Tom Nybondas HIFK:n urheilutoimenjohtajan tehtävässä

  • 1 464 869
  • 5 037

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
HIFK 2014-2015

Zaborsky - Kuparinen - Luttinen
Goldobin - Elkins - Puustinen
Leino - Ramstedt - Rask
Partanen - Nykopp - Åsten

Auvitu - Grillfors
Taipalus - Honkaheimo
Pikkarainen - Generous

Husso
Lankinen

Kärpät 2014-2015

Pyörälä - Pirnes - Manninen
Kaspar - Maxwell - Huml
Junttila - Kemppainen - Donskoi
Alikoski - Davis - Keränen

Kukkonen - Masuhr
Glenn - Laatikainen
Vallin - Spang

Karhunen
Tarkki

Siinä Nybondakselle vähän malliesimerkkiä joukkueen kokoamisesta. Ihan käsittämätön tasoero joka osa-alueella kun miettii, että jengit operoi samanaisella budjetilla. Siellä on kaksi liigan TOP5 veskaria, SaiPan viime kauden kultakypärä nelosen keskellä, kolmosessa ehkä koko liigakauden kuumin ketju ja nyt lyöty yhteen paperilla ehkä pelottavimman näköinen koostumus Kaspar - Maxwell - Huml. Ja sitten vielä ykkösessä EHT ukkoja.

Dev, kertakaikkiaan loistava viesti ja havainnointi missä mennään.

Siis Nybondas olisi mun puolesta oikeasti kättelyä vailla valmis pois siirtymiseen!!! Tässä on kuitenkin aika isosta kokonaisuudesta kyse. Nybari on voittanut sen yhden ja tärkeän Kannun 2011, ISO kiitos siitä!

Mutta sen jälkeen ollaankin sitten oltu Liigan kärkibudjetilla sääli-poffeissa 3 kertaa puteen, ja tämä on niin ala-arvoinen suoritus, että UTJ:n pitäisi jo vaihtua. Vai mitä mieltä muut on?
 

matti&teppo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mutta sen jälkeen ollaankin sitten oltu Liigan kärkibudjetilla sääli-poffeissa 3 kertaa puteen, ja tämä on niin ala-arvoinen suoritus, että UTJ:n pitäisi jo vaihtua. Vai mitä mieltä muut on?
Pitäisi, mutta olisi pitänyt jo. Ensi kausi on vielä Nybarin (ja Törmäsen) näytöstä koska jengin kasauksen pitäisi olla silausta vaille valmis. Siksi antaisin näiden sällien jatkaa vielä syksyyn ja katsoa tilanteen loka-marraskuussa uudestaan. Jos tilanne on silloin samanlainen niin vittuun vaan.

Tämä osittain siksi, että vaikka itse vierastankin näitä kolmen vuoden projekteja, niin joskus niille vaan on tilausta. Jalosen tullessa projektille oli selkeä tilaus, ja niin oli tavallaan nytkin, kiitos Matikaisen. Muistetaan nyt, että koko tämä paska on lähtenyt hänestä. Ensin hän hinkumalla hinkui itselleen Bluesista tuttuja puukäsikiekkoilijoita jonka jälkeen lähti kesken kaiken menemään. PS ensimmäinen oli se jonka aikana kaikki tämä paska sai alkunsa, PS toinen nyt oli mikä oli ja Summanen hämmensi pakkaa vielä entisestään. Melkoista touhua ja Nybarin paskuutta kuvaa parhaiten se, ettei hän ole osannut tuota kierrettä katkaista.

Samalla oven avauksella voi lähteä kyllä sitten syksyllä Törmänenkin. Ei ole tuonut jengiin oikeastaan mitään hyvää, pelkkää paskaa.
 

Mies-Olavi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei pitäisi. Koska kokonaisuus on huomattavan paljon suurempi kuin yksi mies. Edelleenkin, siellä tehdään koko organisaation voimin töitä. Esim valmentajan palkkaa edelleen hallitus, ei Nybondas, joten vastuu valmentajasta ei voi millään olla yksin Nybarin. Pelaajahankinnoissa vastuu ei niinikään millään voi olla pelkästään Nybarin. Miksi ei? Koska homma menee hyvin yksinkertaistettuna näin -> valmennus kertoo toiveen, tj antaa rahat (jotka todellakin on rajannut pois hankintoja, uskokaa tai älkää), utj listaa ehdokkaat (scoutit yms avustaa) -> hankinta tehdään YHTEISPÄÄTÖKSELLÄ.

Älkää myöskään vetäkö esiin sitä kulunutta korttia että utj vastaa urheillullisesta puolesta. Se ei pidä paikkansa juurikaan ollenkaan. Se on rooli organisaatiossa - mutta vastuun kantaa koko organisaatio.

Joten Nybari saa täällä aivan liian paljon paskaa niskaansa. Osan ansaitsee, siitä ei kahta kysymystä, mutta onhan Nybari tehnyt aika helvetin hyvää duuniakin mitä ei koskaan näytetä muistavan kun meillä menee huonosti. Kattokaa meidän rosteria ihan oikeasti - onhan se tämän päivän liigaan TOP-4 kamaa. No miksi ei olla top nelosessa? Niinpä, kyllä se syyttävä sormi osoittaa jengiä ja valmennusta, molempia. Mutta ihminen on siitä outo otus että se useimmiten osaa vain hakea syyllisen yhdestä paikasta. Mikä jääkiekossa hyvin harvoin on asian laita.

Tältä kaudelta minä annan synninvapautuksen organisaatiolle. Mutta ei millään selvällä marginaalilla.
 

ultrar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
Tompalla tuntuu olevan aika ihanneduuni, pitkät kesälomat, sopivan vähän muutenkin töitä ja vastuuta ei ole, koska hänen alapuolellaan organisaatiossa olevat joutuvat kantamaan yhteisvastuun jatkuvasta paskasta tekemisestä. Tämäkin kertoo, että HIFK on puuhastelijoiden kerho, ei liikeyritys, joissa ei tunneta tämänkaltaista vastuunjakamista. Jos joku organisaatio oikeasti toimii näin, ei siltä voi koskaan edes odottaa mitään menestystä, koska kaikki voivat aina vain toivoa, että joku muu hoitaa homman.
 

N.Vidic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Seattle Seahawks, HIFK, Man Utd

Asiahan ei varsinaisesti minulle kuulu, mutta mistä tiedät tuon kaiken? Miten olet yksityiskohtia myöten selvillä IFK:n toimiston komentoketjusta ja päätöksenteosta? Ettet vain olisi tavalla tai toisella mukana siinä? Nybari, sinäkö se oot?

Mitä itse Nybarin kenkimiseen tulee, niin antaa mennä vaan, kunhan tilalle löytyy joku, jonka meriitit ovat tiedossa ja näytöt kiistattomat. Ihan turha Nybaria on millään Kortelaisella/vast. korvata. Se on kuin palkkaisi Pasi Sormusen takaisin valmentajan pestiin.
 

Seesam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Minkäs takia Tomppa on töissä HIFK:lle jos hän ei vastaa mistään?

HIFK on Liigan 8.-9. parhaiten kasattu joukkue. Hintansa puolesta HIFK on Liigan top-4:ssä, ei minkään muun.
 

Stigu

Jäsen
Pelaajahankinnoissa vastuu ei niinikään millään voi olla pelkästään Nybarin. Miksi ei? Koska homma menee hyvin yksinkertaistettuna näin -> valmennus kertoo toiveen, tj antaa rahat (jotka todellakin on rajannut pois hankintoja, uskokaa tai älkää), utj listaa ehdokkaat (scoutit yms avustaa) -> hankinta tehdään YHTEISPÄÄTÖKSELLÄ.
Tämä kuvaus lienee kaikessa tragikoomisuudessaan totta, sillä se selittäisi erittäin paljon IFK:n jokavuotisesta taaperruksesta. Kun hankinnat tehdään yhteispäätöksellä, ei vastuu oikeastaan ole kenenkään, ja täten kenenkään kenkäisyä ei tarvitse edes miettiä.

Näinä vaikeina aikoina IFK voisi patentoida tämän IFKYV (IFK YhteisVastuu)-konseptin ja alkaa myymään sitä firmoille ja miksei myös kotitalouksille. Näin esim. PK-yritys voisi IFKYV-konseptia käyttäen alkaa valmistaa vaikka NMT-puhelimia, ja todeta 1/2 vuotta myöhemmin että reisille meni, varastossa on 2 miljoonaa puhelinta, mutta kukaan ei osta niitä, mutta koska päätöksentekoon oli osallistunut hallitus, TJ, vahtimestari ja varaston Arska, ei ketään ole syytä erottaa.

IFKYV-konseptiin kuuluisi myös ns. median selityspaketti, jossa olisi kossupullo ja 5-6 slogania. Firman toimitusjohtaja kiskaisisi tuon kossupullon huiviin, nukkuisi yön yli, ja antaisi seuraavana aamuna kankkusessa Median edustajille rohkaisevia lausuntoja firman tulevaisuudesta tyyliin Turbulenssi loppui nyt, Karavaani kulkee, Nyt on peiliin katsomisen paikka, jne.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kertokaa joku miten tämä rosteri voi olla Suomen toiseksi kallein?

Esimerkkiluontoisesti voisi sanoa, että HIFK maksaa tällä hetkellä esim. Matti Kupariselle puhtaalta mutulta 270 000 euron vuosiansiot. Nyt kun Kuparinen siirtyy todennäköisesti Porin Ässiin, niin tuosta palkasta lähtee ainakin 100 000 euroa pois. Tämä suurinpiirtein on se yhtälö. Aina kun HIFK lähtee palkkaamaan junan tuomia täytemiehiä, niin heille pitää maksaa parempaa palkkaa, kuin mitä he saisivat Kalpassa, Ässissä yms.

HIFK on niin monta kautta taas KJ:n jäljiltä ollut totaalisen sekaisin, että HIFK joutuu rahalla houkuttelemaan haluamansa pelaajat. Mikäli oma juniorituotanto tuottaisi samaan tahtiin lupaavia pelaajia, kuin esim. Kärpillä, niin alempiin ketjuihin löytyisi edullisesti pelaavia pelaajia ja pelimerkkejä voitaisiin käyttää enemmän sitten kärkipelaajien palkkoihin. Nyt HIFK joutuu saman summan jakamaan koko rosterin kesken, kun nelosen laitaankin tarvitaan se tuontimies Kuopiosta. Lisäksi pitää vielä muistaa se, että kärkipelaajien houkutteleminen on helpompaa silloin, kun joukkue uskottavasti taistelee mestaruudesta. 1997-1999 ja 2010-12 välisinä kausina HIFK sai edullisesti hankittua pelaajia, koska pelaajat halusivat tänne. Kimmo Timonenkin sanoi ihan suoraan, että muualta olisi saanut enemmän rahaa, mutta hän halusi HIFK:hon, kun katsoi sitä rosteria. Lydman sanoi samaa HIFK:n mestaruuskauden jälkeen. Normaalissa tilanteessa Janne Pesonenkin olisi ollut HIFK:n tavoittamattomissa.

Nyt meillä pelaa ykkösen keskellä täysin tusinamies Matti Kuparinen ja punaisella sydämellä varustettu Hirso johtaa pistepörssiä Bluesin riveissä. Väitän että ilman tätä amatöörimäistä puuhastelua Hirso nakuttaisi pisteensä meillä.
 

Stigu

Jäsen
Apassin listaan lisäisin vielä, että UTJ:mme ei valitettavasti ole ihan samaa tasoa, kuin Liigaseurojen parhaat UTJ:t.

IFK:n kannalta tilanne muuttuu kinkkisemmäksi tulevina vuosina, kun Liigaseurat laman seurauksena karsivat edelleen budjettejaan. Tämä merkitsee sitä, että erot liigaseurojen välisissä pelaajabudjeteissa pienenvät, jolloin UTJ:n merkitys kasvaa. Trendi on ollut nähtävissä jo parin kauden ajan.

Ihan esimerkkinä tältä kaudelta, Liigan parhaat seurat pelaajabudjetti per piste-periaatteella ovat (1) SaiPa 19,2 k€ per piste, (2) Ilves 21,4 k€ per piste ja (3) Blues 22 k€ per piste. TOP 2 paskimmat ovat (1) TPS 38,7 k€ per piste ja (2) IFK 33,3 k€ per piste. Nuo siis ilmoitettujen pelaajabudjettien ja nykyisten pisteiden suhteen. Tuossa listassa ei yllätä oikeastaan kuin Ilves. Varsinkin SaiPassa on osattu joukkueen ideaalikokoaminen annetulla rahamäärällä helvetin hyvin jo pidemmän aikaa.
 

Mies-Olavi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Asiahan ei varsinaisesti minulle kuulu, mutta mistä tiedät tuon kaiken? Miten olet yksityiskohtia myöten selvillä IFK:n toimiston komentoketjusta ja päätöksenteosta? Ettet vain olisi tavalla tai toisella mukana siinä? Nybari, sinäkö se oot?

Mitä itse Nybarin kenkimiseen tulee, niin antaa mennä vaan, kunhan tilalle löytyy joku, jonka meriitit ovat tiedossa ja näytöt kiistattomat. Ihan turha Nybaria on millään Kortelaisella/vast. korvata. Se on kuin palkkaisi Pasi Sormusen takaisin valmentajan pestiin.

En ole Nybari. En ole mukana toimiston komentoketjussa. Tiedän tuon sen takia että se on osaksi julkista tietoa ja osaksi minulla on niitä kuuluisia lähteitä joskin ne ei mitään kauhean salaista koskaan kerro. Kuka tahansa voisi tuon minun edelläolevan ainakin päätellä jos vähän lukee ja seuraa asioita. Mutta sitähän ei kaikki vaivaudu tekemään vaan on helpompi kaataa kaikki paha mieli jonnekkin. Täysin ymmärrettävää, teen itse joskus samoin.

Mitä tulee sinun lopputekstiin niin en voisi olla enemmän samaa mieltä. Turha korvata ketään vaan korvaamisen ilosta vaan pitää saa parannusta.
 

Mies-Olavi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tämä kuvaus lienee kaikessa tragikoomisuudessaan totta, sillä se selittäisi erittäin paljon IFK:n jokavuotisesta taaperruksesta. Kun hankinnat tehdään yhteispäätöksellä, ei vastuu oikeastaan ole kenenkään, ja täten kenenkään kenkäisyä ei tarvitse edes miettiä.

Lienee pienen tarkennuksen paikka, pahoittelen huonoa ulosantiani. En tarkoittanut tietenkään sitä etteikö jokaisella olisi omia vastuualueita joista ovat vastuussa ja siten myös tulosvelvollisia. Mitä yritin tuoda esille on se että jos valmentaja pyytää keltaisia banaaneja vaikka tarvitaan vihreitä banaaneja, ja toimittaja tuo listan keltaisista, mustista ja vihreistä banaaneista niin talousosasto sanoo että meillä on varaa vain mustiin banaaneihin, niin syy ei silloin ole toimittajan, eihän? Mutta taas jos talousosasto hyväksyy keltaiset banaanit mitä valmennus haluaa, jos toimittaja silloin tuo mustia omenoita niin toimittaja on tietty vastuussa. Avasiko tämä paremmin tätä?
 

Justice

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Cowboys, Man Utd, Devils, Jazz
Mitä itse Nybarin kenkimiseen tulee, niin antaa mennä vaan, kunhan tilalle löytyy joku, jonka meriitit ovat tiedossa ja näytöt kiistattomat. Ihan turha Nybaria on millään Kortelaisella/vast. korvata. Se on kuin palkkaisi Pasi Sormusen takaisin valmentajan pestiin.

Ai niinku Kekäläisen meriitit oli tiedossa 90-luvulla? Itseen lähtisi tässä kohtaa dumaamaan yhtäkään vaihtoehtoa, mikäli Nybarille siis tossua annettaisiin. Toki itse toivoisin, että herran tilalle palkattava äijä tulisi, kuten Kekäläinen aikanaan, organisaation ulkopuolelta. Tällä tavalla saataisiin tuohon homehtuneeseen organisaatioon vähän uusia toimitapoja ja ajatusmalleja. Organisaation ulkopuolelta tuleminen ei toki saa olla itseisarvo. Mikäli esimerkiksi Kölli osoittaa tai on osoittanut olevansa hyvä mies joukkueenkokoajaksi, niin ei muuta kuin äijä hommiin.

HIFK:lla on kuitenkin varsin hyvä track record officelle palkattujen ulkopuolisten suhteen. Kekäläinen tuli seuraan 90-luvun puolenvälin kintaalla ja heti perän 2008 Elisalta kaapattiin Valtanen toimitusjohtajaksi. Luulisi noiden esimerkkien innoittamana seuran palkkaavan kolmannenkin kaverin rahvaan seasta.

Edit. Perkele, mä unohdin meidän mediavastaavan, vailla millä tittelillä se höpöhöpö lehtimies meneekään. No se pakollinen hutikin on nyt vedetty.
 

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Pitäisi, mutta olisi pitänyt jo. Ensi kausi on vielä Nybarin (ja Törmäsen) näytöstä koska jengin kasauksen pitäisi olla silausta vaille valmis. Siksi antaisin näiden sällien jatkaa vielä syksyyn ja katsoa tilanteen loka-marraskuussa uudestaan. Jos tilanne on silloin samanlainen niin vittuun vaan.

Mun silmissä tässä on paradoksi. Siis odotetaan, eli annetaan taas yksi mahis, ens syksyyn ja sitte potkitaan ulos jos epäonnistuu taas? Ja täten annetaan sen kasata seuraavankin kauden jengiä taas ja oletettavasti sössiä sitäkin?

Kyllä se rohkea päätös pitää tehdä heti tän kauden jälkeen ja sitten palkata uusi utj. Runkohan ensi kaudeksi on jo jotenkin rakennettu. Siellä on ne 'julkasemattomat' kaapissa? Uusi utj sisään ja heti kättelyssä tehdään julkisesti selväksi, että uusi kaveri rakentaa seuraavaa jengiä ja tämä vedetään nyt näillä. Niinhän Keklukin duunas kun meni narreihin.

Siinä menee yksi kausi puolinaisesti rakennettuna, mutta jostain se on aloitettava. En ymmärrä tätä projektimentaliteettia kun koko homman perusta pysyy samana mätänä paskana. Siinä sama paska kiertää kun on kuitenkin osana päätösprosessia.

Nybarin puolustajille: kyllä tässä jo tilastotkin tukee potkuja. Yksi mestaruus ei voi kantaa kuuhun ikuisesti. Eikö Penasta opittu mitään? Aina löytyy joku syy miksi "homma ei ollut Nybarista kiinni, vaan..."

E. Kenkää siis vaan utj:lle nyt. Koutsi on jo saanut 'haluamansa' jengin ensikaudeksi ja täten saa nyt sen näytönpaikan. Syksyllä sitten päätökset siitäkin kun rakennetaan uutta jengiä.
 

Caine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NHL, Leijonat
HIFK:lla on kuitenkin varsin hyvä track record officelle palkattujen ulkopuolisten suhteen. Kekäläinen tuli seuraan 90-luvun puolenvälin kintaalla ja heti perän 2008 Elisalta kaapattiin Valtanen toimitusjohtajaksi. Luulisi noiden esimerkkien innoittamana seuran palkkaavan kolmannenkin kaverin rahvaan seasta.

Juuri noin. Se on valitettavasti huomattu että muualla nämä asiat osataan hoitaa paljon paremmin kuin Nordiksen sisäpiirissä. Mutta mikä vittu siinä on että sitä osaamista ei hommata maakunnista, kun on jo todettu että menestystä on tullut kun on hommattu ammattilaisia jostain oman seuran ja kabinetin ulkopuolelta. Esim. KJ, Keklu..
 

N.Vidic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Seattle Seahawks, HIFK, Man Utd
Kuka tahansa voisi tuon minun edelläolevan ainakin päätellä jos vähän lukee ja seuraa asioita. Mutta sitähän ei kaikki vaivaudu tekemään vaan on helpompi kaataa kaikki paha mieli jonnekkin. Täysin ymmärrettävää, teen itse joskus samoin.

Luen ja seuraan asioita, ehkä enemmän kuin pitäisi. Lähdekriittisenä ihmisenä halusin vain hieman kaivella taustoja ja kompetenssiasi toimiston komentoketjun tuntemisen suhteen. Olen lähdekriittinen, ja pidän siitä. No hard feelings.

Ai niinku Kekäläisen meriitit oli tiedossa 90-luvulla?

Hyvä pointti, touché! Välillä sokea kanakin löytää jyvän, ja munii tästä hyvästä kultamunan. Eihän aiemmat meriititkään toisaalta tuo automaattisesti menestystä, niin kuin Summasen palkkaaminen taannoin hyvin osoitti. Jotenkin tuntuu, että se on vaan helpompi hengittää kun organisaatioon palkataan osaamista, joilla näytöt ovat jo ennen IFK-pestiä annettu. Siksi raapisin isolla rahalla Nybarin tilalle vaikka jumalauta Junnon istumaan. Tuokoon valkean keväänsä mukanaan, kyllä me siitä punainen tehdään.
 

Mies-Olavi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Luen ja seuraan asioita, ehkä enemmän kuin pitäisi. Lähdekriittisenä ihmisenä halusin vain hieman kaivella taustoja ja kompetenssiasi toimiston komentoketjun tuntemisen suhteen. Olen lähdekriittinen, ja pidän siitä. No hard feelings.

Ei ole kovia tunteita, ei hätää siitä, ja arvostan enemmän kun varmaan uskotkaan sitä että joku on oikeasti lähdekriittinen. Voinen siis avata hieman kompentenssiani, olen tehnyt välillä enemmän ja välillä vähemmän yhteistyötä toimiston kanssa läpi vuosien ja siten tunnen jonkin verran henkilöitä jotka ovat joko komentoketjussa tai sen välittömässä läheisyydessä, lisäksi johdan pientä konsernia oikeassa elämässä ja täten erilaiset johtamisprosessit ja kuviot ovat hyvinkin tuttuja jotta voisin myös ulkoapäin niitä ymmärtää ja analysoida. Noh, nyt menee offtopicin puolelle, keskitytään jännäämään mieluummin kuinka pitkään meidän kautta vielä on, itse optimistina uskon että mennään yllättävän pitkälle.
 

ultrar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
Minulle eivät uppoa erään kirjoittajan kertomukset täällä, mutta sitähän elämä on nykyään virtuaalimaailmassa, anonyyminä on helppo kirjoittaa mitä tahansa ja sitten osa uskoo sokeasti, osa taas ei. Mitä tuohon HIFK:n tekemiseen vielä tulee, niin ensin kärsimme Penan harrastamisesta aivan liian kauan, suurin osa meistä tiesi, ettemme koskaan tule miehen johdolla menestymään, mutta sama surkeus vain jatkui vuosi vuoden jälkeen. Nyt olemme saaneet Pena 2. ja osa ymmärtää jo, ettei tästä koskaan tule seuraamaan mitään hyvää, mutta osa kuvittelee edelleen tämän vaikeasti lähestyttävän arrogantin miehen pystyvän tekemään oikeita ratkaisuja.

Nybondas tekee jopa samoja asioita kuin Matikainen. Kun menee oikein paskasti, niin hän saa palkattua ylihintaan yhden kovan nimen ja kannattajista osa on taas aivan intona, näkemättä sitä, että kokonaisuus ei toimi. Vaikka itsekin toivoisin HIFK:n joskus menestyvän, niin eihän tämäkään ole ongelma, että joukkue taapertaa vuodesta toiseen. Kun tulee ikää, niin oppii katsomaan asioita ilman suuria värilaseja ja elämää on myös HIFK:n ulkopuolella, itselläni aika menee nyt junioriurheilun seuraamisessa, mikä on usein paljon nautinnollisempaa, koska siellä ei ratkaise raha yleensä ja suurin osa pelaajista on tunteella mukana. Eikä kenenkään Nybondaksen puolustajan kannata tästä ottaa nokkiinsa, ei tämä ole kuitenkaan niin vakavaa, tosin oikeassa yrityksessä mies saisi kenkää tai olisi saanut jo aikaa sitten, eikä sielläkään vaihdeta koko organisaatiota vaan vastuuhenkilö.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.

HIFK 2014-2015

Kärpät 2014-2015

...Siinä Nybondakselle vähän malliesimerkkiä joukkueen kokoamisesta. Ihan käsittämätön tasoero joka osa-alueella kun miettii, että jengit operoi samanaisella budjetilla...

Tämä osuus Devin viestistä on se olennainen minustakin. Miten voi olla, että toinen joukkue tavoittelee täysin materiaalinsa puolesta Suomen mestaruutta ja toinen on asenteella "No tällä varmaan pärjätään". Mutta molemmat maksavat suurin piirtein yhtä paljon!!!?

Kyllähän se viestii jo koko jengille, että tuolla Oulussa ollaan tosissaan mestaruudesta kiinnostuneita, kun kalkkiviivoilla tulee jengiin Maxvellin ja Kasparin tasoisia pelaajia.

Siihen päälle sarjaa vielä opetteleva valmentaja ja pari alisuorittavaa ensi kautta jo odottelevaa palkkasoturia, niin jälleen kerren soppa on valmis.

Minun silmiini ensi kausi on Nyballe se viimeinen oljenkorsi. Vaikka niitä on annettu, niin nyt käsissä on kuitenkin oikeasti ihan järkevä ja potentiaalinen koutsi. Oikeat palaset miehelle käteen ja hieman monipuolisempi pelisysteemi.

Jos ei tapahdu, niin ensi keväänä voi minun puolestani päästää molemmat muille markkinoille.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Yksi syy HIFK:n rosterin kalleuteen on vielä se, että palkataan pelaajia, jotka omaavat kovat meriitit muualta ja heillä ei ole minkäänlaista HIFK-taustaa. Hyvänä esimerkkinä Zaborsky. 35 maalia Ässissä ja 21 KHL:ssä, niin palkka alkaa 3:lla, vaikka yksi vaisumpi kausi onkin alla. Ei esim. Saipalla ole varaa tehdä tämän tyyppisiä hankintoja. On pakko scoutata ja osua näissä hankinnoissa. HIFK hyvin hyvin harvoin tekee lottovoittolöytöjä. Veikkaan että Ässät ei kauhean kummoista summaa Zaborskylle maksanut, kun hän Poriin tuli AHL/ECHL välimaaston statuksellaan.

Mikäli HIFK onnistuisi scouttauksessaan paremmin ja voisi tehdä myös näitä edullisempia ulkomaan hakuja, niin taas olisi varaa panostaa euroja kärjen terävöittämiseen. Tähän vielä onnistunut junioripolku, eli edes näitä Lennart Petrellin ja Siim Liivikin tyyppisiä pelaajia nousisi omista junioreista. Ei tarvitsisi hankkia 3-4 nelosketjun pelaajia Kuopiosta, koska omat juniorit ainakin muutaman kauden pelaavat hyvällä hinta-laatusuhteella. Tosin joku Jasse Ikonen on siinä mielessä ihan hyvä haku, että ura omassa seurassa oli jumissa ja silloin ei rahalla jouduta houkuttelemaan pelaajaa. HIFK:lta ei ole noussut edes Petrellin/Liivikin tasoisia pelaajia omista junioreista puhumattakaan sitten 1-2 ketjujen kiekollisista pelaajista. Kim Hirschovits ja Teemu Ramstedt alkavat pelaajaprofiililtaan olemaan näitä viimeisiä tämän roolin omia kasvatteja. Aukko on valtava, eli tulevinakin vuosina joudutaan turvautumaan tuontitavaraan. Tässä tilanteessa pitäisi edes pystyä sitouttamaan pelaajia tänne pidemmäksi aikaa, että he eivät ole vain 1-2 kauden palkkasotureita, koska he ovat a) kalliita ja b) sitoutuminen ei ole huipputasolla. Nythän HIFK on esim. Elkinsistä oikea oppisesti tekemässä runkopelaajaa.

Kärpät on siinä mielessä hyvä esimerkki hienosti rakennetusta joukkueesta, että siellä on lahjakkaita omia kasvatteja, kokeneempia Kärppä-taustaisia pelaajia, ulkomaalaistaustaisia pelaajia, jotka ovat pelanneet Oulussa isossa roolissa ennenkin ja sitten joukkuetta on täydennetty muutamalla palkkasoturilla, jotka eivät ole kuitenkaan liian isossa roolissa. HIFK:lla oli näitä kaikkia 1998 ja 2011. Nyt palkkasoturit ovat liian isossa roolissa ja lisäksi vaikka HIFK:lla onkin varsin kallis ja leveä rosteri, niin kärkipelaajien laadussa hävitään esim. Kärpille rajusti yllä mainituista syistä. Ei tarvitse katsoa, kuin maalivahtiosastoa. Karhunen, Tarkki vs Husso, Lankinen tai sentteriosastoa Maxwell vs Kuparinen. Myöskään Lasse Kukkosen tyyppistä johtavaa ja maajoukkuetason puolustajaa meillä ei ole. Kuinka moni HIFK:n pelaaja pelasi nuorten MM-kisoissa tai kuinka monta pelaajaa HIFK:sta lähtee keväällä MM-leirille? Taisi Ramstedtkin pelata itsensä ulos niistä karkeloista.
 

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
HIFK 2014-2015
Kärpät 2014-2015

Jäätävän konkreettinen esimerkki siitä miten Kärpillä ja HIFK:lla suhtaudutaan Kanisterin jahtaamiseen.

Kärpät mm.
- Tasan 1 junnu tuossa kokoonpanossa(Manninen). Puuttuuhaan siitä Puljujärvi tosin. Niemelä on tainnut lyödä itsensä ohi Vallinin?
- Flopit Deschamps ja Haataja korvattiin kun markkinoille tuli sopivat pelaajat. Huomattavaa; korvaajiin oltiin yhteydessä heti kun alkoi kuulua huhua saatavuudesta. Edelliskausien hyvä kokemus ei varsinaisesti haitannut kun ukot miettivät minne mennä pelaamaan. Koskas HIFK:ssa viimeksi tällainen keissi?
- Edelliskauden aikana hankittiin jo Masuhr kun kalakukot tyhjensi. Oli varmasti hintava mutta tasonsa näyttänyt, rightin kovaa laukova pakki. Junno tajusi ettei tuollaisia tule montaakaan nykypäivänä tarjolle ja iski kun tilaisuus koitti.
- 'junnu'-ketju Junttila-Kemppainen-Donskoi on saanut rauhassa kasvaa korkoa vuosien ajan mutta KOKO ajan kärpillä on ollut muu miehistö(hyökkäyksessä) timanttia.
- Laatikainen. Kts. kohta Masuhr ja vaihda aika tälle kaudelle.
- Glenn, Spang, Davis. Junno löi rahaa pöytään jotta laatua tulisi. Oulussa ei ehkä osata olla tyytyväisiä ihan kaikkiin(Davis ehkä eräänlainen floppi), mutta niin ne vaan muodostaa runkosarjan voittajan alakerran ytimen.
- Maalivahdeissa ei säästelty vaan poistunut Rynnäs korvattiin I.Tarkilla.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Hyviä kirjoituksia täällä. Mä en mitenkään ymmärrä, miksi IFK:ssa ei nyt vaan voida tehdä sitä ratkaisua, että hommataan uusi UTJ. Onko se kenenkään etu, että tehtävässä jatkaa henkilö, jonka työntulokset eivät ole olleet hyviä moneen vuoteen? Istuuko hallituksessa niin välinpitämätöntä, kunnianhimotonta ja puusilmäistä sakkia, etteivät ymmärrä (tai halua ymmärtää) sitä, että nyt on mahdollisuuksia nykyiselle UTJ:lle annettu riittävästi, mutta tulokset ovat laihoja viime vuosilta. Tällaisessa tilanteessa pitää joukkueenkokoajan vaihtua, ja koittaa uusia tuulia. Aika yksinkertainen yhtälö mun mielestä.
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tossa joku laittoi mulle YV:tä tosta Kärppien ja IFK:n vertailusta ja siitä kuinka osasyy tälle on myös juniorityö. Meinasin juuri eilen samasta asiasta vielä jatkaa.. Oikeastaan tuo juniorityö on se suurin syy sille, miksi ero IFK:n ja Kärppien välillä on näin karmea. Siellähän on jumalauta kasvatettu vuosien aikana pelaajia ihan joka puusta. On maalintekijää jumalanarmosta: Joonas Donskoi, taiturimainen Junttila: Erinomainen peruspakki Mikko Niemelä ja lisää tulee superjunnu Jesse Puljujärjen muodossa, sekä Sebastien Aho, joka on kanssa ihan kärkipäässä Suomen lupaavien junnujen listalla. Pakistoon puskee loistavasti esiintynyttä Markus Nutivaaraa ensi kaudeksi jne. Tohon hommataan vielä sitten ne kirsikat aina kakun päälle, niin ei tarvitse ihmetellä miksi se pytty menee viisi kertaa kymmenestä vuodesta Ouluun.

Ketä meillä puskee? Niinno, ei tule kyllä oikein yhtään ukkoa mieleen. Saarelainen ehkä. Näistä meidän nuorista ukoista voisi ihan oikeasti heivata kaikki pihalle. Teppo, Nyqvist, Salmi, Öfverström ja ketä näitä nyt on, ei heillä tee yhtään mitään.
 

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kannattaa lukea Urheilu-Sanomat missä on Jesse Puljujärvestä ja eritoten Kärppien junioritoiminnasta juttu. Aika silmät avaava kirjoitus. Suorastaan järkyttävä määrä duunia laitetaan pohjoisessa pelkästään junnutyöhön. Ok, heillä on 'se' isompia alue mistä kaapia pelaajia. Mutta sen taakse on mun mielestä turha mennä koska HIFK:lla on resurssit siihen määrään mikä pk-seudulla on kaavittavissa.
 

hemmo_1973

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mikäli HIFK onnistuisi scouttauksessaan paremmin ja voisi tehdä myös näitä edullisempia ulkomaan hakuja, niin taas olisi varaa panostaa euroja kärjen terävöittämiseen.

Tästä scouttauksesta on puhuttu varmaan monen mielestä jo kyllästymiseen asti, mutta koska se on nykyään yhä merkittävämmässä roolissa kilpailun pelaajista kiristyessä, ei sitä voi sivuuttaa menestyvän joukkueen palasia analysoitaessa. Rehellisyyden nimissä on sanottava, että viimeksi kuluneen viiden vuoden aikana ei tule mieleen yhtään pelaajaa, joka olisi scoutattu niin hyvin että kauden jälkeen olisi voitu todeta pelaajan hinta-laatu-suhteen olleen erinomainen. Jasse Ikosen, Joni Ortion ja Daniel Grillforsin on kaikki edes vähän kiekkoa seuranneet tienneet potentiaalisiksi pelaajiksi, sama pätee myös Janos Hariin. Mutta milloin joukkueeseen löydetään esimerkiksi Daine Toddin tai Blake Kesselin tyyppisiä pelaajia?
 

Iris

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Oikeastaan tuo juniorityö on se suurin syy sille, miksi ero IFK:n ja Kärppien välillä on näin karmea. Siellähän on jumalauta kasvatettu vuosien aikana pelaajia ihan joka puusta. On maalintekijää jumalanarmosta: Joonas Donskoi, taiturimainen Junttila: Erinomainen peruspakki Mikko Niemelä ja lisää tulee superjunnu Jesse Puljujärjen muodossa, sekä Sebastien Aho, joka on kanssa ihan kärkipäässä Suomen lupaavien junnujen listalla. Pakistoon puskee loistavasti esiintynyttä Markus Nutivaaraa
Ketä meillä puskee? Niinno, ei tule kyllä oikein yhtään ukkoa mieleen. Saarelainen ehkä. Näistä meidän nuorista ukoista voisi ihan oikeasti heivata kaikki pihalle. Teppo, Nyqvist, Salmi, Öfverström ja ketä näitä nyt on, ei heillä tee yhtään mitään.

Tuohon Donskoin, Junttilan, Niemelän, Puljujärven, Ahon ja Nutivaaran sekaan kun isketään vielä Kalapudas, Mäenalanen, ja mikä siellä on se joku 15v kolme pojoa per peli-poikanen jossain B-junnuissa tulossa, NHL-tasolla jo breikanneet Salomäki, Pokka...Ohtamaa narreissa. Siis jumalauta muutamassa vuodessa A-junioreista EHT-, KHL-, ja NHL-tason pelaajiksi. Eivät tietysti kaikki vielä, mutta en epäile etteivätkö sitä tulisi olemaan. Tuo juniorityönlaatu on kyllä aivan uskomattoman hyvällä mallilla Oulussa, toisin kuin täällä. "Juuso Salmi Pittsburgh Penguinsiin." You know.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös