TPS kaudella 2014–2015 – joko nyt?

  • 671 255
  • 1 669

-JH-

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Rapakon takaa tuli infoa hyvin läheltä seuraa että Brennan Evans olisi tulossa SM-Liigaan. Kyseessä on järkäleen kokoinen AHL-jyrä jonka laukaus on myös ihan puhutteleva. Liikkeestä en osaa sanoa mutta maalin edustalle ei ole tulemista.

Se miksi heitin tämän nyt tähän on tietysti se että Evans on kuulunut viimeiset kaksi vuotta Detroitin organisaatioon. Onkohan Arse käynyt kalassa?

Jos lasketaan että paljonko kaverit ovat rokottaneet meitä maalin edustalta niin tällainen jässikkä voisi olla ihan tervetullut tuohon rosteriin esim. Seigon pariksi. Evans ei myöskään voi olla kovin kallis hankinta.
 

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Nämä jutut olivat kuranttia joskus kaksi vuotta sitten. Miehelle on annettu runsain mitoin vastuuta ja mahdollisuutta, mutta ei se homma ala väkisin toimia. Kyllä Vittasmäen itsensä ja Tepsin kannalta paras ja ainoa ratkaisu on teiden eroaminen ainakin väliaikaisesti. Maisemanvaihdos saattaa miestä piristää, mutta täällä tuo kehitys on pysähtynyt jo aikoja sitten.

Tästä samaa mieltä. Ei missään nimessä mitään saumoja VMV:lle enää. Tämä kortti on katsottu, omasta mielestäni lopullisesti.

TPS:n ensi kauden veskariosasto on nykyhuhujen nojassa ihan ok-kantimissa. Lassila omaa varmasti nälkää onnistua kasvattajaseurassaan (jos tulee, Jalasvaaralla oli tähän jokin kommentti joku aika sitten), ja Kristian Järvinen lienee siinä vaiheessa uraa että pystyy kirittämään liigakassaria ihan hyvinkin. On myös huhuttu tänne. Selvää on että nykytandemi on hajoitettava ja Hostikasta olisi hyvä päästä eroon. Ollut itselleni ainakin, varmasti muillekin, järkyttävä pettymys. Norre siirtynee alkuperäisen työsopimuksensa mukaisiin tehtäviin ellei ole saanut koko organisaatiosta tarpeekseen kuluvan kauden aikana.

Puolustus on ihan helvetin lohduttomissa kantimissa juuri nyt. Iloa tuo esimerkiksi Matias Pullin olemassaolo, mutta onko sittenkään järkevää väkisin sisäänajaa ensi kaudella? Jos osoittaa esimerkiksi pre-seasonilla että kykenee kantamaan vastuuta jollain tasolla niin korttinsa kannattaa ainakin katsoa, mutta tällaista lahjakkuutta ei tulisi turmella myöskään niin että sisääntulo on liian ilmiselvä ja kuorma liian suuri heti alkuun. Kuten joku jo totesikin, kolme kappaletta Morrisonneja tuo pakisto huutaisi, eikä edes se ensimmäinenkään taida täällä jatkaa. Seigon jatko on todella jees mutta agenttinsa (eli faijansa) todennäköisesti koettaa kesällä jo tyrkyttää kaveria muualle. Eroon tulisi ehdottomasti päästä J.Pullista, Pallesta ja Vittasmäestä.

Pakisto näyttänee ensi kaudella suurinpiirtein seuraavalta:

Seigo - Stay-at-home-X1
Seikola - Stay-at-home-X2
Lehtonen - Stay-at-home-X3

Lehtosen taso on itsellenikin arvoitus. Pari matsia TUTO:lta nähneenä voi todeta ainostaan sen, että taso heittelee. Pelasi kuitenkin pääosin erinomaiset jMM:t joten puoltaisin ainakin pre-seasonille paikkaa aloittavassa kuusikossa. Jos ei ala saletisti natsaamaan, kuvittelisin TUTO:n ottavan takaisin lainalle.

Puolustavia pakkeja tulisi sitten Arsen hankkia. Lohduttoman oloinen tehtävä. Jos Morrisonn jollain vitun ilveellä saataisiin jatkamaan, olisi se aivan helvetin hieno asia. En jaksa moiseen kuitenkaan uskoa. Antti Halonen voisi olla näistä miehistä yksi. Todennäköisesti ulkomailta tulee ainakin yksi mokomista, ja äärimmäisen hankala on kyllä löytää kotimaisia vastaavan roolin pelaajia. Toisaalta mestaruuskauden pakistokaan ei sisältänyt kuin oikeastaan kaksi mokoman roolin kaveria (Järvinen, Halonen) joten kolme nyt ei ole täysi välttämättömyys. Itse vain näkisin fiksuimmaksi roolittaa parit kuten kuluvan kauden Morrisonn-Seigo (jotka nykyään taitaa rosterin kapeuden vuoksi pelata erillään) roolitettiin. Ainiin, Joonas Järvisen paluun ei usko kukaan jolla vielä hissi kulkee edes puoliväliin asti. No offence, mutta ei se tänne ole tulossa, ei saatana millään.

EDIT: -JH-:n esiinnostama Brennan Evans olisi äärimmäisen mielenkiintoinen kaveri, olisi juuri Seigon pariksi sopiva jannu. Kelpaisi, vaikka olisi jonkinsortin arpa. Olisi kovin Arsemainen haku juuri taustansa perusteella.

Hyökkäykseen on juteltu Kalliota ja Tukosta. Hyviä nimiä, ja Tukonen on kunnossaollessaan aivan helvetin hyvä pelaaja Liigaan. Olen samoilla linjoilla muiden ylläolevien kanssa että tällaisen kalastelun tapahtuessa on täysin uskomatonta että Villelle näytettiin ovea tai että hänelle tarjottiin niin kusista diiliä että lähti mieluummin Lukkoon. Näen punaista kun edes mietin asiaa.

Mikko Rantasen paikka kuuluu mielestäni top 6:een, ja Sointu kilpailee tämän kanssa. Nämä kaksi ovat toisilleen mitä parhaimpia kirittäjiä, koska Sointu on kauden loppupuoliskolla osoittanut kykenevänsä ihan pisteisiinkin. On parantanut otteitaan siitä kun alkukaudella oli pitkään joukkueen suurimpia alisuorittajia. Hyvä kesätreenijakso (mitä se ikinä tarkoittaakaan Suikkasen vetäessä harjoitteet) alle, ja pre-seasonin kautta parempaan ensi kauteen. Itselläni on kaikista hyökkäyksen mikkihiiristä ehkä sittenkin eniten luottoa Sointuun. On hyvä rakentamaan peliä kyllä, on tarjoillut tällä kaudella usean tyhjän maalin ketjukavereilleen. Sointu-Rantanen-kaksikolle kuitenkin antaisin vastuuta tuossa viimeisessä top6-ruudussa sen mukaan miten kulkee.

Koskirannalla kun on jatkodiili niin uskon hänen olevan kakkossentteri. Lucenius on aivan tarpeeksi hyvä ykkössentteriksi omasta mielestäni. Pelaa yhtä parhaista kausistaan yhdessä paskimmista jengeistä jossa on pelannut. Jos laidoilleen asetetaan esimerkiksi Tukonen ja Kallio tai ulkomaanapu ja Kallio niin siinä on meille ihan tarpeeksi hyvä syömähammas. Kakkoseen sitten Tukonen - Koskiranta - Rantanen / Sointu.

Mielestäni top 6 on sellaista luokkaa että kuuden joukkoon olisi saumat. Tukonen toisi tullessaan tehoja kakkoseen, ykköseen jäisi paikka hankkia ulkomailta laituri tai sentteri-laituri.

Kolmoseen jäisi kaksikosta Sointu-Rantanen toinen. Vähän hirvittäisi Kumelle antaa tähän näyttöpaikkaa mutta ne hetket kun on ollut kunnossa on pelannut mielestäni kolmossentteriksi riittävän hyvin. Jos Kumeliauskas ei kuulu kolmospermanenttiin Suikkiksen mielestä niin siihen tulisi hankkia joku kotimainen kolmossentteri. Esimerkiksi Tapparaan huhuttu Sillanpää olisi oiva mies siihen, ei liene kuitenkaan tänne realistinen tulija. Tuon sortin jamppaa hakisin siihen. Tai nostaisin Vähätalon pysyvästi tuolle tontille. Toiseen laitaan Kulmala tai Miettinen (molemmilla diilit ja tilanteen ollessa näin on selvää että pelaavatkin).

Neloseen Laakso taitaa jäädä, Famulle ehdottomasti toinen laita ja toiseen sitten Ben-Amor-tyyppinen rymistelijä. Tuomaiselle morot, ei mitään käyttöä jatkossa.

Hyökkäyksen osalta lopputulanne olisi siis jotakuinkin:

Kallio - Lucenius - X
Tukonen - Koskiranta - Rantanen
Miettinen/Kulmala - Kumeliauskas/Vähätalo/XX - Sointu
Famulare - Laakso - XXX

Rosterin ulkopuolelle jää (nimen jälkeen olen spekuloinut mahdollisella sijoitus/dumppauskohteella):

Miettinen/Kulmala - Miettisen ollessa se joka jää nuolemaan näppejään vuokraisin toiseen Liigaseuraan ellei siirry kokonaan pois. Tavallaan haluaisin pitää, mutta taso ei ole riittänyt vaikka sympaattinen pelaaja onkin. Kulmalan ollessa se joka ei mahdu pelaamaan, vuokraisin Mestikseen isoon rooliin takaisinkutsu-optiolla.

Mähönen - Mestikseen. Jonkinlaista hyökkäyssuunnan potentiaalia on, mutta ei ole tasainen suorittaja. Kokonainen ja ehjä kausi miesten pelejä Mestiksessä tekisi terää. Ei tarvitse mielestäni edes mitään takaisinkutsu-klausuulia vaan jalostukoot rauhassa.

Virtala, Suominen, Tuomainen - Ei käyttöä. Virtala tosin jatkanee koska Suikkis tykkää siitä. Virtalan kohdalla tilanne on paradoksaalinen sillä on monikäyttöinen ja kykenee pisteisiin silloin tällöin. Ei kuitenkaan riitä kahteen ekaan ketjuun, eikä miestä missään tilanteessa tulisi joutua niissä (tai ylivoimissa) käyttämään. Mielestäni optimaalinen tuuraaja loukkien sattuessa mutta tilanne lienee se että jos jatkaa niin saa myös roolia. Eli tämän vuoksi puoltaisin mieluiten ei jatkoon-vaihtoehtoa, sillä vie paikan niiltä joille sitä roolia antaisin mieluiten. Virtala kyllä selviytyy rooleistaan ihan ok mutta on mielestäni peluutusta ja roolitusta sekoittava koska on niin monikäyttöinen että tarjoaa liian helpon ratkaisun valmennukselle. Kuten kuitenkin kirjoitin, en pitäisi ihmeenä sitä että jatkaa. Suominen ja Tuomainen ulos, ei oikeasti ole tällaisille enää käyttöä. Näistä Tumppi toki hieno TPS-sydäminen mies, mutta on Hattusen tavoin enemmän Mestishyökkääjä nykytasoltaan. Vaasan Sportiin voisi tarjota itseään?

Junnut sitten ansaitsisivat tuurausmahdollisuuksia loukkaantumisten sattuessa. Kausi on pitkä, koska eurohöntsät astuvat kuvaan yhä suuremmissa määrin.

Mikä on Bertrandin tilanne? Ei mielestäni ole enää käyttöä, ei vaan mahdu niille paikoille joihin vahvuutensa sopii. Ei ole mikään nelosketjun pelaajatyyppi.

TPS kaudella 2014-2015 saisi olla joukkue, joka noudattaa myös jonkinlaista pelitapaa. Jos ei tällaista ole, näyttää meininki täysin samalle kuin tälläkin kaudella, oli nimet selässä mitä tahansa. Kai Suikkaselle ensi kausi on rehellisesti ja realistisesti ajateltuna viimeinen saada valmentajauransa orastava syöksykierre katki. Toivottavasti käyttää mahdollisuutensa, jonka nähtävästi vielä saa. Tällä kaudella ei ole onnistunut missään.
 

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tomi Kallio 37v näköjään naputellut tasaisia 30 pisteen kausia.

Kallion pelillinen taso riittäisi takuulla liigaan. SHL:n ja Liigan välillä pomppineet pelaajat eivät todellakaan ole pisteiden osalta vertailtavissa. Tyyppiesimerkkinä Ville Viitaluoma. 37 ikävuotta ei Liigassa ole muuten juuri mitään. Vahalahti on 36 ja Perrin 39. Kummatkin pistepörssin kärkikahinoissa. Lisäksi Ville Peltonen, 40, on jo useamman kauden kyennyt koviin pisteisiin.

Lauri Tukonen näköjään pelannut keskimäärin 30 ottelun kausia.

Kyllä, tämä on huolestuttavaa. Sen vuoksi joukkueen syvyys olisi ratkaisevassa asemassa. Paljon tärkeämpää on kuitenkin roolitus ja joukkueen yhtenäisyys suhteessa pelitapaansa. Se, että Tukosen paikalla välillä käy Miettinen tai Sointu ei siinä tapauksessa ole maailmanloppu tai automaattisesti sysää joukkuetta sarjataulukossa alaspäin.

Siihen sitten vielä Rantanen, Lucenius ja Koskiranta.

Rantanen on nousussa ja on yksi valtakunnan lupaavimpia junioreita. Ehdottomasti näyttöpaikkaa tälle kärkiketjuihin. Jos ei sitä käytä niin takaisin junnuihin ja syvyydestä tuuraaja tai paikkohankinta. Ei tuota silti voi lähteä alaketjuissa peluuttamaan. Lucenius on nyky-TPS:ään tasoa aivan vitun hyvä joten en ymmärrä miksi nostat hänet esiin negatiivisessa valossa (ellen tulkitse sinua nyt väärin). Koskirannalla on diili ja mies lähtenee kakkossentterinä kauteen. Edellytykset parempaan on. Teron eksistenssille ei yksinkertaisesti voida tehdä mitään, niin rahakas diili miehellä on eikä takuulla sitä lähde purkamaan.

Saa muuten olla aika heletinmoinen tuo 6. äijjä noihin kärkiketjuihin jotta edes jouluna ollaan missän muoto mukana kisassa säälipaikoista.


Eihän tuollaisella kärjellä ole mitään järkeä lähteä kilpailusarjaan mukaan. Toivon syrämmeni pohjasta jottei noilla huhuilla ole siipiä.

Tästä olen eri mieltä. Pakisto tulee rakentaa noin 300% pitävämmäksi kuin mitä se tällä kaudella on ollut, se on lähtökohta. Silloin TPS:n top 6 on omasta mielestäni aivan riittävä, kuten omassa pitkässä rosteriviestissäni kirjoitinkin.

En oikeastaan ymmärrä minkä tason nimiä odotat tämän vetovoiman omaavaan TPS:ään? Nykyspekuloinnissa mukana olevat nimet ovat varsinaista creme de la cremeä suhteutettuna seuran tämänhetkiseen tilaan ja houkuttelevuuteen. Lisäksi, kuten jo totesin, pelitavan ollessa kunnossa ja yhtenäinen, ei ole niin tarkkaa mitä selässä lukee. SaiPa käyköön hyvänä esimerkkinä. Tämän päivän TPS:n pelitapa ei ole sellainen että se tuottaisi onnistumisia kellekään pitkässä juoksussa. Kaitsun joukkueessa ei itsensä ylittäjiä ole ja osasyy varmasti löytyy siitä että HC TPS OY on organisaationa kakkapäiden eliittiä. Kaikkea ei kuitenkaan tämän taakse voi piilottaa, ja Suikkasen tulee oikeasti alkaa kaivaa niitä ihmerohtojen reseptejä ajoissa ihan vain oman uskottavuudensakin vuoksi. Se on ensi kaudella tulos tai ulos- eikä tämä todellakaan koske pelkästään uraansa TPS:ssä.
 

sunnuntai

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Newcastle united
Tästä olen eri mieltä. Pakisto tulee rakentaa noin 300% pitävämmäksi kuin mitä se tällä kaudella on ollut, se on lähtökohta. Silloin TPS:n top 6 on omasta mielestäni aivan riittävä, kuten omassa pitkässä rosteriviestissäni kirjoitinkin.

On aivan selvää jos kilpailla halutaan, jotta pakiston on oltava tätä kauttaa tuon mainitsemasi 300% parempi, käsittelinkin viestissäni lähinnä hyökkäystä ja senkin mielessäni ajattelin maalinteon kautta

Lucenius: 14 maalia ka viim. 3 suomessa pelattua kautta
Koskiranta 10 maalia ka viim. 3 suomessa pelattua kautta
Rantanen: junnunakin parhaimmallaan vain 10 maalia.
Tukonen: 11 maalia ka viim. 3 suomessa pelattua kautta
Kallio: 11 maalia viim. 3 kautta.

Joko sen 6. miehen on oltava jumalaton maalipyssy tahi sitten takaa on tultava tuli tukea aivan helvetisti ja tämäkin sillä ajatuksella jottei kärjestä saa yksikään mies pettää. Ainahan on kolmaskymmenensseitsemäs ihme mahdollinen ja jokainen pelaa elämänsä kauden, mutta jotenkin usko sellaiseen tällä viime vuosien taustalla on heikko.

Tähän verraten minusta ei ole tuo kuusikko(viisikko) riittävä.
 

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Joko sen 6. miehen on oltava jumalaton maalipyssy tahi sitten takaa on tultava tuli tukea aivan helvetisti ja tämäkin sillä ajatuksella jottei kärjestä saa yksikään mies pettää. Ainahan on kolmaskymmenensseitsemäs ihme mahdollinen ja jokainen pelaa elämänsä kauden, mutta jotenkin usko sellaiseen tällä viime vuosien taustalla on heikko.

Tähän verraten minusta ei ole tuo kuusikko(viisikko) riittävä.

Tosiaan, ottaen huomion realiteetit, osaatko nimetä noiden tilalla sopivampia pelaajia? Pelaajia, jotka edes jollain ilveellä saattaisivat kuvitella pukevansa TPS-paidan ylleen ensi kaudella?

Kolmen kauden keskiarvot ovat tilastoina harhaanjohtavia jos niitä tulkitsee vain yhdestä perspektiivistä. Numeroina nuo näyttävät toki lohduttomilta mutta toisaalta pistepotentiaalia löytyy. Sen Arsen ulkomailta roudaaman laiturin tulee toki olla maalipyssy ominaisuuksiltaan.

Tottakai minä haluaisin yhtä lailla että kaikki top6-jätkät ovat varmoja 25 maalin miehiä. Sellainen skenaario ei tosin liene kovin realistinen. Ei TPS:ssä eikä muissakaan liigajengeissä. Pelaajien on kyettävä myös parantamaan roimasti. Kalliossa on maalintekopotentiaalia, samaten noissa muissa. Lucenius on ainoa pelinrakentelijatyyppi, ja on siihen rooliin oiva millä mittarilla tahansa.
 

liuzka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ManUtd
Ainahan on kolmaskymmenensseitsemäs ihme mahdollinen ja jokainen pelaa elämänsä kauden, mutta jotenkin usko sellaiseen tällä viime vuosien taustalla on heikko.

Eikö TPS:n kokoonpanon rakennus lähde seuraavista olettamuksisa:
-Pelaajalla paha loukkaantumishistoria -> Turussa on iso kaukalo, joten eiköhän se ehjänä pysy
-Pelaaja tehnyt noin 20 pistettä -> Joukkueen ilmapiiri on niin uskomattoman inspiroiva, että noin 30 pisteen kausi on minimi
-Oma pelaaja pelasi 2 aivan järkyttävän huonoa kautta -> Jatkosopparia kouraan, koska kyllähän kaikki tietävät että kolmas kerta toden sanoo

Ja anteeksi offtopikista
 
Itse olen kuullut seuraa hyvin lähellä olevalta taholta että pahvi on väsätty Lassi Kokkalan kanssa. Lisäksi taho huhuilee että, Bill Swett saattaisi olla meidän mies ensi kaudella. Lisäksi Lassilan Teemu ei ole yhtä saletisti meillä, mitä täällä monet puhuvat.
 

MAKE #89

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Vaikea on tilanne. Kotimaiset markkinat ovat tunnetusti aika tyhjät, kun vähänkin laatua omaavat kaapataan KHL:ään. Vastaavasti jos hankkii osaamista ulkomailta, niin vaarana on muukalaislegioona ja myös idänkauppa sitten kauden aikana. Kaikki olisi vain niin paljon helpompaa jos vielä olisi se Vaha tuttuna turvana ykköskentässä...

Kallio ja Tukonen olisivat ihan hyviä hakuja top6-rooleihin, mutta eihän noillakaan kuuhun mennä. Kotimaisuus olisi kuitenkin viime kausien kokemuksella yksi valttikortti näiden kohdalla. Kalliosta ei kuitenkaan tiedä, että milloin se iän tuoma tason lasku sattuu ja Tukosen loukkaantumishistoria on pitkä. Hermot menee kyllä totaalisesti, jos ensi kaudella taas sukelletaan syksyllä, Tukonen on telakalla ja Arse selittelee huonoa tuuria loukkaantuneiden suhteen. Ja onhan tämä nyt irvokasta, että Vaha ulostettiin jalkavaivoihin vedoten ja nyt hankitaan huomattavasti hauraampi jätkä tilalle.

Laatua kyllä tarvittaisiin huomattavasti enemmän ensi kauden jengiin. Monissa ketjukaavailuissa on näitä tämän kauden keskinkertaisuuksia ja alisuorittajia 2-3-ketjujen rooleissa. Onko jotain merkkejä ilmassa, että nämä Koskirannat, Soinnut, Miettiset ym. pystyisivät auttamaan meitä pleijareihin ensi kaudella, kun tällä kaudella ei olla edes vierasvoittoa pystytty vääntämään? Onnistuessaankin taistellaan korkeintaan jostain kymppisijasta ja sääleistä sitten lomille. Toisaalta, ei kai tässä vaihtoehtojakaan hirveästi ole, sen on seura itse varmistanut sopimussekoiluillaan ja yleisellä perseilyllä viime vuosien aikana.

Ihan hemmetin turhauttavaa tämä TPS:n kannattaminen nykyään. Joskus on sentään kyennyt unelmoimaan jostain paremmasta, nyt lähinnä masentaa ensi kausikin jo ennakolta. Kuinkahan kauan tätä paskaa oikeasti jaksaa? Minä olen uusinut kausikortin kohta kymmenen vuotta putkeen ilman kahta ajatusta, mutta nyt koko seuran toiminta on niin vastenmielistä, että pelkkä ajatuskin puistattaa. Helvetin Liiga vielä poisti karsinnat niin tällaiset Tepsin kaltaiset rupujengit saavat dumpata parhaat pelaajansa viimeistään tammikuussa ilman mitään huolta mistään.
 

Fremont

Jäsen
Vertailuun SaiPan edellisen pelin "top-6":
Tavi - Koho - Mankinen
Spina - Rissanen - Vauhkonen

Täydellisen jälkeenjäänyttä höpöttää topkutosista kun toiset seurat keikkuu Liigan kärkisijoilla top-noubadeilla. TPS:n ensi kauden avainsanat ovat joukkue, puolustus, roolitus. Top-kutosilla saa pyyhkiä ainakin tässä vaiheessa persettä, niistä voi parkua sitten kun saadaan muut asiat kuten paska puolustus ja kontaktia pelkäävät hyökkääjät kuntoon.
 

mikkelson

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Itse olen kuullut seuraa hyvin lähellä olevalta taholta että pahvi on väsätty Lassi Kokkalan kanssa. Lisäksi taho huhuilee että, Bill Swett saattaisi olla meidän mies ensi kaudella. Lisäksi Lassilan Teemu ei ole yhtä saletisti meillä, mitä täällä monet puhuvat.

En oikein löydä Kokkalalle sopivaa roolia joukkueesta. Ei ole pelityyliltään mikään 4-kentän sentteri ja ylemmissä kentissä on jo sentterit valmiina. Pitäisin hieman omituisena hankintana. Sweatt sensijaan olisi hyvä haku.

Senttereistä vielä että toivottavasti Kume saa ehjän kesän alle, niin hän voisi tosissaan haastaa Koskirannan 2 sentterin paikasta :). Neloseen etsisin ehkä uuden sentterin. Laakso on varmasti ihan hyvä kapteeni ja tsemppari mutta pelillinen anti on ollut heikkoa, eikä mielestäni ole niin hyvä puolustussuuntaan mitä neloskentän sentterin pitäisi olla.
 

liuzka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ManUtd
Vertailuun SaiPan edellisen pelin "top-6":
Tavi - Koho - Mankinen
Spina - Rissanen - Vauhkonen

Täydellisen jälkeenjäänyttä höpöttää topkutosista kun toiset seurat keikkuu Liigan kärkisijoilla top-noubadeilla. TPS:n ensi kauden avainsanat ovat joukkue, puolustus, roolitus. Top-kutosilla saa pyyhkiä ainakin tässä vaiheessa persettä, niistä voi parkua sitten kun saadaan muut asiat kuten paska puolustus ja kontaktia pelkäävät hyökkääjät kuntoon.

Tai sitten jotkut pelaajat on kehittynyt siitä kun viimeksi päivitettiin noubadi lista. Lisäksi siitä Saipan rosterista löytyy leveyttä kaikkiin kenttiin, joukkue on täydellisen sitoutunut ja suurin osa pelaajista on pelannut yhdessä jo pitkään. Tähän kun lisätään osaava valmennus ja pelaajistolle sopiva pelitapa niin ei ole ihme että joukkue suorittaa paremmin kuin osiensa summa.
 

Sitruuna

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tai sitten jotkut pelaajat on kehittynyt siitä kun viimeksi päivitettiin noubadi lista. Lisäksi siitä Saipan rosterista löytyy leveyttä kaikkiin kenttiin, joukkue on täydellisen sitoutunut ja suurin osa pelaajista on pelannut yhdessä jo pitkään. Tähän kun lisätään osaava valmennus ja pelaajistolle sopiva pelitapa niin ei ole ihme että joukkue suorittaa paremmin kuin osiensa summa.

Tämä "ilmiö" selittää omasta mielestäni täydellisesti Tepsin edellisen mestaruuden. Nyt vaan toivotaan että sama "ilmiö" saataisiin jollain ihmeen tapaa uusittua, seurajohto ei tule tekemään asiaa helpoksi. Valitettavasti...
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Sen verran on Tukosesta kommentoitava, että yritetäänkö tässä jotenkin "nöyryttää" Lukkoa "kaappaamalla" Tukonen Tepsiin? Vittu Vaha ei mahtunut Palloseuraan, mutta jatkuvasti lasaretissa oleva entinen lahjakkuus kyllä ostetaan kovalla rahalla? Melkoisten arpojen varaan tässä ollaan rakentelemassa ensi kauden joukkuetta, kun Kallion Tomppaa ja Tukosta ollaan roudaamassa tulosyksikköön. Ei huhuttu Kokkalakaan riemunkiljahduksia aiheuta vaikka lupaavia otteita edellisellä visiitillään esittikin ja on kehittynyt sentään muualla ollessaan. Eiköhän ne ole Tuomaiselle ja Vittasmäelle jo valmistelemassa super-sopimuksia KHL-pykälineen.
 

Fremont

Jäsen
Vittu Vaha ei mahtunut Palloseuraan, mutta Melkoisten arpojen varaan tässä ollaan rakentelemassa ensi kauden joukkuetta, kun Kallion Tomppaa ollaan roudaamassa tulosyksikköön.

Miksi Kallio olisi arpa mutta Vaha ei? Suuri ikäero kenties? Vai onko Kallio herkempi loukkaantumaan mielestäsi?

Viimeksi kun herrat vetivät samassa sarjassa Kallio tehtaili noin 400% enemmän pisteitä kuin Vaha.

Ihan yleisesti koko ketjua ajatellen on tietty mukavaa että marinaa ja rutinaa saa lukea, mutta itse ajattelin odottaa siihen hetkeen kun "joukkue on valmis", ja marisijat aloittavat taas kilvan kehumaan kuinka hieno tilanne. Paljon mukavampi arvioida siinä kohtaa kuinka paskasti joukkue on taas kasattu.
 

ElManazer

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS, Málaga Club de Fútbol, New York Islanders
Melkoisten arpojen varaan tässä ollaan rakentelemassa ensi kauden joukkuetta, kun Kallion Tomppaa ja Tukosta ollaan roudaamassa tulosyksikköön.

Perustelisitko millä tavoin Tomi Kallio on arpa? Kallio on jäänyt 10 edellisen kauden aikana vain kahdesti alle 50 matsin (43gp @ -11, 49gp @ -05). Vahalahti on 36-vuotiaana liigan paras, mutta Kallio on 37-vuotiaana täysi arpa? Tukosesta huolehtiminen on aivan asiallista johtuen loukkaantumisista, mutta kunnossa ollessaan on helvetin kova pelaaja tähän liigaan.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Miksi Kallio olisi arpa mutta Vaha ei? Suuri ikäero kenties? Vai onko Kallio herkempi loukkaantumaan mielestäsi?

Monivuotinen johtaja ja kapteeni, joka on pystynyt ehjänä ollessaan kaudesta toiseen kovaankin pistetehtailuun joukkueen ollessa välillä ympärillä mitä sattuu ei ole arpa ja kun otetaan huomioon Vahan tepsiläisyys niin on käsittämätöntä, että hänet karkotetaan Lukkoon. Tuo "arpa" nyt sattuu vain johtamaan liigan pistepörssiä. Kallio on tehtaillut mukavia pistemääriä länsinaapurissa, mutta se ei kerro vielä yhtikäs mitään ja kehityskäyrä on isossa kuvassa muutenkin mielestäni alaspäin, ei voi mitään. Olisiko Mikko Eloranta tai Kissa Eronen kenties vielä saatavilla rosteriin?
 

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
Vahalahdesta ollaan varmaan kaikki samaa mieltä, että virhe tehtiin, kun Vahalahti Raumalle päästettiin/karkoitettiin, mutta en nyt Kalliotakaan ihan arvaksi kutsuisi..

Tomppa on takonut 2010-luvulla Ruotsissa 30-40 pinnan kausia, joten eiköhän tuo teholukema pykälää kehnommassa Liigassa muutu 4-alkuiseksi. Tosin, Turku ei ainakaan tässä vaiheessa ole ilmeisesti tulevan seuran kotipaikkakunta, paljon toki ehtii vielä tapahtua.
 

Luge H

Jäsen
Suosikkijoukkue
80
Tomppa on takonut 2010-luvulla Ruotsissa 30-40 pinnan kausia, joten eiköhän tuo teholukema pykälää kehnommassa Liigassa muutu 4-alkuiseksi. Tosin, Turku ei ainakaan tässä vaiheessa ole ilmeisesti tulevan seuran kotipaikkakunta, paljon toki ehtii vielä tapahtua.

Kun kevät tästä etenee niin joku voisi taas käydä kiikuttamassa Aurajoen ylikulkusilloille lakanat. Psyyke ei kestä jos Kallio vetää ensi kauden kusenkeltaisessa tai muussa kuin mustavalkoisessa pelipaidassa.
 

liuzka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ManUtd
Itsellä pääsee aina aika ajoin unohtumaan, että joukkuetta rakentaessa tulisi muistaa se että jos ostaa 40 pinnan pelaajan toisaalta ja istuttaa vierelle Laakson ja Virtalan, niin ei välttämättä voi odottaa 40 pinnan kautta TPS:ssä. Pelaajien onnistumiselle on tarjottava otolliset olosuhteet myös pelikavereiden muodossa ja esim. se Lukko on onnistunut tässä Vahalahden kanssa.
 

Fremont

Jäsen
Olisiko Mikko Eloranta tai Kissa Eronen kenties vielä saatavilla rosteriin?

En tiedä, luultavasti ovat lopettaneet.

Kallio ei kuitenkaan ole lopettanut, ja mikäli saatavilla niin kannattaa sainata. Samantyylinen pelaaja muutenkin kuin Vaha, ehkä ulosanniltaan hieman sanavalmiimpi. Joukkue kaipaa jonkinlaista auktoriteettia ja pelillistä esikuvaa, aika vaikea ketään sopivampaakaan siihen rooliin on keksiä.

Mikäli Kallio ei kelpaa niin loogisesti ei pitäisi Vahankaan kelvata, samaa vuosikertaa kun ovat, mitä nyt Kallion meriitit hieman kovemmat.
 

Juippi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Riku Helenius ilmeisesti Narrien maalivahti ensi kaudella. Eli ei tarvitse Tepsiin enää haaveilla. Saapa nähdä miten Lassilan kanssa käy.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Nyt kuulostaa hieman omituiselta!

Kerrot, että Kallio on tehtaillut mukavia pistemääriä länsinaapurissa, mutta se ei mielestäsi kerro vielä yhtikäs mitään. Noh, totta on se, että ei pisteet kerro kaikkea, vaan kokonaisuuteen vaikuttavat monet muutkin pelilliset asiat.

Tekstistäni voi heijastua se, että minua vituttaa edelleen suunnattomasti, että Vaha päästettiin Lukkoon, mutta olen edelleen sitä mieltä Kallion pistetehtailut Ruotsissa ei todellakaan tarkoita sitä, että sama tahti jatkuisi Tepsissä. Kallio tuskin pääsee tasollisesti samanlaiseen kentälliseen mitä Växjössä pelatessaan ja edellisistä liigapeleistä on kulunut jo tovi, vaikka SHL toki tasokkaampi sarja varmasti onkin kuin kabinetti-liigamme.

Sen jälkeen, kun Corey "86 pistettä AHL:ssä" Locke kävi pyörimässä täällä tehoilla 2+12, niin silmäni avautuivat tässä asiassa ja ajatusmaailmani on muuttunut näissä hankinnoissa siihen suuntaan että muualtapäin hankittu pelaaja voi olla lähtökohtaisesti hyvä hankinta, mutta tavallaan aina kuitenkin täysin kirjoittamaton kortti ennen kuin toisin todistetaan kaukalossa tai ennen kuin itse näen. Peliesitykseen vaikuttavat aina sopeutuminen joukkueeseen, pelitapaan, valmentajaan yms. Termi "arpa" voi olla minultakin liian raju käsite Kalliosta ja hienoa että omaa poikaa ollaan kotiuttamassa sinänsä, mutta nimenä ei missään nimessä mikään varma haku länsinaapurista jonka harteille kannattaisi kasata pistetehtailupaineet. Vaha on näyttönsä tässä liigassa antanut mikä on miehiään ja se ei kelvannut Palloseuralle.

Mutta se tästä aiheesta. Jos Kallio hankitaan ja onnistuu Tepsissä ensi kaudella, niin se on kuin onkin yksi hienoimmista asioista Tepsissä vähään aikaan. Katsotaan miten ensi kauden joukkue rakentuu.
 

eCiuj

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Paljon on ollut juttua, kuinka kesällä vihdoin päästään turhakkeista eroon ja voidaan aloittaa kunnon joukkueen kasaminen ja niin edelleen. En lähde kiistämään, ei kukaan varmaankaan jäisi kaipaamaan ketään näistä pelaajista: Veli-Matti Vittasmäki, Markus Palmroth, Jere Pulli, Miikka Tuomainen ja Tuomas Suominen. Tuohon voisi vielä lisätä muutaman pelaajan, mutta jätetään nyt lisäämättä.

Epätodennäköisesti kukaan edellämainituista pelaajista kokee tulevina vuosina suurta kehitystä eteenpäin, joten heidät on helposti korvattavissa, eikö olekin? On kyllä, mutta pitää muistaa että puhutaan 3-4 korin miehistä. Siispä kysymys kuuluu, mikä järki on hankkiutua eroon 3-4 korin miehistä ja hankkia uudet 3-4 korin miehet? Hyvin epätodennäköisesti jokainen pelaaja saataisi korvattua edullisella, mutta paremmalla pelaajalla.

Fakta on vain se, että jokaisesta joukkueesta löytyy nämä samat pelaajat. Eri nimet selissä vain. Jos vaihtaminen onnistuisi tuosta vain niin ei kahta sanaa, vaihdettaisi vaan. Mutta on turvallisempaa ja fiksua pitää ainakin osa noista nimistä, jottei tarvitse arpoa uusia, ehkä jopa kalliimpiakin, tilalle. Suurimmat muutokset on tapahduttava kärkipäässä, joka on kyllä nyt ohuen ohut.
 

Jaws

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, San Jose Sharks, Slovakia, Baltimore Ravens
Siispä kysymys kuuluu, mikä järki on hankkiutua eroon 3-4 korin miehistä ja hankkia uudet 3-4 korin miehet?

Tämä logiikka ei aukene minulle. Mikä järki näitä neloskorin miehiä on pitääkään, jos he heikentävät joukkuetta?

Fakta on vain se, että jokaisesta joukkueesta löytyy nämä samat pelaajat. Eri nimet selissä vain.

Ei Liigassa ole tällä kaudella järin monta huonompaa puolustajaa ollut kuin Pulli, Palmroth ja Vittasmäki. Minkään liigajoukkueen pakilla en ole tällä kaudella nähnyt tilastoissa (Vittasmäen aiemmin nähtyä) lukemaa -25.

Ihmetellään sitten ensi kaudellakin, kun menestystä ei tule. Tehdään näille miikkatuomaisille ja jerepulleille jatkosopimukset ja katsotaan miten käy. Go ahead.

En ymmärrä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös