Toni Söderholm siirtyy HIFK:hon

  • 264 509
  • 789

#16 Murray

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Monet ovat kyselleet Söderholmin loukkaantumisista. Eikös se mennyt niin, että Söderholm sai pelata hyviä minuutteja alkukaudesta, mutta kun hänelle tuli tämä loukkaantuminen niin sen jälkeen paikkaa pelaavasta kokoonpanosta ei löytynyt ja minuutit jäi todella vähäisiksi.
 

tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyllä se on kolme vuotta, kun sopimus kestää kauteen 2012 asti, että sikäli voisi olettaa pahvilla olevan hintaa ihan mukavasti.

Korjasinkin sen jo saman tien, mulla oli lyhyt matikka :)
Mutta Söde on minusta sellainen kaveri, joka ei fleguile.

Tätä nyt-on-kaikki-hyvin-hurmiota en kuitenkaan ihan ymmärrä. Isot mokat tehtiin syksyllä kun puutteisiin ei reagoitu. Pakkitilanne huutaa yhtä yhä edelleen, jos Walshin lähtö on totta. Tai vaikka ei olisikaan :) Mutta kädet kyynärpäitä myöten ristissä odotan virallista ilmoitusta Walshin lähdöstä. Toivon turvallista kotimatkaa vielä kaupan päälle.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Täältäkin lämmin tervetulotoivotus Toni Söderholmille ja kiitokset mm. Nybondasille loistavasta hankinnasta. Toivon mukaan Söde pysyy terveenä loppukauden ja auttaa IFK:ta parhaansa mukaan, ennen kaikkea monipuolisena kiekollisena pakkina.
 

ultrar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
Kiitos Söderholmille, että halusit takaisin HIFK:n tueksi. Toimistolle tunnustus tästä ja hienoa, että ilmoititte ensi kauden sopimuksista myös, taidatte siis kuitenkin lukea Jatkoaikaa. Heikkisen sopimus etenkin on hienoa homma, liigan parhaita pakkeja kaikesta huolimatta.

Nyt vielä Walshin tilalle se rightin pakki ja Hacker ulos, tilalle hyökkääjä, niin saatte puhtaat paperit tästä kaudesta, noin suunnilleen ainakin.
 

jarne

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, ULUVFC #52
Mahtavaa! Olen ollut kohta 5 viikkoa putkeen kipeä, mutta silti jaksoi aamulla raapaista onnentanssin uutisen luettuani. Toni Söderholm on kapteeni isolla C:llä ja pomminvarma ykköskorin puolustaja liigaan. Sopimuksen pituus miellyttää erityisen paljon, vaikka floppi riski on tietenkin olemassa, kuitenkin sellaisia 25-35 pinnan kausia, johtajuutta ja varmaa omapään pelaamista odotellessa. Kapteeni on tullut takaisin kotiin, ymmärtääköhän hirso luovuttaa C:n jo tällä kaudella Södelle? Kiva että muiden joukkueiden fanit muistavat käydä täällä kertomassa kuinka sopimus on varmasti kallis, juu sitähän se varmasti on, mutta Söderholm on sen tason vahvistus ja pr-tempaus että maksaa positiivisena julkisuutena joka pennin takaisin.

Ilkka "Pelsu, Leija" Heikkisen sopimus on myöskin "hyvä" uutinen, onhan hän kuitenkin huippupuolustaja tähän liigaan, hänessä on kuitenkin piirteitä niin kentällä kun sen ulkopuolellakin jotka saavat oksennus reaktion aikaseksi. Eikä varmasti pelaa halvalla, toivottavasti asenne on jatkossa kohdillaan ja fleguilu loppuu.

Melartin sopimuksen vahvistaminen on myöskin mahtava juttu siinä on meille tulevaisuuden Kai Linna hieman isompi kokoisena.

Haverisen eilinen esitys oli senverran jäätävä ettei hänen jatko-sopimuksestaan tule tällä hetkellä kun negatiivisia aatoksia.

Plussat Nybarille, hienoa työtä!
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Feikkiheikit
Todella kova vahvistus ja tämän päivän liigassa heittämällä aivan kärkipään puolustajia! Tästä Nybarille ehdottomasti hatunnosto. Ihan btw-huomiona tuli mieleen kun KJ sanoi eilisen pelin jälkeen vastatessaan toimittajan kysymyksiin jotain tyyliin "enpä tiennytkään Söderholmin olevan vapaana, mutta kyllähän se tietenkin kelpaisi". Ja varmaan puolentunnin päästä tästä sopimus julkaistiin IFK:n sivuilla. Eli kusettiko KJ tietämättömyydestään vai onko tämä hankinta tehty ilman KJ:n painavaa sanaa? Siis ihan mielenkiinnosta vain, ja oli mieten oli niin mahtava vahvistushan kyseessä on.
 

Vegas

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Södestä pinnat johdolle ilman muuta ja siitä kanssa että Walsh lähtee menee. Nyt vielä Hacker luiskalle viemästä Siimin peliaikaa ja "Lupa" kevääksi pakistoon, ni avot.
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Toni Söderholmin suuruus ei selvästi aukea täällä kaikille, mutta tässä hieman taustatietoa:

Näiden Kinkun luettelemien asioiden lisäksi Södellä on vielä lisääkin meriittejä:

Erittäin hyvä sijoittumaan, erittäin hyvä luistelemaan, taitava, hyvät hermot, ei tee tyhmyyksiä, tasainen, pystyy pelaamaan tarpeeksi kovaa, johtaja isolla J:llä, pystyy tekemään paljon pisteitä, saa muut pelaajat näyttämään paremmilta vierellään ja myöskin se, että Söderholm on varmaan kovakuntoisin pelaaja koko SM-liigassa. Eli, erittäin hyvä hankinta on kyseessä, mutta jos Söderholmin odotetaan tekevän puolustajana piste per peli, niin on vaarana, että moni tulee pettymään. Realistista on odottaa hänen tekevän 0,5 per peli, mutta vaikka ei tekisi pistettäkään, niin Söderholmin arvo joukkueelle on todella suuri.

Söderholm on yksi kovimmista pelaajista koko SM-liigassa ja seuraavana hänen tekemät pisteet aikaisemmilta kausilta.

HIFK SM-Liiga 02/03 52 8+15=23
HIFK SM-Liiga 03/04 56 16+21=37
HIFK SM-Liiga 04/05 51 5+19=24
Team Finland WC 05 3 0+0=0
SC Bern Nationalliga A 05/06 44 12+12=24
SC Bern Nationalliga A 06/07 40 7+14=21
Team Finland WC 07 8 0+1=1
Västra Frölunda HC Indians 07/08 53 6+14=20
Västra Frölunda HC Indians 08/09 36 3+7=10

Mikä parasta, hänellä on suuri HIFK sydän, hän ei tule hölmöilemään kuten Jere ja on paljon monipuolisempi kuin Kuhta.

KAPTEENI IS BACK!
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Hieno vahvistus liigaan ja erittäin kova nimi IFK:n takalinjoille. IFK parani monta pykälää tällä hankinnalla ja teillä todellakin hankittiin puolustajapulaan puolustaja eikä niin kuin meillä sentteripulaan hankittiin laituri. Alkaa olemaan KJ:lla ihan varteenotettava nippu pelaajia ja ei tuo IFK tule olemaan kenellekään helppo vastustaja kunhan tosipelit alkaa.

Onnittelut IFK, tällaisia paluumuuttajia liiga tarvitsee.
 

TQoFE

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK, FREE SCHOLL!
Eikös se Nokka sanonut ettei ketään enää tulee ja nyt Söderholm 3 vuoden pahvilla.

Haluttiin näemmä tehdä selvä pesäero Penttiin ja Pentin linjaan: "jättikokoisia vahvistuksia on tulossa - markkinat olivat kuivat".

Itseasiassa muuten juuri eilen käväisi mielessä kysyä Valtsulta, kun vastaan käveli, että onko todella niin, että näillä mennään. Sillä hetkellä ja siinä mielentilassa totesin kuitenkin wc-käynnin olevan akuutimpi asia...

Pitkästä aikaa voi sanoa, että näillä mennään, eikä ääni kohoa vitutuksesta ja paniikista kimeäksi.

Tack tack.
 
Suosikkijoukkue
HIFK, Philadelphia Flyers
Mikä parasta, hänellä on suuri HIFK sydän, hän ei tule hölmöilemään kuten Jere ja on paljon monipuolisempi kuin Kuhta.

Tähän voi vielä lisätä, että on vasta 34-vuotias sopparin päättyessä. Eli iässä, joka ei ole puolustajalle vielä mitään. Ennemmin näkisin, että Söderholmin käyrä on tulevien kausien aikana nouseva toisin kuin Kuhdalla. Täten kolmen vuoden soppari on täysin perusteltu ja niukkojen - laadukkaiden - pakkien markkinoilla hyvästä kotimaisesta pelaajasta voidaan todellakin maksaa reilusti. Siinä mielessä sopparia ei edes voi verrata Kuhdan vastaavaan koska laitureiden markkinat ovat selkeämmin ostajan.
 

sixtus

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Barcelona
Pikkuisen hapan kommenttisi on, et kai ole kateellinen HIFK:lle Söderholmin hankinnasta.

Ei missään nimessä ollut mitään hapanta kommentissani. Olen aidon iloinen tämän kaliiberin pelaajiejn siirtyessä liigaamme. Vertasin vain käytyä keskustelua case Kuhtaan ja hänen kalliiseen 3v. diiliin. En usko Söderholmin diilin olevan ainakaan merkittävästi edullisempi vaan luokkaa 200k/kausi. Tähän kun lisätään kyseenalainen alkukausi, onko takeita että mies on seuraavat 3 vuotta palkkansa arvoinen? Aika näyttää.

P.S. En kiljunut riemusta Laamasen siirtyessä kesällä kerhoon, kun sopimuksen ilmoitettiin olevan voimassa kevääseen 2012. Ei myöskään varmasti halpa ja alkukausi ei ainakaan ole ollut erityisen mairitteleva...
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
P.S. En kiljunut riemusta Laamasen siirtyessä kesällä kerhoon, kun sopimuksen ilmoitettiin olevan voimassa kevääseen 2012. Ei myöskään varmasti halpa ja alkukausi ei ainakaan ole ollut erityisen mairitteleva...

Mielestäni Söderholm on paljon enemmän kuin Laamanen, Kuhta yms, jotka ovat aika yksipuolisia pelaajia ja jos se yksi osa-alue sakkaa, niin sakkaa koko pelaaminen. Söderholmia vertaisin mieluummin Sami Kapaseen (Kapasella parempi upside, mutta Södellä ei Kapasen sairaskeromusta), Ville Niemiseen (paremmilla pisteillä suhteessa puolustajalle) ja Jere Karalahteen (ilman sekoiluja). Ehkä voisi ajatella, että Söderholm on sama jos "Lada" olisi tehnyt sopimuksen Blegin kanssa.

Edit: Suurin yhtenevä tekijä näihin vertaamiini pelaajiin on omistautuminen joukkueelle.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Pitkistä diileistä

Söden 3v. diili on pitkä, mutta varmasti riskittömämpi kuin Kuhdan tai vaikkapa maalivahdin pitkä diili. Näissä pelaajatyypeissä on eroa: Kuhta on yhden duunin mies, hän on maalintekijä. Valitettavasti Kibe ei ole koskaan ollut suuri henkinen isähahmo joukkueelle. Niinpä maalintekijälle maksettu iso palkka kolmen vuoden ajan on täysin kohdallaan, jos hän tekee maaleja (pisteitä) koko tämän ajan liigan kärkitahtiin. Näin ei ole tapahtunut, joten Kuhta ei millään mittarilla ole ollut 3x250ke -rahalle erinomainen vastike. Pitkämäki on toinen hyvä esimerkki siitä riskistä, mitä otetaan, kun annetaan pitkä diili yhden duunin miehelle. Maalivahdin tapauksessa kuvio on vieläkin simppelimpi: jos hän torjuu koko diilinsä ajan liigan huipulla, niin hieno homma. Jos ei, huono homma.

Söden mukanahan tulee helvetinmoinen annos johtajuutta ja selkeää kapteeniainesta. Hän on aito HIFK-legenda ja myös kansainvälisesti meritoitunut. Juuri sellainen kaveri, joka on uskottava hankinta, kun puhutaan juurille palaamisesta. Niin outoa kuin tämä onkin, Söden tapauksessa lievä alisuorittaminen pelikentällä ei olisi niin vakava asia kuin snaipperilla tai veskarilla. Uskon kuitenkin Söden pelaavan liigassa, kun tänne taas tottuu, erittäin vakaita ja hyviä kausia. Muistellaanpas nyt, mikä on oikeasti pakkitaso tällä hetkellä. Ei ole mitenkään liioiteltua asemoida Söde nyt suoraan Seikolan kohdille. mixu toteaa, että Söde ei ole Zidlicky / Rafu -tasoa ja vastaan, että ei olekaan. Mutta eipä liigassa enää pelaa Zidlicky/ Rafu -tasoisia pakkeja ylipäätään. Seikola on tällä hetkellä liigan paras pakki ja Heikkinen kolmas pakkien pörssissä. Ja mielestäni he edustavat aika hyvin nykyistä liigahuippua (vaikka erään Blues-fanin harmiksi jätin liigan ehdottomasti top vitoseen kuuluvan Huzcowskin mainitsematta...). Niinpä odotukset Söden huippukunnon suhteen ovat ihan realistiset. Jere vielä messiin, niin bueno!
 

olle****

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Liverpool, Frölunda Indians, Malmö FF
Grrrr. Murh...kateeks käy.

Söde osoittaa suurta sydäntä. Onnittelut.

Mitä nyt viimekaudella näin Söden pelejä, niin ei ne taidot ole mihinkään huvennut. Ei nyt ehkä ollut se liideri mitä ifk:ssa, mutta se johtuu lähinnä siitä, että VF:fän paketti on muutenkin ollut sekaisin.

Oisko nyt aika napata Hirsolta se C pois? Nyt löytyis ihan oikea kapteeni tälle sekolust porukalle.
 

-BR-

Jäsen
Suosikkijoukkue
HELSINGIN IFK, DEFC #1
Paljon on eri kommentteja paluumuuttajasta tullut ja moni kohta on kuin omalta näppikseltäni. Laitetaan nyt kuitenkin muutama rivi tekstiä suht lyhyesti ja ytimekkäästi...

Söderholm on oikeastaan täydellinen hankinta tähän saumaan- "vääräkätisenäkin"! Jengin ja puolustuksen johtaja, "isähahmo", kiekollinen pakki on nyt joukkueessa! Saa nähdä luovuttaako Miliisi numeronsa? Herrasmiehenä tunnettu joukkuepelaaja tätä tuskin itse kuitenkaan vaatii, mutta saattaahan tämä tapahtua kuitenkin... Hirso pitäköön C:nsä, turha sitä on lähteä kesken kauden vaihtamaan. Eikä Söde sitä merkkiä johtaakseen tarvitse. ; ) Ens kaudella sit.

Johan tässä on muutama päivä mennyt tyhmästi hymyillessä ja jengi on pitänyt varmaan entistä hullumpana... ; )

TERVETULOA TAKAISIN KOTIIN SÖDE!!! =)
 

Karpa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Frölundalla kuitenkin kova miehitys puolustuksessa ja Söde jäi 7. pakiksi.

Kysymys ei ole siitä, etteikö viimekaudella frölundan johtaviin puolustajiin kuulunut Söderholm olisi mahtunut tälläkin kaudella pelaavaan kokoonpanoon.

Vaikeahan se on usein sanoa mitä kulissien takana tapahtuu, mutta oikea totuus lienee lähempänä sitä, että joukkueessa haluttiin antaa nuorille Karlssonille ja Larsenille enemmän peliaikaa vastuullisemmassa roolissa.

Sitten kun Söderholm ei loukkaantumisen jälkeen heti noussutkaan odotetun suuruiseen rooliin, oli ratkaisu helpompi tehdä. Halpoja nuoria isommalle peliajalle ja kallis Söderholm ulos.

Kannattajille, yhteistyökumppaneille ja medialle asia on tosin miellyttävämpää Frölundan puolelta kertoa lauseella "ei mahtunut kokoonpanoon" ja istuttaa miestä muutama peli katsomossa.
 
Viimeksi muokattu:

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Grrrr. Murh...

Tarkoitit varmaan Gory Murphy. Kelpaisi enemmän kuin hyvin, mutta se taitaisi olla jo vähän "liikaa" ;)

Söderholm on aivan älyttömän hyvä palanen joukkueeseen nyt ja tulevaisuudessa. Sen hokemista ei vaan pysty vielä lopettamaan, kun siirrosta on vasta puoli vuorokautta. Kestohymy on päällä vielä vähän aikaa :) Rautainen on kolmikko (Söde, Heikkinen, Kanki). Siihen on hyvä rakentaa tulevaa.
 

Snaipperi #16

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Flames, Leijonat&Team Canada
Onnittelut hankinnasta. Oma poika ja varmasti vahvistus pakistoon, vaikkakin taitaa olla suht kaukana siitä lentokelistä mitä parhaimmillaan on punanutussa esittänyt.
3 vuoden diiliä en oikein silti ymmärrä, koska ei varmasti ole halpa. Täysin vastaavasti täällä on Kuhdan 3v. diiliä kritisoitu, joten ihmettelinkin että yllättävän vähän porua oli sopimuksen pituus tässä vaiheessa aiheuttanut.

Kibeä on vähän aina kritisoitu liikaakin. Kumminkin suhkot varma 20+ maalintekijä. Ja olihan Kibe aivan liekeissä 2003-2004 niin runkosarjassa, maajoukkueessa ja pudotuspeleissä. Kibe on sellainen rauhallinen hyvä jätkä, joka ei ole ominaisuuksiltaan sellainen IFK:n tyylinen kapteeni. Kibe sai kyllä todella kovan pahvin Penalta, mutta toisaalta tällä kaudella ennen vammoja Kuhta oli todella liekeissä ja se vanha liike oli löytynyt.

Söde taas on loistava hankinta. Takuuvarma suorittaja ja varmasti nyky-liigassa pakkieliittiä. Ja tuo johtajuutta, jota osittain kokematon pakisto tarvitsee. Toni on todennäköisesti ensi kaudella IFK:n kapteeni.

Toni on varma, luotettava, suuri johtaja ja osaa tehdä kiekollisia ratkaisua. Ei sellaisia ole hirveästi tarjolla edes IFK:n rahoilla, joten sama lyödä OMALLE KUNDILLE 3v pahvi.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Millä numerolla Toni tulee IFK:ssa pelaamaan? Söde on tietääkseni ainakin koko ammattilaisuransa pelannut #26:lla, mutta IFK:ssa se on Jani Honkasen käytössä. Toivottavasti Honkanen ymmärtää luovuttaa pelinumeronsa Tonille!
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
HIFK
Millä numerolla Toni tulee IFK:ssa pelaamaan? Söde on tietääkseni ainakin koko ammattilaisuransa pelannut #26:lla, mutta IFK:ssa se on Jani Honkasen käytössä. Toivottavasti Honkanen ymmärtää luovuttaa pelinumeronsa Tonille!
Mistään en mitään tiedä, mutta voisi olla luultavaa, että Honkanen saa pelata kauden loppuun kakskutosella Söden tyytyessä "varanumeroon" ja sitten ensi kaudella Söde saa oman numeronsa takaisin.

Pelinumeron lisäksi Söde ja Honkanen liittyvät sillä tavoin toisiinsa, että mielestäni Söderholmin saavuttua Miliisi voisi ottaa taas hieman sitä kovan jätkän roolia haltuunsa, kun puolustuskalusto saa uutta, kyvykästä matskua riveihinsä. Brennanin poistuttua IFK:n "poliisiosasto" on koostunut lähinnä Kankaanperästä ja Honkasesta, joita molempia on kuitenkin tarvittu pelikentällä, jolloin hölmöilyt on pitänyt jättää sikseen. Kanki varsinkin pelaa nyt sillä tasolla, että häntä ei olisi varaa menettää pelikielto- eikä vemppaosastolle. Niinpä toivoisinkin, että jos suinkin Söderholm pelaa jo lauantaina Ilvestä vastaan (eikä pakisto ole vajaamiehitetty muutenkaan), voisi Honkasen valjastaa paimentamaan Nickersonia, mikäli kyseinen hönöpetteri sattuu olemaan kiehumispisteessä la-illan derbyssä.
 

scholl

Jäsen
Millä numerolla Toni tulee IFK:ssa pelaamaan? Söde on tietääkseni ainakin koko ammattilaisuransa pelannut #26:lla, mutta IFK:ssa se on Jani Honkasen käytössä. Toivottavasti Honkanen ymmärtää luovuttaa pelinumeronsa Tonille!

Numerot voi aina kääntää ja siitä tulee sitten Sikatoni kuuskaks.

Tämä on ollut meille kaikille suomalaisillekin raskas viikko, kun joudumme kestämään Amerikassa tapahtuneen katastrofaalisen presidentin valinnan seuraukset eli muuton Valkoiseen Taloon, joten mahtavaa, että tulee sitten synkkyyden keskelle IFK:n suunnasta positiivisia uutisia. Nyt kun vielä kotiutettaisiin Caloun niin pullat alkaisivat olla hyvin uunissa.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Tämä on ollut meille kaikille suomalaisillekin raskas viikko, kun joudumme kestämään Amerikassa tapahtuneen katastrofaalisen presidentin valinnan seuraukset eli muuton Valkoiseen Taloon, joten mahtavaa, että tulee sitten synkkyyden keskelle IFK:n suunnasta positiivisia uutisia. Nyt kun vielä kotiutettaisiin Caloun niin pullat alkaisivat olla hyvin uunissa.
Mitä, onko Herr Schollille myönnetty Suomen kansalaisuus? Aikamoista, melkoinen menetys Saksalle. Onhan siinä tosiaan kestämistä, kun yksi kuuluisimmista jenkkirakennuksista saa asukikseen fiksun, mustan miehen ikälopun punaniskan sijasta. Enää puuttuisi Valtasen, Nybondasin, K. Jalosen tai vaikkapa Söderholmin liittyminen demareiden riveihin, jolloin schollin hermoromahdus olisi valmis.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Lauantaina nähdään millä numerolla Söde pelaa. Loistavaa, heti sorvin ääreen!

edit: No tämänhän Hifk since 1993 kertoikin jo telakkaketjussa, pahoittelut että tuli tuplana. Olin vaan niin innoissani, kun kuulin tämänkin juuri
 
Viimeksi muokattu:

Machoman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Philadelphia Flyers
Millä numerolla Toni tulee IFK:ssa pelaamaan? Söde on tietääkseni ainakin koko ammattilaisuransa pelannut #26:lla, mutta IFK:ssa se on Jani Honkasen käytössä. Toivottavasti Honkanen ymmärtää luovuttaa pelinumeronsa Tonille!

Veikkaisin numeroa #28, jota Toni on käyttänyt joskus EHT:llä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös