To 8.1.2009 HPK-JYP

  • 14 742
  • 85

phakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
RISTO DUFVA ja JYP + JYP-Akatemia
Onko meillä vielä hyvä joukkue, sitä sietää kysyä?

Sillä Risto Dufva sanoi joskus että hyvä joukkue ei häviä kolme ottelua putkeen ja nyt meillä on ne kuuluisat kolme tappiota putkeen otettu. Puolitoista vuotta siihen meni mutta silti nyt täytyy tehdä jotain nopeasti koska tässähän käy niin että kun omaa puhdasta huonoa asennetta käyttämällä annettiin vastustajille kaksi helppoa vierasvoittoa (pelikaanit, tappara) niin nyt tilanne ei olekaan enää niin hyvä sarjataulukossa ja helisemässähän tässä ollaan!

Peliä en nähnyt, radiosta vain kuuntelin ja sen perusteella ei Jypillä oikein teko paikkojakaan ollut, mitä nyt torjunta tilastoista ja jäähyjen perusteella voi päätellä että Jypin olisi pitänyt onnistua maalinteossa ekassa erässä. Kyllä suututtaa ja v-tuttaa tällä hetkellä mutta toivotaan että joukkue nousee tuosta ja tajuaa ettei se ole niin hyvä kuin on annettu ymmärtää.

Ja muistutan muita että kun täältä löytyy tuo raportointi nappula niin tämän yhden henkilön viestejä voi sitä kautta ohjata moderaattoreille koska eihän noissa kauheasti asiaa ole ollut.
 

Leija-La

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Olihan ihan kiva peli katella ja täytyy sanoo että jos kahvaamisesta puhutaan niin molemmat kahvas.

Kerho koitti ensimmäisessä erässä oikein tarjoilla jypille johtoa mutta ei maistunut. Tuomarit vihelsi ihan oikein ja saa kepan miehet olla tyytyväisiä ettei omissa soinu.
Ensimmäisessä erässä näki kuinka kurinalainen joukkue jyp on parhaimmillaan ja kuinka se pystyi tuhoamaan kerhon hyökkäykseen lähdöt.

Toiseen erään sitten kerho löysi keinot hajottaa jypin viisikko ja sitten heti jyp joutu ottaan jäähyjä. Täytyy tunnustaa että kerholla on opittavaa jypiltä varsinkin alivoiman kohdalla sillä jypin alivoima karvaa paljon agressiivisemmin kuin kepan vastaava laamaileva neliö.

Kolmas erä sitten meinas mennä siihen että kerhoa ei kiinnostanu muu kuin kiekon purku. Onneksi jyp ei saanu kunnon draivia päälle.

Hieno peli hieno voitto!

PS. tarvitaanko Steven kaatamiseen niskalenkki?
 

lätkämies

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Columbus Blue Jackets
että semmoinen jääkiekkojoukkue tuo Jypi! Melkoisen pelle yhdistelmä. Joku voisi kertoa Jyväskylän suuntaan että mailalla voisi koettaa joskus pelata myös kiekkoa. Ihan noinniinkuin vaihtelun vuoksi. Eipä sinänsä että tässä mitään uutta olisi. Oli kyllä senpäiväistä nyhjäämistä, paritanssia, mailaviidakkoa ja roikkumista että muistin taas yhtäkkiä mistä alunperin mun Jypi-kaunat ovat saaneet alkunsa. Jos tuollainen porukka oikeasti johtaa sarjaa niin kyllä SM-Liigassa ja Suomi-lätkässä on kyllä pahasti jokin vialla.

Jaa... Teetkö tälläisen päätelmän YHDEN pelin perusteella?

Okei tänään ei ollut Jyväskyläläisten paras päivä, mutta tarviiko heittää tommonen paskasetti ottelun jälkeen?

Lassilla oli tänään(kin) hyvä. Hienoa että Lassila joka hankittiin viime kaudelle kakkosmolariksi pystyy pelaamaan noinkin paljon pelejä ja voittamaan niitä joukkueelle.

Ensimmäisessä erässä Jyp tuli kovaa, muttei saanut maalia aikaan, se käänsi ottelun Kerholle.

Jypistä erottui VIP-ketju, muut eivät oikein erottuneet, mutta erittäin hyvä peli silti Jyväskyläläisiltä! Onnittelut 99% varmasta play-oof paikasta, mutta mikäli aiotte pleijareissa menestyä niin yksi ketju ei riitä.
 

odwaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kepa ja Pena
Kylläpä hra Gabriel onkin tänään kiukkuinen. JYP-faneille ihan ystävällinen neuvo, että ihan turha näihin on mukaan lähteä.

Oli nimittäin paikka sieltä Kerhon hyökkäyspäädystä aika alhaalta niin selkä meinasi krampata, kun oikeastaan koko peli pelattiin pohjoispäädyssä.

Eipä tuosta oikein hirveästi sanottavaa ole, muuta kuin että Lassila pelasi ties kuinka monennet pisteet.
Aika jännä, itse olen täysin eri mieltä kuin tuuski, ja näköjään muutkin. Vai oliko tämä jotain sarkasmia? Mun mielestä jäähyilyn loputtua Kerho oli täysin suvereeni, ja tämä vain hieman liioitellen. JYP pidettiin täysin pihdeissä, eikä todellista takaa-ajoa edes näkynyt. Kahden ensimmäisen erän torjunnat tietty johtuivat jäähyjen jakautumisesta. Kerholta ehkä kauden paras peli puolustuksellisesti, ja kokonaisuutenakin ihan kärkipäässä. Vai verottaako tämä kuume havainnointikykyä niin?

Tikkanen oli taas minun silmiini helvetin hyvä ja Mäenpää taas korkeintaan keskinkertainen, pari ihan huipeaa hasardinpoikasta. Pelästyin, että Laakkonen loukkantui taas kun ontui vaihtoon pari kertaa ja lopulta lähti koppiin kesken pelin, mutta jatkoihan se sitten kolmannessa erässä. Niin ja Noutajalle lisää minuutteja, eihän se muuten pääse koskaan pelikuntoon.
 

clayman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, MASO
Olipa kerrankin hyvä peli, näin viihtyvyyden kannalta.

Ensimmäinen erä meni todellakin JYPille, vaikka Kerho johtomaalin tekikin. Kyllähän HPK sen maalin ansaitsi kun onnistui alivoimalla hyvin. JYP rakenteli peliä melkoisen näyttävästi ylivoimalla ja mietinki silloin, että kohta kolisee. Kotijoukkue kuitenkin kesti ja sai sen maalin siihen erän loppuun.

JYP lähti vauhdikkaasti vastahyökkäyksiin, etenkin tuossa ekassa erässä. Tuli monesti Kerho-puolustajille kiire ja kun peli pyöri omassa päädyssä, niin sitten otettiinkin niitä jäähyjä.

Toinen erä oli aika pitkälti ensimmäisen erän kaltainen, mutta painopiste siirtyi JYPin päätyyn. Maalia Kerho ei onnistunut tekemään. Suurin syy tähän oli ylivoiman tehottomuus. Se oli taas sitä näennäistä pyöritystä / hallintaa ja ratkaisut mallia "maalivahdin syliin". 5-3 ylivoiman alkaessa totesinkin kaverille että Kerho jäätyy usein näissä tilanteissa ja taas kävi juuri niin.

Lassila pelasi hyvän ottelun, kuten myös Virta. Tuulola oli huomattavasti parempi kuin Kärppiä vastaan (joka oli siis edellinen näkemäni HPK-ottelu). Varmaa peruspeliä. Samaa ei voi sanoa Mäenpäästä, jolta tuli hasardeja jatkuvasti.

Ykkösketju liikkui hyvin mutta JYP puolustus onnistui pitämään heidät kurissa ja ajoi heidät / ohjasi pelin kulmiin. HPKn hyökkäyspeli toimi paremmin kun mentiin ryminällä alueelle. Kiekkoa päätyyn ja karvaajat perään. Tällä kertaa siis näin.
 
Kyllä ton Jypin toisen maalin voi laittaa Havun piikkiin, ei Kalun. Mitähän liikku herran päässä kun nousi maalille vaikka siellä oli jo kaikki neljä ylivoimakaveria :D
 

Pucci

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Mikko Hakkarainen

Onko kellään tietoa mikä Hakkaraiselle tuli, kun miestä ei enää noin puolen välin jälkeen kentällä näkynyt? Vänttinen nousi miehen tilalle kolmoseen ja Laine neloseen.

Pelistä jäi hyvin vittuuntunut fiilis vaikka osasi tätä hieman odottaakin.
 

d2uce

Jäsen
Aika jännä, itse olen täysin eri mieltä kuin tuuski, ja näköjään muutkin. Vai oliko tämä jotain sarkasmia?

Tokassa erässähän HPK hyökkäsi pohjoispäähän eikä etelässä juuri kiekkoa nähty. Kolmas tosin oli kuitenkin tasaisempaa, joten lienee selkäkivut hieman sumentaneet tuuskin silmiä.

Tikkanen oli taas minun silmiini helvetin hyvä ja Mäenpää taas korkeintaan keskinkertainen, pari ihan huipeaa hasardinpoikasta.

Tikkasessa ärsyttää minua ainakin se, ettei nopeaa avausta tunnu lavasta irtoavan ollenkaan. Kun kiekko on Tikkasella katsoo hän ylös, näkee vapaan pelaajan, vispaa kiekkoa hetken, katsoo taas ylös, vapaa pelaaja, lisää vispausta, pari potkua sinisen yli ja kiekko kulmaan. Paransi kuitenkin tänään loppua kohden ja avasikin ihan mallikkaasti nopeita kääntöjä.

Korhonen pelasi yllättävän hyvin, vaikka liigatuntuma onkin melko ohut. Nähtiin siellä yksi tuukkamainen hyökkäyksen tukeminenkin ja tuttua tilanteen jälkeen pelaamista.
 

dafjkl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Diskos ja JYP
Jypin tappioputken soisi katkeavan lauantaina, koska vieläkin hieman on eroa takana tuleviin. Ilvekselle ei saa enää hävitä, mutta ei se onneksi edellisten otteluiden kaltainen mittari olekaan.

Kerhon kohdalla täytyy todeta, että se on Bluesin ohella ollut hankalin vastustaja Jypille tällä kaudella (toki Tappara ja Hifkikin). Jollain tavoin HPK onnistuu esimerkiksi pitämään JYPin ykkösen kurissa.

Ei Jyp kuitenkaan ykkösen varassa ole, vaan kyllä muistakin ketjuista vielä tehoja irtoaa. Odotellaan rauhassa vain. Kevät on pitkä ja aikaa on heräillä. Kaikilla joukkueilla pitkässä sarjassa on huonot putkensakin. Niin tavallisesti johtajallakin jossain vaiheessa.

Mutta HPK on ollut JYPille paha sekä silloin, kun JYP porskuttaa voittoputkessa kuin silloin kun JYPillä menee heikommin. Se pistää miettimään, miten maaleja saadaan Kerhoakin vastaankin juonittua. Mutta eiköhän siihen hyökkääjät ja Dufva vielä ratkaisun keksi.

Onnea Hämeenlinnaan nähtävästi ansaitusta voitosta
 

Trancey

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Chicago Blackhawks
Ei JYP:n pakeilla riitä taso.
Vaarasuo nähty jo.

Tänään Kaijomaa oli surkea, mikä minusta on lähempänä hänen todellista tasoa. Kiekon hautomista ja harhasyöttöjä. Päälle tätä avausmaali, jossa ei pelannut yhtään miestä maalin edessä. Toinen pakki on Saksinen, joka näyttää hiirulaiselta kentällä. Varoo kaikkea.

Tänään parhaita olivat JYP:stä Pesonen ja Tuokkola. Tosin Tuokkola olis voinu alivoimamaalissa lähteä vastaan, näytti että olis voinu keretäkin.
 

Tj

Jäsen
Suosikkijoukkue
Melchester Rovers
Mun pitää vissiin lopettaa vierasreissujen tekeminen muualle kuin Kuopioon, kun tällä kaudella en ole savonmuan ulkopuolella nähnyt JYPin ottavan yhtään voittoa. Paikkoja oli kyllä etenkin ekassa erässä, mutta pelin hallinta kääntyi toisesta erästä eteenpäin kyllä HPK:lle melko suvereenisti ja kotijoukkue piti homman todella ihailtavan viileästi hanskassa. JYP pääsi satunnaisesti hätyyttelemään Lassilaa mutta vedot eivät tulleet kovin pahoilta paikoilta, pienistä kulmista ja suoraan päin logoa. Jotenkin tuntui olevan lopussa JYPiltä hieman uskokin kateissa tasoitukseen.

Tuokkolalta mainio peli, piti toisessa erässä yksin JYPiä pystyssä jäähymyräkän keskellä eikä voinut kyllä maaleille oikein mitään. YKkösketjua lukuunottamatta muut kentät eivät saaneet oikein minkäänlaisia pahoja paikkoja luotua, joka kieltämättä on vähän huolestuttavaa. Immosen kenttä kuriin, JYP kuriin, on tällä hetkellä totta, toisin kuin alkukaudesta, kun ratkaisijoita löytyi laajalta rintamalta.

No mun tapana ei silti ole kaakattaa ja juosta ympyrää, peli näyttää huonolta juuri nyt, mutta ei ne tärkeät pelit ennenkään tammikuussa ole olleet. Hommia varmasti kyllä RD:llä ja kumppaneilla riittää.
 

Rostislav

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tuli hieman dejavu-fiilis edellisestä Hämeenlinnan reissusta...

HPK:lle onnittelut voitosta. JYPille taas... Ei voi sanoa peili, koska ei matsi nyt niin huono ollut. Pikemminkin kadonnut itseluottamus jostain. Aikaisemmin tappioasemaan joutuminen ei tuntunut vaikuttavan joukkueen esitykseen juuri lainkaan, mutta nyt näkisin, että toka erä kääntyi hämeenlinnalaisille nimenomaan ekan erän lopussa tulleen maalin myötä. Kolmanteen erään odotin aggressiivisempaa ja aktiivisempaa JYPiä, mutta kunnon rutistus jäi näkemättä ja viimeistään pari turhaa jäähyä lopettivat pyristelyt.

Mäntymaa oli matsin jälkeen verkkarit päällä aulassa ja valitteli sitä, etteivät saaneet maalia aikaiseksi. Se varmaan kyllä lisäsikin joukkueen tuskaa, kun alussa peli pyöri 90-prosenttisesti HPK:n päädyssä, mutta sitten erän lopussa tulikin kylmää vettä niskaan. (Siinä saa kyllä Kaijomaa (?) ottaa maalin piikkiinsä, kun ei pitänyt Sailiota pois pahanteosta. Tuokkolalla ei mahdollisuuksia.) Joka tapauksessa, ei sarjajohtajan selkärangan pitäisi kuitenkaan maalin puuttumiseen napsahtaa, vaan yritystä pitäisi löytyä viimeiseen minuuttiin asti, etenkin kun peli ei revennyt missään vaiheessa. Kahden maalin takaa on täysin mahdollista nousta tasoihin vaikka viimeisen 5 minuutin aikana. Nyt joukkue ei uskonut siihen ja sen näki jäällä.

Tikkanen oli kyllä positiivinen ilmestys ritaripaitojen takalinjoilla. Mielellään ottaisin miehen Jyväskylään siirtorajan umpeutumiseen mennessä... Saisitte pari tai kolmekin puolustajaa tilalle. Olisi sitten reserviä kevään pudotuspeleihin.

Nyt, kun seurasin Tuppuraisen peliä tarkemmin, ymmärsin miten Bicekin lähdöllä on ollut niin suuri vaikutus kolmosketjun ja kakkosylivoiman peliin. Allu kyllä yrittää ja välillä tulee oivalluksia (ekan erän yv:llä hyviä syöttöjä ja kulmavääntöjä), mutta kyllä pelituntuman puutteen huomaa. Tekee kiekollisena hätäisiä ratkaisuja (vetoja ekan vastustajan suojuksiin jne.) ja häviää enemmän kaksinkamppailuja kuin voittaa. Saa nähdä alkoiko kausi Tuppuraisen kohdalla liian myöhään, vai vieläkö ehtii vireeseen.

Dufvalla on varmaan jotain hihassa joukkuetta varten nyt kun ne maagiset kolme tappiota tuli. Odotan lauantain Ilves-otteluun erittäin voitonnälkäistä hurrikaanijoukkuetta. Tällä hetkellä JYP on kuitenkin pitkälti kapteeninsa näköinen, vähän alentunut ja ahdistunut. Jossain vaiheessa pisti oikein silmään J-P kelatessa vauhtia taklaukseen, että homma näytti siltä kuin olisi ollut lyijypainot jaloissa. Pelin jälkeen parit väsyneet taputukset fanien suuntaan ja sitten pää kumaraan. Ei hyvä.

Hakkaraisesta en tiedä muuta kuin sen, ettei pelannut kovin hyvin. Näytti kyllä lähtevän lenkille matsin jälkeen kuten muutkin pelaajat, tosin kävellen, joten olisiko jotain pientä tälliä tullut jalkaan tms. Ihan hyvin näytti kävely ainakin sujuvan.

EDIT: Jotain hyvää sentään: Vaarasuo ei nähdäkseni pelannut vaihtoakaan.
 
Viimeksi muokattu:

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Loistava avautuminen Peter Gabrielilta. Pelikieltoa saattaa olla luvassa, mutta tässä vaiheessa voidaan kysyä: "miksi vitussa?" Jos kerran antipatiat saa normaalissa keskustelussa tuoda julki, niin miksei sitten nettikeskustelussakin? Joskus muistan Jatkoajasta lukeneeni ketjuja, joissa sai nauraa, potea äärimmäistä vitutusta vastustajajoukkueen kannattajien ikävän osuvista piikeistä, ja taas nauraa, kun joku omista iski takaisin.

Nykyäänhän tämmöistä ei nähdä, kun ketjut menee siihen, että taputellaan selkään, kehutaan vastustajaa etukäteen, onnitellaan vastapuolta hienosta voitosta, rankkaritappiosta, tai vähintäänkin erittäin hienosta ja rehdistä vastuksesta. Vastustajien kannattajien hienoa meininkiä muistetaan kehua ja niin edelleen ja niin edelleen. Tuomarit haukutaan palstalla edelleen, mutta muistetaan muistuttaa, että "ei se peli siihen ratkennut". Muistetaan ikävästi provosoiden myös muistuttaa, että Bluesin fanit ajavat faijan Volvolla kansitakit kohisten, hämeenlinnalaiset puolestaan omalla Escortillaan nappiverkkarit paukkuen ja porilaiset ei millään hitsausonnettomuudessa tapahtuneen loukkaantumisen johdosta.

Meininki on mennyt suoraan sanottuna aivan helvetin kliiniseksi.

Sorry offtopic. Saatana.

Ettei mene ihan täysin vallattoman kokonaan offtopiciksi, voisin mainita, että Kerholle nämä kolme kotipistettä olivat todella tärkeitä. Saimme sarjajohtajan päänahan, joka antaa tärkeää itseluottamusta tulevia kotipelejä varten, joita tässä on tulossa aivan vit.. siis paljon, ennen kuin playoff-ottelut alkavat. Lisäksi hirveän mukavaa oli, kun Teemu Lassila pelasi kauden seitsemännen nollapelinsä. Jypistä voisin radiosta nähtynä mainita maalivahti Pekka Tuokkolan, joka piti Jypin pelissä toisessa erässä HPK:n myllyttäessä. Pelin radiosta nähtyäni voisin sanoa, että en ollenkaan ihmettele, että Jyp on sarjan kärjessä. Niin vakuuttavasti joukkue ensimmäisessä erässä pelasi. Kiitokset myös Jypin loistavalle faniryhmälle!
 
Viimeksi muokattu:

pokki

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Minnesota Wild, Manchester United
Loistava avautuminen Peter Gabrielilta. Pelikieltoa saattaa olla luvassa, mutta tässä vaiheessa voidaan kysyä: "miksi vitussa?" Jos kerran antipatiat saa normaalissa keskustelussa tuoda julki, niin miksei sitten nettikeskustelussakin? Joskus muistan Jatkoajasta lukeneeni ketjuja, joissa sai nauraa, potea äärimmäistä vitutusta vastustajajoukkueen kannattajien ikävän osuvista piikeistä, ja taas nauraa, kun joku omista iski takaisin.

Itse en ymmärrä mikä tämän puolustuspuheen pointti oli?

JYP on kaikista liigajoukkueista ollut kaikkein liikkuvin ja parasta kiekkoa pelannut, joten melkoisilla puusilmillä täytyy peliä katsoa, jos kritisoi jyväskyläläisiä kahvasta ja roikkumisesta.

Ei antipatioissa mitään vikaa ole, mutta olisi helkkarin hyvä juttu, jos sitten vinkuisi edes asiasta. Gabrielin avautuminen meni älyttömyydessään juuri siihen kastiin, että joku väittää kivenkovaa Opelia Ladaksi. Antipatioista huolimatta olisi kiva, jos pidettäisiin silmät ja mieli avoinna.

Joku JYP-fani tuolla aikaisemmin kehui Tikkasta. Mies oli kyllä jälleen kerran kerrassaa erinomainen. Fyysisesti jatkuvasti aktiivinen, eikä tehnyt kiekollisenakaan virheitä. Aika huvittavaa, että tuota miestä huhujen mukaan kaupattiin, kun Rullier saapui joukkueeseen. Veikkaan, että enää Tikkasesta ei luovuttaisikaan, hieno pelaaja.
 

jukiapina

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP valitettavasti
Joo itse en matsia seurannut kuin puolet pelistä ja radiosta joten vaikea hirveästi kommentoida. Toivottavasti otteet paranevat kevättä kohden, koska muuten saadaan kokea se tutuksi tullut tappio play-offeissa.

Kyllä sanoisin, että Bicekin lähtö näkyy tällä hetkellä otteissa. Kakkos yv täysin luokatonta ja kolmos ketjukaan ei saa mitää aikaan. Nyt ollaan mielestäni palattu siihen vanhaan kapeaan yhteen kärkeen ja alemmista ketjuista ei löydy ratkaisijoita.

Itse pelistä sen verran kun katsoo noita videoita voidaan häviö kyllä laittaa osaltaa Kaijomaan - Mäntymaan piikkiin. HPK:n ekassa maalissa Kaijomaa olisi voinut tehdä maalin edessä muutakin kuin seisoa tumput suorina. Toisen maalin hölmöili sitten Mäntymaa. Ei sinne maalille nyt kuitenkaan koko viisikon tarvitse mennä!

Lauantaina sitten Ilvekseltä kuokkaan. Jippiiii
 
Viimeksi muokattu:

tuuski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallo-Kärpät
Aika jännä, itse olen täysin eri mieltä kuin tuuski, ja näköjään muutkin. Vai oliko tämä jotain sarkasmia? Mun mielestä jäähyilyn loputtua Kerho oli täysin suvereeni, ja tämä vain hieman liioitellen.

Tokassa erässähän HPK hyökkäsi pohjoispäähän eikä etelässä juuri kiekkoa nähty. Kolmas tosin oli kuitenkin tasaisempaa, joten lienee selkäkivut hieman sumentaneet tuuskin silmiä.
Niin siis toinen erä meni toki Kerholle, mutta vaikka torjunnat kääntyivät vielä selvemmin, niin silti mielestäni Jypillä oli paremmat paikat ekassa erässä kun Kerholla tokassa. Vetelivät sitten suurimmaksi osaksi huteja ja ohi. Vähän sama kun se yksi Tappara-peli tällä kaudella, missä Kerho leikitteli Tapparan kanssa ekassa erässä, mutta hävisi kuitenkin. Ja edellisillä kausilla näitä suvereenista hallinnasta tappioon on nähty niin helvetisti, ettei mitään järkeä. Sen takia tulee ehkä hehkutettua Lassilaa jopa liikaa. En ole tottunut siihen, että maalivahti pelaa Kerholle pisteitä. Väittäisin, että Lassila on jo lähellä (minun näkemistäni) HPK:n kaikkien aikojen parasta maalivahtia. Lehkonen, Verner ja Nurminen ovat haastajat.

Itse en ymmärrä mikä tämän puolustuspuheen pointti oli?

JYP on kaikista liigajoukkueista ollut kaikkein liikkuvin ja parasta kiekkoa pelannut, joten melkoisilla puusilmillä täytyy peliä katsoa, jos kritisoi jyväskyläläisiä kahvasta ja roikkumisesta.
Avautuminen oli kuitenkin kaupunkia/joukkuetta kohtaan, joten kai tuollainen nyt on sallittua.

Ja tuohon toiseen, Kalpa on näkemistäni joukkueista ollut se liikkuvin ja parasta kiekkoa pelannut. Ei Jyppi sen enempää roikkunut kun muutkaan joukkueet keskimäärin, mutta Kalpaa vastaan Kerho roikkui sen minkä kerkisi, eikä sekään ollut paljon.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Eipä tarvinnut pettyä, ei. Ja onneksi ketään ei kai ajettu kylmäksi pelissä. Olen tavallaan samaa mieltä tästä flametuksesta BitterX:n kanssa, että tiettyyn rajaan asti se on hyvä juttu. Itse ainakin sain monet hyvät naurut tästä ketjusta. Osa jopa muiden kuin itse kirjoittamistani teksteistä. Mutta kyllähän PG meni aika selkeästi rajan yli, mikä näkyy ilmoitusosiostakin.

Hiukan oli vaikea peli kuunnella nettiradiosta. Ekassa maalissa joksimaiseen tyyliin sai taas 10 s arvailla, kumpaan päähän se maali oikein tehtiin. Tokassa sentään sai läpiajon verran jännätä, että tuleeko se byyri vai ei, kun Joksikin ehti mukaan tilanteeseen. Nettipokerit siinä sivussa hiukan kärsivät, mutta ei haittaa. Maalit osuivat oikeille miehille ja Lassilan N:s nollapeli syöttöpisteellä kuorrutettuna lämmittää lisää.

Seuraavaksi pitäisi nollata sitten Bleg. Kukas hoitaa Peter Gabrielin hommat otteluketjussa? Takaisin tulee ainakin paremmin kuin ryynikyläläisiltä, jos perinteisiin on luottaminen.
 

Lsh

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Ihan mukiinmenevä peli - jäi ainakin parempi mieli kuin edellisestä Rinkelillä katsotusta pelistä, jossa kontattiin Poroja vastaan.

Kasa hajahuomioita:

- Lassila oli kiva. Seisoi ensimmäisen erän päällään, loppu perusduunia.

- Vihkolla alkaa hokkari kulkea ja ukko sähistä. Vielä kun pysyisi kiekko mukana maalille saakka.

- Säiliölle ampumiskielto. Ohi se menee kuitenkin, runnokoon kiekot verkkoon siitä maalin edestä niinkuin ennenkin.

- Oikeastaan edellisen voi laajentaa koskemaan lähes koko jengiä. Vedot pääasiassa laadutonta kuraa, jotka eivät jaksa / ehdi maalille saakka liian aikailun takia.

- Mäenpäällä ei paljon päätä palele kiekon kanssa leikkiessä. N-määrä lähes akiheinomaisia ratkaisuja, tosin ilman lanneliikkeitä. Siitä miinusta. Myöhemmin - ja varsinkin playoffeissa - ko. tusailut tosin varmasti tuovat tullessaan vähintään pari takaiskumaalia ja yhden mestaustuomion.

- JYPillä ja RD:llä on tiedossa hommia: Poislukien ensimmäinen erä, jossa pojat jaksoivat painaa raamatullisessa mielessä "vitun täysiä", pelaajien yksilötasolla häviämät kaksinkamppailutilanteet ovat lähinnä surkuhupaisaa katsottavaa. Peli kestää 60 minuuttia, ja se aika on jaksettava neuloa kaasu pohjassa. Nyt Kerho vei Jyväshyviä viimeiset 40 minuuttia jaloissa ja voimassa kuin pässiä narussa. Naurahdin, kun vanha setä Toke puksutti sinisen yli raahaten reppuselässään kahta myllynkiveä ja torpaten vielä ohimennen kolmannen sohimaan tulleen valkopaidan katolleen. Ei noin saa käydä liigassa.

- Kerhon pelitapaan kuuluu nykyisin ilmeisesti joku hämärä flipperimallinen neppailu, jossa vetopaikoista ei ammuta ja kiekon kanssa joko yritetään tyhmiä tai luistellaan suosiolla nurkkaan pyörimään ympyrää. Nurkissa nuohoaminen on korrektia ja rehtiä Suomi-kiekkoa. Raakaa ja helvetin raskasta työtä, joka ei varmasti ole liian tuotteliasta. Saa hyvän ja työtä pelkäämättömän kaverin maineen, eikä varmasti ärsytä ensimmäistäkään suomalaista valmentajaa. Eilisen pelin mukaan syöttämisestä on näemmä tullut joku itseisarvo, ja suoraviivaisesta ampumisesta itsekkäiden paskiaisten harjoittama synti. Nurkkamyllyjen flipperimeiningillä sitten heitellään pompun kautta kiekkoja maalille, jossa jarisailiot hakkaavat ne kahden luistimen ja neljän muun ruumiinosan kautta verkkoon. Meneehän tuokin, mutta pohjois-amerikkalaista yliröyheätä, itsevarmaa, vahvaa ja konekiväärinä kiekkoja sylkevää sniper/powerforwardia on aikalailla ikävä. Yksi sellainen, kiitos. Karajan on tuohon rooliin hiukan liian heppoinen taskuraketti. Enemmän sellainen YV:llä korpo-lämäreitä viljelevä taituri.

Ihan kiva peli.

Lsh
 

Fossey

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Kahdesti on jo tällä viikolla päässyt lähtemään hallilta kotiin hymyillen. Harvinaista, mutta kyllähän tähän voisi vaikka tottua.

Teemu Lassilan upeiden torjuntojen lisäksi oli ilahduttavaa huomata kaksikon Kolehmainen-Kemppainen (ja toki muidenkin) loistavaa alivoimapeliä.

HPK todella taisteli upeasti jokaisen tilanteen. Todella kaukana oltiin siitä veltosta ripulipaskasta, joka kulminoitui Kärppä-pelissä. Ehkä se tosiaankin teki hyvää ottaa tuossa matsissa kunnolla kuonoon.
 

Pörö

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
...Hienoa että Lassila joka hankittiin viime kaudelle kakkosmolariksi pystyy pelaamaan noinkin paljon pelejä ja voittamaan niitä joukkueelle...

Juu ymmärrän, että ei muista joukkueista oikein tiedä mitään (en minäkään Jypin asioita tunne kun on liigan mitäänsanomattomin joukkue, ei edes kiinnosta), mutta korjaisin kuitenkin, että siis Lassilahan hankittiin meille ykköseksi jo viime kaudelle. Yllättäen Chiodo ilmoitti halustaan jäädä tänne, eikä sellaista mahdollisuutta voi jättää käyttämättä. Mikä olikin hyvä juttu niin Lassila sai rauhassa parannella asentojaan Kaarelan kanssa ja nyt korjataan hedelmää.

Oli kiva katsella peliä kun Teme on taas huikea itsensä. Mikä sitä vaivasi? Vaimokkeen yöherättelyt kun pitää pissalla juosta? Toivottavasti ei kohta tuleva vauva häiritse uudelleen yöunia jos seuraukset ovat edellisten pelien kaltaiset...

Ykkösketjun voisi tiputtaa lauantaiksi kakkoseksi ja vähentää niitten peliaikaa. Hemmetti kun ei mitään saada aikaiseksi, näennäistä kiekonpyörittelyä ylivoimalla ja ainakin minusta Laakkonen näyttää olevan ihan pihalla koko touhusta. Vaivaa vähän ilmeisesti turhautuminenkin kun ei näytä antavan kaikkeaan. Kariya sentään painaa sata lasissa vaikka yritystä ei palkitakaan. Makkonenkin painaa täysillä. Pitäisikö siihen etsiä nyt vähän vaihtoehtoa Laakkosen tilalle?
Kakkosta ei ainakaan saa hajottaa kun nyt se rupeaa vihdoin toimimaan. Kauan se kesti, että Viitaluoma heräsi mutta parempi myöhään kuin ei silloinkaan. Sailio on vaan huikea, tänäänkin pari kunnon kolhua kiekosta eikä tunnu missään. Virta oli tänään "en siis sano hyvä veteraani vaan loistava pelaaja". Tikkanen on yllättänyt todella positiivisesti tällä kaudella ja Tuulolakin piristyi edellisen pelin maalista.
Oli kyllä sellainen kutina jo ennen peliä kun lämppäreitä katselin, että tää peli hoidetaan taatusti eikä se tunne pettänyt taaskaan.

Ja kun täällä on Jypin kannattajat keskustelleet siitä, että ei ne edellisten kausien saavutukset missään paina, että eletään vaan tätä kautta, niin täytyy kyllä olla täysin eri mieltä. Uusi pelaaja joka tulee joukkueeseen jossa on jo saavutettu jotain sisäistää sen itseensä ja saa siitä positiivista latausta, että "jee, mut haluttiin tänne, täällähän on voitettu jo mestaruus ja mullakin on mahdollisuus se tehdä". Kysykääpä keneltä vaan pelaajalta joka on aikanaan (ei siis välttämättä tänä vuonna) siirretty esim. KalPaan tai Ässiin tai Pelicansiin (anteeksi vaan kaikille) niin ihan taatusti on tullut tunne, että "voi paska, tänne alakastiin, eikö mua muualle huolita!"
Se tuo koko joukkueen toimintaan ihan eri latauksen kaikelle tekemiselle kun on saavutuksia ja ainakin joku joukkueessa tietää miltä se tuntuu. Ehkä tekin sitten joskus siellä Jyväskylässä huomaatte saman asian. Tämä kausi vaan ei ole vieläkään se kausi.
 

Rostislav

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ja kun täällä on Jypin kannattajat keskustelleet siitä, että ei ne edellisten kausien saavutukset missään paina, että eletään vaan tätä kautta, niin täytyy kyllä olla täysin eri mieltä. Uusi pelaaja joka tulee joukkueeseen jossa on jo saavutettu jotain sisäistää sen itseensä ja saa siitä positiivista latausta, että "jee, mut haluttiin tänne, täällähän on voitettu jo mestaruus ja mullakin on mahdollisuus se tehdä". Kysykääpä keneltä vaan pelaajalta joka on aikanaan (ei siis välttämättä tänä vuonna) siirretty esim. KalPaan tai Ässiin tai Pelicansiin (anteeksi vaan kaikille) niin ihan taatusti on tullut tunne, että "voi paska, tänne alakastiin, eikö mua muualle huolita!"
Se tuo koko joukkueen toimintaan ihan eri latauksen kaikelle tekemiselle kun on saavutuksia ja ainakin joku joukkueessa tietää miltä se tuntuu. Ehkä tekin sitten joskus siellä Jyväskylässä huomaatte saman asian. Tämä kausi vaan ei ole vieläkään se kausi.
Herranjumala, tätä siis jaksetaan toitottaa muuallakin kuin Tapparan leirissä? Viime keväänähän JYPillä ei ollut mitään mahdollisuuksia, kun ei ollut sitä voittamisen kulttuuria, kun sen sijaan Hakametsän hallin katto notkuu mestaruusviireistä, ja jokainen Tapparaan tuleva pelaaja kokee hirmuisen ekstaasin päästessään niin menestyvään joukkueeseen. No, keväällä kävi miten kävi, mutta mihin Tapparan menestymisen kulttuuri on tällä kaudella hävinnyt? Kirvesrinnat pyristelevät liigan pohjalla. Kyllä siihen menestymiseen jotain muutakin tarvitaan kuin menestymisen kulttuuria ja menneen maineen hehkuttelua.

Ja toisaalta, kun vatsa ei ole täynnä mitaleita aikaisemmilta vuosilta, pitäisi nälkää löytyä ja ainahan se on hienoa tehdä jotain mitä ei ole koskaan aiemmin tehty. Mitali olisi varmasti Jyväskylässä kovempi juttu kuin Hämeenlinnassa, kun takana on 15 vuotta ilman jalometallia. Menestyksen puute voi sekin olla motivaation lähde.

Niin tai näin, en ole toistaiseksi valmis allekirjoittamaan väitteitä siitä, että aikaisemmilla saavutuksilla voitettaisiin jotain nykyhetkessä. Pikemminkin sellainen haahuilu vie ajatukset ja tekemisen väärään suuntaan. Jos väite pitäisi paikkaansa, ei esim. TPS:n tai Tapparan tämänhetkisten sarjasijoitusten pitäisi olla mahdollisia. Liigajumbo Ässilläkin on tuoreempaa kokemusta menestymisestä kuin JYP:llä, vaan eipä auta tällä hetkellä.
 
Viimeksi muokattu:

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Niin tai näin, en ole toistaiseksi valmis allekirjoittamaan väitteitä siitä, että aikaisemmilla saavutuksilla voitettaisiin jotain nykyhetkessä.
Jos viitsisit vilkaista hieman ketjussa taaksepäin, huomaisit, mistä on kysymys. Joku onneton väitti, että viime aikojen menestymättömyys olisi Kerho-faneille jotenkin kova pala. Kun siihen vastattiin asianmukaisesti, siirryttiinkin jotenkin mystisesti keskustelemaan nykyhetkestä. Enkä hirveästi retostelisi silläkään JYP-leiristä. Sarjasijoitus on toki hyvä, mutta siitä on vielä pitkä matka menestykseen. Onnea vaan matkaan, ihan vilpittömästi.
 

Siniviiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, sympatiat JYP
Ja kun täällä on Jypin kannattajat keskustelleet siitä, että ei ne edellisten kausien saavutukset missään paina, että eletään vaan tätä kautta, niin täytyy kyllä olla täysin eri mieltä. Uusi pelaaja joka tulee joukkueeseen jossa on jo saavutettu jotain sisäistää sen itseensä ja saa siitä positiivista latausta, että "jee, mut haluttiin tänne, täällähän on voitettu jo mestaruus ja mullakin on mahdollisuus se tehdä".
Ja miten tuo realisoitui tällä vuosituhanneilla Jokereissa menestysvuosien jälkeen? Muutoin kuin että oli haluttu työpaikka?
 

Niilo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Herranjumala, tätä siis jaksetaan toitottaa muuallakin kuin Tapparan leirissä? Viime keväänähän JYPillä ei ollut mitään mahdollisuuksia, kun ei ollut sitä voittamisen kulttuuria, kun sen sijaan Hakametsän hallin katto notkuu mestaruusviireistä, ja jokainen Tapparaan tuleva pelaaja kokee hirmuisen ekstaasin päästessään niin menestyvään joukkueeseen. No, keväällä kävi miten kävi, mutta mihin Tapparan menestymisen kulttuuri on tällä kaudella hävinnyt? Kirvesrinnat pyristelevät liigan pohjalla. Kyllä siihen menestymiseen jotain muutakin tarvitaan kuin menestymisen kulttuuria ja menneen maineen hehkuttelua.

Niin Tappara tosiaan on sarjan pohjalla, mutta joukkueessahan tapahtui aika suuria muutoksia, etenkin puolustuspäässä ? Kolmen huippupakin ja n. 100 tehopisteen katoaminen näkyisi varmasti minkä tahansa joukkueen pelissä seuraavalla kaudella ?. Valmentaja vaihtui, joten pelityylikin on nyt erilainen kuin viime keväänä. On syytä muistaa, että Tappara rankattiin ennen kautta juuri noille sijoille missä se nyt on ja JYP povattiin aivan kärkeen. Tapparan materiaali ei vaan ole liigan ehdotonta eliittiä ja loukkaantumiset ovat rassanneet myös Tapparaa.
JYP on tarponut useita vuosia liigassa ja menestys on karttanut Jyväskylää. Tilanne viime keväänä olisi voinut olla toinen jos Wallinheimoa ei olisi taloudellista syistä kaupattu kesken kautta Venäjälle. Tilannetta varmasti arvosteltiin silloin, mutta olisiko Wallinheimo nyt Jyväskylässä jos ei olisi viime keväänä pelannut Venäjällä ?
On hienoa, että JYP on menestynyt tällä kaudella, mutta kausi on vielä pitkä. Mitä tahansa voi tapahtua. Tappara taistelee nyt vimmatusti pääsystä edes 10 sakkiin, kun JYP puolestaan taistelee runkosarjan voitosta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös