Tom Nybondas HIFK:n urheilutoimenjohtajan tehtävässä

  • 1 465 764
  • 5 037
Suosikkijoukkue
HIFK
m&t: PS:n valmennustaitoja korostavan kolmikon (Stigu, minä ja gredu hangaraoundina) edustajana ilmaisen erimielisyyteni. Matikainen on ollut ennen HIFK:ta ja on HIFK:n jälkeen menestyvä valmentaja. Hän oli hyvä hankinta. Ei olisi voitu mitenkään tietää, että edellisen kauden hopeajoukkueen valmentaja ei pärjää Nordiksella. Matikainenhan oli tuoreessa katsannossa heti Nokan perässä eli -11 hopeajoukkueen koutsi. Mun mielestäni on kohtuutonta jälkiviisautta sanoa nyt, että ei olisi pitänyt palkata häntä kaudeksi 11/12. Tämä on eri asia kuin sen myöntäminen, että hänen suorittamisensa osoittautui huonoksi. Paskansyöjä johtaa KHL:ää. Musta on paljon mielenkiintoisempaa pohtia sitä, miksi hyvä(kään) valmentaja ei automaattisesti onnistu HIFK:ssa > Nokan 2 ekaa kautta käyköön myös tästä esimerkiksi. On aika lyhyt tie vain tuomita äijä äijän jälkeen, että se oli paska. Jos Nenälläkin kesti 3 kautta, niin ei tämä HIFK mikään helppo rasti ole. Tätä skismaa HIFK:n ja kenen tahansa valmentajan välillä pitäisi korjailla. Ja Nokka tuossa sanookin miten: kaikkien organisaatiossa pitäisi olla alansa huippuja vrt. Kekäläinen narreissa. Ei tästä muuten tule lasta eikä paskaa ja saadaan vain silloin tällöin menestykseen johtavia suonenvetoja. Vituttaa.

Mä näkisin asian niin, että tässä oli osittain puutteellista scouttausta - IFK:ssa puutteellista scouttausta? Ei voi olla! -ja lisäksi huonoa mäihää. Nokan ensimmäisen tai toisen kauden jälkeen Petu olisi voinut saada parempaa jälkeä aikaan, mutta nyt ajoitus oli miltei pahin mahdollinen. IFK oli tuore mestari ja finaaleissa Petun jengillä pyyhittiin jäätä. Ei mikään helppo asetelma. Siihen päälle päätään nostanut edariasenne/mestaruuskrapula/you name it, niin onnea yritykselle. Ajoitus oli huono, mutta sille ei voinut mitään, jos/kun sopimus oli tehty jo syksyllä 2010. Toisaalta valmentajan käsissä oli tuore mestarinippu, joka oli vuotta aiemmin voittanut kolme poff-sarjaa, mutta niin vain söhellettiin suoraan voitoin 0-4 kesälomille pleijarien ensimmäisellä kierroksella.

Bluesissa paskansyöminen ym. höpinät ehkä menivät läpi, kun joka kauteen lähdettiin takaa-ajoasemista kiusaamaan isompia. IFK:n pitäisi asemansa puolesta syödä pienemmät elävältä eikä nöyristellä toisten edessä. Harvoin siinä tilanteessa ollaan oltu, mutta syksyllä 2011 siihen oli mahdollisuus, kun seura oli palannut huipulle. Mitä teki Petu? Rikkoi Trio Rosvokoplan, laittoi Hirson koirankoppiin ja peluutti Mikkeä joka toisessa vaihdossa. Ahtolakin passitettiin Tampereelle. Sen sijaan, että olisi pitänyt Kojon IFK:sta sen, mikä oli hyvää tuoden siihen päälle vähitellen omia juttujaan, Petu pisti koko paletin uusiksi.

Jos on tosiaan niin, että Matikaisen ei annettu itse valita avustajiaan, vaan Sormunen ja Pennanen venasivat vaihtoaitiossa, kun Petu ensimmäisen kerran käveli sinne itse, niin onhan siinäkin aivan käsittämättömän urpoa toimintaa Nybalta. Mutta varmasti myös tämä tehoduo Soppa&Pennanen on ollut ihmeissään, kun aataminasuinen päävalmentaja on vetänyt kopissa Husqvarnan käyntiin. Siinä ei tainnut apuvalmentajista olla päävetäjälle kauheasti apuja, eikä tämä kaksikko välttämättä oppinut kovin paljon vastuuvalmentajan touhuista. Suo siellä, vetelä täällä.

Lyhyenä yhteenvetona voisin summata, että Petu oli tietyssä mielessä hyvä yritys, mutta tuli taloon väärällä hetkellä, eikä ne valmennusmetoditkaan oikein olleet sieltä parhaasta päästä. Onneksi tyyppi on nyt jo muilla mailla ja meillä on Rami.

Eikä se, että johtaa KHL:ää todista vielä mitään, jos Omsk tippuu keväällä heti kättelyssä, kuten IFK vuosi sitten. Voi olla, että Siperiassa ei ole nähty nykyaikaista moottorisahaa tai sitten Oligarkit ovat hommanneet Petun avuksi Gorbatsovin tulkin.


Linkki vie vanhaan Spede-sketsiin.
 

Stigu

Jäsen
Matikainen on ollut ennen HIFK:ta ja on HIFK:n jälkeen menestyvä valmentaja. Hän oli hyvä hankinta. Ei olisi voitu mitenkään tietää, että edellisen kauden hopeajoukkueen valmentaja ei pärjää Nordiksella. Matikainenhan oli tuoreessa katsannossa heti Nokan perässä eli -11 hopeajoukkueen koutsi. Mun mielestäni on kohtuutonta jälkiviisautta sanoa nyt, että ei olisi pitänyt palkata häntä kaudeksi 11/12. Tämä on eri asia kuin sen myöntäminen, että hänen suorittamisensa osoittautui huonoksi.
Amen to this.

Ei vaadi hirveitä Einsteinin tai Columbon päättelykykyjä todeta, missä on IFK:n heikoin lenkki, kun kelaa seuraavia asioita:

1. Nykyinen UTJ:mme on ollut hyvä tasan tarkkaan yhden kauden verran (mestaruuskausi) . Muina kausina hän on onnistunut kasaamaan epätasapainoisen tai vajaan joukkueen.

2. Huippuvalmentaja Kari Kalsong on maininnut, että IFK:ssa on haasteita muunkin kuin joukkueen hanskaamisen osalta. Tjsp.

3. Huippuvalmentaja Petu Matikainen on maininnut, että IFK:ssa on haasteita muunkin kuin joukkueen hanskaamisen osalta. Tjsp.

4. Nykyinen UTJ:mme palkkasi hätäpäisään valmentajaksi untuvikkovalmentajan, vaikka hänellä olisi ollut yli puoli vuotta aikaa etsiä joku pätevämpi hänen tilalleen.

5.Eikä tuossa vielä kaikki: Tuo untuvikkovalmentaja ei saanut täyttä tukea UTJ:ltamme, päinvastoin tämä kohteli Soppaa kuin paskaa. Soppa oli aivan saatanan huono valmentaja, mutta ei hän tuollaista kohtaloa olisi tarvinnut.

Ainoa asia, josta iloitsen on, että nykyisessä valmentajassamme riittää Karavaanarille haastetta. Veikkaan, että väistämättömän skisman (ammattitaitoinen, vaativa valmentaja vs. löysä flegmaattinen "vähän sinne päin" UTJ) lopputuloksena jompikumpi poistuu organisaatiosta. Ja toivon ettei se ole Raato.
 

hemmo_1973

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos oli lähdössä, niin miksi kaveri löytyi vielä 29.5.2012 HIFK:n treeneistä antamassa lausuntoja, kuinka antaa HIFK:n puolesta kaiken. Jos oli lähtöaikeita, niin mies olisi jättänyt homman kauden jälkeen välittömästi. Ja voi jumalauta, Selkärangattomalle oli koottu mainio joukkue, mutta kompetenssi ei riittänyt menestykseen ja vika onkin jossain muualla. Siis jos tyytymättömyys pitäisi paikkansa.

Ei mene millään tavalla umpeen ajallisesti noi kommentit, jos Veikkaajan esittämät asiat pitävät paikkaansa. Jos oli kerta sitä mieltä, että on lähdössä ja HIFK:n valmentaminen ei olekaan se unelmajuttu, niin tarttui kuitenkin mahdollisuuteen olla toinen vuosi valmentajana, jos ei mitään muuta löydy? Tällä tarkoitan sitä, että ei itse irtisanoutunut sen kevään play off-fiaskon jälkeen. Jää vahvasti se käsitys, että nyt asiaa voi tuoda kuka tahansa esille Sormusen erottamisen jälkimainingeissa ja esitellä syytä sopimuksen kunnioittamattajättämiselle. Ja hyvin on mies Omskissa valmentanut, siitä ei ole epäilystä eikä tarkoitus ole hänen valmentajaosaamistaan arvostella kun ei siihen mitään kompetenssiakaan ole. En vain oikein hiffaa puheiden ja sitoutumisen peräänkuuluttamisen ja tekojen epäsymmetrisyyttä.
 
Viimeksi muokattu:

ElmerMoody

Jäsen
Suosikkijoukkue
✦ IFK ✦
Nykyinen UTJ:mme palkkasi hätäpäisään valmentajaksi untuvikkovalmentajan, vaikka hänellä olisi ollut yli puoli vuotta aikaa etsiä joku pätevämpi hänen tilalleen.

Siitä oon täysin samaa mieltä että Sopan palkkaamisessa mentiin kyllä komiasti sieltä missä aita on matalin, ehkä jopa aidan alapuolelta, mutta nyt menee kyllä täysin ohi että mikä tuo yli puolen vuoden ajanjakso on mistä puhut? Kakan karkaamisesta Sopan kruunajaisiin ei tainnut mennä kuitenkaan kuin muutama viikko.
 

Lemieaux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Total hockey / Totaalvoetbal
Noniin, ehkä pikkuhiljaa voisi toipua tästä Summaseuforiasta, ja hyväksyä, ettei tämä tietenkään ollut mikään puoli vuotta suunniteltu syväkyykytys jossa Summanen on ollut kauemminkin taustalla. Turha tästä on liikaa Nybaria kiittää ja antaa kaikkea anteeksi.

Nybondas on tehnyt tälle kaudelle muutaman hyvän hankinnan. Ortio, Eriksson, työsulkupelaajat Perreault ja Bergenheim (Lennu oli obv.), Hannula, varauksin Klubi ja Varakas, omiin rooleihinsa myös Talaja ja Pakarinen. Vastaavasti sitten vaikka kuinka paljon lantaa.

Mutta vaikka asiat nyt taas näyttää paljon paremmalta kuin pari viikkoa sitten, ja kevät saattaa olla pelastettavissa, ei mikään poista sitä tosiasiaa, että ollaan mokattu lähes kaikilla muilla osa-alueilla paitsi maalivahtiosastolla. Mikään ei myöskään poista sitä tosiasiaa, että Nybondas on omahyväinen ja ylimielinen, ja kohtelee faneja kuin roskaa.

Enää 1,5 vuorokautta aikaa yrittää pelastaa nahkansa. Eipä taida saada syntejänsä anteeksi, tämä karavaanari. Jatkan haukkumista. Vuf, vuf!
 

COLHC1980

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Deutscher Fußball-Bund, NP #3
Enää 1,5 vuorokautta aikaa yrittää pelastaa nahkansa. Eipä taida saada syntejänsä anteeksi, tämä karavaanari. Jatkan haukkumista. Vuf, vuf!

Eikä sillä pelkästään pelasteta mitään. Minusta Tom Nybondaksen työsuhde tulisi purkaa 30.4.2013 ja uusi UTJ olisi jo ollut tovin puikoissa ja kasaavan ensi kaudeksi urheilullisesti menestyvää joukkuetta.
 

scholl

Jäsen
m&t: PS:n valmennustaitoja korostavan kolmikon (Stigu, minä ja gredu hangaraoundina) edustajana ilmaisen erimielisyyteni.

Mä näkisin asian niin, että tässä oli osittain puutteellista scouttausta - IFK:ssa puutteellista scouttausta? Ei voi olla! -ja lisäksi huonoa mäihää. Nokan ensimmäisen tai toisen kauden jälkeen Petu olisi voinut saada parempaa jälkeä aikaan, mutta nyt ajoitus oli miltei pahin mahdollinen.

Bluesissa paskansyöminen ym. höpinät ehkä menivät läpi, kun joka kauteen lähdettiin takaa-ajoasemista kiusaamaan isompia. IFK:n pitäisi asemansa puolesta syödä pienemmät elävältä eikä nöyristellä toisten edessä.

Se on johdon totaalista osaamattomuutta HR asioiden suhteen. Kannattaa lukea Amazonin Jeff Bezosin tai jonkun vastaavan kirja. Organisaatiokulttuuri on kaikista tärkeintä ja pitää rekrytoida vain sellaisia henkilöitä, jotka sopivat siihen kulttuuriin. Kaikki näkivät, että paskansyönti ei sovi IFK:hon, silti hänet hankittiin. Saavat syyttää toimistolla itseään. Se on tavallaan epäolennaista osaako Petu valmentaa tässä kontekstissa, kun hän ei sopinut organisaatioon lainkaan. Tosin en usko, että hän oikeasti edes osaa valmentaa. Omskissa on sellaiset palikat, ettei voi mennä vikaan ja slobot ovat vuosisatojen varrella oppineet pelkäämään ja alistumaan miliiseille muutenkin ja Bluesissa oli niin nuoria jätkiä, että paskansyönti meni niille läpi ja lähtivät rynnimään läpi harmaan kiven.
 

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Se on tavallaan epäolennaista osaako Petu valmentaa tässä kontekstissa, kun hän ei sopinut organisaatioon lainkaan.
Musta kuitenkin alkaa jo kohta tuntumaan että pitäisi miettiä tätä ihan päinvastoin. Eli sopiiko IFK:n organisaatio lainkaan yhtään mihinkään tai yhtään kellekään.

Se näyttää jo kohta olevan ihan hevonvitun sama kuka sinne palkataan valmentajaksi tai pelaajaksi, niin IFK:n organisaatio saa näemmä kaikki vaipumaan murheen alhoon ja sinne paskaan josta erityisesti sen syönnin teemoilta mainitsit.

IFK:ssa ei näemmä selviä, sen organisaatiosta, kuin erityisen vahvat ihmiset, ja hekään eivät jaksa kovin kauaa. Alkaa loppumaan IFK:lta, ja ihan näemmä omaa typeryyttään, vaihtoehdot kohdakkoin. :-D
 

matti&teppo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Siitä oon täysin samaa mieltä että Sopan palkkaamisessa mentiin kyllä komiasti sieltä missä aita on matalin, ehkä jopa aidan alapuolelta, mutta nyt menee kyllä täysin ohi että mikä tuo yli puolen vuoden ajanjakso on mistä puhut? Kakan karkaamisesta Sopan kruunajaisiin ei tainnut mennä kuitenkaan kuin muutama viikko.
Stigu taitaa olla salaa samaa mieltä kuin minä. Eli PS:n korvaajaa olisi pitänyt etsiä jo puoli vuotta ennen kuin hän livisti. En kyllä tiedä mitä Stigu olisi tuolle korvaajalle sanonut jos PS ei olisikaan lähtenyt. Mä olisin kengittänyt PS:n.
 

Bad Bob #42

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Chicago Blackhawks
1. Nykyinen UTJ:mme on ollut hyvä tasan tarkkaan yhden kauden verran (mestaruuskausi) . Muina kausina hän on onnistunut kasaamaan epätasapainoisen tai vajaan joukkueen.

Väittäisin että Tomppa hoiti esim. viime kaudella tehtävänsä täydellisesti, kooten paperilla liigan kovimman joukkueen. Ei mielestäni ole UTJ:n vika jos joukkue sakkaa pleijareissa, esim. koska valmentajalla ei ollut eväitä (edellis vuonna sama valmentaja oli kuitenkin finaaleissa) tai koska ykköstähti oli rasitettu puhki kaikissa kissanristiäisissä...
 

scholl

Jäsen
Musta kuitenkin alkaa jo kohta tuntumaan että pitäisi miettiä tätä ihan päinvastoin. Eli sopiiko IFK:n organisaatio lainkaan yhtään mihinkään tai yhtään kellekään.

kyllä siellä aika paljon IFK:n kannattajien ja seuran sidosryhmien tasoisia hyviä osaajia on ollut kuten Everi, Valtanen ja Kari Jalonen. Se, että joskus tulee simon vaatehuoneen jengiä, on kyllä ihan suoraan urheilutoimenjohdon vika. Hankitaan ysisysillä nopeasti joku, kun aliarvioidaan valmentajan toimen merkittävyys. Siksi Petu ja Soppa tulivat sinne. Samoin Nybari itse on hankittu varmaan vähän puolihuolimattomasti. Hänhän oli valmiiksi jo organisaatiossa niin oli helppo siirtää vain kovempiin hommiin vertaamatta muihin.
 

Lemieaux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Total hockey / Totaalvoetbal
Eikä sillä pelkästään pelasteta mitään. Minusta Tom Nybondaksen työsuhde tulisi purkaa 30.4.2013 ja uusi UTJ olisi jo ollut tovin puikoissa ja kasaavan ensi kaudeksi urheilullisesti menestyvää joukkuetta.

Allekirjoitan vetoomuksen. Kari Jalonen Urheilutoimenjohtajaksi!
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vähän luulen, että Tom Nybondasta saamme katsella vielä piiitkään. Joku sanoikin hyvin, että Pentti Matikainen veteli 7 kautta ja vielä ilman mestaruutta, vaikka ei kuulunut ns. sisäpiiriin. Tomppa voitti mestaruuden (riippumatta siitä kenen ansiota se oli) ja vetää tällä auralla piiiitkään sekä on kaiken lisäksi saunakaveri. 8-10-vuoden kuluttua jos HIFK ei ole mestaruutta voittanut, niin HIFK palkkaa uuden UTJ:n. Ellei sitten tällä uudella HIFK-johdolla Evereineen päivineen ole vähän kunnianhimoisempia suunnitelmia. Se jää nähtäväksi.

Kun vertaa Nybondaksen ja Kekäläisen aikakausia, niin kieltämättä Nybondaksella on mestaruus ja Kekäläisellä ei. Kekäläisen mestaruus tosin on vain ajan kysymys, sillä ei noin järjestelmällinen ja ammattimainen toiminta mihinkään muuhun voi johtaa. Olin aika varma, että Keklu saa käyttöönsä lähes rajattomat resurssit ja hän muutamassa vuodessa tekee saman tyyppisen rajun rykäyksen, kuin HIFK:ssa, mutta hän onkin lähtenyt tekemään koko organisaatiosta ammattimaista ja rakentanut joukkuetta hitaasti kypsytellen. Nyt siellä alkaa olemaan sato valmiina pomittavaksi. Ei mitään hirveitä megakaappauksia ole Jokeritkaan pystynyt tekemään, mutta ei siellä todellakaan hankita mitään Elkinsejä ja O´Sullivaneja.

HIFK on tehnyt asiat täysin päinvastoin ja HIFK elää sinkoillen tässä hetkessä. Eilen tehtiin noin, tänään näin ja herra tietää miten huomenna. HIFK:n tulevaisuus on täysin auki. HIFK:n ensi kauden päävalmentaja onkin suurin yksittäinen tekijä HIFK:n menestyksessä. Mikäli HIFK saa pidettyä Summasen tai saa naarattua KJ:n, niin meillä on toivoa, mutta jonkun rivivalmentajan kanssa HIFK on umpikusessa, koska tämä ei tule organisaatiolta riittävää tukea saamaan. Väitän, että Jokereiden Lämsä olisi jo saanut potkut HIFK:sta, kuten Sormunenkin sai. Onhan Jokereissakin heitetty Immonen suden suuhun Harkimon/Virmasen aikana, kuten HIFK:ssa nyt. Kaiken lisäksi Nybondas HIFK:n suuna mediassa yms. antaa HIFK:sta todella ylimielisen, vastenmielisen ja luotaantyöntävän kuvan.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Väittäisin että Tomppa hoiti esim. viime kaudella tehtävänsä täydellisesti, kooten paperilla liigan kovimman joukkueen. Ei mielestäni ole UTJ:n vika jos joukkue sakkaa pleijareissa, esim. koska valmentajalla ei ollut eväitä (edellis vuonna sama valmentaja oli kuitenkin finaaleissa) tai koska ykköstähti oli rasitettu puhki kaikissa kissanristiäisissä...

Minä olen aika lailla samoilla linjoilla. Viime kauden joukkue oli paperilla täyttä timanttia, mutta jostain syystä valmennus(tai joukkue itse) ei saanut tärkeimmällä hetkellä joukkueesta mitään irti. Samoin tämän kauden joukkue kaikkine puutteineen lienee hyvin paljon sitä, mitä Petu halusikin. Sen sijaan Sormusen palkkaaminen Petun korvaajaksi oli selkeä riski, joka kusi pahasti housuille. Jälkikäteen arvioiden virhe oli amatöörimäinen. Joukkueen tärkein pesti täytettiin henkilöllä, jolla ei ollut tehtävään mitään edellytyksiä, ja kartalla oleva UTJ olisi tämän myös huomannut. Tiedä sitten vaikka Keklulla olisi käynyt onni Lämsän suhteen, mutta veikkaanpa kuitenkin, että Lämsän osaaminen ja potentiaali olivat paremmin myös kartoitettu.

Ja kun kausi lähti luisumaan käsistä, paljastui karmea totuus organisaation scouttaus-kyvystä. Kun pelaajahankintoja joudutaan tekemään kiireellä, haaviin tarttuu vain korkeintaan keskinkertaista tavaraa. Tosin ei Ilmalaan ole sen parempaa sakkia kesken kauden Keklunkaan aikana ilmaantunut. Tällä kaudella siellä vaan ei ole suurempaa tarvetta. Tuskin sielläkään Jessen takia hattua ilmaan heitettäisiin, jos joukkue tarvitsisi kipeästi todellista maalipyssyä/leaderia. Joka tapauksessa suurin ero Nyban ja Keklun toimissa on ollut juuri valmentaja- valinnoissa.
 

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
kyllä siellä aika paljon IFK:n kannattajien ja seuran sidosryhmien tasoisia hyviä osaajia on ollut kuten Everi, Valtanen ja Kari Jalonen.
Totta tämäkin kyllä, ja enemmän heitinkin koko homman puoliksi kieli poskessa liittyen lähinnä nyt esiin nousseeseen ongelmaan, että IFK:lla ei ole kohta, huolimatta noista lainauksessani mainituista herroista, mahdollista saada joukkueeseen osaajia.
Ei kai nämä Jalosenkaan kommentit ihan tuulenhuminaa kuitenkaan ole. Eli jotain siellä organisatoorisella tasolla on pimperon pielessä, jos yksi ja toinenkin alansa ns. huippu miettii hyvinkin tarkkaan, jos ollenkaan, siirtymistään IFK:hon.

Eihän nämä jutut todellakaan tuossa valossa kuulosta siltä, että hommat olisi silloin hoidettu oikein, jos ainoa mahdollisuus yhtään kehenkään on vain maksimaalisen maksamisen kautta ilman henkilön/osaajan todellista halua tulla tänne. Ja tämä kaikki vain siksi että muutama herra on niin perskeen ylimielinen, että on hommat tähän pisteeseen saattanut, kun ei voi edes itselleen myöntää että kompetenssia hommaansa ei kertakaikkiaan ole.

Tällaisella menolla menetetään kohta nekin, jotka oikeasti hommansa osaavat, koska ei kai heilläkään into ihan maailman tappiin saakka riitä, jos heidän luomistaan resursseista ei silkan ammattitaidottumuuden vuoksi enempää irti saada. Aikas kuluttavaa heillekin siis jäädä moista hommailua pitkäksi aikaa katselemaan.

IFK:han alkaa kohta jo olemaan ihan vitsi koko kiekkogenressä, jos ei hommat muutu siihen suuntaan että olemme jälleen mielenkiintoinen paikka tehdä töitä.
Eihän tämmöistä resurssien hukkaamista ole nähtävissä yhtään missään toisessa seurassa suomessa. Esim HJK:kin on vihdoin oppinut ohjamaan resurssinsa palvelemaan joukkuetta niin että se todellakin menestyy liki jatkuvasti. Miten se tuntuu IFK:ssa olevan niin saakelin hankalaa vuodesta toiseen?
 

Stigu

Jäsen
HIFK on tehnyt asiat täysin päinvastoin ja HIFK elää sinkoillen tässä hetkessä. Eilen tehtiin noin, tänään näin ja herra tietää miten huomenna. HIFK:n tulevaisuus on täysin auki.
Kyllä. IFK elää Nybarin Tässä ja Nyt-filosofian mukaisesti. Visio? Strategia? Ketä tuollaiset kiinnostaa? Pitää elää Tässä ja Nyt. Ja aina toisinaan myös Välittömästi.

Karavaanarilla tulee tosiaan 5 vuotta täyteen, ja tuo Nokan aikakausi kyllä taitaa pelastaa Nybikselle jatkon seuraavaksi viideksi vuodeksi. Mestaruus on aina mestaruus, tuli se sitten UTJ:n ansiosta tai hänestä huolimatta. Mutta kun kelaa kahta viimeistä kautta, ,niin surulliselta näyttää:

2011-2012
+++Puikkoihin tuli Petu (lähtököhtaisesti hyvä hankinta, omasta mielestäni paras)
+++ hyviä yksittäisiä pelaajahankintoja
---- kakkosvalmentajana Soppa
--- joukkueen kokonaisuus oli liian taito- ja yksilöpainotteinen. Haalariosasto puuttuui. Joukkue oli paperilla kova, mutta katsaus naapurin aiempaan toimintaan ennen Keklua olisi kertonut että paperilla kova joukkue ei valitettavasti riitä
--- yksittäiset hankinnat kuten Hirso, Retiisi, Huhta-nietosvaara ja Diapam-mies (tosin 2 viimeistä olivat marginaalipelaajia)

2012-2013
+++ veskarihankinnat ja pakistosto koottu ihan hyvin
---- ykkösvalmentajana Soppa
---- hyökkäyksessä liikaa haalarijengiä ja liian vähän taitoa
----- joukkueen ikärakenne perseellään
-- yksittäiset hankinnat, kuten Retiisi, O'Shittis, Elkins, Iso Perävalo
+++ Raadon hankkiminen on hieno ele, mutta valitettavasti pelkkää kosmetiikkaa.

Eli Nybari suorittaa mielestäni UTJ:n hommia tuollaisella 80%:n teholla: Paljon on hyviä asioita, mutta kokonaisuus ja punainen lanka joukkueen kokoamisessa puuttuvat. Jos ei ole viiden vuoden aikana noita oppinut, niin tuskin niitä oppii viitenä seuraavanakaan vuotena.
 

ultrar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
Eli Nybari suorittaa mielestäni UTJ:n hommia tuollaisella 80%:n teholla: Paljon on hyviä asioita, mutta kokonaisuus ja punainen lanka joukkueen kokoamisessa puuttuvat. Jos ei ole viiden vuoden aikana noita oppinut, niin tuskin niitä oppii viitenä seuraavanakaan vuotena.

Samaa siis kuin edeltäjällä eli Penalla. Matikaisen joukkueet olivat monesti hyviä, mutta paria kolmea tärkeää pelaajaa vailla usein. Milloin puuttui se huippumaalivahti ja sentteri, milloin maalintekijä ja ykköspakki. Aina oli hiukan vajaa. Sama fiilis syntyy Nybondaksen tekemisistä, toki tällä kaudella ongelmia on ollut enemmän valmennuspuolella. Nyt tuonne tarvittaisiin se 1.sentteri ja yksi fyysinen monikäyttöinen laitahyökkääjä.
 

Puscutractori

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Harri Olli, rahaton ManC, NP#32, DEFC #62
Samoin, allekirjoitus täältä. Ylimielinen paska hankkikoon hommia muualta, jos saa.

Minäkin allekirjoitan.

Tämänhetkinen tilanne:

Valmennus: huippuluokkaa
Talousosaaminen: huippuluokkaa
Urheilujohtaminen: keskinkertaista

Jokainen näkee helposti, missä ja kenessä mättää.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
2011-2012
+++Puikkoihin tuli Petu (lähtököhtaisesti hyvä hankinta, omasta mielestäni paras)

--- yksittäiset hankinnat kuten Hirso, Retiisi, Huhta-nietosvaara ja Diapam-mies (tosin 2 viimeistä olivat marginaalipelaajia)

Anteeksi ranskankieleni, mutta mitä vittua?! Jos Petu oli lähtökohtaisesti hyvä hankinta tai mielestäsi paras, niin millä ihmeen logiikalla saat Hirsosta huonon hankinnan? Ja nyt edellytän arvioimaan molempia samalla arvoasteikolla. Mestaruuden - MG:n kohdalla tuplamestaruuden, kun ilmaveivikisojen mestaruus huomioidaan - jälkeen varmaan 99 % lätkäpiireistä piti varmana sitä, että Mikke siirtyy Minnesotaan kaudeksi 2011-2012. Kuka tilalle? Samaan aikaan Hirso oli ilmeisesn tyytymätön seuransa kuvioihin Ruotsissa, vaikka henkilökohtaisesti kulkikin hyvin, ja ilmoitti olevansa kiinnostunut palaamaan kotiin. Noh, tässähän on aivan loistava stuntti Mikelle: ilmiömäiset kädet, ilmiömäinen peliäly, kotimainen, tuttu tästä liigasta, joukkueen entinen kapteeni, pistepörssin voittaja parin vuoden takaa. Miinuspuolella taiteilijaluonne ja siitä johtuva ajoittainen katoaminen kuvasta ja joidenkin mielestä hidas liike, mutta silti pehmeämmät kädet kuin 95:llä prosentilla suomalaiskiekkoilijoista, joten mikä ettei? Eihän se kausi sitten IFK:ssa mennyt ihan putkeen paria välähdystä lukuunottamatta - sinä aikana, kun Mikke skulasi nuorten kisoissa -, mutta LÄHTÖKOHTAISESTI mainio hankinta. Totta kai kalpenee Miken rinnalla, mutta kukapa ei? Ja kelpasi kuitenkin Kari Taikaviitan KHL-jengiin, kun Petun koirankoppi alkoi käydä liian ahtaaksi. Moni ei olisi sietänyt sitä kohtelua niinkään pitkään, kuin Kimi kesti.

Ei tätä voi tykkään/en tykkää -tyylillä hoitaa: suosikkivalmentaja saa kolmet plussat, vaikka vetää pleijarit vihkoon pahemmin kuin kukaan sitten Alpon, mutta inhokkipelaaja kerää pitkän rivin miinuksia, kun tulee ensin toipilaana ja sen jälkeen saa vetää jämäminuuteilla, kun ei syö tarpeeksi paskaa. Kumpaakin voidaan pitää aiempien näyttöjen perusteella hyvänä hankintana, mutta kumpikaan ei täyttänyt niitä suuria odotuksia, joita joutui kantamaan. Toisin sanoen kumpikin floppasi, kun katsotaan, mitä viivan alle jäi.
 

Stigu

Jäsen
Anteeksi ranskankieleni, mutta mitä vittua?! Jos Petu oli lähtökohtaisesti hyvä hankinta tai mielestäsi paras, niin millä ihmeen logiikalla saat Hirsosta huonon hankinnan?

No joo, menee ehkä lillukanvarsikeskusteluksi, mutta en usko, että Hirson kaltainen pelaaja pärjää enää nykylätkässä. Lätkä on muuttunut parissa vuodessa enemmän joukkue- ja kahden suunnan pelaamiseksi, ja silloin pitää osata myös puolustaa. Ja pelata suoraviivaisesti. Hirsolla oli IFK:hon tullessaan laskeva käyrä pisteiden valossa, ja se on laskenut myös sen jälkeen. Petulla taas oli nouseva käyrä ennen IFK:hon tuloa, ja se on noussut IFK:n jälkeen. Molemmat olivat IFK:ssa paskoja.

Mutta kyseessä on siis oma mielipiteeni, ei 100%:n fakta.
 

Falcon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
HIFKissä taloudellinen puoli on hoidettu paremmin kuin urheilupuoli. Nybari on onnistunut välillä hyvin ja välillä on mennyt ihan metsään. Nybarin suurin ongelma
on siinä, ettei hän ole henkeen ja vereen jääkiekkomies, joka elää ja hengittää
jääkiekkoa ja suhtautuu peliin riittävällä intohimolla ja miettii kokonaisuutta pitkällä tähtäimellä. Hän on liian virkamiesmäinen ja mukavuudenhaluinen, sekä ylimielinen, siksi hänestä ei ikinä tule huippu UTJ:tä. Nybari on tuollainen vähän tuupittava tyyppi, joka tarvitsee rinnalleen ammattitaitoisen ja vaativan valmentajan joka ei päästä UTJ.tä helpolla vaan vaatii, että hän tekee koko aika parhaansa ja hankkii parhaat saatavilla olevat pelaajat. jos valmentajana on joku keskinkertaisuus tai noviisi, Nybariin iskee liika mukavuus, joka näkyy hitaana reagointina ja ongelmien peittelynä.
 

Aurinkotuuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK & useat muut punapaidat & Pallopojat
Mihin laskuoppiin tämä lihavoimani väite kirjoituksessasi perustuu?

Vähän luulen, että Tom Nybondasta saamme katsella vielä piiitkään. Joku sanoikin hyvin, että Pentti Matikainen veteli 7 kautta ja vielä ilman mestaruutta, vaikka ei kuulunut ns. sisäpiiriin. ..........Kun vertaa Nybondaksen ja Kekäläisen aikakausia, niin kieltämättä Nybondaksella on mestaruus ja Kekäläisellä ei..............Kaiken lisäksi Nybondas HIFK:n suuna mediassa yms. antaa HIFK:sta todella ylimielisen, vastenmielisen ja luotaantyöntävän kuvan.

Sillä kaudella 1997-98 eli Jarmo Kekäläisen toisella UTJ-kaudella IFK sai mestaruuden ja kaudella 1998-99 hävisi finaaleissa. En ymmärrä, miksi Kekäläisen IFK-kaudet pitäisi sivuuttaa vertailussa.

Kekäläisen ammattimaisuuden osalta olemme samaa mieltä. IFK:ssa tätä ammattimaisen tekemisen makua ei ole havaintojeni mukaan ollut kertaakaan "urheilupuolella" vuoden 1999 jälkeen lukuun ottamatta eräitä pelaajia ja Kari Jalosen valmennusta.
 

Falcon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Uusin Veikkaaja rankkasi sm-liiga seurojen urheilujohtajat, parhaimmiksi arvioitiin Jukka Holtari ja Jarmo Kekäläinen. Tom Nybondas luokiteltiin epäonnistujiin ja sai murska arviot mm. seuraavin lainauksin:

- Nybondasin toimintatapoja ei ylistä yksikään hänen kanssaan töitä tehnyt
päävalmentaja. Sana kiertää ja moni valmentaja on jo ehtinyt kieltäytyä
IFK:n tarjouksesta ensikaudeksi.
- Ylimielisen besserwisserin maineessa.
- Pysynyt vallassa koska on vanhan valtakaartin Mobergin ja Heinon suosikki.
Asetelma on IFK:n kehittymisen suurin este.

Että semmoista. Veikkaaja nyt tietysti aina vähän värittelee, mutta kyllähän tuo varmasti totta on suurilta osin.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Tämä ketju täyttää muuten tänään 5 vuotta ja se tarkoittaa, että Nybari on ollut HIFK:n Utj 5 vuotta ja yhden päivän. Onnea vaan Nybarille sinne officelle kuluneista vuosista ja yhdestä mestaruudesta Utj:na. Lisää vuosia, koska ethän sinä kuitenkaan mihinkään ole lähdössä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös