TPS kaudella 2014–2015 – joko nyt?

  • 671 195
  • 1 669

Hantta#23

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
septin kanssa samaa mieltä siitä että 5v5 pelissä Tepsillä ei ole minkäännäköistä peli-ideaa, vaan yleensä se kuskataan punasen yli ja roiskitaan päätyyn jossa sitten yritetään voittaa se itselleen ja saada sitä kautta maalintekotilanne.
Näkisin kuitenkin niin että pakki avaa nopeasti liikkeessä olevalle hyökkääjälle ja vauhdilla pitäisi yksinkertaisella hyökkäyksellä päästä joko laukaisutilanteeseen ja siitä muut mahdolliseen kakkoskiekkoon tai hakea joko 2v1 tilanteita/ toiseen aaltoon syöttöä.
Myös varsinkin yv pelaaminen on todella heikkoa ja varsinkin siihen nähden millaisia pelaajia joukkueessa tällä kaudella joukkueessa on. Yritetään jotain aivan liian hienoa kun siinäkin yksinkertaisempi pelaaminen todennäköisesti olisi tehokkaampaa.
Loukkaantumiset ovat tottakai sotkeneet pelaamista ja täytyy todella toivoa ettei Lussenkaan loukkaantuminen olisi kovinkaan paha mutta ei loukkaantumistenkaan taakse voi kokonaan mennä.
Vaikka Tepsissä löytyy kovia yksilöitä niin joukkue ei vielä ole niin tasaisen vahva materiaaliltaan että sillä taisteltaisiin kärkisijoista.
Jollei tuo pelaaminen muutu parempaan suuntaan niin jotain täytyy tehdä hyvinkin nopeasti jos meinataan että yleisöä saataisiin peleihin enemmänkin tuo 3500-4000 ja että Turussa nähtäisiin pitkästä aikaa playoffs kiekkoa ja mieluummin enemmän kuin yksi sääliottelu. Kyseenalaistan Suikkasen aseman jo tässä vaiheessa kautta sillä peli ei ole muuttunut yhtään parempaan suuntaan viime kaudesta, vaikka hän on saanut joukkueeseensa kaikki ne pelaajat jotka hän on halunnut.
Tämän kauden hypetys on ollut sitä luokkaa että uskottavuus todellakin kärsii ja huonolla tuurilla loppuu jos tänäkään vuonna ei Turussa tosiaan nähdä Playoffs kiekkoa. Tähän ei mielestäni enää olisi todellakaan varaa.
Myös taloudellinen puoli täytyy ottaa huomioon sillä tähän kauteen on satsattu valtava määrä euroja ja jos kaudesta tulee taas kerran floppi, niin alkaako kaikki alusta ja joukkue kootaan jatkossa taas Mestistason kavereista, jotta taloudellinen tilanne saadaan vakautettua. Toivottavasti tähän kauteen ei olla lähdetty niin että otetaan valtava riski, laitetaan euroja palaamaan ja toivotaan että menestystä tulee vaan täytyy toivoa että uusi hallitus on osannut ajatella pitkäjänteisesti tätä tilannetta ja joukkueen/seuran budjetti ei painu konkurssin partaalle jos menestystä ei tulekaan.
Joukkuetta ei voi rakentaa ja menestystä hakea yhden kauden varaan vaan siitä pitäisi pystyä rakentamaan sellainen että joukkue taistelisi joka vuosi jatkossa hyvistä sijoista.
 

sunnuntai

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Newcastle united
Kautta on pelattu VIISI ottelua. Odotettaisiinko edes se 10-15 ja jos silloin touhu edelleen näyttää yhtä heikolta niin palataan asiaan uudestaan.

Jos peli menee vituiks on aivan turhaa alkaa reagoimaan 15 ottelun kohdalla. Tätä kautta on pelattu nyt viisi ottelua, mutta siellä on pohjalla myös viime kausi. Ja aika mitäänsanomatonta on se edistys ollut.

Ilman Lassilaa meillä olisi 0 pojoa.

Tottahan se minäkin ottaisin jumalattoman voittoputken tähän ja kannattelin keväällä kuvitteellista kannua nyky valmennuksella.

En oikeasti näe jotain 10 sijaa kovin hyvänä suorituksena tällä materiaalilla.
 
Suosikkijoukkue
HC TPS, Lauri Tukonen
Eilen näin ekan Tepsin pelin tällä kaudella. Olkoonkin, että puolustuksesta puuttui Nummelin, Seigo ja Seikola, niin onhan tuo joukkue kasattu ihan päin persettä.

Lasch, Smolenak ja Tukonen. Siinä Tepsin hyvät hyökkääjät. Loput tasaista sakkia. Pikkarainen kuuluu tähän kategoriaan. Lucenius voi olla hyvä, kuten nähty.
Nuo vähätalot, Rantaset ja muut on ihan poikia vielä, kun kiekkoa aletaan pelaamaan.
Puolustus paranee Seigon myötä. Nummelin ja Seikola tuo hyökkäysvoimaa mutta puolustussuuntaan heistä ei juuri ole apua. Numpasta varsinkaan.
Tepsi on yhden ketjun joukkue ja siitäkin ketjusta Smolenakin pelihuumori saadaan vietyä parilla kovalla pommilla.

Vaikeaa kautta ennustan Turkuun. Ei kuuden joukkoon runkosarjassa.
Vaikea kausi tosiaan saattaa tulla. Se varmaan nähdään tuossa kymmenen/kahdenkymmenen pelin päästä, että mihin tämä lähtee kulkemaan.

Muuten tuo kirjoituksesi on yhtä tärkeä sisällöllisesti kuin Uuden Rauman tekstiviestipalsta. Itse mainitset nähneesi yhden pelin TPS:ltä ja sen perusteella arvioit joukkueen kasauksen menneen vituiksi. Rantasenkin ominaisuudet osasit tämän perusteella arvioida kokonaisvaltaisesti. Sinunhan pitäisi olla alan hommissa, kun noin paljon saat irti yhden vieraspelin perusteella. Toki itsekin olen vain tällainen palstalle kirjoitteleva urpo, mutta särähti silti vähän nuo perustelusi, vaikka lopputuloksessa saatat olla oikeassakin. Tai sitten et. Mistä näitä kukaan nyt oikeasti tietäisi.

Kyllähän tuo porukka pitäisi saada pelaamaan yhteen ihan ensimmäiseksi näiden erikoistilannepelaamisien lisäksi. On se totta, että vaikka pakisto näyttää pahalta tällä hetkellä loukkaantumisten takia, niin kyllä pitäisi joku perusidea löytyä noissa hyökkäyksissä ja niihin lähdöissä. Tuntuu, että Koskirannan kenttäkin luottaa siihen, että Lasch ottaa kiekon, vie sen alueelle ja jotenkin vain luo ne maalipaikat samalla kun muut katselevat vierestä. On tuskaista katsoa, kun Lasch pyörii kulmissa ja maalin takana kauhella sykkeellä ja homma tyssää siihen, kun ideat vain loppuvat kesken ja hän yrittää väkisin pistää kiekon sille seisovalle kanssapelaajalle kolmen vastustaja läpi. Kyllä tuo ketju saisi varmasti lisää tulta allensa jo pelkällä Tukosella. Tukonen-Lasch oli oivallinen tutkapari ainakin ensimmäisessä Sport-harjoitusmatsissa, jonka jälkeen se taidettiin hajoittaa.

Rantanen on myös ollut oikea piristysruiske tuolla kentällä ja tehnyt kavereille mahtavia maalipaikkoja joka pelissä, joista kaverit eivät vaan ole saaneet sisään (tulee mieleen ainakin Sointu ja Smolenakki). Mielestäni tuo Rantanen-Smolenak olisi myös kokeilemisen arvoinen vielä, kun tuntuu vain, että Smolellakin on vielä jokin pieni lukko päällä, kun verrataan Pelicans-aikoihin.

Aikamoinen velho saa olla, jos osaa rakentaa sellaiset ketjut, joista kukaan täällä ei kiukuttelisi tai kritisoisi, kun nyt on sellainen tilanne, että kerrankin ainakin laitureita löytyy moneen lähtöön ja kolmeen ketjuun löytyy ratkaisuvoimaa kunhan loukkaantumisilta vältyttäisiin. Lisäksi joidenkin pelaajien (esim. Virtalan) hyvät otteet eivät saisi olla syy korkeempiin ketjuihin, mutta toiset ansaitsivat tietyille pelaajille automaattisesti paikan ylempiin ketjuihin, vaikka viime pelit olisi olleet miten väsyneitä esiintymisiä (Lucenius). OK, olen osittain samaa mieltä esim. Lucen kohdalla, mutta ainoastaan siksi, että eipä siellä muutkaan sentterit ole esittäneet oikein mitään. Virtalakin toki tuntuu olevan Suikkasen suosiossa vähän liikaakin, mutta myönnän, että viime pelit eivät ole olleet häneltä ihan täyttä skeidaa. Ei se Virtala siltikään ihan kahteen ylempään ketjuun vielä oikein yltäisi, mutta jos otteet jatkuvat näin, niin miksikäs ei. Puhuin juuri itseni pussiin monella eri tapaa, mutta kuitenkin; ei tämä niin helppoa ole miltä se joskus tuntuu.

Lähtisin itse näin fantasioimaan ketjuista jotakin tällaista (ihannetilanteessa -> toivottavasti Lucelle ei tosiaan käynyt pahemmin ja olisi taas pelikunnossa):

Tukonen - Koskiranta - Lasch
*(Koskiranta ei mitään ihmeellistä ole esittänyt, mutta kaipa meidän on vielä uskottava, että se vanha yhteys Laschin kanssa löytyisi. Uskon, että Tukonen - Lasch olisi kova tutkapari ainakin.)

Smolenak - Luce - Rantanen
*(Luce on lähtökohtaisesti meidän paras peliä tekevä sentteri sekä Rantasen ja Smolen yhteistyö on näyttänyt hyvältä, kun he samassa ketjussa ovat pelanneet.)

Sointu/Virtala - Kume/Vähätalo - Pikkarainen
*(Tämä on vähän sellainen mitä jää -käsi. Siinä kuitenkin on kokoa ja taitoa, jotka toivottavasti täydentäisivät toisiaan. Tiedän, että äärimmäisen vakuuttavat perustelut, mutta toki Pikkarainen menisi oikeastaan mihin vain ketjuun ja olisi silti pääosin selvä valonpilkahdus siellä missä ikinä pelaakin, kunhan jättää hölmöilyt pois. Talonmies, me luotamme sinuun!)

Kulmala/Virtala - Lämsä - Karvinen
*(Nämä kaverit ovat mielestäni pelanneet kelvollisesti ilman mitään ihmeellistä suuntaan tai toiseen. Ihan hyvä nelonen, jossa on nopeutta, kokoa, näppäryyttä ja toivottavasti välillä pisteitäkin, mutta kauheasti en sen varaan laskisi. Virtala nyt on sellainen jokapaikan höylä, jota voi käyttää monessa yhteydessä, mutta ehkä tässä olisi omimmillaan.)


Pakistoihin en jaksa edes miettiä tällä hetkellä mitään. Niin riekaleina se tällä hetkellä on.
 

Mänizeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, New York Rangers
Kautta on pelattu VIISI ottelua. Odotettaisiinko edes se 10-15 ja jos silloin touhu edelleen näyttää yhtä heikolta niin palataan asiaan uudestaan.

Niin, Liigaa on pelattu se 5, harjoitusotteluita ainakin 5 + pitsi ja 4kpl CHL:ää. Sitä varten ne treenimatsit yms. on, että kauden alku ei tulisi "yllätyksenä". Joo, annetaan vielä aikaa.

Edelleen aika jännä ilmiö on se, että Tepsi ei oikein tahdo saada maaleja aikaiseksi. Jos se Bolzano -peli jätetään pois, niin TPS tekee max. kolme maalia. Eli jos tämän muuttaa kaavaksi, joka toistui viime kaudellakin useasti, niin TPS taistelee kolmesta pisteestä, jos vastustaja onnistuu maalinteossa max. 2 kertaa. Kovasti aiheuttaa painetta puolustuspelaamiselle ja maalivahdille.
 

Mänizeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, New York Rangers
(Jassoo, ei toimi linkitys... Missä vika, käyttäjässä varmaan, niin kuin aina. Pahoittelen viestin rakennetta jo etukäteen. Jos jotain vinkkiä on tarjolla, niin otetaan vastaaan)

Toukokuussa jo otin kantaa tuohon yv-pelaamiseen: http://keskustelu.jatkoaika.com/posts/5361977/

Tämän jälkeen rosteriin on ilmestynyt taitoa lisää, joten koostumukset voinevat olla toisenlaisetkin, mutta en nyt lähde enempää spekuloimaan niillä. Kunhan kätisyydet kohtaavat, niin pääsee jo pitkälle.

Alla olevissa linkeissä syy siihen, miksi kannattaisi kokeilla 1-3-1 systeemiä kuviossa:

http://www.youtube.com/watch?v=BuxeO9estbs , Tapparan ensimmäinen maali
http://www.youtube.com/watch?v=X2PgZ-8XS1U, Tapparan ja Kärppien yv-maalit.
www.ruutu.fi/ohjelmat/sm-liiga/huipphetket-lukko-tps-2092014, Lukon oikeastaan molemmat yv-maalit.

Kannattaa tarkkailla yv-koostumuksen rakennetta ja miten pelaajat sijoittuvat, vaikka kyseessä onkin lyhyet pätkät maaleihin johtaneista kuvioista. Tarjoaa myös mahdollisuuden pelata 4:llä hyökkääjällä. 1-3-1 systeemiin TPS:llä riittää taitoa ja kätisyyksiä, ainakin tervellä rosterilla. Lisäksi tämä malli tekee neliön elämän maalinedustalla erittäin hankalaksi, koska vastustajalla on koko ajan neljä miestä maalin edessä tai sen lähellä. Kiekon ollessa viivassa vastustajan maalivahtia häiritsee kaksi pelaajaa kiekon tulosuunnasta, jolloin taitava pakki viivassa (esim. Nummelin, Seigo) osaa löytää reiät toimittaa kiekon maalille. Koska hyökkäysalue on suurentunut, tämä antaa yksinäiselle pakille viivassa vielä enemmän aikaa hakea ratkaisua.
 

Mänizeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, New York Rangers
Toinen huomio liittyen yv-pelaamiseen. En tiedä tuntuuko vain, mutta TPS:llä ei ole riittän tarkasti sovittuna/harjoiteltuna kiekon ylöstuonnit. Omasta mielestäni perussääntönä tällaiselle on, että samasta vauhdista, jossa viisikko tuo kiekkoa ylös pitää olla vaihtoehto sekä syöttämällä, että päätykiekolla. Joka tarkoittaa sitä, että viisikon pitää tunnistaa ennalta sovitusta tilanteesta, milloin ei syötetä enää vaan kiekko lähtee päätyyn ja sitä lähdetään sieltä karvaamaan ylivoiman turvin. Silloin perään voi helposti lähettää kolme miestä, koska kysessä on yv-tilanne. Paljon heikommallakin kalustolla operoivat joukkueet onnistuvat näissä, kyllä TPS:nkin pitäisi.
 
Suosikkijoukkue
HC TPS, Lauri Tukonen
Lähtisin itse näin fantasioimaan ketjuista jotakin tällaista (ihannetilanteessa -> toivottavasti Lucelle ei tosiaan käynyt pahemmin ja olisi taas pelikunnossa):

Tukonen - Koskiranta - Lasch
*(Koskiranta ei mitään ihmeellistä ole esittänyt, mutta kaipa meidän on vielä uskottava, että se vanha yhteys Laschin kanssa löytyisi. Uskon, että Tukonen - Lasch olisi kova tutkapari ainakin.)

Smolenak - Luce - Rantanen
*(Luce on lähtökohtaisesti meidän paras peliä tekevä sentteri sekä Rantasen ja Smolen yhteistyö on näyttänyt hyvältä, kun he samassa ketjussa ovat pelanneet.)

Sointu/Virtala - Kume/Vähätalo - Pikkarainen
*(Tämä on vähän sellainen mitä jää -käsi. Siinä kuitenkin on kokoa ja taitoa, jotka toivottavasti täydentäisivät toisiaan. Tiedän, että äärimmäisen vakuuttavat perustelut, mutta toki Pikkarainen menisi oikeastaan mihin vain ketjuun ja olisi silti pääosin selvä valonpilkahdus siellä missä ikinä pelaakin, kunhan jättää hölmöilyt pois. Talonmies, me luotamme sinuun!)

Kulmala/Virtala - Lämsä - Karvinen
*(Nämä kaverit ovat mielestäni pelanneet kelvollisesti ilman mitään ihmeellistä suuntaan tai toiseen. Ihan hyvä nelonen, jossa on nopeutta, kokoa, näppäryyttä ja toivottavasti välillä pisteitäkin, mutta kauheasti en sen varaan laskisi. Virtala nyt on sellainen jokapaikan höylä, jota voi käyttää monessa yhteydessä, mutta ehkä tässä olisi omimmillaan.)

Noniin, lainaanpaha vähän itseäni, kun tuli viime sunnuntaina pistettyä omia ketjusommitteluja, niin johan se Kaitsukin vihdoin tajusi käydä täältä lainaamassa ideoita *hymiö isolla deellä*

Eli TPS tänään HIFK:ta vastaan:

1. #32 Tukonen - #60 Koskiranta - #19 Lasch


2. #70 Smolenak - #17 Kumeliauskas - #96 Rantanen


3. #29 Sointu- #27 Virtala - #84 Pikkarainen


4. #56 Kulmala - #18 Vähätalo - #10 Karvinen


Eli tämänhetkisellä terveystilanteella mielestäni juuri hyvät koostumukset. Lucenius tosiaan valitettavasti pois, joten Marko "jokapaikanhöylä" Virtala siis paikkaa sentterivajetta. Toki Lämsä oli omissa papereissa nelosessa, mutta sentterisähellysten keskellä menköön Vähätalo tuohon neloseen, kun Virtala on mielestäni tällä kertaa ansaitusti tässä kolmannessa hyökkäävässä ketjussa sentteröimässä.

Eli jos tänään menee homma persiilleen niin on se sitten nostettava nöyränä kättä pystyyn virheen merkiksi ja laskettava leuka rintaan :(
 

liuzka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ManUtd
Mulla tuli la valaistuminen ketjuista tämän päivän ottelun myötä.

Tukonen - Lucenius - Lasch
Smolenak - Koskiranta - Rantanen
Virtala - Kumeliauskas - Sointu
Karvinen - Vähätalo - Pikkarainen​
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Mulla tuli la valaistuminen ketjuista tämän päivän ottelun myötä.

Tukonen - Lucenius - Lasch
Smolenak - Koskiranta - Rantanen
Virtala - Kumeliauskas - Sointu
Karvinen - Vähätalo - Pikkarainen​

Mihin saa laittaa allekirjoituksen?

Eli samaa mieltä olen, tosin Koskiranta ehkä Virtalan ja Soinnun ketjuun ja Kume operoimaan Rantasen kanssa, makuasioita.
 

Rosvosektori

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boogaard, Russell, Lauri&Janni, Doan, Domit
Mitä mietteitä on herännyt Laatikaisen otteista? Mielestäni on ollut melko näkymätön, mikä ei lainkaan ole huonoa. Muutamia pahoja virheitäkin on tehnyt, oli täysi pujottelukeppi esim Ramstedtin 3-3 tasoitusmaalissa viime pelissä. Rauhallisuus ja kiekollinen maltti on kuitenkin ollut se anti, jonka laatikainen tuohon alakertaan on tuonut. Se, että lähtisinkö tarjoamaan jatkoa Artolle riippuu mielestäni täysin hänen hinnastaan. Seikola on ilmeisesti poissa pitkään, joten määrällisesti hän täyttäisi sen paikan, mutta laadullisesti(se mitä Seikolalta odotettiin) taas ei. Vaikea tilanne, mutta onneksi tässä on vielä muutama peli jäljellä seurata kaverin otteita. Ihan tyytyväinen olen silti ollut näkemääni ja uskon että tulee vielä parantamaan otteitaan seuraaviin peleihin. Varsinkin huomiseen peliin miehellä on varmasti melkoinen extraboost, kun eivät Espoossa nähneet herralle enää käyttöä. Nyt olis Artolla hyvä paikka näpäyttää.
 

Quagmire

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS, SoJy
...Muutamia pahoja virheitäkin on tehnyt, oli täysi pujottelukeppi esim Ramstedtin 3-3 tasoitusmaalissa viime pelissä...
Siis tuo Ramstedtin kiertämä mustavalkokeila oli kylläkin #47 Pulli. Tarkistin vielä koosteesta asian. Mielestäni Laatikainen on ollut kummassakin pelissä hyvä ja täyttänyt paikkansa.
 

timpo09

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kyllähän Lada on paikkansa täyttänyt. Pelannut hyvää ja varmaa peliä. Itse asiassa taisi olla hifkin 1-2 maalin aikana kentällä ja ihan muualla kuin maalin edessä mutta siinä nukkui koko viisikko tai paremminkin kuusikko mutta hyvin on pelannut.


Mitäs ajatuksia porukalla herää herrasta nimeltä Antti-Jussi Niemi? Kertoi jossain haastattelussa, että ranne on operoitu ja ura jatkuu jossain.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Mitäs ajatuksia porukalla herää herrasta nimeltä Antti-Jussi Niemi? Kertoi jossain haastattelussa, että ranne on operoitu ja ura jatkuu jossain.
Juu, jatkakoon uraansa vaan jossain - helvetin kaukana TPS:sta!
 

Saksipotku

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Jep, jo pelkässä Laatikaisessakin on sulattelemista, ei mitään vitun A-J Niemeä todellakaan kaivata. Jos jotain turkulaisuusimagoa aiotaan ylläpitää niin siihen ei todellakaan kuulu A-J Niemi, eikä myöskään Laatikainen, mutta hän onkin tässä eräänlaisena hätäapuna, joten sikäli ymmärrettävää. Oma mielipiteeni on, että ennemmin etsitään ulkomailta pelaajia, kuin otetaan tällaisia muiden seurojen ikoneita jäähdyttelemään tänne.
 

Rosvosektori

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boogaard, Russell, Lauri&Janni, Doan, Domit
Siis tuo Ramstedtin kiertämä mustavalkokeila oli kylläkin #47 Pulli. Tarkistin vielä koosteesta asian. Mielestäni Laatikainen on ollut kummassakin pelissä hyvä ja täyttänyt paikkansa.

Pahoitteluni tästä lapsuksesta, olisi pitänyt varmistaa tuo. Mutta tuohon esille nousseeseen Niemeen ehdoton ei. Olisi yhtä kuvottavaa, kuin kaksikko Virta/Strömberg vaihtoaitiossa.
 

timpo09

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tuo Niemi nyt oli minulta ihan tuulesta temmattu heitto.
 

Mas@

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Lassi Etelätalo
Minusta ei ole mitään väliä kenestä pelaajasta on kyse jos hänestä on hyötyä TPS- joukkueelle. A-J Niemestä en usko olevan enää hyötyä millekään liigajoukkueelle joten hänelle tylysti ei kiitos. Lähtenee jäähdyttelemään Italiaan, Itävaltaan, Saksaan tai ehkä jopa Allsvenskaniin.

Suotakoon kuitenkin kaikille oikeus olla pitämättä pelaajista jos kasvattajaseuransa tai alkuperänsä eivät miellytä.
 

Rotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Minnesota Wild, New York Rangers
Täytyy toivoa, että Lassila tuosta vielä parantaa peliään. Bluesia vastaan ihan hyvää peruspelaamista, mutta 2 helppoa häkkiä yhteen peliin on vain liikaa. Liikaa tullut viimeisen kahden pelin aikana Hostikka mieleen. Näennäisesti hyvää pelaamista, mutta aina vähintään se yks helppo livahtaa... Nää on niitä pelejä, joista Lassilan pitäisi napata ne pisteet, kuten Nieminen teki tänään vastustajan puolella. Onko meillä vieläkään voittavaa maalivahtia?
 

Stabiil

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS
Ei se Lassilaan kaatunut tänään. Otti muutaman gamesaverin ja kerran tais tulla kolmen torjunnan putki jossa viimeinen ilman mailaa. YV vaan pitäisi saada toimimaan. Olkoonkin, että parhaat pakit sieltä yv:stä puuttuu, niin kyllä tuolla yv-määrällä pitäisi yksi saada pussiin. Kaikesta näkee, että Laschilla ja Smolella on kingkongin kokoiset apinat selässä. Smolenak on jotenkin flegu tuttuun tyyliin mutta nyt ei vaan uppoa. Laschin suhteen en olisi huolissani, koska yritys ja taistelu on sitä luokkaa, että kyllä ne onnistumiset sieltä tulee. Vastaisin Rotsille, että on, mutta pitäis hyökkääjienkin tehdä joskus niitä "gamewinninggoaleja".
 

Kampitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Wild, Avalanche
Kyllä meillä voittava vahti on, mutta vähän samaa mieltä Rotsin kanssa. Tänään huonosta päästä tunnetulle Teemulle ensimmäinen huono peli. Alkukauden pelit ovat olleet mielestäni hyviä, mutta on tosiaan sen luokan vahti että kahta helppoa ei saa mennä pelissä. Olihan siellä hyviäkin koppeja ja kuitenkin 33 torjuntaa, ja totta on se että hyökkäyksen pitäisi paikoista iskeä. Luotan Teemuun, mutta ehkä tässä ensimmäinen viite siitä missä se miehen heikko kohta on, päässä pyöri vielä Mr. SelkeTrophyn naama kun Talaja nosti kädet kattoon.

Edit. Hostikkaan vertaus on silti jo liian rajua settiä.
 

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Teme tekee kaikkensa tuolla, se nyt pitää muistaa että omiin tulee menemään niin kauan kun junnupakit eivät osaa pelata noita 1vs1-tilanteita oikein. Ei kukaan voi hyville takakulmakudeille mitään jos ne tulevat suoraan pakin jaloista ja pakki ei tee mitään peittääkseen vetoa oikeasta kohdasta tai pelatakseen mailaa helvettiin. Voisihan tuo kaikki ottaa kiinni toisaalta, mutta kuka veskari Liigassa ottaa - ei niin yksikään. Lisäksi maalinteko jos tökkii eiliseen tapaan niin tavallaan matseja ei edes ansaita voittaa. En pidä myöskään näissä tilanteissa veskaria syyllisenä tappioon.
 

sunnuntai

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Newcastle united
friman aivan turhaan peruttelee perse pystyssä ja sitten vielä keräilee itseään harhautuksen jälkeen. Friman ja Pulli pitäisi saada divariin pelailemaan ja oppimaan fyysisyyttä. Vaikeasti avautuu heidän koko ideansa, koska vahvuuksia ei miesten peleissä ole ja heikkouksia taas paljon.
Pelaako Lasch (liian) pitkiä vaihtoja, vai johtuuko se näkyvyys vain kirkkaasta kuupasta?
Eihän me nyt oikeesti kai Lassilaan kaaduttu?
Pelaajien taso heittelee ottelujen välillä todella paljon, mistä lie sekin johtuu?
 

Hantta#23

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
On loistava asia et nuoret pakit saavat peliaikaa ja vastuuta mutta onhan totta että näiden loukkaantumisten myötä heidän vastuunsa on vielä tällä hetkellä heidän kokemukseensa nähden liian iso. Näin myös Lassila joutuu useita kertoja ottelun aikana taistelemaan yksin tilanteissa joissa pakit ovat unohtaneet vastustajan maalin eteen tai peruuttavat melkein syliin ja vastustajalla helppo paikka laukoa kiekko maaliin.
Kyseenalaistaisin puolustajia enemmän hyökkääjät tämän hetken tilanteessa. Jos joukkue päästää kaksi-kolme maalia/ottelu, niin kyllä pitäisi vielä pystyä taistelemaan voitosta, varsinkin kun siellä on hyökkääjiä joiden pitäisi olla melko korkealla pistepörssissä. Laschin, Smolenakin, Tukosen ja Luceniuksen(kunhan ensin toipuu loukkaantumisesta) tehopisteet eivät ole sellaiset joita heiltä odotettiin. Toki niinkauan on toivoa että apina tippuu selästä kun joukkue pystyy luomaan noinpaljon maalipaikkoja kuin mitä ovat luoneet. Kyseisten pelimiesten vuoksi myös yv pitäisi olla hieman erilaisempaa ja tehokkaampaa kuin mitä se nyt on. Toki viivapelaajat ovat puuttuneet mutta kuitenkin.
Se mistä toi kipsaantuminen maalintekotilanteissa johtuu, on vaikea sanoa. Ihmetyttää että noi kärkikaverit latovat vierasjoukkueen paidassa maaleja urakalla Tepsin verkkoon mutta kun pelaavat Tepsin paidassa niin useiden kohdalla on tämä kipsi-ilmiö ollut.
Luotetaan kuitenkin siihen että kun kärkipakkimme palaavat lasaretista niin avauspelaaminen paranee ja syötöt alkavat napsahtelemaan liikkeessä oleville hyökkääjille ja näin niitä maaleja alkaisi tulemaan enemmän. Sama pätee myös yv pelaamiseen. Kun Seigo ja Petu palaavat niin täytyy uskoa että sekin osa-alue paranee heti huomattavasti. Tai sitten ei.
 

Juippi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Tämän hetken ongelmat:

- Ylivoimapeli. Eilenkin tarjottiin monta kertaa, mutta ei maistu. Ideat aika köyhiä. Laschille kiekko, joka yleensä saakin hyvän syötön kaverille, mutta syötön vastaanottaja usein tuhrii tilanteen, joka huonoon laukaukseen tai muuten vain sohlaa kiekon vihulle.

- 1. hyökkäysvitjan kemia. Ei riitä, että Lasch on maaginen ja saa kiekollisesti luovia ratkaisuja lähes joka vaihdossa jos ketjussa viilettävät kaksi muuta on pihalla. Smolenakista tiedettiinkin, ettei ole mikään samettikäsi, mutta kyllä niistä paikoista pitää kiekkoa laittaa pussiin mitä Lasch tarjoilee. Tämä kenttä tarvitsisi taidokkaamman sentterin. Teron ei pitäisi olla ykkössentteri.

- Puolustus (junnut): Pulli, Friman ja Lehtonen. Pakko antaa tunnustusta, että hyvin on alkukauden vetänyt isohkoissa rooleissa, mutta nyt näyttää kuorma olevan jo liian suuri. Eilen oli pujottelukeppi Pulli monet kerrat vaikeuksissa. Ei riitä fyysisyys ja sijoittuminen on hukassa usein. Friman ehkä se heikoin lenkki. Omaa potentiaalia, mutta jokaisella osa-alueella vielä liikaa tekemistä. Paikka ei olisi vielä liigajoukkueen pakistossa. Lehtonen oli eilen vietävissä, muuten pelannut kyllä kelpo alku kauden. Ehkä rasitus alkaa näkymään hänenkin otteissaan.

Eilisen matsin perusteella positiivista oli, että maalipaikkoja saatiin paljon. Vielä ne apinat täytyisi ravistaa pois hartioilta ja alkaa latomaan sitä laattaa säkkiin.
Täytyy myös digata Otto Karvisen pelityylistä. Raastaa, repii ja taklaa, eikä ole kiekollisestikaan mikään täysi puukäsi. Kiimaa on ajaa malille tilanteet loppuun, eikä ota taka-askelia jos joku Giliati alkaa mussuttamaan. Tykkään kovasti.
Mikko Rantasen peliä on mahtava seurata tällä hetkellä. Kulmalan maalin alustus eilen oli fantasitinen ja muutenkin tekee oikeita asioita kaukalossa. Vielä, kun Suikkanen antaisi näytön paikan ylivoimalla, niin siinä olisi seuraava steppi. Varmasti olisi hyödyllinen palanen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös