TPS 2014–2015 – runkosarjan 1. kvartaalin seurantaa, miten kausi käynnistyy?

  • 90 220
  • 332

Kanada-malja

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, NYR, COL
Nyt alkaa kyllä tuntua siltä, että tänä vuonna jopa sittenkin saattaisi olla mahdollisuuksia menestyä. Alkaa jopa vituttaa, etten muistanut lyödä vetoa TPS:n mestaruuden puolesta. En pidä sitä yhtään mahdottomana alkukauden perusteella. Sarjassa ei ole vielä tullut vastaan yhtään vastustajaa, joka olisi ollut ylitsepääsemätön. Niukkojen voittojen kairaaminen on jotain sellaista, mihin viime vuosina ei ole totuttu. On aika uskomatonta, että vieraista on saatu 0 pistettä ja sijoitus on noinkin hyvä. Luulisi väen löytävän HK-Areenalle enenevässä määrin, jos kotivoittojen putki jatkuu.

Oli valaisevaa saada kuulla Kumen loukkaantumisten taustoista, ja silti mies on kuitenkin kyennyt pisteiden tekoon alkukaudesta. Hänessä saattaa tällä kaudella olla potentiaalia vaikka mihin, kunhan vaan saadaan irti. Sama pätee Rantaseen. Harmi vaan, että mahtaakohan kuluva kausi jäädä viimeiseksi, sillä nykytrendin mukaan NHL-sopimusta tarjottaneen jo ensi kesänä. Rantanen on nyt jo jotain sellaista, minkä takia Turkuhalliin kannattaa pelejä tulla seuraamaan.

Komppaan täysin Scissorsia siinä, että ratkaisijoita pitää löytyä laajalla rintamalla, että pärjätään. Kyllä Laatikaiselle pitäisi sorvata se jatkopaperi, koska pakkeja ei TPS:lla koskaan näytä olevan liikaa. Olisi herkullista saada Petu mukaan remmiin, jotta variaatioita tulisi lisää. Mutta hyvä jos näilläkin näköjään pärjätään näin hyvin.
 

Kanada-malja

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, NYR, COL
Tämähän Strozykin juttu se oli. Luulin, että asia oli jo niin laajasti tiedossa, etten sen enempää kommentoinut.

Tätä vammataustaa (ranne ja aivotärähdys) vasten on todellakin käsittämättömän upeaa, että Kume on näinkin vahvasti aloittanut kauden. Maatkaa itse kesä himassa ja menkää sitten ammattilaisurheilun pariin, ja tehkää vielä tulostakin. En sitten tiedä, näkyykö pitkä harjoittelutauko jossain vaiheessa, kun pohjat varmaankin ovat heikommat kuin muilla. Mutta ehkä Kume nyt kauden aikana pystyy treenaamaan täysillä, jolloin ero kapenee. Jotenkin äijästä tulee habitukseltaan Honken Holmqvist mieleen. Kehittyy koko ajan ja ehkä ensi kaudella tai seuraavalla parhaimpia pistemiehiä?
 

Mänizeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, New York Rangers
Tilastojen valossa hyvinkin kaksijakoinen alkukausi sai lauantaina jatkoa. Jostain on kaivettu alivoimaan "pitoa" ja yv:lläkin joitakin tärkeitä onnistumisia ja kotikaukalosta voi taas vaihteeksi kutsua "vaikeaksi paikaksi vierasjoukkueelle". Sitä se ei ole kovinkaan montaa kertaa viime vuosina ollut.

Nyt alkukauden ohjelma on ollut sopivan suosiollinen sille, että pisteitä on tullut ja nimenomaan kotoa. Mikäköhän olisi tilanne, jos olisikin pelattu ensin 3 kotona ja 6 vieraissa? Noh, turha spekuloida enempää. Ja vielä mikä tärkeintä, kolmen pisteen voittoja. Niillä on valtava merkitys, kun runkosarjaa pelataan, koska se tarkoittaa myös kilpailijoille nollaa pistettä, jolloin tavallaan jokainen ottelu on se kuuden pisteen ottelu. Viime vuosina kolmen pisteen voitot, tai oikeastaan niiden puutteet, ovat olleet yksi suurimpia syitä heikolle pistekertymälle.

Sitten alkaakin otteluohjelmassa vaihe, jonka päätteeksi pisteitä soisi tulevan myös vierasotteluista muutaman, ennen kuin loka-marraskuun vaihteessa on 4kpl peräkkäisiä vierasotteluita.

Enpä tiedä, mitä meinaa valmennus, mutta ehkä tuolle Lassilalle kannattaisi antaa lepohetki ja jättää koko Ruotsin reissu väliin, kuorma on ollut melkoinen ja vire hyvä. Tätä virettä tarvitaan jatkossakin.
 

Värilasiton

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
*asiaa*
Enpä tiedä, mitä meinaa valmennus, mutta ehkä tuolle Lassilalle kannattaisi antaa lepohetki ja jättää koko Ruotsin reissu väliin, kuorma on ollut melkoinen ja vire hyvä. Tätä virettä tarvitaan jatkossakin.

Itse samaa mieltä tästä, ettei Ruotsissa tarttis muuta kuin käydä kääntymässä jollain ryhmällä, nyt on todella hyvä mahdollisuus tehdä tästä hyvä kausi ja esimerkiksi Lassilan loukkaantuminen (koska meillä kyllä menee kaikki näissä vituiks mikä vaan voi mennä) olisi aikamoinen takaisuku, vielä tuollaisessa matsissa jossa edes voittamalla ei pääse varmasti jatkoon.

Isolle osaa porukasta toivoisin keskittymistä nyt jo perjantain IFK-peliin, ollaan tietynlaisessa etulyöntiasemassa kun on jo yllättävä voitto alla ko. vastuksesta. Todennäköisesti perjantaina siellä on vielä astetta sisuuntuneempi ja kovemmalla veskarilla (Ei Lankinenkaan kyllä millään mittarilla huono ollut) varustettu IFK vastassa, mutta meillä pitäisi hyvällä tuurilla olla taas Seigo ja Lucenius mukana ja toki Tukonen (joka oli viime IFK-pelissä kyllä, mutta Tapparapelissä ei ja voitto kairattiin silti).

Olis äärettömän tärkeää saada nimittäin se vierasvoitto alle, jokainen joukkue pystytään haastamaan ja kyllä ihan voittamaankin, kotona. Mutta vieraisiin tarttis ladata jalkoja ihan helvetisti, jotta alusta asti päästäisiin niskan päälle, niinkuin juuri kotona ollaan parissakin ottelussa tehty. IFK on pudonnut pari sijaa sarjataulukossa, mutta on edelleen saatanan kova joten ihan täysillä sinne pitää lähteä taistelemaan, kotivoittoputki ja kahden (liiga)ottelun voittoputki alla on hiton hyvä lähteä sinne.
 

Quagmire

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS, SoJy
Ensimmäinen erä toki vasta takana Helsingissä mutta kyllä nyt voi jo sanoa, että jotain on loksahtanut kohdalleen Tepsin pelissä. Kolmessa viimeisessä vieraspelissä ollaan oltu selvästi hallitsevampi joukkue ensimmäisessä erässä. Kiekollinen peli toimii todella hyvin silloin kun tepsiläiset muistavat pelata rohkeasti ja maltilla. Toki on mahdollista, että homma hajoaa taas käsiin seuraavissa erissä mutta uskotaan, että viimekausien vieraskoomailut alkavat olla takana.
 

Mas@

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Lassi Etelätalo
Oliko tuo MUN TPS? Ei ny välttämättä täydellistä peliä (koska ylivoima) mutta taas "jouduin" yllättymään pelaamisen tasosta.

Noh, toivottavasti taso säilyy tai ei ainakaan romahda.

Edit. Pitihän se arvata. Ensin Pikkarainen ylärimaan jonka jälkeen kotijoukkue tasoittaa. Eipä aikaakaan kun Järvinen imaisee ja taas ollaan takaa-ajajina.
 
Viimeksi muokattu:

M.O.R.O

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Se on yksi saatanan sama vaikka 5vs5 peli rullaa jotenkuten kun alivoima ja ylivoima on täyttä paskaa, Suikkanen on valmentajien palkkakuningas liigassa, kyllä pitäisi saada erikoistilanteiden pelaaminen jo pikkuhiljaa jonkinlaiseen kuosiin PRKL...
 

Rosvosektori

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boogaard, Russell, Lauri&Janni, Doan, Domit
Vittu antakaa meille ykkössentteri. Joo joo, tosi kivat pisteet on tehny Tero, mutta Lasch tarjoilee sellaisia tontteja että pisteitä vois olla jo tuplat nykyiseen. Koskirannan pitäis olla "plihalin" korvaaja, ei peliä tekevän "filppulan". Vituttaa niin paljon tuo ykkösylivoiman paskuus, aivan järkyttävää tekmistä.
 

HTEspi

Jäsen
- Koko peli aivan kamalaa puolustamista
- Ylivoima? Mikä se on?
- Kaksi päästettyä alivoimamaalia
- Maalivahti, joka sulaa täydellisesti

Allekirjoitan kaiken, paitsi viimeisen. Järvisen piikkiin voi laskea osittain vain neljännen, siinäkin kaikki toki lähti liikkeelle Laschin "turhasta" laukauksesta yv:llä. Muita olisi tuskin Lassilakaan kiinni ottanut.
Tapparaa vastaan hyvin toiminut viisikkipuolustus on unohtunut Artukaisiin, kamalaa katsottavaa. Ylivoimaan pitäisi saada jotain muutoksia. Etenkin Laschin YV ei vain toimi. Muitakin variaatioita pitäisi löytyä kuin se, että Lasch ottaa kiekon, vie sen alueelle ja muut katselee vierestä. Koskiranta tuhlailee liikaa ja enemmänkin, sentteriä kaivattaisi.
 

Hantta#23

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ottelu oli Tepsin osalta vuoristorataa. Välillä oltiin hyvin mukana pelissä ja pelattiin ihan hyvääkin vieraspelaamista ja sitten vastaavasti taas välillä joukkuetta vietiin kuin sitä kuuluisaa metrin mittaa.
Yv pelaaminen on vain jotain ihan järkyttävää kuraa ja vastustajalle tänään jopa kaksi av maalia. Uskomatonta ettei sitä pystytä saamaan parempaan kuntoon.
Järvinen joutui pelaamaan uransa ensimmäisen liigaottelunsa todella kovassa paikassa ja vaikka ainakin yksi helppo maali livahtikin hänen selkänsä taakse niin ei häntä voi kyllä tappiosta lähteä syyttämään. Voi olla että Lassilan ollessa maalissa Tepsi olisi saattanut ottelun voittaa mutta se on turhaa jossittelua.
Ulkkaripakeillamme tuntui tänään kiekko polttavan lavassa ja olivat välillä suunnattomissa vaikeuksissa.
On selvää että jos tällä kaudella halutaan menestyä niin kyllä tuon joukkueen täytyy vahvistua puolustuksen lisäksi myös hyökkäyksenkin suhteen. Lasch tarvitsisi ketjuunsa kaverin joka rupeaisi laittamaan hänen tarjoiluistaan kiekkoa sisään. Maalintekijät ovat tällä hetkellä kortilla joukkueessa.
 
Suosikkijoukkue
TPS, Vallin-Kivi
En nähnyt peliä, katoin tuloksen liigan sivuilta ja tilastoja katsomalla muutama huomio;

*Erikoistilannepelaaminen surkeaa

*Koskirannalta aivan jäätävän paska aloitusprosentti tänään, 22,7%

*Vastustajan veskarilla 9 torjuntaa

No, huomenna vaihteeksi vastassa Blues, eiköhän sieltä 3 pistettä kairata!
 

Wingman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Valmentajien hautuumaa
*Vastustajan veskarilla 9 torjuntaa

Mä en ymmärrä että miten tämä voi edes olla mahdollista. Varsinkin kun peli oli aika tasainen, ja ylivoimaakin tarjoiltiin riittämiin.
 

sunnuntai

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Newcastle united
+ alussa näytti kiinnostavan
+ Pikkarainen
+ Lasch

- sitten kun ei enää kiinnostanut, niin paletti levis aika totaalisesti
- Seigo sukka
- Lehtonen aivan totaalisen paska. Oli vuoro kai olla huono junnu
- Koskiranta maalista huolimatta paska. Oli katollaan koko ajan, luistimet vai mikä lie syynä
- ykkös yv 2 alivoimamaalia, whippii
- valmennus ei reagoi millään tavalla kuumiin/paskoihin pelaajiin
- Smolenak keskittyi kertomaan tuomareille mielipiteitään
- Järviiseen en pysty luottamaan
- järkyttävästi helvetin tyhmiä henkkoht virheitä

Vittuu aika kohtuu kovasti, kuinka voi romahtaa pelien välillä taso, tahi jopa pelin sisällä.

Nyt kun opitaan vielä olemaan voittamatta kotona, niin ovi taivaaseen auki...

Edit. Miten helvetissä voit aina osua ensimmäiseen pelaajaan. Ensimmäisessä erässä oli kuuden putki...
Edit2. Vaikka itselläkään ei täysi luotto ole Järviseem, niin aika turhaa lähteä häntä syyttelemään, jos tuolla arsenaalilla saadaan 13 vetoa maalia kohden!! Vittu!!
 
Viimeksi muokattu:

Rosvosektori

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boogaard, Russell, Lauri&Janni, Doan, Domit
Tulipa elettyä ottelun aikana melkoisella tunteella mukana, nyt ehkä pystyy vähän analyyttisemmin kirjoittamaan. Harmittaa todella todella paljon tuo tämän päiväinen tappio, vaikka pelissä olikin täysin erilainen meininki, kuin muissa vieraspeleissä tällä kaudella. Nyt vieraspelimörkö on edelleen niskassa ja sen tuoma taakka alkaa oikeasti olla aika iso, kun tällaisellakaan pelillä ei tule pisteen pistettä. Mutta toki pelissä oli hyviä hetkiä ja hyviä asioita paljon, mutta miinukset olivat taas niin suuria, että niiden takia voitto karkasi.

Kuten aiemmin tänään kirjoitin, niin kyllä Lasch tarvitsisi rinnalleen laadukkaammaan sentterin kuin mitä Koskiranta on. Tero on tehnyt hyvät pisteet alkukaudelle, mutta hänen peliaikansa ja luotto herraan on niin suurta, että pisteitä on pakko tullakin. Tuo ykkösylivoima on sellaista paskaa tällä hetkellä että ihan hirvittää. Alueelle on vaikea päästä ja kun päästään, niin pelaaminen on hyvin mielikuvituksetonta. Vetoja ei saada toimitettua viivalta ja vastuuta siirrellään kaverille. Tämän päivän pelissä harmitti todella paljon tuo viimeinen minuutti, jossa oltiin saatu hyvä energia kavennuksesta ja päästiin pelaamaan ylivoimalla ilman veskaa. Minuutin aikana ei tapahtunut käytännössä mitään ja näytti siltä että kukaan kentällä olevista ei tiennyt mitä tilanteessa olisi pitänyt tehdä. Näin tuo tilanne kuivui ottelu päättyi.

Kovasti myös itseä harmittaa tuo valmennuksen reagoimattomuus kuumiin pelaajiin. Pikkaraisella oli tänään aivan loistava päivä, niin miksei herraa päästetä koittamaan ylivoimaan, kun ei siellä kukaan muukaan mitään saanut aikaan. Pikkaraisella on todella hyvä veto ja ihmettelenkin ettei ole päässyt kokeilemaan ylivoimalla lainkaan tämän kauden aikana. Ähh, paljon katkonaisia ajatuksia, vaikea koostaa järkeväksi kokonaisuudeksi.

Jottei nyt vain negaksi mene, niin olihan tänään todella paljon hyvääkin. Lassilan varmuus ja kokonaisuutena kolmosketju oli huikeassa vedossa, erityisesti Sointu-Pikkarainen. Muutenkin tempo pelissä oli erittäin hyvällä tasolla ja jalka näytti toimivan ihan kivasti. Ilmeisesti kesällä on tehty oikeita asioita fysiikkapuolella?
 

liuzka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ManUtd
Minusta oli erittäin positiivista että joukkue yritti! Toki virheitä tuli kauhea määrä ja veska vuosi kuin seula, mutta nyt tuossa on selvästi osa-alueita jotka se vanha puoliksi sokea mummokin näkee, että pitää korjata (olipa kauhee virke). Viime vuonna pelissä ei ollut kertakaikkiaan mitään ideaa tai mahdollusuutta edes parempaan.

Kovasti myös itseä harmittaa tuo valmennuksen reagoimattomuus kuumiin pelaajiin. Pikkaraisella oli tänään aivan loistava päivä, niin miksei herraa päästetä koittamaan ylivoimaan, kun ei siellä kukaan muukaan mitään saanut aikaan. Pikkaraisella on todella hyvä veto ja ihmettelenkin ettei ole päässyt kokeilemaan ylivoimalla lainkaan tämän kauden aikana. Ähh, paljon katkonaisia ajatuksia, vaikea koostaa järkeväksi kokonaisuudeksi.

Jottei nyt vain negaksi mene, niin olihan tänään todella paljon hyvääkin. Lassilan varmuus ja kokonaisuutena kolmosketju oli huikeassa vedossa, erityisesti Sointu-Pikkarainen. Muutenkin tempo pelissä oli erittäin hyvällä tasolla ja jalka näytti toimivan ihan kivasti. Ilmeisesti kesällä on tehty oikeita asioita fysiikkapuolella?

Itse en ehkä ylivoimia lähtisi rikkomaan kuumien pelaajien mukaan, koska kuvioiden pitäisi ainakin olla sovittuja ja harjoteltuja tietyllä porukalla. Mutta tasakentällisillä Pikkaraisen olisi voinut vaikka nostaa parempaan kenttään.

Yv nyt on ollut pitkään jo murheen kryyni ja olen siitä useasti kirjotellut. Tuossa ykkös YV:ssä Tertsi ja Smole on niin suoraviivaisia pelaajia, että se on kovin helppo puolustaa kun kaikki tietää, että edes työpaikalla tarvitse olla jos Laschilla on kiekko. Sitten kun Lasch kiekon saa, niin syöttösuunnat vain pois ja se on siinä.

Kauden alkua ennen TPS:n kolmos ja nelos kentän tasoa vähän kritisoitiin, mutta väittäisin, että noiden kenttien peliin TPS ei ole ainakaan vielä yhtään peliä hävinnyt. Toki tänään herralle #10 tuli pari jäähyä liikaa.
 

septi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ensimmäinen erä oli loistavaa pelaamista ja näytti siltä vieraissakin alkaa vihdoin rullata, mitä tapahtui toiseen erään? Yhtäkkiä pelin taso romahti.

Järvisestä piti oppirahat maksella, kuitenkin paremmalla mv-pelillä tämä homma olisi todennäköisesti kääntynyt meille.

Tuosta YV-pelaamisesta alkaa jo sanat loppua kesken... Toisaalta asian voi kääntää myös niin että ainakin muutama näistä tappioista olisi kääntynyt voitoksi paremmalla YV-pelillä, ts. JOS se joskus saataisiin toimimaan niin peli voisi lähteä rullaamaan ihan tosissaan. Toisaalta kun se edelleen noin parinkymmenen pelin jälkeen on noin paskaa niin eipä se lupauksia herätä.

Suikkaseen luotan kyllä muuten mutta tuo jääräpäisyys esim. juuri YV-peluutuksessa on aivan käsittämätöntä.
 

Kummeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Washington Capitals
Oli siinä taas paljon hyvää, mutta liikaa huonoa. Mutta kun muistellaan vaikka viime kautta, niin edes eilisen tasoista pelaamista en muista nähneeni montaa kertaa koko kauden aikana, joten oikeaan suuntaan ollaan menty ja väitän, että mennään edelleen.
5 vs. 5 peli on oikeasti jo tosi hyvällä mallilla ja se on paljon, kun kuitenkin suurin osa pelistä pelataan niin. AV on myös ihan kohtuullista, mutta niinkuin todettu on jo monelta taholta, YV on surkeaa. Mutta sen suhteen minulta ainakin löytyy vielä luottoa, sillä TPS:llä on ihan riittämiin työkaluja sen korjaamiseksi ja valmennus ja asianosaiset pelaajat tekevät jatkuvasti hommia sen eteen.

Tänään vastassa on Blues kotona. Toisaalta vähän jopa harmittaa että jätkät ei pääse vieraisiin pelaamaan heti perään, koska tämäkin peli oli niin lähellä kääntyä Tepsille, ja nälkä ja halu voittaa vieraissa on selkeästi todella kova! Mutta tällä hetkellä tärkeintä on raapia kotoa kolme pistettä ja ehkä sitäkin tärkeämpää olisi saada harjoitusta ylivoimalle ja sitä kautta hommaa kuntoon.
 

Tuljakov

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, PaKa
Laschiä on täällä kehuttu eilisen jälkeen, mutta kyllähän hänkin varsinkin ottelun alussa oli todella huono. Menetti kiekon hyökkäysalueella joko huonon syötön tai heikon laitakamppailun seurauksena erittäin monta kertaa, mikä söi isolta osalta alun ylivoimia. Loppua kohti kylläkin paransi.
 

kausi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Westendin työväenpalloilijat
Oli siinä taas paljon hyvää, mutta liikaa huonoa. Mutta kun muistellaan vaikka viime kautta, niin edes eilisen tasoista pelaamista en muista nähneeni montaa kertaa koko kauden aikana, joten oikeaan suuntaan ollaan menty ja väitän, että mennään edelleen.
5 vs. 5 peli on oikeasti jo tosi hyvällä mallilla ja se on paljon, kun kuitenkin suurin osa pelistä pelataan niin....

TPS on oikeasti kohtalaisen hyvä, ei tässä hätää ole jos/kun vaan aletaan voittaa myös pelejä. Everythin but is bullshit. Mutta kyllä tämä tästä, ehkä.
 
Suosikkijoukkue
TPS
Samat kuin yllä. Tän kauden Tepsi on ollut selvästi edellä viime vuosien menoon verrattuna, ja kun tässä kausi etenee, suunta on oikea. Ailahtelua ja ongelmia on, mutta ainakin itse oon paljon vähemmän huolestunut kuin vielä pari tai kolme viikkoa sitten.
 

kausi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Westendin työväenpalloilijat
Samat kuin yllä. Tän kauden Tepsi on ollut selvästi edellä viime vuosien menoon verrattuna, ja kun tässä kausi etenee, suunta on oikea. Ailahtelua ja ongelmia on, mutta ainakin itse oon paljon vähemmän huolestunut kuin vielä pari tai kolme viikkoa sitten.

Ylivoimapeli kuntoon, kiitos. Melkoista paskaa ollut. Kenen viaksi luettavaa, Suikkanen? Valmentaja, jonka ympäriltä ylivoimaaalit viedään?
 

Wizzö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maximus Lindroth
Ylivoimapeli kuntoon, kiitos. Melkoista paskaa ollut. Kenen viaksi luettavaa, Suikkanen? Valmentaja, jonka ympäriltä ylivoimaaalit viedään?
No toisessa erässä toimi jo paremmin, On ollut näitä viimeisimpiä Tepsin pelejä kyllä hieno katsella vs. muutama edellinen kausi, tekemisen meininkiä saatana, vielä kun tuo homma saadaan toimimaan vieraissakin niin avot.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös