Tom Nybondas HIFK:n urheilutoimenjohtajan tehtävässä

  • 1 466 870
  • 5 037
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Pena on kertonu sille hyvät baarit missä kannattaa käydä maistamassa hyvää tsekkiläisolutta ja mistä saa kaunista naarasta halvalla. Scouttauksen voi hoitaa myös pelkästään tilastoja katselemalla.
 

Bismarck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Pena on kertonu sille hyvät baarit missä kannattaa käydä maistamassa hyvää tsekkiläisolutta ja missä saa kaunista naarasta halvalla. Scouttauksen voi hoitaa myös pelkästään tilastoja katselemalla.

Joulutauon aikana Nybari on hankkinut meille Penan tyyliin jonkun Tanskas Dogisin Latvian divarista, joka on edustanut maajoukkuettaan kerran B mm-kisoissa 90-luvulla, ja sitten me voidaan taas juhlia kuinka kaikki on taas niin kuin ennenkin. Luonnollisesti tästä uudesta kaverista vainun antaa erään Prahalaisen korttelipubin baarimikko, joka on Penallekin jaellut kymmeniä loistavia vihjeitä kuluneiden loistokkaiden HIFK-vuosien aikana. Oh, Hurtajin saapuminen joukkueeseen sykähdyttää vieläkin.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Kyllähän noi Nybondaksen hankinnat kertoo suoraan meiän utj:n tasosta, käsittämätöntä skeidaa ja Bates oli täysin toivotaan, toivotaan-hankinta, yhtälailla se olisi voinut olla täysi floppi loukkaantumisten takia.
 

COLHC1980

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Deutscher Fußball-Bund, NP #3
HEHE! Nyt Bates on VÄÄRIN HANKITTU.

Näillä mennään sano...
Ei tule ketään enää tälle kaudelle. Ensin pitäis lähteä pelaajia (nimet keksitty: Hacker, Walsh, Pitkämäki), ennen kuin uutta tulee sisään. Mutta kun ketään ei saada ulos.
 

Bismarck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
...Bates oli täysin toivotaan, toivotaan-hankinta, yhtälailla se olisi voinut olla täysi floppi loukkaantumisten takia.

Tämä on nyt on asioiden yksinkertaistamista parhaimmillaan. Kyllä Batesin hankkimisesta voi ihan oikeasti krediittiä antaa vaikka ei UTJ:sta pitäisi. Jokainen hankinta on monien asioiden summa.
 

matti&teppo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nybondasta ei näy eikä kuulu missään, mikä mahtaa olla syynä katoamiseen julkisuudesta.
Kait se on tajunnu mennä maan alle katsellessaan kättensä työtä. HIFK tänään, HIFK i dag:

Maalissa, målvakt: Juha Pitkämäki

Puolustus, backarna: Ilkka Heikkinen, Hannu Pikkarainen, Markus Kankaanperä, Tom Walsh, Ilari Melart, Jani Honkanen

Viiltävää näyttöä jengin kasaamisesta: matseja pelattu 30, jengi sijalla 12, jumbosija 2:n pisteen päässä. HIFK:n alakerta on mainittu yllä ja Nybondas selittää miten tarvittaessa pelaajiston puutteisiin reagoidaan nopeasti.

Hienoa, Tom Nybondas.
 

Meedio

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Atletico Madrid
Jos Nybari on ottanut mallia edeltäjästään, omat pojat projekti ja tammikuun alemarkkinat. Orotellaan vaan rauhassa, kyllä tästä hyvää tulee.
 

Jermu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Seuraavan 2,5 vkon aikana IFK:lla on 2 matsia. 27.12.-26.1. välisenä aikana matseja onkin sitten 14, eli keskimäärin lähes joka toinen päivä. Sanomattakin on selvää, että tämä 30 pv tulee näyttämään hyvin pitkälti, mitä tästä kaudesta tulee. 26.1. jälkeen on nimittäin enää 12 runkosarjamatsia jäljellä, jolloin ei enää ihmeitä tehdä.

Nybarilla on nyt tämä 2,5 viikkoa aikaa vihdoin reagoida - jos 27.12. kehissä ei ole vähintään yksi uusi pakki, mielellään kaksi, niin voinee todeta, että tämä kausi on sitten siinä. 1-2 pakkia ei sentään yksistään muuta kaikkea, mutta Nybondas voisi sentään näyttää, että silläkin puolella yritetään vielä kääntää tämä kausi.

K.J. voisi vastaavasti vetää pitkät kalsarit jalkaan maaottelutauon ajaksi ja kelailla videoita Byysan otteista - jos ei uutta veskaria saada, niin saatais nyt ainakin Nenä tajuamaan, että tässä tilanteessa paras vaihtoehto on mennä kaksikolla Nieminen - Ahlqvist.
 

MISTER X

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK ja ARSENAL
Pitkämäelle parasta nyt olisi uudet maisemat. Vaihto Ahoseen tuntuisi edelleen realistisimmalta ratkaisulta. Joka tapauksessa Niemiselle voisi kertoa, että hän saa seuraavat viisi ottelua antaa näytöt loppukautta ajatellen.

Kari Jalosta ei ole varaa eikä mitään järkeä potkia pois. Kyllä hänelle pitää antaa mahdollisuus näyttää kykynsä edes jotenkin järkevän joukkueen kanssa.

Nybarin potkujen helppoudesta en oikein tiedä. Onko hän vakituisessa työsuhteessa vai kausisopimuksella tms. Joka tapauksessa Nybarilla on nyt viimeinen hetki toimia. Tuskin uudet omistajat ovat suunnitelleet sijoittavansa Mestis-jengiin. Osakeantiin liittyvät uutiset kuulostavat erinomaisilta. Valtanen ja kumppanit ovat tässä asiassa edenneet taidokkaasti. Nyt hyvin rakennettua juttua ei saa pilata putoamisella tai muuten luokattomalla pelisuorituksella. Siis Tom Nybondas - nyt on sinun aikasi toimia. 27.12 meillä on oltava vähintään yksi uusi tasokas puolustaja. Muuten on aika laittaa lakanat liehumaan ja broilerit lentämään.
 

Buddha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhjäntoimittajan sijaisnäyttelijä Nybondas.
Noh, noh. Eipäs arvostella keskeneräistä työtä. Joukkue on kuitenkin lopullisesti valmis vasta helmikuun alussa, joten eiköhän kaikki yhteisesti sovita, että annetaan nyt Nybarille täysi työrauha vielä joulu-, ja tammikuun ajaksi. Katsotaan sitten siirtotakarajan jälkeen, miltä joukkue todella näyttää. Jookosta?

Näitä "odotellaan Tammikuun loppuun" ja muut kootut selitykset on kuultu jo niin moneen kertaan, ettei niitä jaksa.
Monessa muussa joukkueessa on asioihin reagoitu ja tehty jotain konkreettista, mutta eihän sellainen kulttuuri kuulu IFK:hon. Ja vaikkei muissa joukkueissa olisikaan reagoitu, niin haluaisin niin tehtävän IFK:ssa.
Nybari & co:lla käy vaan aika vähiin näyttää osaamistaan. En ole heitä vaatimassa banderollilla hiuksista vittuun, vaan haluaisin nähdä vastetta niille puheille, mm. " joukkuetta rakennetaan kokoajan ja tarvittaviin toimenpiteisiin ryhdytään". Länkytykset on länkytetty, siirtoraja häämöttää ensikuussa, poffipaikka on karkaamassa omista tumpuista, joten miksei voisi vaatia pikkuhiljaa reagointia? Ja eihän tässä nyt kukaan ole vaatinut vaikeaa matemaattista ongelmaa ratkaisemaan, vaan ne samat ongelmat, joita on joukkueessa ollut viimeisen puolivuotta.
Kassariongelma on tullut kauden aikana; en ainakaan itse uskonut, että Housu floppaa noin pahasti ja sitä, ettei Hattua voikaan ilmeisesti peluuttaa, vaan Housulla on rajaton luotto... Pakiston ongelmat on nähty jo kauan, eikä siltikään niin puututa. Tai, niin no, onhan meille tullut hyökkääjiä tekemään sille taidolle tilaa, mutta en nyt saa vaan sillä liikkeellä Miliisille käsiä, vaikka kuinka koitan pinnistää.
Tsekin matkat on legendaarisia, mutta voisiko Nybari ollakkin Niilin risteilyllä, kun ei sitä näy? Tsekin matkalaisen olis kuitenkin joku bongannut loudgesta, mutta ne Niilin matkat onkin salapoliisin hommaa, erittäin salaista- luokituksella, joten on tainnut The Pena antaa vinkin Nybarille.
 

COLHC1980

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Deutscher Fußball-Bund, NP #3
Osaatko sanoa, että miksei ko jannuja saada ulos? Onko yritetty?

Walshan on joidenkin tietojen mukaan myyntilistalla kokoajan, Pitkiksen treidi Ahoseen kariutui. Hackeristä en teidä.

Mutta miksi ko. herrat ei kelpaa kenellekkään? No, siihen riittää kun katsoo yhden IFK:n pelin, ja jos yhtään ymmärtää lätkästä, niin ko. herrat eivät ole pääsarjojen vahvistuksia. Johonkin Mestikseen tai Allsvenskaniin ehkä mahdollisesti mahtuisi. Ei taida rahkeet riittää edes Slovenian pääsarjaan. Hackerkin on loukkaantuneena niin ei varmaan kukaan edes sen takia halua.
 

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Walshan on joidenkin tietojen mukaan myyntilistalla kokoajan, Pitkiksen treidi Ahoseen kariutui. Hackeristä en teidä.

Mutta miksi ko. herrat ei kelpaa kenellekkään? No, siihen riittää kun katsoo yhden IFK:n pelin, ja jos yhtään ymmärtää lätkästä, niin ko. herrat eivät ole pääsarjojen vahvistuksia. Johonkin Mestikseen tai Allsvenskaniin ehkä mahdollisesti mahtuisi. Ei taida rahkeet riittää edes Slovenian pääsarjaan. Hackerkin on loukkaantuneena niin ei varmaan kukaan edes sen takia halua.

Eikös tämä kerro jo jotain Hifkin osaamisesta pelaajahankinnoissa. Herrat ovat tulleet Hifkiin kun muualle ei kelpuuteta. Ja nytkin kun seurat ovat hankkimassa vahvistuksia niin ei kenellekään kelpaa ja en ihmettele.
 

Rosenrot

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Myös puolustus oli rakennettu niin että se olisi ollut riittävä teoriassa, jos yhtään loukkaantumista ei tapahtuisi - eli täysin utopistinen ja mahdoton kuvitelma jonka Nybari olisi ehdottomasti tajuta aikaisempia kausia hyvin läheltä seuranneena. Pakkeja on koko ajan remontissa - etenkin ne jotka pelaavat eniten. Ei mitään uutta tietoa tämä.

Totta tuokin, mutta oletusarvollisesti kun kauteen lähdettiin, julistan edelleen samaa: Kuka olisi uskonut Heikkisen ja Kankaanperän pelanneen noin puolivaloilla kuten ovat tähän asti tehneet? -Itse en ainakaan, etenkään Heikkisen pitkine mailoineen ja hyvän skoden omaavana liigapakkina. Toi yhdistettynä H.Pikkaraisen asenteeseen/loukkaantumiseen, on meidän pakisto ollut jo liian heikko, Pitkämäen totaaliseen floppaamiseen, tulos on tuo. "Hyökkäys voittaa pelejä, puolustus mestaruuksia", kuulostaako tutulta...?

Niin, ja ketun aiheeseen, eniten ihmettelen Nybondaksen lausuntoja tosiaan, että ei kukaan ole suojatyöpaikassa yms, niin, mitä meillä tekee Sakke, Housu, Hacker, WALSSI...
 

Jim Beam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Walshan on joidenkin tietojen mukaan myyntilistalla kokoajan, Pitkiksen treidi Ahoseen kariutui. Hackeristä en teidä.

Typerää tälläisessä tilanteessa, kun peli on ihan kuraa ja miehet aivan paskoja, että heitä roikotetaan edelleen mukana periaatteella ensin pitää saada nämä miehet kaupattua jonnekin ja sitten voidaaan hankkia uusia miehiä tilalle.

Varsinkin jos kuvitellaan, että heitä peluuttamalla ne saisi jonnekin kaupattua.
 

Brewer

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK,ARSENAL
Vaikea yhtälö

Kyllä Nybondasta voi nyt lähinnä haukkua siitä, että pelaajabudjetti meni alun alkujaan metsään. Maksettiin mm. valmentajalle,maalivahdille(jonka valmentaja halusi) ja muutamille runkopelaajiksi kaavailluille pelaajille aivan liikaa. Heidän diilinsä ovat näin jälkikäteen osoittautuneet lose-lose sopimuksiksi. Uusia pelaajia, siis joukkuetta vahvistavia pelaajia, tuskin on tulossa, sillä uudet dinot (valtanen,everi,lindholm,bensky ja ketä muita satuolentoja niitä onkaan) ovat laittaneet vanhojen dinojen mieliksi rahahanat kiinni. Ja miksi niitä turhaan avaisivatkaan, kun IFKn tarjoamaa kiekkoviihdettä käy eniveis katsomassa yli 5500 silmäparia. Apinaa (IFK kannattajaa) koijataan aika raskaasti.
 

MISTER X

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK ja ARSENAL
Tom Nybondas. Oletko vielä elossa? Oletko lähtenyt jo joululomalle? Onko poliisi etsinyt sinulle turvapaikan, kun fanit täällä Jatkoajassa ovat kirjoittaneet ilkeästi?

Tällainen maan alle katoaminen on ennenkuulumatonta perinteikkään seuran historiassa. Jos euroja ei ole, niin senkin voisi tulla jossain kauniissa paketissa kertomaan rahansa peleihin tuhlaaville kannattajille. Voisitko ystävällisesti reagoida edes tähän nopeasti ja osoittaa olevasi vielä hengissä. Lisäksi voisit kertoa, yrittääkö IFK hankkia puolustukseen vahvistuksia vai ei.

On myös käsittämätöntä, että kukaan median edustaja ei esitä mitään kysymyksiä IFK:n suuntaan. Osakeannissa ja mahdollisessa halliprojektissa riittäisi mielenkiintoista aihetta laajemmillekin joukoille. Ei kysymyksiä lehdistötilaisuudessa lauantaina joku voisi aloittaa kysymyllä vaikka mahdollisista uusista puolustajista.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
On myös käsittämätöntä, että kukaan median edustaja ei esitä mitään kysymyksiä IFK:n suuntaan. Osakeannissa ja mahdollisessa halliprojektissa riittäisi mielenkiintoista aihetta laajemmillekin joukoille.

Tällä kaudella IFK on mielestäni ollut heikosti esillä mediassa. Yleensä kriisi-IFK:stakin, tai oikeastaan juurikin kriisi-IFK:sta, on kirjoitettu ja tehty erilaisia juttuja todella paljon. Se tiedetään, että nykyinen joukkue ja suurin osa pelaajista on hajutonta massaa, mutta ilmeisesti nykyiset seuran päättäjätkään eivät osaa tehdä itsestään kiinnostavia. Penassa oli aitoa lätkäjätkän karismaa ja lausunnoissa tunnetta. Silloin hävittiin tyylillä ja tehtiin kulttihankintoja, joiden avulla oltiin urheilulehtien etusivuilla.
 

Snaipperi #16

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Flames, Leijonat&Team Canada
Tällä kaudella IFK on mielestäni ollut heikosti esillä mediassa. Yleensä kriisi-IFK:stakin, tai oikeastaan juurikin kriisi-IFK:sta, on kirjoitettu ja tehty erilaisia juttuja todella paljon.

Niin monesti vain negatiivisessa mielessä esim Jeren seikkailut ja esim sakkojen muodossa.

Ja kyllä minusta tänä vuonna pelattu ihan hyvääkin lätkää ja hallittu otteluitakin. Pakisto ja VARSINKIN maalivahtipeli on vain niin luokatonta, että tasaisesta suorittamisesta voi vain haaveilla.

Ja kyllä minusta IFK on muuta, kuin HMV, sillä on pelaajia kuten Bates joka on Riksmanin ja Kapasen kanssa top3 kun puhutaan liigan arvokkaimmasta pelaajasta, lisäksi paljon kotimaisia tähtipelaajia. Tuntuu, että esim jos Hirso, Loppi, Kibe pelaisivat ulkomaan passilla niin ne kiinnostaisivat enemmän, kun nämä "tutut omat pojat".

Minusta Nybarin on pakko ratkaista tuo maalivahti-ongelma, uskon että se maksaa itsensä takaisin, kun ei anneta enää Pitkiksen muodossa tasoitusta muille.
 

Stigu

Jäsen
Tällä kaudella IFK on mielestäni ollut heikosti esillä mediassa. Yleensä kriisi-IFK:stakin, tai oikeastaan juurikin kriisi-IFK:sta, on kirjoitettu ja tehty erilaisia juttuja todella paljon. Se tiedetään, että nykyinen joukkue ja suurin osa pelaajista on hajutonta massaa, mutta ilmeisesti nykyiset seuran päättäjätkään eivät osaa tehdä itsestään kiinnostavia. Penassa oli aitoa lätkäjätkän karismaa ja lausunnoissa tunnetta. Silloin hävittiin tyylillä ja tehtiin kulttihankintoja, joiden avulla oltiin urheilulehtien etusivuilla.

Aivan samaa mieltä. Olen muuten huomannut kaveripiirissänikin muutoksen IFK-asenteessa. Ensin (siis 10 vuotta sitten) IFK:n sukellukselle naurettiin lujaa, sitten (viimeiset pari vuotta) sille hymyiltiin. Tällä kaudella kukaan ei edes noteeraa IFK:n sukellusta, sillä itse asiassa IFK ei sukella: Se suorittaa normitasollaan. Ja nyt Nybari tavallaan vie Pentin aloittaman tien loppuun: IFK:sta on tullut Hajuton, Väritön ja Mauton.

IFK:n 10 vuoden lama on mielestäni johtunut kolmesta tekijästä:
1) ammattitaidon puute organisaatiossa
2) palavan voittamisenhalun puute organisaatiossa
3) keskittyminen talouteen (urheilullisen menestyksen sijasta)

Valtanenhan on tuonut IFK:hon tuota ammattitaitoa talouspuiolelle, ja nyt rahahanat on siis avattu ulkopuolisillekin. Tässä on paljon hyvää, mutta vaarana on juuri tuo DPD (Dino-Pentti-Dino) -ajan liiallinen keskittyminen talouteen, varsinkin jos/kun UTJ on mallia paska. Eli joka vuosi operoidaan liigan TOP-3 budjetilla, mutta joka vuosi myös kasataan ns. häviävä joukkue.

En tiedä auttaisiko Nybarin fudut mitään. Tuntuu siltä, että nyt organisaatioon kaivattaisiin todellista IFK-henkistä johtajaa (valmentajaa/johtoportaan hemmoa), joka tekisi organisaatiossa muutakin kuin kahdeksasta-neljään duunia.
 

Töölö

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Suomen kansa vuosina 1939-1945
En tiedä auttaisiko Nybarin fudut mitään. Tuntuu siltä, että nyt organisaatioon kaivattaisiin todellista IFK-henkistä johtajaa (valmentajaa/johtoportaan hemmoa), joka tekisi organisaatiossa muutakin kuin kahdeksasta-neljään duunia.

Nyt ei taida auttaa muu kuin että otetaan se yks hullu sisään, eli Summanen. Tilanne on kuin pokeripöydässä jossa merkit käy vähiin, ei auta muu kuin all in -> Raato. Ongelma on Nybari-Jalonen akseli. Lisäksi hyökkäys on edelleen huomattavasti kilpailukykyisempi kuin mitä sarjataulukko näyttää. Valtanen on lähipiirin mukaan todellakin MIES paikallaan. Ja uskon tämän myös nähdyn perusteella.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
hyökkäys on edelleen huomattavasti kilpailukykyisempi kuin mitä sarjataulukko näyttää.

Kyllä! IFK:n pitäisi tällä hetkellä hinkata jatkosopimukset I.Pikkaraisen, Jussi Pesosen, Kimmo Kuhdan, Siim Liivikin, Jermu Porthenin ja Teemu Ramstedtin kanssa. Heidän sopparit kun loppuu keväällä 2009.

Loppi, Hirso, Petrell ja Luttinen ovat onneksi hyökkääjistä jo sopimuksen omaavat pelaajat 2010 asti. Eli Porthenin ja Ramstedtin soppareiden jälkeen tarvitaan 1 huippusentteri, ja sentteri-osasto on kunnossa.

Nybari ei ole ollut sanojensa mittainen mies. Tällä hetkellä niitä vapaa-matkustajia (joita ei pitänyt olla yhtään) on liikaa... aina maalivahtivalmentajasta 4-5:een kenttäpelaajaan. KJ on siinä ja tässä. Hän ei ole millään tavalla vakuuttanut. Maalivahtivalinnat ja kuriton asenne siitä esimerkkeinä.

En missään nimessä tuomitse tuota Summanen-korttia. Hän voisi olla se asia, joka palauttaa ruotuun kurittoman ja hunningolla olleen lauman.
 

Snaipperi #16

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Flames, Leijonat&Team Canada
Summasen tie Suomi-kiekossa on kuljettu loppuun. Noin räväkät kaverit saavat voitettua mestaruuksia, mutta jossain vaiheessa liika on liikaa ja jäljelle jää savuavia raunioita ja palaneita siltoja.

Ei Ramin auktoriteettikään ole kovin korkea enää noiden kaikkien potkujen jäljiltä. Kärjistäen se löysäilevä pelaaja tietää, että jos se vielä noin tuossa meuhkaa, niin kohta se taas saa kenkää.
 

stidi

Jäsen
Suosikkijoukkue
H.I.F.K
ei jaksa enää!

Pitkään oon katellu, vuodesta jotain.KIROILLU,MANAILLU,KIRONNU MATIKAISTA.Ei näytä paranevan,ei jaksa enää,liikaa paskaa!!!
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Summasen tie Suomi-kiekossa on kuljettu loppuun. Noin räväkät kaverit saavat voitettua mestaruuksia, mutta jossain vaiheessa liika on liikaa ja jäljelle jää savuavia raunioita ja palaneita siltoja.

Ei Ramin auktoriteettikään ole kovin korkea enää noiden kaikkien potkujen jäljiltä. Kärjistäen se löysäilevä pelaaja tietää, että jos se vielä noin tuossa meuhkaa, niin kohta se taas saa kenkää.

Ehkäpä Summasen tie vie Jeren valmentajaksi Hamburgiin?
IL:n uutisesta muuten mielenkiintoista lukea, miten "diibadaaba"-kiekkomaaksi kutsutussa Saksassa toimitaan.

"Freezers hävisi perjantaina Straubingille 0-4, ja tappio oli Karalahdelle ja kumppaneille jo neljäs perättäinen kotijäällä.
- Meidän piti reagoida jotenkin tappion jälkeen, Freezersin toimitusjohtaja Boris Capla perusteli Stewartin potkuja seuran verkkosivuilla."


IFK:n tilannehan on todellisuudessa katastrofaalinen, mutta muita kuin kannattajia ei tunnu kiinnostavan. Ifk:lainen ylpeys on jo niin vahvasti lyöty alas, että ketään ei tunnu ahdistavan se, että joukkue taistelee sijoista 7-14.

PS. Nyt Jere kotiin, jos mies ei sovi uuden valkun kuvioihin.
 
Viimeksi muokattu:

Germanicus

Jäsen
Suosikkijoukkue
*HIFK* Germanicus Julius Caesar Claudianus
PS. Nyt Jere kotiin, jos mies ei sovi uuden valkun kuvioihin.

Jonkun vanhan alkkiksen paluu petopaitaan ei todellakaan auta meitä paskan vertaa. Tuo jannu on töpeksinyt ihan tarpeeksi IFK:ssa, vetäköön lumia jossain muualla. Muuten en IFK:sta puhu mitään, paskasta on paha keksiä tarinaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös