TPS kaudella 2015–2016 – Palloseuran kunnianpalautus osa xxx

  • 561 335
  • 1 856

Mas@

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Lassi Etelätalo
Rosterihahmotelmiin liittyen sellainen kysymys että miksi E. Eronen ei olisi lähtökohtaisesti aloittavassa kokoonpanossa? Esiintyi erittäin edukseen viime kauden lopulla saadessaan enemmän vastuuta. Oletan myös että Forrström pelaa kolmosparissa, ehkä juuri Erosen kanssa. Tikkasen lisäksi kun tulee vielä "Tallinder/Morrisonn" niin mielestäni pakisto on valmis ja ihan keskivertotasoa.
 

Tampahali

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC/FC TPS
Tepsin jäätreeneissä tänään oli mestoilla:
Molarit: Lassila ja punapatjainen nuori kaveri joka lopulta oltiin tunnistettavinamme Juho Nikuksi.

Pakit: Eronen, Keskitalo, Friman, Berger, Dudas ja tummansinihanskainen leftin pakki(about 180cm, ei mikään junnu ja olin kuulevinani että Atu kutsui kaveria Antiksi)

Hyökkääjät: Moisio, Pikkarainen, Virtanen(!), Virta, Karvonen, Salo, Lämsä ja Siiki.

Pakit treenasivat ensin tunnin Atun kanssa ja hyökkääjät toisen tunnin Pikkaraisen, Stounin ja Rintsin kanssa. Aika perusharjoitteilla mentiin joten hirveän hyvää kuvaa ei Dudaksesta vielä saanut. Laukaus oli hyvä, eikä liikkuvuudesta/nopeudestakaan luulisi jäävän kiinni.
 
Tepsin jäätreeneissä tänään oli mestoilla:
Molarit: Lassila ja punapatjainen nuori kaveri joka lopulta oltiin tunnistettavinamme Juho Nikuksi.

Pakit: Eronen, Keskitalo, Friman, Berger, Dudas ja tummansinihanskainen leftin pakki(about 180cm, ei mikään junnu ja olin kuulevinani että Atu kutsui kaveria Antiksi)
Mv on Niku ja pakki on Antti Kauppila KeuPa HT.
 

Daenboudian

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Miksi he ovat treenanneet TPS:n kanssa?

Onko Kauppilan treeneillä muutakin taustalla kuin se, että tyttöystävä asuu Turussa ja liikkuu täällä päin? Puskaradion mukaan on toki yrittämässä Palloseuraan tryoutin kautta, tiedä sitten.
 

Fremont

Jäsen
Aika perusharjoitteilla mentiin joten hirveän hyvää kuvaa ei Dudaksesta vielä saanut. Laukaus oli hyvä, eikä liikkuvuudesta/nopeudestakaan luulisi jäävän kiinni.

Alan pitää kaverista, haastattelun perusteella ihan tervepäinenkin. Kyllähän se NHL-varaus yleensä kertoo potentiaalista, katsotaan nyt sitten vakuuttaako valmennuksen.
 

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Käsittääkseni Järvinen siirtyi Pelicansiin Kari Jalosen alaisuuteen. Jalosen ohareiden jälkeen Suikkanen toki tuli tuttuna miehenä mukaan kuvioihin.

Jälkikäteen ajateltuna Järvinen siirtyi juuri oikeaan aikaan Lahteen. Siellä syntyi todellinen läpimurto ja joukkue menestyi. Kukaan ei tiedä, mitä Joonakselle olisi tapahtunut Turussa.

Seison korjattuna. Tämän siitä saa kun jokin tieto vääristyy, tämä Järvisen kohdalta tuli aika läheltä omaa lähipiiriään mutta tietysti rikkinäinen puhelin-efekti on mahdollinen ottaen huomioon kuluneen ajan.

Ihan mielelläni vastaan sinulle.

Jollekin sentään jaksat ihan mielelläsi vastata, mutta en tiedä jaksatko enää tuon Anriin sangen avaavan ja tarpeeksi yksityiskohtaisen kaivelun jälkeen. Nyt jos tulet sieltä norsunluutornistasi alas niin voisit jo vähitellen ymmärtää että muita saattaa häiritä teksteissäsi se ettet juurikaan ole tykännyt konkretiasta vaan annat paukkua näppäimistöltäsi ylimalkaisia ja suurpiirteisiä linjauksia joiden takana et välttämättä seuraavan tekstinpätkän kohdalla edes seiso.

Jos olisit viimeisen vuoden aikana lukenut minun viestejäni saatika jaksanut vastata niihin niin olisit jyvällä esimerkiksi siitä etteivät meidän kahden näkemyserot edes ole mitään äärimmäisiä, ja että oikeastaan ainoat vastareaktionikin syntyvät niistä teksteistä joissa flametat selvästi tahallasi.

Muutamaa kohtaa Anrii käsittelikin tuossa yllä: se että kirjoittaa peräkkäisissä viesteissä noinkin ristiriitaisesti on melko hälyttävää. Konkretian puuttuessa kaiken muun lisäksi, jää usein viesteistäsi erittäin harhainen kuva, olkoonkin että tarkoitusperäsi voisi olla samansuuntainen kuin vaikkapa omani. Minun tekstejä miellät lukemattasikin TPS-johdon selänpesuksi, näin vaikka minä olisin kyseisissä teksteissä, joita olet lainannut kun tuota paskaa suollat, kirjoittanut auki että olen samaa mieltä kanssasi. Mitä helvettiä?

Minusta lukumäärä ei ole itseisarvo vaan tärkeintä on signaali, että omiin junioreihin luotetaan ja heitä otetaan mukaan mahdollisimman paljon edustusjoukkueeseen, tietenkin heidän pelitaitojensa edellyttämällä tavalla.. Jos junioreiden pelaajapolku katkaistaan edustusjoukkueen kynnyksellä tekemällä siitä liian korkea junioreille ja kuitenkin samanaikaisesti haetaan kakkos-, kolmos- ja neloskenttiin Mr. Nobodyja "maailman turuilta ja toreita" pelureita, jotka vievät omilta kasvateilta pelipaikat, niin tätä vastustan henkeen ja vereen. Harvat juniorit suoraan voidaan ottaa ykköskenttään, vaikka poikkeuksiakin luonnollisesti on kuten Mikko Rantanen nyt viimeisenä.

Boldattu oli kai tämän kappaleen ydin. Keitä pelureita mahdat tarkoittaa?

Jani Forsströmiä - Liigassa jo tasonsa osoittanutta, puolustuksemme rakenteen huomioiden äärimmäisen tarpeellista peruspakkia, joka samalla on todennäköisesti melko kustannustehokas ratkaisu?

Jesse Dudasia - Miestä josta uutisoitiin että tuli treenaamaan tänne? Pelaajaa, joka on määrällisestikin tärkeä Tepsin kesätreenien miesvahvuuden kannalta, ja jonka tason tarkastelun tiedetään olevan liki ilmaista?

Tadasia? Veikkaan että hänenkin kohdallaan näytön paikan antajia löytyy enemmän kuin hänestä eroon haluavia. Ja eikös Tadas nimenomaan ole terveenä ollessaan ollut kokoonpanossa siksi että pelaa paremmin ja kokonaisvaltaisemmin kuin junnusentterit, joita ei nelosketjuun lähtökohtaisesti kannata sijoittaa? On myös halpa.

Vainiolaa, joka tuli määrällisestikin tarpeeseen viime kauden tyhjennysmyynnin jälkeen eikä tasan tarkkaa ole vienyt toistaiseksi yhdenkään juniorin pelipaikkaa sillä näitä oli VVV:n kanssa rosterissa samanaikaisesti toistakymmentä?

Patrik Virtaa - Yhtä valtakuntamme lupaavimmista pelaajista?

And the list goes on and on. Oikeastaan ainoa pelaaja joka tämänhetken Palloseurassa seisoo junnujen peliajan tiellä, toki roolituksensa vuoksi (muistelisin että sinä olet tästä roolituksestakin jauhanut paljon) on Patrik Moisio. Minusta Tepsillä ei hänelle käyttöä olisi, mutta mennee joukon jatkona kokoonpanon ulkopuolella tasaisen useasti itsensä löytävänä, puoli-ilmaisena kaverina.

Kärkiosaamista edustavat Perrin, Spina sekä varauksin Nummelin, jos pysyy kunnossa. Et kai tarkoita näitä pelureita?

Ylipäätään Tepsin männä kaudet huomioiden en kuuna päivänä väittäisi ettei junnuille olisi annettu näytön paikkaa. Osin pakon sanelemanakin on annettu, mutta a) on kuitenkin aivan varmasti, kaikilla mittareilla tarkasteltuna annettu ja b) nämä eivät aina realisoidu hyvinä otteina junnujen toimesta.

Avainasemassa on aina valmennus. Uskaltaako se peluuttaa ja luottaa omiin junioreihin vai ottaako se mieluummin pienemmän riskin laittamalla laatikkoon nelikymppiä lähestyvän konkarin, josta kuitenkin tiedetään, että huononakin päivänä taso ei tällaisella konkarilla romahda, vaikka monesti tällaiselta pelaajalta ainakin katsomoon välittyvän kuvan perusteella nähtäisiinkin pelkkää rusettiluistelua. Junioreilta ei sellaista kyllä nähdä. Siksi kaikkensa likoon laittavan joukkueen peliä on paljon miellyttävämpää katsoa kuin selkä suorana ja loukkaantumisia välttelevän "tähdistön". Uskon, että tämän näkemyksen voi allekirjoittaa hyvin moni TPS-katsoja, kun on joukkueen pelejä käynyt omin silmin katsomassa. "Tähdistöjoukkueen" sisäinen koheesio on myös aina erittäin haavoittuva ja sitä kautta valmennukselle todella vaikea työskentelyilmapiiri.

Neljä viimeistä lausetta tässä kappaleessasi on täysin totta. En kuitenkaan ymmärrä ollenkaan kappaleen sisältöä ennen sitä. Ketä pelaajaa mahdat tarkoittaa boldatulla (omani) esimerkilläsi, ja mitä tarkoitat sillä että taso ei romahda mutta silti nähdään rusettiluistelua?

TPS:llä ovat A-juniorit juuri voittaneet Suomen Mestaruuden lähes täyden hallin kannustamana. Tämä kertoo siitä, että turkulaiset haluavat nähdä omia kasvatteja joukkueessaan. Ei Suomen Mestaruutta voiteta tänä päivänä enää "säkällä" vaan taidoilla. Mestarijoukkueessa pitää olla taidokkaita pelaajia, jotka ovat aivan ikäluokkansa huippua. Tällaisen joukkueen kasvattamiseen on organisaatiossa satsattu paljon, joten tilannetta ei kannata sössiä juuri silloin kuin "hedelmät" kypsyvät. Varmasti TPS-kannattajat ymmärtävät, että juniorit eivät suoraan nouse joukkueen ratkaisupelaajiksi, mutta kentälle päästessään he vetävät "sata lasissa", joten kyllä lehtereillekin välittyy kuva pelaamisesta Mustavalkoisella Sydämellä, jota viime vuosina ei kyllä ole nähnyt todellakaan muualla kuin junioripeleissä. Siksi puheet siitä, että omiin junioreihin luotetaan ja joukkuetta turkulaistetaan ihmetyttävät minua, kun samaan aikaan kuitenkin haalitaan pelaajia "ties mistä" ja juniorit joutuvat lähtemään pelipaikan perässä "ties minne".

No ei näitä nyt niin montaa ole. Lehtonen on yksi, ja ilmeisesti hän ei tullut toimeen Elomon kanssa. Elomon piikkiin? Minun mielestäni kyllä. Täysin. Lisäksi sitten muiden lähtijöiden kohdalla kyse ei aina ole ollut pelipaikan saamisesta vaan jostain muusta (Lehkonen). Tässä olet kuitenkin ihan hajulla, kirjoitat asian auki vaan aika mielenkiintoisesti taas. Tässä koko viestissäsi olet ilmiselvästi valinnut tämän tien että muut pelaajat indokiinasta yms. vievät lahjakkaiden TPS-junnujen paikat. Aikaisemmin kirjoitit että TPS puolestaan on perseillyt Järvisen pois ja että TPS:n olisi pitänyt jättää Dudas hankkimatta ja hankkia Järvinen. No shit, Sherlock, mutta nämä kaverit eivät ole toistensa korvikkeita markkinoilla. Ei TPS:lle, eikä millekään muulle jengille. Ovat lisäksi täysin eri hintaluokissa. Kummallinen assosiaatio, etenkin kun samalla taivastelet seuran rahankäyttöä.

Tästä ja vain tästä on siis kysymys. Mikä on TPS-johdon valitsema suunta, pikavoitto "tähdillä" vai pitkäjänteinen työ uskomalla omaan juniorikasvatukseen. Kun tämä asia on päätetty, niin sitten teot ja puheet saman suuntaisiksi, kiitos.

Luonnollisesti se on pitkäjänteinen työ uskomalla omaan juniorikasvatukseen. Tottakai silti kärkiosaamista pitää hankkia. Sen lisäksi halvat scouttaukset tryoutin kautta muualta, eivät ne rasita kukkaroa eivätkä nämä pelaajat usein vie omien junnujen paikkoja sillä pelipaikka pitää TPS:ssäkin ansaita ja kilpailua on pakko olla. Viimeiseen lauseeseesi voisi kommentoida vielä sen verran että sinulta voisi toivoa samaa vähän yksityiskohtaisemmalla tasolla, että omat viestisi olisivat keskenään saman suuntaisia konkretian osalta kuin mitä ne tähän asti ovat olleet.
 

Mas@

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Lassi Etelätalo
Koska hyökkäys alkaa olemaan yhtä uutta hankintaa vaille valmis niin on aika päivittää ketjut. Olette kuitenkin kaikki odottaneet tätä vesi kielellä;

Ahtola - Perrin - Spina
Tukonen - Koskiranta - Rantanen
Virta - Vainiola - Kallio
Pikkarainen - Virtanen - Moisio

Muutama epävarma nimihän tuossa on (Kallio, Koskiranta, Rantanen). Lisäksi kokeilisin Kumea laiturin tontilla, josko se sopisi hänelle paremmin kuin sentterin vastuullinen tehtävä. Kaiken kaikkiaan hyökkäys vaikuttaa hyvältä.

Pakistohan on vielä tosi repaleinen eikä isompia johtopäätöksiä kannata tehdä;

X - X
Nummelin - Dudas?
Forrström - Eronen

Ai hiivatti kun tuohon tulisi Tikkasen lisäksi sellainen Morrisonn tai Tallinder. Eikä olisi hullumpaa kysellä esim. Antti Bruunin tai Miika Koiviston kuulumisia.

Edit. Mojzis maistuisi toki myös mutta ei näitä kaikkia mainittuja kuutta pakkia tarvitse hankkia.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
HC TPS, Lauri Tukonen
Totta turiset, Spina lisätty ja Tomppa alennettu kolmoseen höntsäilemään. Mihinkäs Kume nyt tungetaan?
Liian hyvä hyökkäyskalusto, ei jatkoon. No ei, mutta täytyy toivoa, että tämä ei näy sitten lopullisessa pakistossa. Olen useasti myös kuuluttanut sen perään, että Kumea kokeiltaisiin laidassa. Hyvä, että laajuutta löytyy näiden kysymysmerkkien takia, ja on hyvä muistaa myös omat junnu, joilla varmasti riittää näyttöhaluja mikäli eivät pelaa mestiksessä ensi kaudella.
 

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS - Connorit Bedard & McDavid

timpo09

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ihan oikea päätös laittaa Pulli mestikseen kasvamaan korkoa. Kiekollisilta taidoiltaan mies jo pärjäisi liikassa mutta kyllä fyysisen kehittymisen kanssa on paljon tekemistä vielä, joten kausi mestiksessä tekee hyvää.

TPS kertoo kuulemma tämän kuun aikana lisää pelaajasoppareista
 

Boulerice

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boogaard(R.I.P) ja Twist
Jaa-a, pitäisikö heittää oma ketjulotto tähän väliin. Paljon on vielä auki kuka pelaa meillä ensi kaudella, mutta arvotaan nyt huhuttuja pelaajia ja toivottavia jatkoja tuohon mukaan.

Rantanen?-Perrin-Spina
Ahtola-Koskiranta-Kallio?
Virta-Vainiola-Tukonen/kummeli
Pikkarainen-Virtanen-Moisio

Mojzis? - Tikkanen?
Nummelin - Forsström
Dudas - Eronen/keskitalo

Lassila
Setänen

Toivottavasti Dudas pystyy lunastamaan paikan joukkueessa ja olisi tarvittava omanpään luuta, joka jakaa makuupaikkoja maalin edessä, koska kaveri olisi varmasti halpa. Tietenkin Tallinder olisi lottovoitto, mutta en oikeen usko, että häntä meillä nähdään ensi kaudella.
 
Suosikkijoukkue
TPS

Starbuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Grego ei sitten mennyt TUTOon, onko tietoa mitä tämän kaverin osalta on suunnitteilla?

Veikkaisin, että kakkosvahti ensi kaudella. Lassila UL:n mukaan lihoiksi. UL:n mukaan...
 

Kampitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Wild, Avalanche
Jaa-a, pitäisikö heittää oma ketjulotto tähän väliin. Paljon on vielä auki kuka pelaa meillä ensi kaudella, mutta arvotaan nyt huhuttuja pelaajia ja toivottavia jatkoja tuohon mukaan.

Rantanen?-Perrin-Spina
Ahtola-Koskiranta-Kallio?
Virta-Vainiola-Tukonen/kummeli
Pikkarainen-Virtanen-Moisio

Mojzis? - Tikkanen?
Nummelin - Forsström
Dudas - Eronen/keskitalo

Lassila
Setänen

Toivottavasti Dudas pystyy lunastamaan paikan joukkueessa ja olisi tarvittava omanpään luuta, joka jakaa makuupaikkoja maalin edessä, koska kaveri olisi varmasti halpa. Tietenkin Tallinder olisi lottovoitto, mutta en oikeen usko, että häntä meillä nähdään ensi kaudella.

Aika mukavaltahan tuo hyökkäys näyttäisi. Itse ehkä vaihtaisin Perrinin ja Koskirannan paikkoja. Koskirannan peruutellessa Rantanen ja Spina pystyvät kyllä oivaan paikkojen luontiin ilman Ekiäkin, mutta tuntuu että tuossa kakkosessa ei kyllä ei Ahtolalle ja Kalliolle jakele ketään, Eki tähän pystyisi oivasti. Pakisto tosiaan näyttää tuossakin vähän kevyeltä, enkä usko että ainkaan enempää tulijoita siihen saataisiin. En silti lähtisi tuota pakistoa nyt ihan täysin teilaamaankaan, onhan se kevyt, siitä ei pääse mihinkään. Neljä vähiten viime kaudella maaleja päästäneitä joukkueita oli kuitenkin järjestyksessä, Kalpa, Tappara, Kärpät, Ässät, näistä joukkueista puolella oli loistava pakisto, mutta toisella puolella hyvin keskinkertainen liigan mittapuulla. Eli mikäli joukkuepuolustus ja peli yleensäkin saadaan hyvään malliin, kyllä kevyemmilläkin nimillä voi pärjätä. Tuon ulkopuolella on kuitenkin esim Berger, joka pärjää taidoiltaan ja voimaltaan täysin liigassa, mikäli alla hyvä kesä ja vierellä hyvä mentori, ei kuitenkaan sopimusta, samassa jamassa taitaa olla Nemecek. Rantanenhan tuossa se suurin kysymysmerkki on.
 
Viimeksi muokattu:

Mas@

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Lassi Etelätalo
Hyvä ajatus nimimerkiltä Kampitus. Jos yo. ketjuhahmotelmiin tehdään se muutos että Perrin ja Koskiranta vaihtavat paikkaa niin saamme kaksi potentiaalista huippuketjua hyökkäyspäässä. Sormet ristissä jotta Rantsu-Mikko jää Turkuun... Todella merkittävä palanen ensi kauden kärkiketjuissa ja realistisesti voisimme odottaa häneltä n. 40 pisteen kautta jonka jälkeen on paljon helpompi ponnistaa rapakon taakse.
 

waida

Jäsen
Suosikkijoukkue
FPS
Lisätäänpä teidänkin soppaan vähän lisää pippuria: Antero Niittymäki, Jarno Pikkarainen sekä Miro Aaltonen bongattu Espoon Sellossa kahvittelemassa. Tässä alkaa olemaan Aaltosella kohta joka sormelle yksi vaihtoehto ensi kaudeksi.
 

Starbuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Lisätäänpä teidänkin soppaan vähän lisää pippuria: Antero Niittymäki, Jarno Pikkarainen sekä Miro Aaltonen bongattu Espoon Sellossa kahvittelemassa. Tässä alkaa olemaan Aaltosella kohta joka sormelle yksi vaihtoehto ensi kaudeksi.

Ei olisi huono vaihtoehto Koskipaskan tilalle. Tosin mukana kilpailussa on myös Kärpät, joten Tepsiin tulo tuntuu utopistiselta.
 
Suosikkijoukkue
HC TPS, Lauri Tukonen
Mikäli tuo Aaltos-homma pitää paikkaansa, niin sen on pakko tarkoittaa, että Koskirannasta ollaan luopumassa. Mites tuo Aaltonen, onko pelannut enemmän sentterinä, kun muistan myös laidassa pelanneen?
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Ja onhan kilpailussa mukana myös HPK sekä Blues.

SM-liigan huippuhyökkääjä joutui rajuun sopimusriitaan

Onhan tuossa mielenkiintoa kerrakseen. Mikäköhän mahtaa nyt olla kyseisestä nelikosta se todennäköisin ensi kauden pelipaikka Aaltoselle? Paha sanoa, mutta hyvähyvä, jos siellä on Antsan ja Piken kanssa kahviteltu. Kuten edellä sanottua, korvaisi Koskirannan komiasti, jonka myötä best case olisi:

Rantanen - Perrin - Spina
Ahtola - Aaltonen - Tukonen
Virta - Vainiola - Kallio
Pikkarainen - Virtanen- Joku
 

Black Star

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
No nih, kaikkien rakastamaa Paskarantaa sovitellaan täällä taas ykkösen sentteriksi. Viime kaudella ei kenellekään riittänyt, mutta nyt tulee vissiin se suonenvetokausi? On tää melkosta...

Ja ei kai tässä mitään Aaltosia olla hankkimassa? Helvetti pakkeja on joku kolme kappaletta ja hyökkäykseen hommataan kuusi ketjullista ukkoja? Älkää nyt viittikö.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös