Tom Nybondas HIFK:n urheilutoimenjohtajan tehtävässä

  • 1 462 714
  • 5 037

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Nybari ei ymmärrä pakiston kasaamisesta tarpeeksi.

Nyt vedetään kyllä mutkia suoraksi, en jaksa uskoa etteikö viimeinen sana olisi Törmäsellä. Jos meillä oli rahaa hankkia Zabo niin meillä on rahaa hankkia Stögölle pakkejakin. Kyllä Törmänen on hyväksynyt ja allekirjoittanut sen että kauteen lähdettiin pakeilla Söde, Honkaheimo, Grillfors, Auvitu, Taipalus etunenässä. SIinä on jo kokemusta ja taitoakin paperilla, lisäksi ynnä muut joista pelasi ok pelejä Teppo ja Nyqvist ainakin. Generous oli täsmähankinta kun tajuttiin ettei lihasta ole riittävästi lanata maalinedustaa. Hank oli paska pääosin, mutta hinta oli puoli-ilmainen(täytyi olla).

Stögöllä on vastuu ja toivottavasti tajuaa ensi kauden rosteria miettiessä mitä on Liiga-pakiston vaatimukset nykypäivänä. Me tarvitaan ykköskorin pakkipari, varsinkin kun Söde hidastuu vuosi vuodelta. Sellainen pari jossa on voimaa ja taitoa tyyliin Kousa - Melart.

_
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Kuinka vitun monta kautta tämä kusipää saa oppia virheistään.

Jos HIFK:n rosteria arvioi analyyttisesti, ei tunteellisesti, joukkue oli kokonaisuudessaan Liigassa TOP-4 tasoa. Paljon parjattu puolustuskin oli sitä ennakkoon kun verrokina ovat muut joukkueet, ei omat toiveet ja katsotaan tärkeimmät palaset:

1. Taipalus, kiekollinen pakki 1, onnistui
2. Auvitu, kiekollinen pakki 2, onnistui
3. Grillfors, yleispakki 1, onnistui ja Liigan TOP-3 siinä roolissa. Oli myös pahaan aikaan loukkaantunut.
4. Söderholm, yleispakki 2, epäonnistui loukkaantumisista johtuen, ei kuntoutunut kauden aikana

Kuinka hyvin Söden kausi oli ennustettavissa, se toki riippuu värilaseista, mutta ilman niitä Söde luokassaan (kiekollista ja fyysistä pelaamista molemmissa päissä eli loistava yleispakki) Liigan TOP-3 noin ennakkoon. Taipalus on pakkipistepörssin # 5, Auvitu koko Liigan tehotilaston # 2. Grillfors ja Söde roolissaan Liigan ehkä paras yleispakkikaksikko vaikka yhdessä eivät pelanneetkaan.

Muut pakit sitten täytteenä. Kuten muillakin T-4 jälkeen.

Hyökkääjien osalta sama juttu. Liigan TOP-4 materiaali ja senttereissä arvostuksesta riippuen TOP-1. Hyökkäys teki maaleja eniten koko liigassa, joten ei aivan heikkoa ollut snaipperienkaan toiminta kokonaisuutena, joista Zaborsky ja Ramstedt aivan kurkoja ja Luttisellakin kovat pisteet ja Rask kunnossa tärkeimpään aikaan. Liigan paras, viihdyttävin, taitavin ja puolustussuuntaan laiskin Coldobin + Liigan paras sentteri Elkins, joka pelasi loistavasti molempiin suuntiin, mutta kärsi loukkaantumisesta kun häntä olisi eniten kaivattu.

Saa olla aika ihmeellinen käsitys kiekkojoukkueen rakentamisesta, jos tuosta saa rosterin väärin rakennetuksi tai heikoksi. HIFK pisti Tappara ahtaalle vaikka kärsi useiden avainpelaajien poissaolosta otteluittain. Mitä jos Tapparalta olisi otettu pois Aalto (Söde oli käytännössä pois kun pelasi 25 prosentin kunnossa) ja Palola (Elkins ja Rask, ratkaiseva ottelun loppu) eli olisi käännetty poissaolot päittäin niin HIFK olisi mennyt heittämällä jatkoon - jos pelitapa vaan olisi toiminut.

Nybarissa on paljon vikaa. Mutta kohtuus kannattaa kuitenkin säilyttää oman sokeuden sijasta. Jos HIFK:lla olisi ollut käytössään avainpelaajien osalta terve rosteri Tapparan tapaan, tulos olisi hyvin todennäköisesti ollut toinen. Osin tästä HIFK voi syyttää itseään joutumalla sääleihin ennen Tapparan kohtaamista ja menettämällä siinä lisää pelaajia ja voimia. Joukkue ei ollut kaikin osin yhtenäinen ja varsinkin puolustus teki ratkaisevilla hetkillä virheitä, mutta näistä sellainen 90 prosenttia menee kyllä valmentajan ja pelitavan piikkiin kun pakkien virheet olivat vielä kauden lopullakin seurausta huonosti organisoidusta puolustuspelaamisesta. On osattava johtaa joukkoja siten että joukot vaikka heittäytyvät tuleen valmentajan niin sanoessa ja on osattava rakentaa pelitapa sellaiseksi, että se toimii viimeistään kauden lopulla.

Saako Törmänen koskaan itsestään tällaista irti ja saako hän pelitapansa toimimaan, se jää nähtäväksi ja toivon että saa, mutta ei tämä kausi kyllä Nybariin kaatunut. Sen takia en näe mitään mieltä potkia Nybaria pellolle kun hän on selvästi petrannut ja rakentanut joukkueen, jolla olisi pitänyt tehdä ehdottomasti parempi tulos kuin mitä saatiin. Ensi kaudella sitten ja päätyyn asti, mutta se edellyttää myös Törmäsen onnistumista.
 
Viimeksi muokattu:

Justice

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Cowboys, Man Utd, Devils, Jazz
Juuri nyt on oikea hetki reagoida kauden 2014-15 joukkueen rakentamattomuuteen. Ja toinen (ylempänä lihavoitu) osa viestistäsi. Mene huutamaan Harkimoiden seuraan, missä mahorkka-areenoilla ne pyörivätkään. Oikea paikkasi ei tunnu olevan punaisissa vaan jossain aivan muussa.

Luehan se viesti kokonaan ja kommentoi vasta sen jälkeen. Minä tulen jatkossakin huutamaan siellä missä HIFK pelaa, siitä riippumatta kuka sen joukkueen kasaa. Sinä ilmeisesti et näin toimisi. Oi mä melkeen haluaisin nähdä sen, miten sä juoksisit äkkiä niille mahorkka-areenoille kun vaan Harkimot ne sulle vapauttais. Olet sä melkonen vesseli.

Anteeksi nyt vaan, mutta mitä vittua?!? Kuinka vitun monta kautta tämä kusipää saa oppia virheistään. Ukko höpisee, että nyt loppuu turbulenssi. Tarkoittaako tämä sitä, että rahaa laitetaan aivan vitusti johonkin paskaan. Sitten kun puutteet ovat aivan selkeästi näkyvissä koko kauden (pakisto), niin siihen ei reagoida laisinkaan. Gene Matti ei todellakaan ollut ratkaisu noihin ongelmiin. Tuota vitun harjoittelijaa ollaan nyt katseltu liian pitkään ja samalla annettu muille vitusti tasoitusta. Pihalle vaan, voin tulla itse auttamaan kamojen kanssa.

Jos välttämättä haluat ymmärtää Nybondasin puheet turbulenssin loppumisesta väärin, niin kyllä, ne tarkoittavat sitä, että rahaa laitetaan aivan useasti synnyttäneen naisen sukupuolielimesti ulosteeseen. Jos taas haluat ymmärtää tämän sinun leikkisästi ja erittäin kekseliäästi kusipääksi nimeämän UTJ:n sanat niin kuin ne on tarkoitettu, niin kyse on maltista, ei enää reagoida huonoihin päätöksiin huonoilla ja pikaisilla päätöksillä. Toki tässä kohtaa on olemassa se riski, että turbulenssin päättyminen vaikuttaa liiallisena seesteisyytenä. Seura menettää tyystin kykynsä reagoida nopeasti.

No mutta nyt sitten siihen sukupuoli elimeen. Voitko ystävällisesti selittää minulle, että miten Nyban pois potkiminen tässä ja nyt (copyright Nyba) auttaa HIFK:ta? Ensi kauden joukkue tulee joka tapauksessa olemaan meidän oman Bondasin rakentama, joten tehkööt sen nyt sitten mielellään edes kunnolla tämän kauden virheistään oppien. Ei homma toimi niin, että joukkueen tippuminen pudotuspeleistä on uuden joukkueen rakentamisen day one (copyright Nyba). Siellä on projekti kesken ja se pitää tässä kohtaa hoitaa niin valmiiksi kuin mahdollista, ennen kuin henkilöstömuutoksia tehdään. Että sitä useasti synnyttäneen naisen sukupuolielintä.
 

Kanerva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights
Hah, tämä se on hauska ketju.

Onkos Nybondas kussut teidän muroihin, monella tuntuu olevan aika pahoja henkilökohtaisia antipatioita. @Kyynikko nyt etunenässä. Kerroppa Kyynikko kun kiinnostaa, mitä pahaa Nybondas on sulle tehnyt? Kusettanut autokaupassa, kairannut sun muijaa vai nepannut sun lahjattoman jälkikasvusi ulos jullien junnumyllystä? Olisko ehkä toi vika vaihtoehto, taitaapa olla. Jos sä väität vaan että oot tollanen marisija sen takia kun julleilla osuu tuulettimeen, niin sitä ei taida kukaan uskoa.

Ihan hyvän jenginhän tämä Nybondas rakensi 1ügaan. Auvitu ja se saipa-jätkä oli vitun hyviä hakuja, samoin Lankinen. Itse asiassa, tuliko yhtään hutihankintaa Nybondakselle tänä vuonna?
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
tuliko yhtään hutihankintaa Nybondakselle tänä vuonna?

Hank Pikkarainen? Kuparisenkin lasken hudiksi kun suhteuttaa hänen peliesityksensä palkkaan, mutta toki loukkaantumisetkin ovat vaikuttaneet. Nybarin suurin virhe on kuitenkin se, että vuodesta toiseen on jokin osa-alue jäänyt vajaaksi; milloin sentterit, milloin puolustus jne... Siitä olen kuitenkin samaa mieltä, että turhan henkilökohtaiseksi tuntuu jollakin nämä Nybari-antipatiat menneen. Nämä "kusipää"-kommentit jättäisin kyllä aivan omaan arvoonsa.
 

Germanicus

Jäsen
Suosikkijoukkue
*HIFK* Germanicus Julius Caesar Claudianus
Justice: Ensiksi kiitokset Cobolille hienosta kirjoituksesta, vaikka olenkin joistakin kohdista eri mieltä. Oma vaatimaton mielipiteeni on, että joukkue ei ollut balansissa tällä(kään) kaudella. Pakisto ei ollut sitä mitä vaaditaan näihin karkeloihin. HIFK:lla on rahaa millä mällätä, mutta melkein jokaisella kaudella mättää jokin kohta rosterissa. Tämä jos mikä pistää pidemmän päälle vituttamaan aika rankasti. Olen pahoillani noista alatyylisistä kommenteista, yritän jatkossa keskustalla asiallisesti. Sorry!
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Mä sanoisin ettei tullut huteja mutta ei ollut tarvittavaa laajutta rosterissa mitä peräänkuulutti koutsikin. Ja ne puheet siitä että annetaan vastuuta junnuille toimi helvetin hyvin veskaosastolla, muttei pakistossa. Hyökkäyksessä loukkaantumiset nosti rosteriin Tammista, Blomqvistia ja jopa Åsteniakin pysyvälle pelipaikoille. Laajuus rosterissa onkin sitten mielenkiintoinen käsite jos saikulla on parhaimmillaan 10-11 ukkoa Stögön sanojen mukaan, ei tuollaiseen voi kukaan varautua ja kauden aikana tulevat vahvistukset ovat aina arpapeliä. Generous oli ok haku, Hank pääosin paska.

_
 

Senior

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nybarissa on paljon vikaa. Mutta kohtuus kannattaa kuitenkin säilyttää oman sokeuden sijasta. Jos HIFK:lla olisi ollut käytössään avainpelaajien osalta terve rosteri Tapparan tapaan, tulos olisi hyvin todennäköisesti ollut toinen. Osin tästä HIFK voi syyttää itseään joutumalla sääleihin ennen Tapparan kohtaamista ja menettämällä siinä lisää pelaajia ja voimia. Joukkue ei ollut kaikin osin yhtenäinen ja varsinkin puolustus teki ratkaisevilla hetkillä virheitä, mutta näistä sellainen 90 prosenttia menee kyllä valmentajan ja pelitavan piikkiin kun pakkien virheet olivat vielä kauden lopullakin seurausta huonosti organisoidusta puolustuspelaamisesta. On osattava johtaa joukkoja siten että joukot vaikka heittäytyvät tuleen valmentajan niin sanoessa ja on osattava rakentaa pelitapa sellaiseksi, että se toimii viimeistään kauden lopulla.

Saako Törmänen koskaan itsestään tällaista irti ja saako hän pelitapansa toimimaan, se jää nähtäväksi ja toivon että saa, mutta ei tämä kausi kyllä Nybariin kaatunut. Sen takia en näe mitään mieltä potkia Nybaria pellolle kun hän on selvästi petrannut ja rakentanut joukkueen, jolla olisi pitänyt tehdä ehdottomasti parempi tulos kuin mitä saatiin. Ensi kaudella sitten ja päätyyn asti, mutta se edellyttää myös Törmäsen onnistumista.

Nybarin aikana sijoitukset HIFKillä 7, 9, 6, 1, 6, 8, 10 ja nyt 7. Keskiarvona 6,75, koko ajan yhdellä liigan suurimmista budjeteista. Pitää olla aika yltiöpositiivinen, jos noilla tuloksilla pitää Nybaria ihan oikeasti ammattilaisena. Jos siis nimenomaan katsoo kokonaisuutta ja pitkää jouksua. Silloin tämän kauden loukkaantumisilla ei ole juuri merkitystä. Niitä on ja tulee kaikille koko ajan. Jos pelkästään tätä kautta katsotaan, niin yksittäisten epäonnistujien lisäksi Törmäsen taktinen osaaminen oli vaatimatonta luokkaa. Ei kai kukaan ole seppä syntyessään ja Törmäselle suo ajan pestinsä loppuun, mutta eka kausi ei vakuuttanut juuri millään tavalla. Pelaajista ei saatu joukkuetta ja lopputulos on osaamisen yhteissummaa pienempi. Pleijareissa puolustus teki, nimistä huolimatta, liikaa ratkaisevia virheitä. Annettiin turhaan tasoitusta vaatimattomasti pelanneelle Tapparalle, joka meni jatkoon ansaitusti. Lomalle lähdettiin tekemällä se itse. Sarja olisi ollut täysin voitettavissa. HIFKistä puuttui ja puuttuu johtajuutta. Organisaatio pullistuu koko ajan pukumiehillä ja ydin unohtuu. Pitäisi keskittyä olennaiseen ja pitää kiinni tuotteen ytimestä. Ja päästä edes välieriin, edes joskus. Onko Sulla Cobol kieli poskessa vai oletko ihan tosissaan, että Nybari on osaava UTJ? Montako kautta pitää sukeltaa, että tosiasia seurassa tunnustetaan?
 

Beagle Boy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Luomuteurastajat (RIP)
Kausi päättyy ja Nybondaksen ketju nousee ylös, yllättyneitä ei ole.

Minusta Nybondas onnistui hankinnoissaan tällä kaudella perin hyvin. Suoranaisia floppeja ei tullut, Raskin osoittautui pelimieheksi lopulta. Kieltämättä pakisto oli yhtä fyysistä mother fuckeria vajaa aina helmikuuhun asti. Tiedä sitten onko tällainen ollut kesällä siiman päässä ja päässyt karkuun, vai mistä lienee johtunut.

Pikkaraisen hankinta on aihettuanut valitusta. Olihan hän loppujen lopuksi käyttökelvoton. Henkilökohtaisesti hyväksyn kyllä Pikkaraisen hankinnan ajassa, oli kaikesta päätellen nopeasti saatavilla remmiin. Muistanko oikein, että Pikkarainen signattiin kun perättäisinä päivinä Taipalukselta hajosi jotain Porissa ja Grillfors söi kiekon Vaasassa? Hankinta tehtiin myös try outin kautta, ja tämän try outin aikanahan Pikkarainen onnistui huijaamaan kaikkia. Oli oikeasti hyvä. Kupariseen liittyen; oli minullekin pettymys. Hänen tämän kauden sopimuksensa on ymmärrykseni mukaan perua pelaajan käyttämästä optioista, joten keinot Nybondaksella oli kai aika vähissä. Tämä on kyllä tältä palstalta omaksuttu mutu.

Zaborsky, Elkins, Grillfors, Nykopp ja Luttinen. Nybondas onnistui tekemään jatkosopimukset helvetin tärkeiden heppujen kanssa. Generouksenkin kanssa tehtiin suoraan ensi kauden sopimus, eli tämän kauden vaiva alakerran mother fuckerin puutteesta ei vaivaa enää ensi kaudella. Jos Ramstedt jää, niin 1-3 sentterit ovat kasassa, pakiston runko on kasassa, laiturien runko on kasassa, veskat ovat sellaiset, että voi lähteä kauteen vaikka Husso lähtisikin. Valmennus on kunnossa. Helvetti, tässähän on aika levollisin mielin...

Minä annan Nybondakselle arvosanaksi päättyneestä kaudesta hyvä miinus.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Justice: Ensiksi kiitokset Cobolille hienosta kirjoituksesta, vaikka olenkin joistakin kohdista eri mieltä. Oma vaatimaton mielipiteeni on, että joukkue ei ollut balansissa tällä(kään) kaudella. Pakisto ei ollut sitä mitä vaaditaan näihin karkeloihin.

Siitä olen samaa mieltä ja olen ollut koko kauden, että pakisto ja hyökkäys eivät ole balanssissa. Tästähän ei kahta sanaa!

Mutta kun verrokkina ovat muut joukkueet (kuten kirjoitin), tilanne muuttuu. Vaikkapa Lukon pakisto oli eilen mallia Mikkola-Kousa; Niskala-Tikkanen; Forsberg-Virtanen eli ei yhtään parempi kuin HIFK jos Söde ja Grilli olisivat normikunnossa. Itse asiassa Lukolla olisi huonompi puolustus... Tapparalla eilen Saravo-Aalto; Kanki-Tömmernes; Bonsaksen-Elorinne. Ei parempi kokonaisuutena, koska fyysisempi, mutta paljon hitaampi jos Grilli ja Söde jne.

Senior: meidän tarkastelutapa on erilainen. HIFK on eniten kontannut ei siksi että Nyba vaan siksi, että surkeita valmennusratkaisuja Nenän jälkeen. Summanen karkoitti pelaajia kuten hyvin tiedät ja vaati suunnilleen aseella uhkaamalla 100 pelaajan reserviä josta hän kokoonpanon poimii. Matikainen halusi oman joukkueen, mutta kun sai, lähti karkuun, Sopan onnistumismahdollisuudet olivat jo etukäteen 0 prosenttia jne. Toki Nybari kantaa näissä vastuun, mutta se on samanlainen kuin Virmasella oli Hjalliksen aikana. Viime kädessä se oli Hjallis joka päätti ja viime kädessä se on HIFK:n hallitus joka päättää.

Summanen soitteelee tietyille HIFK:n hallituksen jäsenille ja maalailee miten hän palauttaa HIFK:n kunnian ja suuruuden - ja hallitus ostaa sen. Sen jälkeen Summanen soittaa hallituksen jäsenelle X ja Y, että hänen pitää saada rajattomasti tarvitsemiaan pelaajia ja sen jälkeen Summanen soittaa itse näille pelaajille. Siinä joku Nybari voi seurata lähinnä sivusta miten Summanen pyörittää hallitusta ja hallitus vikisten ostaa älyttömyyden joka kerta.

Siinä vaiheessa kun HIFK:n astuu Kekäläisen malliin (oli muuten HIFK:ssa ja Jokereissa) eli UTJ päättää yksin ja vastaa yksin, olen aivan varma että esim. tuollaista valmentajasekoilua ei tule. Se on kuitenkin perussyy HIFK:n pikaromahdukseen Nenän jälkeen. En mitenkään väitä ettei Nybari ole virheitä tehnyt. On ja monta.

Mutta kun puhutaan tästä kaudesta, joukkue oli paljon paremmin koottu kuin äkkiseltään näyttää ja syy epäonnistumiseen löytyy muualta kuin Nybarista.

Osaltani tässä ja palaan Hietsuun.
 
Viimeksi muokattu:

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Pakko tulla ulkopuolisena keskusteluun, sillä kyllä rakkaan naapurin asiat edelleen kiinnostavat. Onhan tuo IFK:n joukkueen kasaaminen ollut ulkopuolisen silmissä aikamoista poikkoilua ja epämääräistä touhua jo hetken ajan.

Kolme kautta(2009-2010, 2010-2011 ja 2011-2012) HIFK:lla oli loistavasti kasattu joukkue, joka menikin kerran päätyyn asti. Ensinmainitulla kaudella Jalosen projekti oli vielä kesken ja joukkue dyykkasi jo puolivälierissä. Se ei silti poista sitä faktaa, että joukkue oli hyvin kasattu jo tuolloin. Viimeksi mainitulla kaudella joukkue oli todella taitava eikä se sopinut päävalmentajan pelisapluunaan. Oliko tämä loppujenlopuksi Nybondasin syy? Nybondas oli joka tapauksessa kasannut Matikaiselle ja kumppaneille loistavan joukkueen, jonka epäonnistuminen pudotuspeleissä henkilöityi vahvasti Matikaiseen ja hänen valitsemaansa taktiikkaan.

Mitä tapahtui noiden kausien jälkeen? IFK:n pakka hajosi ja eikä Nybondas hallinnut tilannetta. IFK:n joukkuetta kasattiin pari kautta summa mutikassa valittujen ulkomaalaisten varaan. Joel Perrault, Joakim Eriksson, Tyler Redenbach, Brad Thiessen, Jason De Santis ym. ym. Oliko näitä kavereita scoutattu ennen kun sainattiin? Kyllä HIFK:n budjetilla pitäisi pystyä parempiin ulkkarihakuihin.

Tälle kaudelle Nybondas vaihtoi taas joukkueen kasaamis-strategiaansa. Joukkue oli kasattu paljon fiksummin kuin kahtena edellisenä kautena, mutta materiaali oli aivan liian ohut, etenkin puolustuksessa. Puolustuksen materiaalin ohuus oli nähtävissä jo kauden alussa, mutta asialle ei tehty mitään koko kauden aikana. Ylimielisyyttä vai silkkaa osaamattomuutta?
¨¨
Nybondas on kuitenkin onnistunut hankkimaan HIFK:hon huikeita nimiä, kuten Mikael Granlundin, joka onkin suurin yksittäinen sulka Nybondaksen hattuun. Kurtis McLean ja Michael Keränen olivat liiankin kovia nimiä liigajoukkueeseen, tuon tason pelaajat lähtevät kovempiin liigoihin herkästi. Antti Raanta oli huikea haku Nybondakselta, mutta siinä kävi kosolti huonoa tuuria, kun Raanta sattui vetämään haamukevään Ässissä ja oli sitä kautta menetetty kaveri jo siinä vaiheessa, kun IFK-sopimus julkistettiin.

Joukkueen kasaamiseen liittyy aina myös asioita, jotka eivät ulospäin näy, esim. paljonko hallitus antaa Nybondakselle rahaa käyttöön uusiin hankintoihin?
Tiedossa on kuitenkin HIFK:n resurssit ja ne ovat Suomen mittakaavassa isot. Siihen nähden Nybondaksen tulokset sijoitusten suhteen ovat surkeat, Onko tähän suurin syyllinen kuitenkin Nybondas itse vai seuran hallitus?
 

Justice

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Cowboys, Man Utd, Devils, Jazz
Kirjoitin jo runkosarjan aikana, että Nyban tälle kaudelle rakentama joukkue on varsin hyvä, jopa mestaruuteen asti riittävä. No nyt voin jälkiviisaasti todeta, että ei se riittänyt kannuun asti. Siltikin pidän pääni sen osalta, että palaset olivat kyllä olemassa, oikeita paikkoja ei vaan tällä kertaa löydetty. Kesken kauden porukkaan tulleet Generous ja Goldobin olivat kumpikin laadukkaita pelaajia, hyviä hankintoja. Hank hankittiin pakkoraossa, ja kyllä Hank ihan pelaamalla sen koko kauden sopimuksen itselleen nappasi. Hyvää reagointia, ja oikealla tavallakin vielä. Harmi vaan, että heti loppukauden sopimuksen saamisen jälkeen tämän sikarinsylkijän pelin taso tippui alle kaiken arvostelun. Jos Pikkaraisesta jotain positiivista haetaan, niin ei pelaa meillä enää ensi kaudella. Vaikka joukkueessa olikin puutteensa, niin minusta se oli paperilla erittäin hyvä Liigaan.

Valitettavasti se erittäin hyvä jäi lopulta sinne paperille. Tässä kohtaa joudun kääntämään pääni Nyban suhteen. Mies otti turbulenssin loppumisen liiankin kirjaimellisesti, eikä reagoinut tarpeeksi hyvin kauden aikana. Söde on erinomainen all around/kiekollinen pakki tähän sarjaan, paperilla. Mutta eihän mies nyt perkele ole sitä, jos on koko kauden loukkaantuneena. Koko kauden Nybondas odotti ja odotti josko Söderholm ehtisi palata tällä kaudella entiseen loistoonsa, kun olisi pitänyt reagoida siihen, että puolustuksen todellinen kulmakivi on pitkällä saikulla. Söderholmin ensimmäinen loukkaantuminen tapahtui ennen runkosarjan alkua, ja Marjamäen kolauskin sattui ennen siirtorajan umpeutumista. Aikaa etsiä korvaaj siis oli. Sama pätee myös Ikosen tapauksessa. Jasse Ikonen oli meidän paras hyökkääjä alkukaudesta. Jasse Ikonen oli meidän ainoa tahtomaalien tekijä. Jasse Ikonen nosti yhdessä Thomas Nykoppin kanssa meidän nelosketjun hetkellisesti sarjan parhaaksi nelosketjuksi. Mitä teki Nybondas kun Jasse Ikonen loukkaantui? Ei mitään, mies ei reagoinut millään muotoa.

Edellä kuvattu reagoimattomuus on syy, miksi en lopulta voi antaa Nybondasille arvosanaksi kuin välttävä+ tästä kaudesta. Plan A oli ihan hyvä, mutta Plan B:tä ei ollut laisinkaan. Plussan Nyba saa siitä lukuisista tärkeistä jatkosopimuksista, joita mies on solminut kauden aikana. Summa summarum, mä toivon, että Nybondas oppii virheistään ja rakentaa meille kauden alkuun tasapainoisen rosterin, jolla voidaan lähteä tavoittelemaan menestystä Liigassa. Lisäksi mä toivon, että Oy HIFK-hockey Ab:n hallitus palkkaa aikaisintaan syyskuussa ja viimeistään lokakuussa Tom Nybondasin tilalle hyvin scoutatun ammattilaisen Oy HIFK-hockey Ab:n UTJ:ksi. Sellainen ammattilainen, joka osaa reagoida jengin puutteisiin ja muuttuneisiin olosuhteisiin myös kauden aikana.
 

Saskatoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko
Itsellä on vähän sellainen fiilis, että hallitukselta/Valtaselta on tullut sellainen päätös viime kauden pelaajarallin ja holtittoman rahankäytön jälkeen, että rahaa on käytössä vain tietty määrä ja enempää ei tipu. Se on sitten UTJ:n päätös miten käyttää rahat eikä nyt sinänsä ole mahdottoman huono periaate. Luulisin, että tuo siirtorajan passiivisuus johtui pääasiassa siitä ettei annettu rahaa käytettäväksi.
 

baddinki

Jäsen
Suosikkijoukkue
iiefkoo
Luulen että Törmäsen toive oli myös ettei tammikuussa hankita pelaajia, jotka tulevat vain pariksi kuukaudeksi. Ja siksi tuli vain Generous.

Tuskin Pikkaraista olisi hankittu jos ei syksyllä olisi ollut niin montaa pakkia loukkaantuneena.
 

baddinki

Jäsen
Suosikkijoukkue
iiefkoo
Kyllähän Nybondas on onnistunut parhaimmin silloin, kun joukkueeseen on hankittu tuttuja ulkomaalaisia pelaajia tai niitä ei ole ollut juuri ollenkaan.

Siksi onkin surullista että HIFK:ssa ei osata juuri skautata ollenkaan tuntemattomia pelaajia siksi joudutaan hommaamaan joko arpoja, jotka lähes aina ovat osoittautuneet hudeiksi tai sitten hommaamaan tähdiksi kotimaisia pelaajia, koska ulkkaritähtiä liigaan on vaikeampi saada. Onneksi Zaborsky on siinä poikkeus.

Mutta mun mielestä se ei ole liikaa toivottu että UTJ osaisi skoutata vahvistuksia esim Yhdysvaltojen yliopistosarjoista mistä on löydettävissä nickbaileneita ja stevemoseksia, jotka ovat halpoja mutta todellisia vahvistuksia tähän liigaan.
 

Kyynikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK / HJK + Porin Ässien sympatiakannattaja
Kanerva, ei, Nybbe ei ole kussut muroihini tms. Mutta HIFK ei ole mikään TET-paikka, nikozswania lainatakseni. HIFK pelaa ammattilaisliigassa, käyttää vuodesta toiseen lähes eniten rahaa pelaajiin ja tulos on mikä se viime vuosina on ollut. Ei vaan pysty olemaan tyytyväinen. Tai no joo, osittain. Jätkät antoi kaikkensa, hatunnosto sille. Paljon oli vastoinkäymisiä loukkaantumisten kanssa jne. MUTTA, puutteet oli jo olemassa ennenkuin siirtoaika meni umpeen. Saatiin sentään Gene, ihme kyllä. Mutta jäi ruutuja täyttämättä. Siitä pitkä miinus Nybarille. Onhan se mahdollista ettei Valtsu antanut fyrkkaa, mutta epäilen sitä. Eiköhän edelliset kaudet osoittanut miten putoaminen kesken kauden vaikuttaa kassavirtaan. Kyllä ilmassa oli laiskuutta, välinpitämättömyyttä tai jotain.

Koska Nybari on ja pysyy, eihän Dinojen kasvatti kenkää saa, niin nyt jos koskaan odotan että laittaa paletin kuntoon ENNEN kuin kausi 2015-2016 pyörähtää käyntiin. Selkeä ykkössena, kovaa tasoa, Zabolle. Pakisto kondikseen ja turhakkeet pihalle. Lankiselle kokenut ja hyvä kirittäjä.

Eihän tässä voi muuta kuin todeta että kausi oli tässä, ei se itkemällä siitä enää muutu, joten nokka kohti uusia pettymyksiä sillä niitä tulee HIFK;n kanssa.

Hyvää kesää kaikille.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Miksi tehdä tästä asiasta rakettitiedettä? Nypsylä ollut meillä joukkueenkasaajana nyt 7v, ja sen aikana ainoastaan kerran oltu sijoilla 1-4, vaikka budjetti top2 jatkuvasti.

Järkyttävän huono saldo, joten mies vaihtoon nyt vittu jo!
 

C.Orr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menneisyyden kahleista vapaa Jokerit
Järkyttävän huono saldo

Tästä ei kahta sanaa. Asialla on kuitenkin toinen puoli.

Aika tarkalleen vuosi sitten Nybondas kertoi että nyt loppui turbulenssi. Mä ymmärtäisin tuon lauseen tarkoittavan sitä, että entisen lyhyen tähtäimen suunnitelmat vaihtuivat pitkän tähtäimen suunnitelmiksi, jonka keskiössä on kärsivällisyys. Kärsivällisyyden keskiössä taas on joukkueen rakentaminen pala kerrallaan. Joukkueen keskiössä puolestaan on valmennusjohto ja sen visio. Vision toteutuakseen on kaiken keskiössä kärsivällisyys, joka sulkee ympyrän. Kun ympyrä on sulkeutunut eväät menestykselle on olemassa.

HIFK:ssa rakennetaan tulevaisuutta ja menestystä konseptilla, joka on valmentajavetoinen ja se suuntaus on oikea. Pudotuspeleissä HIFK:n pelaamiseen laatu kasvoi merkittävästi runkosarjaan verrattuna ja rosterin terveystilanteeseen suhteutettuna se ylisuoritti väkevästi. Samalla se oli valmennuksen näyttö osaamisestaan. Peleissä Tapparaa vastaan oli hyvin pienet marginaalit mutta käytettävissä olleiden rostereiden välillä nuo marginaalit olivat paljon suuremmat. Vaikka mä en HIFK:n fani olekaan mä olen jopa ylpeä tuosta jengistä ja siitä tavasta miten kaatui saappaat jalassa taistellen ja joukkueena pelaten. Tuolla jengillä oli lopulta sielua ja luonnetta. Tuosta lähtötilanteesta on ihanteelliset olosuhteet rakentaa HIFK:n menestyksen seuraava kerros.

Palatakseni tuohon Nybondaksen sanomaan "nyt loppui turbulenssi" kuvastaa se myös sitä, että Nybondas myöntää omat virheensä, ottaa vastuuta ja halu muutokselle on olemassa. Siksi mä en heittäisi kirvestä kaivoon Nybondaksen suhteen. Vielä.
 

Germanicus

Jäsen
Suosikkijoukkue
*HIFK* Germanicus Julius Caesar Claudianus
Jälleen hieno kirjoitus jokerifanilta. Olen melkein kaikessa samaa mieltä ja joukkueesta toki ylpeä. Itse pistäisin kyllä UTJ:n vaihtoon välittömästi. Nybarilla on ollut vuosia aikaa näyttää tasonsa ja se on nyt nähty. Scoutteja pitäisi myös pistää kierrätykseen.
 

hemmo_1973

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK

Eli: Liigan TOP4-joukkueella olisi pitänyt päästä välieriin ja joukkue olisi ansainnut enemmän, mutta sattuneista syistä näin ei nyt käynyt. Turbulenssi on ohi ja kiirettä joukkueen viimeisten palasten kokoamiseksi ei ole. Nyt lomaillaan. Jäikö jotain oleellista pois?

Toivottavasti jossain kohtaa saadaan hiukan analyyttisempi ja syväluotaavampi yhteenveto kaudesta ja edelleen peräänkuulutan objektiivista arviota.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Eli: Liigan TOP4-joukkueella olisi pitänyt päästä välieriin ja joukkue olisi ansainnut enemmän, mutta sattuneista syistä näin ei nyt käynyt. Turbulenssi on ohi ja kiirettä joukkueen viimeisten palasten kokoamiseksi ei ole. Nyt lomaillaan. Jäikö jotain oleellista pois?...

Ja se aika olennainen huomio haastattelussa on, että Nybari kertoo ettei enää ole samanlaisia resursseja kuin kausina -11 ja -12. Eli samanlaista materiaaliylivoimaa ei enää voida rakentaa kuin silloin oli. Nyt pitää rakentaa joukkue isolla J:llä, mies kertoo.

....Oma analyysini tästä siis on, että se juurikin tarkoittaa tuollaisia isoja kehittyviä innokkaita ja joukkeen eteen taistelevia pelaajia (halvempia ja innokkaita). Auvitu, Vainio yms.

Puolustukseen on siis turha unelmoida Zidlickyn kaltaisia hankintoja. En sitten osaa sanoa miksi Tappara saa jostain syysta samalla rahalla kasattua paremman joukkueen kuin me. Stadi on kalliimpi paikka tai ei ollut imua ennen Stögön tulemista. Ei saanut pelaajilta alennusta.
 

RedWhiteBlue

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, New York Rangers
Tom Nybondas: – "Min uppgift är att bygga lag som gör framgång möjligt. Ett sådant lag hade vi."

Mua pöyristyttää tämä lause, kun alkaa miettimään minkälaisella puolustuskalustoa operoitiin tällä kaudella.
 

Sanchez

Jäsen
Nybarin tultua on toki tullut yksi kulta, mutta sijat 8,9,7,10, mitä näitä nyt on, on ala-arvoisia suorituksia. IFK on joukkue, joka jokainen vuosi operoi liigan top-3 budjetilla, ja pitäisi JOKA IKINEN kausi olla neljän parhaan joukossa. Minkään muun ei pitäisi kelvata. Ei kannattajille, ei pelaajille, ei valmentajille, ei seurajohdolle. Tomppa, sun mahdollisuudet on mennyt. Eroa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös