TPS kaudella 2014–2015 – joko nyt?

  • 670 925
  • 1 669

aurajoki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TPS
Okei, hyväksyn näkemyksen, ettei Lee Sweatt nyt ainoa kansainvälisen tason puolustaja TPS:ssä ole ollut, sillä Mojzis oli hyvin selkeästi tuon tason pelaaja. Jotenkin hänet unohdin. Morrisonn sen sijaan minun näkemykseni mukaan ei näiden kahden edellä mainitun pelaajan kanssa aivan samalle tasolle nouse. Jotenkin Morrisonnin pelaaminen näyttää minun silmään siltä, ettei hän läheskään aina pelaa kykyjensä mukaisella tasolla, vaan vaipuu muiden kanssa samalle riskialttiille tasolle. Voi olla, että tämä on vain minun henkilökohtainen näkemys ja tästä saa olla vapaasti eri mieltä.
 

Jaws

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, San Jose Sharks, Slovakia, Baltimore Ravens
Morrisonn sen sijaan minun näkemykseni mukaan ei näiden kahden edellä mainitun pelaajan kanssa aivan samalle tasolle nouse.

Nähdäkseni Morrisonn oli runkosarjan puoliväliin asti loistava. Virheetön, luotettava, iso ja ilkeä ja osasi antaa sen helpon avaavan syötön. Nyttemmin hänen osaltaan on menossa hiukan heikompi jakso, osaksi syynä varmasti loppukauden panoksettomuus. Steven Seigokin on vaipunut unten maille jo kauan sitten ja on ailahdellut kovasti - joissain peleissä täysi hasardi (erityisesti Morrisonnin poissa ollessa) ja joissain peleissä taas pelannut ihan hyvin. Milan Jurčina on ollut TPS:n paras puolustaja pienen alkukankeuden jälkeen päästyään parempaan fyysiseen kuntoon. Jos joukkuetta kootaan järkevästi, niin Morrisonn ja Jurčina kiinnitetään myös ensi kaudeksi, mikäli näillä kahdella on halukkuutta (epäilen vahvasti) tehdä tänne jatkosopimukset.

Imua tänne ei ole, joten näistä on pidettävä kiinni - jos ei voida pitää, niin kädet ristissä toivotaan, että uusi(a) puolustaj(i)a haetaan jo nyt sisäänajettavaksi ajatellen kautta 2014-15. Ensi joulukuussa ei kannata enää reagoida, koska silloin ollaan auttamatta myöhässä.
 

sajuki

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ens kauden joukkueen kasaaminen vaikuttaa kyllä todella tuskalliselta kun minkäänlaista toimivaa runkoa ei ole olemassa..

Tästä ei hyvää seuraa kun yhtälöön lyödään taas kasa arpoja..


Kai se on pakko tässävaiheessa laskea, että Sointu, Miettinen, Koskiranta ja luultavasti Virtala, (Laakso?) ja ehkä joku muu? Sekä Seigo, Seikola ja VMV/Palle/Pulli on se meitin "runko" ja siihen sit junnut päälle..

Eli eikun rohkeasti maljan nostoon..

EDIT: Mitenköhän ois ens kauden "joukkueeseen" toi Kousa tuomaan pakistoon kiekollisuutta.. On jo valmiiksi tottunut pelaamaan huonosti ja täällähän noista saadaan tunnetusti vielä enemmän sitä itteään irti..
 
Viimeksi muokattu:

liuzka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ManUtd
Itse ainakin näen sen vähän siten, että jos on hyvä hyökkäs ja huono puolustus, niin siitä seuraa kaksi asiaa:
1) Paljon maaleja omiin
2) Huonot hyökkäykset (avaukset ei tule lapaan ja kun ollaan omissa hädässä, niin paikat jolta lähdetään on huonoja)

Hyvä puolustus ja huono hyökkäys tuottaa puolestaan seuraavat lieveilmiöt:
1) Vähän omiin (hyökkääjien puolustaminen on aika pitkälti tahtotilasta kiinni, menet vain joka vetoon peitolla ja et ikinä anna metrin vertaa siimaa omalle miehelle -> pitäisi luonnistua kaikilta liigapelaajilta jos on halua)
2) Saadaan normaali määrä hyökkäyksiä, mutta peli on tehotonta vastustajan siniviivan jälkeen.

Näistä kahdesta skenaariosta jälkimmäinen on mielestäni huomattavasti parempi. Siinä tehdään noin saman verran maaleja kuin ensimmäisessä tai ehkä vähän vähemmän, mutta omiin menee dramaattisesti pienempi määrä.
 

sajuki

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Se on selvä että lopulta pitkälti tällä kaudella kaaduttiin puolustukseen ja sen kädettömyyteen. Tästä todella suuret miinukset joukkueen rakentajille. Hyökkäykseen saatiin pari todellista tykkiä ja muutenkin voimaa aivan riittävästi. En tiedä mitä Seikolan varaan oli tälle kaudelle laskettu, mutta ei hänkään millään voinut olla puolustusssuntaan ratkaiseva tekijä.

Puolustuksessa oltiin alunperinkin ihan liian kapealla materiaalilla liikkeellä ja sinne ei ajoissa hankittu vahvistusta. VMV:n, Pallen ja Pullin varaan oli lasketu aivan liikaa ja Frimania ja Karhua ei näiden tilalla osattu käyttää,vaikka otteet oli surkuhupaisia.

Jurcinan hankinta tuli aivan liiian myöhään. Olisi pitänyt tulla jo heti Seikolan loukkaantumisen selvittyä.. Pakiston puutteiden ja kädettömyyden vuoksi Viisikkopelaamista ei saatu missään vaiheessa toimimaan kunnolla ja maalivahditkaan eivät tuollaisen reikäjuustopuolustuksen takana lopulta joukkuetta pysty pystyssä pitämään.. Joukkueen roolitus ja pelaajahaut pelipaikoille olivat lievästi sanottuna hakuammuntoja vailla punaista lankaa..

Missä oli taklaukset ja se oikeanlainen taistelu ja fyysisyys..?

Syksyllä uusi kausi, uudet jaot uusi johto ja uudet (vai samat wanhat) kujeet.. Siinäpä jännäämistä..

Onneksi kohta alkaa olympiakiekko ja on vielä ne mm kisatkin tulossa ovella. Niin näkee kunnon kiekkoa.. Ja onhan tässäkin liigassa vielä mestaruus muille jaossa kuten monessa muussakin sarjassa..
 
Viimeksi muokattu:

Rote Sau

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS + länsirannikko
Jaaha, huhut on ilmeisen vähissä ensi kaudeksi. Mistäköhän vois johtua? ;)

Onko tuossa Kousan perässä olemisessa mitään perää ? Kiekollisuus ollut tän kauden joukkueessa (ja aiemminkin...) täysi vitsi, joten tuollaiselle voisi olla käyttöä. Flopannut totaalisesti tällä kaudella, joten hinta on ehkä halpa. Mutta onnistuuko ?

Mä haluan nyt nähdä niitä varmoja kortteja ensi kaudeksi. Lassila on oikea suunta, loppuja odotellessa ? Myöskin olisi kiva kuulla poislähtevistä huhuja..
 

ElManazer

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS, Málaga Club de Fútbol, New York Islanders
Hallilla pyöri hieman juttuja, että Tomi Kallio olisi seuraava paluumuuttaja. Itselle kävisi kyllä todella hyvin.
 

Jay Low

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, SHL
Ensi kauden joukkueen ja ylipäätään tulevaisuuden rakentamisessa lähtisin liikkeelle samaan tyyliin kuin Kärpät joitain vuosia sitten "uuden dynastian alulla". Ilves yritti sapluunaa myöskin, mutta heillä ei kärsivällisyys ja osaaminen riittänyt pelitavan ja valmennuksen kanssa ja potentiaali tuhottiin helmis-hiiteläläisellä sekoilulla. Tuokkolan kanssa potentiaalia saatiin heti irti.

Asiasanat: nöyryys, keskipitkä tähtäin, vahva oma pelaajapääoma, eheys & tasapaino, kulttuuri

Tämän kauden kaltainen lyhyen tähtäimen menestykseen tähtäävä höntyily ja sekalaisten arpojen kerääminen on tuhoon tuomittua. Kuilu kärki- ja syvyyspelaajien välissä on ollut liian suuri - sekä kulttuurisesti, pelitavallisesti että taidollisesti.

Tepsillä on poikkeuksellisen hyvä junioripolvi porisemassa, näistä pitää saada luotua omat pokat, jokipakat, salomäet, donskoit, keräset etc. jotka muodostavat keskipitkän tähtäimen rungon ja toivottavasti myös tähdet joukkueelle. Lahjakkaille junnuille pitkiä ja kohtuuhintaisia, mutta reiluja sopimuksia. Joka matsissa pakkiparin ja ketjullisen verran nuoria kehissä. Näillä on voitava korvata mestistason kaksvitoset, joita joukkueessa on ollut aivan liikaa viime vuosina.

Muuten sopivassa suhteessa kokeneita, mielellään "omia" tähtipelaajia (kärki & mentorit), jo kyntensä Suomessa/Euroopassa näyttäneitä tasaisia suorittajia (leveys), nälkäisiä AHL/yliopisto-arpoja sekä Mestis-hakuja kasvamaan ja kirittämään kärkeä ja junnuja (syvyys). Harkittu scouttaus, usean kauden sopparit, primäärisatsaukset puolustukseen.

Näiden viimeisten vuosien näyttöjen jälkeen en usko, että mikään yhden kauden "4MEUR pelaajabudjetin täältä pesee" -satsaus tulisi onnistumaan. Eikä siihen ole varaakaan, niin heikot skenaariot Tepsin tulorahoituksen ympärillä on. Tällä kaudella siihen olisi saattanut olla varaa, mutta kun ei osattu.

Nyt nöyryyttä ja se kuuluisa #ulostulo strategiasta ja tavoitteista 2015-17. Ensi kaudella sarjan keskikastiin ja siitä jatkossa ylöspäin. Nouseva trendi suorittamisessa ja satsaamisessa. Pahoin vain pelkään, että Koivu et al tähtäimessä on nopeat #torilla tavataan ja #kunnianpalautus, maksoi mitä maksoi. Ja sen lopputuloksen voi arvata, ellei johdon rakenteessa ja osaamisessa tapahdu isoja muutoksia.
 
Suosikkijoukkue
TPS
Haaveilen siitä, että virheistä olisi opittu ja ensi kauteen lähdettäisiin omat pojat kotiin -projektilla. Hankintalistalle ainakin Artturi Lehkonen, Teemu Lassila, Joonas Järvinen, Tomi Kallio ja Lassi Kokkala.

Lassila, Kokkala ja Kallio tulossa... Eihän mun listalta puutu sitten enää kuin Lehkonen ja Järvinen.

PS. Olen Arse
 

esa mäyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS , Pittsburgh Penguins
Mehustelin kun en untakaan saanut...kaipa seuraavaan jonkinlaiset mahiksetkin olis. Koska reserviin toivottavasti jäisi muitakin kuin juniori sopparin omaavia, niin kierrätystä voisi harjoittaa ennen kuin tulee suurempia loukkaantumisia.

1. Lasch - Lucenius - Kallio
Tässä ketjussa olisi nopeutta, kiekollista taitoa, "ykköspelintekijä", kokemusta ja maalivainua. Selkeä ykkös ketju.

2. Rantanen**** - Koskiranta - Tukonen
Tukonen on jo pitkään hyökännyt Liigassa ja Koskiranta voisi tuoda/antaa kahden suunnan pelaamisellaan tilaa Rantasen potentiaalin kasvulle. Ketjussa olisi kokoa, kehittyvä pelintekijä(Rantanen), työmoraalia, maalivainua(kin). Tässä ketjussa Koskirannan "kova" pelaaminen ei välttämättä tulisi niin pahasti esille, koska Tukonenkin osaa pelata fyysisesti. Tässä koostumuksessa Rantanen saisi tosiaan myös tarpeeksi vastuuta ja rinnalla olisi kaverit joilla on jo "vankka" kokemus liiga peleistä.

3. Miettinen - Kokkala - Vähätalo***
Kokkalan istuttaisin aluksi vähintään kolmosen keskelle, koska Mestiksessä on hyvä kausi alla. Jos pelit sujuisi Liigassa, en näe syytä miksei voisi kokeilla jopa kakkosen keskellä. Tero taitaa vaan olla hiukan liian kallis kolmoseen..? Miettinen toisi luisteluvoimaa ja ketteryyttä, vaikka toki jälkimmäiseen on tällä kaudella syyllistynyt liikaakin. Vähätalo saisi sopivan määrän minuutteja ja kiekollista vastuuta. En haluaisi ensimmäiseksi kokonaiseksi kaudeksi laittaa liian suuriin saappaisiin, niin saisi kehittyä rauhassa ja tottua Liigaan kunnolla.

4. Famulare - Kumeliauskas - Virtala
Famulare ei kaipaa selittelyjä, vaan kahden vuoden jatkopahvin! Kummelin näkisin mieluusti myös kolmosen keskellä, koska käsiä ja maalintekotaitoakin löytyy, mutta tämä kausi on mennyt enemmän lasaretin puolella joten uusi vauhti kauden alusta ja katsotaan mihin se kantaa. Virtalan kyllä pitäisin, koska tällä kaverilla on enemmän TPS-sydäntä kuin monella muulla joukkueessa, vaikka ei edes turkulainen ole. Koostaan huolimatta kaveri taklaa paljon ja hyvin ja laittaa kroppaa myös kiekon eteen. Toisi myös paljon luisteluvoimaa kenttään, eikä tässä roolissa joutuis kantaa pisteellistä vastuuta.

Reservinä: Sointu, Suominen, Mähönen ja "junnu"...

Pakisto:
1. Seigo - Morrisonn
Kavereilla tuntuu yhteispeli sujuvan joten en nää syytä miksi heitä erottaa. Morrisonn on siksi vielä ensi kauden rosterissa, koska ei ole vieläkään(kuluvalla kaudella) jättäyt uppoavaa laivaa. Uskoisinkin/toivoisin, että puhetta olisi sopimuksen muodossa myös kaudesta 14-15. Seigo pääsee Shaonen rinnalla pelaamaan omilla vahvuuksillaan, mutta on saanut kehitettyä sopivissa määrin myös puolustuspelaamistaan. Tämä pari on ollut parhaimmistoa tepsissä kaudella 13-14, siksi ykköspariin.

2. M. Pulli**** - Järvinen
Aluksi kirjoitin tuohon kakkosen yläpuolelle:" sitten villi veto", mutta halusin ottaa sen pois, koska tässä voisi hyvinkin olla toimivan tuntuinen kombinaatio. Järvinen loisi koollaan, kovuudellaan ja puolustuspainoitteisella pelaamisellaan Matiakselle oivan paikan pelata, Seigon ja Morrisonin tavoin, hänelle suoduilla lahjoillaan. Laitan parhaan kaverini vasemman kiveksen pantiksi, että Pulli lunastaisi tuon paikan. Tässä parissa ja näillä minuuteilla Pullista saataisiin tosissaan se seuraava Petu/Timonen tepsiin.

3. Seikola - ?
Markusta en laittaisi ylempiin pareihin koska pitkä poissaolo ja kaverin treeni motivaation tietäen(varsinkin kun soppari jo taskussa) en usko että kuntoutuu entiselleen(12-13). Hänen avunsa ja työmoraalinsa saisi näillä minuuteilla tarpeeksi vastuuta ja lisä minuutteja saisi sitten yv:ltä. Parikseen kaipaa puhtaasti puolustavaa ja melkeinpä yksin(suhteutettuna roolinsa vastuuseen) oman pään sivoavan pakin. Markukselta ei apuja omaan suuntaa kannata toivoa, mutta ehkäpä koko kolmos kentällisen pelitapa pitäisi olla puolustus voittoisempi.

Reservi: J. Pulli, Lehtonen, Friman, Karhu

Kassarit:
1. Lassila
2. Järvinen

Nyt väsyttää.
 

liuzka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ManUtd
Ensi kaudeksi jos Eurooppaa lähdetään valloittamaan, niin lienee itsestäänselvää että tarvitaan täysi rosteri oikeita pelimiehiä, mutta sitten tulee se iso kysymys. Näille Vähätaloille, Pullille jne joille tuo ensikausi todennäköisesti on vielä hieman liian haastava runkopelaajan on löydettävä mestiksestä yhteistyöseura, jossa saavat pelata. Sopimuksen tulee olla myös sellainen että TPS pystyy vapaasti antamaan pojille aina halutessaan peliaikaa liigassa.

Korostan vielä että tuo yhteistyöseura on melkein elinehto. Ongelma on vain että noilla nuorilla miehillä on koulut jne. joten seuran tulisi sijaita suhteellisen lähellä. Tuto olisi nyt täydellinen tapaus, mutta kuten tässä kaupungissa on tapana, niin ei onnistu.

Jokerien ja K-vantaan yhteistyö toimii hienosti ja sieltä onkin tullut hurja määrä hyviä junioreita viime vuosina.
 

septi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Korostan vielä että tuo yhteistyöseura on melkein elinehto. Ongelma on vain että noilla nuorilla miehillä on koulut jne. joten seuran tulisi sijaita suhteellisen lähellä. Tuto olisi nyt täydellinen tapaus, mutta kuten tässä kaupungissa on tapana, niin ei onnistu.

On se mielestäni ihan ymmärrettävää ettei TuTosta saada meille farmiseuraa. Heillä kuitenkin on selkeästi tavoitteena liiganousu, eikä Tepsin farmiseurana toimimisesta siinä tavoitteessa olisi apua. Takavuosina ilmeisesti ollut jotain muutakin skismaa, mutta eiköhän tässä ole tämän päivän pääsyy.

Eipä tuolla kovin montaa vaihtoehtoa ole, KooKoo on vähän turhan kaukana juuri noita koulu- yms. juttuja miettien. Voisi olla ihan pohtimisen arvoinen asia josko TPS yrittäisi nostaa Mestikseen jonkun uuden seuran, kuten joku oli täällä Jatkoajassa ehdottanutkin. Jos Mestiksestä nousee lähivuosina 1-3 parasta seuraa liigaan niin Mestiksen taso laskee entisestään ja ehkä tuollaisen farmiseuran pyörittäminenkin tulisi edullisemmaksi. Toisaalta kun Tepsillä tuntuu olevan vaikeuksia saada tätä edustusjoukkuettakaan toimimaan kunnolla, niin riskinsä olisi myös farmijoukkueessa.

Mitä sitten kustantaa joukkueen "nostaminen" ja pitäminen Mestiksessä ja onko se kannattavaa ja mikä olisi tähän sopiva seura, ei mitään hajua. Menee muutenkin sen verran OTksi että ehkä paremmalla ajalla toisessa ketjussa jatkoa...
 

Rote Sau

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS + länsirannikko
Tuo jonkun seuran nostaminen Mestikseen, kuulostaa minustakin hyvältä idealta. Alemmilla tasoilla on mm. FPS jonka kanssa voisi olla yhteistyötä yhdessa HPK:n kanssa. Tai kuten sanottu, UJK Lukon kanssa. Kuitenkin niin, että 2 Liiga-seuraa voisi auttaa yhtä alemman tason joukkuetta.

Kallio olisi kova kiinnitys. Tässä selkeästi paistaa läpi Vahan keissi. Kalliota ei haluta enää menettää muualle, vaikka varmasti on jokin muukin seura perässä.

Kokkalasta en lämpeä, tosin on varmasti rutkasti parempi kuin Laakso ja puolet halvempi. Mestiksestä voisi syvyyttä ajatellen 1-3 pelaajaa kalastaa. Nuorille on myös annettava ihan oikeastikin tilaa ja näytönpaikkoja.

Slogan tulevaisuudelle: "Nöyrästi nuorien kautta työllä ylös" tai jotain sinnepäin..
 

esa mäyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS , Pittsburgh Penguins
Ensi kaudeksi jos Eurooppaa lähdetään valloittamaan, niin lienee itsestäänselvää että tarvitaan täysi rosteri oikeita pelimiehiä, mutta sitten tulee se iso kysymys. Näille Vähätaloille, Pullille jne joille tuo ensikausi todennäköisesti on vielä hieman liian haastava runkopelaajan on löydettävä mestiksestä yhteistyöseura, jossa saavat pelata.

Oma näkemys on, että nämä nuoret kaverit tulisi nostaa ensi kaudella suoraan liigaan ja kierrätyksellä annetaan nuorien palautua kun tarve. Väitän ettei M.Pullin ja Vähätalon kannata enää viettää kautta mestiksessä, vaan suoraan liigaan ja minuutteja alle. Rantasta ei missään nimessä enään alemmas ketjuissa taikka sarjoissa! Nämä kolme nuorta tarvitsevat minuutteja ja vastuuta ja tarvitsevat ne Liigasta! Kierrätyksellä tosiaan sitten nuorille taukoa tiukasta peliohjelmasta. Mitä tulee muuten farmiseuran tärkeyteen, olen täysin samaa mieltä muiden palstalaisten kanssa.
 

mikkelson

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Oma näkemys on, että nämä nuoret kaverit tulisi nostaa ensi kaudella suoraan liigaan ja kierrätyksellä annetaan nuorien palautua kun tarve. Väitän ettei M.Pullin ja Vähätalon kannata enää viettää kautta mestiksessä, vaan suoraan liigaan ja minuutteja alle. Rantasta ei missään nimessä enään alemmas ketjuissa taikka sarjoissa! Nämä kolme nuorta tarvitsevat minuutteja ja vastuuta ja tarvitsevat ne Liigasta!

Täysin samaa mieltä! Uskon että esim. Pulli pystyy pelaamaan ensi kaudella liigassa kunhan vain peluutetaan fiksusti. Hänen vierelle täytyisi löytää joku erittäin varma ja luotettava oman pään puolustaja. Vatanenkin aikoinaan taisi pelata Kalle Koskisen pakkiparina, joka varmasti helpotti omaa pelaamista.
 

sunnuntai

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Newcastle united
On täyttä utopiaa nostaa 3 kaveria suoraan junnuista isoon rooliin edustuksessa, jos halutaan menestyä. Osallistumaan nyt on sama lähteä vaikka b-junnuilla.

Kyllähän hyvällä tuurilla saattaa yksi kolmesta breikata ja pelata mahtavan kauden. Mutta suurempi on todennäköisyys sille, jotta pelaajat taantuvat ja menettävät sen vähäisenkin talentin kovien paineiden alla.

Edelleen, jos menestystä halutaan on ne ratkaisupelaajat löydettävä jostain muualta kuin A-junnuista.

Kyllähän ne voivat kauden aikana kokeilla, mutta kukaan noista 3 ei pysty pelaamaan 60 peliä vaadittalla tasolla, vaikka eilen sattui hyvin menemäänkin.

Mestis olisi paras ratkaisu.
 

mikkelson

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kaveria on turha istuttaa laituriksi, jos on sentteri.

Tästä puheenollen. Kulmala joka on muistaakseni pelannut koko junioriuransa sentterinä, ei ole mielestäni saanut vielä kunnon näyttöpaikkaa. tiedän että ei ole kiekollisesti mikään teräväinen mutta vahvuudet silti sillä puolella. Kohta 80 matsia liigassa ja jos oikein muistan niin pelannut yhden kokonaisen matsin sentterinä. Voi tietysti olla että ovat valmennuksen kanssa yhdessä sopineet että olisi parempi siirtyä laitaan, sen verran pienikokoinen olisi sentteriksi, mutta silti hieman ihmetyttää sillä mitä niitä junnupelejä on tullut katsottua niin mielestäni pelannut hyvin nimenomaan keskushyökkääjänä ja sentterille tärkeät ominaisuudet pistivät silloin silmään. kahdensuunnanpeli, aloitukset, tarjonta.
 

liuzka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ManUtd
Tästä puheenollen. Kulmala joka on muistaakseni pelannut koko junioriuransa sentterinä, ei ole mielestäni saanut vielä kunnon näyttöpaikkaa. tiedän että ei ole kiekollisesti mikään teräväinen mutta vahvuudet silti sillä puolella. Kohta 80 matsia liigassa ja jos oikein muistan niin pelannut yhden kokonaisen matsin sentterinä. Voi tietysti olla että ovat valmennuksen kanssa yhdessä sopineet että olisi parempi siirtyä laitaan, sen verran pienikokoinen olisi sentteriksi, mutta silti hieman ihmetyttää sillä mitä niitä junnupelejä on tullut katsottua niin mielestäni pelannut hyvin nimenomaan keskushyökkääjänä ja sentterille tärkeät ominaisuudet pistivät silloin silmään. kahdensuunnanpeli, aloitukset, tarjonta.

Voisi kuvitella että Suikkanen ajattelee, ettei rahkeet riitä 2 ekaan kenttään ja tunnetusti Kaitsu tykkää isoista senttereistä alakentissä jotta jaksavat painia maalin eessä. Tämä voi olla syy miksi Kulmala on hänen alaisuudessaan pelannu lähinnä laitaa.
 

mikkelson

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Voisi kuvitella että Suikkanen ajattelee, ettei rahkeet riitä 2 ekaan kenttään ja tunnetusti Kaitsu tykkää isoista senttereistä alakentissä jotta jaksavat painia maalin eessä. Tämä voi olla syy miksi Kulmala on hänen alaisuudessaan pelannu lähinnä laitaa.

Ei riitä rahkeet ei. sinällään Kulmala aika hankalassa tilanteessa kun ei ole oikein pystynyt vakiinuttamaan paikkaansa liigassa ja nuoremmat tulevat pikkuhiljaa takaa ohi. Mestis voisi tehdä hyvää...
 

Saksipotku

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ei riitä rahkeet ei. sinällään Kulmala aika hankalassa tilanteessa kun ei ole oikein pystynyt vakiinuttamaan paikkaansa liigassa ja nuoremmat tulevat pikkuhiljaa takaa ohi. Mestis voisi tehdä hyvää...

Pitää muistaa, että Kulmala on kuitenkin vasta 19, vaikka onkin Liigassa tuntunut olevan jo pitkään mukana. Onhan sitä kokemusta jo miltei 100 ottelun verran kertynytkin. Nähdäkseni Kulmalalla on potentiaalia nousta kelvolliseksi Liigapelaajaksi, ei ehkä ihan kärkipään jengeihin kuitenkaan. Kehitystä on aika vaikeaa ennustaa. Kulmalan kohdalla ongelmaksi muodostuu koko; ei ole oikein vartta rouhijan rooliin ja ainakaan toistaiseksi nähdyillä esityksillä ei ole asiaa kahteen ensimmäiseen ketjuun. Tämän hetkisessä Tepsissä toki mahtuisi ykköseen asti, on kuitenkin hyökkääjäjunnuista Rantasen ohella selkeästi eniten valmis Liigaan.

Toivottavasti vaan toipuisi piakkoin pelikuntoon, jotta pääsisi näyttämään kykyjään Liigassa. Onko kellään tietoa Rasmuksen tilanteesta, koska takas kentille?
 

Sphinx

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Mehustelin kun en untakaan saanut...kaipa seuraavaan jonkinlaiset mahiksetkin olis...
Ei pahalla, mutta kokoonpanosi on sysipaska. Itsekin pelkään, että Tepsin joukkue heikkenee ensi kaudeksi jos vertailukohdaksi otetaan tämän kauden alku, mutta ihan noin synkkänä en sentään itse näe tilannetta. Tuossa kokoonpanossasi olisi suhteellisen kova ykköskenttä ja sen jälkeen pelkkää tyhjää. Kentiltä 2-4 odottaisin enintään 30 maalia koko kautena yhteensä.

Jos kävisi niin huimasti, että sekä Kallio että Lasch saataisiin Tepsiin niin laittamalla näiden keskelle Koskirannan olisi mielestäni kasassa hyvä kakkosketju. Sitten ykkösketjuun Luceniuksen laidoille koodinimet "Willsie" ja "Arsen Amerikan arpa". Aika vahvasti uskoisin, että "Arsen Amerikan arpa" joka tapauksessa nähdään kärkikentissä hyökkäämässä, ehkä useampiakin. Eihän tuonne mistään muualta saada tarpeeksi hyökkääjiä.
 

Mänizeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, New York Rangers
Hallilla pyöri hieman juttuja, että Tomi Kallio olisi seuraava paluumuuttaja. Itselle kävisi kyllä todella hyvin.

"Pyydys" olisi hyvä hankinta kyllä. Mutta ei yhdellä Kalliollakaan vielä Eurooppaa valloiteta. TPS huutaa senkin jälkeen n. 9 kappaletta saman tasoisa pelimiehiä tai vähän kovempia, jos strategiana on nousta heti huipulle. Ja sellaista nippua kovia äijiä ei ihan halvalla saada.

Johan se nähtiin, että hankkimalla kaksi pistemiestä ja yhden KHL -tason luudan, ei se vaan riitä kertarykäisynä. Itse olen samaa mieltä niiden kirjoittajien kanssa, jotka näkevät asian niin, että maalivahti + puolustajat pitäisi laittaa kuntoon ensin. Näin JYPpikin on vuosia toiminut, pitänyt huolta näistä kahdesta osa-alueesta erityisesti.
 

M.O.R.O

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Kannattaisi ensi kautta lähestyä maltillisilla tavoitteilla eikä edes puhua suomen mestaruudesta tai euroopan valloituksesta.
Niin paljon on mennyt viime vuodet päin persettä että realistisin tavoite olisikin pleijareihin pääsy uudella nuorentuneella joukkueella.
Nyt kun on hyviä junnuja tulossa niin kärsivällisesti uutta runkoa rakentamaan, kaikkein järkevin vaihtoehto mitä TPS voi tehdä tämän kaiken paskan jälkeen.
Malttia ja kärsivällisyyttä niin lopussa kiitos seisoo.
 

esa mäyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS , Pittsburgh Penguins
Ei pahalla, mutta kokoonpanosi on sysipaska. Itsekin pelkään, että Tepsin joukkue heikkenee ensi kaudeksi jos vertailukohdaksi otetaan tämän kauden alku, mutta ihan noin synkkänä en sentään itse näe tilannetta. Tuossa kokoonpanossasi olisi suhteellisen kova ykköskenttä ja sen jälkeen pelkkää tyhjää. Kentiltä 2-4 odottaisin enintään 30 maalia koko kautena yhteensä.

Mitäköhän joukkuetta olet mahtanut tällä kaudella seurata? Kauden alussa ei näyttänyt mikään muu hyvältä, kuin nimet paperilla. Sen jälkeen niitä nimiä ei olla saatu pelaamaan yhteen, mikä johti nimien myyntiin. Seurajohdollisesti tämä kausi on mennyt siihen malliin, että turha odotella mitään älyttömiä vahvistuksia ensi kaudeksi. Maailma on pieni.

Jos tuo kokoonpanoni näyttää mielestäsi sysipaskalta, niin miltä näytti esimerkiksi Ilveksen, Lukon tai Saipan tämän kauden rosterit sinusta kauden alussa? Olisitko kuvitellut näiden joukkueiden/rosterien pelaavan suorasta pleijari paikasta?

Tämän kauden alkuun verrattuna pitäisikin juuri löytää joukkue, millä olisi mahdollisimman hyvät mahdollisuudet pelata hyvin yhteen, jotta saataisiin se surullisen kuuluisa viisikko peli kuntoon. Jos kokoonpanoon haetaan kaksi ketjullista "tähtiä" on kohtuutonta odottaa taattua joukkuepelaamista. Varsinkaan tämän seuran "imukyvyllä" on turha odotella pelaajia jotka kulkisivat "tähti" statuksella ja olisivat tunnettuja joukkuepelaamisestaan.

Näkemyserojahan nämä ovat. Itse vaan toivoisin ensi kauden joukkueen (ainakin 2-4 ketjujen) olevan pohjimmiltaan sellainen, minkä peruspeli kumpuaisi taistelusta joukkueen ja pisteiden eteen. Sitten se ykkösvitja voisi olla se "tähtien" sikermä, joilta voisikin odottaa paljoa pisteitä. Tähän mukaan olisi tärkeintä että saataisiin mukaan junnuja kasvamaan, niin kuin olen täällä kuuluttanut. Junnujen tulisi saada paljon minuutteja ja vastuuta, eikä heitä pitäisi koitella siellä sun täällä. Jos halutaan seuran menestyksen kasvavan ja kantavan pitkälle, pitää joukkueen taistella seuran puolesta ja perustua omista junnuista ja kasvateista. Tätä pakkaa sitten täydennettäisiin täsmähankinnoilla. Valmiita tähtiä on muutenkin vaikeaa pitää pitkään seurassa kun tuo "idän-peikko" vie kaikki heti pienenkin menestyksen tullessa.

Tuohon omaan kokoonpanooni haluaisin mainita sen verran että:

2. Rantanen - Koskiranta - Tukonen
Tässä ketjussa Sointu toimisi hyvin kierrätyksessä, milloin saataisii. esim juuri Rantaselle taukoa. Sointu voisi myös korvata muita pelaajia tässä ketjussa loukkaantumisten johdosta esim Koskirantaa korvatessa voisi pelata vas. laidassa ja Rantanen keskellä.

3. Miettinen - Kokkala - Vähätalo
Tässä ketjussa Kokkala ja Vähätalo voisi vaihdella paikkaa sen mukaan miten peli kulkee ja Suominen taas toimia kierrätyksessä jokaisen kohdalla.


Kaiken kaikkiaan kierrätyksen tulisi olla joukkueessa suuri, jotta saataisiin pelaajia lepoon, vaikka heillä ei sen kummempia loukkaantumisia olisikaan, ja myös näin saataisiin kilpailua peliajasta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös