To 5.4.2012 Blues-Pelicans 2.välierä

  • 26 929
  • 108

pakki3000

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Pelistä jäi mieleen maalaisten läpsyttimet. Kohta varmaan alkaa Blues tulla takaa rinnalle ja ohi.

haha espoolainen huutelee :D ei pysty edes ymmärtämään miten näinkin paljon heikompi joukkue voi edes tuurilla voittaa espoossa. Toivottavasti joku viisaampi blues kannattaja voisi purkaa ottelun tänne maatalojen nurkkiin..

No joo antaa olla. Itse olen moneen kertaan menettänyt uskon Kuuselan suhteen, mutta kyllähän jätkä on lyönyt kuitenkin sen verran parannusta kehiin, että pakko ottaa sanoja takaisin. Pelicansin onneksi materiaali on sopivan leveää, kun onnistumisia tulee kuitenkin suht hyvin eri osista joukkuetta. Turhankin helpolla tullut nämä pari voittoa, mutta toivottavasti otetaan vielä pari lisää.
 

Lauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues & Devils
ei pysty edes ymmärtämään miten näinkin paljon heikompi joukkue voi edes tuurilla voittaa espoossa.

Onneksi voitettiin tuurilla pelillisesti ylivoimainen Blues. Saadaan kyllä taas kiittää tuomareita voitosta. Kiitos salaliitto!

Onko Lahdessa huonoja voittajia, vai miksi tällaisia kommentteja saa lukea pelistä?

Pelicanshan oli itse pelissä jatkuvasti niskan päällä ja ansaitse voittonsa. Itseäni jäi kuitenkin suuresti kaivelemaan Pelicansin kolmas maali. Bluesille todella naurettava jäähy perinteisestä maalineduskahakasta ja siitä tietysti ratkaiseva maali. Ei sillä, että matsi olisi tuohon ratkennut millään tavalla, mutta tietynlainen pelin tappanut hetki tuo oli. Henriksson tuon jäähyn vihelsi, eikä ollut yhtään linjassa pelin linjaan, jolloin näitä kahakoita sallittiin maalin edustoilla.

Pelicansin hyvyyttä se, että käyttivät yv-paikkansa hyväksi. Olihan Bluesillakin omat hetkensä, mutta miesylivoimalla ei suurta painostusta saatu, vaikka näennäisesti hyvin pyörikin.

Kuusela (se mv) oli kyllä hyvä. Odotin ensimmäisen Bluesin maalin jälkeen pientä paniikkia, mutta hyvin espoolaiskasvatti kesti. En kuitenkaan jaksa millään uskoa, että pystyy tuolla tasolla pelaamaan läpi koko sarjan.

Mutta se on selvä, ettei tätä sarjaa voi päästää 0-3 tilanteeseen. Pelicansin tasoista jengiä vastaan siitä ei niin vain noustakaan.
 

Fläppis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Paluu hallilta ja nyt keskustaan ottamaan märkää, mutta sitä ennen pari sanaa. Vaikka ollaan tavattu pari kertaa reaalielämässäkin E:n kanssa niin pakko sanoa että onhan toi nyt aivan hirveätä paskaa mitä täällä kaverit suoltaa.

Pelicans otti nöyrällä asenteella täyden hallinnan pelistä ja uskoisin, että koko sarjasta. On niin saatanan hiljasta Espoon hallissa, että ei tiedä uskaltaako siellä huutaa edes. Propsit Bluesin faniryhmällä, että yrittivät mutta muu halli uinuu kyllä todella pahasti yössä. Pelicans-keskittymä hallitsi niin katsomossa kuin käytävillä.

Nyt kuulen mielellään E:ltä ja juhaht:lta raportin "pelin yli".

Sitä ennen tyydyn vaan toteamaan, että vitunmoinen vitsi koko ajokoirameininki.

Lauantaihin...
 

Blues forever

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Kyllä Pelsut oli tänään kaksi erää peliä kontrolloiva joukkue. Minun silmiini paistoi selvästi Bluesin alakerran väsymys; hirveitä merkkausvirheitä useampikin ja huolimatonta (olematonta) pelin avaamista. Eikä hyökkäyspäässäkään saatu oikein mitän aikaiseksi, kun laukauksia säästeltiin.

Kolmanteen erään tuli sisuuntunut Blues mutta Kuusela pelasi hyvin, joskin sai yllättävän rauhassa suorittaa torjuntojaan omalla maalillaan. Vimma maalille ajamisesta puuttui Bluesin hyökkääjiltä kokonaan.

Pelsujen kolmas maali tuli ylivoimalla. Jäähy oli tosiaan jälleen täysin naurettavasti vihelletty play offs -pelissä mutta ei loppujen lopuksi ratkaissut peliä.

Bluesin pitää seuraavaan peliin (yllätys yllätys) suoraviivaistaa peliä paljon ja mennä maalille härnäämään Kuuselaa. Siis sääntöjen rajoissa. Itse en tämäniltaisenkaan perusteella usko, että Kuusela kestää koko sarjaa tuolla tasolla. Sen verran tuuritorjuntoja kuitenkin oli tänään mukana.

Pelsut voitti ansaitusti mutta sarja on kesken.
 
Onko Lahdessa huonoja voittajia, vai miksi tällaisia kommentteja saa lukea pelistä?

Lähinnä kommenttini oli sarkastinen piikki muutamalle espoolaiselle, jotka ilmoittivat jo eilen, että Blues on pelillisesti valovuoden Pelicansia edellä. Yksittäinen otteluvoitto tuli kuulemma lahtelaisille tuurin ja tuomareiden avustuksella.
 
Suosikkijoukkue
Lahen Pelsu, Dallas Stars, Leksand, Orlando Magic
Seuraavaan peliin Bluesin on pakko alkaa laukomaan enemmän. Kuusela sylkee jokikisen kiekon eteensä ja niihin reboundeihin on pakko päästä.

"Jokikisen" on kyllä vähän liioiteltu ilmaus. Kyllä Kuusela muutaman kerran torjui niin että Bluesilla oli tilaisuus pistää irtokiekosta sisään mutta ei kelvannut ei.

Ja te ketkä ette usko että Kuusela pysyy kasassa koko ottelusarjaa, naurahdanpa sinne Espoon suutaan räkäisesti ja väitän että pysyy.
 
Suosikkijoukkue
Lahden Pelicans
Vaikka ei olisi koko peliä nähnytkään, niin palsta-aktiivisuudesta voi päätellä myös jotain itse ottelusta. Kun ennakoissa kukkoilleet suurisuiset Blues -kannattajat näyttävät vetäytyneen koloihinsa tai vasaroineet jostain syytä näppiksensä käyttökelvottomaksi, voinee kai päätellä että kaukalossa tapahtui jotain "ennustusten" vastaista.

Katsomossa istuin toki. Hommahan lähti aloituskiekon pudottamisesta juuri oikeille urille. Upeaa ja väsymätöntä liikettä, kaksikamppailuissa dominointia ja kaiken kukkuraksi jäätävää maalivahtipeliä. Kuuselan (=Hovinen) onnistumiset heti alkuminuuteilla herättivät selvästi myös muun joukkueen luottamuksen ja tänään alakerran paketti oli hyvässä kuosissa. Kyllä, ihan hra Seikolaa myöten. Oman sinisen ja keskiviiivan välinen kaistale tukittiin tehokkaasti ja Bluesin kiekonhallinta saatin eiliseen nähden hyvin kuriin.

Tämän pelin jälkipuinnissa olisi kiinnostava kuulla miltä osin Kalpan esitykset puolivälierissä lyövät laudalta tämän päivän Pelicansin. Tämä ei ole vinoilua, uskokaa pois. En ole yhtään tuon sarjan peliä katsonut, joten nyt olisi asiasta paremmin perillä olevilla tilaisuus kirkastaa väitteitään.
 
Viimeksi muokattu:

Shayne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihreäpaitainen mies & Petun pelistragedia
Paluu hallilta ja nyt keskustaan ottamaan märkää, mutta sitä ennen pari sanaa.

Pelicans otti nöyrällä asenteella täyden hallinnan pelistä ja uskoisin, että koko sarjasta.

Sitä ennen tyydyn vaan toteamaan, että vitunmoinen vitsi koko ajokoirameininki.

Lauantaihin...
Pelicans pelasi hyvin joo, me kun tunnutaan jakelevan merkkausvirheitä ja ylivoimatehottomuutta läpi kauden, jälkimmäistä läpi vuosien. Pelicans oli tänään(kin) hyvä ja hyödynsi loistavilla hyökkäyspään ratkaisuilla meidän isoja virheitä.

Mitä sitten muihin juttuihisi tulee, niin ota ihmeessä märkää, tulihan sitä itsekin juhlittua aika tavalla ekää välieräpaikkaa -98. Ekaa finaalipaikkaakin tuli vastuullisen elämäntilanteen huomioiden juhlittua yllättävänkin rajusti. Nykyään nämä välierä- ja finaalipaikat tuntuvat olevan niin jokakeväisiä, ettei niitä nyt enää sillä tavalla viitsi mukittaa tässä palsta-asiayhteydessä mainiten. Ajokoira-, puukäsi- sparta-, hmv-kiekko, mitä se nyt kenenkin mielestä on milläkin viimeisistä noin 6 kaudesta ollut, on kyllä meillekin ollut melkoinen vitsi, aina saatana mitalipeleissä muttei mestaruutta vielä.

Mutta olishan se kiva teillekin saada se eka mitali, en mä sitä sano.
 
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo.
Hieno peli Pelicansilta, joukkue pelasi just sellaista peliä kuin vierasjoukkueen pitääkin. Kiekkoa ja miestä maalille. Siinä missä KalPaa vastaan Blues sai heidän maalillaan tehdä mitä halusivat, niin nyt Pelsun pelaajat eivät antaneet tähän mitään saumaa. Kyllä mä toivon, että jos ja todennäköisesti kun mestaruus ei Espooseen matkaa, niin sen veisi Pelicans.

Lauantaina on pakkovoitto Lahessa, jos Blues finaaliin haluaa. Alkaa vaan jalat painamaan sen verran pahasti, että taitaa pronssiottelu kutsua. Ja joukkue, jossa pelaa Dale Clarke ei voi pelatakaan kuin pronssista.
 

jiihoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon Blues
Olipas surkea esitys Bluesilta. Tuntuu, että joukkue leijailee jossain tai elää jonkinnäköisessä kuplassa, eikä yritä tosissaan. Ajatellaan, että tämä hoituu itsestään sen suuremmin yrittämättä ainakaan vielä näissä ekoissa peleissä. Toinen vaihtoehto on, että porukka on yksinkertaisesti vaan helvetin väsynyt, eikä näin ollen otteissa ole minkäänlaista terävyyttä ja tekemisen meininkiä.
Kuusela pääsi tänään aivan liian helpolla, laukoa olisi pitänyt enemmän ja aikaisemmin. Ehkä kuvaavin tilanne oli se tokan erän hieno idearikas hyökkäys, joka kuitenkin oli päätökseltään naurettava Kähkösen yrittäessä sutia maaliin Ramstedin antamaa vapauttavaa syöttöä. Seuraavissa peleissä pitäisi siis pystyä hieman suoraviivaistamaan hommaa, sillä taitoa ei näemmä ole kuitenkaan ihan riittävästi pelaamaan maaleja juonikkaammalla tavalla. Käytetään siis omia vahvuuksia enemmän. Ramstedista vielä sen verran, että miehen pelaamisessa kärjistyy hyvin koko joukkueen ongelma hyökkäyksessä. Ramu kärsii mielestäni vähän tommoisesta luontaiselle pelinrakentajalle tyypillisestä ongelmasta eli laukomisesta kokonaan luopumisesta. Hän kyllä tuo kiekkoa erittäin mallikkaasti ja luo toisille loistavia tontteja ja on näin vaarallinen. Mielestäni häneltä kuitenkin puuttuu tällä hetkellä täysin laukauksen mahdollisuus repertuaarista. Pelistä tulee näin ennalta arvattavampaa, kun syöttö on ainoa mahdollisuus ja samalla hänestä tulee myös hyödytön hyökkäyksen päättämisen suhteen. Pitäisi löytyä kaksi vaihtoehtoa aina - joko laukoa tai syöttää.

Jos tämä sarja halutaan kääntää on joukkueesta löydyttävä yksinkertaisesti enemmän munaa ja voittamisen halua. Lopussa oli taas hyvää meininkiä ilman veskaria yv:llä ja ajoittain muutenkin. Ajoittaisuus ei vaan riitä, vaan nyt on painettava koko peli menemään täydellä höyryllä tai muuten sarja menee 4-0 Pelicansille. Myös äsken mainitsemani vastuunvälttele ja liiallinen siirtely ei ole tällä porukalla hyväksi etenkään pleijareissa, jossa tila ja aika on kortilla. Jokaisen täytyy siis ottaa nyt vastuuta ja olla se mies, joka haluaa laittaa kiekon reppuun - voitontahtoa ja itseluottamusta on löydyttävä. Kibe naapurileiristä varmaan sanoisi, että nyt ei enää tsiigailu ja öögailu riitä tai muuten kesis kutsuu..

Niin ja Clarke pois ykkösylivoimasta, ei vaan tämän hetken itseluottamus ja halu riitä. Jarruttaa vaan muun yv:n peliä tällä hetkellä.
 

Quattro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyräsmiehet
Pelicans nyt vaan haluaa pelata finaalissa,toivottavasti piirun verran enemmän kuin Blues! Lahtelaiset tuntuvat sillä kuuluisalla henkisellä puolella, vai oliko se nimeltään harmaa alue, olevan tällä kaudella number uno.

Pienenä veikkauksena... Joonas Kuusela tulee olemaan Pelicansin tärkein pelaaja finaalisarjaa myöten! Miehen luonteen tietäen sen verran vituttaa case Hovinen ja kaikki siihen liittyvä Kuuselan vähättely, että kallistun Tammisen ja muiden hullujen (onko heitä) puolelle. Tamihan povasi Hovisen loukkaantumisen olevan Pelicansin etu.....toki joudun tämän lausahduksen ajatusta ehkä vielä hieman pohtimaan... :)
 

Shayne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihreäpaitainen mies & Petun pelistragedia
Tämän pelin jälkipuinnissa olisi kiinnostava kuulla miltä osin Kalpan esitykset puolivälierissä lyövät laudalta tämän päivän Pelicansin. Tämä ei ole vinoilua, uskokaa pois. En ole yhtään tuon sarjan peliä katsonut, joten nyt olisi asiasta paremmin perillä olevilla tilaisuus kirkastaa väitteitään.

Tuohon Elmerin kommenttiin kyllä sanoisin, että Kalpa-sarjan alkupuolella meidän maalilla sai tehdä ihan mitä tahansa, kuten Pelicans on tehnyt eilen ja tänään. Mä olen usein katseella etsinyt #8 ja #9 kun meidän maalille pelataan kulmasta kiekkoa syötöllä lapaan ja pistellään sitten sisään ihan miten parhaaksi katsoo, ketään ei ole paikalla. Tänään puuttui Korpikari, pelaa yleensä joukkueen isoimpia minuutteja, tosin runkosarjassa se sai paineettomasta tilanteesta paineen, nyt taas rauhoittunut tasolleen ja pysynyt tontillaan.

KalPahan alkoi kolmen pelin jälkeen vähän antamaan siimaa, levitteli ja viipyili, lopulta luopui omasta pelistään ja paletti sekosi. Enkä usko, että tuo Camin saama täystyrmäys sarjan neljännessä pelissä ainakaan vähensi taistelutahtoa Bluesin sisällä antamaan lisää rekyyliä kuin se sarjan ensimmäinen voitto.
 

Hannutic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Pelicans nyt vaan haluaa pelata finaalissa,toivottavasti piirun verran enemmän kuin Blues! Lahtelaiset tuntuvat sillä kuuluisalla henkisellä puolella, vai oliko se nimeltään harmaa alue, olevan tällä kaudella number uno.

Jos Pelicans voittaa Bluesin henkisellä puolella, niin eihän Bluesilla ole tässä tilanteessa mitään saumaa! Katsotaanpa vaikka rosteria ja valmennusjohtoa (vaikkakin itse arvostan Marjamäkeä enemmän kuin Suikkasta). Kyseenalain voimakkaasti väitteet, jotka sanovat ettei runkosarjasijoituksella (tai pisteillä) ole merkitystä. Kyllä runkosarjassa selkeästi paremmin pärjännyt on myös selkeä ennakkosuosikki.

Odotukset Bluesin suhteen ovat mielestäni kohtuuttomat. Blues on tällä kaudella tehnyt 2 kertaa sen mitä kukaan muu ei ole tehnyt: nousu sääleistä ja nousu 0-3 asemasta. Onko se joku ihme, että ollaan välierissä 0-2 tappiolla?

Toisaalta, onko sarja taputeltu? No ei helvetissä! Haluan nähdä Bluesilta taistelua, lopputulos on toissijainen asia!
 

mico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues, (sympatiat Pelicans ja Jyp)
Nyt alkaa taas tulemaan sen verran idioottimaista tekstiä joiltain, että senkin takia mietin kahteen kertaan, kannattaako tänne enää mitään kirjoittaa, mutta yritetään nyt kuitenkin.

Ensinnäkin Blues oli ensimmäisessä ottelussa pelillisesti edellä (tai ainakin huomattavasti lähempänä, ei nyt aleta sentään mitään absoluuttisia totuuksia kirjoittamaan) joten ihan naurettavaa aloittaa nyt kuittailu joidenkin nimimerkkien (minä mukaanlukien) sen pelin analyyseistä tämän toisen pelin perusteella. Sen verran eri tasolla joukkueet tänään pelasivat. Siinä missä ensimmäisen pelin ratkaisi Pelsuille lähinnä viimeistelytehokkuus vs. Bluesin viimeistelyn surkea laatu niin tämä peli ratkesi em. lisäksi siihen, että Bluesin kiekkokontrolli oli aivan käsittämättömän huonoa. Helppojakaan syöttöjä ei saatu haltuun, kiekko ei pysynyt lavassa ja muutenkin tuntui ajatus olevan ihan muualla kuin itse pelissä. Lisäksi puolustus maalin edessä oli jälleen kerran surkeaa, mutta sellaista se on ollut oikeastaan koko kauden joten sitä ei voi samalla tavalla laittaa "tappion syyksi".

Sitten tietysti myös liike käytännössä koko kentällä oli kumman väsyneen oloista eikä taklauksia ollut juuri ollenkaan. Ekan pelin perusteella Blues näytti selkeästi todennäköisemmältä voittajalta otteiden jatkuessa samanlaisina ja nyt taas toisen pelin perusteella Pelsut näyttävätkin menevän menojaan (ja toivottavasti menevätkin sitten kannuun asti, jos näin käy). Mikäli Blues nyt tästä haluaa vielä nousta, niin ensinnäkin pitäisi alkaa syöttöjen napsua lapaan ihan eri tahtiin ja pitäisi uskaltaa ottaa kontaktia enemmän. Unohtamatta tietenkään laukauksia - tässäkin pelissä vastuuta siirreltiin ihan liikaa. Ihan niin kuin ei luotettaisi siihen, että suorillakin laukauksilla voi maaleja tehdä (yllättäen molemmat Kuuselan taakse saadut kiekot ovat olleet nimenomaan suoria laukauksia eikä minkään überhienojen syöttökuvioiden tulosta).

En nyt viitsi sanoa tuomareista paljon mitään, koska hallilta tilanteiden arviointi on kuitenkin aina vähän hankalampaa kuin tv-ruudun välityksellä. Tosin jos näiden kahden pelin tuomareista pitäisi valita, valitsisin kuitenkin tämän kaksikon mieluummin kuin Hämäläisen ja Heikkisen...

Ja ettei kenellekään enää ainakaan jäisi epäselväksi niin minulle on tässä parissa prosentit noin 60-40 Bluesin puolella eikä Pelsujenkaan voitto sillä tavalla jaksaisi kauheasti harmittaa. Enemmän ottaa päähän ihan tyhjänpäiväinen kuittailu, jota tälläkin palstalla esiintyy ihan asiasta kuin asiasta.

Ps. Hannuticin kanssa samaa mieltä. Ei sillä lopputuloksella niin paljon enää väliä (kauteen voi olla olosuhteet huomioon ottaen suht tyytyväinen, vaikka nyt hävittäisiinkin), mutta haluaisin kyllä nähdä Bluesilta parempaa taistelua kuin tänään.
 

Shayne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihreäpaitainen mies & Petun pelistragedia
. Unohtamatta tietenkään laukauksia - tässäkin pelissä vastuuta siirreltiin ihan liikaa. Ihan niin kuin ei luotettaisi siihen, että suorillakin laukauksilla voi maaleja tehdä (yllättäen molemmat Kuuselan taakse saadut kiekot ovat olleet nimenomaan suoria laukauksia eikä minkään überhienojen syöttökuvioiden tulosta).

Näinhän se on mennyt koko kauden, siirrellään kunnes tilanne on ohi. Ylivoimalla koko kauden kiekko liikkunut niin hitaasti, ettei järkeviä vetopaikkoja edes tule, sen kerran kun saadaan edes joku pakkopeli aikaiseksi. Sitten kun tulee suoraan syötöstä -vetopaikka viivasta, niin on väärän puolen lapa ja pitää ensin tappaa kiekko, kääntää oma tasapaino ja vetää päin blokkaajaa tai siirtää takaisin. Koko kauden niin räikeästi näkynyt, kuinka rightin lapa viivasta puuttuu, joka vetää suoraan levityksestä, V Lajunen, J Karalahti.

Dale Clarke joo, huikea rightin pelaaja ja ennenkaikkea vitun kova puolustaja, jatkoa vaan 10 vuotta ja lisää liksaa, nää viedään käsistä.
 

Oldus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues
Voi kuinka toivoisin, että Clarke laitettaisiin katsomoon seuraamaan peliä ja vaikka lahjakas b-junnu tilalle. Huhhuh miten hidasta ja kömpelöä peliä papalta.

On säälittävää, että jokaisen matsin jälkeen pitää puida kannattajien toimintaa ja etenkin tappion jälkeen se kuulostaa pelkästään katkeruudelta. En yleistä on täällä fiksujakin häviäjiä, mutta osa jaksaa kyseisistä asioista taistella ja ottelun analysointi jää unholaan. Annetaan läpsyttimien olla, ei ne katoo vaikka foorumilla huudellaan.

Pelistä sen verran, että Blues kaatui umpisurkeeseen ylivoimaan ja muutenkin tehottomuuteen. Hyvin jengi jaksoi taistella vaikka jalat varmasti painaa.
Pelsut on tällä hetkellä kyllä kova ja helvetin taitava jengi. Bluesin isoin ase on ylhäätä karvaaminen ja kauhea prässääminen, silloin saadaan ei niin taitava puolustus helisemään. Toivottavasti Marjamäki kehottaa ensi matsissa LAUKOMAAN enemmän. Jos Lahdessa ryöstetään niin on taas mahdollisuus saada
henkinen puoli kuntoon ja sehän on se Bluesin vahvuus parhaimmillaan.
Jos ei ryöstetä, niin epäilen hyvin vahvasti Kalpa sarjan toisintoa.

Summasummarum pussinokat oli parempi jengi. Tuomarit ja Clarke vaihtoon Lahdessa. Taistelu jatkuu, tää jengi ei luovuta!!
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Nyt kuulen mielellään E:ltä ja juhaht:lta raportin "pelin yli".

Omalta osaltani voin sanoa, että eilen Pelicans pelasi huomattavasti paremmin kuin Lahdessa ja ansaitsi selkeästi voittonsa. Mua risoo eniten Bluesin pelissä edelleen ne käsittämättömät uinahdukset, jotka vesittävät pelin kerta toisensa jälkeen. Ehkä se on sitten vain rutiinin puute, esim. Valkonen saa ottaa yhden maalin täysin harteillensa. Bluesin on myös vain kyettävä suoraviivaistamaan hyökkäyspeliään. Ramstedtin kenttä tunaroi 95% hyökkäyksistään ylihienoihin kikkailuihin ja vain Erikssonin kentän voi luottaa toimittavan kiekon edes maalille asti.

Pelsujen Kuusela pelasi eilen hyvän pelin joo, mutta olihan se niin sairaan epävarma, että siihen Bluesin pitää kyetä iskemään. Kiekko ei tainnut tarttua koko pelissä kertaakaan hanskaan vaan aina tuli reboundi eteen. Suikkasen pojut tosin tiesivät tämän ja jos joku Pelicansin pelissä vakuutti, se oli aivan järisyttävän hyvä puolustus. Bluesin äijistä ei tainnut päästä kukaan noihin Kuuselan sylkyihin kuin vasta ottelun lopussa ilman maalivahtia pelatessa - ja siitäkin Eriksson veti päin maassa makaavaa Kuuselaa.

Pysyn edelleen kannassani: Blues oli Lahdessa selvästi parempi, Pelicans Espoossa. Tilanne on silti 0-2 väärälle joukkueelle, joten lauantaina ollaan pakkovoiton edessä. Huolissani en ole, jos Blues pystyy korjaamaan noi pari asiaa pelissään.

Mitä tulee kannattajiin hallin käytävillä: onko se ihme, että vierasmatkalle lähtevät jurriset teinit pitävät mekkalaa? Hallin ulkopuolella meininki Talaja- ja Koivisto-huuteluineen oli ainakin niin junttia, ettei kakaroiden loppusijoituspaikkaa tarvinnut arvailla. Olikohan sama meininki viime vuonna kun Pelicans karsi liigapaikastaan, vai onko ylpeilysi aihe gloryhunttausta puhtaimmillaan?

Toki hallissa olisi voinut olla parempikin tunnelma ja olisi varmaan ollutkin jos vierasjengi ei olisi vienyt peliä noin selvästi. Tällaisia me espoolaiset ollaan, live with it. Vaikka yksi hyvä kausi näyttääkin nousseen lahessa päähän.
 

Dvozak

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Toki hallissa olisi voinut olla parempikin tunnelma ja olisi varmaan ollutkin jos vierasjengi ei olisi vienyt peliä noin selvästi. Tällaisia me espoolaiset ollaan, live with it. Vaikka yksi hyvä kausi näyttääkin nousseen lahessa päähän.

Täällä on ollut tilausta myös tuloksellisesti hyvälle kaudelle. Ei voi mitään jos täällä nyt vihdoin päästään siitä nauttimaan. Ei meidän edelleenkään tarvitse hävetä sitä, että kannattamamme joukkue pelaa tällä kaudella Suomen parasta lätkää.

Btw, Pelicansin ensimmäinen peli meni siihen, kun Suikkanen sanoi ensimmäisellä erätauolla, että nyt keskitytään puolustamiseen. Joukkue, joka on koko kauden perustanut pelinsä hyökkäykseen alkoikin nyt yhtäkkiä kokeilla puolustamista, kun vastustaja näytti lähestulkoon pärjäävän ensimmäisen erän coast-to-coast-kiekossa.

Olen kyllä ylpeä, että joukkue on osannut puolustaa näinkin hyvin. Tämä sarja ei ole kyllä lähelläkään poikki. Espoolaisen kiekon tunnusmerkki on periksiantamattomuus ja taistelu. Mielenkiintoista nähdä mihin se riittää huomenna Lahden hornankattilassa.

Ainiin ja erityismaininta eilisestä Pasi Nurm...Joonas Kuuselalle. Loistavaa taistelua!
 

Loonie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Sellanen peli, tilanne 2-0 hyvä niin. Parempi hävisi taas mielenkiintoista. Se siitä.

Paljonkohan porukkaa oli lahdesta? Pelin jälkeen kun Pelicans pelaajat kiitteli kannustuksesta niin mielestäni näytti siltä että n.puolihallia olisi taputtanut? Olin vielä samalla puolella fani-matkalaisten kanssa. Oiskohan n40-45% paljon pieleen mennyt... ja koostettakin katsellessa maalin tullessa aika tasan menee metelin taso.

Nyt välipäivä myös kannattajillekkin, hyvä niin.
 

Runkosarja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, sympatiat KooKoo
Tappio on aina katkera paikka. Siinä mielessä voi ymmärtää joidenkin espoolaisten kiukuttelua lärpyttimistä, lahtelaisten kusipäisyydestä yms. Jatkakaa, ei ole vaikea olla tällä puolella ja nauttia teidän "parempi joukkue hävisi"-vuodatuksista.
Otteluista: viimeiset viisi erää ovat antaneet paljon luottamusta Kuuselaan. Meillä on vähintään yhtä hyvä vahti kuin Bluesilla. Juvonen luukunavaajana käy, mutta miten poika pärjäisi esimerkiksi ensi maanantaina tämän sarjan ratkaisumatsissa ;)?
Sekä Lahden surkeatasoinen matsi että eilinen vähän tasokkaampi ottelu ratkesivat mielestäni Pelsujen parempaan fyysiseen Ja henkiseen jaksamiseen. Vaikka tuossa nimesin maanantain ratkaisumatsiksi, niin Bluesin otteita seuranneena kaikki on tosiaan mahdollista. Kärpät-sarjassa Pelsu ei osannut käsitellä ylivoimaista alkuaan oikein. Mukana oli kyllä myös Hovisen lepuuttaminen ja Kuuselan keskiverrot esitykset.
Kummassakin tähänastisessa ottelussa ei ole ollut suurta huolta voiton saamisesta. Työnteon määrä ja laatu ovat olleet vakuuttavat. Pakko on hieman ihmetellä niitä Blues-kannattajia, jotka yhä pitävät Bluesia todennäköisenä finalistina. Valmennus ei enää saa monta vaihdetta teidän pojuista irti. Marjan pojut on yksinkertaisesti liian väsyneitä. Pelsu on todennäköinen finalisti ja juuri ketjun avaajan veikkauksen mukaisesti luvuin 65-35.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Kuka on väittänyt paremman joukkueen hävinneen eilen?
 

Toy Gun Ed

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Paljonkohan porukkaa oli lahdesta? Pelin jälkeen kun Pelicans pelaajat kiitteli kannustuksesta niin mielestäni näytti siltä että n.puolihallia olisi taputtanut? Olin vielä samalla puolella fani-matkalaisten kanssa. Oiskohan n40-45% paljon pieleen mennyt... ja koostettakin katsellessa maalin tullessa aika tasan menee metelin taso.

Kännissä oot ollut tai voiton huumassa. Siellä täällä muutama lahiapina istui kannattajaporukan lisäksi joka yritti välillä jotain piipittää mutta nopeasti yleensä jyrättiin. Koosteessa äänisignaali kompressoidaan, joten turha analyysi.

Ei päässy espoolaiset oikein tunnelmaan kun joukkue oli niin väsyny. Pelkään pahoin, ettei yhden päivän lepo riitä. Pelicans oli fyysisesti ja henkiseti niin pahasti edellä, että vaikea uskoa enää blegin nousuun.
 

Runkosarja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, sympatiat KooKoo
Ei, kyllä Loonie on pitkälti oikeassa. Pelsufaneja oli kiitettävästi paikalla, ei nyt 40 prosenttia mutta paljon. Itse istuin bluesin vaihtoaition lähellä ja siitä oli mukava huudella Marjan pojuille. Hallin tunnelman kannalta avainjuttu oli pelsukannattajien mahtava huuto, joka jyräsi espoolaiset täysin.
 

Eisenhower

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, sympatiat myös Ilvekselle
Siellä täällä muutama lahiapina istui kannattajaporukan lisäksi joka yritti välillä jotain piipittää mutta nopeasti yleensä jyrättiin. Koosteessa äänisignaali kompressoidaan, joten turha analyysi.

Huvittavaa ruikutusta.

Ja opiksi pikkupili-Edille:
Wernen ut-autossa ei todellakaan feikata maalinjälkeistä huutoa kuulostamaan yhtä voimakkaalta molempien joukkueiden kohdalla.
On ääliömäistä edes ajatella noin. Autossa on ihan peruskompressointi ja limitointi päällä koko ajan.

Ike
 

Dvozak

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Miksi Kristian Kuusela ei muuten saanut rangaistusta lyötyään mailalla Joonas Kuuselaa päähän? Tuomari oli maalin takana... Käsittämätöntä.

Käsittääkseni KalPa- sarja ratkesi siihen kun joku Blues-peluri ajoi Koskisen yli. Nämä maalivahdin telomisyritykset ovat kyllä aivan uskomattomia ja niistä pitäisi kyllä laittaa kunnon pelikieltoja. Blues-Pelicans -sarja keväällä 2009 ratkesi siihen, kun Kari Sihvonen sai 5+20 min ja pelikieltoa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös