Tottenham Hotspur FC 2010-2011

  • 48 356
  • 223

F.Drebin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Maple Leafs & Spurs + Chairboys
Kk-miehelle ei juuri käyttöä ole, mutta Harry taisi ostaa, kun halvalla sai. Huhuttu 8M on pilkkahinta kaverista ja eiköhän se saada sinne mahtumaan, kun pelejäkin on. Se suurin ongelma, eli maalinteko on vielä olemassa. Kärjet on ne samat paskat kuin ennen. Toivottavasti VdV tuo sen verran taitoa lisää, että kärjille pystytään sitten pelaamaan sellaiset 5 tyhjää maalia per peli, niin edes joku onnistuisi. Esim. ei Wigania vastaan keskikentältä eteenpäin edes päästy ja harvassa olivat hyökkääjien tilanteet.

Kuten Redknapp tuossa wigan pelin jälkeen totesi, "we really missed Modric on second half"..kertoo kaiken siitä mitä tällä siirrolla haettiin. VdV on sellainen pelaaja, joka pystyy avaamaan puolustuksen siinä vaiheessa kun vastassa on pelin alusta asti kilpikonna-puolustus. Siinä vaiheessa ei vaan voida aina luottaa, että ´Azza tai Bale juoksee laidasta lävitse. Kuten yllä Myyrä totesi, VdV tuo taitoa ja luovuutta keskikentälle ja henk.koht. olen todella innoissani tästä siirrosta (etenkin vielä hinnasta, jolla mies siirtyi). Miettikää, pari vuotta sitten meidän keskikentän aivot oli Jenas, nyt Modric ja vaihdosta voidaan heittää Van der Vart.

Lisäksi Van der Vart taisi kesän MM:ssä pelata myös laidalla, joten ei siis välttämättä tosiaankaan vain Modricin vaihtomies. Leikittelen mielessäni jopa ajatuksella, että jossain vaiheessa 4-4-2 ei olisi aina se ainoa pelitapa vaan mahdollisesti esim:
--JD/Pav/Crouch/Keano--
Bale----------------Lennon
---Modric------VdV------
--Thudd/Sandro/Palacios--
BAE--King--Daws--Corluka

Toki olisi hienoa, että kärjessä olisi ns "takuuvarma" maalintekijä, mutta ei tämä meidänkään nelikko kyllä huono ole. Maalinteko vaan on taidetta, mikä on paljon pienistä asioista kiinni. Viime vuosi on oiva esimerkki; alkukaudesta Defoe laittoi pallon kaikista tilanteista sisään, eikä hukannut virettään edes 3 peräkkäiseen missattuun rankkariin, mutta hukkasi vireensä pikku loukkaantumiseen. Pav taas ei päässyt pelaamaan ennen helmikuuta, mutta sitten osui 1. näyttöpaikasta ja sitten pallo menikin sisään olemattomistakin paikoista. Sanoisin, että rosterissa on 4 sellaista pelimiestä, että niistä vain pitäisi nyt osata poimia se joka on tulessa...oma veikkaukseni on, että Keano (jos osuu kohta saamassaan näyttöpaikassa) syttyy uuteen liekkiin syksyn mittaan.

Kilpailu pelipaikoista käy kyllä todella kuumana ja ihmettelen ettei enempää ukkoja lähtenyt lainalle/myyty. Woodyn ura taitaa olla viimeisten tietojen mukaan paketissa, joten Gallasin siirtyminen oli todella hyvä juttu. Oikea pakki on selvä jos Corluka on kunnossa, muuten Kaboul/Hutton/Walker/Naughton. Vasemmalle BAE/Bale. Kk:lle on nyt jopa Kranjckarin vaikea mahtua, niin hyvä kun hän onkin, saati sitten Jenasin, O´haran, saati sitten omien kasvattien. Bentley uhkaa tippua kelkasta, kun Gio on viimein alkanut täyttää odotuksia. Ja kärjet tulikin jo lueteltua...ei voi sanoa kuin, että materiaalista se menestys ei enää mielestäni ole kiinni.
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Lisäksi Van der Vart taisi kesän MM:ssä pelata myös laidalla, joten ei siis välttämättä tosiaankaan vain Modricin vaihtomies.

Rafael pelasi myös Real Madridissa laidalla toissa kaudella, mutta luontaisin ja paras paikka on keskustassa. Loistava hankinta Spursilta, olisin mielelläni nähnyt Van der Vaartin jatkossakin Real Madridissa, mutta ei sitten sopinut Mourinhon palettiin. Pellegrinin aikana Real sai kaikki irti miehestä, pienestä roolista huolimatta.
 

TJ MACKEY

Jäsen
VdV on sellainen pelaaja, joka pystyy avaamaan puolustuksen siinä vaiheessa kun vastassa on pelin alusta asti kilpikonna-puolustus. Kuten yllä Myyrä totesi, VdV tuo taitoa ja luovuutta keskikentälle ja henk.koht. olen todella innoissani tästä siirrosta (etenkin vielä hinnasta, jolla mies siirtyi). Miettikää, pari vuotta sitten meidän keskikentän aivot oli Jenas, nyt Modric ja vaihdosta voidaan heittää Van der Vart.
Voisi saman tien lainata koko Drebinin tekstin, hyvää analyysiä ja täysin samaa mieltä. Paljon on ajat Tottenhamissa muuttunueet. Tänä päivänä saadaan kiinnitettyä huippupelaajia pitkillä sopimuksilla (Modric), ilman että joku Manu ne joka kesä poimii tai että pelaaja ruikuttaa koko kesän pääsyä joukkueeseen jolla on kunnianhimoa ja UCL paikka. Nyt sitten tapahtui sekin ihme, että Spurs sai kiinnitettyä oikeasti kovan nimen joka olisi kelvannut miltei joka seuraan Euroopassa. Madridin aika antaa väärän kuvan VdV:n todellisista kyvyistä. Siinä on pelaaja, joka tekee Spursin hyökkäyspelaamisesta vaarallista ja tuo siihen pienen ennalta arvaamattomuuden lisän.

Nyt on Harrylla palikoita mistä rakentaa, ja onhan se nähty että tosissaan menestystä havittelevalla seuralla on oltava tosi kovia pelaajia myös penkillä.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Lisäksi Van der Vart taisi kesän MM:ssä pelata myös laidalla, joten ei siis välttämättä tosiaankaan vain Modricin vaihtomies.

Laidalla kyllä menee hukkaan, varsinkin kun on niin hidas. Keskikentällä keskustassa sen sijaan pystyy pelaamaan vähän syvemmällä(ei toki mikään ankkuri) ja sitten ylempänä. Joten siinä mielessä ei nyt mikään pelkkä "vara Modric", varsinkin kun pelaajat ovat niin valtavan eri tyyppisiä. Toinen omaa hyvän pelinäkemyksen, dominoi peliä hyvällä teknisellä(pallotuntuma, ensimmäinen kosketus, syötöt) osaamisella, vaikka fysiikka on puutteellista(varsinkin nopeus siis). Modric taas ei omaa aivan niin hyvää pelinäkemystä, mutta korvaa sen 1vs1 osaamisella ja erinomaisella kuljetustekniikalla. Tämän avulla Modric pystyy ylläpitämään tempoa ja kuljettamaan sekä syöttämään palloa todella nopeasti ylöspäin. Mielestäni eivät mitenkään sulje toisiaan siis pois, vaan ennemmkin tukisivat toisiaan, toki tuo vaatisi sitten melkeinpä kaksi kaveria alapuolelle ja kärkeen sopivan kaverin.
 

Sim0n

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Tottenham
Mielestäni eivät mitenkään sulje toisiaan siis pois, vaan ennemmkin tukisivat toisiaan, toki tuo vaatisi sitten melkeinpä kaksi kaveria alapuolelle ja kärkeen sopivan kaverin.

Annetaan 'Arrylle kenkää ja hankitaan Spalletti peluuttamaan kuuluisaa 4-6-0 -pelisysteemiään:

Bale--------------Lennon
--Modric--------VdV---
----Sandro--Palacios----
A-E--King--Daws--Corluka

Tosiasiassa itse peluuttaisin Pavlyuchenkoa yksin kärjessä ja laiturit kuten yllä. Keskikentän kolmion kääntäisin alapainotteiseksi niin, että sen kärjessä pelaisi Modric/VdV ja pohjan kahdesta paikasta toinen kuuluisi Sandro/Palacios -parille ja toiseen sijoitettaisiin Modric/THudd.

Tai oikeastaan ihan sama, kunhan joskus tosiaan ei pelattaisi sitä helvetin neljäneljäkakkosta.

Hieno hankinta.
 

F.Drebin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Maple Leafs & Spurs + Chairboys
Dawson sivussa kuukausia!

http://www.tottenhamhotspur.com/news/articles/harrys-relief-050910.html

Iso isku Spurssille (ja tietysti vielä kovempi isku Dawsille itselleen). Tämän hetkisen arvion mukaan Dawson on siis sivussa n 8vkoa, mutta kuten kaikki tiedämme arviot on arvioita ja harvemmin pitävät täysin kutiansa (muistellen viime kautta ja Modricin loukkaantumista). Toivotaan parasta, sillä nyt puhutaan todella tärkeästä ukosta jo muutenkin hieman epävarmassa toppariosastossa.

Paperilla meillä on pirun laaja ja laadukas toppariosasto, mutta todellisuudessa kävellään kokoajan heikoilla jäillä?! Nyt lähti sivuun paras "ehjistä" toppareista, Woodyn ura on pelottavan suurella todennäköisyydellä ohi ja jokainen minuutti jonka King pelaa saattaa olla hänen viimeisensä. Rupeaa tuntumaan, että Gallasin siirto saattaa olla kauden kannalta elintärkeä:

"Woody's struggling, Ledley can't play every game and you also have to remember that Michael had an Achilles injury last season, so it was always a position we needed to do something in and that's why we did it (signed Gallas)," added Harry.

"Seb was excellent for us last season and we've got decent cover in there, players who can come in and do a job, but you also need experience. Ledley's got experience, Michael's got experience and now William's experience will be invaluable.

"He'll give us a bit of know-how and a real presence. You don't do what he's done in the game without being a top, top player and he's got all the medals to show for it."
 

Charlie Horse

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Onni Spursin ja Dawsin kannalta on, että ilmeisesti loukkaantuminen oli loppujen lopuksi lievempi, mitä alkuun pelättiin. Toivottavasti tosiaan nyt sitten selvitään parin kuukauden huililla. Taas on sellainen tilanne, että loukkaantumisia puolustukseen ei kauheasti kärsi ottaa. Woodyhan ei mahtunut nimettyyn 25 pelaajan rinkiin, joten ennen tammikuuta ei kannata miestä kentälle odotella. Eikä varmaan sen jälkeenkään, sen verran huonolta tosiaan näyttää.

Btw... Tuli mieleen, että onko Vaartin sopimuksen pituutta kerrottu jossain? On allekirjoittaneelta mennyt ainakin ohi. Hyvin suurella todennäköisyydellä Vaartin hankinta oli vähintään hyvää businessta Spursilta. Se on hiukan auki, onko nettohyöty tässä tilanteessa optimaalinen, sillä keskikentälle löytyy muutenkin tasokasta kaveria, mutta jos sopimus on tyyliin vähintään kolme neljä vuotta, niin ehdottomasti hyvä juttu. Harvoin tuon tason pelaajia on tarjolla hintaan, jonka Spurs joutui maksamaan. Varmaan tämän seurauksena Levyllä on hinku koittaa karsia palkkamenoja tammikuun ikkunassa keskikenttäpelaajien osalta.

Yhteenveto kesän ikkunasta. Tulleita: Sandro £6M, Van der Vaart £8M, Gallas ilmainen, Pletikosa laina. Lähteneitä: hmmm... Ei muista. Taarabt £3M(?). Oliko muita merkittäviä pysyvällä siirrolla?
 

F.Drebin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Maple Leafs & Spurs + Chairboys
Btw... Tuli mieleen, että onko Vaartin sopimuksen pituutta kerrottu jossain? On allekirjoittaneelta mennyt ainakin ohi. Hyvin suurella todennäköisyydellä Vaartin hankinta oli vähintään hyvää businessta Spursilta. Se on hiukan auki, onko nettohyöty tässä tilanteessa optimaalinen, sillä keskikentälle löytyy muutenkin tasokasta kaveria, mutta jos sopimus on tyyliin vähintään kolme neljä vuotta, niin ehdottomasti hyvä juttu. Harvoin tuon tason pelaajia on tarjolla hintaan, jonka Spurs joutui maksamaan. Varmaan tämän seurauksena Levyllä on hinku koittaa karsia palkkamenoja tammikuun ikkunassa keskikenttäpelaajien osalta.

Neljän vuoden pahvin teki Van der Vaart.
"Van der Vaart told De Telegraaf that he was as shocked as anyone at the speed in which the move materialised: "Four years at Spurs, for 11million euros, I can hardly believe it myself.

Uskoisin kanssa, että ovi käy myös toiseen suuntaan (O´hara, Jenas, Naughton, Bentley?, Hutton?) tammikuussa (vähintään lainojen muodossa), ja silloin varmaan ollaan viisaampia myös Woodyn uran jatkosta.

Harry on muutamassa kesän harjoitusmatsissa käsittääkseni yrittänyt hiljalleen ajaa sisään vaihtoehtoa perinteiselle 4-4-2:lle ja peluuttanut enemmänkin 4-2-3-1:stä, mutta niissä otteluissa olemme olleet usein melko kusessa ja jälkimmäinen puoliaika on pelattu tutulla 4-4-2:lla. Ehkä VdV toisi tuohon sommitelmaan sen puuttuvan palasen?
 

Myyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Spurs
Gallasin hankinta sai hieman enemmän hyväksyntää täältä nyt, kun Daws on vähintään 2kk poissa. Toivottavasti toipuu edes lähes suunnitellusti, sen verta kituvalta näytti ja tasoitusta ei ole varaa antaa muille joukkueille. Varmasti vituttaa kaveria, kun kerrankin olisi CL-pelejäkin edessä ja minuutteja luvassa.

4-2-3-1:n toimimattomuus yllätti ainakin mut pre-seasonilla ja niissä peleissä, missä sitä on ylipäätään kokeiltu. Joukkueessa on kuitenkin laadukkaita hyökkääviä kk-pelaajia mukana. Defoekin maajoukkuepelissä pääsi hattutempun makuun, kun periaatteessa oli yksinäinen kärki. Rooney kun pelaili tapansa mukaan enemmän alempana. Ei taida kuitenkaan VdV:stä ihan Rooneyksi olla, mutta voi koittaa ainakin. Balea ei saa missään nimessä laittaa pakiksi, koska silloin vastustajalla helpottuu peli huomattavasti puolustuspäässä ja toiseen suuntaan Balella on tapana tehdä aika paljon hasardeja, jos joutuu koko 90 min suurempaan puolustusvastuuseen. Ainoastaan BAE:n ollessa loukkaantuneena voidaan näin tehdä.

Kyllä siltä vaikuttaisi, että yhden kärjen suuntaan enemmän mennään ainakin Harryn suunnitelmissa.

----------Defoe----------
Bale------Vdv-----Lennon
-----Modric--Tomppa-----
BAE--King--Gallas--Corluka
----------Gomes---------

Modric aika alhaalla, mutta voi hakea palloa sieltä ja tietysti olisi enemmän hyökkäävässä roolissa Tompan enemmän varmistellessa. Vaihtoehtoisia paikkoja Lukalle vasemmalla laidalla tai kärjen takana, riippuen sen hetkisestä loukkaantumistilanteesta ja vastustajasta.

Materiaalia riittää hyvin vielä vaihdostakin kaikille paikoille ja mm. Keane voi pelata kärjen takana tarvittaessa. Pelaajia on kyllä tietyille pelipaikoille liikaa (etenkin kärkeen) ja tammikuussa tulemmekin todennäköisesti näkemään ulostuksia. Hyviä pelaajia jää penkille, mutta loukkaantumisia ja rotaatiota tulee väistämättä, kun ollaan neljässä kilpailussa mukana. Kausi on vasta alussa, viime pelien pettymykset melkein unohdettu ja mielenkiintoiset ajat edessä.
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:

F.Drebin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Maple Leafs & Spurs + Chairboys
Defoe sivussa ainakin 6vkoa

Nyt vuorostaan JD loukkasi nilkkansa maaottelussa ja luvassa on näillä näkymin ainakin kuuden viikon huili. En voi muuta sanoa kun, että onneksi Keanoa ei myyty/lainattu minnekään. Toivottavasti edellä oleva ennustukseni käy toteen ja Robbie käyttää nyt paikan hyväkseen ja alkaa iskemään kaappeja liukuhihnalta.

Ennen kauden alkua olin sitä mieltä, että kolme laadukasta kärkimiestä riittäisi ja neljäntenä kärkenä ajettaisi sisää jotain nuorta lupausta (Obika), mutta kyllä kai se on noilla ottelumäärillä se neljä kärkimiestä on välttämättömyys.

Harry vihjaili TeamTalkin jutussa, että viikonlopun WBA -pelissä saatetaan nähdä Gallasin lisäksi myös VdV:n ja Sandron debyytit...
 

Myyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Spurs
4 matsia takana valioliigasta ja CL:n lohkovaihe alkamassa, joten tehdään muutamia havaintoja.

Alkuohjelma, pl. City, oli varmasti helpoin ikinä. Nyt tuloksena on 5 pinnaa budjetoidun ~10 sijaan. Parasta peli oli juuri sitä kovinta vastaan, sen jälkeen käyrä on ollut laskeva ja huipentui eiliseen koomailuun, missä sarjanousija olisi ollut oikeutettu 3 pisteeseen.

Kaksi maajoukkuepelaajaa on telakalla ja ainut maalintekoon kykenevä pelaajamme istutetaan managerin toimesta pakiksi. Tämä 1 kärjen systeemi ei toimi vieläkään mitenkään, mutta taitaa olla ainut vaihtoehto. Se nyt edellyttäisi edes sitä, että Bale on siellä kk:llä, koska sieltä voi niitä nousujaan tehdä. Lisäksi Bentley olisi kiva saada oikealle, koska Lennon on mennyt kehityksessään 5 vuotta takapakkia. Ainoastaan ulkonäkö on samaa kuin vuosi sitten.

Uudet hankinnat pelasivat sitten koko 90 min. Gallas oli jo aiheuttamassa vieraiden maalia ja muutenkin puolusti mielestäni oudosti. Antoi pirusti tilaa hyökkääjälle ja lähinnä peruutteli, kun mielestäni olisi pitänyt mennä iholle. Ei vakuuttanut, vaikka näytti olevan lopussa aika puhki. VdV osoitti sen, että pelisilmää löytyy. Mutta muuta ei osoittanutkaan, koska tätäkin pääsi käyttämään kerran-pari matsin aikana. Muuten surffailua, kuten kaikilta muiltakin.

Jännityksellä odotan tiistain kokoonpanoa. Tästä ei voi kuin parantaa, mutta miten se suunta nyt yhtäkkiä radikaalisti muuttuisi? Vastustajien taso kovenee koko ajan. Nyt ollaan jo sen 5 pinnaa vaadittua tasoa jäljessä ja se on loppusijoituksissa jo monta sijaa.

Tähdet eilisestä pelistä:

*** -
** Cudicini
* Kaboul
 

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
En vaan ymmärrä miksi sitä hyökkääjää ei hankittu.. Spursin kaikkien aikojen kausi vuosikymmeniin ja jätetään vahvistamatta se osasto, joka on piiputtanut koko kauden alun. Nyt ykköshyökkääjäkin on telakalla ties kuinka kauan(Kuukauden huilihan oli jo varmaa aikaa sitten). Nyt ei ollut oikea aika olla pihi... Se 20 milliä ainakin olisi pitänyt laittaa johonkin hyökkääjään. Katsellaan nyt sitten tätä puurtamista ja toivotaan, että ihan kaikki ei valu hiekkaan jo ennen joulua. Tekisi mieli sanoa, että pitäkää tunkkinne, mutta katellaan, josko se Spursin oma ikoni ja supertähti Robbie Keane vielä löytäisi kohtalaisen maalivireen. Crouch tehnee sen 5-8 liigamaalia ja pavljuchenko saman verran, mutta ei se vaan riitä. Keskikenttä on laadukasta materiaalia täynnä, mutta ei sielläkään lambardmaisia maalintekijöitä ole. Kyllä tää nyt jotenkin enteilee sijoitusta siinä hieman kympin paremmalla puolella ja CL:ssä ehkä tuurilla voi lohkosta selviytyä.. Haluaisin yllättyä positiivisesti, mutta aikamoista paskaa ovat olleet Spursin esitykset Manc peliä ja Young Boys kotimatsia lukuunottamatta. Onneksi tuli hirveellä munkilla voitto Stokesta, vaikka sitäkään ei olisi Spurs ansainnut.
 

F.Drebin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Maple Leafs & Spurs + Chairboys
En vaan ymmärrä miksi sitä hyökkääjää ei hankittu.. Spursin kaikkien aikojen kausi vuosikymmeniin ja jätetään vahvistamatta se osasto, joka on piiputtanut koko kauden alun. Nyt ykköshyökkääjäkin on telakalla ties kuinka kauan(Kuukauden huilihan oli jo varmaa aikaa sitten). Nyt ei ollut oikea aika olla pihi... Se 20 milliä ainakin olisi pitänyt laittaa johonkin hyökkääjään.

http://www.teamtalk.com/tottenham-hotspur/6375987/Gambling-would-be-foolish-Levy

Siinä oikeastaan Daniel Levyn vastaus kysymykseesi.

Oma mielipide on, että ei pelaajia pidä ostaa vain ostamisen takia. Markkinoilla oli 1-2 hyökkääjää (Forlan, Fabiano), jotka oikeasti olisivat olleet tuon n 20M sijoituksen arvoisia. Mielestäni esim. Huntelaar ei olisi ratkaissut yhtään mitään, reittaan samalle tasolle Pavljuchenkon kanssa. Ja toisekseen sekä Keano että Pav olivat myynnissä koko kesän, mutta heistä ei kukaan olleet valmiita maksamaan järkevää hintaa. Jos jompikumpi näistä olisi lähtenyt niin varmasti myös Spursiin olisi joku kärki hankittu..mutta nyt mennään näillä.

Ongelma on tällä hetkellä siinä, ettei me yksinkertaisesti pystytä murtamaan niiden jengien puolustuksia, jotka miehittää koko peliksi 10 ukkoa pallon alle. Ja tätähän kaikki ns häntäpään seurat tekevät Spursia vastaan etenkin vieraillessaan WHL:lla. Spursin pelitapa on periaatteessa muuttumatonta viime kauteen nähden ja sen vuoksi myös vastustajat tietävät mitä odottaa kun pelaavat meitä vastaan. Sama koskee myös esim Lennonia ja Balea, joilta puuttuu viime kautinen "yllätysmomentti" puoleltaan. Sen vuoksi näen terveenä piirteenä, että Harry on lähtenyt ajamaan ns. vaihtoehto B:tä pelitapaan, eli 4-5-1:stä. Tämä pelitapa vain kaipaisi ns complete forwardia yksinäisen kärjen paikalle, miestä joka pystyisi pitämään palloa mutta välillä tekemään myös pysty juoksuja. Crouch on liian yksipuolinen tähän hommaan ja samoin Pav? Ehkä olisi aika koettaa Keanea piikkiin, ja tällöin voisi tarvittaessa koettaa esim. Gioa 10-paikalle, koska Keane tapaa huseerata myös hieman alempana toisin kuin esim defoe. Gio pelasi loistavat MM-kisat nimenomaan tuolla kärjen alla ja kärkiparina toimi tuolloin pienet miehet Vela tai Hernandez.

No tänään mennään Bremeniin ja Harry on kertonut että systeeminä on nimenomaan 4-5-1, joten katsotaan lähteekö se luistamaan. Nyt kun Modric on poissa näkisin mielellään aloituksen muodossa:

------Keane------
Bale--Gio--Lennon
---Thudd--VdV---
BAE-Gallas-King-Cor

Tai vaihtoehtoisesti VdV Gion paikalla (Gio vaihdosta sisään) ja Palacios VdV:n paikalla.
 

Myyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Spurs
No tänään mennään Bremeniin ja Harry on kertonut että systeeminä on nimenomaan 4-5-1, joten katsotaan lähteekö se luistamaan. Nyt kun Modric on poissa näkisin mielellään aloituksen muodossa:

------Keane------
Bale--Gio--Lennon
---Thudd--VdV---
BAE-Gallas-King-Cor

Tai vaihtoehtoisesti VdV Gion paikalla (Gio vaihdosta sisään) ja Palacios VdV:n paikalla.
En usko Harryn lähtevän noin hyökkäysvoittoisella kokoonpanolla cl vieraspeliin. Kyllä tompan kanssa on keskellä Palacios tai vaihtoehtoisesti Jenas. Palacios todennäköisesti. Umpisurkeista otteistaan huolimatta Harryn lempipelaajia. Jokerikorttina tähän voisi olla Kaboul. Joka voi tosin olla myös oikeana pakkina. Vaihtoehtoja on, yhtään hyvää tuskin.

Ainakin Gallas oli lauantain pelin loppuhetkillä täysin puhki. Saa nähdä, jaksaako vetää taas 90 minuuttia. Bale varmaan laitetaan taas pakiksi ja näin annetaan vastustajalle tasoitusta.

Jokohan se Bentley olisi pelikunnossa? Näkisin mielelläni alisuorittaneen Lennonin tilalla? Kuten Giovaninkin mielelläni näkisin taas kentällä. Kärkeen nyt on ihan yksi ja sama kenet laittaa, kaikki tasaista massaa ja urotekoja on turha odottaa.

Toivottavasti tilanne on 30 min jälkeen vähemmän kuin 3-0 ja toivotaan edes vieraspinnaa, josta on ihan ok jatkaa sarjaa.
 

Myyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Spurs
Joten kuten aavistelin avauskokoonpanon pelaajia ainakin sinne päin. Siinä lähes ainoat positiiviset asiat illasta.

Ekalla puoliajalla kaikki näytti hyvältä. Kahden maalin lisäksi oli vielä pari muuta paikkaa joukkueella, mutta niin vaan päästivät kavennuksen juuri ennen puoliaikaa. Kriittisillä hetkillä tokan puoliajan alkuun tuli myös tasoitus ja sen jälkeen kentällä oli vain yksi joukkue. Onni ja Werderin huono viimeistely toi pisteen Lontooseen. Paketti hajosi täysin ja käytännössä yhtään kunnon hyökkäystä ei tullut tokalla puoliajalla samalla kun puolustus oli pihalla. Toka peli putkeen kun tuli pinna ansaitsemattomasti. Pitää paljon taas parantaa.

Hyvää:
- Bale. Järkkäsi maalin ja pari muuta tilannetta. Varmaan ensi pelissä taas pakkina ja joukkueelle nolla maalia.
- VdV. On se taitava kaveri. Mitäköhän tulee, kun pääsee vielä paremmin sisään joukkueeseen? Ei varmaan tarvitse arvailla, kun tämän kauden tuurilla loukkaantuminen on vähintään 3kk.
- Jenas ja Crouch semihyviä omissa rooleissaan.

Huonoa:
- Lennon. Jälleen aneeminen esitys ja kaukana ollaan viime kaudesta, kuten olen jo tuhat kertaa sanonunt.
- Palacios. Oikea laita ei varmasti ole se mukavin pelipaikka hänelle, mutta ehti lyhyessä ajassa antaa tuttuja harhasyöttöjään.
- Keane. Olisiko ne vähät minuutit voinut antaa jollekin toiselle

Taas tuttu virsi, että tämä tulos olisi etukäteen ollut ihan ok, mutta näiden tapahtumien jälkeen vituttava. Saatiin kuitenkin vieraspeli pois alta ja lohkossa kaikki joukkueet tasapisteissä ja kaikki auki. Inter ei ole mikään varma voittaja, pääosin Benitezin takia, ja Twentekin laittaa hyvin kampoihin.

Werderistä Marin oli taas pirteä, kuten vikalla karsintakierroksellakin. Almeida vaikutti olevan välillä mahdoton pideltävä myös. Onneksi joukkueessa oli kuitenkin Pasanen, jota saamme muistaa erittäin suurin kiitoksin molemmista maaleista.

Jokohan viikonloppuna tulisi ehjä peli? Ei paljon olisi varaa lahjoitella taas pinnoja.
 

F.Drebin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Maple Leafs & Spurs + Chairboys
Joten kuten aavistelin avauskokoonpanon pelaajia ainakin sinne päin. Siinä lähes ainoat positiiviset asiat illasta.

Päätä pystyyn nyt :)

En nähnyt itse peliä, vain maalit, mutta käsittääkseni oli melko kaksi jakoinen ottelu. Jos jälkimmäinen puoliaika meni Bremenille, niin ymmärsin otteluraporttien perusteella, että vastaavasti ekalla puoliajalla kentällä oli myöskin vain yksi joukkue, Spurs, ja peli olisi voinut olla 3-0 tai 4-0?!

Positiivisena näen VdV:n peliesityksen, otettiin pois ennen kuin loukkaantui pahemmin. Ja sen, että 4-5-1 -systeemi alkaa aika ajoin toimimaan. Samoin yllätyin Jenaksesta, pelasi ilmeisesti hyvin, joka on oma henk.koht sylkykuppini.

Tiedättekö muuten mitään Lazion Mauro Zaratesta, jota on sitkeästi huhuiltu Spursiin jo pari kuukautta?!?
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Tiedättekö muuten mitään Lazion Mauro Zaratesta, jota on sitkeästi huhuiltu Spursiin jo pari kuukautta?!?

Huhuista vai pelaajasta? Pelaajasta lyhyesti, niin hyvä 1vs1 pelaaja, hyvä liike, melko hyvä potkutekniikka. Vähän turhan ailahtelevainen, turhaakin haahuilia ja ei todellakaan mikään kliininen viimeistelijä. Potentiaalia paljon parempaan mitä vielä lunastanut. Olisi hyvä pelaaja Tottenhamiin mutta ei kyllä omissa silmissä mikään yksinäinen/puhdas kärki, jos sellaista Tottenham hakee/kaipaa.
 

Myyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Spurs
Päätä pystyyn nyt :)

En nähnyt itse peliä, vain maalit, mutta käsittääkseni oli melko kaksi jakoinen ottelu. Jos jälkimmäinen puoliaika meni Bremenille, niin ymmärsin otteluraporttien perusteella, että vastaavasti ekalla puoliajalla kentällä oli myöskin vain yksi joukkue, Spurs, ja peli olisi voinut olla 3-0 tai 4-0?!

Positiivisena näen VdV:n peliesityksen, otettiin pois ennen kuin loukkaantui pahemmin. Ja sen, että 4-5-1 -systeemi alkaa aika ajoin toimimaan. Samoin yllätyin Jenaksesta, pelasi ilmeisesti hyvin, joka on oma henk.koht sylkykuppini.
Hyvä 43 minuuttia unohtuu helposti jälkimmäisen puoliajan esityksellä. Mutta realiteetit huomioon ottaen hyvä tulos kuitenkin, kuten jo aiemmin kirjoitin.

Ei siinä ekalla puoliajalla kuitenkaan monia maalipaikkoja ollut. Täydellistä hallintaa kyllä. Mutta kokonaisuutena maalipaikat selvästi kotijoukkueelle.

Jenas on tällä kaudella ollut valovuoden edellä esim. Palaciosta. Toivottavasti Sandro olisi jo loppukaudella saman verran edellä Jenasia.

4-5-1 toimii kyllä, mutta vaatii ehdottomasti laidalle Balen ja jos toisella laidalla olisi vanha Lennon, niin vielä paremmin. Jos vasurissa pelaa esim. Modric, niin ei toimi lähimainkaan samalla tavalla. Tämän paikka on keskellä.
 

Myyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Spurs
Liigacupin pelit ohi ennen kuin ne edes ehtivät alkaa. Ainut haittapuoli tästä on se, että nyt näille ns. varapelaajille ei tule niin paljon mahdollisuutta näyttää taitojaan tosipeleissä. Mutta se siitä. Uusia/vähemmän pelanneita pelaajia tuli nähtyä tositoimissa.

Sandro tulee olemaan hyvä vahvistus. Tänään kyllä toisinaan ihme menetyksiä ja harhasyöttöjä, mutta ekaan peliin annetaan anteeksi. Katkoi muuten hyvin tilanteita ja pääsi tekemään muutamat nousutkin. Jos vaihtoehtona on Palacios, niin ei montaa kertaa tarvitse arpoa, kumpi valitaan.

Pletikosasta ei paljon pysty sanomaan. Ei käytännössä torjuntoja, paitsi pari hassua päin tullutta vetoa. Pitkät avaukset lähtivät kyllä hyvin ja antoi ainakin Cudicinia varmemman kuvan itsestään.

Caulker ja Naughton eivät mua vakuuttaneet, varsinkaan jälkimmäinen. Mutta näille täytyy antaa aikaa, etenkin Caulkerille. On kuitenkin 91-syntynyt, joten mahdollisuuksia on vaikka mihin, lahjakas kaveri kuitenkin kyseessä.

Outoa on, ettei Hutton pelannut viime pelin esitysten perusteella. Ehkä tästä voisi päätellä, että on lauantaina avauksessa? Onkohan muilla loukkaantumishuolia vai saiko Harryn luottamuksen näin nopeasti?

Lauantaina pitäisi sitten pistepottia kasvattaa 3 pinnalla, mikään muu ei kelpaa kun tässä on jo sössitty tärkeitä sarjapinnoja ihan vääriä joukkueita vastaan.
 

F.Drebin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Maple Leafs & Spurs + Chairboys
Uusia/vähemmän pelanneita pelaajia tuli nähtyä tositoimissa.

Sandro tulee olemaan hyvä vahvistus. Tänään kyllä toisinaan ihme menetyksiä ja harhasyöttöjä, mutta ekaan peliin annetaan anteeksi. Katkoi muuten hyvin tilanteita ja pääsi tekemään muutamat nousutkin. Jos vaihtoehtona on Palacios, niin ei montaa kertaa tarvitse arpoa, kumpi valitaan.

Outoa on, ettei Hutton pelannut viime pelin esitysten perusteella. Ehkä tästä voisi päätellä, että on lauantaina avauksessa? Onkohan muilla loukkaantumishuolia vai saiko Harryn luottamuksen näin nopeasti?

Samaa mieltä Sandrosta. Vaikutti pirteältä ja sopivan ilkeältä kaverilta keskikentän pohjalle. Ja ne pallon menetykset menee varmaan osin sen piikkiin, että englannin pelitempo voi olla yllättävä brassiliigaan tottuneelle. Se kävi ilmi ainakin, että mies osaa taklata!

Bentley puolestaan oli sysipaska, joskin pelasi 2.puolikkaan "väärällä" laidalla. Toisaalta myös Lennon oli vaisu kuten mielestäni myös Keano sekä mainitsemasi Palacios. Sanoisin, että tammikuussa rahat pois Keanesta + Bentleystä ja ostetaan se Young Villasta.

Eiköhän Hutton pelaa lauantaina, sekä Corluka että Kaboul ovat vilpoisina.

Eniten jäin ihmettelemään, miksi Kranjcar ei ollut avauksessa. Pääseekö irti lauantaina vai miksi Harry ei luota enää Nikoon ollenkaan. Koska hän pelaa, jos ei silloin kun VdV ja Modric ovat poissa?
 

Myyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Spurs
Tosipelit jatkuivat ja hoh hoijaa. No onneksi tämän hetken bottom-4 joukkueista 2 on saanut Spursilta täydet pinnat. Onnea heille.

Peli oli juuri sellainen kuin odotinkin. Täytyy heti sanoa, että ekaa jaksoa en nähnyt ja kommentit koskevat pääosin tokaa puoliaikaa. Mutta väliäkös sillä, koska vieraissakin pitäisi pystyä vähän parempaan esitykseen tappiotilanteessa sarjan peräpään joukkueita vastaan.

Erittäin helppo alkuohjelma ja big 4 joukkueet kohtaamatta. Saaliina 6 pelistä 8 pinnaa. Ainut hyvä esitys on ollut kauden avauspelissä, jossa vastuskin oli kovin. Kyllä tämä pistää vituttamaan oikein huolella, koska muiden joukkueiden koomailut, kuten tänään, pitäisi käyttää hyväkseen. Näyttää vahvasti siltä, että cl peleistä pitää nyt nauttia kunnolla. Suurella varmuudella niitä ei ensi vuonna ole tulossa.

Pelissä West Hamilla oli selvästi enemmän vaarallisia maalipaikkoja. Jälleen kerran kävi niin, että tappioasemassa palloa vain siirreltiin ja kunnollisille paikoille ei päästy, kun vastustaja puolustaa asemiaan raivolla. Vastahyökkäykset olivat erittäin vaarallisia. Kaiken lisäksi puolustuslinjassa oli jokaisella paikalla kakkosvaihtoehto, joten sen toiminta ei ymmärrettävästi ollut parasta mahdollista.

Kokoonpanot nähtyäni eniten vitutti se, että Bale oli taas pakin tontilla. Joka ikisessä pelissä tähän mennessä, kun kaveri ei ole kk:llä ollut, niin hyökkäyspään tilanteen ovat olleet kortilla. Kyllä se sinne tarvittaisiin. Olkoonkin, että vasempana pakkina luutisi joku sinne sopimaton kaveri. Lopussa kun pelasi ylempänä, niin tilanteet parantuivat marginaalisesti, mutta ei sillä käytännön merkitystä ollut, kun voitosta ei enää pelattu. Loppujen lopuksi se oli ihan yksi ja sama, tuleeko 0 vai 1 pinna.

Ensi peliin: Sandro Jenasin tilalle avaukseen, Bale kk:lle, Keanea ei edes penkille. Veikkaisin näilläkin vaihdoilla jo jonkinmoista tulosta tulevan. Ja ehkä Pav voisi olla siellä kärjessä koittamassa vaihteeksi. Vaikkakin Crouch on cl-peleissä onnistunut, mutta silti.

Puolustukseen arvotaan sitten mitä sattuu, mutta hyökkäyksessä edelleen ne suurimmat ongelmat ovat.
 

F.Drebin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Maple Leafs & Spurs + Chairboys
4-5-1 toimii kyllä, mutta vaatii ehdottomasti laidalle Balen ja jos toisella laidalla olisi vanha Lennon, niin vielä paremmin. Jos vasurissa pelaa esim. Modric, niin ei toimi lähimainkaan samalla tavalla. Tämän paikka on keskellä.

http://www.teamtalk.com/tottenham-hotspur/6406202/Trio-should-consider-formation-change

Tässä olet Myyrä osunut naulan kantaan ja tämän on huomannut myös Teamtalkin analyytikko, joka tuossa tekstissä pohtii 4-5-1 -tyylin ongelmia Spursin tapauksessa.

Sanotaan, että hankala on tilanne Harryllä, kun pari kaveria pelaa niin paljon alle todellisen tasonsa tällä hetkellä (Lennon, Keane, Palacios).

Toivotaan, että tänään saataisiin taas vähän nostetta kaudelle Twenteä vastaan (ilmeisesti ainakin Gomes on palaamassa tolppien väliin)!
 

Sim0n

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Tottenham
Oli muuten aivan täydellisen erilainen turvallisuuden tunne kun Gomes oli tolppien välissä.

Harry lähti huikean hyökkäävällä kokoonpanolla otteluun ja se ainakin lopputuloksen valossa tuotti toivotun vaikutuksen. 4 maalia, joista kaksi rankkareista. Pelissä tuomittiin kolme rangaistuspotkua, joista yhden ei olisi koskaan pitänyt päästä maalialuetuomarin huulilta illanvaloon. Tai vähintään viimeisen rankkarituomion säilyessä olisi Twentelle tullut viheltää myös rankkari Crouchin käteen osuneesta pallosta hetkeä aiemmin.

Spurs saa olla tyytyväinen tulokseen, joka numeroiden perusteella on ehkä hieman mairitteleva. Assou-Ekotto ei missään vaiheessa vaikuttanut kovin terävältä puolustussuuntaan, Modric jäi ehkä vähän pelin ulkopuolelle, eikä kumpikaan kärjistä juuri osoittanut mitään ennen van der Vaartin ulosajoa, jonka jälkeen Pavlyuchenko oli kyllä hyvä.

Huddlestone oli melkoisen ailahteleva, mies teki nerokkaita katkoja muutamaan otteeseen, ja 3-1 maalin jälkeen rauhoitti Modricin ja Jenasin kanssa peliä hienosti. Bassong sekä Hutton osallistuivat hyökkäyspeliin aktiivisesti, Bale oli totutusti ylöspäin timanttinen, joskin miehen keskitykset ensimmäisellä puoliajalla kenties rankan sateen takia menivät pääosin liian pitkiksi. King nyt oli King, hyvää ilmatilan hallintaa pitkää miestä Jankoa vastaan.

VdV oli energinen, halukas, neuvokas, nerokas, sekä ylienerginen, ryntäilevä, ajattelematon ja tyhmä. Maali oli hieno, tyrityn rankkarin jälkeinen volley A-E:n hätäristä oli huikea ja inspiroi vastustajan maalivahdinkin esittämään karvoja nostattavan torjunnan, ja taklaukset tulivat pääasiallisesti myöhässä ja osuivat pallon sijasta lihaan. Jenas kymppipaikalle sitten Milanossa.

Vaihdosta lopulta kentälle tullut Lennon hävitti keskittymisensä ilmeisesti syndien ja kenkien hoonaamiseen, kun miehellä kerran kesti suunnilleen viisi minuuttia vaihtokäskystä itse kentän laidalle pääsyyn.

Tosiasiassa kun miettii seuraavaa kierrosta Milanossa, niin itse ainakin lähtisin pelaamaan hyväksi havaitulla 4-5-1:llä niin, että Iso-Tom ja Jenas tai sitten vaikka Palacios istutettaisiin keskelle kenttää ja Luka sitten siihen heidän eteensä. Nimittäin millään tällaisella 4-1-3-2:lla, mitä eilen ajoittain nähtiin ei kyllä Interiä pysäytetä. Benitez ei ole vielä ehtinyt ryssiä asioita tarpeeksi pahasti.

Viikonlopun Villa-peliin lähtisin Harrynä rohkeasti vain rotatoimaan, Kranjcarille ja Keanelle ja Corlukalle ja miksei vaikkapa Sandrolle tai Giovannille näkisin mieluusti annettavan peliminuutteja.
 
Balelta loistava esitys taas kerran.

VdV näytti hienoa esimerkkiä siitä, että ekan puoliajan läheltä piti-tilanteet käytettiin ns. näytetään heti-asenteeksi ja maaliksi. Toki otti tyhmän toisen kellertävän. Mutta silti: Spursissa ei ole tämän tason pelaajia liikaa nähty.

Huddelestone on erittäin hyvä pelaaja. Katkoo joo, mutta antaa erittäin paljon peliä edistäviä syöttöjä ja jakaa ylipäätään omille kovalla prosentilla: se on hänen parasta osaamistaan.

Jenasia ei pitäisi päästää kentälle missään pelissä. Eilenkin täysin neuvoton esitys. Hätäisiä ja vääriä ratkaisuja jopa turvallisessa johtoasemassa. Kun hänellä oli pallo tai hänen piti juosta jonnekin, mikään asia ei edistynyt, korkeintaan taaksepäin pelaaminen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös