TPS 2011-12 Runkosarjan 1. kvartaalin seurantaa

  • 124 723
  • 403

hokihoki

Jäsen
Pari tärkeää voittoa alla ja taas ollaan vajottu haamujen maille. En tätä paskaa kamalasti jaksa purkaa edes. No sanotaan kaksi asiaa mitkä pistää toistuvasti silmään.

1. Plihal on todella hidas jos on ollut jäällä edes hetken. Nytnjumalavita sitä kunnon 1. Sentteriä hankkimaan, jos ei rahat riitä voi vaikka vuori ja hietalahti mennä yhteen tyttöön wikken kulmalle

2. Virtala on paska, tuo 160cm sulkapäässä painaa kyllä 110% lasissa mutta kyllä se nyt alkaa näkymään ettei taidotnja koko riitä. Halpa kaveri varmaan on mutta silti voisi antaa minuutit jollekin junnulle.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
No sanotaan kaksi asiaa mitkä pistää toistuvasti silmään.

Mä sanon vielä yhden...aivan helvetin ailahetelevainen veskaripeli. Maalivahtiin kaadutaan tai sen kanssa menestytään. Näinhän tää on ollut lähes aina Tepsillä.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Peliä mistään eetteristä näkemättä osasin jotenkin alkuun ennakoida, että tästä tulee se "huono matsi" kahden sellaisen pelin jälkeen, jossa joukkue ylitti itsensä. En jaksanut sitä tulla edes tänne sanomaan, mutta ei tullut tappio yllätyksenä. Häviö ei kuitenkaan koskaan ole hyvä asia ja tärkeät pisteet nuokin olisivat olleet. Oliko väsymystä, asennevammaa, huolimattomuutta vai mitä?

Joukkue saa bussissa vielä tällä viikolla istua, kun Kuopion reissu on lauantaina ja vielä pitäisi perjantaina Jokerit kaataa, joten kyllä otteiden on parannuttava jos noista edes jotain pisteitä yritetään saada. Oikeastaan jos noista peleistä saadaan edes 2 pistettä, olen hyvin tyytyväinen.

Hyvä, että Mikko "Sniper" Laine sai vihdoin ja viimein sen ensimmäisen liigamaalin, millainen apina putosi harteilta? Onko Vahan nivusista tietoa, ei kai vaan ole pitkää saikkua luvassa?
 

Mas@

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Lassi Etelätalo
Hyvä, että Mikko "Sniper" Laine sai vihdoin ja viimein sen ensimmäisen liigamaalin, millainen apina putosi harteilta?

Laine pisti muuten silmään energisyydellään jo ennen tuota maalia. Ihan kuin se touhu ei olisi ollut enää sellaista päätöntä pörräämistä? Veikkaan että paikka pelaavassa kokoonpanossa on selviö ainakin vähäksi aikaa.

Jos perjantain matsin jälkeen tosiaan aikovat matkustaa bussilla Kuopioon niin nyt pitää kaikki lyödä peliin narreja vastaan. Jos siitä saadaan piste(itä) tai edes hyvä esitys niin jo sen voimalla voi haastaa KalPan. Kaksi pistettä noista kahdesta pelistä olisi hyvä suoritus.
 

kiekko-ollie

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Laine pisti muuten silmään energisyydellään jo ennen tuota maalia. Ihan kuin se touhu ei olisi ollut enää sellaista päätöntä pörräämistä? Veikkaan että paikka pelaavassa kokoonpanossa on selviö ainakin vähäksi aikaa.

Jos perjantain matsin jälkeen tosiaan aikovat matkustaa bussilla Kuopioon niin nyt pitää kaikki lyödä peliin narreja vastaan.

Laine oli kyllä positiivinen ylläri. Toivottavasti se lähtis tosta ura urkenemaan.

Kuopioon muuten menee joukkue lentsikalla...
 

TPS4ever

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Laine pisti muuten silmään energisyydellään jo ennen tuota maalia. Ihan kuin se touhu ei olisi ollut enää sellaista päätöntä pörräämistä? Veikkaan että paikka pelaavassa kokoonpanossa on selviö ainakin vähäksi aikaa.

Samaa mieltä Laineesta. Oli Kärppiä vastaan todella energinen ja hankki hyvällä liikkeellä jokusen paikan itselleen. Moni on sanonut olevan pelaaja ilman kunnon pelikäsitystä, mutta Kärppiä vastaan löysi ketjukaverit ihan mukavasti. Kaverilta voi noilla näytöillä ja onnistumisen myötä odottaa hyviä näyttöjä jatkossakin.

Tuon Kärpät-pelin perusteella on kyllä sanottava, että hiukan huolestuttaa joukkueen kiekollinen peli. Jo se, että Tapio Laakso pelaa kakkosylivoimaa kertoo minusta jotain. Laakso oli kyllä tuossa ottelussa selkeästi yritteliäimpiä pelaajia ja fysiikka tuntuu olevan hyvässä kuosissa. TPS tuntuu olevan liiankin tasainen ryhmä täynnä välimallin miehiä. Hyvänä päivänä onnistumisia saattanee tulla laajallakin rintamalla, mutta mitään kunnon ykkösnyrkkiä varsinkin Vahan puuttuessa palloseuralta ei löydy. Rosterissa on toki "leveyttä", mutta kärkiosaaminen puuttuu valitettavasti. Liian moni joutuu pelaamaan hiukan epätyypillisessä roolissa.

Kärpät oli ja on erittäin luisteluvoimainen porukka, mutta tuossa pelissä ei meinattu pärjätä jalalla. Kärppien alakertaan ei saatu oikein kunnolla painetta missään vaiheessa. Tämä lähinnä koskee hyökkääjiä. Pakisto kyllä vaikuttaa hoitavan homman ihan hyvin ja monien täällä kehuma Palmroth on kuin eri mies viime kauteen nähden.

Itse olin skeptinen Anttilan suhteen ennen kautta, mutta mielestäni tähän mennessä onnistunut hankinta. Taistelee suurella sydämellä ja ulottuvuudellaan pystyy tekemään paljon tärkeitä kiekonriistoja. Se on tietenkin fakta, että Anttilan (kuten monien muiden) ympärille tarvittaisiin niitä pehmeitä käsiä.
 

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ylläolevaa tekstiä täysin kompaten. Voisi Vuori oikeasti ottaa sen luurin käteen ja hankkia a) puolustukseen kokoa ja näköä, sekä b) hyökkäykseen yhden maalintekijän sekä yhden oikeasti peliä mallikkaasti rakentavan pelaajan. Vasta sitten joukkue on omasta mielestäni valmis.

Ajoittain tuo Palloseuran peli näyttää erittäin hyvälle, varsinkin IFK-matsissa nähtiin sellaista valonpilkahdusta koko joukkueen suorittamisessa, että niin pelitavan, taisteluasenteen ja pelihuumorin on pakko olla oikeastaan aika hyvissä kantimissa jo vähitellen. Itse pidän erittäin paljon nykyisestä hyökkäykseenlähtemisestä, välillä viiveellä ja välillä nopeammin. Esim. pelitapa-ketjussa mainittu Stonen maali oli hyvä toteutus koko kentälliseltä. Mutta ei pelitavasta tässä nyt sen enempää. Omasta mielestäni toimii jo osittain, varmaan kevättä kohti toimii paremminkin.

Taisteluasenne on ollut omasta mielestäni hyvin näkyvissä koko kauden ajan (poislukien SaiPa-kotipelin ensimmäinen erä). Tämä lämmittää ainakin allekirjoittanutta, sillä seuraan paljon mieluummin sellaista jengiä joka sijoittuu kauden päätteeksi taistellen sijalle 10, kuin sellaista joka on veltto ja väritön ja päätyy vaikkapa sijalle 7.

Huomenna Jokerit kylään, ja se tarkoittaa että isännöidään melko hyvässä tikissä olevaa jengiä. Itse olen niin antinarri kuin voi olla, ja mikäli vieraat vie pinnat, vituttaa se ehkä tähän asti eniten tällä kaudella. Palloseuran pitäisi horjuuttaa Jokereita fysiikalla, kuten kohtalaisen onnistuneesti tehtiin jullejakin vastaan, ja iskeä paikoista. Kilpeläisellä takana vähän heikompi paikallismatsi jossa ei kyllä vakuuttanut ollenkaan, joten mikäli pari pomppua saadaan Eeron selän taakse melko nopeasti, on voiton avaimet täysin omissa käsissä. Filppulat, Eavesit ja Lahdet tuo kyllä pelottavan arsenaalin varsinkin hyökkäyssuuntaan tänne, mutta puolustus on Jokereilla omasta mielestäni melko heiveröinen. Väänäsen takaa ei oikein löydy sellaista isäntää, joka tasapainottaisi peliä hyvin. Mielenkiintoista myös nähdä, tarjoileeko Nordlund omassa päässä (saatika yv:llä) meille maalipaikkoja.

Voitokkaasta Jokerit-matsista saisi paljon itseluottamusta jatkoon, ja sitäkin tuo joukkue tarvitsee erittäin paljon. Kyllä tästä vielä hyvä tulee, toivotaan että sellainen pysyvähkö nousukiito saadaan aikaan piakkoin, ettei mene keväällä liian tiukille sen sääleihin pääsemisen kanssa. Mikäli palikat oikeasti loksahtelisi kohdalleen kuten Kaitsun aikana, en näe kuuden porukkaakaan mahdottomana, mutta sitä voi arvioida sitten kun sen aika on koittamassa.

Viedään muuten huomenna hallille helvetisti porukkaa ja näytetään närhen pallit Jokereiden hyppiville alle 16-vuotiaille (viime Turun pelin perusteella tuon faniporukan keski-ikä) miten narrilla pyyhitään jäätä, niin kentällä kuin katsomossakin. Siis kannattamalla, tietty. Yli 7000-päinen luku olisi kova sana.
 
Ylläolevaa tekstiä täysin kompaten. Voisi Vuori oikeasti ottaa sen luurin käteen ja hankkia a) puolustukseen kokoa ja näköä, sekä b) hyökkäykseen yhden maalintekijän sekä yhden oikeasti peliä mallikkaasti rakentavan pelaajan. Vasta sitten joukkue on omasta mielestäni valmis.

Kieltämättä puolustus on kapea ja jo senkin takia puolustajan hankinta olisi perusteltua. Kenen paikan uusi pakki sitten pelaavassa kokoonpanossa ottaisi? Oman pään hyvin hoitavaa, mutta myös kiekolliseen peliin (pelitapa mielestäni vaatii tätä) kykenevää puolustajaa ei kuitenkaan taida olla ihan helppo löytää..

Hyökkäyksestä puuttuu kieltämättä hieman sitä ns. game-breaker osastoa, joka tasaisen tappavaan tahtiin pystyy pelejä ratkomaan. Leveys/syvyys on mielestäni ok-mallilla, mutta kärjeltään hyökkäys ei ole kovin terävää, varsinkin mitä tulee pelinrakentelun puoleen.

Mahdolliset uudet hyökkääjähankinnat taitaisivat toteutuessaan edellyttää ovien käymistä myös toiseen suuntaan. Olisikin mielenkiintoista tietää seurajohdolta mikä on tilanne oikeasti pelaajiston suhteen, vieläkö haetaan uutta ukkoa (aktiivisesti/markkinoita tutkaillen vai odotellen) vai eikö?

Huomenna Jokerit kylään, ja se tarkoittaa että isännöidään melko hyvässä tikissä olevaa jengiä. Itse olen niin antinarri kuin voi olla, ja mikäli vieraat vie pinnat, vituttaa se ehkä tähän asti eniten tällä kaudella. Palloseuran pitäisi horjuuttaa Jokereita fysiikalla, kuten kohtalaisen onnistuneesti tehtiin jullejakin vastaan, ja iskeä paikoista. Kilpeläisellä takana vähän heikompi paikallismatsi jossa ei kyllä vakuuttanut ollenkaan, joten mikäli pari pomppua saadaan Eeron selän taakse melko nopeasti, on voiton avaimet täysin omissa käsissä.

Voitokkaasta Jokerit-matsista saisi paljon itseluottamusta jatkoon, ja sitäkin tuo joukkue tarvitsee erittäin paljon. Kyllä tästä vielä hyvä tulee, toivotaan että sellainen pysyvähkö nousukiito saadaan aikaan piakkoin, ettei mene keväällä liian tiukille sen sääleihin pääsemisen kanssa.

Tätä täytyy kompata, eikä tähän oikeastaan mitään lisättävää. Ei muuta kuin samalla kaavalla kuin HIFKiä vastaan. Haiskahtaisiko perjantai-ilta Turussa lievästi vielä Kilpeläisen lepopäivälle, Jokerit kun on aika kovassa pelirumbassa lähiaikoina?
 
Suosikkijoukkue
TPS
Tämän päivän peliä en nähnyt itse. Peliaikatilastojen perusteella selkeästi tasaisin peluutus tänä syksynä. Huomisella pelillä taatusti tähän osuutensa. Vittasmäki sai tänään eniten peliaikaa, kun vielä Raboinin aikoihin pelasi pakeista vähiten. Tuntuu, että joka pelissä on uusi "peliaikakuningas" puolustuksessa.

Pressissä Virta peräänkuulutti henkistä puolta. Virran mukaan TPS lamaantuu aivan liikaa takaiskuista ja vanhat rasitteet tulevat esiin. Virta hoki useasti, että "TPS on mainettaan parempi joukkue" .. saas nähä.
 

Knightrider

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
On tämä outo joukkue. Ylivoimaisiksi arvioidut (ja lähes osoittautuneet) vastustajat voitetaan kauhean taistelun jälkeen, mutta liigan jämäjoukkueille hävitään lähes poikkeuksetta (jäämme odottelemaan tiistain Tappara-peliä..). Tänäänkin näytti 1.erässä siltä, että TPS ja Jokerit pelaavat aivan eri sarjatasolla, mutta niin vain peli tasoittui toiseen erään. Mutta hienoa, että kotona otettiin komea ja-voitto. Ehkä näillä esityksillä se yleisökin alkaa löytää tiensä takaisin hallille.

Totta turisi Virta pressissä, joukkueen henkinen tila on nyt liian epävakaa. Tosiaan näyttää siltä, että epäonnistumiset ja onnistumiset kasvavat aina ekspotentiaalisesti pelaajien päässä. Mistä tämä sitten johtuu? Ei siellä voi mikään viime kausi enää kummitella, eihän suurin osa tuosta joukkueesta edes pelannut Turussa.

Jännää tämä TPS-kannattajan elämä, ikinä ei oikein tiedä mitä odottaa.
 

Axroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, S.Koivu
Jännä juttu toi MV-pelaaminen kanssa. Tänään Allu ei ollut millään tasolla erikoinen, ensimmäinen maali menee vähän molarin piikkiin ja kukaan ei mainitse asiasta sanallakaan. No ei ratkennut molareihi, vaikka Kilpeläinen ehkäpä aavistuksen verran parempi maalillaan olikin.

Mojzis pelasi mielenkiintoisen pelin. Ekan erän lopussa ei käynyt jäälläkään vähään aikaan. Olisiko Virta herätellyt miestä pienellä penkityksellä. Jokatapauksessa, päälimmäisiksi asioiks jäivät mieleen liigauran avausmaali jatkoajalla, sekä laukaus siihen tasoitusmaaliin. Vahvassa osassa TPS:n tämänpäiväisiin pisteisiin.

Hienot kaksi pistettä kuitenkin. Hyvin oli nollattu Kärpät-tappio. Nyt pitäisi vaan saada sama ilme kannettua Kuopioon huomiseksi. Tuota joukkuetta oli tänään erittäin mukava katsoa.

EDIT: Pitäähän se Hattusen Jarkkokin mainita. Ehdoton onnistuja tänään. 1+1 tehot ja pirteää pelaamista yhdessä Virtalan kanssa. Ihmettelen, ettei Virta sen enempää ole suosinut, ovat kuitenkin tähän Laakso,Salo -muottiin melko hyvin asettuvia pelaajia molemmat (vaikka Virtalalle saattaakin kuppi Pekan mieleen liikaa maistua).
 

AnaMasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahko
Aivan uskomattomat kahdeksan pistettä tullut näistä Daavid-Goljat peleistä, joista vielä huominen KalPa-ottelu hassuttelematta. Tämä on kuitenkin siitä epäreilu sarja, että muutkin saavat pelata ja sitä myötä vain HPK on tippunut kyydistä. Jos SaiPa hoitaisi rästiottelunsa, niin olisi maalierolla Tepsin edellä. Tasaista on. Tepsistä on nyt kolmen pisteen sisällä edessä ja takana yhteensä 5 joukkuetta ja juuri noita kohdataan seuraavan parin viikon aikana enemmän kuin tarpeeksi. Lokakuun lopussa sarjatilanne muuttuu todennäköisesti radikaalisti, ellei sitten aivan ristiin hassutella.

Taulukko nyt tämän näköinen. Perässä tulevia pelejä kyseistä joukkuetta vastaan. Kohta siis 18 pojoa jaossa taulukon naapureiden kesken. Ei käy tylsäksi.
Koodi:
 Blues        12  19  -> 21.10, 23.10
 ---
 Lukko        11  17  -> 25.10, 29.10
 JYP          13  17  -> 28.10
 HIFK         11  14 
[B] TPS          12  14 [/B]
 ---
 Tappara      12  14   -> 18.10.
 SaiPa        11  11
 Ilves        12   9
 

AnaMasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahko
EDIT: Pitäähän se Hattusen Jarkkokin mainita. Ehdoton onnistuja tänään. 1+1 tehot ja pirteää pelaamista yhdessä Virtalan kanssa.
Avausmaalin järkyttävä imu vei huomion siitä, että koko tilanne lähti Hattusen totaaliperseilystä keskialueella. Toki sitten paikkasi hyvin.
 

Black Star

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Nopeasti pelin tilastoja vilkaistessa huomasin, että Hattunen oli jäällä jokaisen Jokeri maalin aikana. Joten todella kaksijakoinen ilta äijällä.

On se kyllä suhteellisen paljon mukavampaa kun voitetaan. Tällaisen voitto joka toiseen matsiin tahdin kestäisi paljon paremmin kuin sen totaalikyntämisen ja tappioputket.
 

masamasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Jepulis. Meidän molari ei saanut varmaan ainuttakaan koppia, Hattunen hyvässä ja pahassa, Laakso pirteä, Mojzis hyvä lopussa, Levoset herpaantui lopussa. Ei siinä, lämmitti ihan pirusti nähdä tepsin voitto vaikkakin sitten jatkoajalla. Makeaan paikkaan kuitenkin. Tätä kai se tulee olemaan, ailahdellaan kovastikin. Parempi silti kuin yksitoikkoinen 13 matsin tappioputki.
 
Pientä analyysia ottelusta.

Ensimmäinen erä alkoi hyvin mutta sitten Ahlqvist imaisi kiekon ja tämän jälkeen joukkue lamaantui täysin. Huolimattomia syöttöjä ja välillä oli ongelmia päästä edes omasta päästä pois.

Toinen erä (ainakin loppuosa) oli parasta tepsiä mitä olen tähän asti tällä kaudella nähnyt. Hyvää painimista kulmissa ja nopeita vaihtoja ja onnistuttiin pitämään hyvä paine pitkään Jokerien hyökkäysalueella. Myös hyökkäysten rakentelu oli välillä hienoa katseltavaa, pieniä jättöjä ja levityksiä laitaan ja ei kokoajan sitä roiskimista päätyyn. Ensimmäinen maali haiskahti hieman ohjaukselta mutta ei näköjään ollut. Toinen maali oli komeaa katseltavaa.

Kolmannen erän alkuun kauhea munkkipomppu ja jatkotilanteesta maali. Tämän jälkeen joukkue oli samassa henkisessä tilassa kuin ensimmäisessä erässä. Pikku hiljaa päästiin peliin mukaan vaikka ei samanlaista lentoa enää nähty kuin toisessa erässä. Muutama rangaistus meni erän aikana ohi ja lopussa vihellettiin sitten suht helposti ja tästä ylivoimasta sitten komea häkki. Jatkoaika aika sekavaa peliä. Tepsillä ennen tuota maalia hyvä paikka jossa laukaus ja tämän jälkeen edessä vain tyhjä häkki mutta jotenkin siitäkin onnistuttiin saamaan kiekko ohi maalin. Voittomaali oli komea laukaus ja Vahalahti liikutti hyvin kiekkoa ennen tätä.

Muita huomioita

Anttila laukoi paljon ja oli muutenkin pirteä
Palmrothilta pari hasardia
Ahlqvist pomputti hieman



Mielestäni joukkueen peli näytti ajoittain paljon paremmalta kuin viime otteluissa. Vieläkin epäilyttää joukkueen ailahtelevaisuus ottelun aikana.

Toivotaan että tällaiset nousut ruokkivat joukkueen itseluottamusta. En olisi kyllä enää ensimmäisen erän jälkeen uskonut että täältä vielä noustaan :)
 
Viimeksi muokattu:

Wingman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Valmentajien hautuumaa
Mielestäni joukkueen peli näytti ajoittain paljon paremmalta kuin viime otteluissa. Vieläkin epäilyttää joukkueen ailahtelevaisuus ottelun aikana.

Toivotaan että tällaiset nousut ruokkivat joukkueen itseluottamusta. En olisi kyllä enää ensimmäisen erän jälkeen uskonut että täältä vielä noustaan :)

Todellakin, viimeinen viikko on ollut tulosten valossa aika positiivinen yllätys. Virta jaaritteli lehdistön edessä aika pitkään siitä, miten taivas tulee niskaan joka kerta kun omissa soi ja siitä toipumiseen menee liian kauan. Toivottavasti tämä kuitenkin korjaantuu kauden edetessä onnistumisten myötä, jotta pystyttäisiin pelaamaan täyspainoisesti se 60min.

Ainakin muhun kumminkin luo uskoa se, että kun joukkue uskoo itseensä, niin tuo peli näyttää toimivan aika hyvin. Ja voisi nyt odottaa että se vaan paranee kun pelitapa hioutuu vielä paremmin uomiinsa. Epätasaista varmasti tulee olemaan jatkossakin, mutta kyllä tällaisilla otteilla voidaan hyvin taistella paikasta kympin sakissa, mikä ei viime vuoden jälkeen olisi lainkaan huono suoritus.
 

Rote Sau

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS + länsirannikko
Nyt ollaan alettu pelaamaan! Onhan otteissa suurta ailahtelua, mutta nyt tulee sentää jotain pisteitä, tämä on hyvä juttu. En ymmärrä tätä ailahtelua, ensin voitetaan Hifkiä ja Ässiä, sitten Kärpille hävitään kauden huonoimmalla esityksellä. Sen jälkeen jalkoihin jää Jokerit. Ei voi kun ihmetellä ja otteita ei voi mitenkään ennustaa.. Se on selvää ettei mihinkään leijumiseen ole varaa, tätä se kai oli Kärpät matsissa..

Erittäin hyvä että maalinteko toimi eilen, koska 3 maalia meni taas omiin. Meitin ongelma on nimenomaan maalinteossa. Hyvä että uusia tekijöitä nousee esille!

Palmroth ja Anttila, loistavia otteita! Erityismaininta Mojzikselle!
 

Freya

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, TPS & M.Koivu
Nämä voitot ovat kyllä kertakaikkisen positiivisia yllätyksiä! Sitä odottaa että turpaan tulee ja sitten tuleekin jatkoaikavoitto, ei sitä enempää uskalla Tepsiltä toivoakkaan kun katsoo millaisia jengejä on ollut vastassa. Jokainen piste on joukkueelle arvokas. Harmi vain kun en hallille päässyt, olisi varmasti ollut hyvä ottelu nähdä ihan noin livenäkin.

Tänään onkin sitten vuorossa Kalpa. Haastava ottelu varmasti tulossa.
 

Jj

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, FCB
Itse olin skeptinen Anttilan suhteen ennen kautta, mutta mielestäni tähän mennessä onnistunut hankinta. Taistelee suurella sydämellä ja ulottuvuudellaan pystyy tekemään paljon tärkeitä kiekonriistoja. Se on tietenkin fakta, että Anttilan (kuten monien muiden) ympärille tarvittaisiin niitä pehmeitä käsiä.

Minä tykkään siitä miten Anttila käyttää hyväkseen tuota ulottuvaa hujoppikroppaansa. Näköjään kiekonriistot ja suojaaminen toimivat muitakin kuin edellisillä kausilla meitä vastaan. Ja kun tilastoja katsoo on Anttila edellä Ilves-kausien pistekeskiarvoa. En lähtisi myöskään rikkomaan tuota ketjua, on ollut minusta ihan toimiva.
 

jtuominen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS(+Länsirannikko)
Eri mieltä

Itse olin skeptinen Anttilan suhteen ennen kautta, mutta mielestäni tähän mennessä onnistunut hankinta. Taistelee suurella sydämellä ja ulottuvuudellaan pystyy tekemään paljon tärkeitä kiekonriistoja. Se on tietenkin fakta, että Anttilan (kuten monien muiden) ympärille tarvittaisiin niitä pehmeitä käsiä.
Minusta Anttila on parhaimmillaan rikkovassa/duunari kentässä eli Salo-Laakson kanssa, sillä tykkää pitää kiekkoa huolella, mutta antaa ihan pirun huonoja syöttöjä-ei syötä edes paikoista/menettää usein pitkän hautomisen jälkeen kiekon ilman laukaustakaan maalia kohden. Menettämisen tai huonon syötön jälkeen Salo-Laakso saattaa silti suuren työmäärän ansiosta saada kiekon takaisin jne.

Kiekolliset pelaajat menevät ihan hukkaan kuten Vahalahti, kun sitä kiekkoa ei saa takaisin koskaan tai syötöt ovat niin huonoja lisättynä hitaalla liikkumisella.

Parasta antia ovat kiekon riistot ison ulottuvuuden ansiosta, jonka seurauksena on saatu vastahyökkäyksiä aikaiseksi. Surkeinta oli esitys YV:llä maalin edustalla jossa ei joko ehdi tehdä mitään tai ei saa 5m pitkää tikkuaan vapaaksi koskaan. 3-kentän tavaraa ja mutta hienoa että onnistumisia on tullut, sillä TPS:llä ei ole kuitenkaan varaa täydellisiin huteihin.
 

Ludek

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
13 ottelua, 14 pistettä. Se on vähän enemmän kuin viime kaudella tähän aikaan.

Pelaaminen on mennyt eteenpäin viime otteluissa. Pelitapaa on selkeästi yksinkertaistettu ja se on johtanut oman pään virheiden vähenemiseen. Alkukaudesta hyökkäykset pysähtyivät keskialueelle koska kiekosta ei saanut missään olosuhteissa luopua eikä sitä saanut heittää hallitsemattomasti päätyyn. Nyt Virta on tehnyt pieniä viilauksia ja luopunut tuosta ehdottomuudesta, mikä on ollut täysin oikea valinta. Paljon on kuitenkin vielä tekemistä tuon pelitavan kanssa. Viimeistään nyt Virta on huomannut että se mikä onnistui KalPan kanssa ei onnistu Tepsin kanssa.

Ykkösketjumme on myös piristynyt. Nythän se kasattu melkeinpä parhaat munat yhteen koriin -periaatteella. Birner on paljon virkeämpi kuin viime kaudella. Plihal raataa rajusti ja tekee näkymätöntä työtä vaikka liike onkin kovin verkkaista. Vahalahti ei ole vieläkään täydessä terässä mutta hänenkin pelikäyränsä on nousemassa. Tämän ketjun varassa on aika pitkälle se, voittaako TPS vai ei. Muista ketjuista ei todellisia ratkaisijoita oikein ole löytynyt.

Nyt on mielenkiintoista nähdä, jatkuuko TPS:n hyvä trendi hieman tasaväkisempiä (en sano heikompia) vastustajia vastaan. Kaksi viikkoa on pelattu sarjan kärkijengejä vastaan - laskettakoon IFK:kin sellaiseksi vaikkei se rämpiikin, ja tuloksena on ollut vähintäänkin yllättävät kolme voittoa Ässistä, IFK:sta ja Jokereista. Ensi viikolla pelataan Tapparaa vastaan kerran ja Bluesia vastaan kahdesti. Jos peli jatkuu ja kehittyy kahden viime viikon tapaan, niin näistä matseista on jopa realistista odottaa pisteitä.
 

Jaws

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, San Jose Sharks, Slovakia, Baltimore Ravens
Ääh. Olin kirjoittanut pelistä laajemman raportin ja nyt sain sen kadotettua jotenkin.

En jaksa kirjoittaa koko viestiä uudestaan, siihen menisi liikaa aikaa, tiivistän ranskalaisittain:

-Hattunen, Laakso, Seppänen, Virtala onnistujia, hieno peli heiltä.
-Scalzolle 7 laukausta ja plusmiinus-tilastoon +1, vaikea sanoa yhden pelin perusteella vielä mitään.
-Blues melko huono tänään, sunnuntaina hakee varmasti revanssia.
-"1. kvartaalin" loputtua TPS sijalla 9, ohittaen juuri voitetun Bluesin.
-Hauhtonen voitti yhden aloituksen ja mm. kaatui yhden kerran ottelussa. Muuta en mieheltä nähnyt.

Siinä taitaa olla tärkeimmät pelistä.

Edit: Jos ennen kauden alkua olisi kerrottu, että Tepsi on "ekan kvartaalin" jälkeen samoissa pisteissä JYPin ja HIFKin kanssa, olisin hihkunut riemusta. Harmiksemme JYP ja HIFK ovat kuitenkin flopanneet eikä TPS olekaan kärjen tuntumassa. Hienoa nähdä kuitenkin että kurssi on kääntymässä ylös.
 

Jay Low

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, SHL
-Hattunen, Laakso, Seppänen, Virtala onnistujia, hieno peli heiltä.

-Blues melko huono tänään, sunnuntaina hakee varmasti revanssia.

Yeah, Hattunen, Virtala ja Laakso ovat olleet jo useamman pelin hemmetin hyviä. Toivottavasti Seppäsen harteilta tipahti nyt pieni simpanssilauma, kun sai ekat pisteet HUIKEISTA syötöistä. Ai niin, mut nämähän oli ne miehet, jotka piti ulostaa jo muutama viikko sitten...

Blues oli kyllä pari erää aika tahmea, vaan Tepsikin oli vastaavasti ihan hyvä. Paremmalla viimeistelyllä peli olis taas voitu tappaa ekan 35min aikana.

15o, 20p. Pari pistettä jäätiin puolentoista pojoa per peli -tahdista, mut nousujohteinen kvartaali. Etenkin kilpailukykyiset esitykset ennakkoon vahvempia vastaan antavat uskoa jatkoa silmällä pitäen. Erityisen hienoa on, että kotona tulee nyt voittoja. Harmi, että alkukierrokset meni niin vihkoon.
 

Jaws

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, San Jose Sharks, Slovakia, Baltimore Ravens
Harmi, että alkukierrokset meni niin vihkoon.

Sama kaivelee minuakin. Tulipahan mietittyä, että parilla voitolla mm. SaiPasta ja HPK:sta niin oltaisiin tuossa Jokereiden sijoituksilla, joka olisi ollut äärimmäisen hyvin. Vastaavasti pitää olla tyytyväinen noihin isojen kaatamisiin. Ensimmäinen kvartaali meni hieman ailahdellen, toivon mukaan toisella kvartaalilla saadaan pelin tasoa nostettua ja pidettyä korkealla. Onko joku avaamassa toisen kvartaalin ketjun piakkoin, kun sunnuntaina kohdataan Blues toistamiseen? Mielenkiinnolla aletaan seuraavia matseja katsastamaan, nyt kun puolustus vahvistui ja Schwarz lienee taas pelikuntoinen ja osa pelureista löytämässä jonkun aikaa hukassa olleet taitonsa. Mutta nämä ovatkin jo toisten ketjujen juttuja, eli ei niistä sen enempää.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös