To 28.2.2013 Kärpät-SaiPa

  • 16 073
  • 68

KiVi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nanna Karalahti
SaiPa voittaa.

-- joukkueen pelitapa suli täydellisesti maaottelutauolla. Tuon jälkeen Kärpät on voittanut vain kriisijoukkue Bluesin sekä todella paskalla esityksellä Ilveksen. Loput pelit on otettukin turpaan. Ja pelin taso on aika heikoissa kantimissa.

Kärpät on siis vaikeuksissa itsensä kanssa, ja SaiPa on selvinnyt suurin piirtein kuivin jaloin Ilves- ja TPS-pakkovoitoistaan. Tämä ottelu on asiantuntijapiireissä laskettu SaiPan tappioksi, joten tappion jälkeistä julkista lynkkausta ei tarvitse pelätä ennen peliä. SaiPa tulee siis kovaa ja rennosti ja Kärpät tulee kovaa ja jöpöttäen. Kyllä tästä lähtee pisteitä Lappeenrantaan.

Toivottavasti Savilahti-Nagander on pelikuntoinen. Riikola tosin saisi silti pitää paikkansa Salcidon parina ykkösylivoimassa. PSN:n kiekollisella itseluottamuksella viivalla ei tee yhtään mitään. Toivonen pelasi Tepsiä vastaan vihdoin taas ehjän matsin, joten maalivahtia ei ole pakko vaihtaa. Tämä haisee minusta kuitenkin Wiikmanin pelivuorolle, koska peliä ei tosiaan ole pakkopakkopakko voittaa ja molemmat maalivahdit halutaan varmasti pitää tatsin syrjässä kiinni.

Vaikka TPS-pelissä vituttikin, kun peliä ei tapettu, vaikka kolmea pistettä ojennettiin koko matsin ajan tarjottimella, niin hyvää oli ehdottomasti se, että maaleja tehtiin, kun oli pakko. On tuossa joukkueessa jonkinlaista henkistä särmää ilman Kohoakin.

Hyvää matsia Miikulle!
 

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Onhan tässä mahdollisuudet vaikka 3 pisteen voittoon. Kärpillä ei oo kulkenut viime aikoina, ei nyt SaiPallakaan mitenkään ihmeellisesti mutta jotain tolkkua touhussa ainakin ajoittaisesti taas on. Paha merkki on se että SaiPa on alkanut johtoasemiin päästyään sulaa, alkukaudella tämä perussaipalainen tapa loisti poissaolollaan mutta nyt on taas mailaa alettu puristamaan ja sarjataulukon pisteitä laskeskelemaan kesken pelien.

Vähän arveluttaa toi että Kärpät ei oo kaudella SaiPaa vielä voittanut. Ilmeisesti Pexxxi osaa ukkoja Kärppien tempoilua vastaan peluuttaa, mutta tommosista saa vastustaja aina vähän ylimäärästä tatsia. SaiPaanhan tämä sääntö ei päde (tän kauden HPK-sarjaraiskaukset esimerkkinä tästä), toivottavasti Arakin vaan alkaa tutisemaan siellä penkin päässä samaan tapaan kuin silloin kun Suomi Ruotsia 5-1 johti ja Kärpät jatkaa taaperrustaan.

Kristallipallossa on vähämaalinen taisteluvoitto SaiPalle 1-2 numeroin, tänään ei loppusulamista tapahdu vaan SaiPa jäädyttää pelin rauhallisesti kuin Ruotsi pahimpina päivinään. Maalivahdit pelaa molemmat tänään hyvin, SaiPalta Backman ja Jekimovs tekee maalit, Kärpiltä Haataja. Kyl joku näistä ennustuksista vielä joskus osuu.
 
Hurrrjat kertoimet laitettu SaiPan voitolle, etenkin yhden maalin voitolle (x siihen kärpät+1 kohtaan). Eihän sitä voi kuin pelata, vaikka luultavasti SaiPa useammalla maalilla voittaakin.

Kärpille maalinteko on ollut myrkkyä ja otteluiden ja erien alut erinomaisen vaikeita. Joissakin otteluissa Kärpät kyllä pystyy numerollisesti pitämään ottelut tasoissa, mutta liian monessa pelissä tehdyt maalit jäävät yhteen. Silloin ei pelejä voiteta.

Puolustus on kuitenkin Kärpillä mallillaan. Puolustuksen taidot ovat sopiva sekoitus oman pään pelaamista ja hyökkäämistä. Jostain kumman syystä ei vain kiekot mene maaliin asti. Oscar Eklund on ottanut erittäin nopeasti kapellimestarin roolin pakistossa pitkän loukkaantumisen jälkeen ja pelaa varmasti tässäkin pelissä kovat minuutit.

Hyökkäys on Kärpillä miltei täysin ykkösketjun varassa. Ajoittain junnuketju pyörittää peliä pitempään hyökkäyspäässä ja luo enemmän maalipaikkoja, mutta maaleja ketju tekee aivan liian vähän. Itseluottamusta tarvitsisi nuorukaiset, että kiekot löytäisivät tiensä maaliin asti useammin.

Kaksi Kärppien alempaa ketjua pelaavat pääsääntöisesti puolustavampaa peliä. Heiltä ei kannata maaleja odottaa, eikä siten pelin ratkaisua. Omissa etenkin Kemppaiset ovat olleet erittäin vakuuttavia ja sopivan fyysisiä. Nämäkin ketjut jonkin maalipaikan per peli järkkäävät, mutta laukausten laatu on pääsääntöisesti ynnämuut osastoa. Ts. Paskaa.

Kaksi syöksykierteistä joukkuetta, joista SaiPa on edellisen kerran maistanut voittoa. Toinen jatkaa alaspäin, toinen ylöspäin. Veikkaan SaiPan voittoa ja sitä tukee 3 edellistä kohtaamista tällä kaudella, sekä Kärppien 5 edellistä esitystä.

Onko tänään kauden viimeinen peli minkä näen..? Game On!
 

MikGo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Leijonat
Jos Kärpät haluaisi kasvojaan pestä niin tästä ottelusta pitäisi ottaa kunnon murskavoitto. Ensimmäinen asia sitä varten on kyllä asennepuolen kuntoon saaminen. Ilmaiseksi ei tästä liigasta saa pisteitä.

SaiPakin kyllä kaipaa mahdollisimman monta pojoa tästä illasta, joten varmasti taisteleva joukkue sieltä Raksilaan saapuu.

Kärpillä hieman sekoittuu kentät, joka on ihan hyväkin asia. Backlund palannee maaliin ja nyt häneltäkin tarvitaan nappisuoritus.
 
Uskon, että tänään tulee pisteitä Lappeenrantaan. Jäähyjä ei saa ottaa sillä ylivoimapelikilpailussa Kärpät vie voiton. Jatkoille mennään ja SaiPa rankaisee Jekin jatkoaikamaalilla. Jos menee voittomaalilaukauksiin niin tuskin Kärpät tekee niinkuin TPS eli luovuttaa voiton suosiolla SaiPalle jo ennen ensimmäisiä laukojia...
 

Palstalegenda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina, Eveliina Määttänen
Tänään tämä asia menee niin, että jos Backlund on maalilla, niin Kärpät häviää ja jos Karhunen on maalilla, niin Kärpät voittaa. SaiPa on tässä näytelmässä statisti, joka saa sen mitä annetaan.

Jos Kärpät häviää, niin Kalevalan päivästä huolimatta en kuitenkaan halua pelin jälkeen kuulla Aralta satulätinöitä siitä, miten alussa ei oltu valmiita, loppua kohden paikkoja luotiin mutta Jupiter oli väärässä konjuktiossa suhteessa Saturnukseen.

Mukava olisi mennä hallille homovittunuijaa huutelemaan vaan katsellaan nyt kotosalla, jos vaikka Urpo toimisi. Jos Kärpät ei voittanut, niin iltataivaalla lentävä utuinen hahmo ei ole Sputnik vaan taulu-tv:ni.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
Ihan hyvissä tunnelmissa odottelen illan peliä. Tämä ei ole SaiPalle mikään pakkovoitto, joten pisteittä jäämisestäkään ei seuraisi merkittävää vitustusta. Toisaalta SaiPa voi lähteä pelaamaan ilman paineita, joten kärpännylkeminen voisi onnistua neljännenkin kerran.

Kokoonpanoja ei vielä ole julkistettu, mutta toivottavasti Savilahti-Nagander on mukana. Hyökkäyspäässä SaiPalla ei ole paljoa valinnanvaraa, Poukkulalla voisi olla huilimatsin jälkeen jaloissa sen verran potkua että miehen voisi päästää irti.
 

L. Paraske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, Arttu Hyry, Hagaby Golf 2
Eiköhän se viimein ala olla kurssinmuutoksen aika Kärppäleirissä. Huml pääsee toivottavasti selväpäisenä tällä kertaa illan peliin ja samalla hilaa ykkösketjua pikkuhiljaa taas omalle tasolleen. Toivoisin kovasti, että Ara kokoaisi taas Salomäki-Norman-Donskoi -ketjun, mutta antaas kattoo sitten. Puolustuksen ja maalivahdinkin suhteen olen jopa luottavainen. Tänään palataan voittojen tielle.

edit: Jahas, lisätään vielä Kärppien kokoonpano:

Kähkönen-Huml-Haataja
Junttila-Norman-Donskoi
Salomäki-Plihal-Keränen
Komulainen-Kemppainen-Mäkilä

Lehtonen-Pokka
Eklund-Boumedienne
Ohtamaa-Eminger

Karhunen

Lähde: Ilari Savosen twitter

Heh, Plihalin "vamma" on siis historiaa. Keränen korvaa Körkön ja Komulainen Suorannan. Nelosketjun osalta oikeastaan hyvä näin, sillä loistokkuus on kaverien otteista ottelu ottelulta vähentynyt. Tosin heikoin lenkki on ollut Mäkilä, ei nyt penkitetty Suoranta. Toivotaan, että Komu tuo tohon tehojen muodossa juonikkuutta. Ja Mikkola edelleen pois, hyvähyvä.

Savonen twiittaa myös, että Wiikman pelaa SaiPan maalilla, eikä Savilahti-Nagander pelaa.
 
Viimeksi muokattu:

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Eikaitsiinä...

Annetaanpa vuorostaan SaiPalle pisteet, kun ovat näin pitkälle vaivautuneet vierailemaan. Arakin voisi viritellä poikia esittämään jonkin tervetuloviisun vieraiden kunniaksi tyyliin:
Mikä on kun ei taidot riitä Linkki: YouTube
Etenkin tuo kohta: "... Toissa vuonna ajattelin Lahteen matkustaa..." toisi mukavasti kaihoa Aran viimeiselle(?) kaudelle - noh, ainakin täällä Pohjoisessa - panisi minut ainakin kaihoisasti ajattelemaan, ettei sitten lähtenytkään vasta kuin ensi vuonna...

SaiPa taasen olisi mukava nähdä välillä playoffeissa, varsinkin kun tuo alkukausi oli suorastaan huikeaa. Sinänsä hieman ikävää muttei yllättävää, että Kärpät on ollut SaiPan(kin) pistepajatso tänä vuonna.

Btw - pistähän Käyttis sitten pikkuisen ruista taulu-tv-heittosi taakse, aion nimittäin tiirailla illalla taivasta Kajaanista käsin (jaloin) - että jotta pistä ilmansuuntakin(!!!) mieleen. Olisipahan edes jotain katsottavaa tällekin illalle telkusta - vai pitäisikö sanoa: telkkuun?
 

Mensonge

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
SaiPalle toivon totisesti paikkaa jatkossa. Kärpiltä ei ole Saipan voittaminen tällä kaudella onnistunut ja tänään on runkosarjan viimeinen mahdollisuus. Tuskainen iltahan tästä tulee, puolin ja toisin. Pakkovoittoa hakee molemmat, joskin SaiPalla pikkaisen helpottanu viime pelien voitot.

Vai että Plihal tervehtyi, että terve! Pikusta Plihaliin, ei liene väliä kumpi siellä nykykunnossaan seassa menee. Otteluun lähtö varman taas tuttuun tyyliin täyttä tuuaa Kärpiltä. SaiPalla on siinä saumansa. Niin ja erien aluissa yleensäkin.

Kyllähän tästä pelistä pitäisi olla pisteet budjetoitu meille. Mutta niinhän tuon piti olla tiistainakin. Tässä touhussa on tänään jatkot lähellä ja maaleja tehdään vähän. Otetaanko sääleissä uusiksi, siinäpä kysymys.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Plihalin ihmeparantumiselle peukku! Onhan se hienoa että on heittää parin sadan tonnin miehiä ikäänkuin reservistä kehiin. Tämä on sitä todellista reserviä :D
 

pkane

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mikkolan poissaoloa viime pelissä ei huomannut millään tavalla. Oikeastaan vain plussaa, että kapu on lasaretissa.

Tänään sitten alkavat Kärppien pleijarit. Toivottavasti se on taottu myös jokaisen jätkän päähän. Nyt todella mitataan, mistä tuo porukka on tehty. Näyttäkää meille faneille, onko teistä mihinkään.

Plihal ratkaisee. Jompaan kumpaan päähän.
 

Taikakaulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
SaiPan kokoonpanoa en tähän jaksa kirjoittaa, sillä kaikki halukkaat sen näkevät tuolta SM-Liigan sivuilta. Muutoksia siinä joka tapauksessa on tapahtunut. Piitulainen ja Mankinen pelaavat nyt ykköskentässä ja Vauhkonen on pistetty kolmoseen. Ehkä suurin muutos on kuitenkin Giliatin poissaolo. Taitaa olla kaverilla kusi noussut päähän, kun ei mahdu enää terveenä kokoonpanoon. Harmi.
 

PatrickKane95

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, St. Louis Blues, LFC
Voitosta voi oikeastaan vain haaveilla kun katsoo tuota pakkikalustoa, Salcido ja Bruun ovat ainoat hyvät pakit ja Bruun on ainoa jota vastustajan hyökkääjät eivät vie omassa päässä 100-0. Pitää vain ihmetellä, että mitähän Pulli teki muka tiistaina väärin.

Ja voi jestas sentään, jos Giliati on poissa niin mitä tuo Moran oikeen tekee tuolla? Tiistaina oli SaiPan surkein pelaaja, pelkät syöttöpisteet eivät kovin paljoa lämmitä kun ei kaveri juurikaan muuta tuolla kentällä tee. Mutta joo, siitä vaan Tirkkonen, penkitä Giliati vaikka loppukaudeksi niin katsotaan sen jälkeen parantuiko tulokset. Mikko Pukalle vaan entistä enemmän peliaikaa niin kaikki on hyvin.

Ja tuossa kauden ensimmäisessä pelissä Oulussa pysyttiin kelkassa ainostaan Niemisen pelastusten ansiosta, nyt siihen ei ole enää mahdollisuutta. Vaikea peli tulee.
 

GT

Jäsen
Suosikkijoukkue
ACO
Kärppien taktiikka ottelupalaverista lienee selvillä.

"Pojat, ampukaa paljon, niilläKIN on huono maalivahti".

Taivas varjele mitä sieltä tulee. Ihan varmasti kauheeta sontaa. Homeinen kristallipalloni kertoi, että 1 X 2 tai jotain siltä väliltä.

Kärppien ainoa, siis totaalisen ainoa mahdollisuus kuuden sakkiin on kolme pistettä tänään. Yhtään vähempi ei riitä, koska Kerhon loppuohjelma näyttää aavistuksen verrattuna helpolta.
 
Suosikkijoukkue
Susanna Pöykiö
Taivas varjele mitä sieltä tulee. Ihan varmasti kauheeta sontaa.
Mitäs muutakaan syksyn mestareilta voi odottaa? Se on ihan se ja sama, että ketä siellä SaiPalta on askiin heittää, kun Kärppien kentällisetkin on nyt sorvattu oikein viimeisen päälle. Jos Huml ja Eklund ei siis kanna muita reppuselässä tänäänkin on lappeenrantalaisilla kohtuullisen helppo iltapuhde tiedossa.

Alkaa muuten olemaan P-aT:n tavoin siinä kintahalla, että jääkö viimeiseksi peliksi Kärpiltä tällä kaudella mitä katson. Hallille en ole mennyt periaatteesta tälläkään kaudella, sillä en maksa rikkinäisestä tuotteesta täyttä hintaa.

Sivuhuomautuksena on mainittava, että on muuten kaikkien aikojen pohjamudissa kiinnostus SM-Liigaa kohtaan. Helevetin lampaat..
 

Bobi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Kiekko-Ketut, Edmonton Oilers
Tänään sitten totuuden paikka, roikutaanko vielä junan kyydissä tyyliin Vesku Loiri vai päästetäänkö irti. Lisäksi Saipa niistänyt Kärppiä kuluvalla kaudella pistein 8-1, joten luulisi siitäkin jotain ekstra motivaattoria Kärppäleiriin löytyvän. Mikkolakaan ei ole takalinjoja sotkemassa, joten 3. pätevä syy miksi pisteet jäävät Ouluun.

Keräsen olisin suosiolla pistänyt 4. ketjuun säheltämään ettei jälleen kerran taklaisi Plihaliamme sairastuvalle. Komu ja Salomäki olisivat voineet saada kiekollistakin aikaiseksi 3. ketjussa Plihalista huolimatta.
 
Viimeksi muokattu:

cimoh

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Jokipo, Canucks
Taitaa olla kaverilla kusi noussut päähän, kun ei mahdu enää terveenä kokoonpanoon. Harmi.

Eilettäin Giliati oli syömässä hallilla, eikä ollut hänellä kyllä seuraa.. Tiedä sitten....

Saipan voittoon ei oikein tuolla kokoonpanolla ole luottoa. Ei muuta. Parempi voittakoon.
 

Chambza

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Flyers
Mikkolan poissaoloa viime pelissä ei huomannut millään tavalla. Oikeastaan vain plussaa, että kapu on lasaretissa.
Hassua, minusta taas näytti päinvastoin siltä, että Mikkolan ja sitten Viuhkolankin puuttuessa Kärpät pelasivat kuin aneemiset lampaat, ja oltaisiin kipeästi kaivattu jotakuta ottamaan Johtajan roolia tai vaikka huutamaan perkelettä pukukopissa. Ei Mikkola vahingossa ole ollut kymmentä vuotta kapteenistossa kanssapelaajien valitsemana.

Näyttäkää meille faneille, onko teistä mihinkään.
Ja fanit voisivat näyttää pelaajille, onko heistä mihinkään. Nyt jos koskaan joukkue tarvitsee tukea myös kuudennelta kenttäpelaajalta. Joskus voi antaa jo ennen kuin itse saa. Tai vaikkei saisikaan.

Pelin osalta olen GT:n linjoilla: tulos on 1X2, vain se on varmaa että paskaltahan se tulee näyttämään, haisemaan ja tuntumaan.
 

Satellite

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Wild
Laitanpas minä kuitenkin nuo kokoonpanot tänne SaiPalta:

Piitulainen - Moran - Mankinen
Salcido - Bruun

Jokinen - Rissanen - Jekimovs
Backman - Riikola

Leivo - Flinck - Vauhkonen
Pukka - Taipalus

Poukkula - Hämäläinen - Koivisto

Wiikman (Toivonen)

Toivonen pääsee huilaamaan, kuten myös Giliati - Peksi ei tykkää asenteesta? Harvasta jengistä heitetään kultakypärä vilttiin tällä tavalla vähän väliä.

Tuo ykköskenttä vaikuttaa mielestäni melko lupaavalta, kunhan ei liikaa miinuksia keräile.
 

Daywalker-75

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, JäKi
Omasta mielestä SaiPalla ei kuitenkaan niin hyvä rosteri ole, että voi penkittää kultakypärän. Olkoon miten laiska tahansa alaspäin, silloin pakit pitää olla hereillä eikä perseillä kuten TPS pelissä.
Ei näin Peksi, ei.

Ylivoimakin tästä kärsii. Mutta hei, onhan meillä varaa hävitä 1,5 peliä ennen kuin Lahden reipas tulee heittämällä ohi. Vai mikä se nyt oli....
Toivon siis, että peli voitetaan ilman Giliatia. Silloin voin ottaa tätä päänaukomista takaisin...
 

ahal

Jäsen
Voitosta voi oikeastaan vain haaveilla kun katsoo tuota pakkikalustoa, Salcido ja Bruun ovat ainoat hyvät pakit ja Bruun on ainoa jota vastustajan hyökkääjät eivät vie omassa päässä 100-0. Pitää vain ihmetellä, että mitähän Pulli teki muka tiistaina väärin.

Ja voi jestas sentään, jos Giliati on poissa niin mitä tuo Moran oikeen tekee tuolla?
Tähän sama. Levännyttä Napanteria tuo huutaa ja Pukalle korvaajaa, mutta mistäs otat. Pullin tiistaipelissä pisti silmään tietynlainen ylimielisyys: virheen sattuessa ei katumuksen häivääkään, naureskelua vaan ja myös huolimattomuutta syötöissä. Eli asennepuolella petrattavaa, näkisin.

Tiistaina ainakin Giliati oli tuntui olevan monesti ainoa, joka uskalsi rynniä kiekon kanssa maalille. Mutta ilmeisesti liian harvoin valmennuksen mielestä. Kyllä noita käsiä tarvittaisiin joka ilta, vaikka sitten roikkuisi koko ajan hyökkäyssinisellä Toporowskin tavoin.
 

Wolves

Jäsen
koko teksti

Asiantuntija on taas paikalla ilmoittamassa miten paskoja esityksiä piste per peli tahtia pelannut hyökkääjä on esittänyt.

Jalka ei kulje Moranilla samaan tahtiin kuin muilla, mutta vuosittaisen Stevie Wonder palkinnonkin voittaneen "asiantuntijan" luulisi huomaavan miehen korvaavan paljon hitauttaan pelikäsityksellään ja sijoittumisellaan kentällä.

Montako muuta piste/peli tahtia pelannutta pelaajaa SaiPan kokoonpanosta löytyy?

Mikäli et löydä vastausta niin alla vastaus

Yksi, Josh McNevin, joka pelaa tällähetkellä TPS:ssä
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
Pullin tiistaipelissä pisti silmään tietynlainen ylimielisyys: virheen sattuessa ei katumuksen häivääkään, naureskelua vaan ja myös huolimattomuutta syötöissä. Eli asennepuolella petrattavaa, näkisin.

Saa nähdä miten Taipalus pärjää tänään puolustuksessa. Jotenkin luottaisin enemmän Pulliin, mutta ehkä Jere on taas lauantaina kokoonpanossa mukana. Toisaalta, jos Peksi jyrää lauantaina Bluesia vastaan samalla miehityksellä "voittanutta joukkuetta ei sotketa" -periaatettaan kunnioittaen, niin lupaan kestää sen kuin mies.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
On peli-ilta, hiihtoloman aaton aatto ja Haataja lupasi kaiken kukkuraksi voiton. Hyvillä mielin siis hallia kohti käy kohta askel. Sympaattiselle SaiPalle toivon säälipaikkaa, mutta siihen tarvittavat pisteet joudutte hakemaan muualta. Oulusta niitä ei ole luvassa. Salomäki-Plihal-Keränen pistää tänään ranttaliksi ja Haataja tekee munasuojilla maalin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös