Tom Nybondas HIFK:n urheilutoimenjohtajan tehtävässä

  • 1 465 749
  • 5 037

Jan_Peter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Chicago blackhawks
En kyllä oiken ymmärrä miten ne roolit nyt veikkaajassa haettiin. Nybondaksesta scouting osaston johtaja ja Rindell ns. head-scoutiksi? Kautonen UTJ:ksi? En varmaan ole ainoa jolle käy pelkästään tuo Kivan rooli.

Jos saadaan päätoiminen scoutti niin sitten jo mennään reippaasti eteenpäin. Nykytilanteessa kun KHL etukädessä vetää jo välistä pelaajien tason tunnistaminen on erityisen tärkeää. Ammatilais joukkueessa pitää olla ainakin yksi täysipäiväinen pelaajatarkkailija.
Nybarin ulkoistaisin kokonaan tai jos halutaan riveissä pitää annetaan pöytälaatikko virka esim. junioripäälikkö takaisin. Se on fakta, että sädekehä Nybarin ympäriltä on kadonnut ja nyt olisi odotettu näyttöjä kyvyistä ja tällä kaudella se totuus tuli harvinaisen hyvin esille ettei mitään todellisiä kykä tuossa virassa ole.

Mitkä edellytykset sitten Kautosella olisi toimia UTJ:na? Kautosen rooli on ollut koko ajan itselle epäselvä ja jos herralla on ollut jotain tekemistä on ollut pelaajahankintojen/tarkkailun kanssa niin ei missään tapauksessa löydy enää töitä meidän organisaatiosta.

EDIT: Muuten uudet tuulet todistaa, että Everi on kuunnellut tarkkaan Summasen ohjeet. Ja maininnan arvoinen on varmaan fakta, että Summanen ja Everi on hyviä frendejä keskenään. Aika näyttää onko se hyvä vai huono asia..
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Rindell ei välttämättä ole historian paras päävalmentaja, mutta hän voi hyvinkin soveltua pelaajatarkkailijan rooliin. Näkemystä ja tuntemusta lajista löytyy varmasti ja mahdollisesti sitä kautta myös kykyä tunnistaa talentteja.

Maikkarin jutusta jäi tosiaan vähän sekava kuva. Rindelliä ollaan tuomassa Nybarin apupojaksi, mutta samalla Nybarille etsitään korvaajaa...? No toivotaan, että ajoitukset ja kuviot menevät niin, että tämä mahdollinen uusi utj pääsee hyvissä ajoin hommiin, ettei taas tule jotain sekavaa välikautta.
 
Viimeksi muokattu:

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Voiko tässä alkaa olee varovaisen optimistinen jo HIFK:n tulevaisuudesta?

Sanoisin, että kyllä voi. Ainakin siellä on tahtotila tehdä asiat paremmin, se näkyy valmentajan palkkauksesta. Nyba on vetänyt täysin vihkoon tämän kauden, siitä ei kahta sanaa. Mutta ei nyt sentään Penaan rinnasteta, Nyballa on kuitenkin myös mestaruus vuodelta -11 taskussa. Olkoon vaikka ollut Nokan käsikassara, mutta jotain se teki oikeinkin. Lisäksi Granlundin veljekset voidaan littää Nyban ansioihin. Mutta kuten toisessa ketjussa todettiin: olet niin hyvä kuin viimeisin joukkueesi on. That's it.

Luettelen loppuun Pena Matikaisen menestystarinat HIFK:ssa:






-Libor Ustrnul

edit: Vielä sen verran vänkkään semantiikasta, että ei ole mitään perustelua sanoa: "Nybasta ei koskaan tule/tullut hyvää joukkueenkokoajaa". Yksi kausi oli sentään hyvä. Se tuppaa unohtumaan tällaisina hetkinä.
 
Viimeksi muokattu:

stroh80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
edit: Vielä sen verran vänkkään semantiikasta, että ei ole mitään perustelua sanoa: "Nybasta ei koskaan tule/tullut hyvää joukkueenkokoajaa". Yksi kausi oli sentään hyvä. Se tuppaa unohtumaan tällaisina hetkinä.

Sen verran on kyllä pakko vängätä vielä, että mestaruusjengi ei missään nimessä ollut yhden kauden suonenveto vaan suuri osa ratkaisupelaajista pelasi jo toista kauttaan ifkssa.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Sanoisin, että myös kausi 09-10 oli hyvä. Jengi oli silloin ihan hyvä, ei ollut Nybondaksen vika, että HIFK suli keväällä HPK:ta vastaan. Myös viime kausi oli hyvä, eikä kaikki viime kauden paskasta sovi kaataa Nybondaksen päälle. Kun Petun ilmoitettiin tulevan HIFK:hon oli sitä mieltä, että siinä on todella hyvä valmentaja HIFK:lle tuleviksi vuosiksi, harva olisi arvannut, että kaveri olikin täysi arpa. Utj:n kuuluu kasata joukkue jolla voi menestyä ja sen Nybondas on tehnyt kolmesti. Tänä vuonna joukkueen kasaaminen epäonnistui ja pahasti.

Silti, tämä kausi on ollut rimanalitus kaikissa mittareissa ja en pistä todellakaan pahakseni, että miehen tilalle etsitään uutta kaveria. Mutta se pitää sanoa, että ei Nybondas ihan turistina täällä pyörinyt, 2010, 2011 ja 2012 jengit olivat tarpeeksi hyviä, että niillä oltaisiin menty päätyyn asti, kerran se onnistui ja kahdesti epäonnistui.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Niin, eihän se, että Rindell on heikohko valmentaja, tee hänestä välttämättä huonoa UTJ:aa. Keklukin oli heikohko pelaaja, ei valmentakokemusta lainkaan.Teoriatietämys Rindellillä on vahva, ja tietää varmasti miten nykyaikainen jääkiekkojoukkue pitää rakentaa. On myös käytökseltään ammattilainen, ei mikään ylimielinen siltoja poltteleva dino. Vaikea sanoa, kuka olisi oikea vaihtoehto, mutta en mä ainakaan suoraan pelihousuja revi, vaikka se olisi Harri. Kautonen se tuskin on, silloin huolestuttaisi ja tosissaan.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Ei Kekäläinen kyllä mikään apuri ollut pelaajana. Mahtui NHL-jengiin.

edit: Pikaisesti laskien 55 NHL-ottelua.
 
Viimeksi muokattu:

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Ei Kekäläinen kyllä mikään apuri ollut pelaajana. Mahtui NHL-jengiin.

edit: Pikaisesti laskien 55 NHL-ottelua.

No joo, tiesin kyllä. Ei kuitenkaan ollut koskaan mikään tähti edes liigassa, parhaimmillaankin ns. liigajyrä. Asenteella meni kyllä pitkälle alasarjojen kautta. Pysyn kannassani, samalla tavalla heikohko pelaaja kuin Kiva heikohko valmentaja.
 

Falcon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tämähän nyt on erittäin positiivinen uutinen että Nybarille etsitään korvaajaa.
Kyllähän hän nyt on niin pahasti mokaillut, ettei tuo ihme ole. Kaverin ylimielinen
asenne ei varmasti ole auttanut asiaa, voisi kuvitella että koko johtoporras on kohtalaisen vittuuntunut koko äijään. Rindellistä en nyt oikein tiedä, voi tietysti olla hyväkin scoutti, ainakin on kokenut kiekkomies. Mutta UTJ:ksi varmasti haetaan jotakin muuta nimeä. Ettei vaan Rami vuoden päästä tulisi UTJ:ksi, Ramillahan jonkinlaista kiinnostusta tuohon hommaan varmaan olisi.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
TMutta UTJ:ksi varmasti haetaan jotakin muuta nimeä. Ettei vaan Rami vuoden päästä tulisi UTJ:ksi, Ramillahan jonkinlaista kiinnostusta tuohon hommaan varmaan olisi.

Olet kyllä oikeilla jäljillä. Ja muistetaanpa myös sairaslomalainen Ville Peltonen, joka jatkanee HIFK-organisaatiossa peliuransaa jälkeenkin. Tästä on tulossa ihan mielenkiintoinen kuvio.
 

R.P.M. 12 000

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mun mielestä Nybondasin töniminen on mennyt snadisti yli, sillä samaan aikaan valtasen ja Everin kanssa hän tuli ja on saanut osana tiimiä HIFK:n kurssin käännettyä kyllä aika toiseen suuntaan, mihin se oli Penan ja Mobergin johdolla menossa.

Se mitä olen häntä tavannut, on todellakin aina antanut kuvan katteettoman ylimielisestä tyypistä ja vaikutelma HIFK:n pukuosaston heikoimmasta lenkistä yhdessä Rollen kanssa, mutta ei se poista sitä, että vaikka nyt näyttääkin eväät olleen syöty tälle kaudelle, on hän tosiaan tehnyt prosentuaalisesti hyvää duunia, kun munkin mielestä kolme kautta on koottu hyvä jengi ja yksi mestaruus tullut. Aluksi kasasi myös persoonallisia jengejä¨, onhan hän tunnettu hc-fyysisen pelin ystävänä, jonka jengit tekevät aina myös eniten maaleja.

Kun täälläkin peräänkuulutetaan reaaliaikaisuuteen palaamista, niin Nybondasin yhtenä merkittävimpänä tekona täällä kehuttiin aikanaan nimenomaan tiukkuutta palkkaneuvotteluissa, joka oli uudenlaista Penan jälkeen, ja näkyi myös viivan alla.

On muistettava, että HIFK:n viime vuosien positiivisesta tuloksesta ei voi pinnoja antaa pelkästään sisään tulevan rahan hoitaneille, vaan jotain pitää kentälläkin tehdä (kotiottelut ovat menneet yllättäen joka kausi ihan ok, muutamaa paskaa peliä lukuunottamatta, ja jopa niin tälläkin kaudella), mielenkiintoisia pelaajia hankkia (mm. viime kaudella pelillisesti pahasti flopannut Pesonen toi varmasti paljon kalliita yrityslippuja ostaneita ja vaan lätkän perässä liikkuvia) ja kuluja pitää kurissa.

Ja pikanttina yksityiskohtana on antanut tällä kaudella muutaman sloganinkin Penan aikoja ikävöiville.

Ei sillä - parempikin lienee löydettävissä, varsinkin, kuten jo usein todettua, ulkomaalaisosasto on kussut pahasti, mutta sehän jatkoajassa nimenomaan reaaliaikaisesti jo nimityksen yhteydessä pointattiin. Itsekin hän on varmasti heikon kohtansa tiedostanut, sillä viime aikoja lukuunottamatta on aina pyrkinyt kasaamaan jengin pääosin suomalaisista, kokeneista ja ns. omista junnuista, jotka hän tuntee hyvin. Eikö yksi kausi ollut sellainen, että jengissä oli vain yksi ulkomaalainen, jos oikein muistan, Clarke. Samoin se pointti, jonka toi itse esiin jo pestaamisen yhteydessä, että pyrkii palkkaamaan aina sellaisia pelaajia, jotka ovat voittaneet jo aiemmin, on ollut leimallista (muun muassa nytkin mestareita on jengi täynnä, jopa Elkins on tsekin mestari) - mutta ei aina kovin onnistunutta: Granlundit eivät olleet mestareita, ja he ovat olleet parhaat haut.

Eli, kun Nybondas saa mennä, on sillä uudella kaverilla jonkinmoiset saappaat täytettävänään. Ei Nybari ole ihan paskasti vetänyt.
 

winston

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eikös hän ole jonkin Änärijengin scoutti ja katselee suunnilleen kaikki Stadin liigamatsit.

Joo, kyllä Ruuttu on ollut tsiigaamassa matseja vaikka kuinka monta kertaa. Tuttu näky meidän ja muidenkin halleissa.
 

McJugi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kaksi kevättä putkeen puolivälieristä 4-0 laulukuoroon. Huonoa tuuria vai huonosti kasattu joukkue? Kuka vastaa?
 

Joosef

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Virmanen seisoskeli tänään toisella erätauolla hallinkäytävällä lähellä toimiston ovella, yritti jutella jonkun kanssa leppoisasti. Ettei vaan olis kytännyt että jääkö ovi vähän raolle ja pääsiskö siitä livahtamaan kenenkään huomaamatta sisään.
 
Tami oli tänään myös katsomossa. Kasataanko meille varsinaista driimtiimiä Tami-Virmanen?
 

VT

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Myös Hans Välimäki oli hallilla. Ensi kaudella menestys ei jää ainakaan sapuskoista kiinni?
Kaksi kevättä putkeen puolivälieristä 4-0 laulukuoroon. Huonoa tuuria vai huonosti kasattu joukkue? Kuka vastaa?
En tiedä, mutta sen tiedän, kenen otsaan on tatuoitu helvetin iso L-kirjain.
 

16.32.9

Jäsen
Suosikkijoukkue
En kong
Hallissa nähtiin myös IFK-pelaajien MUNAT.

Onkohan Tompalla minkälainen asema ens kauden pelaajahankinnoista?
 

Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
En tiedä, mutta sen tiedän, kenen otsaan on tatuoitu helvetin iso L-kirjain.

jatkuuko "OOSER" vai "APANEN"? Anyway, vituttaa tuollaiset vässykät, joiden elämän suurin ilo on negailu ja vittuilu. Kuka nyt voittamisesta ja onnistumisesta nauttisi? Narrileirissä olis varmaan tilaa.

Tom, mulla on sulle duuni. Ryhdyt projektipäälliköksi, tuoksi työuran hautausmaamanageriksi. Tsemppiä, mutta eihän toi ihan putkeen mennyt. Raadosta toki iso sulka hattuun!
 

Tapuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK HELSINKI, Ville Peltonen
Myös Hans Välimäki oli hallilla. Ensi kaudella menestys ei jää ainakaan sapuskoista kiinni?

Välimäki ja Juhani Merimaa siis mr Tavastia on aina kimpassa tsiigaamassa matseja E4 siinä alempana .
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:

Jan_Peter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Chicago blackhawks
IFK on kaiketi muuttamassa pelaaja hankinta strategiaa mihin kuuluu oleellisena siirtää Tom Nybondas sivuun. Nyt pitäisi haliituksen johdolla olla sen verran pelisilmää ja antaa Nybondakselle suorat potkut kylmästi koska tämä loisi pienen paineen siihen postille jos sinne taas nostetaan joku organisaation sisältä.

Kesällä hallitus päätti palkata Pasi Sormusen IFK:n valmentajaksi ja varmasti ei ilman Nybondaksen suosituksia. Veikkaan, että tämä on se suurin asia mikä meni pieleen ja tietysti todella paljon laatu pelaajia meni kauden aikana Nybarin nenän edestä. Luulen myös, että Summasen kanssa aloitettiin ajoissa neuvottelut, mutta Summasen kanssa ei tehdä sopimusta viikossa eikä kahdessa. Nyt on Summanen sisällä ja Rindell tekemässä käytännössä Nybondaksen töitä. Todennäköisesti tämän kuvion takana on enimmäkseen Summanen.

Nyt viimeistään on tullut nähtyä Nybondaksen kyvyttömyys rakentaa joukkue ja minkäänlaista kykyä ei ole myöskään rakentaa tulevaisuutta. Tämä Sormusen palkkaaminen kesällä sellaisten pelaajien valmentajiksi joiden kesäharjoittelu meni täysin perseellen oli iso ja ratkaiseva virhe. Nyt Summanen joutuu koko ajan kierrättämään pelaajia, että jengi kestää sen 60 minuuttia. Se on jotain käsittämätöntä IFK:n kokoisessa seurassa. Sormusella ei ollut mitään edellytyksiä menestyä valmentajana tämän kauden IFK:ssa ja se ei tarkoita, että Soppa olisi huono valmentaja vaan kokemattomuus nyt kävi vaan liian suureksi esteeksi.

Kojo rakensi käytännössä 2011 mestaruus joukkueen ja runko 2012 oli tuosta joukkueesta joten ei täysin Nybindaksen kasaama jengi. Ensi kauden jengi sitten on taas Summasen ja /tai Rindellin kasaama.
 

Bad Bob #42

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Chicago Blackhawks
Kojo rakensi käytännössä 2011 mestaruus joukkueen ja runko 2012 oli tuosta joukkueesta joten ei täysin Nybindaksen kasaama jengi. Ensi kauden jengi sitten on taas Summasen ja /tai Rindellin kasaama.

Tää on jotenkin hauskaa ku 2011 mestaruus niin se oli täysin kojon kokoama joukkue ja tänä vuonna kun rämmitään se on täysin Nybarin vikaa. Ei käynyt mielessä että ehkäpä Petulle hankittiin juuri ne pelaajat jotka hän on halunnut?
Mulla on edelleen täys luotto Nybariin!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös