To 29.11.2012 Jokerit - Tappara

  • 37 290
  • 213
Eiköhän me Jokereiden kannattajat olla jo totuttu meidän oman silmätikkumme saamiin usein epäoikeuden mukaisiin jäähyihin. Se on erittäin vituttavaa, mutta en muista Tappara-fanien olleen hirveän pahoillaan kun Jarkko Ruutu sai nimensä perusteella jäähyjä. Enemminkin sieltä päästä tuli tyytyväistä naureskelua. No nyt heillä on oma tuomareiden silmätikku ja se ei kohtelu mitä silmätikku kokee ei olekkaan enää niin hauskaa.

Ruutu ja Nieminen saavat jäähyjä pelityylinsä, eivät nimensä perusteella.
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Ei tässä nyt sentään vielä mestaruutta ratkaistu, vaikka Jokerit pystyivätkin vääryydellä kaatamaan liigan kovakuntoisimman Tapparan.

En tiedä kenelle kunnia kuuluu, mutta olen todella kiitollinen ettei liigassa ole kuin yksi Tappara. Joka on ollut ihan kovakuntoinen kyllä.

On se kyllä jännä miten nykyään 90% oman joukkueensa faneista on liian ylpeitä myöntämään, että oma joukkue hyötyi tänään tuomareiden virheistä. Jos Tappara saa pisteitä tuomareiden virheiden avustuksella, niin minulla ei ole mitään ongelmaa myöntää sitä. Tottakai iloitsen sillonkin pisteistä, mutta rehdisti voin myöntää tosiasiat.

Onnea vaan Jokereille kahdesta pisteestä. Uskon, että keväällä osat on vaihtunut.

Mitä väliä sillä on myöntääkö joku joukkueenjohtaja tai fani hyötyneensä tuomareiden virheistä? Varmaan ammattimies tajuaa, että pelin jälkeen lausumalla, "Oma joukkue oli tänään ihan paska, mutta onneksi tuomarit pelastivat pisteet meille", syödään vaan joukkueen luottamusta omaan tekemiseen. Tottakai se harmittaa jos maali tai jäähy jää viheltämättä ja sen takia karkaa tärkeitä runkosarjapisteitä. On ymmärrettävää, että siitä provosoituu, mutta uskomatonta on tuo yleistäminen, että se koskisi 90% faneista. Jos itse ilmaisee asian, kuten ilmeisen yleinen mielipide täällä on ollut: "Tappara oli 100 kertaa parempi, ainoastaan tuomarit pelastivat Jokereille pisteet" niin pitää olla todella tyhmä ajatellakseen, ettei jokerileiristä kommentoida vastaan mitään. Väitän, että jos yleinen mielipide olisi: "Hyvä peli kaikenkaikkiaan, mutta pienen virheen myötä toinen jengi pääsi pisteiden makuun" niin vastaanottokin olisi suvaitsevaisempi.

Se, että keväällä tämä pari kohtaisi olisi todella mielenkiintoista. Oikeastaan toivonkin niin tapahtuvan. Tässä luodaan hyvää ilmapiiriä poff-sarjalle, kitisemistä kummankin joukkueen kentän laidalta. Niin ammattimiehiltä kuin faneiltakin.

En ota kantaa juuri lainaamilleni käyttäjälle, vaan yleisesti mielipiteistä.
 

Oijennus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ymmärrän täysin Kekäläistä: Mistä vitusta se käy kuumana? Siitäkö, että he kahvasivat 60 minuuttia? Kekäläinen puhisi

Ja mitä tekee Tapparan kotisivut, itkee samaa vääryyttä: ”Tappara ei taaskaan hyötynyt tuomareista”, ei herrajumala hyvää päivää Suomi-kiekko.

Haluan tuoda edelleen sen näkemyksen esille, että tasan tarkkaan jokaikinen joukkue estämistä ja kahvaamista harrastaa. Myös suuri ja mahtava Jokerit. Tappara harrastaa, niin myös HPK jne. Jotkut osaavat tämän rajalla pelaamisen paremmin. Varmasti jokainen katsoisi mieluummin ns. nollatoleranssi kiekkoa, mutta kun linja tämän sallii, niin on tyhmää olla sitä käyttämättä.
Tappara varmasti pärjäisi nollalinjallakin ihan mainiosti, koska joukkueen liike on yksi SM-liigan parhaista.
Minua vain vituttaa suunnattomasti se asia, että aina ja vain aina Tappara on se joka tätä harrastaa ja Rautakorpi on suomijääkiekon syöpä, pilaa vielä Barkovinkin.
Tapparan 2000 alun estopeli verrattuna tähän päivään oli todella paljon räikeämpää. Tuolloin estettiin varsin räikeästi kärkikarvaajan pääsy kiekolliseen pakkiin. Tässä on yksi suuri ero tuohon aikaan.

Toivottavasti jossain välissä tämä kitinä loppuu, koska jokainen joukkue syyllistyy samoihin asioihin. Tapparan ongelma on 2000 luvun alun historia ja lähtökohtaisesti lähdetään oikein suurennuslasilla seuraamaan, että kuinka paljon Tappara kahvaa. Tappara pelaa tällä hetkellä erittäin hyvää merkkauspeliä ja ehkä sitten on sitä kahvausta.

Tässä Jokerit - Tappara pelissä Tappara kahvasi ja esti, mutta niin teki Jokeritkin. Yhtenä esimerkkipelaajana voi nostaa esille Ossi Väänäsen.
 

104

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Rautakorpi on Suomi-jääkiekkoluin suurin mätäpaise.

Olen eri mieltä! Suurin mätäpaisen on Aurinkokuningas Tamminen. Rautakorpi tulee hyvänä kakkosena:)

Eivät loistaneet tuomarit eilen(kään), mutta aika yksipuolinen oli Rautakorven näkemys. Tapparalle olisi tosiaan voinut viheltää koukuista ja estämisistä aika paljon enemmän, samoin Pulkkiseen kohdistunut laitataklaus jäi viheltämättä ja Tapparan väärä vaihto varsinaisella peliajalla. Niin, ja olihan mm. se Filppulan jäähy melko heppoinen. Jokerit ei välttämättä olisi menettänyt pistettä ilman näitä virheitä.
 

Karde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, LA Kings
Haluan tuoda edelleen sen näkemyksen esille, että tasan tarkkaan jokaikinen joukkue estämistä ja kahvaamista harrastaa. Myös suuri ja mahtava Jokerit. Tappara harrastaa, niin myös HPK jne. Jotkut osaavat tämän rajalla pelaamisen paremmin.

Tuota kyseistä näkemystä en itse ainakaan voi allekirjoittaa. On ollut jo monta vuotta yleisessä tiedossa (ja kun kiekkoa seuraa) että muutama liigajoukkue profiloutuu tämän ns "kahvakiekon" harrastajiksi. Erityisesti nimenomaan JyP ja Tappara. Nämä kaksi kahvakerhoa ovat aina maila roikkumassa vastustajassa jäähyn rajamailla. Jos tuota sitten määrittää joksikin taidoksi niin se on sitten katsojan silmässä. Rautakorven ja Dufvan harrastama kapulakiekko on loppujenlopuksi aika kamalaa katsottavaa. Kyllä Lämsän pelikirja ainakin viihdyttävyydessä voittaa.
 

Oijennus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tuota kyseistä näkemystä en itse ainakaan voi allekirjoittaa. On ollut jo monta vuotta yleisessä tiedossa (ja kun kiekkoa seuraa) että muutama liigajoukkue profiloutuu tämän ns "kahvakiekon" harrastajiksi. Erityisesti nimenomaan JyP ja Tappara. Nämä kaksi kahvakerhoa ovat aina maila roikkumassa vastustajassa jäähyn rajamailla. Jos tuota sitten määrittää joksikin taidoksi niin se on sitten katsojan silmässä. Rautakorven ja Dufvan harrastama kapulakiekko on loppujenlopuksi aika kamalaa katsottavaa. Kyllä Lämsän pelikirja ainakin viihdyttävyydessä voittaa.

Hyväksyn näkemyksesi, mutta en allekirjoita sitä.
Pelin viihdyttävyydestäkin voidaan olla erimieltä. Sekin on katsojan silmissä. Itse pidän maaleista ja niitä Tappara on muistaakseni tehnyt toiseksi eniten koko sarjassa. Ovat päästäneetkin kyllä ihan mukavasti.
Minulle tärkeintä on, että Tappara pärjää, jos se sitten tulee puolirikollisella suomikiekon pilaavalla/tappavalla pelityylillä, niin sitten se tulee.
Mutta kuten kirjoitin, niin minulle kävisi vallan mainiosti myös nollalinja, koska Tappara pärjäisi myös silloin. Kyseessä on kuitenkin yksi luisteluvoimaisimmista joukkueista tässä sarjassa.
 

|Henguli|

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Keittoralli, Team-Huijaus
Suomalaisen tuomarityöskentelyn suurin ongelma on jatkuva paikkausvihellysten ja Salomonin tuomioiden jakaminen. "Toi meni nyt vähän väärin, pitää antaa seuraava jäähy noille."

Tämä pitää ihan paikkansa. Liigan linjurin suusta kuultuna, tuomareita opastetaan antamaan paikkausjäähyjä näissä "koulutuksissa". Käskyt tulevat ylhäältä ja niitä pitää noudattaa. Kaikesta ei voi aina syyttää henkilökohtaisesti tuomareita kolikolla on aina kaksipuolta.

Peliä en nähnyt, mutta voitto maistuu hyvälle!
 

gege dA mAn

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Laser
Vuosi toisensa jälkeen jotkut yllättyvät tästä kahvakiekosta ja jaksavat siitä aina vaan purnata. Ei se itkemällä lähde pois, niin kuin ei tuomaritkaan muuta tuomioitaan. Joukkueet pelaavat jäällä voitosta ja todennäköisemmin se onnistuu pelaamalla omilla vahvuuksilla. Tapparalla se on tämä "kahvaaminen" ja Jokereilla kiekkokontrolliin perustuva taitokiekko. Ei pitäisi olla yllätys kenellekään, ettei Tapparan materiaalilla kannata pelata vastaavaa kiekkoa kuin Jokerit pelaa. Vain voittajat muistetaan, eikä kukaan arvosta jotain 6. sijaa vaikka joukkue olisi pelannut "kivaa lätkää". Aina pelataan voitosta.

Sitten itse otteluun. Tasainen ja ihan hyvätasoinen ottelu, jossa nähtiin tuomareilta muutama virhe, mutta eipä tule mieleen yhtään liigapeliä, missä ei olisi tuomarivirheitä nähty. Räikeimmät virheet tapahtui jatkoajalla, joten ottelun kannalta pahimmassa mahdollisessa tilanteessa. Niemisen jäähyä ei olisi vihelletty esim. Barkoville, mutta tuomarit tuntevat Niemisen ja tahallaan hän maalivahdin päälle ajoi, joten tuomio oli oikea. Sen sijaan tuo väärä vaihto olisi pitänyt viheltää, kuten myös Moseksen huitaisu. Peli ratkesi tänään tuohon jälkimmäiseen, joten tuomarit eivät voi olla kovin tyytyväisiä omaan esitykseensä. Molempien maalivahdit pelasivat hyvin ja antoivat joukkueelleen mahdollisuuden voittaa. Jokerit oli kuitenkin ottelussa aktiivisempi osapuoli, joten 2 pistettä meni oikeaan osoitteeseen mielestäni.

Niemisen Villelle jäitä hattuun, vaikka elääkin tunteella pelissä niin kuin kuuluu.
 
Suosikkijoukkue
Sydämellä pelaavat
Täällä taas ääripäät jyllää. Täällä puhuttiin aiemmin mailannostosta tuossa viimeisessä tilanteessa. En tiedä onko mulla väärä käsitys nostosta, mutta eihän tuo nyt ollut lähelläkään sitä! Tuollaisia yhden käden ruoskahuitaisuja näkee pelissä paljon, mutta kun lyönti tulee takaapäin ja melko kovaakin niin ihan selkeä jäähyhän tuo olisi ollut.

Oma otanta tälle kaudelle on 6 peliä paikanpäällä ja onhan tuo huitomisen määrä aivan järkyttävää, joukkueesta riippumatta. Tästä on päästävä eroon.

Niemisestä pakko sanoa sen verran, että hienoa kun meillä on näitä jätkiä jotka elävät tunteella mukana. Liikaa on marraskuun vääntöjä ilman tunteita, mutta kun mies on laatikossa antaa hän aina 100% jäälle. Toki viime aikoina kiehunut yli osin aiheellisesti, osin aiheetta. Vähän jäitä hattuun, niin mies on vittumainen pelaaja joka pelissä vastustajalle.
 

rasmus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Pool, Konalan Pallo
Oma otanta tälle kaudelle on 6 peliä paikanpäällä ja onhan tuo huitomisen määrä aivan järkyttävää, joukkueesta riippumatta. Tästä on päästävä eroon.

Juuri näin, paljon enemmän olen huolestunut lisääntyneestä huitomisesta kuin kahvaamisesta.
Jokereiltakin on pari pelaaja loukkaantunut tällä kaudella viikateiskun ansiosta, joista ei edes vihelletty jäähyjä.
 

TBK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sydän on KIRVEEN muotoinen!
Se pelin laatu Jukka, se pelin laatu...
En tiedä onko se sitten sitä, kun NHL ei pyöri vai mistä se johtuu, mutta minä pidin eilistä peliä ihan hyvänä kiekkoviihteenä, joka nyt valitettavasti ei saanut ihan arvoistaan päätöstä. Voi olla, että kun Tappara on viime kausina rämpinyt, niin siihen nähden rima ei ole hirveän korkealla, mutta kyllä tuollaista katselisi mieluusti useapanakin iltana. Hjalliksen sanoin: Tämä on hyvääää bisnestä!

Sinällään on sääli, että näin hyvän matsin jälkeen suurin keskustelun aihe on tuomaritoiminta ja kuka kahvaa ja ketä.
 
On melko ristiriitaista samassa lauseessa syyttää Tapparaa kahvaamisesta ja sitten kuitenkin todeta, että kyllä Moses saa juuri tuon verran huitoa kaverin käsille. Jos SE ei ole kahvaamista, mikä sitten on? Tappara sai ottelussa yhden huitomisjäähyn eli tästä olisi voinut ihan perustelusti tulle Jokereille, jos nyt jotakin linjaa halutaan yrittää pitää.

Jos tuosta oltaisiin annettu jäähy Mosekselle, peli olisi mennyt voittomaalikisaan eli lisäpiste ei sinänsä olisi ratkennut Tapparan hyväksi. Tappara menetti mahdollisuutensa kolmeen pisteeseen sen Malisen jäähyn myötä (jota en ole nähnyt).

Vaihtovirhe sen sijaan on hyvin yksiselitteinen, joko se tapahtuu tai sitten ei tapahdu. Nyt jäi viheltämättä ja se oli selkeä tuomarivirhe.

Siinä asiassa olen Niemisen kanssa samaa mieltä, että tuomareilla ei jänne kestä täyttä matsia. Vähintäänkin olisi pitänyt viheltää vaihtovirheestä jäähy, mutta ei tainnut olla enää kanttia. Sama asia Moseksen kanssa.

Eipä siinä, Tappara on nousukiidossa ja nämä jutut kuuluvat peliin ja toivottavasti kasvattavat joukkueen luonnetta.

Onnittelut Jokereille voitosta! Jokerit on muuttunut siitä ärsyttävästä talomaalijoukkueesta Suomen ammattimaisimmaksi seuraksi, ja Kekäläinen on kyllä ihan päällikkö.
 

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Jatkoille odotetusti mentiin ja voitto ansaitusti Jokereille. Tapparan pelityyli ei ole ikinä meikäläistä miellyttänyt eikä se pettänyt eilenkään. Sääntöjen rajamailla roikuttiin koko matsin ajan, mutta onneksi oikeus lopulta voitti. Barkoville peukku, Niemiselle lammas.
 

Nwoke

Jäsen
Suosikkijoukkue
SAINTS salibandy, Spiral-liiga, Tampere
Keskimäärin vierasjoukkueet kahvaavat selkeästi enemmän, koska ovat liikenteessä passiivisemmalla taktiikalla eikä yleisöäkään ole tarve viihdyttää. Ei se Jokereidenkaan vieraspelaaminen aina niin kaunista ole, että kannattaisi noin paljoa itkeä Tapparan vierasotteista. Viime kaudeltakin tulee mieleen useampi vierasottelu, jossa tämä "taitokiekko" oli enemmänkin taitomiekkailua.
 

PTS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Mieltä ihan lämmittää, kun lukee näitä tuttuja kahvaamissyytöksiä, joita viimeksi sai kuulla vuosikymmen sitten. (jos ei sillä yhdellä kaudella sitten jotain ollut?). Se tarkoittaa vain ja ainoastaan sitä, että Rautakorven Tapparan peli alkaa olla kunnossa.

Jokereiden kannattajana en puhuisi tosiaan mitään pelin tuhoamisesta, ei vastustajan ole pakko antaa karlssoneille ja muille tilaa. Ei kai teille tarvitsisi antaa tasoitusta selkeiden tuomarivirheidenkään muodossa? Kauden alkuepisodi oli sitä paitsi suurin suomalaista jääkiekkoa vähään aikaan kohdannut mätäpaise, ei se että Jokereiden tähdiltä otetaan tila ja aika pois.
 

Derrick

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Rautakorpi

Mie en ymmärrä jos Jukka on koko ajan tyytymätön erotuomareihin, niin miksei se sitten itse mene sinne pillipiipariksi.

Ja onko se sattumaa että sama äijä on koko ajan tuomareiden kimpussa noiden ''varo ettei talos pala'' kommentteineen. Väsynyttä.

Jaffalassa Jokerit pelaa ottelun lopun ylivoimalla. Näin se menee. Jos haluaa voittaa siellä pitää homma pistään pakettiin reilusti aikaisemmin - a la SaiPa.
 

Masculine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Taitaa muuten olla ainoita toimareita, jotka itkevät lehdistössä pelien jälkeen!? Näin kuitenkin voi käydä kun tunteella ollaan mukana, joten turha sen enempää syyttää. Hienoa, että tunnetta on edes kaukalon ulkopuolella, kun kentälle sitä ei enää saa!

Mikä hlvetin kommentoija tuo Kekäläinen on?. Ei Leinonenkaan ole iltapäivälehdissä kommentoimassa joukkueen pelejä.

Ihan oikeasti te tuosta lehtijutusta saatte sen kuvan, että tuo kommentti on annettu lehdistölle? Kekäläiseltä on hetkeksi unohtunut, että myös median edustajia on ollut paikalla ja hänen sanomisensa on näin ollet kiirinyt myös toimittajan korvaan. Eiköhän Kekäläiseltä olisi vähän enemmänkin tekstiä tuossa jutussa, jos häntä olisi haastateltu. Mitä tulee tuohon, että muiden toimarit ei kommentoi, niin se on vähä sama asia kun tuon Selänteen jatkamispäätösten kanssa. Niistä kirjoitetaan, koska ihmiset lukevat niitä. Ei ketään kiinnosta keskiverto toimarin jutut, joten ei niiltä myöskään kysellä mielipiteitä mihinkään.

On melko ristiriitaista samassa lauseessa syyttää Tapparaa kahvaamisesta ja sitten kuitenkin todeta, että kyllä Moses saa juuri tuon verran huitoa kaverin käsille.

Kuka täälä on sanonut, että saa huitoa käsille? Niin, sitähän minäkin. On eri asia sanoa, että noista ei ole liigassa hirveän isolla prosentilla vihelletty jäähyjä, vaikka mailasta saanut olisi loukkaantunut, kuin että se olisi sallittua.
 

Masculine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tappara menetti mahdollisuutensa kolmeen pisteeseen sen Malisen jäähyn myötä (jota en ole nähnyt).

Edelliseen kysymykseen ei kukaan vastannut, niin koitetaan uudestaan. Mikä tekee tästä (mahdollisesta) tuomarivirheestä suuremman, kuin Tapparan toiseen maaliin johtaneen ylivoiman aiheuttaneesta? Ei tuo jäljellä oleva peliaika voi olla mikään syy sille, että tuo virhe olisi jotenkin isompi, sillä tuomareiden kohdalla siitä jaksetaan aina valittaa miten pelikellolla ei saisi olla väliä tuomioissa. Eli puhutaan pillin menemisestä taskuun kun pelejä ratkotaan.

Faktaahan nimittäin on, että jos otetaan peli missä tapahtuu kaksi identtistä virhettä, jotka eivät ole suuren suuria, mutta kuitenkin väärin vihellettyjä jäähyjä. Molemmat saavat näistä ylivoiman, mutta vain toinen tekee maalin ja voittaa pelin sillä maalilla. Tästä seuraa aivan järkyttävä valitus mediassa ja varsinkin jatkoajassa, vaikka suurin syylinen on se joukkue, joka ei A) tehnyt omasta paikastaan maalia ja B) estänyt vastustajaa tekememästä maalia. Nyt tässä pelissä molemmat joukkueet käyttivät tuon paikkansa, mutta silti vain tämä toinen nostetaan esiin häviävän joukkueen fanien toimesta. Outoa.
 
Viimeksi muokattu:

Corkscrew

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Niin tai menkää te paremmin näkevät katsomotuomarit sinne askiin viheltämään ne Tapparan väitetyt lukuisat rikkeet pois kun SM-liigatuomarit eivät ilmeisesti osaa. Vai olisiko sittenkin niin että Tappara pelaa sääntöjen rajamailla, mutta kuitenkin niin ettei niitä oikeita rikkeitä lopulta ole vihellettäväksi vaikka pelien jälkeen täällä aina niin kovasti huudellaan. Kamppailupelaaminen vaan on sitä ettei vastustajan taitopelaajille anneta hetkeäkään tilaa, ja vieraissa Jokereita vastaan jonka takalinjoilla pelaa puolet pelistä viime kauden Norris-voittaja ei ole mitään mahdollisuutta taistella voitosta jollain sinne päin-pelailulla omalla alueella.

Ja jos täällä joku on vielä niin pihalla ettei ole huomannut Rautakorven Tapparaan ajamaa kiekkokontrolliin perustuvaa pelitapaa niin kannattaisi varmaan jättää koko jääkiekosta kommentointi muille. Barkoville Tappara on paras mahdollinen paikka kehittyä ja sen takia hän Tampereella pelaa.
 

Ole Fart

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tappara pelaa tällä hetkellä erittäin hyvää merkkauspeliä ja ehkä sitten on sitä kahvausta.
Erittäin hyvää peliä kyllä, ja jopa ilman sitä kahvaustakin. Tapparan viisikko keskikentällä oli niin tiivis, että Jokereilla oli suuria vaikeuksia saada peliä auki tai edetä rintamana hyökkäysalueelle, ja kovin usein jouduttiin turvautumaan päätyheittoihin.

Tapparan hyökkäyspelaaminen oli melkein yhtä hyvin organisoitua, juonikasta ja liikkuvaa. Jokereiden puolustus aukeni kahdessa ensimmäisessä erässä huolestuttavan helposti, ja takaiskuja olisi voinut tulla enemmänkin kuin nuo kaksi. Tätä osa-aluetta on pakko parantaa, muuten ei keväällä juhlita.

Mielenkiintoista muuten vertailla kentällä kahta suomalaisen kiekkoilun suurlupausta, Barkovia ja Teräväistä. Kummallakaan ei ollut paras päivänsä, mutta Teräväinen vei tehot nimiinsä 1+1 vs. 0+0. Silti Barkov oli kentällä se näkyvämpi pelaaja. Sentterinä ja pelinrakentajana Barkov on tällä hetkellä kirkkaasti Teräväistä edellä, mutta Teräväisellä on kyllä kumma kyky iskeä lähes vaarattoman näköisistä paikoista.
 

Corkscrew

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Malisen jäähyssä ei ollut vikaa. Olihan se kevyt, mutta ei vieraissa pari minuuttia ennen loppua saa antaa tuomareille tuollaista paikkaa. Pitäisi vaan pelata ekstratarkasti, mutta näitä sattuu joten ei pelaajaakaan ole syytä naulata. Vähän täytyy ihmetellä Jatkoajan raporttia jossa Malinen on lopussa nostettu jotenkin esiin yhtenä ottelun hahmona tuon jäähyn takia. Eikö ketään muuta nostettavaa pelaajaa löytynyt, kuten vaikka loistomatsin pelannut Metsola?

En edelleenkään ymmärrä miksei Tappara olisi saanut kritisoida kyseenalaista jatkoaikaa. Niemisen jäähy oli huono, koska Karlsson selkeästi oli häneen pienessä kontaktissa ennen Kilpeläiseen osumista. Olen ehdottomasti sitä mieltä ettei kiekollinen pelaaja saa ajaa miten tahansa maalivahtia kohti kiekollisenakaan, mutta tässä oli myös Karlsson mukana joten Niemiselle jäähyn viheltäminen oli ylireagointi parilta Boman-Toivola. Kun tähän lisätään tilanne jossa vaihtoalueella risteilleet Jokeri-pelaajat estivät Niemisen luistelua irtokiekkoon, niin on varmaa että tuosta olisi äläkän nostanut jokainen 13 muusta liigajoukkueesta. Tuotakin tilannetta täällä jotkut ovat selitelleet parhain päin argumentilla "ei koskenut kiekkoon". Ok, mutta osallistuiko peliin kuitenkin? Ei tässä nyt tosiaankaan ollut kyse mistään turhasta itkemisestä ja huonosta häviämisestä, vaan epäselvistä tilanteista joiden tulkinnat jatkoajalla kääntyivät kotijoukkueen eduksi. Kyllä näistä pitää keskustella!
 

Isaskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Faktaahan nimittäin on, että jos otetaan peli missä tapahtuu kaksi identtistä virhettä, jotka eivät ole suuren suuria, mutta kuitenkin väärin vihellettyjä jäähyjä. Molemmat saavat näistä ylivoiman, mutta vain toinen tekee maalin ja voittaa pelin sillä maalilla. Tästä seuraa aivan järkyttävä valitus mediassa ja varsinkin jatkoajassa, vaikka suurin syylinen on se joukkue, joka ei A) tehnyt omasta paikastaan maalia ja B) estänyt vastustajaa tekememästä maalia. Nyt tässä pelissä molemmat joukkueet käyttivät tuon paikkansa, mutta silti vain tämä toinen nostetaan esiin häviävän joukkueen toimesta. Outoa.

Epäselviä tilanteita ja tulkintoja riittää joka pelissä, mutta vasta ne loppuhetkillä tapahtuvat nousevat puheenaiheeksi, koska ne tapahtuvat ratkaisuhetkillä. Esimerkiksi ensimmäinen erä ei ole pelin ratkaisuhetki siinä merkityksessä kuin kolmannen erän loppu tai jatkoaika. Pelin lopussa tapahtuvaa tuomarivirhettä ei vääryyttä kärsinyt joukkue voi enää mitenkään korjata ja siksi tuomarin virheen merkitys on suurempi tai koetaan suuremmaksi.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös