Toronto-Ottawa -sarja

  • 8 565
  • 88

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
Ensi yönä Leafsille tarjotaan mahdollisuutta passittaa Senatorsin miehistö golfkentille, mikä tieto hieman myhäillen vastaanotetaan. Edellisestä ottelusta on tässäkin ketjussa jo todettu sen olleen Ottawan kenties heikoin esitys, mutta kyllähän kentällä oli myös toinen joukkue, joka Senatorsista heikon teki. "Tavoitteemme oli pelata puolustuksellisesti paremmin, ja sen me teimme", Quinn toteaa Toronto Star -lehdessä. "Me voimme pelata vieläkin paremmin, ja voittaaksemme tämän sarjan meidän on myös tehtävä niin. Seuraava askel on pelata parempaa kiekollista peliä."

Mats Sundinin vamman laadusta ei ole annettu julkisuuteen mitään tietoja. Yleensä toimittajille mielellään puhuva Sundin on ollut journalistien tavoittamattomissa. Sundin kuitenkin matkustaa joukkueen mukana Ottawaan, ja mahdollisesta pelaamisesta päätetään ennen ottelua, jos kohta Quinnin mukaan kapteenin pelaaminen on "epätodennäköistä". Tästä kommentista taas ei voi tietää, onko kyseessä vain Patin oma hermopeli Senatorsin suuntaan...

Toimittajien kysellessä Quinnilta, miksei Sundinin vamman laadusta voi tiedottaa, vastasi coach yksiselitteisesti: "se on hänen oma asiansa".

"Se asia ei kuulu toimittajille eikä yleisölle", Quinn muistutti. "Ja niin tämän asian tulee ollakin. Pelaajilla on paljon pelissä, ja vammoista puhumisessa on riskinsä. Siksi on viisainta olla puhumatta niistä ollenkaan." Quinnin sanoissa on oma pointtinsa - jos esimerkiksi Sundin menisi nyt möläyttämään, että kyllä tässä on kipeänä juuri tuo oikean nilkan sisäsyrjä, ei ottelu ehtisi vanheta minuuttiakaan, kun Varada olisi jo iskenyt siihen kaksi mailaa säpäleiksi.

Viime pelissä kaukaloon palannut Aki Berg sai Quinnilta kehut. "Hän teki sen, mitä häneltä odotimmekin", Pat sanoo. "Hän käytti kokoaan, vei taklaukset loppuun saakka ja heitti kiekon pois alueelta silloin, kun oli sen aika. Juuri näitä asioita me Akilta tarvitsemme. Kun hän pelaa tuolla tavalla, on hän joukkueen kannalta hyvin tehokas."

Ja lisää hyviä uutisia: Owen Nolan on jo luistellut harjoituksissa - varovasti, mutta kuitenkin. Nolan itse sanoo tähtäävänsä siihen, että hän palaa tositoimiin pleijareiden toisella kierroksella (sitä mahdollisuutta, ettei Torontolle toista kierrosta tule, Nolan ei tule edes ajatelleeksi, mikä oikein onkin). Miehen kuntoutuminen etenee ennakoitua nopeammin, mutta matkaa pelikuntoon vielä on - ehkä enemmän kuin Nolan edes haluaa itselleen tunnustaa.

Tässä vaiheessa en ryhdy vielä spekuloimaan pleijareiden toisen kierroksen ottelupareilla, sillä en halua manata Torontolle tappioita kahdessa seuraavassa ottelussa. Kuiskaan kuitenkin hiljaa, etteivät kostonhimoiset kiekkojumalat tätä kuolevaisen röyhkeää puhetta kuule: toivottavasti Tampa Bay ja Boston menevät jatkoon, sillä toisen kierroksen vastustajaksi Leafsille sopii Tampa oikein hyvin. Konferenssifinaalissa Torontoa vastaan asettuu sitten joko Bostonin väsyttämä Philadelphia tai Philadelphian väsyttämä Boston... Sir Elwoodin hiljaisia värejä vapaasti siteeraten suuntaan kiekkojumalille seuraavan rukouksen: anna Gary Robertsin rankaista Ottawaa tänä yönä!
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Ei se Ottawan varovainen, jopa kyttäävä peli viidennessä ottelussa ollut mitenkään Toronton ansiota. Ihan itse ne sen tekivät. Uskoisin syyn olleen osittain fyysinen, sillä kun Ottawa on yrittänyt luistella ja taklata Totontolta jalkoja alta, herkkyys maalitekotilanteissa on kärsinyt. Belfour on ollut hyvä, mutta jos suoraan sanotaan, aika helppoja on ollut torjunnatkin. Tämän vuoksi Ottawassa kenties tuumittiin, että ripaus rauhallisuutta koohottamisen sijaan voisi helpottaa maalintekoa. Rauhallisuudesta tulikin seisomista ja seisovilta jaloilta on paha pistää kiekkoa Toronton sumpun läpi maaliin.

Yksi pääongelma Ottawalla on ollut koko kauden ja se on hyvä kiekollinen pakki. Tai pikemminkin sen puuttuminen. Mua jopa nauratti kirjoitukset siitä, että esimerkiksi Charasta tai Reddenistä olisi tähän hommaan. Jostain syystä Ottawa vahvisti joukkueen hyökkäystä ennen siirtoajan umpeutumista, mutta ei pakistoa. Chara on playoffeissa erittäin tarpeellinen omalla maalilla ja hoitaa kyllä ruutunsa. Mutta Reddenistä ei ole kiekollisesti pakiksi yläkerrassa ja yv:llä, joten tähän Ottawa tulee kaatumaan. Ei tosin vielä kuudennessa ottelussa, uskoisin. Vasta seitsemäs tuo loman.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Eipä sitten vielä katkennut tämä sarja

Ottawa otti toisella jatkoajalla Mike Fisherin (2-1) ja Zdeno Charan (1-1) maaleilla pakkovoiton ja näin ollen Torontossa pelataan ratkaiseva 7.peli. Senator otti taas ohjat kunnolla käsiinsä ja laukoi normaalilla peliajalla jälleen reilusti yli 30 kertaa (tarkka luku 36) kun Toronto jäi taas alle 20 (tarkka luku 19) mutta jälleen kerran Toronton selkeästi paras pelaaja Ed Belfour piti joukkueensa pelissä vaikka kenttäpelissä Maple Leafs on ollut selvissä vaikeuksissa.

5.peli oli koko tämän sarjan paskinta kiekkoa ja kuin kohtalon ivaa niin siinä ääri passiivisesti esiintynyt Toronto nappasi puhtaan 2-0 voiton. Onneksi Sens kuitenkin ryhdistäytyi tuon esityksen jälkeen ja sai pakotettua ratkaisun 7.peliin.

Luvassa huikea viimeinen peli, jonka aktiivisenpi, nopeanpi ja taitavanpi Senators tulee viemään.
 

Black Adder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, The Original Six
Satuin herään sopivasti yöllä "liian aikaisin" ennen aamutreenejä ja päätin katsoa Canalilta vieläkö ehtisin nähdä pelin loppuhuipennuksen. "Mjaa... Gordie Howe dokkari menossa... Katoppa katoppa, jatkoerä!". Olisi ollut kyllä ainakin jatkoerän perusteella vääryys, no maali on aina maali, jos Toronto olisi voittanut. Veteraanit oli aivan helisemässä Ottawan nuorien polkukoneiden kyydissä. Niin, ja maalihan syntyi sitten suuren suomalaisen, Aki-Petteri Bergin henk.koht. kämmistä. Taitaa penkki taas kutsua tätä turkulaisuuden ilmentymää.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Todella ansaittu voitto Ottawalle. Taas meinasi ottelu ratketa Toronton säkämaaliin, mutta onneksi Ottawa onnistui kääntämään pelin.
 

mikkoz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho
Game 7 - Ottawa @ Toronto

Poikkeuksellisesti ameriikan kielinen otsake. Mutta noin nopeasti kirjailtuna, ensi yönä pelattavassa matsissa ei kenenkään yllätykseksenä nähdä Mats "Yhtäkkiä" Sundinia kentällä.
Mats oli eilen vetänyt höntykkä-luistelua puolisen tuntia ja sen verran vaikean näköistä meno oli että Quinn tuskin peluuttaa puolikuntoista ruotsalaista tänä yönä.

Myös arvuutella saadaan saako Aki Berg, joka muuten on aika monen mielestä riskialtis omassa päässä, peliaikaa. Vai palaako Calle Johansson, joka Linkun puheiden perusteella sanoi itse ettei jaksa pelata, boksiin.

Nolan lienee myös loukkaantuneena?

Edellä mainitut pikku sivuseikathan ei meitä Leafs -fanejä kauheasti hötkäytä suuntaan tai toiseen. Kuitenkin kotonaan Toronto on ollut hyvä.

Muutenkin Ottawasta tulisi paljon mielenkiintoisampia vahvistuksia MM-kisoihin, olis kisastudion Laurakin tyytyväinen.
 

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
Re: Game 7 - Ottawa @ Toronto

Viestin lähetti mikkoz
Mats oli eilen vetänyt höntykkä-luistelua puolisen tuntia ja sen verran vaikean näköistä meno oli että Quinn tuskin peluuttaa puolikuntoista ruotsalaista tänä yönä.
- - -
Nolan lienee myös loukkaantuneena?

Torontosta kantautuvien tietojen mukaan Sundin haluaisi kyllä itse pelata, mutta lopullisen päätöksen tekemiseen osallistuvat myös joukkueen lääkärit ja Pat Quinn. Sinänsähän yksijalkainenkin Sundin olisi Ottawalle suurempi pelote kuin kaksijalkainen Renberg...

Julkisuuteen on tihkunut myös tietoa Nolanin tilanteesta. Nyt näyttää siltä, ettei Owenin polvea tarvitse leikata, ja lääkäreiden mielestä mies olisi pelikuntoinen kahden-kolmen viikon kuluttua - siis toisen pleijarikierroksen lopulla tai konferenssifinaalin alkumetreillä. Tässäpä yksi lisäkiihoke Leafsin veteraaneille ensi yön peliin: täytyyhän Oweninkin päästä vielä tällä kaudella pelaamaan!

EDIT
Lisätään huvin vuoksi pieni NHL-tilastotrivia: Leafsin historia pleijarikierrosten 7. ottelun suhteen on positiivisesti 11-9 (Quinnin aikana 4-4). Senators ei ole koskaan voittanut 7. ottelua, joukkueen tähänastinen saldo näistä trillereistä on 0-3...
 
Viimeksi muokattu:

acidjam

Jäsen
Suosikkijoukkue
AC Milan
Jaa-ah... 3-0 ensimmäisen erän jälkeen. Tähän loppuu mun huumori. Nukkumaan. Lalimelta kaksi _järkyttävää_ hörppyä Niewendykin lepakkorannareihin. En jaksa uskoa, että Eddielle neljää saadaan sisään. Se oli sitten siinä....

Toivottavasti vielä aamulla saa lukea tekstiltä ottawan vieneen, mutta enpä jaksa uskoa.
 

Parker27

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Toronto, Toronto, Toronto!!

Aivan loistava ensimmäinen erä Torontolta. Ja pakko tähän todeta että Tie Domi on pelimies. Erittäin hyvin on mies pelannut koko ottelusarjassa. Jälleen kerran loistava passi Chad Kilgerin avausmaaliin. Sen jälkeen iski Joe Nieuwendyk show. Kaksi todella heppoista laukausta jotka Lalime imutti sisään melko helposti. Tästä on hyvä jatkaa toiseen erään joka on juuri alkamassa.

Toronto voittakaa se Senators. Veikkaan lopputulosta 5-1 Torontolle ja se jatkaa menoaan toiselle kierrokselle.
 

Hordi24

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers
Kaiken kaikkiaan loistava ottelusarja, kahden Kanadalaiseen joukkueen välillä. Ja vielä se ketä toivoin niin meni jatkoon, Domi todellakin on näyttänyt aivan uusia kykyjä näissä playoffseissa.

Ei voi muuten Leafsin faneja ainakaan kannustuksen puutteesta moittia, Eddielläkin oli varmaan ihan mukava kuunnella kun koko ajan kuuluu katsomosta Eddie! Eddie! Eddie.
 

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Rod Weery
Re: Toronto, Toronto, Toronto!!

Viestin lähetti Parker27
Veikkaan lopputulosta 5-1 Torontolle ja se jatkaa menoaan toiselle kierrokselle.

Lähelle meni veikkaus. Eddiehän tuo kantoi Toronton yksinään toiselle kierrokselle - vai olisiko Lalime oma-aloitteisesti antanut joukkueensa matkaliput torontolaisille? No, yhtä kaikki.
 

bambamcam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Boston Bruins
Jaahas, se on uuden maalivahdin hankkiminen edessä Ottawalla. Lalime oli suorastaan järkyttävä. En usko kenenkään kannattajan haluavan lähteä ensi kerralla Lalimen kanssa pudotuspeleihin. Toronto pelasi lähes koko ottelusarjan ajan puolustusvoittoisammin ja kyttäsi tilaisuuttansa. Niitähän riitti ja Toronto kiitti. Jatkossa vastaan tulee Flyers ja heitä vastaan ei voi antaa yhtä paljon avoimia maalintekopaikkoja. Flyersin hyökkääjillä ei pää ja kädet tärise Sensin tavoin.

Eddie oli todella liekeissä tässä ottelusarjassa ja vei Toronton lähes yksinään jatkoon. Jatkossa lupa odottaa hyvää perinteistä kiekkoa Toronton ja Philadelphian ottaessa yhteen. Toivottavasti Canal on hereillä ja näyttää näitä pelejä.
 

Waky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Viestin lähetti bambamcam
Jaahas, se on uuden maalivahdin hankkiminen edessä Ottawalla. Lalime oli suorastaan järkyttävä. En usko kenenkään kannattajan haluavan lähteä ensi kerralla Lalimen kanssa pudotuspeleihin.

Tämän on nähnyt jo niin kauan kuin Lalime on siellä maalilla häärinyt. En tajua, miksi mieheen ollaan näinkin kauan luotettu.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Toisella on maalivahti ja toisella ei

Kiitos Lalimen se tämän sarjan pelillisesti parenpi joukkue lähti sitten heti kesälomille. No ei tuo Torontokaan huono ole ja sillä on suorastaan huikeassa vedossa oleva Eddie the Eagle maalillaan niin vaikea voitettava se tulee olemaan myös jatkossa, tosin Sundinin ja Nolanin paluu olisi toivottavaa.

Ottawalla on siis kesällä edessään maalivahdin hankinta. Lalimen voi toimittaa niin pitkälle kuin pippuri kasvaa, ei kertakaikkiaan mitään käyttöä missään, ei edes juomapullojen täyttäjänä.

Tämä oli hyvä ja mielenkiintoinen sarja loppuun asti. Ja on se Joe Nieuwendyk vaan melkoinen voittajatyyppi, nytkin 7.pelissä 2 maalia, vaikkakin sitten Lalimen avustuksella.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös