TPS kaudella 2014–2015 – joko nyt?

  • 670 891
  • 1 669

Power

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ajat ovat muuttuneet ja niin on myös TPS. Tuskin monikaan jatkoajan tps-fani voi rehellisesti sanoa, että tepsissä vallitsee edelleen ammattitaidon ja jatkuvuuden ilmapiiri. Tai että edellisen mestaruuden jälkeisiin (ja edeltäviin) vuosiin liittyisi olennaisesti loistava valmennustrio tai hyvä organisaatio.

Ansaksen vuosina taidettiin puhua, ettei Tepsiin pääse töihin ilman Kokoomuksen jäsenkirjaa. Kyllähän tuolloinkin oli havaittavissa vastaavaa pienen piirin toimintaa ja erinäisten siltojen polttamista ulospäin. Olennaisena erona kuitenkin se, että tuolloisilla sisäpiirin jäsenillä oli ihan oikeasti kovan tason urheilullista ammattitaitoa. Esimerkiksi Jortikka-Jalonen-Virta + Ylönen oli aivan huikea valmennusjohto aikanaan. Kultavuodet olivat esimerkki siitä, millaista tällainen Ansaksen jatkuvuudeksi kuvaama pienen piirin toiminta voi parhaimmillaan olla. Nykyinen tilanne taas edustaa sitä huonoimmillaan, kun tärkeintä on vain oikeaan sisäpiiriin kuuluminen osaamistasosta riippumatta. Pärstäkerroin on ollut pätevyyttä tärkeämpi valintakriteeri ja siitä kärsitään nyt ties kuinka monetta vuotta peräkkäin.

Kyllähän Tepsin toiminnassa on edelleenkin vahva jatkuvuuden tai ainakin ennalta-arvattavuuden elementti. Palkataan parin vuoden välein meritoitunut TPS-taustainen valmentaja, jolle annetaan runsaan vuoden päästä kenkää ja otetaan tilalle vähemmän meritoituneita seuran entisiä pelaajia. Joukkueen kokoamisesta vastaa vuodesta toiseen sama henkilö, vaikka sijoitukset ovat jatkuvasti kuratasoa. Näitä on varmaan käyty läpi jo kyllästymiseen asti. Yllättävän vähälle huomiolle on sen sijaan mielestäni jäänyt esimerkiksi se, että Tepsin kuntovalmentajiksi on toistuvasti palkattu Koivun veljesten kanssa työskennelleitä henkilöitä. En ole lainkaan vakuuttunut siitä, että tämä on ollut liigajoukkueelle hyväksi, niin kovan tason pelaajia ja seuraikoneja kuin veljekset ovatkin.
 

aurajoki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TPS
Tuossa yllä olevassa Powerin kirjoituksessa näkyy mielestäni TPS:n organisaation suurin heikkous eli se, että "ylipappi" Jukka Koivu säheltää joka puolella vaikkei hänellä mitään virallista asemaa näyttäisikään olevan organisaatiossa. Mikä ihmeen mentori hän mukamas nykyäänkin on ja mikä tällaisen mentorin asema organisaatiokaaviossa on? Kukaan muu kuin asianomainen itse ei sitä taida tietää ja siksi hän tuntuu hääräävän joka puolella vailla minkäänlaista vastuuta tekemisistään.
Miksei tätä miestä ja hänen "oikeaa kättään" Ari Vuorta todellakaan saada aisoihin?
Eikö edes Matti Perkonojalla ole munaa kyseenalaistaa näiden "herrojen" suhmurointia?
 

M.O.R.O

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Tauon aikana olisi syytä siivota muutama pelaaja huitsin nevadaan, sen verran haluttomasti ovat Gyspers sekä Smolenak pelailleet.
Friman löysä-Simon paikalle ja sentterikaupoille kipinkapin, jotenkin täytyy joukkuetta herätellä ja äkkiä.
 

Sakoi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Miksei tätä miestä ja hänen "oikeaa kättään" Ari Vuorta todellakaan saada aisoihin?
Eikö edes Matti Perkonojalla ole munaa kyseenalaistaa näiden "herrojen" suhmurointia?

Lähtee ihan mutupohjalta arvaus, mutta joka kaupungissa on niitä ihmisiä joiden muroihin et halua kusta mikäli mikään isomman luokan rooli enää kiinnostaa. Vahvana veikkauksena, että Koivuilla on sen verran vaikutusvaltaa ympäri kylää, että parempi olla edes näennäisesti väleissä.
 

ElManazer

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS, Málaga Club de Fútbol, New York Islanders
Nyt kun jatkoaikakin rustailee noita väliarvosanoja joukkueille, niin miksei me palstalaisetkin. Omat arvosanani päätin jakaa jatkoajan tyyliin 1-5.

Maalivahdit: (yht. arvosana 3)
Teemu Lassila, 30gp, 11-5-13, 92,38%, 2.40pmk /// 4-
- Aloitti huonosti, pelasi mahtavan marraskuun, kunnes taso taas hieman notkahti. Odotin parempaa.

Kristian Järvinen, 5gp, 1-0-1, 81,43%, 5,37pmk ///
- Odotin varmaa back-uppia Lassilalle, mutta on kyllä ollut kaikkea muutakuin varma. Yhden hienon voiton nappasi, vaikka siinäkin ottelussa livahti pari helppoa.

Puolustajat: (yht. arvosana 3)
Simon Gysbers, 31gp, 2+12=14, -4, 24:50 /// 4
- Pelannut pisteiden valossa jopa todella hyvin, vaikka silloin ja tällöin häslääkin.

Steven Seigo, 24gp, 3+4=7, +4, 20:26 ///
- Harjoituskaudella näytti, että Seigo nousee seuraavalle tasolle ja on meidän pakki nro. 1. Ikävä loukkaantuminen kuitenkin venytti kauden alkua ja sen jälkeen Seigo on ollut, no keskitasolla. Kaipaisi lisää rohkeutta.

Jakub Nakladal, 31gp, 2+5=7, 0, 21:02 ///
- Erittäin hyvä puolustaja. Oli alkuun hieman hukassa Suikkasen passiivisen puolustustyylin kanssa, mutta Molomon tultua ruoriin on myös ottanut käyttöön fyysisiä aseitaan.

Tomas Mojzis, 16gp, 1+4=5, -2, 23:15 ///
- Ei ole samalla tasolla millä oli edellsellä visiitillään. Jokatapauksessa laadukas puolustaja.

Niklas Friman, 23gp, 0+2=2, -4, 11:13 ///
- Pelannut suhteellisen hyvin. On edelleen tietyissä tilanteissa epävarma, mutta selvästi mennyt eteenpäin viime kaudesta.

Mikko Lehtonen, 31gp, 0+2=2, -7, 14:40 ///
- Oli alkukaudesta jopa erittäin hyvä, mutta sen jälkeen taso on pudonnut kuin lehmän häntä. Viime matseissa jopa erittäin huono.

Veli-Matti Vittasmäki, 15gp, 1+0=1, -3, 13:05 ///
- Aloitti todella hyvin pitkän loukkaantumisen jälkeen, mutta sen jälkeen taso on pudonnut aavistuksen.

Markus Seikola, 7gp, 0+0=0, -2, 14:04 /// 3
- Seikola on pelannut jopa todella hyvin verrattuna viime vuoden tasoon ja siihen, että oli yli vuoden poissa kaukaloista. Ei merkittäviä hasseja, mutta hyökkäyspäädyssä odotan enemmän.

Puolustajista arvostelematta jäi Niko Karhu, Miro Keskitalo, Petteri Nummelin, Elmeri Eronen, Matias Pulli sekä jo pois Turusta lähtenyt Arto Laatikainen.

Hyökkääjät: (yht. arvosana 3)
Ryan Lasch, 31gp, 9+19=28, -11, 20:22 ///
- Erittäin hyvä pelaaja, mutta ei ehkä ihan niin hyvä minkä kuvitelman olin saanut Pelicans-vuodesta. Peluutetaan liikaa, mutta jaksaa silti karvata kiitettävästi. Puolustuspäässä todella surkea.

Radek Smolenak, 31gp, 13+10=23, -7, 19:07 ///
- Vaikka tiesin ettei Smolenakista kannata odottaakaan mitään muutakuin maaleja, niin olen silti hieman pettynyt. Käsittämättömän löysä. Flegujen flegu Gysberskin näyttää atleettiselta Smolenakin vieressä.

Tero Koskiranta, 29gp, 8+12=20, -8, 19:20 ///
- Paikkoja olisi ollut vaikka 20 maaliin, mutta kun ei maistu niin ei maistu. Pelannut kuitenkin kohtuullisen hyvin eikä ainakaan häntä voi syyttää TPS:n sijasta.

Matias Sointu, 31gp, 8+5=13, +1, 15:56 /// 3
- Parantanut selvästi viime kaudesta. Ylivoimalla yhä surkea, mutta tuollaisena pörriäisenä ihan tasokas.

Tadas Kumeliauskas, 27gp, 7+6=13, 0, 14:31 ///
- Pelaa sillointällöin jopa erittäin hyvin, mutta välillä putoaa tasaiseen massaan. Kerännyt hyvät tehopisteet.

Lauri Tukonen, 17gp, 4+8=12, +2, 15:54 /// 3
- Oli alkukaudesta hyvä ja pelasi miltei piste /per ottelu, mutta sen jälkeen viettänyt suurimman osan ajasta vempassa.

Mikko Rantanen, 30gp, 1+9=10, -3, 13:00 /// 3
- Välillä kikkailee todella hyvin, mutta kun tulee se paikka iskeä maali, niin Rantanen on joko katollaan ja tai veto lähtee suoraan logoon tai ohi. Jaksaa karvata.

Ilkka Pikkarainen, 29gp, 4+5=9, 0, 14:30 ///
- Erittäin positiivinen yllätys, vaikka tehot ovatkin jääneet suht. pieniksi. Tekee tylsistä tiistai-illoista viihdyttäviä. Hienoa, että teki jatkosopimuksen.

Niclas Lucenius, 20gp, 2+7=9, 0, 18:23 ///
- Suikkasen aikana ei saanut mitään aikaan, Elomon aikana ei juuri ihmeempiä. Kaipaan viime sesongin suosikkiani takaisin.

Marko Virtala, 31gp, 2+4=6, -1, 14:13 ///
- Hyvän viime kauden jälkeen odotin hyvää kautta, mutta Virtala ei ole pelannut ihan yhtä hyvällä tasolla. Toki rooli oli suurempi viime kaudella. Ihan hyvä yleismies.

Otto Karvinen, 31gp, 1+3=4, -1, 9:35 /// 3
- Juuri sellainen pelaaja mistä tykkään. Parempi versio Famularesta. Taklaa ja härnää usein. Heittää myös joukkueen parhaat kommentit haastatteluissa.

Rasmus Kulmala, 19gp, 2+0=2, -2, 8:42 /// 2
- Jalat liikkuu nopeasti, mutta siihen se sitten jääkin. Melkeinpä pelkkä turhake. Todellinen maisemanvaihto tekisi hyvää ellei ota suurta harppausta eteenpäin.

Oskari Siiki, 8gp, 0+1=1, +2, 9:02 ///
- Tykkään kaverin pelityylistä. Laukoo aina kun on paikka. Tosin on vielä valitettavan heiveröinen näihin peleihin.

Teemu Lämsä, 16gp, 0+1=1, -2, 7:54 ///
- Pelannut ihan kohtuullisen hyvin. Ei valittamista, muttei sen suurempia kehujakaan.

Julius Vähätalo, 20gp, 0+0=0, -2, 8:22 /// 2
- Pelannut sanalla sanoen surkeasti. Potentiaalia on, mutta kyllähän 0+0 on huono saldo. Alivoimalla käyttökelpoinen.


Yhteenvetona voisi siis todeta syksyn olleen kolmosen arvoinen. Jälkeenpäin ajateltuna saatoin katsella pelaajia hieman liian optimistisesti, kun vertaa joukkueen tuloksiin. Toivottavasti kevätkausi on parempi.
 

Axroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, S.Koivu

Ovatko nuo nyt ihan fiilispohjalta vai kokonaissuoritukseen pohjaten vai skaalattu odotusarvoihin? Ihmettelen myös, että olet saanut kaikille osa-alueille kokonaisarvosanaksi kolmosen. Plussaa statseista.

Itselle tämä kauden avauspuolikas on ollut aivan järkyttävä pettymys. Sija 11, operaatio kunnianpalautus vol miljoona on menossa ihan päin persettä (jälleen) ja näin pahaa alisuorittamista vrt. nimet selässä saakin etsiä TPS:n historiasta hetken (lähinnä koska sija 14. olisi ollut usealla viimeaikaisella rosterilla parempaa suorittamista kuin tämä).

Erityishuomioita tilastoista: Kumeliauskas peliaikaan nähden tehokkain pelaaja tasakentällisin. Lasch +/-:n kärjessä (väärä pää). Ja plussalla vähemmän yllättäen ne kaverit jotka tekevät asioita eniten oikein ja vähiten väärin: Tukonen ja Seigo.

Omaan silmään odotusarvoihin peilaten:

Alisuorittajat top3:

Lasch on ollut kyllä lähes koko kauden ihan mielettömän kuriton. Onhan hän tähti, mutta onko valmennuksella tämä kaveri näpeissä. Hurjat pisteet YV:llä ja ihan kivasti hankkii jäähyjä. Samaan aikaan pelaa ylipitkää vaihtoa, vaikka on havaittavasti väsynyt, ei osallistu puolustuspelaamiseen ja vähemmän yllättäen +/- näyttää koko jengin synkintä lukemaa -11. Tasakentällisin verrattaen erittäin huonoa suorittamista. Tasakentällisin Lasch vain 14 plussaa ja 25 miinusta - Ei vaan riitä! (Vrt. esim. Sointu +13 -12 / Kumeliauskas +15 - 15)

Smolenak, täysin turhake jos ei seiso 2 metrin säteellä vastustajan maalista ja ole valmiina laukomaan. Maalivainu on huikea, potentiaali on kova. Puolustuspelaaminen ja kaksinkamppailupelaaminen ovat *krhöm* puutteellisia.

Järvinen, ei olisi pitänyt odottaa mitään. Tuntuu, ettei pää ole kestänyt. Yksi voitto, mutta siinäkin pelissä se tuli maalivahdista huolimatta.

Parhaat top3:

Lassila, pikkukilahdukset tuossa häpeällisessä SaiPa-ottelussa, mutta ollut aivan ylivoimaisesti koko TPS:n paras pelaaja tällä kaudella. Veskariin ei olla kaaduttu yhtään matsia (paitsi jos Järvinen on pelannut).

Seigo, hyvää nousujohteista suorittamista loukkaantumisesta palattuaan.

Kumeliauskas, tasakentällisin 7+5. YV:llä toki heikot pojot (0+1), mutta hankala tehdä kun ei juuri YV-aikaa ole muille kuin ykkösYV:lle tullut. Peliaika tehoihin nähden melko vaatimaton ja Kumellakin on omat puutteensa, mutta tekee erittäin paljon oikeita asioita. Sääli, että loukkaantumiset vaivaavat tälläkin kaudella.

Flopit top3:

SaiPa-ottelun 7-1 hävitty kolmas erä, meni huumorin puolelle. Missä ammattiylpeys? Häpeällistä. Käsittämätöntä. Uskomatonta. Edes vieraspelaamisen seuraaminen ei ollut lähelläkään tätä.

Suikkasen potkut, miksi hankkia valmentajalle valmentajan näköinen joukkue ja sitten heittää valmentaja pihalle. Ei ymmärrä.

TPS organisaationa, kaiken piti muuttua. Panostettiin joukkueeseen, vaihdettiin hallitus. Kuitenkin siellä on tekijäosastolla jotain tosi pahasti pielessä, sillä tulos on katastrofista katastrofiin. "Turun tauti" elää ja voi hyvin.
 

Sanberry

Jäsen
Suikkasen potkut, miksi hankkia valmentajalle valmentajan näköinen joukkue ja sitten heittää valmentaja pihalle. Ei ymmärrä.

Vielä Suikkasen potkuja vähemmän ymmärtää hänen korvaajaansa. Joukkue, joka on kovalla rahalla rakennettu ja jolla on potentiaalia pitkään kauteen keväällä... Luotsiksi palkataan kaveri, jolla ei ole
  • kokemusta ainoastakaan playoff-ottelusta valmentajan paikalta.
  • kokemusta juuri ollenkaan päävalmentajan paikalta. "Ylennyksen" saadessaan valmentanut alle 20 ottelua A-nuoria.
Kun tähän CV:hen ynnätään n. puolitoista kautta apuvalmentajan paikalla hääräämistä Liigassa niin kokemusta ei ainakaan ole liiaksi.

Pointti on se, että mielestäni tässä otetaan aivan liian iso riski. Suikkasella on alla muutama vaikea kausi, mutta esim. 2012-2013 Pelicansin peliin hän sai aikaan täyskäännöksen joulun jälkeen. Playoff-paikkaan se ei riittänyt, mutta kiri oli kova. Oli siis ennenkin saanut omat sotkunsa siivottua ja pelin kuntoon. Varmasti myös Pelicans-leirissä oltiin alkukaudella huolestuneita, mutta valmentajaan uskottiin ja Suikkanen sai käännöksen aikaan.

Vaikka Elomoonkin uskonkin, niin aivan liian kovaan paikkaan hänet heitettiin. Ensin saa siivota Suikkasen sotkun ja sen jälkeen alkaa rakentaa palapeliä uudestaan omalla näkemyksellä. Kenelle tahansa valmentajalle kova paikka.....
 

sunnuntai

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Newcastle united
Se alkaa aurinko näköjään paistaa tänä keväänä jo vähän aiemmin. Seuran päätökset ovat oikeita ja nähdään pelaajissa ominaisuuksia joita eivät muut näe.
 

tokemus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jortikan TPS
kyllä ongelma on joukkueen omistajissa ikävä kyllä, jos joukkue on rämpinyt 10 vuotta ei voi muuta todeta kuin, että omistajissa on vika. Kärjistäen totean, että ongelmat alkoivat kun hannu ansas vetätyi tps johdosta. Toivon edelleen, että TPS:n johto palkkaa midaksen eli Hannu Jortikan täysin valtuuksin takaisin TPS:n johtoon. Samalla Elomo kumppaneineen kasvavat korkoa A.junnuissa.
 

M.O.R.O

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Smolenakin vaihto Simekiin sekä Vittasmäen vuokraus kalakukkoihin varmasti herättelee joukkuetta parempiin esityksiin,
jotain tämän kaltaista toivoinkin joulutauon alettua.
Kumpaakaan lähtijää ei toden totta tule ikävä, Smole varsinkin hiihteli sen verran pelin ulkopuolella että maaleja paukkui kiitettävästi omaan päähänkin miehen löysistä otteista johtuen.
 

Rote Sau

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS + länsirannikko
Muutoksia oikeaan suuntaan. Smolenakin käyrä lähti heti alaspäin, kun Suikkanen lähti. Jos nyt MODO maksaa loppukauden palkan (ehkä jopa korvauksia) niin hyvä liike. Smole teki joo paljon maaleja ja on mahdoton korvata, mutta tuotti kokonaisuutena enemmän miinusta. Se pitää muistaa.

VMV:n häätö muualle on mitä loistavin uutinen! Vihdoin ja viimein, ihan oikeasti. Hänen itsensäkin kannalta ainoa oikea ratkaisu. Oman uransa kannalta olisi saanut lähteä jo paljon aikaisemmin. Tilalla meillä on Lehtonen ja Friman.

Tuskin näillä käyrä lähtee ylöspäin, mutta on kuitenkin 2 joukkuetta kokonaisuutena heikentävää jätkää vapautettu muualle. Ugh! Simekistä ei mitään käryä, arveluttaa pelkkä loppukauden pahvi..
 

sunnuntai

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Newcastle united
Voisiko yksi syy aivan järjettömille kooma suorituksille olla pelitavan puute/uskon puute pelitapaan?

Pelaaja ei selkärangasta tiedä mitä tehdä ja joutuu miettimään. Ja vähän kun ollaan mietitty niin ollaankin jo paniikin äärellä.
 

kausi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Westendin työväenpalloilijat
Smolenakin vaihto Simekiin sekä Vittasmäen vuokraus kalakukkoihin varmasti herättelee joukkuetta parempiin esityksiin,
jotain tämän kaltaista toivoinkin joulutauon alettua.
Kumpaakaan lähtijää ei toden totta tule ikävä, Smole varsinkin hiihteli sen verran pelin ulkopuolella että maaleja paukkui kiitettävästi omaan päähänkin miehen löysistä otteista johtuen.

Joo kyllä, hallille kävellessä jo kaikui atmosfääristä että Vittasmäk ei ole täällä ja Smolanek on viisaasti laitetettu myös muualle. Sitä sitten hiukan ihmeteltiin tietysti erien kuluessa, että kuka tekisi maalit ja mikä tässä on muuttunut.

Pelitavassa ei ainakaan mikään, eikä lopputuloksessa. Palloseura on ikäänkuin kusessa koko ajan, ylivoimallakin kaikki perustuu kaksintaistelujen voittamiseen. Välillä fiksusti hakeudutaan tilanteisiin fyysisesti ylivoimaisina kun ollaan, joissa pitäisi kukistaa kolme vastustajan pelaajaa. Jos olisi jokin pelitapa, edes vihkossa raapustelma ideasta millä tavalla kiekkoa siirrellään voisimme voittaa 2015 kolme - neljä peliä. Nyt ollaan sen edessä, että meidän on vaihdettava valmentaa ihan heti.
 

Sphinx

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kesällä ja vielä alkusyksystä sitä toivoi, että tämä kausi tulisi olemaan jotain muuta kuin Sportin kanssa jumbosijasta taistelua, mutta miten väärässä sitä tulikaan oltua. Joten otsikon kysymys on jälleen ajankohtainen, joko TPS vihdoin tällä kaudella ottaa sen, jota se on jo monta vuotta hakenut kuin kissa kuumaa puuroa kiertäen - eli paikan sarjataulukon hänniltä kauden päätteeksi. Itse veikkaan, että ei, ei vielä tällä kaudella. Uskon, että tämänkin kauden lopullinen sarjasijoitus tulee Tepsillä olemaan se tuttu ja turvallinen 13. sija. Veikkaukseni on, että kauden jäljellä olevista 28 ottelusta TPS kerää 25 pistettä maalierolla 51-82 eli kauden kokonaispistemääräksi tulisi näin 66 pistettä ja maalieroksi 122-173 ja loppusijoitukseksi siis 13. sija.

Onko täällä muita, jotka "eivät ymmärrä jääkiekon syvintä olemusta" ja ovat Molomon kanssa eri mieltä siitä, että "hyvällä tiellä ollaan?"
 

Stabiil

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS
Onko täällä muita, jotka "eivät ymmärrä jääkiekon syvintä olemusta" ja ovat Molomon kanssa eri mieltä siitä, että "hyvällä tiellä ollaan?"

Hep. Tuossa kun on katsellut ihan minkä tahansa muun joukkueen pelejä niin joku punainen lanka tai ajatus siellä on miten yritetään hyökätä. Luulisi, että syöttelemällä ja pitämällä kiekkoa saa parhaiten tilanteita aikaiseksi, mutta Melomon pelitapa taitaa perustua siihen, että kiekko nopeasti pois omista ja omilta. Kulutetaan energiaa karvaten ja pelataan kolmella kentällä. Kaiken kaikkiaan Tepsi pelaa tällä hetkellä selvästi sekavinta lätkää Liigasta. Parhaimpina esimerkkeinä vastustajan sinisellä rinnalla haltuunotettavat syötöt.

Niin sitä vain luuli kesällä ja syksyllä, että kyllä tolla nipulla tehdään sen verta maaleja, että ei tarvitse ihan joka matsia jännätä jos vastustaja tekee kaksi (2) maalia tai ylipäätänsä menee johtoon. Nykyisellään vain Lassilan nollapelillä voidaan voitosta taistella. Onneks voidaan muutama hyvä peluri vielä myydä niin saadaan kassa kondikseen keväällä - urheilullinen menestys, mitä se on?!
 

sunnuntai

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Newcastle united
Ainakin jaksaa luistella omiin ja tuntuu olevan x kertaa nopeampi kuin Smolenak, joka jaksoi luistella vain yhteen suuntaan. Omiin palasi sitten omalla tahdilla jos muisti. Maaleja tuskin tekee samalla tahdilla, mutta tekee ainakin töitä helvetisti enemmän ja antaa nyt tottua joukkueeseen edes viikon ennen kuin tuomitaan lopullisesti.
Ei edelleenkään ikävä flegua.

Siirretty tänne päin keskustelua, toisesta ketjusta.

Simek on miinuksilla pitkässä juoksussa niin ahl:ssä kuin nla:ssa. Siis kaikissa oikeissa sarjoissa missä pelannut, joten en nyt ihan tilastoscouttauksena pitäisi minään puolustuspään experttinä(tosin kukaan ei ole näin väittänytkään). Luistelee nopeammin kuin Smolenak. Ei kai, tuliko Smolenakin hitaus jollekkin yllätyksenä? Mutta ei satavarmasti ole yhtä hyvä maalintekijä kuin Smolenak. Ja maalintekijöitä tuo joukkue huutaa.

Simek on hankinta kaiken kaikkiaan aivan käsittämätön. Laituri jonka tahti hiljentynyt suonenvedosta ja laitureita meillä on kummiskin ennestään mielestäni ihan riittävästi. Tosin eihän se ole Simekin vika jotta on meille hommattu. Saattaahan Simek onnistua ja tehdä sen 5+5 loppu kauden otteluissa, mutta ei ehkä kannata henkeä pidätellä.

Miksi ei saisi tuomita heti? Koska joku nettipoliisi niin sanoo? Jos pelaajille saa löytää ennen ensimmäistäkään peliä ominaisuuksia, joita ei ole, niin kai nyt saa tuomitakkin ihan samalla tavalla. Ei koske pelkästää Simekkiä. Täällä on vähän aina tapana huumassa löytää pelaajille ominaisuuksia, joita kukaan muu ei ole nähnyt mm. puolustavasta pakista leivotaan yv-miestä ja kaikkea sellaista.

Tämä kausi on ollut oikeiden päätösten välttelyä alusta alkaen. Suikkaselta kaivettiin maa alta ennenkuin sarja oli edes käynnistynyt. Miljoona miehistön ruoriin Suikkasen jälkeen otettiin 10 ottelua a-junnuissa voittanut velho. Ja tammikuussa hommataan laituri, joiden puute on joukkueessa ylivoimaisesti pienin. Vuori, vittu sä vedät hyvin.

Olisi sittenkin pitänyt pysyä vitutusketjussa. Kovat oli odotukset minullakin kauden alla. Nyt ollaan taas tutulla ja turvallisella sijoituksella sarjassa ja toimisto jatkaa samaa koomausta kun aikaisemminkin. Ja peli on silkkaa paskaa.

Yks plussa muuten sometiimille, anteeksi pyytön SaiPa raiskauksen jälkeen.
 

sunnuntai

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Newcastle united
Elomon paketissa Suikkasen edelle menee mm. se että pelisysteemi sentään on, toisin kuin Kaitsulla. Se että joukkue ei sitä toteuta tai pysty toteuttamaan, on tietenkin pohdinnan arvoinen paikka. Tulokset viime peleistä ovat karmeita mutta nyt sentään yritetään pelata taktisemmin. Näkyy etenkin joukkuepuolustuksessa ja hyökkäyspään jäätilan käytössä. Elomo itse toki voisi miettiä kuormittavaa peluutustaan jos ja kun joukkue katkeaa toistuvasti kolmannessa erässä.

Eli ennen oli kaverit nurkassa vain kiekon perässä, nyt ollaan toinenkin nurkka miehitetty kiekottomalla?

Aivan sama onko siinä taktiikka lautasella 4 katkoviiva ja 5 pylpyrää vai yksi suora viiva ja 0 pylpyrää jos voittoja ei tule.

Tykkäsin Elomon parista ensimmäisestä liiga pelistä. Joukkue painoi kiimassa ja kiekko lähti omista helvetin nopeasti ja tehokkaasti. Nyt heitellään lerppuja keskialueelle(jos ei jää karvaajaan), ja yritellään hyökkäysnurkassa pyöriä mahdollisimman piilossa, jottei vaan kukaan näe. Mitä siellä tapahtui? Tuliko taktiikka voittamisen tielle?
 

Värilasiton

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Siirretty tänne päin keskustelua, toisesta ketjusta.

Simek on miinuksilla pitkässä juoksussa niin ahl:ssä kuin nla:ssa. Siis kaikissa oikeissa sarjoissa missä pelannut, joten en nyt ihan tilastoscouttauksena pitäisi minään puolustuspään experttinä(tosin kukaan ei ole näin väittänytkään). Luistelee nopeammin kuin Smolenak. Ei kai, tuliko Smolenakin hitaus jollekkin yllätyksenä? Mutta ei satavarmasti ole yhtä hyvä maalintekijä kuin Smolenak. Ja maalintekijöitä tuo joukkue huutaa.

Simek on hankinta kaiken kaikkiaan aivan käsittämätön. Laituri jonka tahti hiljentynyt suonenvedosta ja laitureita meillä on kummiskin ennestään mielestäni ihan riittävästi. Tosin eihän se ole Simekin vika jotta on meille hommattu. Saattaahan Simek onnistua ja tehdä sen 5+5 loppu kauden otteluissa, mutta ei ehkä kannata henkeä pidätellä.

Miksi ei saisi tuomita heti? Koska joku nettipoliisi niin sanoo? Jos pelaajille saa löytää ennen ensimmäistäkään peliä ominaisuuksia, joita ei ole, niin kai nyt saa tuomitakkin ihan samalla tavalla. Ei koske pelkästää Simekkiä. Täällä on vähän aina tapana huumassa löytää pelaajille ominaisuuksia, joita kukaan muu ei ole nähnyt mm. puolustavasta pakista leivotaan yv-miestä ja kaikkea sellaista.

Tämä kausi on ollut oikeiden päätösten välttelyä alusta alkaen. Suikkaselta kaivettiin maa alta ennenkuin sarja oli edes käynnistynyt. Miljoona miehistön ruoriin Suikkasen jälkeen otettiin 10 ottelua a-junnuissa voittanut velho. Ja tammikuussa hommataan laituri, joiden puute on joukkueessa ylivoimaisesti pienin. Vuori, vittu sä vedät hyvin.

Olisi sittenkin pitänyt pysyä vitutusketjussa. Kovat oli odotukset minullakin kauden alla. Nyt ollaan taas tutulla ja turvallisella sijoituksella sarjassa ja toimisto jatkaa samaa koomausta kun aikaisemminkin. Ja peli on silkkaa paskaa.

Yks plussa muuten sometiimille, anteeksi pyytön SaiPa raiskauksen jälkeen.


Simekillä on AHL:ssä vähemmän miinuksia isommalla ottelumäärällä kuin esim. Smolenakilla. Toki myös pisteitä on vastaavasti 0.36 ppg kun Smolella 0.5 ppg. NLA:n tasosta mulla ei tarkkaa kuvaa ole, mutta 0.45 ppg on Simek vetänyt siellä, Smolenak ei ko. liigassa olekkaan pelannut joten AHL:n pisteet onkin melkein ainoa vertailukohde. Mutta jo ekasta pelistä huomasi, että kaveri on kovempi luistelemaan (mitä tarvittiin) ja kovempi tekemään töitä (mitä tarvittiin) kuin Smolenak, niin kyllä mä nyt odottelisin pari matsia, että oppis edes ketjukavereidensa nimet ja pääsis jollain tapaa sisälle Elomon kiekkoon (mitä ikinä se onkaan), ennenkuin täysin nauraisin itseni uneen miettiessäni kuinka paska kyseinen pelaaja on Smolenakkiin verrattuna.

Tuo on lähinnä huvittavaa, miten täällä tuntuu tavoitteena olevan kaiken haukkuminen heti kuin mahdollista, niin pääsee sitten myöhemmin paukuttelemaan henkseleitä jos sattuikin olemaan oikeassa, että "siitäs saitte kaikki vähänkin jotain toivoneet nenillenne, kun meikä tiesi jo elokuussa, että tuo on aivan paska."
 

Boulerice

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boogaard(R.I.P) ja Twist

Siitä olen samaa mieltä, että tepsi tarvitsee maalintekijää, mutta se ei ole Smolenak jota tämä joukkue tarvitsee. Tietenkin jos se riittää, että laittaa silloin tällöin kiekon maaliin samalla kun omissa soi vastaavasti tuplasti herran ollessa kentällä niin tämä fleguilija on oikea henkilö.
Tilastot ei myöskään valehtele siitä, että smolen laukaisuprosentti oli yksi huonnoimmista ja +/- tilastossa viimeinen kun verrataan 20 parasta maalintekijää. En ihmettele miksi joukkueet vaihtuu tiuhaan.....

Simek ei loistanut ekassa pelissä, mutta edelleen en tuomitse kaveria yhden pelin perusteella. Porukka varmaan haukkuisi Crosbynkin pystyyn jos heti ekassa pelissä ei tule vähintään 2+2 tehot. Tietenkin Simek voi olla täysi paska, mutta ekan pelin perusteella se ei jää ainakaan yrittämisestä kiinni.
 

Silencie

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tepsi olisi tarvinnut pari maalintekijää ja pari/kolme sentteriä, niin olisi jopa ollut mahdollisuus päästä sääleihin. Nykyinen sentteriosasto on täysi vitsi. Luceniustakaan ei kiinnosta enää. Se on ihan hyvä vetää sama osa-alue ihan vihkoon joka helvetin vuosi.
 

liuzka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ManUtd
Kyllä se niin on että ei tää vaihtamalla parane, ellei vaihdeta kaikkia. Kyllä siellä nyt joka jätkän pitää persus raahata peilin eteen ja miettiä pitäisikö alkaa pelaamaan ja antamaan kaikkensa. Ei se vaan yleensä mene niin että hommataan yksi jätkä, vaihdetaan parin pelaajan paikat kentissä ja yks kaks homma toimii. Kyllä se on sen ei vaihdetun 95%:n homma laittaa peli kuosiin.
 

sunnuntai

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Newcastle united
Tuo on lähinnä huvittavaa, miten täällä tuntuu tavoitteena olevan kaiken haukkuminen heti kuin mahdollista, niin pääsee sitten myöhemmin paukuttelemaan henkseleitä jos sattuikin olemaan oikeassa, että "siitäs saitte kaikki vähänkin jotain toivoneet nenillenne, kun meikä tiesi jo elokuussa, että tuo on aivan paska."

Tähän on hyvin helppo ratkaisu: lopetetaan se paskan roudaaminen seuraan. Ja roudataan ensiset pois.

Aika positiivisella mielellä se suurin osa tais tähänkin kauteen lähteä. Muutamia asioita nostettiin esiin mikä kutakin mietitytti. Nyt sitten ollaan sijalla 12. milljona miehistömme kanssa, käsiä yhteenkö tässä pitäisi onnesta soikeana hakata kaikkien?

Jos joku haluaa vetää jessehymy naamalla kaikista viime vuosista huolimatta, niin eikun vauhtia mäkeen vain. Mutta kai keskustelupalstalla saa minua tahi jotain muuta vituttaa just niin paljon kun vituttaa, lupaa kysymättä.
 

Värilasiton

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tähän on hyvin helppo ratkaisu: lopetetaan se paskan roudaaminen seuraan. Ja roudataan ensiset pois.

Aika positiivisella mielellä se suurin osa tais tähänkin kauteen lähteä. Muutamia asioita nostettiin esiin mikä kutakin mietitytti. Nyt sitten ollaan sijalla 12. milljona miehistömme kanssa, käsiä yhteenkö tässä pitäisi onnesta soikeana hakata kaikkien?

Ei, tietenkään pitäisi.

Jos joku haluaa vetää jessehymy naamalla kaikista viime vuosista huolimatta, niin eikun vauhtia mäkeen vain. Mutta kai keskustelupalstalla saa minua tahi jotain muuta vituttaa just niin paljon kun vituttaa, lupaa kysymättä.

Tuskin kukaan TPS:ää kannattava tällä hetkellä TPS:n menestyksen vuoksi jessehymyileekään. En vaan ymmärrä miksi ensisijaisesti kaikesta tarvii olla sitä mieltä, että paskaa on ja sitten perään yhden ottelun jälkeen juosta vielä huutelemaan, että höhhöh olinpas oikeessa, 0+0 ja naurattaa vieläkin, ja tälleen hyökätä käytännössä jotain palstalaista vastaan siitä, kun edes kehtasi mainita, mitä parhaassa tapauksessa voitaisiin esim. Simekistä saada.

Enkä mä sitä oo sanomassa, että jotain lupia tollaseen viestittelyyn tarttiskaan, tottakai niinkuin se yksikin marttyyri sano täällä, että tää on mielipide palsta ja kaikki mielipiteet on sallittuja. Siinäs olet mitä mieltä haluat ja purat sen tänne kans aivan miten haluat. Mun mielestä tuo on vaan lähinnä huvittavaa tuollainen toiminta.

Vituttaahan varmaan kaikkia tuo saatanan taaperrus mitä saadaan taas kattoa tämäkin kausi loppuun ja emmä kyllä usko, että ens vuonnakaan se sen paremmin menee. Itse toivoin tälle kaudelle edes yhtä poffmatsia ja pidin sitä vielä kuukausi sittenkin ihan realistisena saavutuksena, mutta ei saatana ei taideta edes sääleihin päästä. Aatella, hetki sitten oltiin vaan voiton/parin päässä suorastakin poffpaikasta ja vedettiin kolme peliä putkeen 3-0 tulosta, mitä helvettiä kävi?
 

Knower

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit+Petteri Nummelin
Joukkueen rakentaminen on aina kokonaisuus. Ymmärrän kyllä täällä monen kyseenalaistavan Simekin hankinnan, sillä en itsekään näe miten tämä parantaa huonosti toimivaa kokonaisuutta. Jos lähdetään siitä, että Simek olisikin ns sateentekijä ja onnistuvan ihan nappiin, ei se paranna kokonaisuutta kuitenkaan kuin marginaalisesti. Kyseessä on siis parhaassakin tapauksessa vain pieni laastari valtavaan avohaavaan.

Nämä huippusarjat ovat organisaatioiden välisiä kilpailuja ja pitkällä otannalla TPS on siinä kilpailussa pärjännyt erittäin heikosti. Yksi mestaruus välissä oikeastaan korostaa sitä, että seura seilaa ikään kuin tuurilla. Hallitus on jo vaihtunut, ainakin yritysmaailmassa alkaisi sitten pikku hiljaa lähteä myös seuraava porras.

Se on ilman muuta yksi ongelma, että Elomo on "out of depth" kuten moni on jo todennut. Se, että hänet tehtävään kuitenkin valittiin kielii silti vielä suuremmista ongelmista organisaation sisällä.

(ja joo, nämä nyt on tällaista itsestäänselvyyksien toistelemista)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös