Toronto-Ottawa -sarja

  • 8 566
  • 88

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
Ensi yönä se sitten alkaa, Battle of Ontario.

Senatorsin puolesta keskeisiksi nimiksi ovat Ontarion lehdistössä nousseet Bonk, Hossa ja Havlat, joiden onnistumisia Ottawan fanit nyt odottavat kuin HIFK:n fanit Karalahtea pronssimatsiin. Ehkä lopputuloskin on sama, sillä tähän asti tuo kolmikko on takavuosien pleijarisarjoissa Leafsia vastaan tehnyt 43 ottelussa yhteensä kuusi maalia ja 17 tehopistettä. The Toronto Star -lehti kysyikin Hossalta, koska tämä on viimeksi tehnyt maalin Ed Belfourin taakse. Hossaa itseäänkin nauratti hänen vastatessaan, että "ehkä se tapahtui Eddien vielä pelatessa Dallasissa". Tämän kauden runkosarjan kuudessa ottelussa Leafsia vastaan Hossa sai tililleen yhden syöttöpisteen. Bonkin tehot olivat 1+1, ja Havlatin jo hyvät 3+3 eli keskimäärin piste per peli.

Menneinä kausina Leafs on pleijareissa heivannut Ottawan syrjään kuin märän rätin. Joukkueet ovat kuitenkin osin muuttuneet: Ottawan potentiaalisissa aloituskokoonpanon miehissä on yhdeksän kaveria, jotka eivät ole koskaan pelanneet Leafsia vastaan pleijareissa, ja Torontolla vastaavasti Ottawan ensi kertaa playoffseissa kohtaavia pelaajia on 11. Tuo on kuitenkin samantekevää, sillä tiedämmehän me jo kaikki Leafsin tulevan viemään tämän ottelusarjan voitoin 4-2.
 

acidjam

Jäsen
Suosikkijoukkue
AC Milan
Kuolaimeen tulee Sensille 4-2... Leafs ajelee, ärsyttää ja hanskaa Sensin ihan pystyyn. Sensin taito ei riitä Leafsin kovuutta vastaan. Sniif. Märän rätin kuten toissakaudella 7. ottelussa?
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Pientä puolueellisuutta havaittavissa ketjun aloittajalta.
Mikäpäs siinä jos tähän ketjuun ei kaivata Ottawa-faneja.
Vai sittenkin provoilua vaan...?
 

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
Viestin lähetti stiflat
Pientä puolueellisuutta havaittavissa ketjun aloittajalta.
Mikäpäs siinä jos tähän ketjuun ei kaivata Ottawa-faneja.
Vai sittenkin provoilua vaan...?

Päinvastoin, tähän ketjuun nimenomaan kaivataan myös Ottawa-faneja! Sivullekirjoittaneen olisi kuitenkin aika kornia edes yrittää niin sanottua kylmää objektiivisuutta (vihje: katsokaa nimimerkkiä) asian suhteen. Tästäkin syystä olisi enemmän kuin suotavaa, että myös Senatorsin kannattajat avaisivat tekstillisen arkkunsa ja antaisivat palaa aina pikkunäppärää provoilua myöten - sellainen pitää mielen vireänä ja huumorin hengissä.
 

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
Toronto-Ottawa -sarja on vaatinut jo ennen ensimmäistä otteluaan ensimmäisen uhrinsa. Ottawalaisen CHUM-radioaseman juontaja Don "Dandyman" Romani hyllytettiin toistaiseksi hänen erehdyttyään laskemaan mautonta leikkiä Leafsin Domin kotioloista. Juontaja kertoi "humoristisesti" Domin hakkaavan vaimoaan, ja että Domin käsitys aerobicista on todennäköisesti vaimon viskominen ympäri kämppää kerran viikossa.

Radioaseman omistaja pyysi anteeksi Romanin kommentteja, ja myös Romani itse nöyrtyi selittelemään puheitaan "mauttomiksi ja huonoksi yritykseksi huumoriin". Lisäksi Romani lupasi lahjoittaa rahaa pahoinpideltyjen naisten turvakodeille. Leafsin GM John Ferguson Jr. kommentoi Romanin puheita sanoen niiden "kertovan enemmän lausujastaan kuin Domista". Domi itse ei lähtenyt kommentoimaan Romanin horinoita sen enempää, mutta hänen managerinsa vihjailee - kuten managerin toki tulee vihjaillakin - mahdollisilla oikeustoimilla. Tämän lisäksi Romani on saanut niskaansa myös naisjärjestöt, jotka eivät näe mitään hauskaa huumorissa, joka pohjaa ajatukseen naisten pahoinpitelemisestä koomisena asiana.

Romanin kommentit olivat mauttomia, mutta koomisia niistä tekee kyllä se, että Domi on kaukalon ulkopuolella tunnettu muun muassa väkivallan vastaisesta hyväntekeväisyystyöstään. Lisäksi vaimo lienee Domin lähipiiristä se ihminen, joka Tielle osaa lakia lukea - juuri vaimon vaatimuksestahan Domi suostui runkosarjassa jopa kokeilemaan visiiriä yhden ottelun ajan. Ja vaikka ottelusarja Senatorsin kanssa tullee olemaan kuuma, on nimenomaan Domi kieltäytynyt käyttämästä tästä nimitystä "sota". Haastattelussaan Domi korosti, että Leafsin ja Senatorsin kohdatessa kyseessä on peli - fyysinen ja kuuma, kyllä, mutta sotaa käydään esimerkiksi Irakissa, ja jääkiekko-ottelun nimittäminen sodaksi on Domin mukaan "oikeissa sodissa taistelevien ja kärsivien ihmisten halventamista".

Domi ei ole tässä aivan väärässä.
 

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
Leafs sai kuonoon 2-4, mutta kuten tapana on sanoa - tästä se sarja vasta alkaa. Toronton esityksessä oli paljon parantamisen varaa, mutta Leafs-miehenä on helppo luottaa siihen, että vaikka vanhojen herrojen koneet käynnistyvät hieman hitaammin, ne käynnistyttyään myös toimivat luotettavasti.

Ottawan maaleista kolme tuli ylivoimalla, joten selväksi tuli ainakin se, ettei Senatorsia vastaan auta ehdoin tahdoin hakeutua jäähyaitoon. Lauantaina ACC:n jäälle luistelee kuitenkin astetta äkäisempi Leafs, joten... onnittelut Senatorsin kannattajille sarjan heille varatuista kahdesta otteluvoitosta ensimmäisestä, tästä tämä Battle of Ontario vasta alkaa!
 

Monte-Cristo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Sens, sympatiat Kerholle
Raaahahahahaaa!!

Tässä sellainen alku sarjalle, jota odotin! Sens käytännöllisesti katsoen TAPPOI Laffsit näiden kotiareenalla! Laukaukset Ottawaan 30-17! Eddie the Beagle oli tavallinen kuolevainen ja Hossa pääsi kaunistelemaan Belfour-tilastojaan nousten juuri sellaiseksi go to -mieheksi, mitä häneltä on odotettukin. Sopii jatkaa samaan malliin! Slamin etusivun kuva jäässä sätkivästä Beaglesta ja yli lentävästä Hossasta kertoo kaiken olennaisen. Tässä eivät Eddie nyt miljardit dollarit auta! Ja Havlattu ei edes vielä tehnyt maaleja - ratkaisijoita riittää. Smolinski tuntuu olevan erityisen latautunut, ensin kommentit ja nyt myös tehot osoittavat sen. Puolustus oli tiivis, missäs se Leafsin "kovuus" nyt oli, kun "pehmeän" Sensin maalille ei niin vain käveltykään? Henkinen kantti näyttää olevan täysin kohdallaan: voitto tuli tappioasemasta käsin taistellen. Kaikin puolin vakuuttavaa, niin pirun vakuuttavaa.

Joudut, Maple Leaf, valitettavasti pitämään allekirjoituksesi ennallaan, ja pahoin pelkään, että ainoa muutos, jonka joudut tekemään siihen, on sen poisto seuraavan kolmen pelin jälkeen... Sweep, täältä tullaan!
[/uho-provo]
 

Richter_35

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Phoenix Suns, Arsenal
Go Leafs Go! Ai, sori, jäi Garden vaihde päälle. No kummiskin, harmi, että leafs hävisi ja näyttää jopa siltä, että ottawa vei oikein kunnolla. No, onhan Ottawa nuorempi, samalla jo paremmin menestynyt niin ei tämä mikään suuri ihme ole. Hyvä että Leetchie sai edes yhden pisteen sieltä. Varmaan mannaa pelata eka pleijari matsi 7 vuoteen.

Go Leafs GO!
 

hannes_ko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fly Emirates
Olen jo monta kertaa tunnustautunut huonoksi faniksi. Erityisesti se korostuu Battle of Ontarion aikoihin, sillä toivon hartaasti Ottawalle Stanley Cupia. Samoin tietenkin Torontolle.

Toiveeni on, että sarja on siisti ja jatkoon mennyt joukkue säilyy terveenä ja pelaa huippujääkiekkoa kesäkuuhun asti. Ero on tietenkin se, että Toronton mahdollinen kannu tyydyttäisi fanin halut, Ottawan voitto olisi hyväksi ihmiselle ja kiekon ystävälle. (Koko sarjan suosikkipelaajani on Mike Fisher, Hossan, Bonkin ja Havlatin peliä on aina yhtä hieno katsoa.)

Kun on pääsiäisen korvessa, niin on vähän huonomman informaatiovirran varrella, mutta raporttien mukaan pakkipari Kaberle- Johansson oli heikko. Mikäs ihme se nyt on, Johansson on vasta kaivettu naftaliinista, ja Kaberlella ei peliesitysten perusteella ptäisi olla asiaa pelaavaan kokoonpanoon. Mies oli vielä maaliskuussa 2003 suosikkpelaajiani, mutta sitten on tapahtunut jotain. Frantisek Kaberle pelasi Atlantassa uransa parhaan kauden, onko perheessä vallalla julma henkinen kisa? Vain yksi voi onnistua?

No, seuraavan pelin jälkeen sarja on erittäin todennäköisesti 1-1. Silloin tilanne on juuri se mitä osaisi ennakkoon odottaa, ja neljän pelin jälkeen sarja on melko varmasti tasan.

Ja sitten sarja alkaa!

Kassotaan ny, josko Ken Klee saataisiin kehiin. Saataisiin rightin pakki!
 

bambamcam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Boston Bruins
Katsottava peli. Sundin oli tämän pelin Toronton ruumillistuma. Löysää ja uneliasta peliä. Joutui pelaamaan Charaa vastaan ja oli aivan täysin pimennossa. Kokeneiden jyrien taso kuitenkin nousee ja vauhti paranee. Tuomarityöskentely oli myös ok. Siellä sentään vihellettiin kiekottoman estämistä ja koukkaaminen oli myös jäähyn arvoista puuhaa. Mieletön ero verrattuna kotoisaan SadoMaso-Liigaamme, jossa joutuu pelaamaan joku "halinallestepanek" selässä jatkuvasti.

Calle Johansson oli mielestäni aivan turha hankinta ja näyttää myös osoittautuvan sellaiseksi. Emämunia emämunien jälkeen. Myös Leetchin saama peliaika alivoimalla oli yllätys. Ei kannata. Kunnon "sota" päälle ja nautittava ottelusarja on edessä.
 

hannes_ko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fly Emirates
Viestin lähetti bambamcam

Calle Johansson oli mielestäni aivan turha hankinta ja näyttää myös osoittautuvan sellaiseksi. Emämunia emämunien jälkeen. Myös Leetchin saama peliaika alivoimalla oli yllätys.

"Toronton runkosarjan alivoima oli tällä materiaalilla vitsi. Se oli alle NHL:n keskitason, mutta samat prosentit on myös Ottawalla. Kuitenkin kun Leafs ei ole mikään enkelikuoro, olisi alivoima saatava toimimaan. Ottawan hirmuinen viisikko on eliminoitava keinolla millä hyvänsä. Valitettavasti homma saattaa kaatua Leetchin harteille. McCabe on nimittäin yliarvostettu maalineduspelaaja, eikä pakisto muutenkaan sovellu alivoiman melskeisiin. McCabe ja Bryan Marchment eivät saa omia miehiään kiinni ja kääntyvät kuin valtamerilaivat, Johansson on juuri palannut eläkkeeltä ja Ken Klee sairastuvasta."

Noin kirjoitti Jatkoajan pudotuspeliennakossa joku täyspäiväinen idiootti. Oliko peräti oikeassa...

Pudotuspelit 2003:

Toronto laukoo noin 15 kertaa/peli.

Toronto antaa vastustajalle 30 laukausta/peli.

Toronton nuoret pakit (McCabe, Kaberle) hakoteillä.

Toronton pakiston veteraanit ja hankinnat (Svehla, Housley, Wesley) onnettomia ta rikki.

Voi voi kun tutun kuuloista...
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Ketäs pakkeja Toronto lepuutteli? Johanssonin vois ainakin heittää vilttiin ja kaivaa pelimiehiä tilalle. Eihän tuollaista kaatuilua ja kiekonmenetyksiä voi suvaita tällä tasolla.
 

hannes_ko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fly Emirates
Viestin lähetti Henkka
Ketäs pakkeja Toronto lepuutteli? Johanssonin vois ainakin heittää vilttiin ja kaivaa pelimiehiä tilalle. Eihän tuollaista kaatuilua ja kiekonmenetyksiä voi suvaita tällä tasolla.

Klee tunkee kokoonpanoon kunhan tervehtyy. Sitten on tarjolla Pilar ja Berehowsky. Kleehän on aivan ehdoton mies, Toronton kauden varmin pakki ja rightin mies. Pilar pystyy reilun kymmenen minuutin suoritukseen tyydyttävällä tasolla, mutta ei hän pakiston kokonaisuutta suuntaan tai toiseen heiluta. Berehowsky on puhdas hyökkäävä pakki, hätävara.

Farmin pakisto on muuten tulevaisuutta ajatellen ihan mukava: Hedin, Colaiacovo, Jay Harrison, Brendan Bell, Regan Kelly, Marc Moro ja Chris Chartier. AHL:n runkosarja loppuu kohta ja pojat pääsevät haistelemaan isojen pelien tunnelmaa.
 

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
Viestin lähetti Monte-Cristo
Joudut, Maple Leaf, valitettavasti pitämään allekirjoituksesi ennallaan, ja pahoin pelkään, että ainoa muutos, jonka joudut tekemään siihen, on sen poisto seuraavan kolmen pelin jälkeen...

Ei nyt sentään. Leafs tulee viemään sarjan voitoin 4-2, joten samapa tuo, missä vaiheessa sarjaa Senators nuo kaksi voittoaan ottaa... Ja kukapa muistaa enää sitäkään, että kaksi vuotta sitten vastaavan ottelusarjan avauspelin Torontossa voitti Ottawa nöyryyttävästi maalein 5-0, mutta jatkoon näistä kahdesta ei edennyt ainakaan Senators.

Toronton pelaajat eivät luonnollisestikaan olleet esitykseensä tyytyväisiä. Sundinin mukaan syötöt menivät liian usein seisoville miehille. Se ei tietenkään ole kovin viisas pelitapa koskaan, saatikka Ottawan kaltaista vauhtikonetta vastaan. Toronto Star -lehden toimittaja huomautti myös, että olikohan Leafsin pelaajilta kovin viisasta aloittaa ottelusarja erästä NHL:n parasta ylivoimajoukkuetta vastaan marssimalla suoraan jäähyaitoon...

"Me olimme jäähyaitiossa koko illan", Bryan McCabe sanoo. "On mahdotonta pelata hyökkäävästi, kun aika menee jäähyjen tappamiseen - mutta tämä asia on korjattavissa."

Suurimmat haukut Toronton mediassa saavat puolustajat Calle Johansson, Aki Berg ja Tomas Kaberle, joita ilkeimmässä artikkelissa kuvaillaan jopa Leafsin "The Three Stoogesiksi". Päävalmentaja Pat Quinn ei myöskään anna kolmikolle kehuja: "Odotin heidän olevan parempia". Kaikkiaan Quinnin mukaan Leafsin esityksen vaisuudessa ei ollut kysymys yrittämisen puutteesta, vaan paremminkin "yrittämisestä ilman ajatusta".

Tuo asia korjaantunee jo lauantai-illaksi...
 

Monte-Cristo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Sens, sympatiat Kerholle
Tänään tulee tiukempaa. Leafs välttää jäähyt ja pääsee pelaamaan, mutta Sensin puolustus pitää. Lalime päästää kaksi, joista toinen on hörppy, mutta tämä ei estä Ottawaa ottamasta voittoa luvuin 2-3. Maalintekijät Havlat, Chara ja Taneli Alahretsoni. Homma hoidetaan lopullisesti kotiin kotona Kanatassa. Paikallisen nakkikattilan voittoon enää 15 peliä...
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
En kyllä mitenkään usko että Toronto jatkoon menisi ja se johtuu jo pelkästään siitä että Toronton maalissa on Belfourin kaltainen hooveri. Runkosarjassa parhaat naurut sai katsoessaan Belfourin mokia ja niitähän tuli vähintään viikottain ja useammin muutama pelissäkin. Eli jos vielä ei ensimmäisessä pelissä tullut, niin nyt tässä tai seuraavassa viimeistään niitä on luvassa.
 

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
Viestin lähetti eagle
En kyllä mitenkään usko että Toronto jatkoon menisi ja se johtuu jo pelkästään siitä että Toronton maalissa on Belfourin kaltainen hooveri.

Eagle, ironia on vaarallinen laji, sillä joku voi luulla, että olet tosissasi...

Tällaisille ihmisille ihan vain vertailtavaksi Belfourin ja Lalimen tilastot tämän kauden runkosarjasta, suluissa sijoitus kyseisessä tilastossa NHL:ssä (päästettyjen maalien suhteen sijoitusta laskee se, että tilastoon on laskettu mukaan myös ns. "yhden ottelun ihmeet"):

Torjuntaprosentti: Belfour 0.918 (13.), Lalime 0.905 (39.)
Päästetyt maalit, ka.: Belfour 2,13 (40.), Lalime 2,29 (49.)
Voitot: Belfour 34/59 (3.), Lalime 25/57 (13.)
Nollapelit: Belfour 10 (2.), Lalime 5 (9.)
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Niin kun kyse ei olekkaan siitä etteikö Eddie olisi parhaimmillaan hyvä, jopa loistava maalivahti. Mutta ero sen hyvän ja huonon päivän kohdalla on turhan suuri. Varsinkin kun huonoja päiviäkin sattuu aika usein verrattuna vaikkapa Martin Brodeuriin. Enkä nostanut Lalimea Eddien yläpuolelle. Toronto tulee kuitenkin tässä sarjassa olemaan enemmän tai vähemmän ottavana osapuolena, siksi sen pelin tulisi nojata maalivahtiin. Eddie on silmissäni Cechmanekin kanadalainen kaksoisveli. Sellainen maalivahti joka ei joukkuetta kannattele silloin kun pitäisi, ainakaan niin usein kun pitäisi. Jo ns. Primetimessään Chicagossa muistuu kuinka Eddie sukelsi ja syvään Stanley Cup finaaleissa.
 

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
Viestin lähetti eagle
Jo ns. Primetimessään Chicagossa muistuu kuinka Eddie sukelsi ja syvään Stanley Cup finaaleissa.

Et kuitenkaan muistuta siitä, että Dallasin voittaessa Stanley Cupin Belfour pelasi pleijareissa kolme nollapeliä ja päästi keskimäärin 1,67 maalia per matsi...?
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Viestin lähetti Maple Leaf
Et kuitenkaan muistuta siitä, että Dallasin voittaessa Stanley Cupin Belfour pelasi pleijareissa kolme nollapeliä ja päästi keskimäärin 1,67 maalia per matsi...?

Ns. Chris Osgood voitto. Poikkeus joka vahvistaa säännön, seura niin hyvä että huonokin maalivahti näyttää hyvältä.
 

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
Viestin lähetti eagle
Ns. Chris Osgood voitto. Poikkeus joka vahvistaa säännön, seura niin hyvä että huonokin maalivahti näyttää hyvältä.

Olet selvästikin tehnyt päätöksesi Belfourin surkeudesta ja tähän päätökseen on mahdotonta vaikuttaa, joten en tästä asiasta enempää väittele. Argumentit puolesta ja vastaan ovat annetut. Jännitetään kuitenkin yhdessä, kaatuuko Leafs ennustuksesi mukaisesti Eddien huonouteen...!
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Viestin lähetti Maple Leaf
Olet selvästikin tehnyt päätöksesi Belfourin surkeudesta ja tähän päätökseen on mahdotonta vaikuttaa, joten en tästä asiasta enempää väittele. Argumentit puolesta ja vastaan ovat annetut. Jännitetään kuitenkin yhdessä, kaatuuko Leafs ennustuksesi mukaisesti Eddien huonouteen...!

Jepjep, sen verran korjaan kuitenkin että ei se nyt yksin Eddien vika ole, jos ja kun Toronto tippuu, mutta tämä on yksi merkittävä tekijä. Merkittävin. Onnea Torontolle kuitenkin, sitä tulette tarvitsemaan.
 

jykke

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Torjuntaprosentti: Belfour 0.918 (13.), Lalime 0.905 (39.)
Päästetyt maalit, ka.: Belfour 2,13 (40.), Lalime 2,29 (49.)
Voitot: Belfour 34/59 (3.), Lalime 25/57 (13.)
Nollapelit: Belfour 10 (2.), Lalime 5 (9.) [/B]

Itse jopa toivoisin että Ottawassa pleijarikaste annettaisiin Prusekille, mieshän pelasi vallan mainiosti pitkin kautta. Eli toisin sanoen oli koko kauden parempi kuin Lalime.

Itse sarjasta, Smolinskia myötäillein, ensi yön jälkeen voitot Ottawalle 0-2. Ja ehkä seuraavalla Toronton reissulla sarja onkin katkolla, näin toivotaan.
 

KPL

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Q
Aivan loistavaa hokia, voittaa minkä tahansa sm-liiga ottelun 6-0. Tuomarit antaa pelata todella kovaa, mutta silti miltei jokainen koukku tai kamppi vihelletään. Saa nähdä jaksavatko joukkueet pitää saman intensiteetin koko pelin ajan, saati sitten koko sarjan ajan. Belfour hyvässä vireessä ja pelasti pari pahaa paikkaakin ekassa erässä.
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
Olin juuri itse sanomassa samaa asiaa, eli tämä nyt on sitä playoff hokia jota Jutilakin usein kuuluttaa. Tuskin nyt koko sarjaa mennään samalla intensiteetillä, jos sarjasta tulee pitkä niin joukkue joka jatkaa tulee varmasti olemaan aika hajalla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös