TPS kaudella 2015–2016 – Palloseuran kunnianpalautus osa xxx

  • 561 560
  • 1 856

Rote Sau

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS + länsirannikko
Meillä on sentään maalivahtiosasto kunnossa jopa vuosiksi eteenpäin. Siitä on hyvä jatkaa tuota kokoamista. Lassila-Setänen vetää varmastikin 50-50 pelit ensi kaudella ja Setästä ajetaan isoon ruutuun (on toki nyt jo Lukossa siinä). Georgievista olikin jo vihjausta toisessa ketjussa, eli siirtoa Mestiksen puolelle. Se olisi loistavaa, koska saisi ykkösmolken viitan ja varmasti rajattomasti peliaikaa. Tuosta Tutolle 1-maalivahti?

Muutenkin, kuten aikaisemminkin olen sanonut, haluaisin mahdollisimman monta nuorta Mestikseen. Pitkillä, mielellään koko kauden sopimuksilla. Se on kaikille osapuolille paras vaihtoehto. Näitä pelaajia olisivat ainakin Georgiev, Nemecek, Vähätalo, Pulli, Siiki, Karvonen, Nieminen ja Honkanen. Lisäksi löytyy nurkista vielä muitakin, kuten Keskitalo ja Lämsä. Laajuuden nimissä pitäisin Frimanin ja Karhun. Molemmilta suht hyvää peliä Tutossa. Kulmala on siinä ja siinä. Lehtoselle tietenkin jatko, jos haluaisi täällä jatkaa. Potentiaalia kuitenkin on.

4.kenttä on se minkä haluaisin nähdä ekana kunnossa. Nyt on yritystä ollut ilmassa, mutta edelleen on sentterin paikka auki. Onko se Vänttinen vai J.Virtanen? Karvista parempaa kaveria kaivataan myös sisään. Toiselle Moisiolle onkin jo sopimus...
Moisio - "Vänttinen" - "Sailio" olisi esimerkiksi aika vastustajaa kuumottava jäähyntappokenttä. Eikä maksa juuri mitään.

Senttereissä näköjään halutaan vihdoinkin laajuutta. Pahvit löytyy jo Koskirannalta, Kumelta, Vainiolalta ja junnuilta. Lisäksi sillä Lucellakin on optio. Noista umpipaska aloittaja Koskiranta automaattisesti laitaan ja Kume myös. VVV ottaa sen 3.kentän sentterin paikan. 1-2.kenttien sentterien paikat ovat siis auki mun papereissa. Tukonen ja Kume pelaavat yhteensä tosiaan sen 60 matsia, joten vastaavat yhtä pelaajaa.

Roster Watch 16.2.2015:

X1 - X2 - Rantanen
Tukonen/Kume/Ahtola - X3/Kume - Koskiranta
"Ahtola/Virta" - VVV - Pikkarainen
Moisio - "Vänttinen" - "Sailio"

Kuten tuosta nyt näkyy, niin Lucen paskalle asenteelle en löydä mitään käyttöä ja senttereitä tarvitaan. Lisäksi tarvitaan kova maalintekijä. Se paikka on auki esim. sille Aaltosen Mirolle tai vaikka yllä mainitulle Puustiselle. Ruutua on nyt tarjolla. Niinikään junnuilla ei lähdetä hyökkäyksessä liikkeelle. Ei vain mahdu niin ei mahdu, siksi Mestikseen mahdollisimman moni ja muutamia kärkkymään rinkiin pääsyä. Muuten noista saa koottua 3 suht tasavahvaa kenttää, joissa kaikissa on kokoa!

"Mojzis" - "Nakladal"
"Seigo" - X
Nummelin/Eronen - Lehtonen

Pakisto on huonoimmassa jamassa. Sopimuksia ei ole aloituskokoonpanon miehistä vielä kellään. Edelleen uskon vakaasti, että Numpan medianäkyvyyttä tarvitaan ja optio käytetään. Korvaaja on poissaollessa Eronen tai Friman (jos jatko syntyy). Lehtoselle jatko ja isompaa roolia vakiokokoonpanossa. Niin ikään sisään tarvitaan vankka ja varma peruspakki X4. Seigolle ja tsekeille jatkoa, osalle jo huhuttunakin. Voi toki olla, ettei ole sopimuksia kenenkään kanssa...
 

Kampitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Wild, Avalanche
Juuso Puustisella kuulemma ensi kaudeksi soppari muualle kuin IFK:hon. KalPaan uskoisin muuten, mutta näinköhän Kuopiossa kuitenkaan oltaisiin valmiita maksamaan yli 200k yhdelle pelaajalle, jolla nyt takana vähän hankalampi kausi? Voisiko TPS tunnetusti avokätisenä(kin) palkanmaksajana olla tässä edes outside-chancenä?

Mitään Mika Niemiä tai Joonas Kemppaisia ei tänne tule, se on selvää. Niemi mennee Kärppiin ja Kemppainen lätäkön taakse. Pelaajatyyppeinä toki juurikin sellaisia joita pitäisi katsella ja nimenomaan kotimaasta. Heinon Henrikin taitaa siirtyä Pelicansiin. Lisäksi Rantasen välitön lähtö ei ole mitenkään poissuljettu, joten aika optimistisella kaavalla tuohon ylle on kuvattu meidän rosteriamme.

Kotimaisuusasteen tulee olla männä kausia parempi, käytetyn rahamäärän pienempi ja sentterien osalta tarvitaan Antsalta tasonnostoa verrattuna edeltäjäänsä. Kova yhtälö.

Aika optimistisella tavalla kyllä, mutta kyllä ilmoitin että itsekin pidän Rantasen lähtöä todennäköisenä, ja ilmoitin suoralta kädeltä Kemppaisen olevan täysin utopistinen ajatus. Mika Niemi saattaa hyvin olla Kärppien mies mutta huhuja tännekin on ollut.

Summa summarum, kyllä se taas senttereistä kiikastaa ensi kausikin. Laituria saadaan naarattua vaikka millä mitalla, mielestäni omassa ehdotuksessani on ihan ok laitureita ja sen jälkeen on nostettu hyvin esille esim Puustinen ja Sopanen. Saipasta ilman sopparia taitaa olla esim Tavi, Ahtolaa on myös huhuttu. Tapparasta on irtoamaan EJ lisäksi miehiä mutta siellä taas esim Jormakka ja Palola ovat taas liian kovia miehiä. Kuten todettu, 1-2 korin sentterit uupuu, niiden löytyminen kotimaasta meidän vetovoimalla ei millään onnistu.
 

Starbuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Voipi myös olla että ykkösen laidassa viilettää ensi kaudella tänne huhuttu Spina. Unohdin miehen kokonaan omasta lottorivistäni ja näin taisi tapahtua muutamalle muullekkin tänne kirjoittaneelle.
 

Jokujoonas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura, Montrèal Canadiens
Ajattelin itsekin kaavailla hiukan ensikauden rosteria. Se on mielestäni realistinen pelaajahankintojen suhteen (poislukien ykkösen toinen laita), mutta optimistinen pelaajien onnistumisen suhteen.

Sopimuksenalaisina hyökkääjistä ovat siis Kumeliauskas, Tukonen, Vähätalo, Vainiola, Moisio, Pikkarainen, Rantanen, Koskiranta.
Lisäksi on junnuja ja Luceniuksella on optio.

Fanit täällä perään kuuluttavat pitkäjänteisyyttä, mutta esimerkiksi Lucenius oltaisiin kuitenkin yhden huonon kauden jälkeen suuren osan toimesta heittämässä ulos. Ei mahdu mun päähän.. Itse käyttäisin Luceniuksen option ehdottomasti. Sen sijaan toivoisin, että Färjestad rakastuisi Koskirantaan ja TPS antaisi tämän mennä.
Ruuttu omaa niin paljon potentiaalia, että hänelle tekisin sopimuksen.
Virtalan tahtoisin pitää, mutta lähinnä rotaatiopelaajana ja rankkarispecialistina. Voisi toimia yleisenä 13. hyökkääjänä

Täällä mainituista Miro Aaltonen olisi loistava hankinta 1.- 2. kenttiin.
Patrik Virta, Antti Erkinjuntti ja Jerry Ahtola kelpaisivat myös kaavailuihini.
Erityisen hyvin kelpaisi Selinin luottomies -statuksella liikkuva Tuomas Vänttinen

Ilvekseen loppukauden sopimuksella palannut Jesse Niinimäki on pelaaja, jonka itse toivoisin Tepsissä näkeväni. Olisi luultavasti arvokas, mutta tuskin lähelläkään esim. Smolenakin hintaa. Olisi myös kykenevä pelaamaan hyvällä tasolla ykkösen keskellä.
Samalla voisi "kaapata" Tommi Välimaan neloskentän laitaan.


Puolustuksessa sopimuksellisia ovat Keskitalo, Pulli ja Eronen.
Käyttäisin Nummelinin option.
Jatkoja tekisin Seigolle, Mojzisille ja Lehtoselle. Seikolan sopimus riippuu hinnasta, mutta toivoisin sopivien ehtojen löytyvän.
Näiden lisäksi meikäläisen Tepsiin kelpaisi IFK:sta vapautuva Miihkali Teppo

Ketjut voisivat mennä jotakuinkin näin:

Erkinjuntti - Niinimäki - Rantanen
Pikkarainen - Lucenius/Ruuttu - Aaltonen
Ahtola - Kumeliauskas/Vainiola - Virta/Vähätalo
Välimaa - Vänttinen - Moisio
Virtala

Seigo - Mojzis
Seikola - Lehtonen
Nummelin - Teppo

Pulli/Eronen/Keskitalo
 

ElManazer

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS, Málaga Club de Fútbol, New York Islanders
Ilvekseen loppukauden sopimuksella palannut Jesse Niinimäki on pelaaja, jonka itse toivoisin Tepsissä näkeväni. Olisi luultavasti arvokas, mutta tuskin lähelläkään esim. Smolenakin hintaa. Olisi myös kykenevä pelaamaan hyvällä tasolla ykkösen keskellä.

Nyt mentiin niin pahasti metsään, että oksat pois. Jos TPS haluaa menestyä edes asteen paremmin kuin nyt, niin joukkueeseen ei tarvita yhtäkään jesseniinimäkeä. Laiskempaa jannua saa hakea, Radek Smolenakin näyttää Niinimäen vierellä todelliselta ammattilaisurheilijalta. Ja niin, Niinimäki ei ole edes sentteri.
 

Jokujoonas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura, Montrèal Canadiens
Ja niin, Niinimäki ei ole edes sentteri.

Eliteprospectsissa oli laitettu pelipaikaksi sentteri.

Tämä nyt oli tällainen suomalaistamiseen liittyvä haku. Mielestäni Niinimäki on kuitenkin eräs parhaista mahdollisesti saatavilla olevista suomalaishyökkääjistä. Mutta tosiaan Eliteprospectsissa ilmeisesti virhe ja Niinimäki on ilmeisesti laitahyökkääjä.
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nyt mentiin niin pahasti metsään, että oksat pois. Jos TPS haluaa menestyä edes asteen paremmin kuin nyt, niin joukkueeseen ei tarvita yhtäkään jesseniinimäkeä. Laiskempaa jannua saa hakea, Radek Smolenakin näyttää Niinimäen vierellä todelliselta ammattilaisurheilijalta. Ja niin, Niinimäki ei ole edes sentteri.
Samaa mieltä.

Minä ihan jopa tykkään kaverista kun olen junnusta asti Niinimäenkin uraa seurannut ja pelkkää parasta toivonut, mutta seuran joka kaipaa täydellistä kasvojenpesua ja kovaa duunia koko touhun kääntämiseksi syöksystä voittokulkuun, ei välttämättä ensimmäisenä tai edes viimeisenä kannata soittaa mainitulle Niinimäen Jesselle tai vaikka Pikkaraisen Hankille.

Kiekko pysyy lavassa ja läppä lentää, mutta ihan snadisti on työnteon hetkellä toivomisen varaa.
 

Rote Sau

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS + länsirannikko
Voipi myös olla että ykkösen laidassa viilettää ensi kaudella tänne huhuttu Spina. Unohdin miehen kokonaan omasta lottorivistäni ja näin taisi tapahtua muutamalle muullekkin tänne kirjoittaneelle.

Totta, Spina unohtui. Sopivasti onkin tilaa ykkösen laidassa tälle..

Unohtui myös se epämääräinen huhu "Kallion mukana tuomasta sentteristä" Eli jos Kallio nyt sattuisi tulemaan, niin sentteri on todennäköisesti Josh Hennessy ? Spina - Hennessy - Rantanen alkaisi olemaan Liigan kovinta kärkeä.

Kelpais mulle.

EDIT: Joo ei todellakaan tarvita mitään Niinimäkiä. Selin tuo kovan tekemisen meiningin jossa ei todellakaan ole sijaa surffailijoille. Siinä mielessä Lucen ja Koskirannan katsominen on jo riittävästi. Kannattaa muistaa, että näiden surffailijoiden ja selän suoristelijoiden takia osasyynä ollaan Liigan häntäpäässä. Jos mä saisin päättää, vaatimustaso olisi koko ajan katonrajassa. Sillä konseptilla takavuosina nostettiin viirejä katon rajaan.
 
Viimeksi muokattu:

jtuominen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS(+Länsirannikko)
Samaa mieltä.
Kiekko pysyy lavassa ja läppä lentää, mutta ihan snadisti on työnteon hetkellä toivomisen varaa.
Ei voisi olla enempää samaa mieltä, sillä jos jotain, niin mitään Niinimäkeä ei todellakaan kaivata. Toki jos tarkoitus on ottaa vain hetken keikkatyöläinen, niin siihen Jesse soveltuu erinomaisesti. On myöskin aktiivinen seuranvaihtaja, joko omasta tai seuran tahdosta.
 

Saksipotku

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ketjut voisivat mennä jotakuinkin näin:

Kuulun myös tähän porukkaan, joka kaipaa vahvaa joukkueen suomalaistamista, joten sikäli luomasi rosteri näyttää varsin mukavalta. Ykkössentteriksi kaipailisin kuitenkin monta pykälää kovempaa kaveria kuin Niinimäki. Tämän kauden näytöillä ykkössentterin roolin tarjoaminen tälle ikuiselle lupauksella olisi sen verran riskaabelia, että varmempi kortti tuolle tontille on löydyttävä. Joku Jamie Johnsonin/Corey Locken kaltainen pelaajatyyppi, joskin huomattavasti vikkelämmillä jaloilla mitä edellämainitut.

Lisäksi Erkinjuntti -> Spina, Vähätalo -> X ja Ruuttu ja/tai Virtala vittuun niin hyväksyn hahmotelmasi.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Mielenkiintoista nähdä, että onko tuosta Alexander Ruutusta vielä pelimieheksi tähän liigaan, nyt alkaa olla viimeisiä hetkiä todistaa osaamisensa ja se taustalla oleva potentiaali, josta on jo vuosikaudet meuhkattu. Olisi toisaalta upeaa, että Ruuttu löisi läpi Tepsissä oikein kunnolla läpi ja uskon, että poika tulee parantamaan, jos asenne on vain rautaa. Jotenkin näen tässä samaa Filari Filppulan kanssa, vaikka tavallaan on täysin eri case. Paljon myös Atun pelikirjasta kiinni, että tehdäänkö Ruutusta ensi kaudeksi pistelinko vai jatkaako epätoivoista kiekkokiertolaisen elämäänsä muualla.
 

Ludek

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Mielenkiintoista nähdä, että onko tuosta Alexander Ruutusta vielä pelimieheksi tähän liigaan, nyt alkaa olla viimeisiä hetkiä todistaa osaamisensa ja se taustalla oleva potentiaali, josta on jo vuosikaudet meuhkattu. Olisi toisaalta upeaa, että Ruuttu löisi läpi Tepsissä oikein kunnolla läpi ja uskon, että poika tulee parantamaan, jos asenne on vain rautaa. Jotenkin näen tässä samaa Filari Filppulan kanssa, vaikka tavallaan on täysin eri case. Paljon myös Atun pelikirjasta kiinni, että tehdäänkö Ruutusta ensi kaudeksi pistelinko vai jatkaako epätoivoista kiekkokiertolaisen elämäänsä muualla.
Ruuttu ei kuulu TPS:n ensi kauden suunnitelmiin, joten hänen pelinsä jatkuvat silloin jossain muualla. Hän on tässä saanut näyttää osaamistaan jo useammassa liigajoukkueessa eikä tulosta ole syntynyt missään. Nuori lupaus, jonka osalta odotukset ovat olleet korkealla mutta ne eivät koskaan realisoidu. Ei Ruuttu tässä ole mikään poikkeus. Näitä on paljon muitakin.
 

Kampitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Wild, Avalanche
Tosiaan tarvitaan nuoria eteenpäin pyrkiviä pelaajia jotka tulevat tänne nimenomaan ottamaan sitä seuraavaa askelta, ei jäähdyttelemään, eikä kerämään hyvää tilipussia.

Sentterit (2kpl) ovat tosiaan ne vaikeimmat saatavat mitä nyt pitäisi kuitenkin löytää. Suomalaisuus on prioriteetti yksi ja ykkössentteriksi pitäisi löytää tasokas sentteri, myös mielestäni sellainen juonikas vanhanliiton sentteri, joka on puuttunut jo monta vuotta, Filaria lukuunottamatta. Mieluuummin on esim katsellut VVV:tä ykkösen keskellä kun rautakanki Koskirantaa, vaikka tavallaan Koskiranta nimenä on kovempi, niin kyllä VVV on tyyliltään istuvampi tuohon. Ajankuluksi kalastelin paria halvempaa arpaa jotka voisi olla kakkosessa ison potentin omaavia kiinityksiä, tyyliin 1+1v sopimuksella, sekä kaksi kovempaa pelimiestä ykköseen mikäli nousee kotimaan markkinoilla seinä pystyyn.

Nuori Jacob Lagace tuli yliopistosarjoista Norjan kautta Allsvenskaniin ja on ollut joukkueensa johtava pelaaja tämän kauden. Kaksi onnistunutta kautta alla ja kaksi nousua sarjatasolla, olisiko nuorelle eteenpäin pyrkivälle kaverille paikka tarjota tuota juonikkuutta meidän kakkosessa? Johtaa Allsvenskanin pistepörssiä ja on sentterilaituri raitin pelikepillä.

http://www.eliteprospects.com/player.php?player=17516


Färjestardissa viime kaudella joukkueen parhaimmistoon kuulunut Joakim Hillding on vahva ja taitava sentterityyppi. Tämä kausi ollut hieman vaikea maiseman vaihto voisi tehdä hyvää. Puhdas peliä tekevä sentteri, joka omaa vielä potentiaalia palata edelliskauden tasolle. Olisiko jopa ykkösen mieheksi?

http://www.eliteprospects.com/player.php?player=4475

Andreas Martinsen on tällä kaudella lyönyt läpi Dusseldorfissa Saksassa. Edustanut nuoresta iästä huolimatta Norjaa jo monissa kisoissa. Isokokoinen ja vahva sentterilaituri.

http://www.eliteprospects.com/player.php?player=11958


Skelleffestä on vapautumassa esim Patrik Zackrisson. Kyllä kotimaan markkinat niin tyhjää huutaa että mikäli ykkössenaa haetaan ulkoa voisi ruotsia tutkia aika tarkkaan. Raitin peluri.

http://www.eliteprospects.com/player.php?player=2020

Sellaisia hassutuksia, kaksi melko erityyppistä peluria, joita kuitenkin yhdistää varmasti halu pyrkiä uralla eteenpäin. Näen kuitenkin edellä mainitun tyylisissä pelaajissa suuremman potentiaalin kuin jossain Mestis hauissa kakkosen tontille.

Ykköseen tarjolla olevissa kavereissa myös potentiaali, vaikka jo jonkinverran kokemustakin. En tiedä olisiko tämä ollut huhu ja mutu osion kamaa mutta tänne tämä nyt tuli. Huhua ja mutua näistä ei itselläni ole, mutta halusin hieman valoittaa minkö tyyylisiä pelureita itse lähtisin kalastelemaan. Kaikki pelityyliltään taidokkaita, isosta kaukalosta kokemusta omaavia.
 
En tiedä olenko ainut mutta haluaisin ehdottomasti nähdä Rantasen keskellä johtamassa meidän 1ketjua. Ihan vaan suomikiekon tähden. Siirto laitaan voidaan sitten tehdä joskus myöhemmällä iellä mutta Rantasta kehittäisi varmasti eniten sentterin roolissa pelaaminen. Tähän sitten laitureiksi ne jengin parhaat pelurit.
Neljänteen kenttään ne 10-12minuutin rooli äijät joilla on myös osaamista pelata alivoimalla.
Toinen ja kolmaskenttä voidaan hyvin koota samoista palasista, mahdollisia yllättäjiä ja eteenpäin menijöitä. Näistä saadaan toinen ylivoima kenttä. Mikälio kuitenkin halutaan kolmannesta tehdä vähän puolustavampi tai roolitetumpi niin ehdottomasti Pikkaraista ym kaveria siihen.
Mielestäni Rantasen pelatessa keskellä tarvitsemme vain yhden ison nimen pelaamaan kakkoskentän keskelle. Sellainen Mentor Rantaselle.

"Spina"-Rantanen-XX2
Tukonen-XX1-XX3
Pikkarainen-Kumeliuskas/Vainiola-"Ahtola"
Moisio-"J.Virtanen"-XX4
 

Black Star

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Toisissa ketjuissa tätä onkin jo spekuloitu, mutta tässähän on toivoa, että ensi kaudella meidän valmennusaitiossa ei olekaan saunakavereita. Jos Selin on saanut tahtonsa läpi ja aitiossa onkin esim. Pikkarainen ja Helminen niin odotusarvo kaudelle valmennuksen osalta kääntyisi positiiviselle.

Yhdellekään synkkää vettä mukanaan tuovalle kotiryssälle ei oikeasti ole tilaa jos halutaan tämän sekoilun loppuvan. Niittymäelle ja Eskolalle propsit siinä tapauksessa jos näin tapahtuu!

Kaikki on tietenkin edelleen mahdollista ja tämä pelkkää arvailua. Pieni toivonkipinä kuitenkin heräsi.
 

esa mäyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS , Pittsburgh Penguins
Täällä Turussa, Palloseuran osalta, ei tule tapahtumaan minkäänlaista todellista kunnianpalautusta ennen kuin ihmiset ymmärtää että urheilussa on muutakin menestystä kuin pelkkä mestaruus. Tällä hetkellä, minä itse mukaan lukien, jokainen TPS kannattaja odottaa pelkästään sitä hunajaisinta, vaikka itselleen mitä tahansa ääneen koittaa väittääkin.

Kirkkainta saa ja pitääkin aina toivoa, mutta vasta siinä vaiheessa, kun kannattajat rehellisesti ovat joukkueen takana ottaen vastaan sen menestyksen mitä on tullakseen, on pelaajilla, valmennuksella ja johdolla mahdollisuus palauttaa tämä "kunnia" takaisin Turun Palloseuraan. Tähän sopii kliseinen sananlasku: Joskus, tavoittaakseen tulevan, pitää päästää irti menneestä.
 

Daenboudian

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Tällä hetkellä, minä itse mukaan lukien, jokainen TPS kannattaja odottaa pelkästään sitä hunajaisinta, vaikka itselleen mitä tahansa ääneen koittaa väittääkin.

Asiaa voi lähteä tarkastelemaan monelta kantilta. Jos seuran taholta luodaan uskoa uudesta tulemisesta ja lyödään pelaajabudjettiin Liigan huippusummia, niin kyllä se antaa monille oletuksen, että sitä menestyisi ja pelaisi hivenen paremmin kuin Liigan jumbo.

Seuran slogan tälle kaudelle oli "Uudistunut turkulainen". Jotenkin liitin sen positiiviseen uudistautumiseen enkä niinkään siihen, että pelaajisto, valmennus ja toimistoväki uusitaan kauttaaltaan kesken kauden erinäisten kohujen seurauksena. Jos lähdetään nöyrästi rakentamaan jotain uutta, niin hyväksyn sen. Silloin on vain turha haihatella seurankaan puolesta mitään suurta ja mahtavaa, vaan ottaa se hattu kouraan konkreettisesti.

Yleistäminen on usein melko rohkeaa. Väitän, etten raahautunut syksyllä hallille sen takia, että odotin juhlivani tulevana huhtikuuna Liigamestaruutta. Minulle henkilökohtaisesti Turun Palloseura merkitsee enemmän kuin vain urheilullinen menestys. Tätäkään ei kenenkään pidä ylitulkita, etteikö minulle olisi mitään väliä, vaikka TPS historiallaan, olosuhteillaan, tietotaidollaan, budjetillaan ja odotuksillaan vetäisi urheilullisesti surullisen kuuluisaan vihkoon.

Entä, jos lähdetään ihan raa'asti pohtimaan, mikä saa minut tulemaan HK Areenalle katsomaan TPS:n otteluita? Kannatuskulttuuri, kaverit, tunnelma, seurayhteisö, huokuva henki, vapaa-ajan viihde ja jonkinlainen halu olla mukana rakentamassa seurakulttuuria. Edellä mainittuihin asioihin vaikuttaa huomattavasti moni muukin tekijä kuin minä itse tai ainoastaan urheilullinen menestys.

Esimerkiksi: Jos suurin osa odottaa vain mestaruutta ja kaikki muu on paskaa, niin näkyyhän se väkisinkin tunnelmassa, ottelutapahtuman ilmapiirissä ja viihtyvyydessä. Samalla se vaikuttaa myös minuun. Jos katsomokulttuuri kuihtuu, eli laulut eivät raikaa eikä kädet hakkaa yhteen missään tilanteessa, niin sekin vaikuttaa minuun. Jos TPS tekee henkilöstö- ja pelaajahankintoja, jotka sotivat kaikilla mittareilla seurayhteisön ja kannatuskulttuurin kirjoittamattomia arvoja vastaan, niin se vaikuttaa minuun. Ja niin edelleen.

Pointtina siis se, etten lähde hakemaan vain kirkkainta menestystä, vaan kaipaa me-henkeä, tunnelmaa ja uskottavaa urheilullista toimintaa. Nämä ovat siis asioita, joihin vaikuttaa muun muassa edellä mainitsemani asiat. Tiedän, en edusta koko katsomorakennetta. Olen kannattajan roolissa ja usein melko radikaali tiettyjen asioiden suhteen. Toin vain esille sen, mitä minä henkilökohtaisesti odotan Tepsiltä.
 
Viimeksi muokattu:

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Täällä Turussa, Palloseuran osalta, ei tule tapahtumaan minkäänlaista todellista kunnianpalautusta ennen kuin ihmiset ymmärtää että urheilussa on muutakin menestystä kuin pelkkä mestaruus. Tällä hetkellä, minä itse mukaan lukien, jokainen TPS kannattaja odottaa pelkästään sitä hunajaisinta, vaikka itselleen mitä tahansa ääneen koittaa väittääkin.
Eiköhän tälläkin palstalla ainakin suurin osa wanhemmista jermuista - itseni mukaanlukien - ymmärrä tämän sanomattakin. Mulle on ainakin muodostunut sellainen kuva - palstalla, kaupungilla ja hallilla - että erityisesti tämä nuorempi väki toivoo joko täysin mitättömiä tuloksia tai sitten täysin epärealistisia.

TPS:n tavoite tulisi olla sijoitus runkosarjassa neljän parhaan joukkoon. Osa kannattajista on tästäkin hieman joustanut ja he pitävät vielä sijoja 5-6 "ihan hyvinä". Nuo sijoitukset ovat mulle aika vedenjakajia - toisaalta tässä tilanteessa ne pitäisi voida hyväksyäkin, kun viimeiseen kymmeneen kauteen sijoitus on tainnut olla kuudes tai parempi vain yhden kerran. Muistaakseni mä olen jo vuosikausia toistanut yhtä lausetta: "kuudes sija on meidän mestaruutemme". Periaatteessa tähtäin pitäisi aina olla TOP4, mutta korpivaelluksen johdosta tavoitteesta voidaan vähän joustaa.

Miksi neljän parhaan joukossa? HIFK, Kärpät, Tappara, TPS - näiden neljän joukkueen tulisi jakaa TOP4-sijoitukset SM-liigassa. Joka vuosi kuitenkin yksi tai kaksi joukkuetta näistä epäonnistuu, joka luo sitten tilaa näille keskikastin "yllättäjille" tai "ylisuorittajille" tai "satsaajille". Jonain vuonna se on JYP, seuraavana Pelicans, kerran SaiPa tai Ässät jne. Sama (-t) TOP4-joukkue (-et) voi (-vat) alisuorittaa pari-kolmekin kautta putkeen, mutta alisuorittaminen ei missään nimessä saisi madaltaa tavoitetta. Nyt kun TPS:n korpivaellus on kuitenkin kestänyt jo vuosikymmenen, niin lienee ihan perusteltua tavoitella ensin niitä TOP6-paikkoja.

Tämä onkin hyvin usein esilletuleva tavoite joukkueen wanhempien kannattajien keskuudessa. Nuoremmat sitä vastoin ovat joko sokaistuneita kevään 2010 huumasta ja he odottavat lähinnä sitä mestaruutta. Toinen vaihtoehto on sitten se, että puhutaan johonkin "kympin sakkiin" pääsemisestä tai "säälipleijareista". Mielestäni näistä haihatteluista pitäisi päästä helvetin nopeasti eroon. Jos tällä tavalla asiaa tarkastellaan, niin TPS on ollut helvetin menestynyt joukkue viimeksi kuluneen vuosikymmenen aikana. TPS:n sijoitus on ollut seitsemän kertaa "kympin sakissa" viimeisten kymmenen kauden aikana.

Tekisikö tämä "kympin sakki" jonkun kannattajan nyt sitten autuaaksi? Vaikkapa tällä kaudella? Ensin sijoituttaisiin runkosarjassa sijalle 10 - ja sitten säälipleijareissa jotain SaiPa:a vastaan ulos otteluvoitoin 2-0. Olisiko tämä sitten parempi päätös kaudelle kuin nyt tuleva sija 13 tai 14? Tuskinpa tuollainen mitään kunnianpalautuksen määreitä täyttää? Entä jos runkosarjassa taisteltaisiin sijalle kuusi ja sieltä sitten kaaduttaisiin saappaat jalassa runkosarjan kolmosta vastaan vaikkapa otteluvoitoin 4-2? Mun mielestäni tuollaista kautta kehtaisi joskus sentään vähän muistellakin!

TOP6-sijoitukset runkosarjassa = ainoat tavoittelemisen arvoiset sijat - sijat 7-14 runkosarjassa = aivan vitun sama
Tähän sopii kliseinen sananlasku: Joskus, tavoittaakseen tulevan, pitää päästää irti menneestä.
Eiköhän tästä ainakin wanhemmat jermut ole jo melko hyvin päästäneet irti? 90-luvulla runkosarjan ykköstilat jaettiin lähes poikkeuksetta joko TPS:n tai Jokereiden kesken. Toisin sanoen tavoite oli koko ajan TOP2. Runkosarjan suurin mielenkiinto kohdistui siihen, että kumpi näistä jättiläisistä pokkaa ykköstilan. Tänä päivänä TOP6-sijoitus pitäisi olla TPS:lle täysin realistinen tavoite seuraavien 2-3 kauden ajan. Kun tämä tavoite on toteutettu, vaatimustasoa (budjettia, pelaajarinkiä jne.) nostetaan sen verran, että TOP4-sijoitukset alkavat taas olla Auran rannoilla arkipäivää.
 

Power

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Täällä Turussa, Palloseuran osalta, ei tule tapahtumaan minkäänlaista todellista kunnianpalautusta ennen kuin ihmiset ymmärtää että urheilussa on muutakin menestystä kuin pelkkä mestaruus. Tällä hetkellä, minä itse mukaan lukien, jokainen TPS kannattaja odottaa pelkästään sitä hunajaisinta, vaikka itselleen mitä tahansa ääneen koittaa väittääkin.

Puhu vain omasta puolestasi. Nämä väitteet siitä, että kannattajille ei kelpaa kuin mestaruus, olivat ehkä jollain tasolla perusteltuja seuran menestysvuosina. Tuolloinhan oli tyypillistä, että halli oli puolivälierissä puolityhjä ja finaaleistakaan ei myyty loppuun kuin kolmas ottelu, jolloin mestaruus olisi teoriassa voinut olla katkolla. Silloin ei tosiaan suuret kannattajamassat liikkuneet ennen kuin mestaruudesta pelattiin.

Noista ajoista on kuitenkin jo reippaasti yli vuosikymmen. Keväinä 2009 ja 2010 oli vähän erilainen ääni kellossa: halli myytiin täyteen tai lähes täyteen jo puolivälierävaiheessa, sääleissäkin oli yli 8000 katsojaa. Miten tämä on selitettävissä, jos kannattajille kelpaa vain mestaruus? Kiekkobuumin synnyttämiseen Turussa ei keväällä 2009 tarvittu kuin yksi voitettu sääliplayoff-sarja ja joukkueen taisteleva ilme puolivälierissä, joissa kaaduttiin saappaat jalassa. Joka suhteessa aivan erilainen meininki kuin menestysvuosina.

Nyt kun TPS:n sijoitukset ovat olleet kuratasoa kohta viisi vuotta putkeen, on aivan saatanan löysää ja väsynyttä enää heitellä kliseitä siitä, että turkulaisyleisölle kelpaisi vain mestaruus. Semminkin kun tämänkin kauden yleisömäärät ovat olleet vähintäänkin hyvää liigatasoa, vaikka suunnilleen kaikki on tänäkin vuonna ollut sekaisin niin kentällä kuin sen ulkopuolella. Mitään objektiivisia perusteluja et tuolle väitteellesi tietenkään tarjonnut, pelkkää mutuilua. Samanlaisella näppituntumalla väitän, että pelkästään mestaruuden kelpuuttavien kannattajien osuus seuran kannattajakunnasta on nykyisin varsin vähäinen. TPS:llä on eräiden tällä palstalla esitettyjen väitteiden mukaan Suomen paskimmat kannattajat, jotka vieläpä sait epäsuorasti nimettyä suurimmaksi syylliseksi seuran nykytilaan, mutta tässä viimeisen vajaan 15 vuoden aikana lienee tullut paukapäisimmillekin selväksi, että mestaruudesta tai edes himmeämmistä mitaleista ei Turussa todellakaan joka vuosi pelata. Aika moni, minä mukaanlukien, odottaa nyt ennen kaikkea sitä, että ainakin tämä nykyinen jumalaton konttaaminen jossain vaiheessa loppuisi. Ettei olla liigan suurin vitsi joka saatanan vuosi ja hävitä lauantai-illan tärkeitä kotiotteluita 1-8. Nykyisen sijoituksen ja mestaruuden välissä on aika paljon tyhjää. Se, että pikkuhiljaa noustaisiin edes sinne liigan keskikastiin, olisi jo omiaan palauttamaan uskottavuutta seuran toimintaan ja tuomaan lisää katsojia mm. näihin lauantai-illan peleihin.

Se, että menneestä ei osata päästää irti, on kieltämättä ongelma. Mutta se ei koske TPS:n kannattajia vaan toimihenkilöitä. Tänäkin keväänä esitetyt linjaukset siitä, miten Jursinovin aikakausi halutaan saada takaisin, eivät näin 2010-luvulla hirveästi luottamusta herätä. Tästä olisi toki enemmänkin ikäviä esimerkkejä, mutta juuri nyt ei jaksa.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
TPS
Mitä enemmän vuosia mittariin naksuu, yhä vähemmän ajattelee, että yksiselitteinen kannattajan toive olisi sarjan "mestaruus".

Enemmänkin toive on, että TPS olisi joukkue, josta olisi hyvä fiilis, jota mielellään tukisi, ja joka ei aiheuta myötähäpeää. Siihen liittyy toki urheilullinen menestys siinä mielessä, että toki sitä toivoisi playoffeissa TPS:n näkevänsä, mutta ei se ole kannattamisen tai tukemisen perusedellytys. Tietynlainen uskottavuus ja luottamus on. Sitä Molomo-TPS ei omissa silmissäni nauttinut, mutta korjausliike antoi anteeksi yllättävänkin paljon.
 

septi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Edellä olevat ovat hyvin jo vastanneetkin ja menee ehkä hieman toistoksi, mutta omasta puolestani sanon vain että toiveeni on se ettei Tepsiä tarvitsisi enää tulevaisuudessa hävetä, vaan esim. seuran kaulaliinan kanssa kehtaisi kulkea ihmisten ilmoilla täällä pkseudulla. Toivon myös että joka kerta kun lähden matsiin, ajatuksena ei olisi "kuinkakohan paljon tänään hävitään", tai että vierasmatsistakin voisi EDES JOSKUS poistua hymy huulilla. Lisäksi toivon että joka kaudella vielä helmikuussa tappiot ja vaikkapa tuomaritoiminta jaksaisivat vituttaa ja voitot saada huipputuulelle, sen sijaan että reaktio on "ihan sama, säälimahdollisuudet meni jo kauan sitten" ja että voitto runkosarjassa keskikastin jengistä ei olisi niin poikkeuksellista että sitä hehkutetaan isoilla kirjaimilla facebook-sivuilla ja 3000 "tykkääjällä". Lisäksi kaipaan sitä tunnetta kun pelataan tärkeää ottelua (runkosarja tai poff), jossa johdetaan ottelua maalilla minuutti ennen pelin loppua ja vastustaja pyörittää ilman maalivahtia samalla kun oma syke on 180, rystyset valkoiset ja silmät eivät räpsähdäkään kun tuijotat peliä tvstä/katsomosta.

Mitään mestaruutta en ensi kaudelta odota, enkä toisaalta edes toivo, koska todennäköisyys olisi suuri että kyseessä olisi vain suonenveto jonka jälkeen taas "palattaisiin arkeen". Toivon että TPS tulevana kautena sijoittuisi kympin sakkiin ja pelaisi hyvää ja viihdyttävää lätkää, seuraavalla kaudella taas tavoitteeksi top-6 jne.

90-luvun menestysvuodet muistan hämärästi, vaikka olin silloin vielä ala-asteikäinen, mutta on mielestäni selkeää että ne ajat ovat pelkkiä muistoja ja tulevat sellaisina pysymään. Toivon kuitenkin että tulevaisuuden TPS on sellainen joka vuodesta toiseen olisi top-6 joukkue ja muutenkin toiminnaltaan sellainen organisaatio josta voisi olla ylpeä.
 

Rote Sau

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS + länsirannikko
Kyllä todella moni vanhoista seuraajista ja ei niinkään aktiivista kannattajista edelleen odottaa vain ja ainoastaan menestystä. Mä olen vuosia joutunut jos jollekkin selittämään, miksi just nyt ei pärjätä ja menestystä enää tule. Mutta eivät nämäkään ihmiset toisaalta ole hallilla enää käyneet. Se takavuosien ainainen menestys on syöpynyt mieliin kuin joku vitun pahalaatuinen syöpä. Niin se vain on.

Mulle riittää, että Tepsi on siellä missä pitääkin, eli vähintään top-6 joukkue kaudesta toiseen. Siihen vaikuttaa jo talousalueen koko ja seuran koko. Vanhoilla menestyksillä ei tee mitään enää. Joka kausi on uusi mahdollisuus. Suomessa joukkueiden kärki muodostuu; Kärpät, Lukko, Hifk, Tappara, TPS ja JYP. Satunnaisesti siihen kiilaa/on kiilannut jokin muu joukkue, kuten nyt Kalpa tai sitten Ässät tai HPK. Mutta resurssien ja organisaation puolesta kärki on tuo. En laittanut joukkueita paremmuusjärjestykseen. Tuohon nähden Tepsi on alisuorittanut ihan jumalattomasti viimeiset 10 kautta, paria suonenvetoa en laske mukaan. Se ei muuta kokonaistrendiä, joka on ollut laskeva koko 2000-luvun.

Hauska nyt nähdä mihin suuntaan peliä halutaan viedä ja mikä on se Tepsin identiteetti jatkossa. Saako seuran johto sen määritettyä, vai määrittääkö sen uusi valmennus? Näin kävi mm. JYPissä jossa Dufva määritti sen ja kaikki hänen jälkeensä ovat noudattaneet, pienillä muutoksilla vain. Jotain tätä haluan nyt Tepsiinkin. Ennen Tepsin identiteetti ja pelityyli oli mitä oli, mutta silloin oli rahaa, näkemyksiä ja iso määrä nousevia tähtiä.
 

Akuma82

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, VG-62
Näiden juttujen puolesta tämä päivä on ollut taas hiljainen, joten tulipa mieleen mainita tämä jos on joltain menny ohi. Juraj Simek (kyllä taas Simek -juttu) on twiitannut vastauksena tepsin twiittiin Rintsin valmentajasopimuksesta, että "@HCTPS welcome Kimmo"

Ei kai kukaan toivota kenellekään "Tervetuloa" jos ei ole itse paikalla? :)
 

Rosvosektori

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boogaard, Russell, Lauri&Janni, Doan, Domit
Näiden juttujen puolesta tämä päivä on ollut taas hiljainen, joten tulipa mieleen mainita tämä jos on joltain menny ohi. Juraj Simek (kyllä taas Simek -juttu) on twiitannut vastauksena tepsin twiittiin Rintsin valmentajasopimuksesta, että "@HCTPS welcome Kimmo"

Ei kai kukaan toivota kenellekään "Tervetuloa" jos ei ole itse paikalla? :)

Mikäli Juraj ei ensi kaudella Turussa pelaa, niin on kyllä perin epätyypillinen tapaus ja tämä vain positiivisessa mielessä. Simekin pelatessa meillä kaikki meni aivan päin persettä, niin on hauskaa jos ukko jaksaa edelleen olla kiinnostunut asioista joita Palloseuran ympärillä tapahtuu. On antanut itsestään positiivisen ja sympaattisen kuvan.
 

Akuma82

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, VG-62
Mikäli Juraj ei ensi kaudella Turussa pelaa, niin on kyllä perin epätyypillinen tapaus ja tämä vain positiivisessa mielessä. Simekin pelatessa meillä kaikki meni aivan päin persettä, niin on hauskaa jos ukko jaksaa edelleen olla kiinnostunut asioista joita Palloseuran ympärillä tapahtuu. On antanut itsestään positiivisen ja sympaattisen kuvan.
Tästä olen kanssasi 100% samaa mieltä. Yllättävän paljon ainakin miehellä riittää mielenkiintoa HC TPS:n kuulumisiin
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös