Toimitusjohtajia kotisohvilta – seurantaketju virtuaalimanagereille

  • 156 188
  • 826

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
3. kausi lähdössä myös täältä käyntiin Winnipeg Jetsillä, ja kaksi ensimmäistä kautta ei ollut aivan mitään maagisia. Molemmilla kausilla päästiin tavoitteesta huolimatta poffeihin, mutta pitkälle ei niissä päästy. Joukkuetta puri viime kaudella lähinnä loukkaantumishuolet, ja siellä jouduttiin operoimaan pelaajia AHL:stä jatkuvalla syötöllä.

Joukkue on muuttunut hieman näiden kahden kauden aikana, muttei mitenkään radikaalisesti. Silti joukkue kaipaisi jonkinlaista maalinsylkijää, ja katsotaan nyt löytyisikö joku näiden joukosta.

Kane - Little - Michalek
Vanek - Burmistrov - Wheeler
Granlund - Antropov - Fehr
Ponikarovsky - Cormier - Macenauer

Puolustus on kova, ja siihen olenkin pistänyt kaikki peliin. Määttä saa välittömästi peliaikaa ykkösessä ja myös toinen tulokas Sol pelannee Hainsayn kanssa kolmosessa.

Bogosian - Määttä
Byfuglien - Green
Hainsey - Sol

Maalivahtina häärää Pavelec, joka pelaa kyllä haparoivasti välillä, mutta luotto on kova.
 

Teloch

Jäsen
Tullaas tännekin ketjuun pitkästä aikaa huutelemaan. Tyrkkäsin freeware-EHM 1.15:een uudenkarheat rosterit ja niillä mennään. Alun testailut asetuksiin koitin Penguinsilla, mutta tässäkin otin lopulta mallia NHL13-käytttäytymisestäni ja joukkueeksi valikoitui Columbus Blue Jackets.

Heti kärkeen - voe ristuksen elämä mikä joukkue. Tuollaisella 3-5 vuoden aikavälillä näyttäisi olevan ainakin pakisto kunnossa. Hyökkäykselle on ehdottomasti tehtävä jotain. Alkavalle kaudelle annetaan näytönpaikkoja mahdollisuuksien mukaan joka jannulle, joten vahvistukset jäänevät aika minimiin. Muutamia miehiä on joukkueeseen kuitenkin tuotava, että reserviä riittää.

Venäjälle karkumatkaa tehnyt Tomas Zaborsky, sekä sinne asti jo ehtinyt Nikolai Zherdev kiinnitettiin vuoden soppareilla. Pelipaikkaruletin jälkeen nämä kaksi myös kamppailivat harjoitusotteluissa tasapäisesti 2. ketjun oikeasta laidasta. Lopulta ainoa ero oli Zaborskyn sopimuksen farmipykälä, joten AHL kutsui ja Zherdev jäi edustukseen. Toinen tiukka kamppailu käytiin aloittavan kassarin paikasta Masonin ja Bobrovskyn kesken, mutta eiköhän tässä Masonilla ainakin aloiteta. Vahvistuksia UFA-listalta koitettiin onkia, mutta mm. Afinogenov, Kovalev ja Morozov ilmoittivat välittömästi, etteivät näin surkeaan joukkueeseen aio liittyä. Kaupanpäällisinä vielä paikallislehti julkaisi huhun, että Jackets hakee ykkösketjuunsa laituria ja Jay Beagle olisi siihen sopiva palanen. Haiskahtaa vittuilulta.

Näillä ketjuilla tähän kauteen. Suurimmat odotukset ovat ykkösen Brassardille ja junnuista suoraan kolmospariin tulevalle Murraylle. Jos kauden aikana on lähdettävä kokoonpanoa muuttamaan, Foligno on ensimmäinen kauppatavara. Kyseessä kuitenkin sen verran ruma mies. Pakistossa myös liikkumavaraa ja ainakin Aucoinista ja Nikitinistä saattaisin luopua sopivassa tilanteessa. Ans kattoo, nyt alkaa matka kohti draftin ensimmäistä vuoroa.

Koodi:
Umberger	Dubinsky	Brassard
Foligno		Prospal		Zherdev
Anisimov	Letestu		Russell
Boll		Craig		Dorsett

Aucoin		Johnson
Wisniewski	Tyutin
Nikitin		Murray

Mason
Bobrovsky
 

Jesyy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kajaanin Hokki, Pittsburgh Penguins, Mestis, NHL
Päivitetyillä EHM-kokoonpanoilla aloitin sitten Pittsburghilla uuden tallennuksen. Toista kautta on pelattu kymmenkunta ottelua joukkueesta riippuen.

Ensimmäisellä kaudella Penguinsin sijoitus oli runkosarjassa kuudes, Playoffeista lähdettiin laulukuoroon suoraan 4-0 voitoin Tampaa vastaan. Tähtipelaajien peli tökki, Crosby paukutti "vain" 82 pinnaa, Malkin jäi 44 pisteeseen. Alempien ketjujen Cookella, Sutterilla, Dupuisilla ja Kennedyllä peli kulki, ja näistä kolme ensimmäistä oli Genon edellä pistepörssissä.

Kauden aikana hankintoja olivat Matt Gilroy (free agent), Jamie Langenbrunner (Waivers), Jakub Kindl (+DET 6th round pick -13 + Rights to Andreasn Athanasiou) (treidi), Thomas Vanek (treidi).
Sopimuspelaajista lähtivät Dylan Reese, Warren Peters, Jayson Megna, Trevor Smith, Alex Grant ja Brian Gibbons (buyout), Dustin Jeffrey (Detroitiin treidissä). Buffaloon Vanek-treidissä matkasivat 2. kiekan varausvuoro 2013 ja Matia Marcantuonin oikeudet.

Uuteen kauteen lähdetään parantamaan sijoitusta edellisestä. Joukkueeseen hankittiin Jaromir Jagr, Sami Salo, sekä Jonathan Huberdeau, jota Florida tarjosi vaihdossa Paul Martinista. Lisäksi muutama junnu kiinnitettiin Penguinsiin tulokassopimuksella.

Lähtijöitä olivat Martinin lisäksi ilman jatkosopimusta jääneet Tanner Glass, Patrick Killeen, Zach Sill, Keven Veilleux, Ben Lovejoy, Paul Thompson, sekä pois myydyt Beua Bennett ja Jakub Kindl. Lisäksi kilpailijat nappasivat Waiversista Benn Ferrieron ja Jamie Langenbrunnerin.

Penguins-kentälliset muodostuvat seuraavasti:

Vanek - Crosby - Neal
Kunitz - Malkin - Jagr
Cooke - Sutter - Kennedy
Tangradi - Vitale - Dupuis
Adams

Orpik - Letang
Gilroy - Niskanen
Despres/Pouliot/Morrow - Salo
Engelland

Fleury
Vokoun

8 matsin jälkeen saldona on 4 voittoa ja 4 tappiota, maalieron ollessa kolme osumaa pakkasella. Tästä lähdetään parantamaan!
 

DefenceX

Jäsen
Pitkästä aikaa on tullut pelattua taas paljon änäriä ja alustana PS3. Joukkueeksi valikoitui oma suosikkijoukkue rapakon takaa, eli Philadelphia Flyers. Vaikeusasteena toimii supertähti, sekä asetuksista väännetty kohtaa "tietokoneen vaikeustaso" hiemna ylemmäksi, ja toki muitakin slidereita muokattu hieman.

Philadelphia Flyers 12-13

Valitettavasti ei mitään kovin kattavaa saa kirjoitettua tästä kaudesta, sillä menen jo kaudessa 13-14 ja noita datoja ei jaksa kaivaa sen tarkemmin.

Johto asetti joukkueen tavoitteeksi muistaakseni 44 voittoa ja paikkaa konferenssin välierissä. Tavoitteeseen päästiin osittain, sillä voittoja kertyi lopulta 43 kappaletta (43-34-5) ja paikka vaivoin playoffeihin irtosi konferenssin sijoituksella kahdeksan.

Playoffeissa ensimmäisellä kierroksella kaatui vakuuttavasti konferenssin ykkösenä playoffeihin lähtenyt Winnipeg Jets vakuuttavasti otteluvoitoin 4-1. Toisella kierroksella vastaan asettui New Jersey Devils, joka kaatui myöskin vakuuttavasti voitoin 4-0! Lopulta Itäisen konferenssin finaalissa kaaduin tulevalle Stanley Cup voittajalle Buffalo Sabresille voitoin 4-3 (7. ottelu venyi aina jatkoajalle asti ja ajassa 61;43 syntyi voittomaali).

Kokoonpanoa en aivan tarkkaan muista, mutta se oli about tällainen:

Perron - Talbot - Voracek
Hartnell - Granlund - Oshie
Couturier - Schenn - Simmonds
Fedotenko - Wellwood - Read

Alfredson (oli loukkaantuneena suurimman osan ajasta)

Timonen - Pronger
Mezaros - Gonchar
Kubina - Coburn

Bryzgalov
Leighton


Treidit;

L. Schenn <--> M. Granlund
Giroux <--> Perron+Oshie+1/13
Briere <--> Alfredson+Gonchar+3/13


Johdolta tuli kauden loputtua viesti, että olen onnistunut tehtävässäni hyvin! :)


Philadelphia Flyers 13-14


Kesällä joukkueeseen tehtiin muutoksia jonkun verran, sillä uutta sopimusta ei tarjottu seuraaville pelaajille; Goncharille, Kubinalle, Alfredssonille eikä myöskään Oshielle.

Joukkueeseen sisään tuli muutamia vahvistuksia kesän aikana, kun Philadelphia pelaavaan kokoonpanoon tuli Rangersista rajoitettuinva vapaina pelaajina Zuccarello sekä Del Zotto. Näiden herrojen lisäksi joukkueeseen (lähinnä AHL peleihin) liittyi Hodgman ja T.Sallinen.


Tavoitteeksi tulevalle kaudella joukkueenjohto asetti samat tavoitteet, kuin edelliselle kaudelle; Hanki vähintään 43 voittoa ja selviydy playoffien toiselle kierrokselle.

Tavoitteista ensimmäinen, eli 43 voittoa olisi tätä tahtia toteutumassa sillä 20 ottelusta on kertynyt 13 voittoa (13-4-3) ja näillä tilastoilla ollaan Itäisen konferenssin sarjataulukossa sijalla 2.

Itäinen konferenssi top4/bottom4

1. Ottawa Senators
2. Philadelphia Flyers
3. Florida Panthers
4. Ny Islanders
-----------------------
12. Tampa Bay Lighting
13. Pittsburgh Penguins
14. New Jersey Devils
15. Carolina Hurricanes


Joukkueen kokoonpano alkukaudesta;

Zuccarello (85) - Talbot (81) - Voracek (83)
Hartnell (84) - Granlund (72) - Perron (85)
Simmonds (81) - Schenn (78) - Couturier (77)
Brandford (76) - Wellwood (76) - Read (76)

Mezaros (85) - Del Zotto (83)
Timonen (84) - Pronger (85)
Couborn (85) - Grossman (78)

Bryzgalov (85)
Hovienen (82)


Alkukaudesta joukkueen peli tökki hieman, kun kuudesta ottelusta oli pisteitä kertynyt kuusi (3-3-0) kappaletta. Tästä lähtikin joukkueen peli kulkemaan todella hyvin, sillä seuraavasta kymmenestä ottelusta kertyi pisteitä jopa 16 (8-2-0) kappaletta! Nyt kolmesta viimeisestä ottelusta on saldoksi tullut kolme pistettä, sillä jokaisessa ottelussa ollaan hävitty jatkoajalla ottelu.

Alkukauden parhaimmat pelaajat joukkueessa ovat ehdottomasti herrat Zuccarello, Hartnell, Granlund, Timonen ja Hovinen.

Zuccarello; Joukkueen ykköspyssy, joka valitettavasti loukkaantui muutama kierros takaperin kovan taklauksen seurauksena ja vammaksi kerrottiin aivotärähdys. Zuccarello oli kuitenkin todella kovassa vireessä niissä otteluissa, jossa hän ehti pelata sillä mies paukutti 18 pelissä hyvät tehot 16+5=21. Ainoa miinus Zuccarellon pelissä oli heikko pelaaminen omassa päässä, josta kertoo +/- tilastoissakin merkintä -3.

Hartnell;Ei alkukaudesta päässyt pelaamaan aivan vastaavia minuutteja kuin Zuccarello, mutta pistetehtailu oli tästäkin huolimatta loistavaa! Tällä hetkellä mies on kirjauttanut 20 ottelussa tehot 12+14 ja +/- on myöskin liigan parassa +20(!).

Granlund;Asetin itse Granlundille suuria odotuksia tälle kaudelle, sillä olihan mies voittanut edellisellä kaudella vuoden tulokas palkinnon. Granlund on lunastanut odotukset loistavasti, sillä kakkossentterin roolissa on mies onnistunut mukavasti, sillä 20 ottelussa on kertynyt mukavat 7+12 tehot ja +/- tilasto on pysähtynyt lukemaan +13. Granlundin laukausprosentti on tällä hetkellä 21,27 ja aloitusprosentti ihan mukava 52,18%.

Timonen; Timosella peli kulkee vaikka vuosia tulee mittariin, mutta tehot eikä liike laske! Timonen ollut puolustuksen liideri ehdottomasti tällä kaudella. Tehoja mies on iskenyt mukavasti puolustajaksi, sillä 20 ottelussa tehot ovat mukavat 5+10 ja +/- tilastossa on lukema +13!

Hovinen Niko Hovinen on vienyt ykkösmaalivahdin Bryzgalovilta huikeilla otteillaan. Hovinen on merkkauttanut tällä kaudella tilastoihinsa 6 ottelua, joista voittoja mies on kerännyt neljä (4-1-1) kappaletta. Näissä 6. ottelussa pmk on 1,88 ja torjunaprosenttikin melko mukava 93,36!


E: Jatkan myöhemmin. :)
 
Viimeksi muokattu:
Sähläsin Floridan tallennukseni ja uudestaan en viitsinyt aloittaa samalla joukkueella. Uuden joukkueen valinta ei ollut helppoa, sillä halusin mahdollisimman suuren haasteen. Eli lähellä palkkabudjettia oleva, ikääntyvä, keskitason joukkue, jolla on kuitenkin ollut perinteinä panostaa rahallisesti joukkueeseen. Lähimmäs määritelmää pääsi Calgary Flames. Flames oli edellisellä kolmella kaudella jäänyt pudotuspelien ulkopuolelle ja joukkueessa oli rahaa käytetty, noh suht löyhästi. Etenkin nuorille pelaajille Flames oli osoittaunut useasti vääräksi joukkueeksi. Nyt ykkösprioriteettina olikin joukkueen hallittu nuorentaminen. Jo ensimmäisellä kaudella nuoremmasta polvesta muutaman pelaajan roolia katsottiin uudelleen: Mikael Backlund nostettiin rohkeasti kakkossentteriksi sen jälkeen, kun Roman Cervenkasta ei ollut ottamaan paikkaansa NHL-miehistössä. Roman Horak istutettiin kolmosketjun oikealle laidalle ja ylivoimamiehityksen varamieheksi jonkun jäädessä pois. Puolustuksessa T.J Brodie otti loukkaantumisten aikana pysyvän paikan NHL-miehistössä.

Itse kausi lähti loistavasti käyntiin, kahdenkymmenen ottelun jälkeen joukkue oli konferenssin kärkijoukkue. Sitten alkoi alamäki, seuraavasta viidestätoista ottelusta joukkue haali kasaan kaksi voittoa ja viisi pistettä. Onnettomat suoritukset kostautuivat karusti tasaisessa sarjassa ja sijoitus tippui kymmenenneksi. Ensimmäinen treidi nähtiin juuri ennen tappioputken loppumista, kun kokoonpanon ulkopuolelle valunut Lee Stempniak laitettiin siirtolistalle. NY Rangers osoitti kiinnostusta Stempniakia kohtaan ja lopulta Stempniak ja kolmannen kierroksen varaus matkasivat New Yorkiin ja vaihdossa tuli ensimmäisen kierroksen varausoikeus. Loistava treidi omalta kannalta katsottuna. Myöhemmin tuo sama varausvuoro lähti yhdessä muutaman farmipelaajan sekä Anton Babchukin kanssa vaihdossa Anaheimin ykköskierroksen varausvuoroon, joka oli lopulta koko tilaisuuden ensimmäinen vuoro. Vapailta markkinoilta kesken kauden tuli Jason Arnott.

Heikon jakson jälkeen joukkue kasasi itsensä ja nousi kuin nousikin pudotuspeleihin juuri ja juuri. Viimeisestä pelistä Edmonton Oilersia vastaan joukkue tarvitsi voiton ja ottelusta muodostui todellinen klassikko. Flames karkasi ensimmäisessä erässä jo 4-0 -johtoon, mutta toisen erän päättyessä peli oli 5-6. Viimeinen erä oli todellista taistelua ja kun peliä oli kolme minuuttia jäljellä, tasoitti Edmonton tilanteeksi 7-7. Viimeisellä minuutilla Mike Cammalleri täydensi hattutemppunsa osumalla Edmontonin verkkoon ja Flames eteni pudotuspeleihin!

Pudotuspeleissä Flames lähti hakemaan jymy-yllätystä Vancouver Canucksia vastaan ja ottikin huikean alun sarjaan voittamalla kaksi ottelua Vancouverissa. Nucks ei kuitenkaan luovuttanut, vaan tasoitti sarjan tilanteeseen 2-2. Seuraavat kaksi ottelua meni kuitenkin jälleen Calgaryyn ja yllätys oli valmis. Sarjan tähti oli kuudessa ottelussa tehot 1+6 viimeistellyt kolmosketjun Matt Stajan. Toisella kierroksella San Jose oli liian kova sana. Sarja kesti kuusi ottelua, joista neljä päättyi Sharksien selvään voittoon.

Kauden tilastot:
Koodi:
Tanguay     -      Cammalleri    -      Iginla
46, 12+23=35    77, 24+26=50         61, 18+17=35

Arnott      -       Backlund     -     Hudler
23, 7+10=17     79, 12+20=32          82, 19+32=51

Horak       -        Stajan      -    Glencross
51, 4+6=10      82, 11+15=25          82, 17+8=25

Comeau      -        Jones       -    Kostopoulos
82, 10+3=13     77, 6+12=18           78, 4+8=12

Ivanans     -      Cervenka      -   Jackman
78, 2+7=9       29, 3+4=7              19, 4+2=6

             Giordano    -      Bouwmeester
           54, 2+22=24       82, 5+23=28

              Sarich     -      Wideman
          70, 3+11=14        57, 7+22=28

             Brodie      -       Butler
          76, 4+15=1        45, 0+13=13 

             Smith
          60, 3+6=9

Draftissa Anaheimin ensimmäisen kierroksen varausvuoro tiputti laariin odotetusti Nathan MacKinnonin. Hänen lisäkseen varauksista 2-3 ovat erittäin potentiaalisia NHL-pelaajia kolmen vuoden säteellä. Kaikin puolin loistava drafti.

Jatkosopimuksia seuraavasti:

Backlund 2v / 2,7m
Byron 2v / 0,6m *
Bancks 2v / 0,6m *
Patterson 2v / 0,6m *
Ivanans 2v / 0,9m *
Comeau 1v / 1,7m
Iginla 1v / 4,6m
Aliu 1v / 0,7m *
Nemisz 2v / 0,7m

Butler 2v / 1,7m
Brodie 2v / 0,9m
Breen 2v / 0,6m *

Irving 8v / 5,0m


Vapailta markkinoilta oli varaa lähteä hakemaan vahvistuksia rankalla kädellä, mutta sopivia ehdokkaita ei löytynyt. Ainoa hankinta oli puolustaja Doug Murray. Lisäksi Markus Granlundille lyötiin nenän eteen tulokassopimus, johon Markus tarttui. Tuleva kausi on varmasti vaikea, Iginla on taas vuoden vanhempi ja kyky ratkaista ottelut makaa liikaa hänen varassaan. Joukkueeseen nousee myös sveitsiläinen Sven Bärtschi, Flamesin ykköskierroksen varaus kesältä 2011.
 

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Winnipeg Jets tallennus ei ollut tallentanut viime pelaamisestani, joten hermohan siinä meni, joten aloitin uudella meiningillä ja joukkueeksi valikoitui Capitals. Odotukset olivat korkealla kauden alla, ja poffeihin oli pakko päästä. Kausi meni aika heikosti loppupeleissä, sija 3. oli sijoitus. Huonon divisioonan takia, poffeihin päästiin huonoilla pisteillä, muuten ei olisi ollut asiaa.

Ovechkin veti tyylikkään kauden tekemällä järisyttävän määrän maaleja ja jättämällä jopa 20 maalin päähän seuraavan. Siitä Ovie pokkasikin kaksi palkintoa kaappiinsa. Bäckström voitti syöttöpörssin komeasti. Kauden aikana oli silti vaikeaa istuttaa heidän kenttäänsä ketään sopivaa ja näin ollen kentät menivät:

Ovechkin - Bäckström - Johansson
Pavelski - Ribeiro - Brouwer
Chimera - Laich - Wolski
Perrault - Hendricks - Crabb

Ensi kautta ajatellen treidimahdollisuudet ovat Neuvirth ja Pavelski. Pavelskin kausi oli yhtä mahalaskua eikä saanut koskaan pelistä kiinni. Teki vähemmän maaleja kuin Ribeiro. Neuvirth heivataan Holtbyn edestä pois.
 

Teloch

Jäsen
Punasydämestä mallia ottaen, tuli sitten sählättyä tuon Columbuksen tallennuksen kanssa. Minäkään en viitsinyt sitten aloitella samaa projektia alusta ja päädyin hetken pohdinnan jälkeen Montrealin peräsimeen. Periaatteessa palikat on kunnossa, mutta varsinaista mestariainesta en vielä joukkueessa näe. Prospect pool näyttää suhteellisen ankealta ja kauden menestyksen perusteella sitten jatketaan tulevaisuuteen. Deadlinella viimeiset päätökset, satsataanko jo tähän kauteen vai tähdätäänkö tuonne parin-kolmen vuoden päähän.

Pikaisella silmäilyllä Habs näyttää kaikin puolin tasapainoiselta joukkueelta. Kärkiosaaminen puuttuu suurimmilta osin, mutta mitään selvästi muita heikompia paikkojakaan ei tuntuisi olevan. Farmin puolella oli pari tyhjää paikkaa ja sinne raapaistiin Tomas Zaborsky halvalla 1-vuotisella farmisopparilla. Zabo pystynee stunttaamaan satunnaiset loukkaantumiset edustuksen vasemmassa laidassa jos tarvetta on. Habsin sentteri-osastoa muokattiin sen verran, että Nashvillen halutessa hyökkäysvoimaa (HAH!) ja meikäläisen halutessa puolustusvoittoisemman kaverin kolmosen keskelle, vaihtuivat Gomez ja Gaustad päittäin. Farmin toiselle tyhjälle paikalle palkattiin venäläinen tuntematon suuruus Vadim Chipanchev, jota scoutimme vodkapäissään kehaisi. 2 vuoden farmisopimus käteen ja sormet ristiin. Kausi alkakoon.

Kuukausi sitä riemua kesti, kunnes tulikin sitten ensimmäiset suuret pohdinnat eteen. Rene Bourque jäi Dan Girardin jyrän alle ja siirtyi ind-statuksen kautta 6kk saikulle. Näin ollen mieheltä käytännössä kausi ohi ja hyvältä näyttänyt vasen laita tuntuikin kovin ohuelta. Zaborskya kakkoseen, sano. Hieman yllättäen Zabo pysyi kuin pysyikin vauhdissa mukana, mutta puolustuspelaaminen ei tuntunut kaverille maistuvan. Kuukauden tuotakin katselin, kunnes lähdettiin kaupoille. Tulevaisuus ja Twitter-kuvat mielessä pirautus Winnipegin suuntaan ja Evander "Moneyphone" Kane liikenteeseen kohti Montrealia. Winnipegin hommattua itselleen Ryan Jonesin Edmontonista, mies liikahti suhteellisen helposti. Toki menetin pari ihan ok-tason prospectia ja ensi vuoden 1st round pickin, mutta luotto Kaneen on kova. Kuukausi tästä ja farmijoukkue sai uuden vahvistuksen kun Detroit tipautti Brunnerin waivereihin heti tammikuun alussa. Hauskana yksityiskohta Wings ei peluuttanut miestä koko kauden aikana missään yhtäkään peliä.

Nyt sitten on viikko trade deadlineen ja suuret päätökset edessä. Totta mooses sitä seistään tasan tarkkaan idän sijalla 8, tasapisteissä Tampan kanssa, jolla on pelattuna pari peliä vähemmän. Melkoisen fifty-sixty tämän vuoden pleijaripaikka. Näin ollen ei oikein uskalla sen enempää panostaa mihinkään veteraanien apuun, kuin myydä vanhoja raakkejakaan pois. Toisaalta mestaruuteen en usko vieläkään, joten tässä kohtaa voisi olla hyvä paikka napata muutenkin poistuvista pelaajista pickit pois ja päästää ensi kaudelle kaavaillut kaverit irti. Tiedä vaikka nuo innostuisivat haistelemaan pleijareita jo tänä vuonna.

Loppuun taas iloisesti tämän hetken ketjut ja vielä iloisempaa statistiikkaa numeroista pitäville. Mieli tekisi tunkea vielä tarkempaakin tietoa, mutta olisiko tuo sitten jo liioittelua?

Koodi:
[B]Max Pacioretty 			Tomas Plekanec				Erik Cole[/B]
68. 33+34=67, 16 pim, -8	68. 29+40=69, 30 pim, -9		68. 23+46=69, 27 pim, -7

[B]Evander Kane			David Desharnais			Brian Gionta[/B]
64. 12+18=32, 82 pim, -4	68. 17+31=48, 32 pim, -2		68. 22+21=43, 44 pim, +3

[B]Travis Moen			Paul Gaustad				Colby Armstrong[/B]
68.  7+20=27, 92 pim, +1	68. 13+15=28, 58 pim, +1		67. 13+13=26, 112 pim, 0

[B]Ryan White			Lars Eller				Brandon Prust[/B]
60.  7+13=20, 75 pim, +6	68. 4+4=8, 24 pim, +10			68. 7+12=19, 159 pim, +10

[B]Tomas Zaborsky[/B]
26. 5+9=14, 16 pim, -5

[B]Rene Bourque[/B]
14.  6+ 8=14, 6 pim, +3


[B]Andrei Markov			P.K.Subban[/B]
68. 10+28=38, 34 pim, +2	68. 6+18=24, 32 pim, +7


[B]Tomas Kaberle			Josh Gorges[/B]
68. 7+20=27, 32 pim, +6		68. 4+18=22, 20 pim, -5

[B]Francis Bouillon		Alexei Emelin[/B]
67. 2+21=23, 28 pim, +2		68. 0+20=20, 32 pim, -5


[B]Carey Price[/B]
53. 23-19-10, 3.01 GAA, 89.4%

[B]Peter Budaj[/B]
16. 5-8-3, 3.21 GAA, 88.8%

Saako tuon lootan jotenkin leveämmäksi, ettei tarteis scrollailla sivulle?
-t.nimim. Manageri Hädässä

E: Turinoidaan ja tarinoidaan tässä muistaessa, että Kane on ollut kyllä aivan paska Habs-paidassa, vaikka vastuuta on tullut ylivoimallakin. 37 peliä kaveri on kuluttanut trikoloria tehoilla 5+13=18. Ei "ihan" sitä mitä odotin.
Joukkuetta katsoessa Ellerin voisi heittää mäkeen tuolta nelosen keskeltä ja tuoda tilalle parillisen nyrkkejä. Suurin hankaluus lienee löytää tuolta pelipaikalta joku hanskaamiseen kykenevä.

Pelin asetuksista ensi kaudelle ehkäpä scoring leveliä pykälä alaspäin, sillä kautta liigan kassarit näyttävät heikoilta. Samoin loukkaantumisia pitänee nostaa pykälällä.
 
Viimeksi muokattu:

Teloch

Jäsen
Monologia kehiin, kun nyt sitten päätinkin jatkaa vielä tänään runkkarin loppuun. Esitykset deadlinen alla saivat pääni kallistumaan osittaisen poistomyynnin suuntaan, mutta tästähän joukkue vain piristyi. Uraansa lopettava Boullion lähti 4th rounderin kanssa Vancouveriin Cup-jahtiin, vaihdossa tuli 3rd rounder. Luukkuvahdin paikalta poistin näin ennakkoon Budaj'n, niputtaen päälle Kyle Klubertanzin oikeudet ja 5th rounderin. Chicagon managerilla aivokramppi ja vaihdossa takaisin Teuvo Teräväinen ja 3rd rounder. Tokihan Teuvosta nyt sitten kasvaa joku uusi jesseniinimäki.

Kauppojen jälkeen tosiaan iski sitten jonkinlainen herääminen joukkueeseen ja viimeiset 10 peliäkin mentiin näpsäkällä 7-2-1 -saldolla. Lopulta eroa viivaan jäi jopa 5 pistettä ja lopullinen sijoitus idässä oli kuudes. Vastustajakin tilanteeseen nähden paras mahdollinen, eli oman lohkonsa voittanut Winnipeg. Ehkä tässä voi haaveilla jopa toisesta kierroksestakin.

Muuta mainitsemisen arvoista ei ensimmäinen kausi pitänytkään sitten sisällään, tai en ainakaan huomannut. Noin kuukausi ennen runkosarjan loppua Eric Brewer lanasi jossain pelissä Manny Malhotran siihen malliin, että jälkimmäisen ura loppui siihen paikkaan käsivamman vuoksi. Mahtoiko koko raaja irrota, mene ja tiedä. Pistepörssin voiton vei Capsin Bäckström 98 pisteellä, maalipörssin Tampan Stamkos 49 häkillä. Tehotilaston kärjen ja pohjan välille oli syntynyt pienehkö ero, kun kärjessä seilasi Bostonin Marchand +51:llä, siinä missä pohjalla komeili omilla luvuillaan Islesin Matt Moulson -41:n kera. Moulsonin suoritus on muutenkin varsin vakuuttava, kun Islesin toiseksi huonoin tehotilasto oli lukemissa -19.

Ja tuostapa vielä runkkarin lopussa olleet kokoonpanot ja statit:
Koodi:
[B]Max Pacioretty 			Tomas Plekanec				Erik Cole[/B]
82. 39+44=83, 18 pim, 0		82. 36+47=83, 36 pim, +7		82. 29+55=84, 35 pim, -1

[B]Evander Kane			David Desharnais			Brian Gionta[/B]
78. 16+23=39, 94 pim, -1	82. 17+39=56, 40 pim, -1		82. 29+23=52, 64 pim, +8

[B]Travis Moen			Paul Gaustad				Colby Armstrong[/B]
82.  8+20=28, 96 pim, 0		82. 14+21=35, 66 pim, -1		81. 15+13=28, 124 pim, -1

[B]Ryan White			Lars Eller				Brandon Prust[/B]
64.  7+14=21, 85 pim, +7	82. 4+7=11, 26 pim, +13			82. 8+14=22, 173 pim, +13

[B]Tomas Zaborsky[/B]
26. 5+9=14, 16 pim, -5

[B]Rene Bourque[/B]
14.  6+ 8=14, 6 pim, +3


[B]Andrei Markov			Alexei Emelin[/B]
82. 13+34=47 42 pim, +11	82. 2+24=26, 32 pim, +4

[B]P.K.Subban			Tomas Kaberle[/B]
82. 6+20=26, 34 pim, +11	82. 7+25=32, 34 pim, +7

[B]Raphael Diaz			Josh Gorges[/B]
15. 0+3=3, 2 pim, -4		82. 4+20=24, 28 pim, -6


[B]Carey Price[/B]
65. 30-23-11, 2.94 GAA, 89.5%

[B]Cedrick Desjardins[/B]
2. 2-0-0, 2.48 GAA, 90.0%

Koodi:
[B]Blake Geoffrion			Petteri Nokelainen			Damien Brunner[/B]
72. 14+15=29, 12 pim, +12	82. 26+40=66, 10 pim, +35		40. 16+19=35, 2 pim, +21

[B]Brendan Gallagher		Louis Leblanc				Michael Blunden[/B]
79. 15+12=27, 8 pim, +17	82. 13+31=44, 22 pim, +22		82. 13+15=28, 34 pim, +19

[B]Patrick Holland			Gabriel Dumont				Aaron Palushaj[/B]
68. 10+8=18, 14 pim, +18	82. 11+9=20, 32 pim, +4			81. 10+9=19, 22 pim, +4

[B]Philippe Lefebvre		Joonas Nättinen				Vadim Schipachev[/B]
67. 3+2=5, 32 pim, +1		82. 6+5=11, 8 pim, -1			74. 15+17=32, 16 pim, +18

[B]Tomas Zaborsky			Ian Schultz[/B]
14. 11+5=16, 2 pim, +10		2. 0+0=0, 0 pim, 0

[B]Alexander Avtsin[/B]
2. 0+0=0, 0 pim, 0


[B]Yannick Weber			Brendon Nash[/B]
82. 7+15=22, 22 pim, +29	82. 4+20=24, 26 pim, +27

[B]Frederic St.Denis		Jarred Tinordi[/B]
80. 7+8=15, 24 pim, +20		81. 1+5=6, 18 pim, +10

[B]Morgan Ellis			Joe Stejskal[/B]
67. 1+6=7, 22 pim, +5		55. 1+6=7, 18 pim, +9

[B]Raphael Diaz			Nathan Beaulieu[/B]
44. 1+11=12, 4 pim, +36		1. 0+0=0, 2 pim, 0


[B]Cedrick Desjardins[/B]
62. 41-10-11, 1.21 GAA, 92.2%

[B]Robert Mayer[/B]
14. 5-5-4, 1.68 GAA, 89.6%

[B]Peter Delmas[/B]
6. 2-4-0, 1.32 GAA, 92.1%


E: Olikin sitten pistepörssin voittaja Bäckström myyty Rangersiin juuri ennen deadlinea. Caps saikin kunnon vastineen...

[NYR traded right wing Christian Thomas and left wing J.T. Miller to WSH for center Nicklas Bäckström]
 
Viimeksi muokattu:
Season 2 @ Calgary

Toisen kauden kirous iski tällä kertaa Calgaryn manageriin ja sitä myöten koko joukkueeseen. Edelliskauden pudotuspeleistä tullut mielihyvä loppui lyhyeen kauden alussa, kun kausi lähti käyntiin seitsemän tappion ja yhden pisteen tahdilla. Ensimmäisestä kymmenestä ottelusta kolme pistettä ja valot oli jo käytännössä sammutettu. Parhaimmillaan joukkue otti huikeita spurtteja ja otti pitkiä voitto-/pisteputkia ja nousi pari peliä enemmän pelanneena kahdeksan parhaan joukkoon. Kiri ei kuitenkaan riittänyt, vaan kauden lopun notkahdus pudotti joukkueen konferenssin 11. sijalle. Kauden aikana kurssia yritettiin korjata muutamalla treidillä, joista alla:

Cory Sarich + 2nd pick 2014 <---> Chris Phillips
Lance Bouma <---> Vinnie Prospal
Jiri Hudler + 3rd & 4th pick 2014 <---> Jussi Jokinen


Cory Sarich oli pudonnut NHL-kyydistä ja keräili rumia miinuksia illasta toiseen, pakkiparista riippumatta. Hänen tyyliselleen pelaajalle oli kuitenkin tilausta ja kohteeksi tuli Chris Phillips, joka pelasikin kelpo kauden. Toisessa treidissä keskitason lupaus Lance Bouma lähti vaihdossa Prospaliin. Joukkue kärsi ennen Prospalin tuloa pelinteko-ongelmista ja Prospal toi siihen sopivasti lisäapua. Viimeisessä merkittävässä treidissä Jiri Hudler lähti Carolinaan ja Jussi Jokinen saapui Calgaryyn. Hudlerin tuotanto oli hiipunut selvästi edelliskaudesta ja sopivia ketjukavereita ei tuntunut löytyvän. Kallista sopimusta oli vielä vuosia jäljellä, joten vaihto tuli kyseeseen. Jussi Jokinen oli treidihetkellä tehnyt Carolinalle 21 ottelussa 22 pistettä ja vaikutti loistavalta haulta.

Joukkueen nuorennusprojekti ei edennyt mitään huikaisevaa vauhtia, mutta toisaalta tarkoitus ei olekaan antaa nuorille peliaikaa iän perusteella, vaan kahden tasaisen pelaajan välillä antaa mahdollisuus mieluummin kehittyvässä iässä olevalle pelaajalle. Ainoat vakiokokoonpanoon murtautuneet pelaajat olivat Sven Bärtschi (81, 29+15=44, -13) sekä oma viidennen kierroksen varausMax Reinhart (82, 15+17=32, +9). Tulevalle kaudelle lähdetään hakemaan taas paikkaa 1-2 uudelle nuorelle.

Kauden tilastot:
Koodi:
Tanguay     -      Cammalleri    -      Iginla
54, 9+21=30      63, 17+22=39         81, 21+28=49

Bärtschi    -       Backlund     -     Jokinen
81, 28+19=47     60, 16+24=40         61, 13+27=40

Horak       -        Prospal     -    Glencross
55, 7+10=17      82, 11+15=25         49, 5+2=7

Comeau      -        Stajan      -      Jones
63, 6+3=9        79, 10+11=21        66, 2+5=7

Ferland      -      Reinhart     -       Howse
49, 3+6=9        82, 15+17=32        27, 0+3=3

             Giordano    -      Bouwmeester
           57, 7+22=29       71, 3+32=35

              Phillips   -      Wideman
          59, 2+12=14        82, 5+23=28

             Brodie      -       Butler
          80, 3+26=29        69, 1+12=13 

             Smith       -       Murray
          13, 0+2=2           69, 4+8=12

Draftissa kädessä oli kahdeksas varausvuoro ja tuolla vuorolla oli edelleen varattavana Aaron Ekblad, joka hankittiin tulevaisuuden runkopuolustajaksi. Muuten draftivuoroja oli hassattu muualle ja loppukierrosten varauksista ei löytynyt helmiä. Edellisistä varauksista sopimus solmittiin Nathan MacKinnonin (kh, #1 varaus 2013) sekä Landon Crossin (p, 3. kierros 2013) kanssa.

Kauden loputtua loppui kahden hienon pelaajan ura Calgaryssä. Miikka Kiprusoff sekä Jarome Iginlatekivät ratkaisun heittää hokkarit naulaan. Etenkin Iginlaa tulee ikävä, kapteenille oli varattu paikka kolmoskentässä ja ylivoimassa ratkaisemassa otteluita. Iginlan ura hakee vertaistaan, etenkin Flamesissa. Uran tilastot: 1330, 555+602=1157. Noilla lukemilla Iginla on seuralle eniten pelejä pelannut, eniten maaleja tehnyt, eniten pisteitä kerännyt pelaaja. Syöttöjä kertyi kaikkiaan viisi vähemmän, kuin ykköstilaa hallussaan pitävälle Al MacInnisille. Hieno pelaaja, hieno kapteeni. Myös Prospal sekä Ivanans pistivät uransa pakettiin.

Jatkosopimuksia seuraavasti:

Cammalleri 2v / 6,4m
Stajan 2v / 2,3m
Horak 3v / 0,8m *
Jokinen 1v / 3,1m
Comeau 1v / 1,3m
Aliu 5v / 2,9m
Howse 2v / 0,6m *

Bouwmeester 3v / 6,0m
Phillips 2v / 3,7m
Manning 1v / 0,7m *


Vapailta markkinoilta ei ollut tarkoitusta hakea jättikalaa, mutta palkkabudjetti oli vielä lähes viisi miljoonaa lattian alapuolella, joten uudeksi pelaajaksi pestattiin Joe Pavelski vuoden ja seitsemän miljoonan paperilla. Lisäksi Jani Nieminen pestattiin farmijoukkueen maalille Joni Ortion ottaessa paikkansa kakkosmaalivahtina. Nuorista ensi kaudelle nostetaan Akim Aliu, jonka kanssa tehtiin kesällä pitkä ja arvokas sopimus.
 
Season 3 @ Calgary

Toisen kauden karvaasta pettymyksestä oppineena Calgary ponnisti kolmanteen kauteen aivan eri ilmeellä. Jos oli edelliskausi alusta asti ankea, tällä kertaa tahti oli kauden alussa huimaa. Iginlan lopetettua ykkösketju meni täysin uusiksi. Uuden ykkösketjun muodostivat Sven Bärtschi - Mikael Backlund - Joe Pavelski. Kauden alussa kaikki pelasivat eri ketjuissa, mutta loukkaantumisten ja ketjumuutosten ansiosta ketju laitettiin kasaan ja jälki oli kiitettävää. Myös Jay Bouwmeesterin 49 tehopistettä ja tehotilaston +18 oli loistava suoritus. Lopulta runkosarjasijoitus oli konferenssin toinen.

Pudotuspeleissä ensimmäisen kierroksen vastustajaksi tuli Chicago, joka otti avausottelusta 3-0 -voiton, mutta seuraavat neljä ottelua voitti Calgary edeten toiselle kierrokselle Nashvilleä vastaan. Nashville istui sarjassa kuskin paikalle voittamalla kolme ensimmäistä ottelua maalin erolla. Neljännessä ottelussa Nashville johti ottelua ensimmäisen erän jälkeen kaksi nolla, kunnes Bärtschi aloitti Calgaryn takaa-ajon. Ottelu päättyi lopulta Bärtschin toisella maalilla jatkoajalla Calgarylle 3-2. Konferenssifinaalissa vastaan asettui San Jose, joukkue joka pudotti toissakeväänä Calgaryn matkallaan kohti Stanley Cupin voittoa. Sama kaava toistui myös tänä keväänä. Sharks oli vahvempi suoraan neljässä ottelussa ja voitti konferenssifinaalin ja lopulta myös Stanley Cupin.

Mainittavia treidejä ei tämän kauden aikana nähty. Ainoastaan muutama viimeistä sopimusvuottaan pelaava farmipelaaja siirtyi varausvuoroja vastaan.

Kauden tilastot:
Koodi:
Bärtschi    -       Backlund     -      Pavelski
48, 19+18=37     72, 17+39=56         80, 24+36=60

Tanguay    -       Cammalleri   -           Aliu
82, 20+29=49     72, 23+26=49         80, 19+25=44

Ferland     -        Reinhart     -     Jokinen
76, 12+15=27     80, 13+19=32         82, 16+22=38

Comeau      -        Stajan      -      Glencross
82, 6+5=11        78, 10+12=22        80, 4+4=8

Horak       -      Granlund             
47, 9+11=20       25, 4+3=7       

             Giordano    -      Bouwmeester
           82, 9+29=38       82, 7+42=49

              Phillips   -      Wideman
          50, 3+9=12         79, 4+31=35

             Brodie      -       Butler
          59, 6+16=22       58, 3+9=12 

             Cross      -       Manning
          16, 0+1=1           65, 0+2=2

Draftista ei helmiä löytynyt, mutta toisella kierroksella varattu sentteri Jay Merkley noussee NHL-miehistöön kolmen vuoden aikasäteellä. Vanhoista varauksista ainoastaan 2013 varaus Anthony Duclair (vlh. 1. kierros) sai sopimuksen.

Jatkosopimuksia seuraavasti:

Bärtschi 8v / 7,2m
Backlund 7v / 6,3m
Pavelski 2v / 6,1m
Reinhart 3v / 5,4m
Nemisz 1v / 1,0m
Comeau 1v / 0,9m

Brodie 6v / 4,9m
Breen 8v / 3,0m


Jatkosopimukset pakottivat joukkueen rakennuksessa päästämään useita luottopelaajia pois, jotta saatiin tähdet ja tulevat tähdet pysymään joukkueessa. Jussi Jokinen, Curtis Glencross, Brandon Manning sekä Chris Butler jäivät ilman jatkosopimusta, kun tilaa palkkakaton alla ei yksinkertaisesti ollut. Tulokkaita tullaan myös nostamaan tulevalle kaudelle: Nathan MacKinnon (kh, #1 pick 2013), Aaron Ekblad (p, #8 pick 2014) ovat nimekkäimmät tulokkaat joukkueeseen. Heidän lisäkseen tarve on edelleen yhdelle-kahdelle uudelle tulokkaalle.
 
Season 4 @ Calgary

Ailahtelevat otteet jatkuivat Flames -organisaatiossa. Aiemmin tukena ja turvana ollut puolustaminen ja maalivahtipeli pettivät pahasti kauden aikana. Jo ennen kauden alkua oli pakko lähteä tekemään vaihtoja, jotta joukkueeseen tulisi balanssi ja marginaalinen palkkabudjetin pienentäminen oli tavoitteena. Puolustukseen nousi uutena nimenä Aaron Ekblad sekä jättimäinen Christopher Breen (201cm / 101kg). Puolustuksessa oli lukumääräisesti kasassa, mutta Chris Phillipsille ei löytynyt enää paikkaa joukkueessa ja Dennis Wideman oli liian kallis mies suhteessa esityksiinsä. Näin ollen seuraavanlainen treidiketju tuli ajankohtaiseksi:

Chris Phillips + 2nd pick <----> NJD 1st pick
Dennis Wideman <----> CAR 1st pick
1st pick (Car) <----> Robyn Regehr
Brandon Manning <----> BOS 1st + 3rd picks


Devils haki kokenutta puolustajaa ja näin ollen sopiva treidikumppani löytyi siitä suunnasta. Pääasiana oli päästä eroon Phillipsin sopimuksesta ja ykköskierroksen varaus oli pelkkä bonus. Buffalo ei halunnut vaihtaa Widemania ja Regehriä päittäin, joten piti kikkailla hieman varausvuoroilla. Brandon Manning vaati RFA-pelaajana niin kovaa palkkaa ilman varmuutta mahtumisesta kokoonpanoon, joten hänet oli pakko treidata muualle. Kauppakumppani löytyikin Bostonista ja jälleen kauppa, joka tyydytti tasaisesti molempia osapuolia. Regehrin paluu oli koko seuralle hieno asia. Lähes 750 ottelua Flamesissa pelannut entinen varakapteeni olikin puolustajaparinsa T.J Brodien kanssa kauden parhaiten onnistuneet puolustajat ja jäivät tehotilastossa selvästi plussalle.

Itse kausi sujui pitkään alakuloisesti, mutta suoritustaso on noussut muutamassa vuodessa niin korkeaksi, että huonollakin pelillä joukkue eteni pudotuspeleihin konferenssin seitsemännellä sijalla. Pudotuspeleissä ensimmäisen kierroksen vastustaja Phoenix jäi jalkoihin viidessä ottelussa, mutta toisella kierroksella Edmonton Oilers oli liian vahva vastustaja. Tasainen sarja päättyi kahden jatkoaikavoiton avulla Oilersille 4-1.

Manageriuran ensimmäinen pystikin tuli Calgaryyn. Nathan MacKinnon pokkasi parhaalle tulokkaalle myönnettävän Calder Trophyn. Myös toinen tulokkaista, Ekblad teki hienon suorituksen ja nousi kertaheitolla NHL-tasolle. 32 pistettä tulokaspuolustajalle ja tehotilasto nollassa on loistosuoritus, varsinkin kun alkukaudella ei ylivoima-aikaa herunut viivamiesten ollessa muodossa Brodie - Horak / Giordano - Bouwmeester.

Kauden tilastot:
Koodi:
Bärtschi    -       Backlund     -      Pavelski
70, 21+26=47     75, 24+36=60         82, 24+39=63

MacKinnon   -    Cammalleri      -           Aliu
80, 13+41=54     82, 28+23=51         75, 12+16=28

Tanguay     -       Reinhart     -      Horak
74, 9+17=26       82, 11+17=28         62, 14+15=29

Comeau      -        Stajan      -       Ferland
51, 1+3=4          82, 10+8=18         76, 12+9=21

Nemisz      -      Granlund             
30, 3+1=4          43, 3+9=12       

             Giordano    -      Bouwmeester
           77, 7+28=35       81, 9+34=43

               Brodie     -        Regehr
           72, 6+26=32       82, 2+5=7

             Ekblad      -       Breen
           81, 6+26=32       81, 0+4=4 

             Cross             
          15, 2+1=3

Draftissa ensimmäiseltä kierrokselta löytyi loppupuolelta vielä sangen pätevä pelaaja: Terrence O'Hanley, joka saikin suoraan sopimuksen taskuunsa ja siirtyy heti ensimmäisellä kaudella NHL-miehistön matkaan 7. puolustajaksi ja farmista välillä hakemassa kokemusta.

Jatkosopimuksia solmittiin seuraavasti:

Cammalleri 1v / 7,9m
Tanguay 2v / 2,7m
Stajan 1v / 2,0m
Nemisz 2v / 0,9m *
Howse 2v / 0,7m *
Johnson 1v / 0,7m *
Granlund 1v / 0,6m *

Giordano 4v / 5,2m
Regehr 1v / 1,6m

Ortio 4v / 1,6m


Joukkue oli hyvällä mallilla jo pelkkien jatkosopimusten ansiosta. Hankinnat tehtiinkin lähinnä farmijoukkuetta ajatellen. Farmiin saapui muutamia pelaajia, joista tunnetuimmat Joonas Komulainen ja Teuvo Teräväinen.
 

Teloch

Jäsen
Pitkästä aikaa täältäkin päivitystä, kun tänään ehdin räpläämään Habsin toisen kauden tuohon deadlinen korville. Viime kausi päättyi optimistisen alkuveikkailun mukaan kyyneliin, kun se olikin Montreal joka lähti sweepillä pihalle ensimmäisellä kierroksella. Geeli-Price oli umpipaska ja lähes koko joukkue alisuoritti kuin parhaimpina päivinään. Cupiin asti jyräsi lopulta Penguins, joka kaatoi finaaleissa Bluesin voitoin 4-1.

Draftia odotellessa tuli solmittua sopimusta jos jonkinlaista. Tässä vaiheessä tärkeimpinä Desharnais'n ja Armstrongin 4-vuotiset laput. Käytännössä koko ajan telakalla viihtyneelle Rene Bourquelle väänsin vuoden jatkolapun siltä varalta, etten löydä ketään muuta tuolle paikalle. Farmin puolelle väsättiin soppareita paalitavarana. Kakkosmaalivahti meinasi vaihtua vielä tässä vaiheessa, kun Desjardins luuli olevansa arvokaskin mies. Lopulta tällekin tuli väännettyä suhteellisen halpa, vuoden mittainen sopimus. Tässä vaiheessa luulinkin sitten ensi kauden joukkueen olevan suht valmis.

Draftissa sitten jännättiin omasta puolesta lähinnä sitä, valuuko kukaan edes etäisesti lupaava pelaaja sijalle 21, jossa kärkkäästi odottelin seuraavaa Crosbya. Devils nappasi Seth Jones ensimmäisenä, Columbus Nathan MacKinnonin toisena. Ei mitään yllättävää siis. Barkov kelpasi neljänneltä paikalta Carolinaan. Nimien hävitessä listalta, tämä manageri viritteli paukkuserpentiinit valmiiksi, sillä Rasmus Ristolainen valui aina omalle vuorolle asti. Melkoinen no-brainer tuossa vaiheessa, vaikka en pakkia ollutkaan hakemassa.

Kauden jälkeen oli tehtävä suuria päätöksiä sen suhteen, kauanko pitäisi olla rebuild-moodissa, vai pitäisikö olla ollenkaan. Punnitsin joukkueen eri palasia hetken ja ahneena ihmisenä lopulta päädyin siihen lopputulokseen, että Habsista tehdään SC-mestari seuraavan kolmen vuoden aikana. Siltä istumalta kaupoille ja syyskuu rytinällä käyntiin, vaikkakin vain kahdella kaupalla :

David Desharnais, Lars Eller <-> Vincent Lecavalier, Dustin Tokarski (TB)
Rene Bourque, Brian Gionta, Michael Bournival, 3rd round 2014 <-> Loui Eriksson (DAL)

Tiedostin kyllä turhankin kipeästi, kuinka paljon useamman vuoden päässä siintävästä tulevaisuudesta annoin pois, mutta Cupin kiilto silmissä jotain on uhrattava. Farmista kuitenkin on nousemassa seuraavan kolmen vuoden aikajaksolle korvaajat menetetyille miehille, samoin kuin nyt kokoonpanossa oleville heikoimmille lenkeille. Suhteellisen turvallisin mielin siis eteenpäin.

Tällä hetkellä runkosarjaa noin 15 peliä jäljellä ja ainakin pleijareihin ollaan menossa, sen voi sanoa tässä vaiheessa. Yleisilme joukkueessa on kohtuullinen, enkä usko että tällä deadlinella lähden muuttamaan yhtään mitään. Kaberlen korvaamista kokoonpanossa olen miettinyt muutamaankin otteeseen, mutta eiköhän tuo pleijareissa ole kokeneena sotaratsuna varmempi veto, kuin muutamien pelien junnu. Price on ollut hyvässä vireessä viime kauteen nähden ja Desjardins on...no, olemassa. Ei sitä kyllä häkkiin uskalla heittää, paitsi jos se häkki on kiinni ja tuupataan mereen.

AHL:n puolelta on sen verran uutisoitava, että siellä ykkösketjun kaksikko Nättinen-Brunner on ehdottomasti viriteltävä jotenkin ensi kauden kokoonpanoon, vaikka sitten neloseen tykittämään pienellä peliajalla. Molemmilla ollut pientä loukkaantumista, mutta viime kauteen nähden mukavat parannukset tehoihin tästä huolimatta. Brunnerin viime kauden 40. 16+19=35 oli jo mielestäni hieno suoritus, mutta tämän kauden 52. 42+12=54 on ollut huikeaa seurattavaa. Tälle sitten kaverina Nättisen "pieni" parannus vastuun myötä. Viime kaudella 82. 6+5=11, tällä kauden 60. 19+41=60. Lupailee ongelmia ensi kauden kokoonpanon ja pelityylin järjestelyyn. Tästä eteenpäin taas kun ehditään.
 

Apmp-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, TPS
Saas nähdä, riittääkö motivaatio tähän peliin taaskaan. NHL 13 siis kyseessä ja pari päivää sitten tuli noin 30cm korkean pölykerroksen alta kaivettua peli esiin ja aloitettua Be a GM Detroit Red Wingsillä. Totuttuun tapaani simuloin ekan kauden ja pojathan neppailivat Stanley Cupin siitä sitten. Kesällä tuli tehtyä muutama mielenkiintoinen kauppa.

DET: Valtteri Filppula, Riley Sheahan <-> TB: Teddy Purcell, Cory Conacher (Filppula floppasi ja jotain hyvääkin piti antaa jos halusi saada hyvää vastineeksi)

DET: Kyle Quincey, Jan Mursak, 2015 1st (DET) <-> STL: Vladimir Sobotka, Kevin Shattenkirk (ykköskiekan varaus, kakkosparin pakki ja nelosketjun hyökkääjä ykkösparin pakkiin ja hyvään kolmosen laituriin)

DET: Ryan Sproul, Xavier Ouellet, Marek Tvrdon <-> MIN: Jonas Brodin, Kyle Brodziak, Jake Dowell (3 ihan OK prospectia yhteen huippuprospectiin, yhteen salary-dumpiin ja yhteen farmiturhakkeeseen kenen sopimus piti ottaa)

Jake Dowellille ei siis ole pienintäkään käyttöä ja kaveri tulee pelaamaan alhaalla. Brodin otetaan mukaan seitsemän pakin rotaatioon NHL:ään ja katsotaan mitä saa alkukaudesta aikaiseksi. Brodziakin olisi tarkoitus ainakin aloittaa NHL:ssä ja katsotaan mihin jannu pystyy. Tuo ainakin vähän fyysisyyttä tuohon mikkihiirihyökkäykseen. Pakkiprospectien menetys hiukan kirpaisee, mutta kumpikaan ei ole vielä hetkeen valmis NHL:ään. Brodin voi olla jo nyt.

Quincey oli ihan paska ja Mursak myös vauhtia lukuunottamatta sellainen kaveri ettei oikein käyttöä löytynyt. Ykköskiekan varaus ihan perussetti tuohon päälle. Shattenkirk on takuuvarma 40+ pinnan rightin pakki Kronwallin kaveriksi ykköspariin. Sobotka tuo alivoimalle paljon lisää ja on pystyvä kaveri tarvittaessa stunttaamaan yläketjuissakin.

Filppula ei onnistunut. Sheahan on takuuvarma tulevaisuuden NHL-mies, mutta siirrolla hommattiin rightin kätisyys kakkosketjuun viime kaudella flopanneen Purcellin muodossa sekä mielenkiintoinen viime kauden Calder-voittaja Cory Conacher.

Lisäksi varaustilaisuudessa hankin 2013 1stiä, 2ndia, 2014 1stiä ja Jonathan Ericssonia vastaan varaustilaisuuden 2. varauksen jolla tarttui Jonathan Drouin. Ketjut ovat mallia:

Conacher - Datsyuk - Brunner
Franzen - Zetterberg - Purcell
Nyquist - Brodziak - Järnkrok
Abdelkader - Helm - Sobotka
Miller

Kronwall - Shattenkirk
Smith - White
Colaiacovo - Kindl
Brodin

Howard
Engren

Brodin lähtee AHL:ään hyvin nopeasti jollei onnistui vakiinnuttamaan paikkaansa NHL-kokoonpanossa.

AHL:stä löytyy pari mielenkiintoista kaveria NHL-tulevaisuudella. Tomas Tatar ja Mark Scheifele (joka irtosi käsittämättömän halvalla. Tomas Jurco + 2nd) ja nämä jannut ovatkin luonnollisesti tyrkyllä ylös ensimmäisenä.

Lisäksi junnusarjassa hönäilee Drouin, joka oli likipitäen jo täksi kaudeksi tarkoitus ahtaa kokoonpanoon, mutta pistin pojan vielä dominoimaan junnuihin.

AHL:ssä pelailee myös muutamia hakuammuntoja, (Mikko Kousa, Martin Johansson, Simon Hjalmarsson, Justin Azevedo ja Tommi Huhtala) joista ehkä joku joskus saattaa päästä isoon liigaan asti kokeilemaan.

Pakkeja ei oikein ole ja ekana ylös ovia on tällä hetkellä kolkuttelemassa Kousa ja viime kaudella NHL:ssä 36 ottelua pelannut 26-vuotias Nick Holden.
 

Jesyy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kajaanin Hokki, Pittsburgh Penguins, Mestis, NHL
Testataas, olisiko tästä Änäristä mihinkään vieläkään. Joukkueeksi Montreal, omistajien tavoitteena saavuttaa suuria 3. vuodessa ja tältä kaudelta odotuksena 43 voittoa.

Kokoonpano ensimmäiseen harjoitusotteluun:

Eric Cole 85 - Tomas Plekanec 86 - Brian Gionta 83
Max Pacioretty 84 - David Desharnais 79 - Rene Bourque 84
Travis Moen 78 - Lars Eller 80 - Colby Armstrong 79
Brandon Brust 78 - Alex Galcheuyuk 63 - Brendan Gallagher 66

PK Subban 85 - Andrei Markov 86
Josh Gorges 84 - Tomas Kaberle 80
Alexei Emelin 74 - Raphael Diaz 75

Carey Price 90
Peter Budaj 75

Katsotaas miten käy ja riittääkö into.
 

Apmp-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, TPS
hölö hölö

Saatiin toka kausikin läpsyteltyä Wings-peräsimessä läpi. Tästä ei jäänytkään ihan niin paljoa kerrottavaa. Suurin tarina oli Damien Brunnerin huippukausi. Kesken kauden yksi treidikin näki päivänvalon. Johan Franzen, Teddy Purcell ja Teemu Pulkkinen pakkasivat laukkunsa ja matkasivat Calgaryn organisaatioon. Vastineeksi tuli Sven Bärtschi sekä miinusvaihtoarvoa omaava kallis puukäsipakki Bryan Allen. Brunner tosiaan pokkasi Art Rossin sekä Lady Byngin. Datsyuk otti Selken vielä Detroitiin, muita pyttyjä ei saatu.

Tuo viime kaudella St. Louisin kanssa tehty treidi alkaa muuttua miinusmerkkiseksi. Norris-palkinnon pokkasi nimittäin Kyle Quincey. (oikeasti wtf?) 81 ottelussa tehot 8+41 paukutti Kyle. Mukava verrata niitä 1+10 tehoihin jotka kaveri Wingsissä painoi edellisellä kaudella. Vrt. Shattenkirk, joka teki tehot 7+22. Shattenkirk oli +5 ja Quincey +24. Eikä siinä vielä kaikki. Jan Mursakin tehot viime kaudelta: 33+23. Sobotka teki 11+9. Ei siinä, Sobotkan panos on ihan OK, mutta mitä vittua nuo Mursakin pisteet. Tässä kohtaa piti hypätä paniikkinappulalle ja Mursak takaisin Detroitiin. Mursakin kaveriksi tuli hyvä av-pelaaja Brett Sonne. St. Louisiin lähtivät heikon kauden pelannut Cory Conacher ja kieltämättä helvetin potentiaalinen ja hyvän kauden pelannut Scheifele. Kausi lähti liikkeelle ketjuilla:

Jonathan Drouin - Pavel Datsyuk - Damien Brunner
Sven Bärtschi - Henrik Zetterberg - Jan Mursak
Gustav Nyquist - Brett Sonne - Calle Järnkrok
Justin Abdelkader - Darren Helm - Vladimir Sobotka
Tomas Tatar, Simon Hjalmarsson

Niklas Kronwall - Kevin Shattenkirk
Brendan Smith - Ian White
Oscar Eklund - Jakub Kindl
Bryan Allen, Jonas Brodin (AHL)

Jimmy Howard
Atte Engren

Tällä hetkellä loukkaantuneina ovat Drouin ja Kindl. Loukkaantuneina ovat olleet myös mm. Brunner, Zetterberg ja Järnkrok. Tatarille ja Hjalmarssonillekin siis peliaikaa luvassa. Pakeista pois ovat olleet varmaan jokainen Eklundia lukuunottamatta. AHL-pakeista peliaikaa ovat saaneet Brodin, Kousa ja Veli-Matti Vittasmäki.

Tällä kaudella olisi tarkoitus menestyä, ja alkukausi onkin mennyt helvetin hienosti, saldo 15 pelin jälkeen on 11-3-1. Drouin ollut positiivisin yllättäjä 14 pelissä tehot 14+5 ja +/- huikea +19. Ykkösketju toimi muutenkin hienosti. Brunnerilla 12 ottelussa 3+8 ja +15 sekä Datsyukilla 15 ottelussa 9+14 ja +15. Aikalailla yhden ketjun joukkue on oltu ja Drouinin ollessa nyt kuukauden sivussa täytyisi Bärtschin nostaa peliään. Ja on siinä jossain määrin onnistunutkin, viimeisessä 9 pelissä 9 pinnaa kun ekat 6 meni kiikareilla. Eka peli Datsyukin kanssa tuotti 3 tehopistettä joten ehkä homma toimii. Kattellaan taas.
 

voittamaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Pohjalta kannuun -projekti - kausi 1

Noniin, eli tarkoituksenani on valita heikko/heikohko joukkue manageroitavaksi ja nostaa joukkue 3-5 vuodessa Stanley Cup voittajaksi. Projektin ensimmäiseksi joukkueeksi valikoitui Columbus Blue Jackets.

Vapaista pelaajista kiinnitin heti Dominic Mooren (2v, 2,5 milj.), joka tulee olemaan joukkueen kolmossentteri ja tärkeä mies alivoimalla.

Kauden alun kokoonpano:
Umberger 84 - Dubinsky 83 - Anisimov 81
Foligno 82 - Prospal 80 - Brassard 79
Johansen 77 - Moore 79 - Atkinson 70
Boll 75 - MacKenzie 75 - Dorsett 74

Tyutin 84 - Johnson 85
Murray 66 - Wisniewski 83
Moore 74 - Aucoin 79

Mason 81
Bobrovsky 79


Päivittelen tätä jatkossa aina kesäkaudella, kun joukkueen uudet hankinnat on selvillä.
 

voittamaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Pohjalta kannuun -projekti - kausi 1

Kausi yksi on nyt saatu päätökseen ja tuloksena oli 36 voittoa, 35 tappiota ja 11 jatkoaikatappiota ja runkosarjan sija 23, konferenssin sija 11.

Managerilla paloi joulukuun lopussa hermot jatkuviin 3-9 päivän sairaslomiin ja päätti ottaa loukkaantumiset pois päältä. Kauden aikana ei mitään kovin isoja kauppoja käyty, lähinnä farmipelaajilla kaupat tein. Ensin hommasin Washingtonista Mathieu Perreaultin ja myöhemmin Islandersista 1. kierroksen varauksen. Menetykset kaupoissa ei ollut kovia, sillä pois lähti vain farmissa pääosin pelanneita pelaajia.

Pelaajien tilastot:
Nimi, kokonaisuus --> uusi kokonaisuus, jos muuttui (pelit, maalit+syötöt=pisteet, +/-) Veskoilla: (pelit, päästettyjen maalien keskiarvo, torjuntaprosentti)
Umberger, 84 (82, 24+27=51, -5) - Dubinsky, 83-->84 (82, 13+37=50, -11) - Anisimov, 81-->83 (82, 15+22=37, -8)
Foligno, 82 (80, 22+24=46, 0) - Prospal, 80 (70, 12+20=32, 5) - Brassard, 79-->84 (68, 13+26=39, 11)
Johansen, 77 (70, 8+11=19, 5) - Moore, 79 (14+14=28, 9) - Atkinson, 70-->78 (80, 13+8=21, 1)
Boll, 75-->74 (72, 5+5=10, -2) - MacKenzie, 75 (82, 13+8=21, -5) - Dorsett, 74 (82, 11+12=23, 4)
Sallinen, 58-->69 (25, 0+5=5, -5) - Kubalik, 73-->79 (3, 1+0=1, 0) - Perreault, 74-->82 (17, 1+2=3, -2 kaikki pelit Washingtonissa!)

Tyutin, 84-->85 (82, 5+41=46, 2) - Johnson, 84-->86 (82, 9+30=39, 3)
Murray, 66-->76 (82, 6+6=12, 7) - Wisniewski, 83-->87 (82, 14+36=50, -4)
Moore, 74-->77 (82, 5+13=18, -8) - Aucoin, 79-->78 (82, 1+12=13, 0)
Goloubef, ?-->78 - Erixon ?-->77

Bobrovsky, 79-->83 (47, 2,40, 92,25%)
Mason, 81-->84 (38, 2,68, 91,64%)

Lopettaneet:
Adrian Aucoin

Varaustilaisuus:
1.(8.) Alexander Barkov, KH, PR, 57, 4*
1.(18.) Morgan Klimchuck, KH, TL, 54, 4*
2. Joonas Valkonen, P, PP, 61, 3,5*
3. Matt Rupert, VL, TYÖ, 54, 2,5*
4. Nikita Zadorov, P, PP, 52, 3,5*
5. Joey Santucci, OL, TYÖ, 48, 3,5*
6. Matthew Bissonnette, VL, VH, 58, 2,5*
7. Sergey Kapitanov, P, KP, 58, 2*

Jatkosopimukset:
Steve Mason, 2v, 5,1milj.
Sergei Bobrovsky, 2v, 3,1milj.
Cody Goloubef, 1v, 1milj.
David Savad, 1v, 0,730milj.
Artem Anisimov, 3v, 4,2milj.
Tomas Kubalik, 2v, 1,3milj.
Cam Atkinson, 2v, 2milj.
Derek MacKenzie, 1v, 1milj.

Alexander Barkov, 3v, 0,525milj.
Morgan Klimchuk, 3v, 0,525milj.
Joonas Valkonen 3v, 0,525milj.

Ilman sopimusta jäivät:
Vinny Prospal
Kasa AHL-jyriä

Kesän hankinnat:
Bud Holloway, 79, 2v, 2,2milj.
Oskar Osala, 79, 4v, 2,2 milj.

Kesän kaupat:
(CBJ) Boone Jenner (KH, TYÖ, 67, 4*), Dalton Smith (VL, ROU, 67, 3*), Derek Dorsett (OL, ROU, 74, 3*)<---> Jonathan Drouin (KH, TL, 77, 4,5*) (Col)

Toisen kauden alustava kokoonpano:
Umberger 84 - Dubinsky 84 - Brassard 84
Foligno 82 - Drouin 77 - Perreault 82
Kubalik 79 - Anisimov 83 - Atkinson 78
Osala 79 - Moore 79 - Johansen 77
(Holloway 79 - MacKenzie 75 - Boll 74)

Tyutin 85 - Johnson 86
Murray 76 - Wisniewski 87
Goloubef 78 - Moore 77
(Erixon 77 - Savard 76)

Mason 84
Bobrovsky 83
(McElhinney 74)
 

voittamaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Pohjalta kannuun -projekti - kausi 2

Toinen kausikin on jo saatu päätökseen. Alkukausi meni joukkueelta heikosti, kun 25 ensimmäisestä ottelusta tuli vain 9 voittoa. Bobrovsky kehiin ja muutama kokoonpanomuutos kuitenkin auttoi ja joukkue lähti jumbosijalta kovaan liitoon tavoittelemaan playoffpaikkaa. Koska joukkue pelasi niin hyvin, niin managerilla ei ollut tarvetta tehdä kauppoja kesken kauden. Lopulta joukkue kuitenkin jäi kolmen pisteen päähän viimeisestä playoffpaikasta ja kausi päättyi runkosarjaan. Voittoja kerättiin 39, tappioita 36 ja jatkoaikatappioita 7.

Ihan tyhjin käsin ei kuitenkaan jääty, sillä AHL-joukkue Springfield Falcons voitti Calder Cupin superlupaus Alexander Barkovin johdolla!

Pelaajien tilastot:
Nimi, kokonaisuus --> uusi kokonaisuus, jos muuttui (pelit, maalit+syötöt=pisteet, +/-) Veskoilla: (pelit, päästettyjen maalien keskiarvo, torjuntaprosentti)
Perreault, 82 (82, 22+32=54, 13) - Drouin, 77-->86 (82, 34+17=51, 19) - Brassard, 84-->86 (82, 27+58=85, 13!)
Umberger, 84 (82, 23+27=50, -7) - Dubinsky, 84--83 (82, 13+27=40, -8) - Anisimov, 83 (82, 22+25=47, -4)
Foligno, 82 (82, 9+18=27, 7) - Johansen, 77-->78 (82, 7+13=20, 9) - Atkinson, 78-->82 (82, 11+11=22, 6)
Osala, 79-->78 (82, 7+11=18, -6) - Moore, 79-->78 (82, 8+11=19, -11) - Holloway, 79 (16, 3+2=5, 5)
Kubalik, 79-->77 (66, 3+8=11, -15)
(AHL) Gillies 73-->80 - Sallinen 69-->79

Tyutin, 85-->84 (82, 7+25=32, -2) - Johnson, 86-->85 (82, 4+30=34, 0)
Murray, 76-->82 (82, 3+21=24, 15) - Wisniewski, 87-->86 (8+30=38, 6)
Erixon, 77-->79 (16, 0+4=4, 1) - Moore, 77-->78 (82, 4+10=14, 4)
Goloubef, 78-->80 (66, 2+5=7, -4)
(AHL) Weber 73-->80 - Savard 76-->78 - Valkonen 61-->65

Bobrovsky, 83-->84 (50, 2,52, 91,08)
Mason, 84 (38, 2,58, 91,08)
(AHL) York 66-->77
(junnuliiga) Dansk 60-->77

-Brassard oli koko liigan pistepörssin toinen, edellä oli vain Daniel Sedin 89 pisteellä.
-Murray oli toisena kautena putkeen Columbuksen paras puolustaja +/- tilastossa.
-Joukkueen sisäisen +/- tilaston voitti toisen kerran putkeen tulokaspelaaja. Ensin Murray, sitten Drouin.
-Samankaltaisista tilastoista huolimatta, Bobrovsky voitti huomattavasti enemmän pelejä ja sen takia oli maalilla useammin.

Lopettaneet:
Derek MacKenzie

Varaustilaisuus:
1.(9.) Jake Virtanen, OL, TL, 49, 4*
2. Hunter Garlent, KH, PR, 58, 3,5*
3. Marselis Subban, P, KP, 50, 3,5*
4. Marshall Pope, P, PP, 58, 2,5*
5. Brade Gaudet, P, KP, 56, 2,5*
6. Adam Chapman, KH, ROU, 55, 2*
7. Ty Bilcke, OL, KOV, 52, 2,5*

Jatkosopimukset:
Derek Brassard, 6v, 6milj.
Mathieu Perreault, 3v, 2,7milj.
Will Weber, 1v, 1,6milj.
Tim Erixon, 4v, 1,8milj.
David Savard, 2v, 0,9milj.*
Ryan Johansen, 3v, 1,2milj.
John Moore, 3v, 0,9milj.*
Jared Boll, 1v, 0,9milj.*
Oscar Dansk, 3v, 0,925milj.**
Allen York, 1v, 0,950milj.

Ilman jatkosopimusta jäivät:
Colton Gillies, 80 (RVP, perustarjous tehty)
Cody Goloubef, 80 (RVP, perustarjous tehty)
Dominic Moore, 78

Kesän hankinnat:
Jarret Stoll, 80, 1v, 3milj.
Antti Raanta, 75, 2v, 0,750milj.*
*2-suuntainen sopimus
**tulokassopimus

Kesän kaupat:
(CBJ) Steve Mason (MV, SEK, 84, 4*), Cody Goloubef (oikeudet, P, KP, 80, 3,5*), Colton Gillies (oikeudet, KH, ROU, 80, 3*) <--> Hunter Shinkaruk (VL, PR, 85, 4,5*) (ANA)

Tulevan kauden alustava kokoonpano:
Shinkaruk, 85 - Drouin, 86 - Brassard, 86
Perreault, 82 - Dubinsky, 83 - Anisimov, 83
Umberger, 84 - Johansen, 78 - Atkinson, 82
Foligno, 82 - Stoll, 80 - Sallinen, 79
(Osala, 78 - Holloway, 79 - Boll 75)

Tyutin, 84 - Johnson, 85
Murray, 82 - Wisniewski, 86
Erixon, 79 - Moore, 78
(Savard, 78 - Weber, 80)

Bobrovsky, 84
York, 78 & Dansk, 78
 
Viimeksi muokattu:

Ralph

Jäsen
Pittsburgh Penguins 2013-14

Sain Pleikkarin kuntoon ja aloitin pitkästä aikaa uuden Be a GM:n, nyt Pittsburghilla. Ensi töikseni tein muutoksia rosteriin, treideillä ja UFA-hankinnoilla. En mainitse lainkaan AHL-tyyppejä tässä, niitäkin olen kyllä hankkinut jne.

to PIT: Jeff Carter & Anze Kopitar
to LAK: Sidney Crosby & varauksia

to PIT: varauksia
to WSH: Tomas Vokoun

UFA-hankinnat: Jaroslav Spacek, Cal O'Reilly, Brett Lebda & Marty Turco

Runkosarjassa olin konferenssin ykkönen, saldolla 49-26-7 ja pudotuspeleihin tottakai matka vei. Runkosarjan pistepörssin viisi ensimmäistäni, suluissa pelimäärä jos ei pelannut täyttä kautta.

1. Evgeni Malkin, 43+42 = 85 (81)
2. Jeff Carter, 36+34 = 70
3. Anze Kopitar, 23+42 = 65
4. James Neal, 27+26 = 53 (52)
5. Chris Kunitz, 23+30 = 53

Runkosarjan lopun ja pudotuspelit menin ns. parhaalla mahdollisella kokoonpanolla, joka oli:

#18 James Neal - #71 Evgeni Malkin - #48 Tyler Kennedy
#14 Chris Kunitz - #11 Anze Kopitar - #17 Jeff Carter
#24 Matt Cooke - #16 Brandon Sutter - #9 Pascal Dupuis
#15 Dustin Jeffrey - #23 Trevor Smith - #27 Craig Adams
#25 Eric Tangradi & #37 Cal O'Reilly

#44 Brooks Orpik - #58 Kris Letang
#7 Paul Martin - #2 Matt Niskanen
#6 Jaroslav Spacek - #3 Dylan Reese
#50 Brett Lebda

#29 Marc-Andre Fleury
#35 Marty Turco

Pudotuspelit eivät menneet ihan kohdilleen, putoaminen tuli konferenssifinaaleissa. Tässä tulokset ottelu ottelulta:

Hurricanes @ Penguins 0-1
Hurricanes @ Penguins 1-3
Penguins @ Hurricanes 3-2 OT
Penguins @ Hurricanes 2-3
Hurricanes @ Penguins 0-4

Sabres @ Penguins 3-4 OT
Sabres @ Penguins 2-4
Penguins @ Sabres 1-2
Penguins @ Sabres 5-4 OT
Sabres @ Penguins 4-2
Penguins @ Sabres 3-5
Sabres @ Penguins 0-4

Canadiens @ Penguins 4-3 OT
Canadiens @ Penguins 3-2
Penguins @ Canadiens 8-2
Penguins @ Canadiens 4-1
Canadiens @ Penguins 3-2
Penguins @ Canadiens 0-2

Ja pudotuspelien top-5 pistemieheni vielä:

1. Evgeni Malkin, 8+9 = 17
2. James Neal, 7+10 = 17
3. Anze Kopitar, 10+6 = 16
4. Tyler Kennedy, 8+6 = 14
5. Jeff Carter, 4+9 = 13

Sitten kesän muutoksiin, joita sitten riittikin. Hankinnat ja treidit, jatkosopimukset.

Jatkosopimus: Tyler Kennedy, Cal O'Reilly, Dylan Reese, Benn Ferriero, Eric Tangardi & Dustin Jeffrey
UFA-hankinnat: Grant Clitsome, Colin Fraser, Ryane Clowe, Atte Engren & Eric Fehr

to PIT: Semyon Varlamov
to COL: Marc-Andre Fleury

to PIT: Ryan O'Reilly
to COL: Brandon Sutter, Brett Lebda & farmipelaaja

to PIT: Paul Postma
to WPG: Chris Kunitz

to PIT: Michael Frolik
to CHI: farmipelaajaa ja varausta

Kokoonpano toiselle kaudelle:

#29 Ryane Clowe - #71 Evgeni Malkin - #18 James Neal
#15 Dustin Jeffrey - #11 Anze Kopitar - #17 Jeff Carter
#48 Tyler Kennedy - #90 Ryan O'Reilly - #67 Michael Frolik
#25 Eric Tangradi - #24 Colin Fraser - #16 Eric Fehr
#78 Benn Ferriero & #37 Cal O'Reilly

#44 Brooks Orpik - #58 Kris Letang
#7 Paul Martin - #2 Matt Niskanen
#41 Grant Clitsome - #3 Dylan Reese
#4 Paul Postma

#1 Semyon Varlamov
#35 Atte Engren

Toisesta kaudesta yritän sitten heittää tarkat tilastot pelaajakohtaisesti, kuten tapanani on. Ensin vain pitää pelata kausi, olen toki sen jo aloittanut.
 

voittamaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Pohjalta kannuun -projekti - kausi 3

Tähän jää koukkuun...

Kolmas kausi menty jo ja runkosarja meni alusta asti hyvin. Tuloksena oli konferenssin voitto ja koko liigan kakkossija, tilastoilla 52 voittoa, 25 tappiota ja 5 jatkoaikatappiota.

Playoffeissa kuitenkin nuori ja kokematon Columbus jäi heti jalkoihin, kun Detroit meni ensimmäiseltä kierrokselta jatkoon voitoin 1-4.

Pelaajien tilastot:
Nimi, kokonaisuus --> uusi kokonaisuus, jos muuttui (pelit, maalit+syötöt=pisteet, +/-) Veskoilla: (pelit, päästettyjen maalien keskiarvo, torjuntaprosentti)
Shinkaruk, 85-->87 (82, 33+51=84, 27) - Drouin, 86-->88 (82, 32+36=68, 31) - Brassard, 86-->87 (82, 24+65=89, 28)
Perreault, 82 (82, 21+29=50, 10) - Anisimov, 83-->84 (82, 25+30=55, 12) - Atkinson, 82-->83 (82, 18+24=42, 10)
Umberger, 84-->82 (82, 7+12=19, 1) - Dubinsky, 83-->82 (82, 10+11=21, -5) - Sallinen, 79-->78 (82, 7+16=23, 4)
Foligno, 82-->80 (82, 7+4=11, -3) - Stoll, 80 (82, 9+11=20, 0) - Johansen, 78 (82, 2+5=7, 1)
(AHL) Kubalik, 77-->80 - Audy-Marchessault, 74-->80 - Osala, 78-->79

Tyutin, 84 (82, 6+20=26, 18) - Johnson, 85 (82, 7+25=32, 20)
Murray, 82-->84 (82, 4+19=23, 9) - Wisniewski, 86-->84 (82, 9+21=30, 10)
Erixon, 79-->82 (82, 5+16=21, 14) - Moore, 78-->80 (82, 5+11=16, 9)
(AHL)Savard, 78-->81 - Valkonen, 65-->69

Bobrovsky, 84-->85 (58, 2,14, 92,72)
York, 77 (15, 1,72, 94,04)
Dansk, 77-->81 (14, 2,19, 91,93)

-Brassard oli jälleen pistepörssin toinen, tällä kertaa edelle meni Steven Stamkos 92 pisteellä.
-Tulokastähti Shinkaruk oli pistepörssin kolmas ja hänet valittiin vuoden tulokkaaksi.
-Bobrovsky sai William M. Jennings -palkinnon (Annetaan vähiten maaleja päästäneen joukkueen vähintään 25 ottelua pelanneille maalivahdeille.)

Varaustilaisuus:
1.(25.) Brian Bestland, P, PP, 58, 3,5*
2. Matthew Mistele, VL, TYÖ, 56, 3,5*
3. Kari Pukka, OL, PR, 57, 2,5*
4. Patrik Koys, OL, TYÖ, 54, 2,5*
5. Kelly Bent, KH, TYÖ, 54, 2,5*
6. Tyson Baillie, KH, TYÖ, 53, 2,5*
7. Taylor Crunk, VL, ROU, 53, 2*

Jatkosopimukset:
Sergei Bobrovsky, 2v, 5,6milj.
Allen York, 3v, 1milj.
Ryan Murray, 6v, 4,6milj.
Cam Atkinson, 2v, 4,6milj.
Brandon Dubinsky, 2v, 3milj.
Jonathan Audy-Marchessault, 1v, 1,5milj.
Tomi Sallinen, 2v, 1,6milj.
Bud Holloway, 1v, 1,7milj.
Foligno, 1v, 2,5milj.
Kubalik, 1v, 2,5milj.

Joey Santucci, 3v, 0,525milj.*
Nikita Zadorov, 3v, 0,525milj.*
Marselis Subban, 3v, 0,525milj.*

Ilman sopimusta jäivät:
Will Weber, 80
Jarret Stoll, 80

Kesän hankinnat:
Shawn Horcoff, 80, 1v, 3milj.

*tulokassopimus

Kesän kaupat:
(CBJ) R.J. Umberger (VL, TYÖ, 82, 4*), Oskar Osala (VL, TYÖ, 79, 3*), Austin Madaisky (P, KP, 68, 2,5*) <---> 1. kierroksen varaus (NJD)

Tulevan kauden alustava kokoonpano:
Shinkaruk, 87 - Drouin, 88 - Brassard, 87
Perreault, 82 - Anisimov, 84 - Atkinson, 83
Audy-Marchessault, 80 - Dubinsky, 82 - Johansen, 78
Foligno, 80 - Sallinen, 78 - Holloway, 79
(Kubalik, 80 - Horcoff, 80)

Tyutin, 84 - Johnson, 85
Murray, 84 - Wisniewski, 84
Erixon, 82 - Moore, 80
(Savard, 81)

Bobrovsky, 85
Dansk, 81
(York, 77)
 

voittamaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Pohjalta kannuun -projekti - kausi 4

Neljäs kausi on nyt ohitse. Kausi lähti heti alusta alkaen hyvin käyntiin ja voittoja tarttui Columbuksen haaviin loistavasti. Kauden lopussa kasassa oli 58 voittoa, 21 tappiota ja 3 jatkoaikatappiota. Kauden aikana nähtiin yksi kauppa, tosin sekään ei koskenut varsinaisesti NHL-joukkuetta, vaan vaihdossa Matt Calvert ja pari muuta AHL:ssä pelannutta junioria matkasivat Floridaan vaihdossa 1. kierroksen varausvuoroon.

Playoffeissa ensimmäisellä kierroksella runkosarjan voittanut Columbus sai vastaansa Calgary Flamesin. Calgary olikin yllättävän kova vastus ja venyttikin ottelusarjan aina seitsemänteen otteluun saakka. Tiukasta vastuksesta huolimatta Columbus eteni toiselle kierrokselle, jossa vastaan asettui Nashville Predators. Predsitkin antoivat kovan vastuksen, mutta Blue Jackets meni jatkoon voitoin 4-2. Konferenssifinaaleissa vastaan asettui Dallas Stars, joka oli lopulta liian kova vastus kokemattomalle Columbukselle. Dallas voitti sarjan voitoin 2-4 ja se voittikin lopulta Stanley Cupin, joten huonoille ei hävitty.

Pelaajien tilastot:
Nimi, kokonaisuus --> uusi kokonaisuus, jos muuttui (pelit, maalit+syötöt=pisteet, +/-) Veskoilla: (pelit, päästettyjen maalien keskiarvo, torjuntaprosentti)
Shinkaruk, 87 (82, 37+51=88, 19) - Drouin, 88 (82, 52+30=83, 30) - Brassard, 87-->86 (82, 12+66=78, 15)
Perreault, 82 (82, 22+34=56, 4) - Anisimov, 84 (82, 29+27=56, 2) - Atkinson, 83-->84 (82, 20+36=56, 11)
Audy-Marchessault, 80-->82 (82, 13+11=24, 8) - Dubinsky, 82 (82, 9+14=23, -2) - Johansen, 78-->79 (82, 5+11=16, -10)
Foligno, 80-->81 (75, 5+9=14, 5) - Sallinen, 78 (75, 11+12=23, 9) - Holloway, 79-->78 (82, 9+9=18, 16)
Kubalik, 80 (7, 0+0=0, 0) - Horcoff, 80-->79 (7, 0+0=0, 0)

Tyutin, 84-->83 (82, 2+22=24, 5) - Johnson, 85-->86 (82, 9+26=35, 4)
Murray, 84-->86 (82, 8+30=38, 11) - Wisniewski, 84-->86 (82, 9+28=37, 7)
Erixon, 82-->83 (82, 4+16=20, 32) - Moore, 80-->83 (82, 3+22=25, 21)
AHL: Savard, 81-->82 - Valkonen, 69-->73

Bobrovsky, 85 (62, 2,06, 92,69)
Dansk, 81-->83 (21, 2,29, 91,92)

Varaustilaisuus:
1.(23.) Darcy Fisher, VL, TL, 59, 3,5*
1.(28.) Jesus Getzlaf, VL, TYÖ, 60, 3,5*
2. Andrew Jeffrey, P, PP, 58, 3*
3. Mikhail Chubarov, P, PP, 59, 2,5*
4. Georg Hecht, P, HP, 55, 2,5*
5. Francis Montador, P, KOV, 52, 1,5*
6. Chad Heffernan, KH, TYÖ, 62, 2,5*
7. Miles Warkentine, KH, TYÖ, 50, 2,5*

Jatkosopimukset:
Jonathan Drouin, 5v, 6,2milj.
Artem Anisimov, 2v, 4milj.
Jonathan Audy-Marcessault, 3v, 3milj.
Nick Foligno, 1v, 2,5milj.
David Savard, 2v, 3milj.
Tomas Kubalik, 2v, 1,6milj.
Bud Holloway, 2v, 1,2milj.
Jared Boll, 1v, 0,875milj.*
Joonas Valkonen, 2v, 0,6milj.*
Alexander Barkov, 2v, 0,575milj.*
Jake Virtanen, 3v, 0,525milj.**
Hunter Garlent, 3v, 0,6milj.**

Ilmas sopimusta jäivät:
Shawn Horcoff

Kesän hankinnat:
Chris Kelly, 1v, 1,3milj.
Mark Fistric, 1v, 2,1milj.
*2-suuntainen sopimus
**tulokassopimus

Kesän kaupat:
(CBJ) Fedor Tyutin (P, KP, 83, 4*), Ryan Johansen (KH, PR, 79, 4*), Tomas Kubalik (OL, TL, 80, 3,5*), Jesus Getzlaf (VL, TYÖ, 60, 3,5*) <---> James van Riemsdyk (VL, VH, 87, 4,5*)
Columbuksella oli vähän turhankin paljon muodostunut laajuutta kokoonpanoon, mutta kunnolliset ratkaisijat rajoittuivat ykkösketjuun, joten tällä kaupalla saatiin kova tekijä myös kakkosketjuun. Johansen ja Kubalik oli pelannut jo usean kauden ajan alle odotusten, eikä kehitystä näyttänyt tapahtuvan. Tyutinin ajat päättyivät Columbuksessa, kun puolustuksessakin oli reservissä nuori ja kehittyvä Savard, joka ottaa hänen paikkansa kokoonpanossa.

Tulevan kauden alustava kokoonpano:
Shinkaruk, 87 - Drouin, 88 - Brassard, 86
van Riemsdyk, 87 - Anisimov, 84 - Atkinson, 84
Audy-Marchessault, 82 - Dubinsky, 82 - Perreault, 82
Foligno, 81 - Sallinen, 78 - Holloway, 78
(Boll, 75 - Kelly, 78)

Johnson, 86 - Erixon, 83
Murray, 86 - Wisniewski, 86
Savard, 82 - Moore, 83
(Fistric, 80)

Bobrovsky, 85
Dansk, 83
(York, 77)

Edit. Omistaja on kyllä aikamoinen jalat maassa -tyyppi, seuraavan kauden tavoite on 38 voittoa ja selviytyminen pudotuspeleihin...
 

voittamaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Pohjalta kannuun -projekti - kausi 5

Viides ja viimeinen kausi on nyt pelattu. Runkosarja sujui edelliskauden tapaan hyvin alusta asti, joten kauppoja ei kauden aikana nähty. Runkosarjan tilastoiksi jäi 51 voittoa, 23 tappiota ja 8 jatkoaikatappiota, joilla saavutettiin koko liigan toinen sija.

Playoffeissa ensimmäisellä kierroksella vastaan asettui jo edelliskaudella kohdattu Nashville Predators ja sama kaava jatkui, Blue Jackets jatkoon voitoin 4-2. Toisella kierroksella vastaan tuli Minnesota Wild, joka osoittautui kovaksi vastukseksi. Columbus eteni kuitenkin konferenssifinaaleihin voitoin 4-3. Konferenssifinaaleissa Columbus sai vastaansa Phoenixin, josta ei ollut vastusta ollenkaan. 4-0 ja finaalit odottivat. Finaaleissa vastaan asettui New York Islanders, joka onnistui voittamaan vain yhden ottelun ja näin Columbus pääsi nostelemaan kannua kauden päätteeksi kotiareenallaan!

Pelaajien tilastot:
Nimi, kokonaisuus (pelatut pelit, maalit+syötöt=pisteet, +/-) Veskoilla: (pelatut pelit, päästettyjen maalien keskiarvo, torjuntaprosentti)

Shinkaruk, 87 - Drouin, 88 - Anisimov, 84
(82, 21+54=75, 19) - (82, 57+26=83, 31) - (82, 19+22=41, 10)
(22, 5+10=15, 3) - (22, 10+8=18, 8) - (22, 4+12=16, 3)​

van Riemsdyk, 87 - Brassard, 86 - Atkinson, 84
(82, 26+34=60, 21) - (82, 16+51=67, 21) - (82, 17+22=39, 12)
(22, 6+9=15, -1) - (22, 7+11=18, 3) - (22, 7+11=18, 3)​

Perreault, 82 - Dubinsky, 82 - Audy-Marchessault, 82
(82, 7+11=18, 2) - (82, 9+11=20, 3) - (82, 11+15=26, 15)
(22, 3+1=4, 3) - (22, 0+3=3, 0) - (22, 2+3=5, 4)​

Foligno, 81 - Sallinen, 78 - Holloway, 78
(69, 6+9=15, -2) - (82, 8+8=16, -8) - (82, 6+11=17)
(22, 4+1=5, -3) - (22, 2+4=6, -1) - (22, 1+2=3, -4)​

Kelly, 78
(13, 2+1=3, -1)​


Johnson, 86 - Erixon, 83
(82, 7+25=32, 18) - (82, 4+21=25, 15)
(22, 1+6=7, -1) - (22, 1+8=9, -2)​

Murray, 86 - Wisniewski, 86
(82, 2+35=37, 1) - (82, 8+20=28, 2)
(22, 0+14=14, 2) - (22, 6+4=10, 4)​

Moore, 83 - Savard, 82
(82, 3+17=20, 27) - (82, 3+17=20, 27)
(22, 0+3=3, 7) - (22, 5+2=7, 6)​


Bobrovsky, 85
(48, 1,88, 93,43) (22, 2,31, 91,83)​

Dansk, 83
(37, 2,30, 92,18)​


-Jonathan Drouin voitti toisen kerran putkeen koko liigan maalipörssin 57 maalillaan, toisena oli Ovechkin, jolla oli 44 maalia. Voitti myös playoffien maalipörssin 10 maalillaan.
-Drouin oli liigan pistepörssin nelonen, edellä olivat Parise (1. 95p), Stamkos (2. 91p) ja Kane (3. 90p)
-Drouin voitti myös Conn Smythe -palkinnon, eli oli pudotuspelien paras pelaaja.
-Kolmosparin pisteissä ei ole virhettä, vaan heillä oli oikeasti samat pisteet!
 

ElManazer

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS, Málaga Club de Fútbol, New York Islanders
Pohjalta kannuun -projekti - kausi 1

voittamattoman inspiroimana minäkin aloitin omani. Sama idea, eli tarkoituksenani on valita heikko/heikohko joukkue manageroitavaksi ja nostaa joukkue 3-5 vuodessa Stanley Cup voittajaksi. Ensimmäiseksi joukkueeksi valikoitui Canadiens de Montréal, mutta projekti meni pieleen, kun ensimmäisten 50 ottelun jälkeen saldo näytti lukemaa 30-10-10... Joten siis toiseksi joukkueeksi valikoitui:

Buffalo Sabres

Kauden alun kokoonpano:
Vanek 84 - Hodgson 78 - Leino 81
Gerbe 76 - Ennis 77 - Stafford 83
Ott 80 - Hecht 77 - Grigorenko 71
Foligno 73 - Adam 76 - Kaleta 72

Sekera 82 - Myers 87
Sulzer 75 - Ehrhoff 83
Weber 76 - McNabb 75

Miller 92
Enroth 77

Päivittelen tätä n. 30 ottelun välein.

Edit.
Ralphin innoittama minäkin päätin pelata kaikki pelit.
 
Viimeksi muokattu:

Ralph

Jäsen
Toronto Maple Leafs 2013-13

NHL13 on minulla tökkinyt, kuten Pleikkari yleensäkin, mutta nyt sen pitäisi olla kunnossa. En jaksa jatkaa Pittsburghia, vaan aloitin nyt Torontolla, kehittämään tästä legendaarisestä jengistä kovan Stanley Cup -joukkueen. En simuloi, pelaan kaikki, joten idea ei sama kuin ylemmissä viesteissä.

Kauden alkuun heti monet treidit, myin mm. Phil Kesselin, Joffrey Lupulin ja Dion Phaneufin ja hankin tilalle enemmän pelityyliini sopivia pelaajia, sekä varausvuoroja. Minulla onkin viisi varausta ensimmäiselle kierrokselle treidien myötä. Kausi on jo käynnissä, kohta parikymmentä peliä takana ja sijoitus juuri nyt konferenssin yhdeksäs. Päivittelen tätä lähinnä kauden päätyttyä, ns. kesäkaudella, mutta tämä olkoon ensimmäistä kautta koskeva viesti. Joukkue ensimmäiselle kaudelle:

Maalivahdit:
#1 Jhonas Enroth (77)
#34 James Reimer (78)

Puolustajat:
#4 Cody Franson (79)
#8 Mike Komisarek (78)
#24 John-Michael Liles (82)
#33 Mike Weber (76)
#36 Carl Gunnarsson (82)
#51 Jake Gardiner (81)
#52 Jonathan Ericsson (77)

Hyökkääjät:
#9 Derek Roy 'A' (86)
#11 Jay McClement 'A' (79)
#13 Daniel Carcillo (76)
#14 Justin Williams (83)
#16 Clarke MacArthur (83)
#20 David Steckel (76)
#21 James van Riemsdyk (82)
#22 Joe Colborne (76)
#38 Jordan Caron (76)
#41 Nikolai Kulemin (81)
#42 Tyler Bozak 'A' (80)
#43 Nazem Kadri (77)
#59 Chad LaRose (80)
#84 Mikhail Grabovski (82)

Joukkue muuttuu paljon, vaihtelen jatkuvasti ketjuja näin alkukaudesta kun etsin sopivia tutkaparia. Lisäksi vilttimiehet vaihtelevat, kaikki pelaavat paljon. Kokonaisuus ei ole sekä joka ratkaisee, eli tuo overall, vaan näytöt. Vilttiin voi ajautua ns. paremmatkin pelaajat. Nyt seuraavaan ottelun kokoonpanoni on, kaikki terveenä:

Clarke MacArthur - Derek Roy - Justin Williams
James van Riemsdyk - Mikhail Grabovski - Tyler Bozak
Nikolai Kulemin - Jay McClement - Nazem Kadri
Daniel Carcillo - David Steckel - Chad LaRose

Jake Gardiner - John-Michael Liles
Carl Gunnarsson - Cody Franson
Mike Weber - Mike Komisarek

James Reimer
Jhonas Enroth

SUB: Jordan Caron, Joe Colborne & Jonathan Ericcson

Ensimmäisillä kausilla tavoite ei ole mestaruus. Omistajakin ei antanut tavoitetta, ei edes pudotuspelipaikkaa.
 

Silkkeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Minnesota Wild 2012-2013

Pitää itsekin vanhana tilastoniilona alkaa päivittämään tänne! Eli pitkän tauon jälkeen aloin jokunen viikko sitten hakkaamaan Be a GM:ää ja onhan se kaikkine vittumaisuuksineenkin oikein mukava pelimuoto. Wildillä mennään ja tällä hetkellä seuraavilla koostumuksilla:

Parise (90) - Koivu (86) - Heatley (85)
Bouchard (82) - Granlund (75) - Setoguchi (82)
Coyle (69) - Cullen (80) - Mitchell (78)
Rupp (76) - Konopka (72) - Clutterbuck (79)

Suter (88) - Gilbert (83)
Brodin (75) - Spurgeon (77)
Scandella (74) - Vatanen (71)

Bäckström (87)
Harding (80)

Treidit:

Brodziak <-> Vatanen (ANA)
Stoner -> Boston (waiversin kautta)

Lähtökuopissa ovat Falk (P, 74), Prosser (P, 74) ja Hackett (MV, 71)

Loukkaantuneena Zucker (71) vielä noin viikon verran, kolmas loukkaantuminen jo kaverille tällä kaudella... Ottanee paikkansa kolmosen laidasta, Coyle tippuu neloseen ja Rupp syömään poppareita.

Alun perin oli tarkoitus vetää ensimmäinen kausi autenttisilla kokoonpanoilla, mutta pleikkarissani ei ole alkolukkoa ja tuli sitten jurrissa himo saada Vatanen. Samoin Pominvilleä en saanut treidattua Wildiin vaikka tarjosin suurin piirtein kuuta taivaalta, joten pitäkööt tunkkinsa.

Noin puolet runkosarjasta on pelattu saldolla 26-17-3, joka oikeuttaa läntisen konferenssin kakkostilaan 55 pisteellä. Kärjessä porskuttaa Detroit 62 pisteellä (28-10-6). Vaikeusasteena se vaikein, supertähti tjsp.

Pistepörssin top10 menee seuraavasti:

  1. Mikko Koivu 12+29=41 (+12)
  2. Zach Parise 23+13=36 (+11)
  3. Pierre-Marc Bouchard 12+17=29 (+6)
  4. Dany Heatley 16+11=27 (+9)
  5. Ryan Suter 7+19=26 (+3)
  6. Devin Setoguchi 12+9=21 (-3)
  7. Mikael Granlund 8+11=19 (+5)
  8. Tom Gilbert 3+11=14 (+0)
  9. Jared Spurgeon 3+11=14 (+9)
  10. Jonas Brodin 1+8=9 (+9)

Koivu parhaana pistemiehenä koko NHL:n pistepörssin 18. tällä hetkellä. Maalivahtitilastojen kärjessä on yllättäen kakkosveskani Harding (10 ottelua, PMK 1,37). Bäckström on tilaston 7. (PMK 1,92). Molemmilla torjunta% luonnollisesti aivan paska, kun pelaan itse pelini.

Tavoitteena nyt ainakin konferenssifinaaleihin olisi päästä. Varausvuoroja koitan myös saada raavittua ensimmäisiltä kierroksilta, mikäli sauma siihen tulee.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös