Toronto Maple Leafs 2013–2014

  • 162 178
  • 474

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Hyvä ratkaisu ja uskon että Nonis on oikea mies nostamaan Toronto Maple Leafsin taas pudotuspelien vakionimeksi. Hommia kuitenkin riittää kun Kessel ja Phaneuf aloittavat viimeiset vuotensa nykyisistä sopimuksistaan. Etenkään Phil Kesseliä ei organisaatiolla ole vara menettää ja hinta tulee olemaan sen mukainen, veikkaan hieman yli $8M palkkaa ja pituudeksi maksimia eli 8 vuotta.

Joukkue alkaa olla kilpailukykyinen, hyviä nuoria on nousemassa parrasvaloihin ja myös omistajapuolella on alkanut tapahtumaan. Leafs on menossa kovaa vauhtia eteenpäin joka rintamalla.
 

depre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs, FC Barcelona, Helsingin Joker
Torontossa on tapahtuu. Itse en näe tuota Nonisin saamaa jatkosopimusta millään tavalla ongelmallisena. Mies on kokenut ja pitkän uran eri organisaatioissa tehnyt kiekkomies. Tietysti voidaan ajatella, että tuo jatkosopimus oli ennen aikainen. Käytännössä tuo sopimus on kuitenkin seuraavaksi viideksi vuodeksi ja Nonisilla oli tällä hetkellä kahden vuoden sopimus. Käytännössähän tuo tarkoittaa, että vanhaa sopimusta tarkistettiin ja siihen lisättiin kolme vuotta pituutta. En näe sitä ongemallisena, että toimitusjohtajalle annetaan vakautta ja turvaa. Ei ole ainakaan sitä riskiä, että lähdetään hakemaan lyhyen tähtäimen etu oman työpaikan säilyttämisen nimissä. Spekulaatioita on myös ollut ilmassa, että Tim Leiweke pitää Nonisista, koska Nonis kuuntelee häntä. Tiedä sitten näistä huhuista, Bernier kauppa tuli aikalailla samoihin aikoihin Leiweken sopimuksen julkistuksen kanssa. Nonis eroaa tässä suhteessa paljon oppi-isästään Brian Burkesta, joka varmasti olisi pitänyt päänsä riitatilanteissa. Nonisin suurin virhe edellisessä pestissää Vancouverissa oli miehen liiankin rauhallinen johtamistyyli, mies ei ollut valmis tekemään niitä isoja kauppoja mestaruuden eteen. Toisaalta ei Mike Gilliskään ole saanut niitä tehtyä. Mielestäni Nonis on rakentanut joukkuetta kohtuullisen vakaasti ja järkevästi. Yksi ongelma kuitenkin on.

Itse pidin tuosta Bernier kaupasta suhteellisen paljon, voi tietysti olla että Bernier ei koskaan lunasta niitä lupauksia. Mitä mieheen on uran varrella asetettu. Toisaalta nyt Torontolla on kaksi lupaavaa nuorta maalivahtia, joista itse ehkä edelleen enemmän luotan Reimeriin. Kilpailu ei ole koskaan pahasta ja kirittää myös Reimeriä. Bernier saa myös paremman mahdollisuuden, kuin Kingsissä. Toisekseen niin kauan kuin miehet ovat RFA-kelpoisia ja suhteellisen halvoilla sopimuksilla. On myös hyvä mahdollisuus tehdä vaihtokauppa toisella maalivahdilla. Eihän näillä nykyisillä markkinoilla voi olettaa saavansa mitään jättipakettia maalivahdiksi nuorella, lupaavalla ja jollain tasolla tasonsa todistaneella maalivahdilla. Kuitenkin siellä voi niitä ylimääräisiä prospecteja ja kakkoskierroksen varauksia kalastella.

Siihen ongelmakohtaan eli puolustukseen. Toisin kuin aiemmin Toronton puolustuksellinen ongelma on pääosin positiivinen. Burken GM kauden alussa puolustusta jouduttiin karsimaan kasaan UFA-markkinoilta ja toisten joukkueiden hylkiöistä. Tätä osa-aluetta on voitu vuosi vuodelta parantaa ja lisätä syvyyttä. Toronto on saanut viime drafteissa kohtuullisen lupaavia puolustajia ison pinon ja näitä ei ole pystytty vielä edes hyödyntämään. Siitä huolimatta tuolla puolustuksessa on NHL-tason puolustajia enemmän, kuin tarpeeksi. Ykköspuolustaja joka pystyy pelaamaan isoja minuutteja on Dion Phaneufissa. Phaneuf ei ole eliittiluokan puolustaja, mutta kuitenkin liigan 15 parhaan puolustajan joukossa. Nyt kun puolustuksessa on syvyyttä voidaan miehen minuutteja laskea muutamalla per peli. Phaneuffin ongelma viime vuosina on ollut tuo liiallinen peluuttaminen, miehelle sattuu silloin tällöin ikäviä kömmähdyksiä ja yleensä silloin, kun mies pelaa yli 25 minuuttia pelissä. Näitä sattuu toki jokaiselle paljon pelaavalle pelaajalla, eikä miehellä ole vielä Toronton aikoina ollut sellaista luksusta, kuin esim. Shea Weberillä tai Duncan Keithillä. Joilla on ollut aina vierellään toinen NHL-tason huippupuolustaja. Weber oli selvästi ongelmissa viime kauden alussa, ennen kuin miehelle löytyi luotettava puolustajapari. Phaneuf sai viime kaudella kannatella sellaisia pelaajia kuin Mike Kostkaa ja Korbinian Holzeria.

Carl Gunnarsson on oikeastaan ainoa puolustaja joka on pelannut tasaisen hyvin Phaneuffin parina ja nyt miehelle saatiin hyvä ja kohtuullinen jatkosopimus. Yli kolmen miljoonan cap hit voi joistain tuntua suurelta, mutta sopimus oli vähintäänkin kohtuullinen. Gunnarsson pelaa luotettavasti 20-25minuuttia pelistä, pelaa hyvin yhteen Phaneuffin kanssa, avaa peliä hyviä ja on mielestäni tällä hetkellä yksi NHL:n aliarvostetuimmista puolustajista. Hyvä kolmospuolustaja, mutta toivottavasti pystyisi vielä pykälän tasoaan nostamaan. Toki miehellä ei ole oikein sellaisia selkeitä huippuominaisuuksia, joilla tuon pystyisi tekemään. Lisäksi kun Torontolla on Cody Fransonin oikeudet. Juuri sopimuksen tehnyt Paul Ranger, joka pelasi erittäin lupaavasti viime kauden Marliesissa. Yksityiselämän ongelmien takia pelin jättänyt entinen huippupakki, jota ei ole vielä iällä pilattu. On mahdotonta arvioida mille tasolle mies voi nousta, mutta parhaassa tapauksessa Ranger voi nousta myös sinne hyvän kakkosparin puolustajan tasolle. Vähintäänkin kelvollinen kolmosparin puolustaja, erittäin hyvällä sopimuksella. Lisäksi kun tähän lisätään playoffit hyvin pelannut Jake Gardiner, sekä J-M Liles. Niin Torontolla on tällä hetkellä hyviä NHL:ssä tasonsa todistaneita puolustajia kirjoillaan kuusi kappaletta. Toki Franson ei ole vielä tehnyt sopimusta ja miehen sopimus olisi tärkeä Torontolle. Sillä viisi muuta puolustajaa ovat leftejä ja Franson ainoa rightin pakki. Tuossa on mielestäni 1 selkeä ykkösparin pakki, 4 kakkosparin puolustajaa ja yksi mahdollinen kakkosparin puolustaja. Lisäksi Morgan Rielly on mahdollisesti valmis NHL:n. Korbinian Holzer sai yksisuuntaisen sopimuksen viime kaudella ja TJ Brennan on signattu ensi kaudeksi yksisuuntaisella pahvilla. Heitäkin voidaan vielä pitää potentiaalisina tulevaisuudena NHL-puolustajina. Eikä sovi myöskään unohtaa Mark Fraseria, joka tulee saamaan sopimuksen tavalla tai toisella. Mies olisi vähintäänkin optimaalinen kolmosparin puolustava puolustaja, joka pystyy tarvittaessa pudottamaan hanskansa ja siivoamaan maalin edustaa. Toisaalta tuo playoffseissa otsaan otettu kiekko voi syödä miehestä ne hänelle NHL-uran kannalta elintärkeät erikoisominaisuudet ja toisaalta liian rahakas jatkosopimus hankaloittaisi ylipäätänsä miehen peluuttamista. Kukaan muu kuin organisaatio ja mies itse lähipiireinen ei tiedä tuon kolhun vakavuutta. On vähintäänkin ymmärrettävää Fraserin kannalta yrittää tiristää kivestä se viimeinekin pisara vettä, mikäli on mahdollista että tuo loukkaantuminen esim estäisi tappelut jatkossa. Valitettavasti en näe Fraserissa potentiaalia hyväksi kolmosparin peruspuolustajaksi ilman tuota erikoisominaisuutta.

Siinä olisi 10 puolustajaa, joista rakentaa vähintäänkin hyvä ja tasapainoinen puolustus. Selkeä kakkospuolustaja puuttuu, samalla tavalla kuin se on puuttunut vuosikaudet. Toisaalta Gardinerilla ja Riellyllä on potentiaalia jatkossa ottaa se rooli. Lisäksi Phaneuffin kanssa pitäisi saada jatkosopimus aikaan ja mielellään sellaisella cap hitillä, ettei tuosta nykyisestä sopimuksesta hilata lukua ainakaan isosti ylöspäin.

Omaan makuuni tuo hyökkäys on kyllä heikko, tai siis en itse näe, että top-6 on kunnossa.

Mielenkiintoinen näkökulma. Eihän Toronto todellakaan ole mikään Pittsburgh tai ihan NHL:n kärkipäätä muutenkaan. Varsinkin sentteriosasto on hieman kysymysmerkki, mutta laituri osastolla Torontolla on oikeastaan kaikkea mitä huippujoukkue tarvitsee. Phil Kessel, Joffrey Lupul, James Van Riemsdyk, Nikolai Kulemin ja paljon kiistelty David Clarkson. Siinä on 5 laituria, joista itse uskaltaisin heittää kolme kaveria ykköskenttään ja lisäksi jäljelle jää vielä Kulemin ja Clarkson. Kyllähän se valitettava fakta on, että laiturin tontti on se vähiten merkityksellinen tällä hetkellä NHL:ssä. Mikäli on mahdollista hankkia huippukeskushyökkääjä tai huippupuolustaja on se aina joukkueelle hyödyllisempi, kuin huippulaituri. Puhumattakaan liigan top10 maalivahdista. Toronton vahvuus on tällä hetkellä siis hieman väärällä pelipaikalla, siitä huolimatta se vahvuus on aika syvä ja laatuluokkaa. Keskushyökkääjä osasto on paljon sen varassa, että Bozak pystyy edelleen pelaamaan laadukkaasti Kesselin kanssa. Itse en välttämättä miehen sopimuksesta hirveästi tykännyt, toki jos cap nousee, niin neljäntenä vuonna tuo voi olla hyvän kolmossentterin palkka. Kadrin varassa on paljon ja mieheltä puuttuu sopimus. Torontolla on kuitenkin erittäin hyvät alempien kenttien sentterit. Bollandin ja Kuleminin ympärille rakennetaan todennäköisesti todella laadukas kolmosketju. Pääsääntöisesti parhaat AV-pelaajat jatkavat joukkueessa. Ainoastaan Komarov on tippunut pois. Orr ja McLaren pystyvät hoitamaan nelosketjun nyrkkihommat. Tuo kolmoskentän toisen laiturin rooli on avoinna, mutta toisaalta Marliesissa on tukku hyviä nuoria hyökkääjiä. Josh Leivo on kehittynyt erittäin hyvin, lisäksi D'Amigo on puolustussuuntaan erittäin pätevä nuori hyökkääjä. Toki tuossa kolmoskentän roolissa pitää myös tehoja tulla n. 30pistettä/kausi. Matt Frattin olisi ollut täydellinen pelaaja tuohon rooliin, mutta mitään et saa mistään, jos et ole jostain pelaajasta valmis luopumaan.

Itse en tällä hetkellä jaksa hermoilla. Paljon on puhetta ollut siitä, että joukkue on cap ongelmissa. Ylimääräisiä pelaajia löytyy ja liikkeet ovat epäjohdonmukaisia. Faktaa on kuitenkin se, että Torontolla on kaksi lupaavaa nuorta maalivahtia, joilla on näyttöjä NHL:stä. Erittäin syvä ja laadukas pakisto. Toki sieltä pitää pari kaveria dumpata, esimerkiksi Brennan aloittanee AHL:n puolella. Samoin Holzer. Hyökkäykseen löytyy tarvittavat palaset. Kylmä faktahan on se, että ei Toronto tänä vuonna vielä taistele kannusta. Toisaalta oikeilla liikkeeillä, se voi tehdä sen esimerkiksi kahden tai kolmen kauden kuluttua. Oikealla tiellä ollaan ja harjoitusleiriin on kuukausia aikaa. Lilesin arvo ei välttämättä ole korkeimmillaan, mutta toisaalta Cody Fransonin on. Paul Rangerin sopimus ei ollut uutinen Toronton toimistolla ja siellä on varmasti suunnitelmia, sen varalta miten tuo joukkue pyöritellään capin alle. Armstrongin ulosostaminen näyttää nyt hirveältä virheeltä, se on juuri se puuttuva miljoona tällä hetkellä.

Paljon tekstiä hirveän nopeasti kirjoitettuna, eikä ole aikaa oikolukea. Toivottavasti joku saa tuosta jotain irti tai jaksaa edes lukea tänne asti.
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Toivottavasti joku saa tuosta jotain irti tai jaksaa edes lukea tänne asti.

Helposti jaksoin, hyvää pohdiskelua.

Puolustuksesta aika pitkälti samaa mieltä, selkeästi parannusta viime kauteen ja syvyyttä varsinkin on aivan pirusti. Uskoisin että Franson vielä saadaan kiinnitettyä ja sitten onkin todella laadukas materiaali kolmeen pariin.

Gunnarsson-Phaneuf
Gardiner-Franson
Ranger-Liles

Toki tuosta voi vielä Liles lähteä, mutta tilalle on sitten laittaa Rielly, Brennan, Holzer, Fraser, Blacker tai Granberg. Fransonin jatkoon uskon ihan kätisyyksien takia, ainut rightin pakki noista top4-pakeista joten sen luulisi lisäävän halua saada mies sopimuksen alle. Muut rightit ovat Holzer, Blacker ja Granberg joista kaikista voisi tulevaisuudessa olla kolmosparin pakeiksi, ehkä jopa kakkoseen Granbergin ja Blackerin tapauksessa. Granbergin viime kausihan oli aika kaksijakoinen, ensin pitkään loukkaantumisen takia sivussa, mutta sitten Elitserienissä todella vakuuttavaa jälkeä ja nousi vielä MM-joukkueeseen isoon rooliin kauden päätteeksi. Jos vain tottuu pienempään kaukaloon, voi siinä olla ihan potentiaalinen kakkosparin luotettava oman pään pakki.

Bollandin hankinnasta tykkään kovasti, mahdollistaa ihan oikean shutdown-ketjun rakentamisen Bollandin ja Kuleminin ympärille. Kolmanneksi pyöräksi sitten McClement, Colborne tai vaikka D'Amigo, miksei Leivokin jos kehitystä on tapahtunut. Colborne olisi aika looginen valinta, toinen sentteri ketjussa aloituksia varten ja kuitenkin iso kaveri, jolla myös pelikäsitystä ja vähän käsiäkin löytyy.

Nelosen suhteen toiveissa olisi, että laidalla pelaisi pääsääntöisesti vain toinen tappelijoista ja toista laitaa voisi sitten pelata joku energisempi junnu, vaikka sitten D'Amigo tai Leivo. Bruinssia ja Flyersia vastaan sitten molemmat nyrkkeilijät kokoonpanoon, jos siltä tuntuu.
 

depre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs, FC Barcelona, Helsingin Joker
Helposti jaksoin, hyvää pohdiskelua.

Puolustuksesta aika pitkälti samaa mieltä, selkeästi parannusta viime kauteen ja syvyyttä varsinkin on aivan pirusti. Uskoisin että Franson vielä saadaan kiinnitettyä ja sitten onkin todella laadukas materiaali kolmeen pariin.

Gunnarsson-Phaneuf
Gardiner-Franson
Ranger-Liles

Toki tuosta voi vielä Liles lähteä, mutta tilalle on sitten laittaa Rielly, Brennan, Holzer, Fraser, Blacker tai Granberg. Fransonin jatkoon uskon ihan kätisyyksien takia, ainut rightin pakki noista top4-pakeista joten sen luulisi lisäävän halua saada mies sopimuksen alle. Muut rightit ovat Holzer, Blacker ja Granberg joista kaikista voisi tulevaisuudessa olla kolmosparin pakeiksi, ehkä jopa kakkoseen Granbergin ja Blackerin tapauksessa. Granbergin viime kausihan oli aika kaksijakoinen, ensin pitkään loukkaantumisen takia sivussa, mutta sitten Elitserienissä todella vakuuttavaa jälkeä ja nousi vielä MM-joukkueeseen isoon rooliin kauden päätteeksi. Jos vain tottuu pienempään kaukaloon, voi siinä olla ihan potentiaalinen kakkosparin luotettava oman pään pakki.

Bollandin hankinnasta tykkään kovasti, mahdollistaa ihan oikean shutdown-ketjun rakentamisen Bollandin ja Kuleminin ympärille. Kolmanneksi pyöräksi sitten McClement, Colborne tai vaikka D'Amigo, miksei Leivokin jos kehitystä on tapahtunut. Colborne olisi aika looginen valinta, toinen sentteri ketjussa aloituksia varten ja kuitenkin iso kaveri, jolla myös pelikäsitystä ja vähän käsiäkin löytyy.

Nelosen suhteen toiveissa olisi, että laidalla pelaisi pääsääntöisesti vain toinen tappelijoista ja toista laitaa voisi sitten pelata joku energisempi junnu, vaikka sitten D'Amigo tai Leivo. Bruinssia ja Flyersia vastaan sitten molemmat nyrkkeilijät kokoonpanoon, jos siltä tuntuu.

Itse en myöskään peluuttaisi liikaa viime vuoden nelosketjun kaltaista telaketjuosastoa. Vaan käyttäisin näitä gooneja tarpeen mukaan. Pelkästään capin takia Toronto tarvitsee tuonne alempiin kenttiin halvempia kavereita. Colborne onnistuessaan saa varmasti roolin kokoonpanossa, jo pelkästään halvan sopimuksensa takia. Suuri syy miehen halpaan sopimukseen oli varmasti se, että miehen on nyt helpompaa nousta kokoonpanoon. D'Amigo voisi olla hyvä vaihtoehto tuonne neloseen, nopea hyvä grinderi ja alivoimapelaaja. Jolla on pieni mahdollisuus kohtuullisiin pisteisiin, mutta jonka kehitystä tuo neloskentän rooli ei enää haittaa. Kehitys syistä en laittaisi Leivoa neloseen, mies tulee suoraan junioreista ja mikäli mies pelaa hyvin, niin sitten lätkäistään kaveri kakkos- tai kolmosketjuun. Muussa tapauksessa annetaan miehelle aikaa isossa roolissa AHL:ssä. Jollain tasolla sääli ettei Ryan Hamilton tai Greg Scott ole taistelemassa noista alempien kenttien rooleista. Pitkä ja ansiokas työ organisaatiossa ja nyt kun olisi paikkoja pari kappaletta auki, niin miehet ovat muualla.

Tuo pakiston tilanne on suorastaan rikollisen hyvä, noin syvyyttä ajatellen. On tietysti vielä matkaa siihen että Toronton pakistoa voisi kutsua ihan NHL:n kärkipakistoksi, mutta se on lähivuosina täysin mahdollista. Itselläni on myös isot odotukset Granbergin suhteen, joidenkin paikallisten fanien mielestä mies tarvitsisi vuoden aikaa totutteluun pro kiekkoon. Mikä on melkomoista aliarviointia, koska mies pelasi hyvin ruotsissa, WJC ja vielä aikuisten arvokisoissa. Suurin ongelma on tuo mahdollinen seinä siinä vaiheessa, kun pelimäärä nousee paljon yli totutun. Toisaalta annetaan kaverille se rooli, minkä hän ansaitsee ja mikäli taso laskee esim. peliruuhkassa, niin AHL:n totuttelemaan. Jesse Blackerilla on todellinen "Shape Up or Ship Out"-kausi, näin HFBoards hassutuksia tänne lainaten. Kehitys on jossain määrin pysähtynyt, eikä mies ole riittävästi vakuuttanut vielä edes AHL-tasolla. Toisaalta potentiaalia on ja organisaatiolle arvokas rightin kätisyys. Morgan Rielly voi vielä todenteolla sotkea tuota palapeliä, mutta itse laittaisin kaverin rauhallisesti WHL:n, vaikka se väärä paikka Riellylle onkin. Toivottavasti Moose Jaw treidaisi kaverin johonkin parempaan seuraan, jossa Rielly voisi taistella Memorial Cupista tosissaan. Esimerkiksi Alex Pietrangelo ei hirveästi kärsinyt tuosta ylimääräisestä vuodesta junioreissa. Lisäksi tuo arvokas ELC sopimus siirtyy taas vuodella eteenpäin. Helpottaen lähitulevaisuuden joukkueen rakennusta.

Sinällään hirveä harmi, että juuri tällä kaudella on tuollainen suma puolustuksessa. Tuo laskenut cap aiheuttaa usealla organisaatiolle harmaita hiuksia ja moni ei varmasti halua auttaa Leafsia cap ongelman kanssa. Aiemmin mainitsin että Torontolla on joskus ollut ongelmia, sen suhteen että NHL-puolustajista on ollut pulaa. Nyt Torontolla on runsaudenpulaa, mutta pakkien treidaaminen tässä tilanteessa on hankalaa. Eikä sitä helpota se, että UFA-pakkejakin on vielä tarjolla. Sieltä todennäköisesti voi lähempänä kautta poimia kohtuu hyviä puolustajia tuollaisella Paul Ranger rahalla. Itse en pidä tuota Lilesin sopimusta sinällään mahdottomana treidata, sillä tuollaisen sopimuksia tuon tason kiekolliset puolustajat vähintäänkin tekevät. Toronto peluutti miestä liian säästeliäästi ja laski turhaan miehen arvoa. Esimerkiksi NY Islanders voisi auttaa Torontoa mäessä, kun Streit jätti organisaation. Liles voisi olla hyvä apu sinne, mutta palautus ei välttämättä ole kovin suuri. Täytyy myös muistaa, että miehellä on osittainen NTC. Elämme mielenkiintoisia aikoja.

Asia mikä Fransonin suhteen huolestuttaa on se, että joka kerta kun kaveri on ollut ilman sopimusta. On jatkosopimuksen solmiminen ollut kiven takana, joko pelaaja itse tai pelaajan agentti on ilmeisesti hieman hankala. Olen samaa mieltä, että Torontolla olisi miehelle käyttöä ja useammaksi vuodeksi. Toisaalta onko Fransonilla halua jäädä taistelemaan peliajastaan tuohon puolustajasumaan. Torontolla on tällä hetkellä kaikki valtit käsissään pyörittää rulettia niin, ettei esim. Gardinerin seuraava sopimus ole kovin iso. Pidetään meis vain sopivan pienessä roolissa, mikäli tilanne sen sallii. Jätetään Rielly WHL:n ja annetaan Granbergin hioutua AHL:ssä. Toki tämä vaatii muuten toimivaa pakistoa jäljellä olevasta massasta. Mikäli Franson tekee halvan sopimuksen, jonka aikana pystyy antamaan näytöt tulevaisuutta varten, niin Toronto voi rajoittaa palkkakehitystä pitämällä roolia hieman tasoa pienempänä. Ainahan näissä riskinsä on ja se vaatii oikeanlaista tilannetta. Toisaalta mahdollisuuksia on. Lisäksi parin vuoden sisällä on tulossa mm. Matt Finn ja Stuart Percy.

Nykytilannetta kun tarkastelee, voidaan hyvällä syyllä sanoa että vuoden 2012 draftissa Toronton olisi ollut viisaampaa draftata hyökkääjä. Toisaalta olen täysin sitä mieltä, että aina pitää ottaa paras mahdollinen pelaaja. Rielly vaikuttaa todelliselta jalokiveltä ja mielenkiinnolla odotan mitä nuorimies tekee harjoitusleirillä. Sinällään tilanne on harmillinen, että esim. Gardinerin tai Lilesin treidaaminen tällä hetkellä olisi typerää. Kummankin arvo on laskettu sellaiselle tasolle, ettei miehiä kannattaisi turhaan treidata. Lisäksi Gardinerin erittäin halpa sopimus auttaa tässä nykyisessä cap tilanteessa. Siinä mielessä mikäli Fransonista saisi esim. ykköskierroksen varausvuoron ja samalla mahdollisuuden peluuttaa Lilesin vaihtoarvo ylös, niin sitä sietäisi harkita. Pitemmällä tähtäimellä näin voitaisiin maksimoida käytettävissä olevat hyödykkeet organisaatiota ajatellen. Edellisen kerran kun puolustajia oli liikaa saatiin Luke Schenn vaihdettua JVR:n, mikä oli erittäin hyvä kauppa. Toivottavasti Nonisilla on joku kani hatussaan. Toisaalta jos Lilesista saa esim. kolmoskiekan varauksen, niin mikäs siinä. Lihoiksi vain, jos se vapauttaa organisaation cap ongelmista ja saadaan paras mahdollinen kokoonpano jäälle.

Mahdollisuuksia todellakin on ja vaihtoehtoja. Siinä on Nonisilla ja kumppaneilla miettimistä. Toisaalta tilanne on äärettömän positiivinen, kun sitä verrataan parin kauden taakse. Tässähän ihan fanina innostuu. Toivottavasti kausi lähtee aikanaan hyvin käyntiin, viime kausi nosti niin mukavasti odotuksia.
 

Ralph

Jäsen
Darren Dreger pyörittelee taas Cody Fransonin siirtohuhuja. Dreger arvelee, että prospekti ja varausvuoro olisi hyvä vastine Torontolle, totta. Itse tahtosin kovasti puolustuksen heikkoudesta kärsivän Coloradon saavan Fransonin, saa nähdä mitä tapahtuu. Siis lähteekö Franson Torontosta ja kiinnostaako Coloradoa edes tämä jantteri.
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Darren Dreger pyörittelee taas Cody Fransonin siirtohuhuja. Dreger arvelee, että prospekti ja varausvuoro olisi hyvä vastine Torontolle, totta. Itse tahtosin kovasti puolustuksen heikkoudesta kärsivän Coloradon saavan Fransonin, saa nähdä mitä tapahtuu. Siis lähteekö Franson Torontosta ja kiinnostaako Coloradoa edes tämä jantteri.

Dreger yleensä tietää Leafsin asiat melko hyvin, joten todennäköisesti jotain on ilmassa. Kunnon vastineella ei haittaisi, ennemmin Franson pois kuin Gunner.
 

depre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs, FC Barcelona, Helsingin Joker
Dreger yleensä tietää Leafsin asiat melko hyvin, joten todennäköisesti jotain on ilmassa. Kunnon vastineella ei haittaisi, ennemmin Franson pois kuin Gunner.

Itse pidän Dregeriä enemmän organisaation äänitorvena. Mies kun tunnetusti on Dave Nonisin sukulainen, pikkuserkkuja ovat keskenään. Varsinkin viime aikoina on miehen osumaprosentti ollut heikonlainen. Toisaalta tuntuu, että välillä miehen informaatio on hyvinkin suotuisaa Leafsin kannalta. Tiedä sitten, ehkä turhaa spekulaatiota.

Vähän tällaista viestiä olen odotellutkin. Haiskahtaa perinteiseltä neuvottelutaktiikalta, mutta en tiedä sitten miten tämä puree Fransoniin. Itselläni on vähän sellainen mielikuva kaverista, että mielellään vaihtaa organisaatiota roolin perässä.

Itse hakisin sellaista kauppaa, jossa tuota Toronton puolustusarsenaalia siirretään enemmänkin, jonkun toisen joukkueen liialliseen hyökkääjätarjontaan. En nyt jaksa vertailla rostereita, mutta esim jonkun läntisen konferenssin joukkueen kanssa voisi hieroa isoakin vaihtokauppaa. Toisaalta edellä mainittu Islanders voisi olla hyvä kauppakumppani. Harmi että Garth Snow ei ole enää mikään vitsi GM:nä, vaan on jo pitempään tehnyt hyvää työtä organisaatiossa.
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Itse pidän Dregeriä enemmän organisaation äänitorvena. Mies kun tunnetusti on Dave Nonisin sukulainen, pikkuserkkuja ovat keskenään. Varsinkin viime aikoina on miehen osumaprosentti ollut heikonlainen. Toisaalta tuntuu, että välillä miehen informaatio on hyvinkin suotuisaa Leafsin kannalta. Tiedä sitten, ehkä turhaa spekulaatiota.

Eikös ne ole ennemmin jotain pikkupikkupikkuserkkuja, eivätkä edes tienneet toisistaan ennenkuin jotenkin tuo yhteys tuli julki? Ainakin mulle on jäänyt kuva etteivät ainakaan mitenkään läheisiä ole. Trade deadlinella toki Dregerin jutut olivat ihan Hockey Buzz -tasoa, mutta yleensä Leafsia koskevissa jutuissa on jotain perää ollut.

Franson huhujen mukaan kyselee jotain neljää milliä vuodessa, mitä ei varmasti ole Leafsistä saamassa. Ei se ihan niin hyvä ole, hyvä kakkosparin pakki ja hyvä yv:llä, siinäpä se. Viime kaudella pelasi alkuun paljon Kadrin ketjun takana, eli sai paljon hyökkäyspään aloituksia ja paljon pisteitä juuri Kadrin putkessa. Loppukaudella toki vastuu lisääntyi myös tasakentällisin ja pudotuspeleissä sai jo selvästi enemmän vastuuta. Silti musta joku 3,5 milliä olisi aika maksimissa tuon tyyppiselle pakille, jolla ei kuitenkaan ihan huippunäyttöjä ole edes kokonaista kautta.

Jos mä en ihan väärässä ole, niin cappi ongelmaa voidaan vielä ensi kuussa ratkoa ostamalla Liles ulos. Toki siitä jäisi sitten rasitteita cappiin, mutta semmoista se on. Mun mielestä Nonis teki virheen kun käytti compliance buyoutin Komisarekiin, tuo jäljellä oleva vuosi olisi ollut helppo maksella pois normaalilla buyoutilla.
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Mark Fraser ja Leafs pääsivät sopimukseen ennen täksi päiväksi sovittua välimieskäsittelyä. Yksi vuosi, 1,275 miljoonaa yksisuuntaisena Fraserille. Puolustus on edelleen melkoinen palapeli, liikaa paloja eikä kuva oikein muodostu.
 

depre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs, FC Barcelona, Helsingin Joker
Mark Fraser ja Leafs pääsivät sopimukseen ennen täksi päiväksi sovittua välimieskäsittelyä. Yksi vuosi, 1,275 miljoonaa yksisuuntaisena Fraserille. Puolustus on edelleen melkoinen palapeli, liikaa paloja eikä kuva oikein muodostu.

Summa on ihan odotetunlainen, mutta tuo Fraserin päävamma aiheuttaa kyllä isosti huolta. Mikäli Fraser ei pysty tappelemaan, ei mies ole millään tuon summan arvoinen, eikä itselläni ainakaan riitä usko että mies pystyisi täyden kauden vetämään viime kauden tasolla. Tuo välimiesoikeus kävi nyt kohtalokkaaksi, ehkä olisi alunperinkin pitänyt jättää tarjous tekemättä ja luopua miehen oikeuksista.

Tietysti sillä varauksella, että miehellä ei ole minkäänlaista treidiarvoa. Yksi mielenkiintoinen ratkaisu olisi ollut tehdä miehelle 900k dollarin sopimus kahdeksi tai kolmeksi vuodeksi. Tällöin mies olisi saanut takuulla rahaa ja Leafs olisi voinut haudata Fraserin Marliesiin ilman cap rasitteita.

Hankala tilanne.
 

Danko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Columbus Blue Jackets
Erittäin mielenkiintoinen kausi edessä Leafsin kannalta!

Muutamat hyvät liikkeet pelaajamarkkinoilla, varsinkin Bernierillä lihotettu veskaritandem on seuraamisen arvoinen. Clarkson nyt oli järjettömän kallis, eikä kovin moni muu seura olisi ottanut tuolla hintalapulla, mutta ehkä David näyttää ja osoittaa olevansa hintalappunsa väärti (tuskin, mutta toivossa on hyvä elää).

Itse odotin että Leafs olisi saanut signattua joko Lecavalierin tai Filppulan kesän pelaajamarkkinoilta, mutta sentteriosastolle tuli lopulta Bolland joka pienen makustelun jälkeen tuntuu fiksulta, rosteria tasapainottavalta, haulta. Bozakin ja Kadrin on kasvettava entisestään, mikäli Leafs aikoo tällä kertaa mennä pudotuspeleissä ensimmäistä kierrosta pidemmälle.

Saapa nähdä onko kirvelevästä Bruins-sarjasta otettu onkeen vai kummitteleeko painajainen takaraivoissa tulevan kauden ratkaisuhetkillä.

Kasvuprosessi jatkuu ja suunta on oikea!

P.S. Onko Lilesin tilanteesta kuulunut mitään konkreettista viime aikoina/nyt kesällä ylipäätänsä?
 

ipaz

Jäsen
Clarkson nyt oli järjettömän kallis, eikä kovin moni muu seura olisi ottanut tuolla hintalapulla, mutta ehkä David näyttää ja osoittaa olevansa hintalappunsa väärti (tuskin, mutta toivossa on hyvä elää).

Paitsi että eikö juuri Clarksonin sopimuksen jälkeen ollut juttua, että mies otti halvemman sopimustarjouksen jotta pääsisi kotinurkilleen Torontoon pelaamaan? Siellä ilmeisesti joku muukin oli valmis maksamaan maltaita nykyajan power forward prototyypistä.
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Paitsi että eikö juuri Clarksonin sopimuksen jälkeen ollut juttua, että mies otti halvemman sopimustarjouksen jotta pääsisi kotinurkilleen Torontoon pelaamaan? Siellä ilmeisesti joku muukin oli valmis maksamaan maltaita nykyajan power forward prototyypistä.

Näihin kannattaa aina suhtautua hieman varauksella. Muistan hyvin tuon tweetin (oli kyllä ihan joku TSN:n insedereista, joiden luotettavuus ei enää silti ole samaa luokkaa kuin ennen. Paras esimerkki täälläkin mainittu Dreger.).

Tietonsa kaverit saavat joko seuroilta tai agenteilta. Eihän tästä kovin isoa juttua edes tullut, kun "tieto" tuli julki. Ainakin ensimmäinen oma reaktio oli, että siellä on Clarksonin agentti "vuotanut" hieman totuuspohjaltaan arveluttavaa faktaa insederilleen, joka sitten julkaisee sen suurena uutisen. Sen jälkeen Clarksonin sopimus, joka heti teilattiin kaameaksi, ei näytäkään enää ihan yhtä pahalta, jos joku toinen organisaatio olisi tarjonnut vielä enemmän. Samalla Clarkson ei näytä rahanahneelta vaan Don Cherryn kuuluttamalta kotiseutuaan rakastavalta Ontarion pojalta, joiden puuttuminen Grapesin mielestä on ollut suurin piirtein merkittävin seikka Toronton menestymättömyyden takana.

Voihan toki olla, että joku organisaatio olisi tarjonnut vielä enemmän. Itse vain en siihen usko.

Grantlandin Bill Simmonsilla oli podcastissään muutama kuukausi takaperin hyvää juttua siitä, miten organisaatiot ja agentit pyrkivät käyttämään sosiaalistamediaa ja ennen kaikkea insedereita hyväkseen luodakseen itselleen hyvän kuvan. Kaikki kulkee "sources say"-salauksen takana, mikä tekee vaikuttamisesta suht helpon, kun lähteitä ei ole. Lukijalla on aina vastuunsa.
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Kaikille prospecteista kiinnostuneille äärimmäisen mielenkiintoinen artikkeli:
An interview with Toronto Maple Leafs Director of Player Development Jim Hughes | Toronto Maple Leafs

Linkin takaa löytyy Jim Hughesin haastattelu, Jim on Director of player development eli tiiminsä kanssa vastaa jo varattujen pelaajien tarkkailusta ja ohjaamisesta. Mielenkiintoista tietoa siitä mitä kaikkea hommaan kuuluu sekä paljon juttua Leafsin prospecteista. Andrew MacWilliam näyttäisi olevan kovasti Hughesin suosiossa, samaten Leivoa hehkuttaa kovasti. Mielenkiintoinen nippu on Marlieskin ensi kaudella, en varmaan pelejä jaksa katsoa mutta muuten tulee varmasti seurattua.
 

subban_76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Leafs
Kylläpä alkaa jo kauden alku poltteleen..!

Omasta mielestä Leafsin rosteri näyttää varsin hyvältä, erityisesti hyökkäyspäästä löytyy hyvää osaamista ja hyviä hankintoja on saatu.

Itse olen uusi täällä jatkoajan palstoilla. Leafs kipinä iski 2008 kun olimme joukkueen kanssa Kanadassa ja käytiin katsomassa Leafs vs. Trashers -ottelu. Siitä lähtien intohimo on vain kasvanut eikä sitä pysäytä enää mikään :) Yritän seurata keskustelua ja ottaa kantaa juttuihin, kuinka vain ehdin ja kykenen.

"The passion that unites us all"
 

Varis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KiVa, EK65
Itse olen uusi täällä jatkoajan palstoilla. Leafs kipinä iski 2008 kun olimme joukkueen kanssa Kanadassa ja käytiin katsomassa Leafs vs. Trashers -ottelu. Siitä lähtien intohimo on vain kasvanut eikä sitä pysäytä enää mikään :) Yritän
Tähän tekstinpätkään nähden olet kyllä epäonnistunut nimerkin valinnassa surkeasti.

Nyt mulla ei kyllä ollu mitään muuta asiaa kun ei kesällä Torontossakaan mitään tapahdu. Tervetuloa vaan palstalle ja onnea kaikille Leafs-pelaajille joilla on ollut synttäreitä.

Edit: Se ylempi lause oli sitten vitsi. Ei ilmeisesti ihan hirveän hyvin onnistunut.
 
Viimeksi muokattu:

subban_76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Leafs
Tähän tekstinpätkään nähden olet kyllä epäonnistunut nimerkin valinnassa surkeasti.
Noh vastataanko tähän vaikka niin, että suosikkipelaajia löytyy myös Leafsin ulkopuolelta mutta voin ottaa nimimerkkivalinnan myös epäonnistumisena.

Itse voisin nähdä myös sinut epäonnistuneena suosikkijoukkueiden valinnassa mm. EK65 -merkinnän myötä. Siis mikäli olet Leafs fani. Suosikkijoukkueiden mukaan et ainakaa ole.
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Noh vastataanko tähän vaikka niin, että suosikkipelaajia löytyy myös Leafsin ulkopuolelta mutta voin ottaa nimimerkkivalinnan myös epäonnistumisena.

Kärkkäästi sanottu, että jonkun toisen nimimerkkivalinta on epäonnistunut mutta täytyy myöntää sinun nimimerkkisi, tai pikemminkin suosikkipelaajasi, olevan Leafs-fanille kummallinen. Canadiensilla ja Maple Leafsilla kun on melko tunnettu rivalry-suhde. Eihän kaikkia mielen sopukoita voi ymmärtää, mutta vähintään hauska sattuma, että suosikkipelaaja on löytynyt juuri arkkivihollisen riveistä. Mahtaa olla piinallista katsoa Leafs - Canadiens matseja jos Subban esittää hyviä otteita.

Edit: Tarkoitus ei ole kuitenkaan mitenkään hyökätä kimppuusi - minulle on aivan sama mikä nimimerkkisi on. Toivotan sinulle sydämellisesti tervetuloa palstalle, ja varmaan Leafsin leirissäkin ollaan iloisia uusista kirjoittelijoista.
 

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
Noh vastataanko tähän vaikka niin, että suosikkipelaajia löytyy myös Leafsin ulkopuolelta mutta voin ottaa nimimerkkivalinnan myös epäonnistumisena.

Nimimerkistä ja yksittäisestä suosikkipelaajasta NHL:ssa viis, anna palaa.
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Nimimerkistä ja yksittäisestä suosikkipelaajasta NHL:ssa viis, anna palaa.

Juuri näin. Tervetuloa subbanille, mukaan mahtuu hyvin. Ja sitä paitsi Subban on hieno pelaaja, mahtuisi meikäläisen Leafsiin milloin vaan.

Joukkueen suhteen ei mitään uutta. Toivottavasti saavat Kadrille sopimuksen ennen kauden alkua. Franson voi vaikka vähän odottaakin, pakkeja kun riittää.
 

Frostburn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs, HPK
Olipas tämä ketju päässyt valahtamaan jo alas. Leafs-rintamalta kuuluu pitkästä aikaa muitakin kuin Kadrin ja Fransonin sopimusneuvotteluihin liittyviä uutisia, kun Mason Raymond liittyy harjoitusleirivahvuuteen tryout-sopparilla. Mielestäni kyseessä on erinomainen veto Nonisilta, sillä kolmosketjun vasempaan laitaan Leafsilla ei oikein ole omasta takaa ketään MacArthurin vaihdettua maisemia. Tuolle paikalle Raymond sopii kuin nenä päähän ja tryoutin hyväksyminen tarkoittanee, että Masonin palkkavaatimuskaan ei kovin kova liene ja niinpä tiukkaan cap-tilanteeseen hänen mahdollinen sopparinsa tuskin juuri vaikuttaa. Kaikin puolin low-risk, high-reward -haku siis kyseessä - ihmettelen kyllä, ettei Raymond tässä vaiheessa vielä sopparia mihinkään ollut saanut. Kyseessä on kuitenkin varsin pätevä peluri, jonka vaihtelevat otteet Canucksissa selittyvät pitkälti sillä, ettei sieltä löytynyt oikein missään vaiheessa sopivaa roolia. Väkisinkin tästä tulee mieleen muuan Michael Grabner ja olisi oikein mukavaa, jos Raymond saisi siirrosta samankaltaisen nosteen uralleen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös