Toronto Maple Leafs 2009-2010

  • 188 799
  • 680

Chip Whitley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks & B.C. | Langly & Posehn
J-S Giguere. OC:n juhlittu sankari muutamana keväänä. Michelinmies joka torjui Ducksit joskus huikeasti finaaleihin ja viitisen vuotta myöhemmin aina kannuun asti. Parempi kuin Toskala, joten kauan kaivattu ykkösvahti siis tuli. Mitäs tekee Monster? Vaikea sanoa vielä mitään kumpi on ykkönen, kun Gigueren nykykunnosta ei juuri tietoa ole.

Michelinmieshan ei Michelin-tyylinsä takia pysty kaudessa mitään Luongo/Brodeur -määriä pelaamaan, joten eiköhän Monsterille löydy hyvä paikka ja sen 30+ peliä Leafsin maalilta ensi kaudella. Mikäli siis Giguere edes "ykkösenä" pelaa.

Eli ihan tyytyväinen loppupeleissä olen, nimenomaan pitkällä tähtäimellä katsottuna. Aika paljon kiinnostus lisääntyi Leafsin loppukauden pelejä ajatellen, kun nyt uusia naamojakin on nähtävillä.

Itsekin pidin Burken liikkeistä. Periaatteessa, näin pelkistetysti, vaihtoi hän puolustuksessa Whiten Phaneuffiin ja maalilla Toskalan Giguereen. Tämän lisäksi ulostettiin paljon keskivertomatskua hyökkäyksestä palkkojen päätyessä aikalailla samoihin lukemiin kuin ennen koko härdelliä.

Toronton ongelma vain on, että tuo "keskivertomatsku" oli sielläpäin aika tärkeä ja iso osa jo valmiiksi melko säälittävää hyökkäystä. Ei siis ollut kauheasti mistä repiä mutta päätettiin repiä kuitenkin, ja nyt kun siellä ei ole sitäkään, on hyvin mahdollista että Boston varaa kolmen ensimmäisen joukossa ensi kesänä. Pitkällä tähtäimellä kuitenkin hyvä kauppa vaikka Phaneuf ei eliittistatusta ja Norris-virettä enää koskaan löytäisikään.
 
Viimeksi muokattu:

CGLN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Routasydän, #17 Wendel Clark, #8 Cam Neely, TML
Toronton ongelma vain on, että tuo "keskivertomatsku" oli sielläpäin aika tärkeä ja iso osa jo valmiiksi melko säälittävää hyökkäystä. Ei siis ollut kauheasti mistä repiä mutta päätettiin repiä kuitenkin, ja nyt kun siellä ei ole sitäkään, on hyvin mahdollista että Boston varaa kolmen ensimmäisen joukossa ensi kesänä. Pitkällä tähtäimellä kuitenkin hyvä kauppa vaikka Phaneuf ei eliittistatusta ja Norris-virettä enää koskaan löytäisikään.

Siltähän tuo näytti jo ennen näitä siirtoja, että Boston varaa kolmen ensimmäisen joukossa ensi kesänä. Kesselistä maksettu hinta oli aivan liian kova, mutta sehän se vasta hirvittävä ratkaisu olisi ollut jos oltaisiin pidetty väkisin näistä pelaajista kiinni kauden loppuun saakka, ettei Boston vaan "meidän varauksella" saa ketään huippulupausta. Stajan on kesällä UFA ja White RFA, mieluummin tällaisista pelaajista otetaan käypä maksu siinä vaiheessa kun sitä voi vielä pyytää. Vaikka Bruins oman divisioonan joukkue onkin, on lopultakin aika samantekevää monenneksiko se ensimmäisen kierroksen varaus osoittautuu kun se ei enää oma ole.

Hyökkäyspäästä lähti jokunen maali, mutta ei yhtään korvaamatonta pelaajaa. Loppukauden ajan hävitään todennäköisemmin 2-3 kuin 3-5, mutta pistesaldo karttuu saman verran kummassakin tapauksessa. Puolustajista Whitea huomattavasti mieluummin olisin luopunut Komisarekista, mutta se taas ei olisi palkkakattomatematiikalla muodostanut yhtälöä.

Nyt on hyvä aika antaa nuoremmille hyökkäyspään pelaajille rohkeasti vastuuta, eikä sitä häviämistä tarvitse enää pelätä. Kausi päättyy runkosarjaan joka tapauksessa.
 

depre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs, FC Barcelona, Helsingin Joker
Kirjoitellaanpas tännekin pitkästä aikaa, tuo eilinen tuplakauppa nosti vähän fiiliksiä. Täytyy vain toivoa, että tämän kaupan tuoma piristys kestäisi hieman pitempään kuin Kesselin kaupan tuoma. Vielä eilen tuo kauppa tuntui paljon pahemmalta myllynkiveltä kaulassa, nyt sentään tuntuu siltä että jotain tapahtuu.

Ensimmäiseksi mielestäni Giguere treidi oli Torontolle suorastaan loistava, siinä on hyvät puolensa myös Anaheimille ja kauppaa ei siinä mielessä voi pitää minään totaalisena ryöstönä. On kuitenkin hyvin todennäköistä, että Giguere ei voi pelata huonommin kuin Toskala. Gigueren ei oikeastaan tarvitse pelata edes paljon paremmin, niin kauppa on Toronton kannalta onnistunut. Parastahan kaupassa on se, että Torontolla on nyt NHL tasolla taitonsa todistanut maalivahti, tosin ennen uusia varustesääntöjä. Negatiivista ei ole myöskään se, että mies on voittanut Stanley Cupin kerran ja torjunut keskinkertaisen joukkueen myös kerran finaaleihin. Potentiaalinen liigan top5 maalivahti edelleen, vaikkakaan rehellisyyden nimissä en tähän kuitenkaan enää usko. Maalivahtivalmentaja on kuitenkin vanha tuttu ja uskon että Gustavsonille tästä siirrosta on apua. Mies on todennäköisesti ainakin Toskalaa parempi mentori. Toivottavasti tämä myös vähän laskee Monsterin ensi kauden sopimusta, koska oletettavaa on että Giguere saa ykkösmaalivahdin paikan ainakin alkuun. Odotan että JS olisi n. liigan hyvää keskikastia, ainakin tämän ja ensi kauden. Mikäli Monsterin sopimus saadaan pysymään kohtuullisena ensi kaudella, ei tuo 6mil cap hittikään tunnu niin pahalta. Hintahan oli Toskala & Blake, eli käytännössä ei mitään. Toki Blake olisi tällä hetkellä vahvistus tuohon hyökkäykseen, mutta hintahan olisi suolainen, nyt se rasittaa Anaheimin cappia. Toskalan sopimus olisi loppunut tähän kauteen ja tilalle tuli 2mil kalliimpi maalivahti, jolla on vielä vuosi sopimusta jäljellä. Tilanteen tekee kuitenkin valoisaksi se, että Blaken 4mil hitin poistuessa capista, ei ensi kauden capista tämän siirron takia mene kuin 2mil enemmän. Kaudelle 2011-2012 capista katoaa kokonaiset 10miljoona, kun Gigueren sopimus loppuu ja Blake on Anaheimin riesana. Gigueren flopatessakin kauppa on melkein ok, koska tuskin hän pystyy huonommin pelaamaan kuin Toskala.

Phaneuf treidi on paljon mielenkiintoisempi. Tosi asiahan on että nämä molemmat treidit kytkeytyvät toisiinsa salary capin myötä. Phaneufin pitkä ja rahakas sopimus, on nyt Toronton capissa seuraavat neljä kautta. Toisaalta takalinjoilla luutii saman ajan potentiaalinen franchise pakki ja tähän minä rehellisyyden nimissä uskon. Lisäksi alakertaan tuli prospekti Aulie, josta minulla ei ole kunnon käsitystä. Ilmeisesti mies on kuitenkin ihan potentiaalinen NHL pelaaja, toisaalta näitä isoja puolustajia Torontossa nyt riittää. Sjöström korvaa kaupassa lähinnä Calgaryyn lähteneen Mayersin. Stajan ja Hagman ovat Toronton hyökkäykselle menetyksiä, mutta isossa mittakaavassa he eivät ole korvaamattomia pelureita missään organisaatiossa. Tämä kausi on jo hävitty ja ensi kauden joukkueeseen on varmasti saatavilla saman tasoiset kaverit. Stajan on vielä kesällä UFA, eli jos mies haluttaisiin jostain syystä takaisin, on se vielä mahdollista. Hagmanin lähtö kirpaisee enemmän, koska miehen sopimus oli sentään kohtuullisen onnistunut Toronto kannalta ja hän oli yksi niistä harvoista Toronton pelaajista joka sai limpun reppuun. Whiten lähtö näistä miehistä kirpaisee kuitenkin eniten ja kuten DGB blogissaan sanoi, ei ole yhtään mahdotonta että vuosien päästä tätä treidiä arvioitaessa hän olisi noussut kaupan parhaaksi pelaajaksi. Ei mahdotonta mutta epätodennäköistä, toisaalta Toronton joukkue on tällä hetkellä niin pahasti epätasapainossa, että puolustajista voidaan hyvillä mielin luopua. Itsehän olisin halunnut rakentaa pakiston, niin että siellä on White mukana, mutta kaikkea ei voi saada.

Yleisesti kauppoja arvioitasessa, jälkimmäisessä piilee edelleen iso riski, mutta lähinnä Phaneufin sopimuksen takia. Hinta ei missään nimessä ollut liian kova, jos tämä kausi lasketaan jo menetetyksi(mitä se rehellisyyden nimissä on ollut jo pitkään). Siihen nähden oli se ja sama luovuttiinko nyt hyökkääjistä, koska joukkue ei muutenkaan tehnyt maaleja. Lähtökohtaisesti joukkueen peräpää vahvistui, mutta kumpikaan kaupan isoista Torontoon siirtyneistä pelaajista ei ole tällä kaudella olleet parhaimmillaan. Toisaalta jopa Gerber valitettavasti löysi pelinsä Torontossa, toivotaan että näin käy myös Giguerelle. Phaneuf on edelleen lupaava nuori puolustaja, kaukana parhaasta peli iästään, häntä eivät ole rasittaneet liiat loukkaantumiset. Tämä jälkimmäinen kauppa saa vähintäänkin toisen managerin näyttämään huonolta, itse olen jo tässä vaiheessa valmis antamaan siitä synnin päästön Burkelle. Sutterin kannalta kauppa voi vielä päättyä ikävästi, toisaalta jos tämä mahdollistaa Calgarylle menestyksen tällä kaudella, niin hinta on pieni. Mikäli joukkue perseilee itsensä ulos playoffseista ja Phaneuf löytää pelinsä Torontossa, tulee Sutter näyttämään todella huonolta.

Ylipäätänsä kaupoista jäi Gigueren ja Phaneufin lisäksi noin miljoona tilaa tämän kauden cappiin, sillä voidaan ottaa Toronton palkkalistoille salary dumppeja tai tehdä vielä lisäliikkuja siirtomarkkinoilla. Ponikarovsky ja todennäköisesti myöskin Kaberle ovat vielä tällä kaudella kaupan. Lisäksi Exelby olisi mukava siirtää muualla, Fingeristä tuskin päästään eroon. Tuntuu jo ihan liian uskomattomalta että Blake ei enää rasita Torontoa. Jotkut ovat nostaneet ensimmäisen kaupan yhteydessä esiin asian, että Toronto joutuu maksamaan Giguerelle huomattavasti enemmän, kuin Anaheim Blakelle, mutta tämähän ei ole mikään ongelma Torontolle. Eikä sillä ole mitään väliä arvioitaessa kauppaa Toronton kannalta, organisaatiolla on siihen varaa. En tiedä olenko ylioptimistinen, kun katson joukkuetta tällä hetkellä ja sanon että joukkueella on nyt potentiaalinen playoff maalivahti ja playoff tasoinen pakisto. Toisaalta hyökkäys loistaisi lähinnä AHL peleissä, mutta siihen toivottavasti löydetään jotain korjausta ensi kesänä. Toronton ollessa kyseessä kaikki on mahdollista ja tuskin nämä kaupat vielä vievät organisaatiota tähtiin, mutta lähtökohdat ovat ainakin paremmat. Jotain kuitenkin opin Kessel kaupasta, enkä tuulettele ennen kuin joukkue voittaa kentällä ja Phaneuf nousee lähemmäksi palkkansa edellyttämää tasoa. Tuli vähän aiottua enemmän kirjattua ajatuksia, mutta onneksi yleisfiilis on tällä hetkellä positiivinen.
 

CGLN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Routasydän, #17 Wendel Clark, #8 Cam Neely, TML
Aika hyvää analyysiä, depre.

Lisäisin vielä sen, että lähtökohtaisestihan diilissä Ducksin kanssa molemmat ovat kyllä aika selkeitä voittajia, koska kaikka siirtyneet palaajat olivat ei-toivottuja omissa osoitteissaan, ja kumpikin pääsi näistä sopimuksista eroon hyväksyttävään hintaan. Ducksille olisi ollut mahdotonta sitoa ensi kaudeksi $10,5M salary capista maalivahteihin, joten Jiggy olisi lähtenyt sitten vaikka ulosostona, josta olisi joka tapauksessa jäänyt tuntuva cap hit. Nyt saivat ulosostoa jonkin verran isommalla cap hitillä kuitenkin käyttökelpoisen palaajan, jota voivat käyttää sopivammassa roolissa kuin Leafs. Ducksissa kuitenkin pistetehtailusta kantavat vastuun aivan eri pelaajat. Sekin varmasti Ducksille on jossin määrin merkittävää, että vaikka Blaken sopimus vielä kaksi tulevaa kautta kattaakin, se on silti halvempi kuin Jiggyn jäljelläoleva vuosi.

Torontolle kauppa oli puhtaasti loistava, vaikka Jiggy olisi Vesa 2.0. Merkittäviä varausvuoroja ei näillä näkymin ole tulevana kesänä käytettävissä, eikä vielä sitä seuraavanakaan, joten toistaiseksi joukkuetta on rakennettava lähinnä vapailla agenteilla. Tämä huomioiden vielä ensi kaudesta on turha suuria kuvitella, koska vapaiden agenttien apajilla ei taida sellaista hyökkäyspään sateentekijää uida, joka Leafsin tämänhetkistä taitotasoa merkittävästi nostaisi. No, onhan se mahdollista että siellä on Ilja, mutta jos sopimusvaatimukset ovat huhuttua luokkaa, en Burken asemassa tasan lähtisi pelaajaa jahtaamaan. Palkkakaton aikana tuollaiset järkyttävän pitkät ja kalliit sopimukset ovat sulaa hulluutta. Siinä mielessä Leafsin on huomattavasti helpompi sulatella tuo ensi kausi 6 miltsin cap hitiä, kuin kaksi seuraavaa kautta 4 miljoonan vastaavaa. Jos Jiggy siis epäonnistuu, se ei ole kuin yhden kauden murhe, mutta Blaken kontrahdista irtipääseminen jo tässä vaiheessa oli aivan upea asia.

Flames-treidihän sitten tosiaan on monisäikeisempi analysoitava. Tässäkin saattoi olla kaksi voittajaa tai kaksi häviäjää. Flamesin kohdalla lopputulos voi selvitä hyvinkin pian, sinne hankittiin pelaajie joiden on onnistuttava nyt eikä tulevaisuudessa. Jos sekä Hagman että Stajan pystyvät pelaamaan hyvällä tasolla kauden loppuun saakka, voidaan sanoa että Flames teki omalta kannaltaan hyvän kaupan. Stajan oli isoilla minuuteilla Leafsissa 50+ pisteen suorittaja, Flamesissa minuutteja ei välttämättä ole samalla tavalla tarjolla. Hagmaniakaan Leafs ei välttämättä jää kaipaamaan niin paljon kuin äkkiseltään luulisi, mies pelasi 25% peleistä kuin Pavel, ja loput ajasta enemmänkin kuin Valeri. Energinen karvaaja kuitenkin myös silloin, kun tehot olivat hukassa. Leafs kuitenkin kaipaisi ennenkaikkea tasaisen tahtiin tehoilevia hyökkääjiä, ja Hagman ei sellaiseen pystynyt, vaikka onkin pelaaja joka näemmä saattaa tehdä sen 25-30 maalia kaudessa vaikka ketjukavereina pelaisivat Aki ja Make, pakkiparina Pera ja mä. Mayersille oli Leafsissa täysin metritavaraa, kiitos ja näkemiin. Whiten menetys tuossa tosiaan eniten kirpaisee, pienikokoinen mutta suurella sydämellä pelaava varsin monipuolinen pakki. Mutta pakistossa on nimiä ja potentiaalia myös ilman Whitea. Leafs ei siis menettänyt kaupassa mitään erityisen oleellista, mutta...

Entäs sitten nämä uudet tulokkaat? Phaneuf tuo parhaimmillaan mukanaan upeaa taklauspeliä ja ylivoimaan siniviivalle hurjan kanuunan. Pahimmillaan puolustuspäässä melkoinen hasardi, jonka Flamesissa marginalisoi kivenkova pari Regehr-Bouwmeester. Tämän kaverin otteistahan nyt aika pitkälti riippuu, oliko treidi Leafsin kannalta hyvä vai ollaanko pitkän aikaa kiinni kalliissa, alisuorittavassa sopimuksessa (vrt. McCabe). Kestääkö kaverilla pää Toronton mediamyllyn? Potentiaali on kuitenkin suorastaan herkullinen. Sjöströmistä en tiedä muuta, kuin että ykköskierroksen varaus vuodelta 2001, ja luultavimmin juuri sitä Mayersin tilalle tullutta metritavaraa. Onnistuminen Leafsissa olisi pelkkää plussaa, mikään treidissä ei viittaa siihen suuntaan että kaverin varaan olisi paljoa laskettu. Sitten tapaus Keith Aulie, kivitalon kokoinen oman pään luutijalupaus. Tuollaisessa roolissa harvemmin ollaan todella kovaa tekijää ennen kuin kovien pelien kokemusta on jo jonkin verran alla. Potentiaalia olisi varmasti tuollaiseen kakkosparin puolustavan pakin rooliin, ja ulottuvuus antaa edellytyksiä olla alivoimaspesialisti, mutta potentiaalin täyttymistä saanee jonkun vuoden odotella. Kärsivällisyydelle olisi tässä tapauksessa käyttöä, mutta löytyykö sitä Torontossa?
 
Viimeksi muokattu:

TML

Jäsen
Pre-game Toronto Maple Leafs - New Jersey Devils

Vähään aikaan luvassa mielenkiintoinen Leafsin peli. Ei sillä että ottelun lopputulos olisi jotenkin tärkeä, mutta uusia naamoja on nähtävillä ja se tietenkin kiinnostaa.

Eli ei enempää noista kaupoista tässä viestissä, mutta Dion, Sjostrom ja Jiggy tekevät tänään Leafs-debyyttinsä. Ja tekevät sen vielä ACC:ssä. Jännä nähdä yleisön reaktio näistä pelaajista.

Perjantaina joukkueet kohtasivat viimeksi ja silloin Devils kykeni jatkoajalla voittoon. Leafs nousi vikalla kuudella minuutilla tasoihin. Kyseistä peliä hallitsi lähes täysin ketju Parise-Zajac-Zubrus, jonka kanssa tänäänkin kannattaa olla varuillaan. Huhut kertovat että Brödöör ei maalissa aloita, vaan pirujen verkkoja vartioi Yann Danis.

Mielenkiintoisempi asia on kuitenkin tänään Maple Leafsin kokoonpano. Harjoituksissa ollaan ilmeisesti menty tälläisella poppoolla:

Kessel-Bozak-Ponikarovsky
Stempniak-Hanson-Mitchell
Kulemin-Wallin-Sjostrom
Rosehill-Primeau-Orr

Beauchemin-Phaneuf
Kaberle-Gunnarsson
Schenn-Exelby


Maalissa J-S Giguere.

Että sellaista luvassa tänään. Kovalta näyttää Leafsin kokoonpano...jos vastassa olisi KHL-liigan keskivaiheen joukkue. Ei oikein tiedä mitä tästä matsista odottaa. Lähinnä vain miten Dion ja Jiggy pelaavat.
....

Yksi hauska yksityiskohta on se, että melko tarkalleen vuosi sitten (3.2.2009) pelatun Leafs-pelin kokoonpanosta on tänään kokoonpanossa vain Kulemin, Poni, Schenn ja Stempniak. Kabby oli silloin pois ja Grabo on nyt injuryssä.
 

TML

Jäsen
Toronto Maple Leafs - New Jersey Devils

Brian Burke, I salute you! Alotetaan kausi uudelleen näillä joukkueilla.

Olipas peli Maple Leafsilta. Odotukset olivat kovat tähän otteluun mentäessä, mutta ei tarvinnut todellakaan pettyä. Yksi kauden parhaimmista peleistä kotijoukkueelta.

Dion Phaneuf teki heti avauserässä vaikutuksen. Veti Zajacin levyksi ja ajoi Parisea niin kovaa että White lähti perään. Hanskat tippu ja Dion antoi mojovat iskut Whitelle. Extrana Whitelle instigator. Erässä nähtiin toinenkin tappelu kun Leblond ja Rosehill ottivat yhteen. Leblond vei tämän jälkimmäisen, suhtkoht pitkän tappelun nimiinsä.

Leafs meni 1-0 johtoon avauserässä Kuleminin maalilla johon syötön sai Shoeström. Kule meni ahnaasti ripareille ja ohitti Danisin.

Avauserä oli todella vauhdikasta ja sama meno jatkui toisessa erässä. Leafs meni 2-0 johtoon jälleen reboundista. Bozak syötti Ponille hyvän paikan mutta Devils vahti vielä siinä pystyi torjuntaan. Kessel tuli kuitenkin taustalta ja sai kiekon maalin ammottaessa tyhjyyttään.

Leafsin ylivoima oli koko pelin pelkkää paskaa, mutta yhden maalin saivat sentäs aikaan. Beaucheminin kova pommi upposi sisään ja Leafs sai toisessa pelissä putkeen 3-0 johdon.

Tällä kertaa sitä ei kuitenkaan perseilty vaan Leafs pystyi hyvään puolustuspeliin kolmannessa erässä. Devils painoi kovaa päälle läpi koko kolmannen erän, mutta varsinaiset hyvät maalipaikat olivat loppupeleissä kortilla. Jiggyn ei tarvinnut venyä juuri yhteenkään loistopelastukseen.

...

*Dion Phaneuf, 4 laukausta, 6 taklausta. Loistava debyytti ja oman pään hasardeja ei ollut nähtävissä. Tää on se Dion mitä rakastan!
*Jiggy otti nollat heti ekassa matsissa ja oli läpi ottelun erittäin varma ja rauhallinen.
*Shoey, eli Fredrik Sjostrom oli juuri niin hyvä kuin muistinkin. Nopea ja loistava alivoimantappaja. Juuri häntä on liigan paskin av kaivannut!
*Luke Schenn näyttää löytäneen mentorin itselleen Phaneufista. Erittäin hyvä ja tasapainoinen esitys Luke-boylta.
*Stempniak pelasi myös hyvän pelin Mitchellin ja Hansonin kanssa. Sai Blaken pois toiselta laidalta niin heti piristyi Stempniakin.
*Bozakilta myös vahva esitys ja Kessel näytti myös pirteämmältä.

Kokonaisuudessaan koko paketti oli tänään kunnossa, eikä kenellekään tarvitse pyyhkeitä antaa. Matsi oli erittäin viihdyttävä ja ennen kaikkea vauhdikas. Nopeastihan tuo näytti menevän ohitse. Taisi kestää jotain 2h 20min koko ottelu.

Otteluvoitot 1-1, pisteet 3-2 (Leafsille), perjantaina final round. Eiköhän silloin nähdä '03 finaalien uusinta (Brodeur-Giguere) ja katsotaan pystyykö Jiggy voittamaan New Jerseyssä?

...

Yhden pelin perusteella (tarpeeksi iso sample IMO) Brian Burke olet nero!

Stajan, White, Hagman, White:
- Yht. 1 laukaus
- Yht. -1
- Yht. 2min jäähyjä

Giguere, Phaneuf, Sjostrom:
- Nollapeli
- Yht. 6 laukausta
- Yht. 6 taklausta
- 1 tappelu
- 1 hankittu boksi vastustajalle
- Yht. +2
 

Jay79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Hieno ottelu oli, oli mukava seurata Toronton uusia hankintoja, kaverit onnistuivat hyvin kovassa paikassa.
 

TML

Jäsen
Pre-game New Jersey Devils - Toronto Maple Leafs

Devils-Leafs jälleen kerran. Miniseries saadaan päätökseen tänään Newarkissa, molempien voitettua tähän mennessä kotiottelunsa. Paljon on kuitenkin kerennyt tapahtua sitten viimekohtaamisen.

Kuten kaikki varmasti tietävätkin, Ilja Kovalchuk siirtyi vajaa vuorokausi sitten Jerseyn piruihin. Mukana kaupassa Devilsiin tuli myös Nokian oma poika, Anssi Salmela. Vastaavasti tiistain Devils -joukkueesta ovat poissa svedut Oduya ja Bergfors.

Viimeisin peli, tiistaina ACC:ssä Leafsin 3-0 voittoon päättynyt matsi oli ihan viihdyttävä peli. Leafsin uudet hankinnat tekivät heti vaikutuksen Wilsoniin, Burkeen, joukkuekavereihin, sekä ehdottomati myös yleisöön. Jiggyn nolla, Sjostromin voittomaalin syöttö sekä Phaneufin pommit sekä tappelu. Leaflandiassa on varmasti annettu lemmikeille Jiggyn nimi, kaupungin päättäjät suunnittelevat DoubleDion monumenttia ja paikallinen Aaltosen kenkätehdas on nykyään nimellä Shoestrom. Leafsin puolelta kiinnostus tässäkin pelissä kohdistuu lähinnä noihin kolmeen pelaajaan.

Leafs tänään:
Ponikarovsky-Bozak-Kessel
Mitchell-Hanson-Stempniak
Kulemin-Wallin-Sjostrom
Rosehill-Primeau-Orr

Kaberle-Beauchemin
Phaneuf-Schenn
Gunnarsson-Exelby

Giguere
Gustavsson


Ei muutoksia hyökkäyksessä joka toimi mahtavasti viime pelissä. Pakistossa Phaneuf saa Schennin viereensä ja tässä on sitten kyllä erektion antava pakkipari. Ainakin minulle. Schenn pelasi viime pelissä loistavasti ja moni puhuu jo kuinka Schenn näkee Dionissa loistavan mentorin. Ikäeroa ei näillä kahdella ole kuin 4(?)-vuotta ja molemmilla änäritie on ollut toistaiseksi aika samanlainen. Kova tulokaskausi, sen jälkeen pieni laskusuhdanne. Näin siis jos äkkipikaisesti tekee päätelmät. Schennillä siis vasta toinen kausi meneillään ja kieltämättä vaikeaa on paikka paikoin ollut.

Giguere pelaa tänäänkin maalissa, elikkä oletus on että Monster aloittaa lauantaina Sensia vastaan. Wilson harvemmin peluuttaa kassareita peräkkäisinä päivinä.

Kotijoukkueen kokoonpanoa on moni henkilö odottanut vesikielellä ja internetin syövereistä löysin seuraavanlaisen kokoonpanon illan peliin:
Kovalchuk-Zajac-Parise
Rolston-Niedermayer-Langenbrunner
Pandolfo-McAmmond-Zubrus
Peters-Leblond-Davis

Greene-White
Salvador-Mottau
Fraser-Salmela

Brodeur
Danis


Tasoitusta ei enää anneta, vaan maalilla torjuu Brodeur. Brodeur tosin päästi 4 maalia viikko sitten, Danis vain 3 tiistaina. Salmela pelaa kolmosessa Fraserin parina ja suurin puheenaihe Ilja Kova pelaa ykkösessä. Viime perjantaina Zubrus-Zajac-Parise pyöritteli Leafsia mennen tullen, nyt yksi pörrääjä (Zubrus) on vaihtunut ehkä maailman kovimpaan sniperiin. Aika kovalta tuo Devils -hyökkäys näyttää, vielä kun ottaa huomioon että Elias on poissa. Eliasin tullessa takaisin kolmosketju saattaa olla muotoa Pandolfo-Rolston-Niedermayer, joten kova on tulivoima.

Tänään siis varmasti paljon porukkaa seuraamassa (tv:n välityksellä) Iljan debyyttiä ja huomio kiinnittyy monella sinne. Leafsin tulee keskittyä omaan peliinsä (onko sitä?) ja jättää Iljamania omaan arvoonsa.

Erittäin kiinnostava peli kuitenkin tulossa, eikä vähiten Iljan takia.
 

UrheaT

Jäsen
Nyt kun hyökkäyspäästä lähti aika monta pelaajaa, olisko aika kokeilla vaikka parin pelin ajan Kadria? Eikös poika pelannut aika hyvin syksyn treenimatseissa...
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Nyt kun hyökkäyspäästä lähti aika monta pelaajaa, olisko aika kokeilla vaikka parin pelin ajan Kadria? Eikös poika pelannut aika hyvin syksyn treenimatseissa...

Onnistuu korkeintaan vasta, kun Londonin kausi päättyy OHL:ssä ja voi olla, että Leafsin kausi päättyy ennen sitä. Kesken OHL-kauden ei omaa junnua voi kutsua ylös mistään Kanadan junioriliigasta. London johtaa omaa divisioonaansa, joten pudotuspeleihin Knights menee satavarmasti. Runkosarja loppuu OHL:ssä maaliskuun puolivälissä ja sen jälkeen siis vielä pudotuspelit, joissa ilman ihmeitä London menee ainakin ensimmäiseltä kiekalta jatkoon. Leafsin viimeinen peli on 10.4, joten jos sitä ennen Londonin kausi on ohi, niin eiköhän Kadri kutsuta ylös ottamaan pari peliä tuntumaa.

Kadri muuten pelasi todella vakuuttavan tammikuun WJC-pettymyksen jälkeen tehden 11 otteussa 6+19 ja on noussut jo kolkuttelemaan pistepörssin top-10:iä, vaikka on missannut paljon pelejä. Tosin niin on moni muukin huippunimistä.
 

TML

Jäsen
1st period Devils - Maple Leafs

Eka erä takana "katseet Iljaan" -pelissä. Pääsihän se peijakas avauspinnansa heti tekemään.

Leafsilta ihan hyvä erä kokonaisuudessaan. Kaksi kertaa kiekko pomppi pikku munkilla Devils miehen lapaan maalin eteen ja toisesta rokottivat. Monster ampui kiekon rumpua pitkin Iljalle ja Ilja toimitti kiekon maalille missä Zubrus ja kaksi Leafs pakkia olivat. Jotenkin Zubrus taiteili itsensä pakkien välistä ulos ja nosti sitten rystyllä kiekon maaliin.

Muuten Devilsillä ei paikkoja juuri ollut. Ei niitä tosin Leafsilläkään ollut, joten melko helpolla Brodeur ja Monster pääsivät.

....

Eli siis toisin kuten aiemmin ilmoitin, Monster pelaa tänään ja Jiggy 99% varmuudella huomenna.

Ketjut olivat samat mitä viime pelissä. Shoestrom-Wallin-Kulemin ollut toistaiseksi näkyvin ketju. Ovat saaneet kiekkoa vastustajan päätyyn ihan hyvin.
 

TML

Jäsen
New Jersey Devils - Toronto Maple Leafs

Kattokaa ite vikat 5 minuuttia tosta pelistä. Miten voi perseillä 3-1 johdon alta viidessä minuutissa niin, ettei saa edes yhtä pinnaa?? Devils iski vikalla 40(?) sekunnilla 2 maalia ja voitti lopulta 4-3.

Muuten ihan hyvä peli Leafsilta. Kurinalaista peliä ja puolustus toimi ihan hyvin (miinus vikat minuutit).

Huomenna Sensin voittoputki poikki, nyt ei pysty mitään muuta kirjoittaan.
 

TML

Jäsen
Toronto Maple Leafs - Ottawa Senators

Karmean perjantain jatkoksi Maple Leafs pelasi ehkäpä kauden parhaimman pelinsä ja katkaisi Senatorsin 11 ottelun voittoputken.

Ennen peliä hiljennyttiin Brendan Burken kunniaksi ja kiekon tippuessa jäähän Leafs oli erittäin valmis kaatamaan arkkivihollistaan.

Leafs meni ottelussa johtoon Phil Kesselin yv-osumalla. Kaberle to Phaneuf onetimer show kilahti tolppaan ja Kessel taisteli reboundin maaliin. Erän loppupuolella Leafs kuittasi vielä kahdesti. Ensin Luke Schenn pamautti komean lämärin ohi Elliotin, sen jälkeen Bozakin ketju hassutteli Sens puolustuksen kahveelle. Camboli lopulta töpeksi kiekon omaan maaliin, mutta hienosti Kessel ja Bozak maalin alustivat. Ponille oli tuo maalinteko tarkoitettu, mutta Bozakille tuo maali lopulta tuomittiin.

Ekassa erässä nähtiin myös Orr vs Carkner KO show jälleen kerran. Aiemmin tällä kaudella molemmat ovat vierashallissa tiputtaneet vastustajansa, mutta nyt Colton Orr ei antanut Carknerille mitään saumaa. Nätti tipautus ja Carkner oli tilanteen jälkeen aivan pihalla. Ei saanut dumareilta lupaa mennä edes boksiin, vaan raukka joutui painumaan omaan pukukoppiin.

Toisessa erässä peli oli melko tasaista, mutta Leafs onneksi pystyi pitämään Sensin nollilla. Leafs on viime aikoina näitä johtoja töpeksinyt urakalla, mutta nyt homma pysyi kasassa.

Ainoasta maalista toisessa erässä vastasi Phil Kessel. Alkuun Freddy Shoestrom taisteli hienosti pitkän kiekon kanssa niin että Sens ei saanut aloitusta Leafs päätyyn. Tämän jälkeen mies hyppäsi vaihtoon ja tilalle tullut Phil Kessel näytti taitoaan. Kessel sai kiekon keskialueella mutta haki uudet vauhdit omalta siniseltä kusettaen koko Sens pakiston ja ampuen pyörivän kiekon verkkoon.

Kolmannessa erässä Jiggy hoiti hommat jälleen moitteettomasti ja Luke-boy kyykytti kaiken lisäksi vielä nörtti-Spezzaa. Hieno kiekonriisto omalla sinisellä ja hurja lämäri ohi Leclairen.

...

Todella mahtava matsi jälleen kerran! Tämän viikon kotiottelut ovat olleet parasta Leafsia tällä kaudella. Tästä kunnia ensimmäisenä tietenkin J-S Giguerelle. Toinen peli Leafsissa ja toinen nollapeli. Toskala, ei ole ikävä sinua. Ottiko Toskala kahta nollapeliä edes koko Leafs uransa aikana?

Puolustus toimi myös hienosti vaikka Sensillä muutamia paikkoja olikin. XLB pelasi harvoin, mutta viidellä pakilla homma näyttää toimivan hyvin. Gunnarsson ei parasta peliään pelannut, mutta muuten kaikilta erittäin solid esitys.

Kule-Wallin-Shoestrom oli jälleen loistava. Jaksavat painaa ennakkoluulottomasti vaihdosta toiseen ja Wallinilla on hyvä rauhoittava vaikutus sentterinä. Hieman ihmettelin miksi Kulemin pelaa tässä ketjussa, mutta täytyy perua puheet. Loistavasti on ketju toiminut.

Bozakin ketjulla toimii myös tällä hetkellä. Nimenomaan tehollisesti. Kesseliltä pari pönttöä tänään ja Bozakin kanssa ovat löytäneet toisensa. Poni olisi kyllä kiva pitää joukkueessa.

Stempniak pelasi erittäin hyvän pelin. Etenkin toisen erän alivoimavaihto oli mahtava! Ensin kiekko pois Danielalta, sitten kiekon perään ja taisteli sen itselleen. Ei ihan päässyt vetämään mutta kolmen Sens pelaajan välistä taisteli keskialueella vielä kerran Michalekin kanssa ja ajeli hänet vielä Sens vaihtoaition edessä jäihin. MVP vaihto. Hansonilta myös hienoa alivoimapelaamista. Ampui 10 sekunnin sisään 4 kutia yhdessä av-vaihdossa.

Nelosketju ei kauheasti pelannut, mutta kun pelasi, pelasi hyvin. Coltonilta mahtava KO, ja Rosekill pommitti pari kertaa maukkaasti.

Erikoistilanne pelaaminen on parantunut lyhyessä ajassa hurjasti. Oliko neljäs peli putkeen kun Leafs teki YV-osuman, ja alivoimakin piti vastustajan kurissa.

Yleisölle myös isoa kiitosta. Mekkalaa oli hyvin, Daniela sai buuaukset osakseen ja lopussa aalto kiersi ACC:tä. Vaikka pleijareihin ei päästäkään niin yleisö on huomannut että nyt ollaan saatu sen luokan pelaajia että ensi vuonna pleijarit ovat mahdolliset. Dionin vaikutus muutamaan muuhun pelaajaan on ollut hurja. Schenn etenkin on ottanut Double-Dionista mallia ja mukavasti Kesselkin pelailee. Olivat olleet keskiviikkona Raptorsin pelissä kaksin (Kessel ja Dion siis).

Sens oli melko vaisu. Loivat muutamia paikkoja, mutta eipä Leafsilla suurta hätää ollut missään vaiheessa. Kovalevilta hieno peli ja tärkeät jäähyt. Daniela ei saanut mitään aikaan. Neil oli yks iso sukka.

...

Hienoa seurata tällä hetkellä Leafsin peliä. Ennakkoluulotonta peliä vaikka materiaali ei mikään huikea olekaan. Jiggy on huikea, Dion on yhtä jäätävä mitä tulokasvuotenaan. Sens on aina mukava kaataa ja päättää heidän ennätysputki.

Tätä lisää Leafs!
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
TML otti jo pari kertaa esille Gigueren, mutta täytyy nostaa vielä itse esille saman asian mitä ESPN American selostajat tekivät. Giguerellä on aivan järkyttävä hyvä riparikontrolli ja esimerkiksi viime yönä Senators jäi käytännössä kokonaan ilman kakkoskiekkoja. Jäätävä on ollut J-S nyt molemmissa Leafseissa pelaamissaan otteluissaan.

Wallin oli tosiaan eilen hyvä ja varjosti Spezzaa melko kivasti. Muutenkin tuntuu nyt parin ottelun perusteella, että ruotsalainen on päässyt ihan eri lentoon kun jokaisen ottelun jälkeen ei ole pelipaikka uhattuna.

Mitkä on TML:n fiilikset, olisko Leafsilla vielä ensi kaudellekkin Wallinille käyttöä?
 

TML

Jäsen
TML otti jo pari kertaa esille Gigueren, mutta täytyy nostaa vielä itse esille saman asian mitä ESPN American selostajat tekivät. Giguerellä on aivan järkyttävä hyvä riparikontrolli ja esimerkiksi viime yönä Senators jäi käytännössä kokonaan ilman kakkoskiekkoja. Jäätävä on ollut J-S nyt molemmissa Leafseissa pelaamissaan otteluissaan.

Wallin oli tosiaan eilen hyvä ja varjosti Spezzaa melko kivasti. Muutenkin tuntuu nyt parin ottelun perusteella, että ruotsalainen on päässyt ihan eri lentoon kun jokaisen ottelun jälkeen ei ole pelipaikka uhattuna.

Mitkä on TML:n fiilikset, olisko Leafsilla vielä ensi kaudellekkin Wallinille käyttöä?

Jiggyn ja Monsterin riparikontrollissa on aivan järkyttävän suuri ero. Devils -pelin viimeinen maali oli oikeastaan oiva näyttö mikä Monsterin suurin heikkous tällä hetkellä on. Molemmat ovat todella rauhallisia maalivahteja eikä mitään suurta showta voi kummaltakaan odottaa. Jiggy näyttää kyllä pelaamattomuudenkin jälkeen todella hyvältä. Mutta katsellaan rauhassa.

Richard Wallin. Hmm... Paljon olen häntä parjannutkin, mutta nyt kauppojen jälkeen on löytänyt hyvän vireen. Wallinin pelirohkeus on heikko, eikä mies mikään huiman nopeakaan ole. Kädet eivät käy kun poikamiehelle, mutta kaiken tämän hän korjaa hyvällä peliälyllä. Todella fiksu pelaaja eikä montaa väärää ratkaisua kylläkään tee. Ei ole millään tapaa räiskyvä pelaaja.

Wallin ja Primeau molemmat ovat todella ideaaleja nelosketjun pelaajia. Ei ehkä paras mahdollinen kaksikko 3- ja 4-sentteriksi, mutta mielellään näkisin toisen heistä nelossentterinä. Täytyy katsella hieman suurempi otanta Wallinilta tuolla paikalla missä hän nyt on, mutta en Wallinia ihan vielä luottaisi 3-sentteriksi. Nelosen keskellä hän varmasti hoitaisi hommansa pyyteettömästi myös ensi kaudella.

Hieman sekavaa tekstiä mutta toivottavasti tajusit(te).
 

TML

Jäsen
Pre-game Toronto Maple Leafs - San Jose Sharks

Vaihteeksi maanantaipeli ja vastassa lännen kärkiporukka San Jose Sharks. Viimeksi Sharks on muistaakseni ollut ACC:ssä työsulun jälkäisellä kaudella.

Täytyy sanoa että harvemmin on ollut näin hyvä fiilis jos on kannattanut jumboporukkaa. Tämä kausi nyt on menetetty taasen kerran, mutta viime aikaiset peliesitykset ja treidit ovat tuoneet ainakin allekirjoittaneelle hymyn kasvoille. Hienoa olla Leafs-fani kun rupee odottamaan seuraavaa kautta jo helmikuussa.

Sitten itse asiaan. Leafs pelasi viime viikolla kolme peliä, vaihdettuaan sitä ennen 6 pelaajaa pois. Leafs pelasi hyvää hokia 177 minuuttia ja se riitti 4 pisteeseen. Vastassa olivat kuitenkin perusvarma Devils ja liigan kuumimpiin tiimeihin kuuluva Sens, joten saldo oli varsin maukas. Ilman perjantain paniikkia olisi voinut tulla täysikin saldo.


Doug Murrayn vaikutus näkyy jo kauan ennen peliä Torontossa. Tänään pelipäivän lounaalla kaksi Leafs pelaajaa oli saanut ruokamyrkytyksen. Jotkut veikkasivat tuolla että Kessel ja Hanson olisivat kyseiset pelaajat, mutta vielä en ainakaan mitään varmistusta asialle löytänyt. Deveaux on kuitenkin nostettu farmista ylös joten varmaan ainakin toinen pelaajista on kokoonpanosta poissa. Rosehill lähetettiin alas ja Stalberg on kokoonpanossa tänään.

Saas nähdä mikä lopullinen kokoonpano oikein on. Sharksin ennustettu kokoonpano on seuraava.

Marleau - Thornton - Heatley
Malhotra - Pavelski - Setoguchi
Clowe - Nichol - Ortmeyer
Shelley - Mitchell - Staubitz

Murray - Boyle
Vlasic - Blake
Huskins - Wallin

Nabokov
Greiss


Vielä kun tuo Kessel olisi poissa pelistä niin voisi sanoa että aika tasaiset rosterit ovat vastakkain. Kova testi tänään Leafsille parin hyvin sujuneen pelin jälkeen. Jokohan tänään helähtäisi Jiggyn takana?
 

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
Tänään pelipäivän lounaalla kaksi Leafs pelaajaa oli saanut ruokamyrkytyksen. Jotkut veikkasivat tuolla että Kessel ja Hanson olisivat kyseiset pelaajat, mutta vielä en ainakaan mitään varmistusta asialle löytänyt. Deveaux on kuitenkin nostettu farmista ylös joten varmaan ainakin toinen pelaajista on kokoonpanosta poissa.

Hanson ja (kanadalaisittain) Sjostrom ovat kuuleman mukaan veks flunssan vuoksi, ja Kadri on nostettu pikahälytyksellä mukaan. Näin viestitään siis Torontosta. Mielenkiintoista.
 

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
Hyvä ensimmäinen vaihto Kadrilta. Siitä se lähtee.
 

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
Ensimmäinen erä oli molemmilta joukkueilta jotenkin hermostunut ja sitä myöten sekava. Ensimmäisen viiden minuutin aikana ainakin kolme Toronton pelaajaa kaatuili omia aikojaan, ja toisaalta Sharksin pelätty vauhti vedettiin pääosin käsijarru päällä.

Leafsin maalikin syntyi kuin sattumalta, Kesselin syöttö oli toki oivallus. Kadri pärjäilee mukavasti, ja Giguerella on nyt seitsemän puhdasta erää takana. Tässähän huomaa pian toivovansa miehen päästävän sen ensimmäisen maalin, että loppuisi pingottaminen tästä asiasta.
 

TML

Jäsen
1st period Maple Leafs - Sharks

Sama meno jatkuu. Leafsilta ihan hyvä erä ja peli oli muutenkin todella vauhdikasta. Tuloksena 1-0 johto avauserän jälkeen.

Nazem Kadrista tuli siis ensimmäinen muslimi joka on pelannut änäripelin. Heti ekassa vaihdossa hän syötti Stalbergin läpiajoon, mutta Nabby esti Kadrin ensimmäisen änäripinnan.
Kadrilta ihan hyvä erä. Näytti aika fiksulta pelaajalta ja teki hyviä ratkaisuja. Ei yrittänyt mitään hienoa vaan pelasi todella kypsää peliä.

Leafs meni 1-0 johtoon hienolla maalilla jonka järkkäsivät Bozak ja Kessel. Kesseliltä mahtava syöttö ja Bozak teki maalin. Todella hyvältä näyttänyt tämä pari viime peleissä. Kesselillä taitaa olla 18 pinnaa viimeiseen 15 peliin.

Kuten mainitsin, peli on ollut vauhdikasta ja myös ihan fyysistä. Dion heitteli heti alussa Heatleyta ja XLB näytti myös mistä hänelle maksetaan. Colton Orr lähti lauantain KO:n jälkeen takki auki Shelleytä vastaan ja turpaanhan sieltä tuli.

Jiggy oli jälleen rauhallinen ja otti Sharksin kaksi paikkaa varmasti kiinni. Leafs peliä hallitsi ja pakistoa on tällä hetkellä ilo seurata. Alkukauden kohnotus on tipotiessään ja vaikka on aikaista sanoa, niin Sharksin hyökkäys on pidetty todella hyvin pimennossa.

Tästä on kiva jatkaa toiseen erään.

edit. typot pois.
 
Viimeksi muokattu:

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
Leafsilta ihan hyvä erä ja peli oli muutenkin todella vauhdikasta.

Näin eri tavoin voi saman pelin nähdä, ja hyvä niin. Mielestäni ensimmäinen erä ei ollut hyvä kummaltakaan joukkueelta, ja pelin vauhdikkuus oli enemmänkin pääosin sekavuutta. Sama meno onkin jatkunut sitten toisessa erässä, jonka alkuun Sharks siirtyikin sitten tasoituksen kautta johtoon. Etenkin Sharksin toisessa maalissa voi syyttävällä sormella osoittaa Kesselia, joka pelasi oman purkupaikkansa laiskasti ja antoi täten San Joselle paikan tehdä maali.

No, vauhdikasta/sekavaa, pääasia että viihdytään. Tämänkään pelin tuloksella ei ole Leafsille mitään oikeaa merkitystä, eli toivotaan yksilötason onnistumisia, vaikkapa maalia Kadrille.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös