Tom Nybondas HIFK:n urheilutoimenjohtajan tehtävässä

  • 1 465 727
  • 5 037

Bad Bob #42

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Chicago Blackhawks
Ei ole oikeasti meidän kannatajien asia miettiä nimiä. Kuka meistä olisi löytänyt Kekäläisen kesällä 1996 tai esim. keksinyt sen, että Jukka Holtari on hyvä kasaamaan joukkueen. Ihan säälittävää roikkua tom-tom-tomissa, edes löyhällä napanuoralla, kun muka mistään ei löydy korvaajaa. Saako jopa nauraa, kun väitetään toistuvasti, ettei Nyballe löytyisi korvaajaa ja tänne pitää keksiä itse korvaajan nimi, jos haluaa HIFk-Hockey Oy:lle uuden Utj:n Nybondasin paikalle. Se on Everin, Valtasen & co asia tehdä rekrytointeja HIFK-Hockey Oy:lle, ei kannattajien tehtävä.

Joo mutta on aika helppo huudella kokoajan et kenkää kaikille, moni huusi sitä Jalosellekin keväällä 2011. Pitkäjänteinen työ on yleensä se joka kantaa hedelmää ja mulla on täysi luotto Tomppaan.
 

R.P.M. 12 000

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Pitkäjänteinen työ on yleensä se joka kantaa hedelmää ja mulla on täysi luotto Tomppaan.

Kun Kekäläinen palkattiin Jokereihin ja Nybondas oli hänkin suht tuore pestissään, täällä ja kaupallisissa medioissa luotiin hidän välilleen kilpailuasetelma, oli jopa juttu, jossa heidät rinnastettiin ja kysyttiin, että kumpi tuo Kekäläisen määräaikaisen sopimuksen aikana enemmän mestaruuksia joukkueelleen. No: Nybondas voitti, mikä on tietysti komea saavutus. (Tosin 1-0 ei ehkä kerro Nybondasin hyvyydestä vaan Kekäläisen totaalisesta "tässä ja nyt" -floppauksesta.) Mutta siltikin, olisiko kuitenkin aika katsoa uusi jäbä ja uudet tekemisen tavat - vaikka itsekin olen ilman sen parempaa tietoa ollut hänen takanaan.
 

Bad Bob #42

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Chicago Blackhawks
Mutta siltikin, olisiko kuitenkin aika katsoa uusi jäbä ja uudet tekemisen tavat - vaikka itsekin olen ilman sen parempaa tietoa ollut hänen takanaan.


Niin onhan se ihan tervettä pitää silmät kuitenkin auki jos sopivia ehdokkaita löytyy. Ensi kausi on varmasti Nybarille näytön paikka tämän kauden taaperruksen jälkeen, mutta faktahan on se että moni pelaaja alisuoritti tällä kaudella. UTJ:n onnistuminen kuitenkin tavallaan mitataan paperilla ja valmentajan sitten jäällä. Eli meillä oli paperilla parempi jengi kuin jäällä. Mutta tämä on tulosurheilua joten kyllä se Nybarikin epäonnistui kun lopputulos oli mitä oli. Tosin pleijarit korvasivat jotain.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Joo mutta on aika helppo huudella kokoajan et kenkää kaikille, moni huusi sitä Jalosellekin keväällä 2011. Pitkäjänteinen työ on yleensä se joka kantaa hedelmää ja mulla on täysi luotto Tomppaan.

Jokaisella meillä on omat ongelmamme, tuo Nybondas-fetissi on sinun, mutta älä perustele ongelmaasi noin hassuilla kriteereillä. : )

Ei ole kannattajien asia rekrytoida HIFK-Hockey Oy:lle työntekijöitä, ei nyt, eikä koskaan tule asia sellaiseksi muuttumaan. Ainoastaan, jos seura siirtyisi kannattajien 100% omistukseen ja äänestäisimme seuralle puheenjohtajan määräajoin, niin sen jälkeen meillä olisi vastuuta henkilöiden palkkaamisesta. Nyt ei ole.
 
Viimeksi muokattu:

Bad Bob #42

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Chicago Blackhawks
Jokaisella meillä on omat ongelmamme, tuo Nybondas-fetissi on sinun, mutta älä perustele ongelmaasi noin hassuilla kriteereillä. : )

Ehkäpä oireilen vähän kyllästymistäni tähän jatkoajan kenkää kaikille -asennetta. Tuntuu kuin suurin elämän tehtävä olisi täällä saada kenkää annetuksia milloin kenellekin. Kun Hirso saatiin savustetuksi, niin seuraavaksi oli vuorossa Cacca, joka lähti itse. Sen jälkeen kiikarissa oli Soppa joka saatiin savustetuksi. Nyt tähtäimessä on Nybari. Eli kokoajan on joku joka halutaan ulos.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Itse en näe, että kannattajat olisivat olleet yksienkään potkujen takana. Hirso ei sittenkään itse sopeutunut kolmossentteriksi syksyllä 2011, vaikka tiesi jo etukäteen olevansa nokkimisjärjestyksessä MG:n ja PW:n takana. Oli kaikille osapuolille hyvä asia, että KHL:stä löytyi Hirsolle silloin työpaikka loppukaudeksi.

Matikainen häipyi ihan itse KHL:n, miten ihmeessä me kannattajat siihen asiaan vaikutettiin. Nyba&Soppa kietoutuvat toisiinsa, kun Nybondas laittoi tavallaan omankin päänsä pölkylle palkatessaan päävalmentajana sm-liigatasolla täysin kokemattoman Sormusen päävalmentajaksi. HIFK:n kausi 12-13 oli kokonaisuutena sellainen, että Utj:n ei tarvitse ihmetellä, jos saa kritiikkiä tekemisistään jälkikäteen. Lisäksi, Nybarin ei tarvitse tunnetusti nauttia kannattajien luottamusta, kun istuu HIFK ry:n hallituksessa. Eikö sallita edes pientä ns. "Dinot-betalar"-Nybondasin kiusoittelua, leikillisesti. Nybondas on ikiaikaisella tyosopimuksella huippu-urheiluseurassa ja jo siinä on pieni ristiriita HIFK:n liigajoukkueen menestyksen kanssa. Ei pelkoa potkuista perseeseen, niin onko työpanos 100%, tuskin.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
En minäkään ole pitämässä Nybarin puolustuspuheenvuoroja. Tämä kausi oli sukka ja eritoten Sopan palkkaaminen oli iso virhe.

Yritin painottaa, että joku roti tapaan keskustella asiasta, mutta kaikillahan on vapaus suoltaa mitä haluaa. Tän viiden vuoden aikana nähtiin kuitenkin yksi mestaruuskin ja on Nybari tehnyt monta hyvää hakuakin. Ville Peltonen nyt yksi mainitakseni, jonka lämppäämisen Nyba aloitti aikaa sitten.

Pointtini on, että mun puolesta Nyba saa lähteä, mutta antaisin hänelle silti vielä yhden syksyn aikaa näyttää. Uuden UTJn kartoitus on joka tapauksessa aikaa vievää puuhaa ja sellainen tulee joko Rindellin tai VPn tyylisistä kavereista yllättävänkin nopeasti tai vasta ensi keväänä.
 

matti&teppo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Onkos se nyt taas niin päin että Nybari palkkaa valmentajan? Aina tasaisin väliajoin täällä kerrotaan että hallitus palkkaa valmentajan.

Ensi kausi on lopullinen näytön paikka. Itse laittaisin menemään jo nyt, mutta ymmärrän jos joku antaa vielä mahdollisuuden. Muistetaan nyt se, että Nybis on kasannut jengiä kahdelle valmentajalle (kolmelle jos Soppa lasketaan mukaan). Ja mites onkaan mennyt:

1. Nokan ykkönen: Pitkälti Penan kasaama jengi, ei Nybarin piikkiin
2. Nokan kakkonen: Selkeä parannus jengissä, pinnat Nybarille
3. Nokan kolmonen: Mestaruus, ton on jo oltava ihan OK
4. PS:n kausi: Edellisen kauden runko jatkoi, jengi oli ihan OK, valmennus petti
5. PS:lle kasattu: Totaalifoppi

Mua kiinnostaisi kaikkein eniten Nybarin toimintatavoissa se kuinka paljon hän ottaa valmennuksen toiveet mukaan. Eli, onko jengi Nybarin luomus vai valmentajan luomus missä Nybis hoitaa likaiset yksityiskohdat. Niin sen asian pitäisi mennä, ja itse uskon että näin asia myös on. Mutta jos Nybis sooloilee itse niin monoa vaan välittömästi ja tilalle joku joka kuuntelee valmentajaa jengiä kasatessaan.

Tällä puheella kulunut kausi menee mun papereissa enemmänkin valmennuksen kuin Nybarin piikkiin. Ja nimenomaan sen valmentajan joka jengissä oli ykkösenä kun tämän kauden jengin runkoa kasattiin. Ja itse uskon että valmennuksella on näppinsä pelissä jengin kasauksessa, ei nimittäin voi olla sattumaa että jengiin tulee kerralla liuta pelaajia valmentajan edellisistä jengeistä vaan siksi että Nybis vaan nyt päätti niin. Kyllä siellä on oltava taustalla valmennuksen toive. Mutta ykkössentterin puute menee puhtaasti Nybarin piikkiin. En nimittäin usko että edes PS olisi niin puusilmä että olisi hahmotellut näistä mennen talven yrittäjistä ykkössentteriä.
 
Onkos se nyt taas niin päin että Nybari palkkaa valmentajan? Aina tasaisin väliajoin täällä kerrotaan että hallitus palkkaa valmentajan.

Hallitus viime kädessä päättää ja hyväksyy valmentajan palkkauksen, mutta Nybondasilla on oma osansa yhtälössä vaihtoehtojen kartoituksessa.

Nyban ja Jalosen yhteistyöstähän ei kukaan voi olla montaa mieltä, Jalonen kertoi mitä halusi ja Nyba toteutti parhaan osaamisensa mukaan toiveet. Tottakai pitää antaa myös krediittiä Tompalle tuosta mestaruudesta. Kuitenkin suurimmaksi syyksi nostan sen, että Jaloselle annettiin vielä se kolmas mahdollisuus ja pitkäjänteisyys tuotti tulosta. Nyt sitten eletään taas tätä projektivalmentajakautta, Petu lähti yllättäen, Soppa oli paska ja Summasta ei yksikään organisaatio kestä tulehtumatta yli kahta vuotta.

Ongelma Nyban kohdalla on mielestäni muuttunut käytös kaikkia kohtaan mestaruuden jälkeen. Ehkä mestaruus oli Tompalle too much too soon ja usko omiin kykyihin nousi äärimmäisen korkealle ja ylimielisyys ja kusipäisyys paistaa miehen naamasta, on paistanut arviolta 10 minuuttia mestaruuden ratkeamisen jälkeen ja siitä eteenpäin jokaisessa haastattelussa ja kommentissa. Eli juuri HIFK:n perimmäinen ongelma, kun vihdoin 13 vuoden jälkeen organisaatio vihdoin nousee resurssien edellyttämälle tasolle, nousee keltainen neste päähän ja vaatimustaso omaa tekemistä kohtaan laskee.
 

Stigu

Jäsen
Eli juuri HIFK:n perimmäinen ongelma, kun vihdoin 13 vuoden jälkeen organisaatio vihdoin nousee resurssien edellyttämälle tasolle, nousee keltainen neste päähän ja vaatimustaso omaa tekemistä kohtaan laskee.

Voi olla myös niin että Karavaanarilla ei ikinä ole ollut korkeaa vaatimuustasoa jengin kasaamisen suhteen vaan tuon ainoan onnistuneen jengin kasasi Nokka.

Esim. tällä kaudella Karavaanarin vaatimustaso nähtiin kun

- Petu poistui jengistä ja tilalle palkattiin Soppa
- ykkössentteriksi palkattiin Perävalo
- kun Perävalo loukkaantui, hänen tilalleen palkattiin Retiisi

Kyllähän nuo yksittäiset ratkaisut kertovat siitä, että Karavaanari menee yli sieltä missä aita on matalin.

Ja noista UTJ-ehdokkaista: Esim, Tappara ja Ässät operoivat tällä kaudella 75%:lla budjetilla IFK:n vastaavasta. HPK operoi 65%:lla budjetilla ja Saipa 45%:lla budjetilla. Eli kyllähän Suomesta löyttyy pätevämpiä UTJ:ta Karavaanarin tilalle, heidän ongelmansa on ettei heillä ole IFK-taustaa.
 

Jakke76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Boston Bruins, Man United, Darts
Eli kyllähän Suomesta löyttyy pätevämpiä UTJ:ta Karavaanarin tilalle, heidän ongelmansa on ettei heillä ole IFK-taustaa.

Tässä tapauksessa varmaankin niin että heidän etunsa on että heillä ei ole IFK-taustaa. Täten siis osaavatkin työssään jotain :)
Mutta vielä itse asiaan. Jos puheet täällä pitävät paikkansa, että pelaajabudjetti olisi ylittynyt reippaasti tänä vuonna, eli olisi yli 3 miljoonaa, niin eihän Nybarin ammattitaidottomuudesta ole mitään epäselvyyttä. Joukkue josta puuttuu taito lähes täysin ja ennenkaikkea sentteriosasto oli täysi vitsi, niin miten täällä kukaan voi puolustella karvaanaria. Miehellä on noussut kusi päähän ja pahasti. Hyvä esimerkki on tuo kauden viimeisen pelin jälkeinen haastattelu jossa faneja ei edes kiittänyt. Siis tahoa joka tuo HIFK:n kassaan aika paljon rahaa.
 

Katto

Jäsen
Ehkäpä oireilen vähän kyllästymistäni tähän jatkoajan kenkää kaikille -asennetta. Tuntuu kuin suurin elämän tehtävä olisi täällä saada kenkää annetuksia milloin kenellekin. Kun Hirso saatiin savustetuksi, niin seuraavaksi oli vuorossa Cacca, joka lähti itse. Sen jälkeen kiikarissa oli Soppa joka saatiin savustetuksi. Nyt tähtäimessä on Nybari. Eli kokoajan on joku joka halutaan ulos.

Ja näitä herroja yhdistävä tekijä oli se, että kaikki oli huteja. Yleensä joukkueen kasaajalla on jokin vastuu joukkueen menestyksestä. Että ei tämä ulos huutelu mitään ihmeellistä ole. Miksi pitäisi olla suojatyöpaikkoja. Jos kolmen millin budjetilla päästään keskimäärin sijalle 9, niin aika huonoa. Koko organisaation jääkiekko osaaminen on tosi huonoa verrattuna muihin liigajengeihin. Bisnestä sitten kyllä osataan tehdä ja liian palljon on tyydytty siihen, että onneksi tehtiiin paljon voittoa, sijoituksesta viis.
 

Stigu

Jäsen
Koko organisaation jääkiekko osaaminen on tosi huonoa verrattuna muihin liigajengeihin. Bisnestä sitten kyllä osataan tehdä ja liian palljon on tyydytty siihen, että onneksi tehtiiin paljon voittoa, sijoituksesta viis.
Kyllä, ja tässä on mielestäni se ongelman ydin.

Hieman kärjistettynä, Penan aikana IFK teki sekä taloudellista että urheilullista tappiota. Ja silti -IFK:n vetovoiman takia- se TOP3-pelaajabudjetti saatiin aina seuraavalle kaudelle kasaan. Nyt talouspuolen osaaminen on ammattimaistettu, ja tulos on joka kausi vähintäänkin tyydyttävä. Urheilupuoli elää edelleen omaa maailmaansa, jossa TOP3-budjetti tulee keväällä Karavaanarille riippumatta siitä minkälaisia retiisejä, perävaloja tai shittivanoja hän on ATK:sta edellisellä kaudelle bongannut.

Esim. Saipan paikallinen atomivetykaravaanari (kuka lieneekään) on joutunut miettimään erittäin tarkkaan pelaajistonsa rakenteen ja skouttauksen, koska joutuu operoimaan alle puolella siitä budjetista, mitä meidän The Karavaanari saa käytettäväkseen. Hänellä ei ole varaa huteihin. Voi vain kuvitella, minkälaisen joukkueen hän saisi kasaan, jos saisi IFK:n pelaajabudjetin käytettäväkseen.
 

Bad Bob #42

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Chicago Blackhawks
Esim. Saipan paikallinen atomivetykaravaanari (kuka lieneekään) on joutunut miettimään erittäin tarkkaan pelaajistonsa rakenteen ja skouttauksen, koska joutuu operoimaan alle puolella siitä budjetista, mitä meidän The Karavaanari saa käytettäväkseen. Hänellä ei ole varaa huteihin. Voi vain kuvitella, minkälaisen joukkueen hän saisi kasaan, jos saisi IFK:n pelaajabudjetin käytettäväkseen.

Jossain toisessa keskustelussa totesinkin että monelle pelaajalle riittää se että pääsevät suureen ja kauniiseen IFKhon pelaamaan, mutta vain todella harvalle riittää se että pääsee SaiPaan. Eli nälkä on jo lähtökohtaisesti kovempi monella pelaajalla SaiPassa koska he haluavat urallaan eteenpäin, kun taas IFK voi olla monelle se uran maksimaalinen lakipiste.
 

Bad Bob #42

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Chicago Blackhawks
Ja näitä herroja yhdistävä tekijä oli se, että kaikki oli huteja. Yleensä joukkueen kasaajalla on jokin vastuu joukkueen menestyksestä. Että ei tämä ulos huutelu mitään ihmeellistä ole. Miksi pitäisi olla suojatyöpaikkoja. Jos kolmen millin budjetilla päästään keskimäärin sijalle 9, niin aika huonoa. Koko organisaation jääkiekko osaaminen on tosi huonoa verrattuna muihin liigajengeihin. Bisnestä sitten kyllä osataan tehdä ja liian palljon on tyydytty siihen, että onneksi tehtiiin paljon voittoa, sijoituksesta viis.

Joo en mäkään sitä koita sanoa että sija 9. (oltiin muuten sijalla 8 tänä vuonna :) ) on jotenkin tyydyttävä. Mutta ei tätä kautta voi täysin kaataa Nybarin niskaan vaikka nuo kolme asiaa mitkä tuolla yllä Stigu listasikin pitävät paikkaansa ja niissä Nybari epäonnistui. Mutta jos niissä tällä kaudella epäonnistui niin ei se tarkoita että ensi kaudella tehdään sama virheet. Ykkössentterin haalimen on haastavaa, pelaajan pitää olla riittävän hyvä jotta dominoisi SM-liigassa mutta kuitenkin riittävän huono ettei KHL vie häntä...
 

Germanicus

Jäsen
Suosikkijoukkue
*HIFK* Germanicus Julius Caesar Claudianus
Mutta jos niissä tällä kaudella epäonnistui niin ei se tarkoita että ensi kaudella tehdään sama virheet.

Bad Bob #42 = Nybari? ;o)

Kuinka monta mahdollisuutta tuolle ylimieliselle pikku asuntovaunulle pitäisi oikein antaa? Tämä kausi oli sellainen työnäyte, että ainakin minulle riitti. Jo kauden alussa oli melkein kaikille täysin selvää, että Soppa astui liian isoihin saappaisiin ja näin siinä sitten kävikin. Peli oli täyttä skeidaa ja siihen reagoitiin aivan liian myöhään.

Tuolla käytetyllä rahalla olisi pitänyt pystyä paljon parempaan. Kuinka moneen "uuteen mahdollisuuteen" HIFK:lla on oikein varaa tämän veijarin kanssa. Nyt mentiin reippaasti budjetin yli ja kaikkia vituttaa, silti pitäisi antaa lisää siimaa. Ei vittu sentään!

Muistan täältä lukeneeni myös Nybarin käytöksestä pelaaja-agentteja kohtaan. Keskusteluissa tuhahtelee ja pyörittelee ylimielisesti silmiään. Onko tuollainen käytös ammattimasta toimintaa UTJ:tä?
 

Bad Bob #42

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Chicago Blackhawks
Bad Bob #42 = Nybari? ;o)

Kuinka monta mahdollisuutta tuolle ylimieliselle pikku asuntovaunulle pitäisi oikein antaa? Tämä kausi oli sellainen työnäyte, että ainakin minulle riitti. Jo kauden alussa oli melkein kaikille täysin selvää, että Soppa astui liian isoihin saappaisiin ja näin siinä sitten kävikin. Peli oli täyttä skeidaa ja siihen reagoitiin aivan liian myöhään.

Muistan täältä lukeneeni myös Nybarin käytöksestä pelaaja-agentteja kohtaan. Keskusteluissa tuhahtelee ja pyörittelee ylimielisesti silmiään. Onko tuollainen käytös ammattimasta toimintaa UTJ:tä?

heh en ole Nybari vaikka häntä puolustelenkin. :)

Ramihan oli suurin syy neuvotteluiden pitkittymiseen, Sopallehan annettiin kenkää jo kertaalleen mutta Rami vetkuili sopparinsa kanssa ja Soppa piti pyytää takaisin.
Toisaalta ei pelaaja-agenttien edessä kannata nöyristellä, ihan hyvä jos joku pistää niille vastaan. Tuskin se Kekäläinenkään kovin helppo neuvottelukumppani on.
Tomppa on kuitenkin koonnut meille mestaruusjoukkueen ja sen jälkeinenkin oli liigan paras paperilla. Eli potentiaalia on.
 

Kyynikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK / HJK + Porin Ässien sympatiakannattaja
En vaan jaksa ymmärtää Nybarin puolustelijoita! Tämä on tulosurheilua maustettuna busineksen teolla ja sellaisessa ympäristössä ei voida katsoa avainhenkilöiden löysäilyä ja virheiden toistamista. Kaksi kautta peräkkäin sijoilla 8-10 ei voi olla hyväksyttävää kenenkään mielestä. Koska HIFK on tehnyt kaikesta huolimatta taloudellisesti hyvää tulosta, saa Valtanen puhtaat paperit, mutta koska urheilullisella puolella ollaan dyykattu monessa asiassa, on se Nybondaksen vastuulla. Siksi kenkää perseeseen ja heti!

Tottahan se on ettei ihan kaikkea voida laittaa Tompan piikkiin, mutta hänellä on vastuullinen asema seurassa ja on nyt monella mittarilla epäonnistunut, joten vaihtoon vaan!
 

stroh80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En vaan jaksa ymmärtää Nybarin puolustelijoita! Tämä on tulosurheilua maustettuna busineksen teolla ja sellaisessa ympäristössä ei voida katsoa avainhenkilöiden löysäilyä ja virheiden toistamista. Kaksi kautta peräkkäin sijoilla 8-10 ei voi olla hyväksyttävää kenenkään mielestä. Koska HIFK on tehnyt kaikesta huolimatta taloudellisesti hyvää tulosta, saa Valtanen puhtaat paperit, mutta koska urheilullisella puolella ollaan dyykattu monessa asiassa, on se Nybondaksen vastuulla. Siksi kenkää perseeseen ja heti!

Tottahan se on ettei ihan kaikkea voida laittaa Tompan piikkiin, mutta hänellä on vastuullinen asema seurassa ja on nyt monella mittarilla epäonnistunut, joten vaihtoon vaan!

Vaikka olen siis ilman muuta antamassa Tompalle monoa itsekin niin vähän täytyy kuitenkin kohtuullistaa kritiikkiä.
Joku maajoukkuevalmentaja (olisiko ollut Aravirta) totesi, että maajoukkuevalinnoissa n. 15 ensimmäistä on helppoja ja ne pystyy jokainen jääkiekkotoimittajakin valitsemaan. Loput 7-10 pelaajaa ovat sitten ne joissa valmentajan mieltymys ja ammatillinen näkemys tulevat esille.

Sama se oli toissakauden joukkueessa. Ei kenenkään tarvitse miettiä kuuluuko PW tai MG joukkueeseen. Hinta-Laatusuhde kohdilleen ja lappua kouraan. Ratkaisevaksi tekijäksi menestyksen eteen nousee sitten marginaalipelaajat. Mestaruuskaudella Liivikin ketju vrt edellisen kauden Lempeä Jättiläinen

Oletan, että joukkueen kokoaminen menee suunnilleen niin, että n. 15 pelaajaa pystyy UTJ itsekin valitsemaan (tässä tietenkin vielä tiputtaa määrää voimassaolevat sopparit). Loput n. 10 pelaajaa sitten toimitaan enemmän valmentajan juoksupoikana.

Ja edelliskauden sijoitus UTJ:n toimia arvioitaessa oli 3, eli runkosarjan sijoitus. Tippuminen Narreille menee minun kirjoissa täysin PS:n piikkiin. Ensinnäkin pelitapa tökki mistä todisteena, että hyökkääjämme eivät tainneet tehdä maaliakaan koko sarjassa ja toiseksi "marginaalihankinnat" pettivät, eli ne pelaajat joiden valitseminen on valmentajan vastuulla.

Viime kausi sitten oli Nybarilta täysi floppi. Hankintojen, ja erityisesti ykköskorin hankintojen (joiden hankkimisen siis lasken UTJ:n vastuulle) meni täysin penkin alle. Eli tässä katsannossa monoa perseelle vaan mutta kyllä mielestäni edelliskauden surkeus menee valmentajan piikkiin, ei UTJ:n
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ja edelliskauden sijoitus UTJ:n toimia arvioitaessa oli 3, eli runkosarjan sijoitus. Tippuminen Narreille menee minun kirjoissa täysin PS:n piikkiin. Ensinnäkin pelitapa tökki mistä todisteena, että hyökkääjämme eivät tainneet tehdä maaliakaan koko sarjassa ja toiseksi "marginaalihankinnat" pettivät, eli ne pelaajat joiden valitseminen on valmentajan vastuulla.

Viime kausi sitten oli Nybarilta täysi floppi. Hankintojen, ja erityisesti ykköskorin hankintojen (joiden hankkimisen siis lasken UTJ:n vastuulle) meni täysin penkin alle. Eli tässä katsannossa monoa perseelle vaan mutta kyllä mielestäni edelliskauden surkeus menee valmentajan piikkiin, ei UTJ:n

Se toissakalusi on puitu niin monen otteeseen jo, mutta PS:n piikkiin todellakin menee suurimmaksi osaksi. HIFK:n pelitapa oli aivan liian yksiulotteinen ja se oli sitä jo runkosarjan voittoputkessa. Lisäksi pitää muistaa se, että joukkueen kaksi tärkeintä hyökkääjää Granlund ja Pesonen olivat sairastelun takia erittäin kaukana omasta tasostaan. Joukkueesta ei löytynyt oikein ketään, joka olisi pystynyt herättämään jengin taisteluun.

Sekin on faktaa, että Nybondas on lopulta kuitenkin kasannut vasta yhden huonon joukkueen, mutta toisaalta se joukkue olikin sitten aivan täydellinen mahalasku. Nybondas poltti rahaa reilusti yli 3 miljoonaa euroa ja silti lähes kaikki muut joukkueet olivat kriittisiltä pelipaikoiltaan onnistuneemmin rakennettuja. Meidän osalta päättyneen kauden joukkueen surkeasta rakennuksesta saattaa seurata se, että myös tuleva kausi tulee olemaan kaikkea muuta, kuin menestyksekäs. HIFK:n olisi pitänyt rakentaa päättyneen kauden joukkue niin, että olisi vähintään alettu rakentamaan tulevan mestarijoukkueen runkoa. Esimerkiksi Kari Jalosen aikana se tulevan mestarijoukkueen runko oli kasassa jo edelliskaudella. Se joukkue rakennettiin pitkällä tähtäimellä. Päättyneen kauden HIFK oli rakennettu täysin ilman mitään suunnitelmaa. Pelaajat vain raavittiin kasaan ja tuloksena oli liigan iäkkäin ja hitain joukkue. Nyt HIFK:n pitäisi onnistua kesän siirtomarkkinoilla täydellisesti mestaruutta ajatellen. Haussa on ykkössentteri ja oikeastaan koko ykköskenttä kokonaisuudessaan, ykkösmaalivahti ja ykköspakki. Lisäksi HIFK:n hankintapolitiikka ei vakuuta. Miksi edes keskustellaan esimerkiksi siitä, että missä Niklas Hagman pelaa, jos pelaa SM-liigassa? Ei jumalauta. Näiden asioiden pitäisi olla itsestään selviä. Luulin aikanaan, että Nybondas edes omat kotiuttaa.
 

scholl

Jäsen
Itse en näe, että kannattajat olisivat olleet yksienkään potkujen takana. Hirso ei sittenkään itse sopeutunut kolmossentteriksi syksyllä 2011, vaikka tiesi jo etukäteen olevansa nokkimisjärjestyksessä MG:n ja PW:n takana.

Minä en usko tuohon. Luulen, että Hirso luuli olevansa PW:n edellä ja nousevansa viimeistään sitten ykkössentteriksi, kun Mikke lähtee NHL:ään. Oli jopa mahdollista, että silloin kun Hirso teki sopparin IFK:hon, hän luuli, että Mikke lähtee välittömästi keväällä 2011 P-Amerikkaan ja Hirso näin ollen luuli suoraan tulevansa ykkössentteriksi.

Mitä tulee Nybari-Kekäläinen 1-0 -asetelmaan niin yksi mestaruus voi olla sattumaakin. Olennaisempaa on se, mihin suuntaan organisaatiota on kehitetty. IFK:n kokoisen seuran pitää pystyä toimimaan sillä tavalla, ettei tuollaiseen kuoppaan ikinä pudota, mitä tapahtui Petun ja Sopan aikakaudella. Pitää jatkuvasti pystyä uudistumaan ja kehittymään ilman että parin vuoden välein ollaan kriisissä. Niinpä Nybari ei saa yhtään sulkaa hattuunsa. Kekäläisen merkitystä taas on vielä liian aikaista arvioida.
 

tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Meidän osalta päättyneen kauden joukkueen surkeasta rakennuksesta saattaa seurata se, että myös tuleva kausi tulee olemaan kaikkea muuta, kuin menestyksekäs. HIFK:n olisi pitänyt rakentaa päättyneen kauden joukkue niin, että olisi vähintään alettu rakentamaan tulevan mestarijoukkueen runkoa.

Siinäpä se. Myöhässä ollaan taas.
 

scholl

Jäsen
Voi vain kuvitella, minkälaisen joukkueen hän saisi kasaan, jos saisi IFK:n pelaajabudjetin käytettäväkseen.

Ei välttämättä parempaa. Ei SaiPallakaan joukkueen kokoaminen onnistu joka kausi ja pienempi seura kärsii suhteessa enemmän loukkaantumisista, kun korvaajia ei ole. Nyt tänä vuonna he olivat pleijareissa, aiempina ei. Ja jos rahaa on enemmän käytettävissä niin sitten sitä tuhlataan helpommin. Annetaan joka jätkälle vähän helpommin vähän enemmän ja yht'äkkiä on mennyt mennyt puoli miljoonaa enemmän ilman, että joukkue olisi yhtään parempi.
 

Katto

Jäsen
Viime kausi sitten oli Nybarilta täysi floppi. Hankintojen, ja erityisesti ykköskorin hankintojen (joiden hankkimisen siis lasken UTJ:n vastuulle) meni täysin penkin alle. Eli tässä katsannossa monoa perseelle vaan mutta kyllä mielestäni edelliskauden surkeus menee valmentajan piikkiin, ei UTJ:n

No kukas se Sopan palkkasi? Samalla logiikalla voisi syyttää ulkomaalaisvahvistuksia siitä ettei tehneet mestaruuteen vaadittavia maaleja. Ja kyllähän Soppaa ja pelaajia onkin syytetty, mutta toivottavaa olisi ettei UTJ:kaan selviäisi kritiikittä kuivin jaloin.
 

scholl

Jäsen
Niin yksi asia on se, että tehdään huteja valmentajavalinnoissa. Se on valitettavaa, mutta sitä voi sattua joskus (ei tosin niin usein kuin IFK:ssa). Olennaista on kuitenkin se, että urheilutoimenjohtajan pitää osata reagoida. Jos kaikki tekeminen on paskaa niin silloin utj:n pitää marssia hallituksen pakeille ja sanoa, että nyt pitää ukko vaihtaa. Urheilutoimenjohtajan pitää tietää kaikki, mitä urheilupuolella tapahtuu, hänen pitää seurata pelien lisäksi harjoitukset jne. ja jos mennään alta lipan koko ajan niin pitää tehdä väliintulo ja huolehtia siitä, että valmentaja vaihdetaan. Eikä lymytä missään toimiston nurkassa ja toivoa, että kaikki joskus vielä kääntyy ja että fanit olisivat nyt hiljaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös