranta on 30 pinnan mies ellei nyt floppaa aivan täydellisesti, ja Perrin kantanee tulosvastuun ykkösessä, ollen myös ykkössentteri sanan konkreettisimmassa muodossa. Siis palikka, joka Tepsiltä on puuttunut jo pitkään. Lisäksi on reagoitu fyysisen preesenssin puutteeseen Virtasen pahvilla, jolloin meillä myös mestaruuskauden ja Joni Töykkälän jälkeen on ensimmäistä kertaa mitat ainakin ennakkoon täyttävä nelossentteri.

Minä en vain löydä punaista lankaa siinä, että millä keinoin TPS pyrkii nousemaan takaisin menestyväksi Liigajoukkueeksi. Miten meidän palapeli rakentuu niin, että esim. 2-3 vuoden päästä ollaan saletisti playoff-joukkue?

Pelkästään ylläolevassa osiossa mainituilla asioilla ollaan roolituksen osalta otettu pieni harppaus eteenpäin. Eli itse näen kehitystä aiemmasta. Pienet on ilonaiheet, mutta mielestäni nuo ovat peruselementtejä jotka voidaan ihan validisti ottaa huomioon tässä arvioinnissa.

Toivon myös että TPS ajaa omia lahjakkuuksia entistä aktiivimmin sisään jengiin ja että nämä siikit, karvoset, reunaset ja eroset pelaavat järkevissä rooleissa parin-kolmen kauden kuluttua. Playoff-joukkuehan me ollaan jos itse pelikin saadaan järjestykseen, se voidaan olla jo tulevalla kaudella. Itselläni on Seliniin ja tämän pelitaktiseen valveutuneisuuteen vahva luotto jos vertaa vaikka Suikkaseen tai Elomoon.

Kymppisakki on ainakin omasta mielestäni realismia ja nappisuorituksella kuuden joukkokin. Jälkimmäinen kyllä vaatisi aivan kaiken loksahtelevan kohdalleen.
 
Suosikkijoukkue
HC TPS, Lauri Tukonen
Petteri Nummelin => Petteri Nummelin
Niklas Friman => Niklas Friman
Veli-Matti Vittasmäki => Jani Forsström
Steven Seigo => Harri Tikkanen
Simon Gysbers => ???
Jakub Nakladal => ???
Markus Seikola => ???
[Tomas Mojzis => (Tomas Mojzis?)] - ei ollut vielä pre-season -suunnitelmissa 2014-15

Tässähän se ongelma juuri näkyy - viisi ukkoa on häipynyt ja vain kaksi tullut sisään. Silti puhutaan vain kahdesta täydennyksestä.
Mojzis (TAI Seigo) + yksi kiekollinen + yksi alakerran luuta - mun mielestäni tämän pitäisi olla vähimmäisvaatimus!

Niin kuten mainitsit, Mojzis ei ollut vielä kaavailussa kauden alussa vaan tuli pienenä täydennyshakuna, kun ainakin Petu ja Seikola oli klesana mikäli oikein muistan. Eli tuon sekä odotusarvon mukaan, jossa tulossa olisi Mojzis sekä "Tallinder", olisi vain yhtä vajaa viimekauden suunnitelmasta. Tässä sitten kannattaa huomioida, että meillä on taas junnut vuoden kokeneempia ja valmiimpia, jotka jo viime kaudella ottivat vastuuta Liigassa ihan kiitettävällä tavalla, kun otetaan huomio minkä pakon edessä heitä peluutettiin. Eli tuohon olisi sitten tarjolla ainakin yhdelle kunnon näytöpaikkaa, josta sitten onkin jo kilpailua ainakin Bergerin, Keskitalon, Reunasen kesken. Tästä tulikin mieleen, että mikä mahtaa olla Nemecekin tilanne?

Ykkös-yv kaipaa sitä siniviivan maestroa, joka siis toivottavasti on vielä tulossa. Vedetäänkö ykkös-yv läpi sitten neljällä hyökkääjällä vai esim. Tikkasella (tai Mojzisilla/Seigolla) vahvistettuna?
Kun katsoo meidän hyökkäyskalustoa, niin mielestäni tuo neljän hyökkääjän YV voisi olla ihan järkevä, jota odotin viime vuonnakin useasti. Nyt kun katsoo oletusarvoisesti meidän hyökkäyskaluston laajuutta ensi kaudelle, niin en näkisi mahdottomana kokeiluna esimerkiksi Pikkaraista viivalla, ellei sitten maskimiehen roolia ole hänelle tarjolla. Jos en ihan väärin muista, niin Pikkarainenhan on joskus pelanutkin viivalla YV:tä ihan mainiosti, ja kun maskimieheksi on vielä pistää vaikkapa Virtanen ja miksei jopa Forström, niin voisi toimiakin (Forströmin tapauksessa toki olisi kuitenkin kaksi pakkia YV:llä käytössä).
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Ongelmia muodostunee siinä että TPS ei ole hankkimassa muuta kuin kaksi puolustajaa. Kaksi pakkia kuitenkin tulee, ja Kallio, jos on tullakseen. En tiedä kelpuuttaisitko hänet esim. maalintekijäksi, mutta aika pitkälti hyökkäys on kasassa ja sitä tuskin täydennetään muilla kuin omilla junioreilla.
Ongelmaa ei ole, JOS tulossa on kaksi UUTTA puolustajaa + yksi JATKO (on se sitten Mojzis tai Seigo). Mä maiskuttelin hieman jopa ajatuksella, jos puolustukseen tulisi trio Jesse Dudas, Steven Seigo ja Henrik Tallinder. Nämä nimet kun yhdistää jo olemassaoleviin Elmeri Eroseen, Jani Forsströmiin, Petteri Nummeliniin ja Harri Tikkaseen + junnuihin, niin periaatteessa puolustuskin alkaisi olla paperilla lähellä TOP6-tasoa. Nyt ainoa suurempi (todella suuri) ongelma tuossa on se ylivoima - yv-quarterbackia ei niin hirvittävästi ole tarjolla.

Tallinder - Eronen
Tikkanen - Seigo
Nummelin - Forsström
Dudas

Niklas Friman ja hänen sijoittamisensa tekee tässä tietysti pienen ongelman. Periaatteessa häntä olisi hyvä roikottaa mukana seiskapakkina keskushyökkääjäominaisuutensa vuoksi. Hyökkäyssuuntaanhan hänestä ei ole mitään apua puolustajantontilla. Näkemättä yhtäkään Dudasin luistimenpiirtoa olettaisin intiaanin kuitenkin olevan puolustussuuntaan käyttökelpoisempi kuin Frimanin. Lukija saakoon itse päätellä arvostelenko tällä nyt enemmän Dudasin vai Frimanin taitoja...

Tomi Kallion mä ottaisin koska tahansa tuohon joukkueeseen mukaan. Välttämättä en laske häntä enää 15+ maalin mieheksi (viimeiset viisi kautta Ruotsissa: 12-12-12-11-8 maalia), mutta siinä vaiheessa meillä olisi kuusi potentiaalista 15+ maalin miestä laitahyökkääjissä. Kaksikin näistä kun onnistuisi tuon rajan rikkomaan, niin oltaisiin jo erittäin hyvällä tiellä.

Mielestäni tuota Nummelinia nyt ei kannata enää liikaa hehkuttaa. - - - Ei ole enää mikään ylivoiman primus motorkaan. - - - Tuli vaan mieleen kun kuvailit virtuoosiksi tuossa. Parannettavaa jätti ainakin helvetisti ensi kauteen.
Jos nyt luit oikein tarkkaan tuon kirjoittamani ja lainaamasi tekstin, niin huomasit varmasti yhden asian:
"Petteri Nummelin tietysti [itse] ilmoittautuu hyökkäyspään siniviivan virtuoosiksi, mutta riittääkö se."

Lisäsin tekstiini hakasulkeisiin yhden sanan ja boldasin olennaisen.

Tosiasia kuitenkin on se, että tällä hetkellä tuolla meidän pakistossamme ei ole yhtään tämän päivän kapellimestaria ylivoimalle. Petteri Nummelin on ollut niissä hommissa Euroopan huippua - ja on sitä omasta mielestään varmasti edelleenkin. Kyllä ne taidot ja pelisilmä siellä edelleen tallella ovat, mutta en siltikään miettisi Petua enää ykkös-yv:lle. Pakkohan sinne on joku todellinen kiekollinen viivapelote tulla.

Puolustuspään luutaa tuo joukkue kaipaa, mutta vaikka sellaisia on ollut viime kausina, ollaan silti ryvetty pohjamudissa. - - - Ei siinä paljoa oikeasti ole yksi Morrisonn tai Nakladal autuaaksi tehnyt kun puolustuspeli omalla alueelle järjestään on aivan saatanan kamalaa.
Tässä olet hyvin asian ytimessä, mutta ajattelet asian täysin toisinpäin kuin minä.

Tuossa puolustuspelin organisoinnissa mä luotan Ari-Pekka Seliniin - aivan kuten ilmeisesti sinäkin. Kunnon organisoinnin LISÄKSI jos siellä olisi joku oikea todellinen alakerran herra, niin jälki voisi olla jopa vakuttavaa. Mielestäni tuo puolustuspeli ollaan organisoitu jo palkkaamalla Atu - nyt sieltä mun nähdäkseni puuttuu vielä se puolustussuunnan "kruununjalokivi".

Boldattuun (oma boldaus) sen verran että taitavat useat muutkin liigaseurat vielä hakea kärkipakkeja markkinoilta. Ja joka vuosi asia on näin tähän aikaan vuodesta.
Tässä ajattelin enemmän vähän pidemmällä aikavälillä. Ehkä olisi hyvä saada sitoutettua pari (sekä puolustus- että hyökkäyssuuntaan) kärkipakkia seuraan useammaksi kuin yhdeksi vuodeksi? Näin ei oltaisi joka kevät/kesä samassa tilanteessa, jolloin haetaan muidenkin liigaseurojen kanssa kärkipakkeja samoilta markkinoilta.

Pikkarainen ja Ahtola ovat pelanneet yli 20 maalin kaudet mieheen, joten kyllä siellä maalintekotaitoa on ja varmasti edellytyksiä 15 maaliin per mies. Spina lienee melko varma 15 maalin mies. En näe Davisia hedelmällisenä verrokkina, sillä hän saattaa eri tyylisessä jengissä painaa uudelleen tuon 22 maalia joku kausi. Ei nämä asiat oikeasti numeroita tuijottelemalla kovin usein selity, vaikka tiedän ja arvostankin kovasti sitä että sinä pidät taulukoista ja tilastoista.
20+ maalin kaudet: Jerry Ahtola kaudella 2009-10 ja Ilkka Pikkarainen kaudella 2008-09...

Kyllähän heissä potentiaalia on, mutta en kuitenkaan usko kummankaan tekevän 15+ maalia kaudella 2015-16. Ahtola voisi olla lähempänä kyseistä rajaa, mutta mainitsinkin jo viime kauden loukkaantumisesta ja siitä kuntoutumisesta. Mun mielestäni Davis on erinomainen verrokki Spinalle. Kuten itsekin sanoit: erityylisessä jengissä Davis saattaa taas ensi kaudella painaa sen 20+ maalia - aivan vastaavasti Spina saattaa ensi kaudella tehdä TPS:n riveissä alle kymmenen maalia.

Rantanen tulee olemaan huikea ensi kaudellakin jos vaan jatkaa täällä. Ei välttämättä kyllä jatka, silloin siirtonsa rapakon taakse avaisi näytönpaikan esim. Siikille. En lähtisi tilalleen hankkimaan mitään "varmaa 15 maalin miestä". Pienemmilläkin maalimäärillä pärjää jos pelin koheesio on kunnossa ja viisikkopeli on organisoitua. Tällaista TPS:n peli ei ole ollut moneen vuoteen. Näkisin että pikavoittojen tavoittelu hankinnoilla ei ole se oikea tie, mutta tämä on vain oma mielipiteeni.
Siis sikäli, että Mikko Rantasella on paperi kevääseen 2017 saakka. Jos tällainen kaveri lähtee toisaalle kesällä 2015, niin mä pidän luonnollisena, että hänelle pyritään löytämään korvaaja ainakin sinne kevääseen 2017 asti. Mikä järki siinä muuten olisi pitää rosterissa sekä Rantasta että Siikiä mikäli Siiki pystyisi näytönpaikallaan korvaamaan mahdollisesti menetettävän Rantasen?

Kaksi pakkia lienevät tosiaan tuloillaa, sekä mahdollisesti Kallion Tomppa. En näe itse tarvetta enää sen jälkeen muulle kuin että paikkaajat tulevat omista lahjakkaista junioreista. Näen myös että jos tässä kaupungissa joskus pelataan organisoitua lätkää, voidaan nämä detaljirikkaat pelaajamäärittelyt hetkeksi sivuuttaa, sillä viisikkopeli, pelitapa ja työmoraali kantavat tässä Liigassa pitkälle, jopa materiaalia enemmän. Meidänhän pitäisi tästä olla helvetin hyvin perillä jo täällä Turussa.
Kaksi pakkia on vähimmäisvaatimus mielellään yhdellä jatkosopimuksella höystettynä. Tämän päälle Kallio olisi vain bonus. Lisäksi mä kyllä kaipaisin tuolle santapaperiosastolle vähän täydennystä. Sellaisia ei mun nähdäkseni ole omista junioreista tulossa - ja niitä pitäisi mun käsittääkseni saada huomattavastikin edullisemmin kuin jotain takuuvarmoja pistelinkoja.

Millaisia AV-pareja nykyisestä rosterista voisi rakentaa?

Koskiranta - Pikkarainen?
Moisio - Virtanen?
Ahtola - Kumeliauskas?
 

Starbuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Koskas tätä kautta (15-16) aletaan TPS:n osalta markkinoimaan? En ole yhteenkään kausikorttimainokseen tms. vielä törmännyt. Nyt pitäisi aloittaa ilotulitus, onhan joukkueessa nimimiehiä esim. Perrin ja Spina, joiden avulla niitä pitäisi alkaa nyt myymään ja saada nakkihalli porisemaan alusta asti.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Koskas tätä kautta (15-16) aletaan TPS:n osalta markkinoimaan? En ole yhteenkään kausikorttimainokseen tms. vielä törmännyt.
PYH... tehtävä on suoritettu jo lähes kuukausi sitten! Pitsiturnaukseen saakka voidaan siis rapsutella säkkejä hyvällä omatunnolla.

Olet vain huono kannattaja, jos et ole kausikorttimainontaa huomannut TPS:n kotisivuilla. Muodinmukaisesti tosin tällainenkin yritys takuuvarmasti teilataan sosiaalisessa mediassa. Myös Jatkoajan lukeminen aiheuttaa vatsanväänteitä!

11.05.2015 - TPS: Kausikortit myynnissä nyt

Jatkolinkistä pääsee sitten varsinaiseen hinnastoon:
"Turun Palloseuralla on arvokkaita perinteitä ja kaunis mustavalkoinen seura herättää tunteita urheilukansassa nyt ja aina. Tulevalla kaudella HC TPS lähtee hakemaan kirkkaampaa menestystä ja nostamaan urheilullista ilmettään pitkälti turkulaisin voimin.

Kaudella 2015–2016 HK Areenalla nähdään liigakiekon lisäksi todella kovatasoisia kansainvälisiä otteluita, sillä TPS osallistuu toista kertaa CHL:ään (Champions Hockey League).

Helpoimmin ja edullisimmin pääset nauttimaan liigakiekosta ja CHL:stä Turussa hankkimalla HC TPS:n kausikortin. Hintaluokkia ja paikkoja kovatasoisiin löytyy joka tarpeeseen.

Kesätarjous 15.6. asti:

- TPS-kausikortti sisältää 30 liigaottelua ja 6 CHL-ottelua
- TPS A-nuorten kausikortti
- 2 otteluvoucheria
- kannattajajäsenyyden jäsenetuineen
- MTV:n yhden vuorokauden katselutunnukset Katsomo-palveluun
- Kahvikupongin jokaiseen kotiotteluun (koskee vain normaalihintaisia kausikortteja)
"

Tuossa "mainoksessahan" (lue: tiedotteessa) puhutaan kesätarjouksesta, joka on voimassa 15.06.2015 asti. Hyvin todennäköisesti tuo tarkoittaa sitä, että ainakaan ennen kesäkuun puoliväliä ei tule tapahtumaan mitään markkinoinnin osalta.

"Markkinointi on suoritettu kesätarjouksen osalta - katsellaan sitten juhannusviikolla, jos/kun mahdollisesti jaksaisi kaiken kahvinryystämisen ohella pistää vaikka jonkun toisenkin tiedotteen nettiin."
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös