TPS kaudella 2014–2015 – joko nyt?

  • 670 914
  • 1 669

septi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ei missään tapauksessa mitään Viuhkoloita tänne. En ottaisi edes sillä ottelukohtaisella sopparilla joka ei Kärppiinkään kelvannut. Meillä on jo kaksi loukkaantumisherkkää pelaajaa joiden mahdollisten poissaolojen aikana kokoonpanoja joudutaan muokkaamaan ja sekoittamaan siten joukkueen peliä. Viuhkolan ura on ollut niin rikkonainen että vastaavaa saa hakea.

Harjoituspeleistä nyt tietysti ei voi kovin kummoisia johtopäätöksiä tehdä, mutta vaikuttaisi siltä että myös Koskiranta saattaisi hyvinkin täyttää koodinimen "kärkiketjujen sentteri" nyt kun miehellä on tutut ja tasokkaat laiturit. Vähätalon otteet ovat olleet lupaavia ja Kumeliauskasillakin on potentiaalia. Kaiken natsatessa tämä sentterinelikko voinee riittää. Tämä nyt on tietysti vähän toivotaan toivotaan -asenne, mutta mielestäni tälläkin sentterinelikolla voidaan kausi aloittaa ja katsoa sitten kymmenen kierroksen jälkeen tarvitaanko vahvistusta keskikaistalle.
 

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ei helvetissä Jari Viuhkolaa. Jos sieltä sentteriä raahataan niin joku ison rahan poika tai sitten se koodinimi AUK, eli AUK itse tai joku aloitustaitoinen ja puolustusorientoitunut kaveri, kenellä mieluusti saisi jotain kokemustakin olla. Töykkälä (nykytasosta ei tietoa joten mutu) olisi ollut hyvä, mutta meni jonnekin Mestikseen. Olisiko hänen tasonsa sitten laskenut liikaa, tiedä häntä.
 

Jalasvaara

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS ja WSH Capitals
Töykkälä (nykytasosta ei tietoa joten mutu) olisi ollut hyvä, mutta meni jonnekin Mestikseen. Olisiko hänen tasonsa sitten laskenut liikaa, tiedä häntä.
Töykkälä lopetti keväällä. Olisi kyllä ollut täydellinen palanen tuonne neloseen.

Sitten täytyy vähän avautua asiasta josta Scissors kirjoitti tuonne otteluketjuun. Nimittäin Niklas Friman. Kaveri on tätä nykyä aivan paska.

Jatkuvasti heikkoja ratkaisuja molemmissa päissä kenttää. Siellä hukkuu omissa miehet aivan liian helposti ja hyökkäyspäässä laitetaan kaaliperhosta maalille tai roiskaistaan joku paniikkiheitto jonnekkin. Keväällä pelasi vielä ihan asiallisesti, mutta nyt on lyöty syksyn kunniaksi tuollainen Veli-Matti Vittasmäki-moodi päälle. Kauas pelaavasta kokoonpanosta tämän hetken vireella.

Kuka sitten korvaisi miehen? Pulli omaa potentiaalin, mutta on myös aivan eri roolin pelaajia, joten ehkäpä kannattaisi sitä Vidgreniä kokeilla, kun herra kerran on tänne kokeilemaan otettu. Seigo hoitaa oman hommansa tällä hetkellä todella hyvin, joten siinä olisi hyvä paikka kokeilla Vidgrenin kykyjä. Mutta Suikkanen on näyttänyt peluuttavansa jääräpäisesti joitakin pelaajia joista itse pitää, niin en pidätä hengitystäni näitä muutoksia odotellessa.

Seigosta pakko vielä kirjoittaa, että en tiedä mitä kaveri on kesällä syönyt, mutta on ollut todella hyvä tähän mennessä. Vielä kun osaisi laukoa, niin olisi äärettömän kova tekijä.
 

ElManazer

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS, Málaga Club de Fútbol, New York Islanders
Seigosta pakko vielä kirjoittaa, että en tiedä mitä kaveri on kesällä syönyt, mutta on ollut todella hyvä tähän mennessä. Vielä kun osaisi laukoa, niin olisi äärettömän kova tekijä.

Ihan käsittämätöntä, että pelaa umpisurkean Frimanin vieressä ja loistaa silti. Seigo on lähes täydellinen paketti, nähdäkseni hänellä ei ole mitenkään suuria heikkouksia. Paineen alla on rohkea mikä kostautui muutaman kerran viime kauden aikana, mutta suurella todennäköisyydellä purkaa vastustajan hyökkääjien paineen, rauhoittaa pelin ja pistää hyökkäyksen alkuun hyvällä ensimmäisellä syötöllä. Ehkäpä suurin plussa Seigon pelissä on se, että pelaa yhtä hyvin ihan kenen tahansa vierellä, viimekauden loppuvaiheilla jopa Vittasmäki näytti edes hippasen liigakiekkoilijalta tämän kaverin parina. Ja kyllähän sen huonon laukauksen kestää jos ja kun jatkaa tätä maalitahtia (Hymiö).

Itse olin hyvin skeptinen, kun Seigo tänne viime kesänä hankittiin, mutta nyt täytyy myöntää, että jumalattoman hyvän arvan Arse oli naarannut. Kaveri kuitenkin oli vedellyt NCAA:ssa mm. -20 sekä -38 -kaudet. Toivottavasti jatkaa Turun Palloseurassa vielä muutaman vuoden, kunnes isommat areenat kutsuu.

Edit. Aika hullua, että Friman pelasi umpisurkean pelin ja sai +/- tilastoon +3, joka on TPS:n pelaajista paras yhdessä Seigon kanssa.
 
Viimeksi muokattu:

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Joo ei mitään Viuhkolaa Tepsiin. Olisi sitäpaitsi kovin erikoista nähdä ikikärppä yhtäkkiä Tepsissä, mutta ei näinä vuosina seurauskollisuus ole enää käsitteenä kovinkaan vahva, sinne mennään mistä töitä saa hyvän korvauksen painaessa vaakakupissa. Onko se AUK todella Tovereiden leirissä? Siinä olisi hyvä lisä rosteriin varsinkin sentteripelaamisen vinkkelistä, kun Uusikartanon kaltaiselle kokeneelle pelaajalle ei tarvitsi välttämättä laittaa isoa roolia varsinkaan alkukauden osalta ettei pappa olisi ihan jumissa heti marraskuun kisapuiston peleissä. Onko AUK:iin myös poltettu sillat vai haluaako hän välttämättä lopetella uraansa Kupittaalla?

Frimanin kohdalla melkein pitäisi tehdä niin, että jos puolustukselliset velvoitteet ei onnistu, niin siirto vain rohkeasti ketjumieheksi. Mielestäni Friman on hyökkääjänä saanut melkein enemmän aikaan kuin puolustuksessa, jossa on koko ajan myöhässä ja kiekon kanssa on jatkuvasti kiire.
 

HTEspi

Jäsen
Onko AUK:iin myös poltettu sillat

Näin olen ymmärtänyt. TuToon taitaa mies olla menossa. Ikävä juttu, olisi minunkin silmissäni TPS-paitaan sopinut mainiosti.

Komppaan myös edellä kirjoitelleita Seigosta ja Frimanista. Pikkaraista on myös kehuttava, on hyökkäysalueella loistava fyysisesti, pari kertaa jopa kiekollisia kykyjä väläytellyt.
 

Fremont

Jäsen
Frimanin kohdalla melkein pitäisi tehdä niin, että jos puolustukselliset velvoitteet ei onnistu, niin siirto vain rohkeasti ketjumieheksi. Mielestäni Friman on hyökkääjänä saanut melkein enemmän aikaan kuin puolustuksessa, jossa on koko ajan myöhässä ja kiekon kanssa on jatkuvasti kiire.

Mikäli Friman osaa vähääkään aloittaa, niin pitäisi nelosen keskeltä paikan löytyä. Ei missään tapauksessa mitään Virtaloita keskelle vaikka jotkut sellaista toivovat.

Edes Jalasvaaran ansiokas tilastointi Bolzanoa vastaan ei kerro riittävästi Virtalan huonoudesta aloituksissa. Joku siitä jaksoi kanssani aikoinaan kinata miten vaikkapa Tuomisen aloitusprosentti oli heikompi, mutta totuus on että Virtala nimenomaa häviää satanolla aloituksia mistä erityisesti omassa päässä seuraa usein puolustajan nopea laukaus/syöttö ja maalintekopaikka, pahimmissa tapauksissa maalivahti vielä poikittaisliikkeessä.

Ei aloitusta tarvitse edes voittaa, riittäisi että estää vastustajaa voittamasta. Omien pitää huolehtia siitä että kiekosta taistellaan kun se jää pelattavaksi, viime vuosina tepsissä vain on ollut tapana seisoskella peukalo perseessä tai peruutella vaikka kiekko olisi aloituksen jälkeen otettavissa.
 

Infernal

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ei ole voinut olla huomaamatta Frimanin tasonlaskua. En ole muutenkaan ihan kartalla siitä, miksi Friman on alunperin saanut näyttöpaikan Tepsin puolustuksessa. Mielestäni häntä voidaan käyttää paikkaajana monipuolisuutensa vuoksi, mutta vakiokokoonpanoon ei pitäisi olla mitään asiaa, varsinkaan näillä näytöillä. Tuo Frimanin taso huomioiden hieman ihmetyttää ettei tryout -mies Vidgreniä peluuteta ollenkaan. Onkohan Suikkanen jo reeneissä huomannut ettei hänestä ole mihinkään.

Mikko Lehtosella voisi olla saumoja ottaa se vakiokokoonpanon paikka tulevalla kaudella, mutta varsinkin Pullin kohdalla se on vielä kovin ennenaikaista. Eiköhän puolustuspäässä tule kuitenkin olemaan jonkin verran loukkaantumisia (Seikola nyt, Petu varmasti jossain vaiheessa), joten Pullillekin saattaa aueta satunnaisia näyttöpaikkoja Liigassa.

Ja Pikkarainen, tuo entinen inhokkipelaaja on pelaamassa itseään yhdeksi suosikkipelaajakseni. Jännää.
 

liuzka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ManUtd
Miten se Friimanni nyt niin jäätävän huono oli viime pelissä? Minulle ei jäänyt mies kyllä juuri ollenkaan mieleen, joten kovin vaikea jakaa täällä jaettavaa kritiikkiä että olisi ollut aivan jäätävän huono.

Edit: Aika samalla tavalla pelasi mun muistin mukaan kuin Lehtonen.
 

Kampitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Wild, Avalanche
3. kenttä ei oikein toimi tuollaisenaan. Virtalan siirtäisin neloseen ja joku nälkäisempi tilalle.

Sama, oikeastaan maalista huolimatta jopa Sointu on hieman ulkona. Minusta Kume on kuitenkin ollut hyvä tuossa. Kulmala ja Karvinen on nyt nälkäisiä, mutta nelonen toimii niin hyvin etten sieltä siirtäisi ketään, enkä myöskään Virtalaa sinne, tuskin edes paremmin aloittaa kun Vähätalo. Rantasen tulo takaisin voisi helpottaa, istuttasin tässä tilanteessa Virtalan tontille.
 

Bunder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Coyotes, Thrashers
Pakko tulla tänne sanomaan, että näin ulkopuolisen mielestäkin Tepsin joukkue näyttää todella hienolta. Lasch, Smolenak, Seigo, etc. ovat pelaajia joidenka ansiosta tulee varmasti katsottua useita pelejä tällä kaudella. Toivottavasti ette päästä näitä Venäjälle tällä kaudella.
 

Tuljakov

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, PaKa
Toi noi...

On kyllä positiivista henkeä havaittavissa joukkueessa. Jopa Ilkka Pikkarainen naureskeli leppoisasti tv-haastattelussa. Mukava nähdä tuollaista yleistä vapautuneisuutta muutenkin.

Bolzano-matsista vielä pari päällimmäistä huomiota: Yllättävän paljon kahta ensimmäistä ketjua peluutettiin melkein loppuun asti, vaikka tilanne oli selvä. Näkeekö noita peliaikoja jostain? Toiseksi oli mukava nähdä Soinnun hyvää av-peliä jo ennen sitä maalia.

Myös tänään Sointu tuntui ihan fiksusti suoriutuvan alivoimilla. Yritin seurailla vähän tarkemmin häntä. Erittäin positiivisia yllätyksiä itselleni ovat olleet Pikkaraisen ja Soinnun otteet tähän mennessä.

Toki samaan hengenvetoon pakko sanoa, että tuo kolmosketju on suurin murheenkryyni. Sointu jää siinä täysin pimentoon ja Virtalaan kaatuu lähes jokainen kiekollinen tilanne. Kume ei voi tehdä ihmeitä yksin. Mutta pääsyy tökkimiseen on yhteispelin toimimattomuus. Kaikki tuosta kolmikosta pystyvät parempaan. Tuo ketju pitäisi vain hajottaa pikimmiten.

Sointu pelasi myös pätkän yv:tä toisen erän lopulla ja sekin näytti ihan lupaavalta. Ehkä häntä voisi kokeilla enemmänkin siellä.

Toisaalta Smole on tehnyt ilmeisesti nyt joka kotipelissä maalin, joten ymmärrettävästi noita ukkoja ei sieltä kuitenkaan helposti pudotella. Ehkä kolmos- ja nelosketjujen välillä voisi olla odotettavissa pientä miksausta. Tänään pelin lopussa Karvinen oli jossain vaihdossa Virtalan paikalla, mutta en tiedä oliko se vain hetkittäistä.
 

Kanada-malja

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, NYR, COL
Onhan meillä Mikko Rantanen vielä reservissä. Hän varmaankin menisi kolmoseen kunhan tervehtyy.
 

sajuki

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Hyvältä näyttää tällä hetkellä kahden ekan ketjun osalta, ja niitä en menisi Pikkaraisen jatkaessa nykyiseen tahtiin muuttamaan.

Kerrankin roolitukset kunnossa niissä, kuten myös pakkipareissa..

Kolmonen ja nelonen on sitten se mistä pitäisi saada enemmän irti.

Nykyinen Virtala kuuluu nelosen laitaan, koska häviää lähes kaikki aloitukset.

Sinne Seuraksi sitten Karvinen ja Vähätalo

Näin saataisiin Kulmala (Rantasen kuntoutumista odotellessa) kolmoseen tuomaan lisää hyökkäysvoimaa ja käsiä ja vastaavasti Virtala neloseen rikkomaan ja pörräämään kahteen suuntaan sekä taklaamaan kaikkea mikä vastaan tulee..

Eli siis..

Tukonen-Lucenius-Pikkarainen

Lasch-Koskiranta-Smolenak

Sointu-Kumeliauskas-Kulmala

Virtala-Vähätalo-Karvinen

Näitä lähtisin jatkossa kokeilemaan..
 

Sphinx

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Onhan toi Tepsin kokoonpano vaan tällekin kaudelle aika kapea. Asia konkretisoituu aika hyvin tuota tämänpäiväistä Blues-ottelun kokoonpanoa katsomalla. Täysi-ikäisistä vakiohyökkääjistä vain Pikkarainen oli huilivuorossa ja 3-4 kentät ovat jo tällöin täynnä täytemiehiä. Puolustuksenkin kokoonpano on hyvin realistinen, kun ajatellaan sitä minkä verran tyypillisesti on loukkaantumisia yhtä aikaa päällä - ottaen erityisesti huomioon sen, että Nummelin tulee joka tapauksessa olemaan paljon pois, Vittasmäki vemppaa koko alkukauden ja Seikolankaan pelikunnosta ei ole mitään takeita. Luultavasti jossain vaiheessa kautta loukkaantumisten takia on enemmänkin porukkaa sivussa kuin tuossa tämänpäiväisessä pelissä oli lepovuorossa, mutta tuo tämänpäiväinen kokoonpano oli varmaan sentyylinen, mikä aika usein tullaan liigakaudellakin jäällä näkemään.
 

Sphinx

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Joo, onhan tuossa positiivista edistystä tapahtunut siinä, että kärki on hieman aiempaa leveämpi ja toisaalta alakentistä on siivottu pois koodinimellä "Tuomainen" kulkevat turhat liigajyrät. Turha sinne on niitä Tuomaisia ja Laaksoja hankkia vaan mieluummin kasvatetaan omista junioreista tulevaisuuden runkopelaajat. Tämän kauden osalta vaan on vielä vähän turhan kahtiajakautunut tuo rosteri, ettei mitään liian hyvää menestystä uskalla odottaa. Pakistossahan leveyttä onkin ihan kivasti.
 

sunnuntai

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Newcastle united
Mitenkäs nuo alemmat ketjut ovat pelanneet noin yleensä ottaen? Taistelua hengissä pysymisestä vai rauhallista nolla-nollaa?

Kummeli?
Virtala?
 

Silencie

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Mitenkäs nuo alemmat ketjut ovat pelanneet noin yleensä ottaen? Taistelua hengissä pysymisestä vai rauhallista nolla-nollaa?

Kummeli?
Virtala?

Ihan kujalla kummatkin. Kolmosketju nyt on muutenkin ollut todellinen turhake ekoissa peleissä. Nelonen on piessyt aivan pystyyn. Eilisestä ei hirveästi hajua. Nelonen taasen on ollut loistava.
 

Kampitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Wild, Avalanche
Ihan kujalla kummatkin. Kolmosketju nyt on muutenkin ollut todellinen turhake ekoissa peleissä. Nelonen on piessyt aivan pystyyn. Eilisestä ei hirveästi hajua. Nelonen taasen on ollut loistava.

Kummelia en naulaisi. Virtala ja Sointu sensijaan ovat olleet pihalla. Nelonen toki loistaa, vaikka aika tuntemattomia nimiä ovatkin, innolla odotan mitä tuo kenttä saa kaudella aikaan. Olisiko esim kentässä viimein rooli jossa kiistatta potentiaalinen Kulmala saisi myös tulosta aikaan.? Kenttä on hyvä hyrräkenttä ja saa painetta aikaan hyvin, mutta epäilen ettei vääntövoima siihen perinteiseen ykkösen pimentäjä rooliin riitä.
 

MustaHaukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, #24
Näkikö ketään eilistä Blues peliä? Olisi kiva tietää Sointu pärjäsi Tukosen ja Luceniuksen kanssa?
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Eilinen matsi siinä mielessä huolestuttaa, että tuollainen skenario on täysin mahdollinen liigassakin, jos miehiä on enemmän sivussa. Laajuutta joukkueessa ei nimittäin vieläkään hirmuisesti ole muuta kuin ehkä puolustuksessa. Toisaalta nyt junnuille annetaan peliaikaa ja vastuuta mukavasti, mikä on vain ja ainoastaan loistojuttu. Niklas Salo on ollut pirteä treenipeleissä ja varmasti valmis liigaan satunnaisesti tuomaan energiaa alempiin kenttiin. Nyt vain pitää toivoa ettei maalinteko ole pelkästään Laschin ja Smolen varassa. Muuten käy kuin viime kaudella eli kaksi herraa takovat pisteet muiden ihmetellessä vieressä.
 

Tuljakov

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, PaKa
En eilistä peliä nähnyt, mutta muilta osin pakko kyseenalaistaa vähän kokoonpanoja. Tuntuu, että vähän liikaa nimien mukaan olisi naulattu noita kärkiketjuja kokoon.

Leveyttä olisi kolmeenkin hyökkäävään ketjuun. Haluaisin nähdä vielä uudestaan Soinnun Koskirannan ja Laschin kanssa, koska toimiessaan se tietäisi hyvää myös alempiin ketjuihin.

Smolenakille pitää toki olla edelleen se ruokkija, mutta tärkeintä olisi tietenkin, että kokonaisuus toimisi parhaimmalla mahdollisella tavalla.

Kumeliauskasin sympatiseeraajana myönnän välittömästi, että hän tarvitsee sopivat ketjukaverit. Olen ehkä hieman pettynyt hänen kesän fyysiseen kehitykseensä, suoraan sanoen. Nyt pitäisi jonkun ottaa kynä käteen ja piirtää tulevaisuuden viivat Tadasille. Pelkästään pelaamisesta näkee, että hän kyllä on valmis tekemään töitä, kun vain joku panisi Granlund-kuurin paperille ja kertoisi mihin hän pystyy. Jotenkin on vain jäänyt semmoinen fiilis, että tarvitsee opastusta. Vaikkakin hän on ollut edelleen ensimmäisissä peleissä hyvä. Ketju ei vain toimi.

Kolmeen hyökkäävään ketjuun olisi aineksia jopa ilman Rantasta, mutta ärsyttää kyllä kympillä, ettei Suikkanen näköjään enää luota laajaan materiaaliin. Aika provosoivasti sanottu tietenkin vanhalta Suikkas-fäniltä, mutta samaa kärkiukkojen harteille lataamista se oli jo viime kaudella. Ihmetyttää miten vähän eri kombinaatioita on testattu. Kolmosketju on ollut lukossa ja lukossa lähinnä päivästä yksi lähtien. Ilmeisesti ketään valmennusjohdossa ei kiinnosta mitä sinne kuuluu?

Saisi vähän ravistella tuota pakkaa, täh?

edit. Voi olla, että on pientä ylireagointia kyseessä, mutta nythän se aika olisi kokeilla eri koostumuksia ihan reteesti. Päivän matsi lienee näillä puhein pakko maksella.
 
Viimeksi muokattu:

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
En eilistä peliä nähnyt, mutta muilta osin pakko kyseenalaistaa vähän kokoonpanoja. Tuntuu, että vähän liikaa nimien mukaan olisi naulattu noita kärkiketjuja kokoon.

Leveyttä olisi kolmeenkin hyökkäävään ketjuun. Haluaisin nähdä vielä uudestaan Soinnun Koskirannan ja Laschin kanssa, koska toimiessaan se tietäisi hyvää myös alempiin ketjuihin.

Minäkin haluaisin nähdä Soinnun vielä noiden kanssa, sillä on ollut harjoituskauden yksi onnistujista kun isoa kuvaa tarkastelee. Paskaa se täälläkin saa otteistaan edelleen, mutta hyvä alivoimaduuni, selkeästi vahvistunut luisteluvauhti sekä parantunut tasapaino tekevät hänestä vaarallisen pelaajan liigatasolle. Näitä parempia suorituksia on nähty jo treenikaudella. Tarvitsisi itseluottamuksensa takaisin, ja tuossa ketjussa jos jossain se olisi mahdollista.

Kumeliauskasin sympatiseeraajana myönnän välittömästi, että hän tarvitsee sopivat ketjukaverit. Olen ehkä hieman pettynyt hänen kesän fyysiseen kehitykseensä, suoraan sanoen. Nyt pitäisi jonkun ottaa kynä käteen ja piirtää tulevaisuuden viivat Tadasille. Pelkästään pelaamisesta näkee, että hän kyllä on valmis tekemään töitä, kun vain joku panisi Granlund-kuurin paperille ja kertoisi mihin hän pystyy. Jotenkin on vain jäänyt semmoinen fiilis, että tarvitsee opastusta. Vaikkakin hän on ollut edelleen ensimmäisissä peleissä hyvä. Ketju ei vain toimi.

Samalle tuntuu täällä. Miehellä on eväitä isompaan suoritustasoon, mutta en ole ihan varma siitä onko niinsanotusti kovin kypsä ammattilaisurheilijaksi tässä vaiheessa. Ehdottoman hienoa on, että ensi kauden TPS:ssä pelaa malliesimerkkejä hienon uran luoneista pelaajista kuten Lassila ja Nummelin, joista voi imeä vaikutteita. Ehdottoman tärkeää olisi kuitenkin myös että Kumeliauskas saisi rinnalleen kaverin joka omalla pelillään pystyisi tekemään hänen kiekollisille ratkaisuilleen tilaa. Sekä toisen joka osaisi laittaa kiekon pussiin ja muutenkin edistää hyökkäyksellistä pelaamista. Mielestäni Pikkaraista ja Rantasta voisi aivan hyvin kokeilla Kumen kanssa, jotta kolmen melko tasapainoisen hyökkäävän ketjun balanssi saataisiin rakennettua. En tiedä mitä Suikkanen tuosta ajattelisi, mutta saattaisi toimia jopa ihan hyvin.

Kolmeen hyökkäävään ketjuun olisi aineksia jopa ilman Rantasta, mutta ärsyttää kyllä kympillä, ettei Suikkanen näköjään enää luota laajaan materiaaliin. Aika provosoivasti sanottu tietenkin vanhalta Suikkas-fäniltä, mutta samaa kärkiukkojen harteille lataamista se oli jo viime kaudella. Ihmetyttää miten vähän eri kombinaatioita on testattu. Kolmosketju on ollut lukossa ja lukossa lähinnä päivästä yksi lähtien. Ilmeisesti ketään valmennusjohdossa ei kiinnosta mitä sinne kuuluu?

Toivon, että Suikkanen on ottanut viime kaudesta opikseen. Pelitavallisesti se oli sellaista sekamelskaa, etten enää koskaan halua nähdä TPS:n pelaavan noin epämääräisesti. Edes Pekka Virran TPS ei ollut yhtä purjeissa kuin viimekautinen TPS ajoittain oli. Tai jos olivat niin samalla asteikolla oltiin kanveesissa sitten. Uskon pelitavalliseen parantamiseen, etenkin Haapakosken tultua mukaan (vaikka hänelläkin jonkinasteisia vastustelijoita oli tässä osiossamme ainakin alkuun), ja uskon tietysti myös Kaitsun saavan aikaiseksi parempaa. Toivon miehen palaavan ajatuksissaan liigauransa alkutaipaleelle, jotta voisi taas muistella miten tärkeää oli pyörittää usean ketjun voimin peliä vastustajan päädyssä. Mitä tarkoitan on, että mikäli siihen pystyi EJ-Virtala-Hattunen keväällä 2010 siihen pystyisi helposti syksyn 2014 Rantanen-Kume-Pikkarainen. Esimerkiksi. Nyt kun palikat kunnon roolittamiseen on olemassa, tulisi niitä myös hyödyntää.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös