TPS 2014–2015 – runkosarjan 1. kvartaalin seurantaa, miten kausi käynnistyy?

  • 90 190
  • 332

Starbuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Taas sujuu ihan eri tavalla kuin eilen, mikä siinä on, että vieraissa ollaan tollasia lilliputteja mutta pelkillä kotipeleillä taas oltaisiin Liigan ykkönen?
 

Kaukalonreuna

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tepsihän on voittanut SaiPan kanssa yhdessä toiseksi eniten 3p arvoisia voittoja, 6kpl. Ainoastaan Lukko edellä jolla on 7kpl niitä voittoja varsinaisella.
 

Kampitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Wild, Avalanche
Ensiviikolla voisi kyllä sen kuusi paunaa ottaa. Raksilasta voisi hakea pisteet kun peli kärppiä vastaan jo sarjataulukon vuoksi on todellinen kuuden pisteen ilta. Lisäksi en epäile ettei ässiä vastaan natsaisi kotona lauantaina.
 

Black Star

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ylivoimapeli kuntoon, kiitos. Melkoista paskaa ollut. Kenen viaksi luettavaa, Suikkanen? Valmentaja, jonka ympäriltä ylivoimaaalit viedään?

Rohkaisevaa on, että muut alueet pelissä toimii kohtuullisesti. Ensin runko kuntoon ja sitten fiilistellään näillä hienouksilla.

Mutta totta tosiaan, voittoja olisi muutama enemmän jos tuo yv toimisi. Ja ehkä siinä mielessä totta, että ilman ykkösylivoiman puhkipeluutusta meillä olisi maaleja enemmän. Mutta onko sittenkin hyvä treenata sitä ylivoimaa tosipelissä sillä oletetulla ykkössetillä tässä vaiheessa? Emmä tiiä. Voi olla että hedelmää tulee sitten keväämällä tai ei. Silloinhan se nähdään onko meillä mukava valkku vai vakava mulkku.
 

sunnuntai

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Newcastle united
Ei kai se nyt sillä tavalla mene, jotta kun voitetaan pelataan hyvin ja jos hävitään pelataan huonosti?

Blues pelin ainakin ensimmäiset 30 minuuttia oli kokonaisvaltaisesti molemmilta joukkueilta melkoista läpsyttelyä. Kun taas HIFK pelin ensimmäiset 30 minuuttia oli minusta ihan ok peliä molemmilta, oli vauhti ja mukavia tilanteita(henkkoht vierheitä tuli meille, mutta peli kokonaisuutena ennen leviämistään lähes ok).

Blues pelissä kavereita kiinnosti laittaa ne Laschin syötöt perille, eikä joukkueessa tullut niin paljon henkkoht virheitä. Kolmatta erää en nähnyt Blues pelistä, joten sen hyvyydestä en voi kommentoida. Mutta taas on meidän veskalla enemmän torjuntoja. Laukokaa pojat laukokaa, niin niitä maaleja tehdään.

Seuraava lainattua iltasanomista:

Lassila kiidätettiin pikavauhtia paikalliseen sairaalaan, jossa mitattiin maalivahdin sykkeet ja kuunneltiin sydänääniä. Kaikki oli kuitenkin kunnossa.
- Sain sitten antibioottikuurin ratkaisuksi.
31-vuotias veräjänvartija epäili syyksi orastavaa flunssaa, vaikkei varmuutta siitä olekaan. Vastaavaa tapausta ei ole kuulemma käynyt aiemmin.
- Siksi säikähdin itsekin, että mikä tässä oikein on, kun en pystynyt millään rauhoittumaan enkä saamaan hengitystä tasaiseksi.
Lääkekuurin lisäksi Lassilan piti levätä huolella, mutta se suunnitelma meni mönkään. Hän liukui tolppien väliin jo perjantaina kesken HIFK-ottelun, kun Tepsin nuori kakkosvahti Kristian Järvinen haparoi Helsingin illassa.
- Ei sitä huilia sitten kauheasti tullut. Mutta silloin pelataan, kun koutsi käskee.
Alle 24 tuntia myöhemmin Lassila oli jälleen torjuntavuorossa – ja pysäytti Turkuhallissa vierailleen Bluesin. Vain kertaalleen yllätetty toipilas venyi kiekon tielle 29 kertaa ja palkittiin kahdella IS-tähdellä. Normi-ilta Lassilalle, siis.
- Nyt olisin kyllä kaivannut vähän vapaata. No, onneksi huomenna saa sentään levätä. Ei tällaisten asioiden kanssa voi leikkiä, muuten se voi helposti käydä sydämen päälle, väsyneen oloinen Lassila muistutti.
- Ehkä se sitten jotenkin sopii mulle, että on vähän murheita ja huolia eikä kroppa ole täysin kunnossa, niin tulee vähän yritystä lisää.

Ei siinä kyllä pitäisi muutaman ottelun tappiokaan haitata, jotta saisi kaveri levätä, jos jopa itsestään on tuntunut siltä. Eikö ollut kiveksiä sanoa, jotten pelaa loppuviikosta? Ei terveydellä pidä lähteä leikkimään, on peli kuinka vakavaa tahansa. Kai meillä nyt löytyy joku kolmas veska pukemaan peleihin?
 

Kanada-malja

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, NYR, COL
Onhan meillä HokiHokkanen A-junnuissa. Annetaan äijälle ainakin luukkudebyytti. Tai perkele, laitetaan vaan askiin. Erittäin harmillista, että IFK-pelissä ekan erän jälkeen alkoi koomailu ja Järvinen oli pakko vaihtaa. En nähnyt peliä, menikö helppoja? TPS:lla on nyt ihan tarpeeksi pitkäaikaispotilaita, joiden paluusta ei välttämättä mitään käryä. Tähän nyt ei tarvita esim. Lassilan sydänlihastulehdusta.
 

Mas@

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Lassi Etelätalo
Ei muuta kuin Järvinen vaan rohkeasti maalille seuraavaan matsiin. Kaikista pahinta olisi jos Järvinen joutuisi pureskelemaan epäonnistunutta debyyttiään penkin päässä ja Lassila vetäisi hammasta purren kaukalossa.

Ei yksi tai kaksi peliä (mahdolliset tappiot) ole mitään sen rinnalla että jos Lassila sairastuu pahemmin! Järvisen pitää kuitenkin jatkaa pelaamista jossain vaiheessa joten nyt se on järkevintä. Jos siis Lassilalla on YHTÄÄN mitään oireita niin Krisu maaliin!!
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Edellisten kanssa samaa mieltä. Jos Lassila ei tunne oloaan terveeksi, ei hänen pitäisi olla edes luukkuvahtina. Näillä asioilla ei pidä leikkiä. Jos huonosti käy, niin riittämättömän levon takia mahdollinen orastava flunssa pitkittyy tai saattaa jopa johtaa jälkitauteihin, joista palautuminen voikin sitten ottaa kuukausia. Sikäli harmi, jos joudutaan Lassilan lepäilyn muodossa antamaan tasoitusta vastustajalle, mutta minkäs teet. Järviselle vastuuta, jotta pääsee tuosta HIFK-matsin kämmäilystä yli ja vaikka sitten se Hokkanen luukkuvahdiksi, tarvittaessa jopa kentälle asti.

Eikä tämä mun mielestä ole edes jeesustelua, Lassila tuo haastattelussa esiin seikkoja jotka todella laittavat kohottelemaan kulmia Suikkasen ratkaisulle. Toki ymmärrän, että koutsi tahtoo pitää eliittitason kassarin joukkueessa ja mielellään jopa tolppien välissä, mutta terveys ennen kaikkea.
 

Kampitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Wild, Avalanche
Eikä tämä mun mielestä ole edes jeesustelua, Lassila tuo haastattelussa esiin seikkoja jotka todella laittavat kohottelemaan kulmia Suikkasen ratkaisulle. Toki ymmärrän, että koutsi tahtoo pitää eliittitason kassarin joukkueessa ja mielellään jopa tolppien välissä, mutta terveys ennen kaikkea.
Onkos jollain muuten tietoa kuka valitsee nykyisin pelaavan vahdin, ainakin Upin aikaan hän oli nimittäin Upi, ei päävalmentaja. Voi toki nykyisin olla Suikkanen joka päättää.
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Onkos jollain muuten tietoa kuka valitsee nykyisin pelaavan vahdin, ainakin Upin aikaan hän oli nimittäin Upi, ei päävalmentaja.

Suikkanen päättää tuon viime kädessä. Niin se on aina ollut. Varma tieto.

Toki Norren kanssa varmasti asioita mv-peluutuksen suhteen puivat mutta päätöksenteko on Suikkasen vastuulla.
 

Kampitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Wild, Avalanche
Tämä selvä. Virran aikana muistan kuitenkin Upin päättäneen, tämä myös varma tieto.
 

Knutsen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Kings
Perjantaina seurasin heti, IFK:n neljännen maalin jälkeen, vaihtoaitiota ja Suikkanen kysyi Lassilalta kaksi kertaa jotain ja sai vastaukseksi nyökkäyksen molempiin jonka jälkeen Teemu lähti vetämään maskia päähän.
 

Rote Sau

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS + länsirannikko
Jaaha viikko takana ja yhteenvetoa seuraa. Tepsi siis hävisi Hifkille 5-4 ja voitti Bluesin 3-1. Kumpaakaan matsia en ole nähnyt, mutta käyn tilastoja läpi.

Yhteismaalit 7-6. Pisteet 3.

6 maalia tuli siis omiin. Näistä tehtiin 3 YV:llä ja 2 AV:llä Tepsin verkkoon. Yksi ainoa maali omiin tasakentällisin, voidaan pitää loistavana suorituksena. Tepsin tekemistä maaleista tehtiin tasakentällisin vain 2kpl. Se on järkyttävän vähän. YV:llä tehtiin 3 maalia, tyhjään maalin yksi ja ilman maalivahtia yksi. Voidaan sanoa, että matsit voitetaan tai hävitään edelleen erikoistilanteista.

Kärkipelaajat olivat hereillä näissä matseissa. Smolenak teki peräti 4 pistettä ja Koskiranta sekä Lasch 3 pistettä. 2 pistettä syntyi Pikkaraisen, Tukosen ja Gysbersin lavasta. Näiden otteilla otteluita kyllä voitetaan, kunhan vaan erikoistilanteet hoidetaan hyvin. Sen sijaan mikä vaikeus voi olla tasakentällisin pelattessa?

Nyt kun on rummutettu "Tepsin lupaavaa ja hyvää peliä" niin muistetaan kuitenkin että;
-Hävittiin laukaukset Hifkille peräti 54 - 28 (!!!) ja Hifkillä vain 9 torjuntaa. Suoritusta voi pitää ala-arvoisena.
-Hävittiin laukaukset Bluesille 42 - 47. Ote siis tässäkin Bluesilla.

Lassila torjui 43 kertaa ja päästi vain 2 maalia. Hän oli vielä puolikuntoinenkin. Järvinen torjui 14 kertaa ja päästi peräti 4 maalia. Lassilan torjunnoilla irtoaa pisteitä mistä matsista tahansa. Järviselle antaisin mahdollisuuden helpoissa otteluissa kotona ja onnistumisten kautta isompaa roolia.

YHTEENVETO:
Pitkässä juoksussa matseja ei voita jos et lauo. Tepsi laukoo kyllä enemmän kuin kauden alussa, mutta silti liian vähän ja järjestään vähemmän kuin vastustaja. Tämän valossa kiekonhallintakin taitaa olla enemmän vastustajan hallussa (mulla ei ole tilastoa tästä). Erikoistilannepelaaminen on parantunut selvästi, mutta se on silti huonoa. Se mikä pistää silmään on Suikkasen kehuma 5vs5 peli. Siis sehän ei tilastojen valossa tuota mitään. Joku viisaampi voisi analysoida sitä enempi. Maalivahtipeli on Liigan eliittiä, kunhan Lassila jaksaa painaa.
Maalin eteen tarvitaan kovaotteinen luuta ja myös hyökkäykseen tarvitaan joku auttamaan Laschia. Koskiranta on OK, mutta ei rakenna peliä eikä luo tilaakaan.

Tällä viikolla vastaan tulee Kärpät vieraissa ja Ässät kotona. Varovaisen optimistisesti odotan Oulusta vähintään yhtä pistettä ja kotoa voittoa. Pessimistisen kaavan mukaan otetaan jälleen vieraissa turpaan huolella ja hävitään Ässillekin kotona. Ässät on perinteisesti jostain ihmeellisestä syystä ollut Tepsille vittumainen vastus Turussa..
 
Suosikkijoukkue
TPS
-Hävittiin laukaukset Bluesille 42 - 47. Ote siis tässäkin Bluesilla.

Tässä on kyllä jonkun sortin tilastoharha. Peli olisi pitänyt olla kahden erän jälkeen luokkaa 5-0 paremmalla viimeistelyllä. TPS vei toista erää miten tahtoi, mutta maalinteko oli ongelma (etunenässä Smolenak, vaikka onnistuikin lopulta). Kolmannessa erässä Blues piristyi, mutta todellisia maalintekopaikkoja koko pelissä oli vain muutama.
IFK-pelissä toinen erä oli taasen järisyttävän paska (osin johtuen maalivahdin hörpyistä), mutta muuten ihan OK vieraspelaamista.

Lasch alkaa olemaan melko pitelemätön ja Tukosen tulo toiseen laitaan on tehnyt ketjusta tehokkaamman. Suurimmat ongelmat viime peleissä ovat kiteytyneet huonoon erikoistilannepelaamiseen.
 

Turnipsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
-Hävittiin laukaukset Hifkille peräti 54 - 28 (!!!) ja Hifkillä vain 9 torjuntaa. Suoritusta voi pitää ala-arvoisena.
-Hävittiin laukaukset Bluesille 42 - 47. Ote siis tässäkin Bluesilla.

Mulla pisti ylivoimalla pahasti silmään se että viivalta ei juurikaan tullut vetoja. Ylivoimissa vetojen määrä oli mun mielestä aika pieni (tai sitten vaan muistan väärin).

Samoin katselin tuossa eilen puolustajien tilastoja ja jos liigan sivuihin on luottamista, on meidän pakkien hyökkäämispään pelaamisessa vielä paljon parannettavaa, surkeita tehoja yleisesti ottaen.
 

Mas@

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Lassi Etelätalo
Jokohan tänään napsahtaisi jättipotti Turkuun hieman alavireisen Kärppälauman kustannuksella? Nimittäin kolme pistettä vieraskaukalosta maistuisi tässä vaiheessa erittäin hyvältä. Tosin mitä pidemmälle vieraissa otetaan nekkuun, sitä paremmalta se seuraava voitto tuntuu! Eli eiköhän anneta perinteinen 4-1- voitto kotijoukkueelle ja pitkitetään nautintoa..

Oulusta on tosin surkeina viime vuosina napattu voitto silloin tällöin ja mikäli Lassila on tänään pelikuntoinen niin miksipä ei. Siihen vaaditaan hiukan parempaa ylivoimapeliä kuin esim. HIFK:ta vastaan.
 

peekay

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Montreal Canadiens & #11
Mikäs Luceniuksella on kun on tänäänkin poissa kokoonpanossa. Viime vuonna oli Sextonin ja Parén myynnin jälkeen ainoa ilonaihe hyökkäyssuuntaan. Ja tänäkin vuonna yhdessä pelissä(en muista missä) hän taituroi ja veti piruetin kovalla itseluottamuksella siniviivalla joka palkittiin hienolla maalilla. Tälläista taituruutta näkisin mielelläni lisää minun tepsissäni.

Onko hänellä asennevamma, vai onko se asennevamma kenties Suikkasella?

Nyt kun ei mistään mitään tiedä niin vaikeaa sanoa mistä kiikasta, mutta ihmetyttää kun joukkue on koko alkukauden kehunut hyvää yhteishenkeä jne.
 

Mänizeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, New York Rangers
Vieraspiste! Nyt olis kyllä pienen torijuhlan paikka, ennen kuin Toriparkkia aletaan tehdä. Missäs muuten kansanjuhlat mestaruuksien kunniaksi sitten pidetään, kun Kauppatori revitään auki?
 

Mas@

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Lassi Etelätalo
Ja apina harteilla senkuin kasvaa kasvamistaan, kokoluokka on nyt King-Kong. Kuten aiemmin todettua, seuraava kotipeli on käytännössä aina pakkovoitto jos kymmenen joukossa meinaavat pysyä.

Jos unohdetaan menneet niin onhan piste toki Raksilasta kova saavutus varsinkin tuolla rosterilla. Jeee.
 

Juuriskapää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo, Leeds Rhinos, Lukko, TPS, TUTO, RNK
Mikäs Luceniuksella on kun on tänäänkin poissa kokoonpanossa. Viime vuonna oli Sextonin ja Parén myynnin jälkeen ainoa ilonaihe hyökkäyssuuntaan. Ja tänäkin vuonna yhdessä pelissä(en muista missä) hän taituroi ja veti piruetin kovalla itseluottamuksella siniviivalla joka palkittiin hienolla maalilla. Tälläista taituruutta näkisin mielelläni lisää minun tepsissäni.

Onko hänellä asennevamma, vai onko se asennevamma kenties Suikkasella?

Nyt kun ei mistään mitään tiedä niin vaikeaa sanoa mistä kiikasta, mutta ihmetyttää kun joukkue on koko alkukauden kehunut hyvää yhteishenkeä jne.

Samaa olen ihmetellyt. Onko minulta mennyt jokin loukkaantumisuutinen ohi vai onko tosiaan niin, että Lucenius on jäähyllä? Outoa toimintaa kun on kuitenkin parhaimmilaan loistelias pelaaja.
 

sunnuntai

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Newcastle united
Whippii, eteenpäin on menty, piste tuli.

Valmennuskin on reagionut ennen peliä/pelin aikana. Ylivoimalla oli jossain vaiheessa 4 hyökkääjää ja Karvinen pelas Virtalan paikalla pari viimeistä vaihtoa ottelun lopulla ja heti oli näkyvämpi kun Virtala siinä ykkösessä, tosin ei Karvinenkaan tuo mitään ratkaisu kenttään.

Kyllähän tuo ykkönen on yksi murheenryyni tällä hetkellä. Virtalan paikka ei todellakaan ole siellä, on ollut ihan näkymätön/mitään antamaton niissä peleissä mitä on ykkösessä pelannut. Tosin ei sieltä Virtalalta ole mitään näkynyt niiden 2 hyvän pelin, mitä pelas Soinnun kanssa, tosin onko se pelannutkaan Soinnun kanssa toistamiseen. Koskiranta on ollut ihan sukka. Yksi peli oli välissä jossa liiteli kentällä iloisesti ja toi jotain joukkueelle. Mutta esim eilen Kärppiä vastaan on todella paska, siis Koskiranta. Kyllä käy Laschia sääliiksi, kun valmennus ei tarjoa mitään apuvälineitä, jotta voisi pelata tehokata hokia.

Smolenak oli kaivanut jostain työtakin päällensä ja jopa aivan selvästi yritti monesti jotain, eikä vain feguillu siinä maalin edessä. Heti oli vaarallisempi ja näkyvämpi, kun edes vähän alusta yritti.

Keskitalo oli jopa ihan hyvä paikoitellen. Sai kiekon jopa ohi ensimmäisestä miehestä monta kertaa, siihen ei meidän pakistosta ole moni pystynyt. Nakladal on pari kertaa pystynyt, mutta tosin veto on mennyt niin paljon ohi maalista, jotta olisi vaadittu tosi iso pelaajan osuakseen.....

Tukosen kohdalla alkavat realisoitua kaikki riskit mitä vaan osattiin pelätä pelaamattomuudesta, mutta perkele näpäytettiimpä Lukkoa.....

Joku puhui puhuttaneen hyvästä joukkue hengestä mediassa. Kuinka monta kertaa historiassa on kauden aikana pelaajat sanoneet kauden aikana: Meidän joukkue henki on aivan perseestä? Mitä nyt pieniä rippeitä lokit ovat rääkkyneet, niin ei se kaikilla ihan ruusuilla tansimista ole tänäkään vuonna. Joku tiesi kertoa Suikkasen olevan paljon kyrvempi joitakin kohtaan kuin ennen.

Mutta piste vieraista ja tiiä vaikka saatas kolme lokakuun lopulla, kun Sportin suurin kiima on laskeutunut.
 

Värilasiton

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Aika jännä miten nuo Kärppien kaksi maalia syntyi kahden oman pelaajan huonosta pelaamisesta. 1-0 maalissa Pyörälä pääsi erittäin helposti irti Rantasesta, joka juuri maalintekoon asti nosteli Pyörälän mailaa ja esti moisen paikan syntymisen, niinkuin Smolenakkia häiritään Smolenakin parkkeeratessa maalin eteen. Sitten Rantanen vaan lopettaa Pyörälän pitämisen ja kaveri vapautui ja pääsee täysin yksin laukomaan siitä.

2-0 maali taas oli Gysberssin jo tutuksi tullutta sössimistä viivalla, pitäsköhän sille antaa yksi peli lepoa tai jotain, kun tuntuu turhankin usein pomppivan se kiekko nyt siinä viivalla herralla?

Myös 3-2 maalista voinee antaa osan yksittäiselle pelaajalle, Seigolle kun antoi Daviksen aika vapaasti tuohon luistella ohjaamaan kiekon sisään, yleensä muuten juuri tuossa maalinedustalla pelataan hyvin ja suditaan irtokiekot pois, niin tehtiin alkupelissäkin useita kertoja, sekoittiko nyt tuo 4v4 sitten sitä vai mikä....

No, eteenpäin on menty, mielestäni jos Virtalan stuntti ei enää riitä tuolla ykkösessä, voisi siellä kokeilla rohkeasti jotain junnua, vaikka Kulmalaa, ilman, että kuitenkaan hyvin toimivaa kakkosketjua tarvitsisi sotkea, Virtala ja Sointu pysykööt parivaljakkona siinä Pikkaraisen rinnalla.
 

Wingman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Valmentajien hautuumaa
Keskitalo oli tosiaan aika hyvä eilen. Varmaa pelaamista ja sai kiekkoa heiteltyä maalille. Ykkönen ei toiminut lainkaan Virtalan kanssa, eikä myöskään kolmonen ilman Virtalaa. Toivottavasti Tukonen saadaan kuntoon. Onko se Lucenius nyt sitten koirankopissa/myynnissä/sairaana kun ei pelaa? Ei saanut alkukaudesta juuri lainkaan peliaikaa ja sitten hävisi kokonaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös