To 25.10.2007 Pelicans - Blues

  • 6 169
  • 44

RV16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chilinakit ja muu paskansyönti
Bleg-kirjoittajien käänteistsykologia toimi tällä kertaa, kun tappiota odottaa niin joskus se voittokin yllättäen tulee. Nihkeän oloinen matsi kuten aavistelinkin, tosin ei mikään poikkeava vaan Pelicansin tämän hetkisen vireen mukainen. Itse viihdyin kyllä tappiosta huolimatta, alussa komeasti 2-0-johtoon ja loppumatsi verenpaine koholla milloin tuomareita ja milloin hukattujen tekopaikkoja huokaillessa.

- Helvetin hienoa markkinointia. Ilmoitetaan päivää ennen että vaikeeta tulee jos meinaatte niitä pääsylippuja saada. Eikä ole läheskään ensimmäinen kerta kun se kolahtaa pahasti omaan nilkkaan ja 600 lippua jää myymättä. Tottakai siellä jää nää gloryhuntterit himaan jos pitää joko hakea ennakkoon tai tulla hallille jonottamaan tuntia ennen (toki näin vain Suomessa), eli "nähdä vaivaa". Mitäs jos ensi kerralla sanottaisiin reteesti että tilaa on kyllä, tänne vaan kaikki. Kumpi on parempi, jättää 200 ulkopuolelle vai 600 himaan?! Häh?!

- Pelsun ylivoima scoutattu niin läpikotaisin kuin vaan voi. Onneksi se perustaso on niin korkealla että toimii silti paremmin kuin viime kaudella, mutta nyt alkaa näkymään selvästi jo tilastoissakin ettei tehoja ole. Muistaako kukaan saiko Pelicans kuvion rauhoittamisen jälkeen kertaakaan mitään muuta aikaiseksi kuin laukauksia viivasta? Ja nekin laukaukset harvemmin suoraan syötöstä. Toivottavasti löydetään pian uusia ideoita.

- Tuomareista nyt vois taas mussuttaa pidempäänkin, mutta on aika vitun turhaa kaataa näiden toheloidenkaan niskaan matsia tuon ylivoimamäärän jälkeen. En jaksa tilastoista katsoa, mutta mitä se Pelicans pelasi, ainakin 10min 5vs4 ylivoimaa ja vähintään 4 minuuttia 5vs3 ylivoimaa? Siitä voi repiä faktoja sitten, ja hakea vaikka IFK:n toimistolta peilin mihin katsoa.

- Blegin fäneiltä ihan hyvä esitys näin torstai-matsiksi. En tosin tajunnut mitä järkeä on jakaa voimat kahteen leiriin, mutta kai siellä oli se perinteinen kaava että puolet on ns. puhaltelijoita. Jotka sitten heräsivätkin jo Blegin johtomaalin jälkeen huutamaan eeespooonblues!... Mut eipä siinä, hyvää settiä Big Brotherin pojilta. Vielä muutama oma laulu sekaan niin kyllä kelpaa.
 

Miguel

Jäsen
Part #3: Blegin toinen maali: Linjamies näyttää, että kiekko karkasi blegiltä siniviivan yli, mutta maali hyväksytään. Maalin saa tehdä näköjään vaikka on paitsio...okei??????

Ei, vaan linjatuomari levitti kätensä ilmaistakseen, että kiekko ei ollut viivan yli. Levitys tuli vain vähän myöhässä ja sen takia yleisö hämääntyi pahasti.

Saarisen Jessen ensimmäisestä läpiajosta on vaikea sanoa painavaa mielipidettä edes hidastusten näkemisen jälkeen. Näytti siltä, että vauhtiin potkiessa Jessellä hukkui tasapaino osittain jo ennen Blues-pelaajan kontaktia. Tästä turhautuneena Jessen piti tietysti vähän tönäistä Brückleriä noustessaan, niin jäähyähän se tiesi. Sekava tilanne, mutta ei Pelicansin joutuminen alivoimalle nyt ihan oikeudenmukaisimmalta ratkaisulta tuntunut.

Ei silti, kyllä tulokastuomari Keränen jätti itsestään epäpätevän ja ylimielisen kuvan. Hyvin kiinnostuneena kuulisin hänen perustelunsa sille, miksi Pelicans ei saanut rankkaria ensimmäisessä erässä, kun Jussi Saarinen kaadettiin läpiajossa. Mies oli vauhdissa ja pääsemässä maalipaikkaan, vain maalivahti edessään, rike tapahtuu takaapäin eikä sen takia ole mitään mahdollisuutta saada laukausta aikaan. Mikä tuossa ei viittaisi rankkarin oikeutukseen?

Blues ansaitsi silti voittonsa. Pahasti siipirikkoisenakin pystyivät painamaan Pelicansia kotiareenallaan niin ahtaalle ja tappoivat lukuisat alivoimat niin hyvin, että kolme pistettä sietääkin lähteä Espooseen. Tuolla joukkueella on mahdollisuuksia pitkälle. Hyvä Petu!
 

Dogi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Propsit Aralle lehdistötilaisuudesta! Erittäin suoraselkäistä tekstiä liigan ehkä parhaimmalta koutsilta. Arvostus nousee näiden jälkeen.

Totta puhut. Itse yllätyin mielen myrskyissäni lehdistötilaisuutta kuunnellessani, miten Ara käyttäytyi. Jos itse olisin ollut siinä paikalla, Olisin haukkunut tuomarit niin maan tasalle kun vaan ikinä voi. Toisaalta kun alan tästä painajaisesta nyt heräilemään voin samalla todeta, että peli ei kaatunut tuomareihin. Peli oli kuin viime kohtaamisen kopio, jossa osat kääntyivät toisin päin. Harmi vaan, ettei saatu edes sitä yhtä pistettä.

Elämä jatkuu
 

JuVii

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues
Olipas huikea matsi. Kaksi ensimmäistä erää suht aneeminen Blues, mutta toisen erän lopussa ketsuppipullo aukesi (toisessa tosin pieni kiitos Niemelle) vihdoin ja samalla Pelicansin selkäranka katkesi.

Tuomarikaksikolle miinus täältä. Tasaisesti vihelsivät jäähyt, mutta linjaa ei taaskaan oikein löytynyt. Välillä lähti hipaisusta boksiin ja välillä sai kahvata toisen nurin ilman jäähyä.

Hieno voitto taistelun kautta.
 

Kapo

Jäsen
Peliä myöskään näkemättä, uskoisin jälleen käyneen niin, että tuomari loukkaantui henkisesti niin pahasti ettei muuta keksinyt kuin antaa jäähy. Näitähän Sm-liigassa nähdään jatkuvasti eli tuomareille ei voi sanoa mitään, kun tulee jo käytösrangaistusta ja kakkosia. Sanoisivat perkele takaisin ja vastaisi kuin mies. Perseestä jos jotain yrittää tuomarille sanoa ja sieltä tulee suoraan boksia.

Minäpä olen sitä mieltä että nämä kaverit ovat siellä tuomitsemassa kiekko-ottelua eivätkä valmentajien luokattavina. Jos valkku sanoo jotain luokkaavaa tuomarille niin boksia vaan, ei siellä mitään perkelettä kaivata.
 

JuVii

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues
- Blegin fäneiltä ihan hyvä esitys näin torstai-matsiksi. En tosin tajunnut mitä järkeä on jakaa voimat kahteen leiriin, mutta kai siellä oli se perinteinen kaava että puolet on ns. puhaltelijoita. Jotka sitten heräsivätkin jo Blegin johtomaalin jälkeen huutamaan eeespooonblues!... Mut eipä siinä, hyvää settiä Big Brotherin pojilta. Vielä muutama oma laulu sekaan niin kyllä kelpaa.
Osa oli ostanut lipun seisomakatsomoon ja fan club siihen B1-katsomoon, tuosta johtui jakautuminen.
Järkkäreille lähtee täältä helvetin iso ::tuoppi ja ::peukku erittäin asiallisesta toiminnasta. Piti matsin jälkeen vielä kiittää kädestä pitäen, erittäin esimerkillisesti toimittu heiltä tänään.

Onko multa mennyt ohi jotain vai mistä löytäisi lehdistötilaisuuden kommentit?
 

Lauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues & Devils
Top 3 eniten peliaikaa saaneet pelaajat:

Dale Clarke 21.42
Ville Viitaluoma 21.38
Stefän Öhman 21.06

Öhman pelasi kaksi erää noin 6 minuutin tahdilla, mutta kolmannessa pelasi sitten yli 9 minuuttia. Bluesin kakkospakkipari Clarke-Pikkarainen saa hyvin erilaisia peliaikoja, Pikkaraisella peliaikaa vain rapiat 8 minuuttia. Eli ei mahdu edes kuuden eniten pelaavan pakin joukkoon. Pelsuilta eniten peliaikaa kellotti KoivusToni, rapiat 18 min. Blues selvästi kuormitti omia avainpelaajiaan enemmän kun Pelicans veti enemmän laajemmalla ringillä.
 

RV16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chilinakit ja muu paskansyönti
Itse en lehdistötilaisuutta kuullut, mutta ilmeisesti siis Ara oli sen hoitanut viileästi? Olipa muuten yllättävän näköistä kun Ara taisi jopa hieman juosta toisen erän päättymisen jälkeen heti jomman kumman seepran puheille keskelle jäätä.

Ehkä tuo olisi kaivannut toiseksi tuomariksi hieman kokeneempaa kaveria, nyt ainakin tämä Keränen oli itselleni ihan uusi tuttavuus ja eikös Sorakangaskin ole liigassa vislaillut vasta pari kautta? Paskoja mitä paskoja, mutta kuten totesin niin jos et tee noista paikoista maalia niin... Ja voittajat ei selittele.

Niemeltä taas hyvä matsi, siinä onkin ainoa mies johon voi tällä hetkellä enää täysin luottaa. En tosin muista miten Bluesin maalit tulivat että olisiko ollut otettavissa. Niin ja virkaveli Brücklerilta aika vakuuttava esitys myös. Reboundeja nyt tuli siinä myllytyksessä, mutta otti aika monta jotka ois monelle muulle veskalle menny.
 

RV16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chilinakit ja muu paskansyönti
Osa oli ostanut lipun seisomakatsomoon ja fan club siihen B1-katsomoon, tuosta johtui jakautuminen.
Järkkäreille lähtee täältä helvetin iso ::tuoppi ja ::peukku erittäin asiallisesta toiminnasta. Piti matsin jälkeen vielä kiittää kädestä pitäen, erittäin esimerkillisesti toimittu heiltä tänään.
Jep, arvelinkin tuota lippuhommaa. Tuostahan olisi saanut hyvän possen kasaan jos toinen porukoista (eli fan club) ois jättäny paikkansa ja siirtyny toisen viereen. Todella yllättävää kuulla järkkäreistä tuollaisia kehuja, mistä moinen? Pitivät paikalliset pois tieltä häiritsemästä? Kun vielä ottaa huomioon että kotijoukkueen kannattajien luona ahertaa yksi liigan parhaista (makkarapalkka)järkkäreistä niin tuohan antaa jo imartelevan kuvan toiminnan tasosta.

PS. Oisitte vaan vetäny pataan sitä Pelicans #4-paitaista gossea. Vitun gloryhuntterit...
 

JuVii

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues
Todella yllättävää kuulla järkkäreistä tuollaisia kehuja, mistä moinen? Pitivät paikalliset pois tieltä häiritsemästä? Kun vielä ottaa huomioon että kotijoukkueen kannattajien luona ahertaa yksi liigan parhaista (makkarapalkka)järkkäreistä niin tuohan antaa jo imartelevan kuvan toiminnan tasosta.
Ne joilla oli lippu seisomakatsomoon, järkkärit halusivat laittaa aluksi jonnekin keskiviivan kohdille, ylös ja taakse. Saatiin sitten puhuttua meille suht hyvät paikat läheltä kulmaa ja lopuksi järkkäri tuli sanomaan, että voidaan mennä ihan kulmaan kun ei tullut porukkaa.
Pitivät tosiaan myös meidän alapuolella selvästi tyhjänä pari kolme riviä. Eivätkä tulleet katsomoon valittamaan meidän hulinoista.
Homma hoitui todella mallikkaasti, järkkärit antoivat olla rauhassa, me oltiin rauhassa = kaikilla oli kivaa.

Pitää myös antaa peukku lahtelaiselle yleisölle, ylivoimalla lähti koko halli taputuksiin mukaan. Äänenkäytöstä taisikin vastata pelkästään Ääriliike, tosin yllättävän hyvin kuului chantit vaikka porukka ei taida kauhean suuri olla?
 

RV16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chilinakit ja muu paskansyönti
Pitää myös antaa peukku lahtelaiselle yleisölle, ylivoimalla lähti koko halli taputuksiin mukaan. Äänenkäytöstä taisikin vastata pelkästään Ääriliike, tosin yllättävän hyvin kuului chantit vaikka porukka ei taida kauhean suuri olla?
Ei ole ei, ehkä sellaiset parikymmentä sektiossa tässä matsissa ja täydessä miehityksessä toinen mokoma päälle, siis ylipäätään äänekkäitä kannattajia. Ja äänen kuuluvuuden kannalta seisomapaikat hallin huonoimpia mestoja, kuten oli teilläkin tänään.

Monesti tosiaan Lahen yleisöä dissataan, mutta oikeasti juuri ylivoimalla on ihan parhaimmistoa, harvassa paikassa lähtee niin moni taputtamaan. Harmi ettei sitä tänäänkään palkittu kuin antikliimakseilla.
 

Jewnaberry

Jäsen
Suosikkijoukkue
Marko Jantunen
Hattuhyllyltä huomioitua..

Viihdyttävä kiekkomatsi kaikenkaikkiaan. Täytyy kyllä todellakin kompata aikaisempia kirjoittajia siitä että ei ilmeisesti Pelicansin markkinointipuolella olla ihan hereillä kun mainostetaan että "halli on melkein loppuunmyyty" ja täten sitten nämä satunnaiskävijät eivät vaivautuneet hallille tulemaan siinä pelossa että ovella oltaisiin myyty eioo:ta. Noh, nyt kävi näin tyyppisiä juttuja..

Sitten itse otteluun. Jos positiivisia puolia hakee niin täytyy todeta että M Jantunen pelasi tänään todella pirteän pelin. Maalin lisäksi hän karvasi ja taklasi esimerkillisesti ja näytti siltä ettei maitohapot hirveästi pohkeissa tuntuneet. Alkaisiko se vanhakin vertymään jo näin aikaisessa vaiheessa kautta? Saarisen veljekset olivat molemmat tänään myös parhaimmistoa kotijoukkueen sapluunassa. Molemmat tekivät duunia älyttömiä määriä ja Jepeltä tänään pari räjähtävää lähtöä ja tiukkaa vetoa. Harmi ettei sitä palkittu häkillä. Risuja lähtee edelleen Lopille joka on päättäny alottaa totaalisen muniin puhaltelun ja ei osu edes puolityhjä maali edessä kiekkoon, oli aika koominen tilanne. Sopaselle on ilmeisesti soppa maistunut kun ei tuntunut tänään(kään?) luistin oikein kulkevan. Aika yössä oli tämä nuorukainen. Alkukauden juonikkuus ja silmitön itsevarmuus loistivat poissaolollaan ja miestä ei juuri erottanut muusta harmaasta massasta muuten kuin pituudensa ansiosta. Herätyksen paikka, vähemmän sitä Divassa juoksemista :). Puolustuksesta voisi nostaa esiin liudan nimiä joilla tänään kiekko poltti lavassa pahemman kerran. Harmittavasti Niemelle meni "pari" helpompaa tänään joita ei ikävä kyllä tämän joukkueen selkäranka kestä.

Kahden tuomarin systeemi saa kyllä allekirjoittaneen kannatuksen mutta totuus on se että nämä "kapellimestarit" joutuvat kyllä miettimään yhteisiä linjoja. Tuntuu hurjalta miten pelin sisällä linja nykyaikana muuttuu vääjäämättä "jokaisen" tuomarin alaisuudessa. Välillä jokainen hipaisu vihelletään, välillä pelataan vankilasäännöillä. Missä järki? Puolin ja toisin mielestäni jäi viheltämättä selviä tilanteita ja taas sitten välillä vihellettiin liian hanakastikin.

Blues oli tänään yksinkertaisesti valovuosia parempi erikoistilanne pelaamisessa. Se toisen erän loppu oli juuri niin tuhoisa kuin sen ajattelin siinä tilanteessa olevan. Sitten kun itse ei osata käyttää hyväksi ylivoimaa (missä hemmetissä se ns. liigan paras YV oli tänään?) niin tämä on lopputulos. Mielestäni pisteet matkasivat aivan oikeutetusti Espooseen, sillä jos noilla määrillä YV:tä ei saada maaleja aikaiseksi niin sitten ei olla ansaittu pisteen pistettä.
 

Miguel

Jäsen
Ehkä tuo olisi kaivannut toiseksi tuomariksi hieman kokeneempaa kaveria, nyt ainakin tämä Keränen oli itselleni ihan uusi tuttavuus ja eikös Sorakangaskin ole liigassa vislaillut vasta pari kautta? Paskoja mitä paskoja, mutta kuten totesin niin jos et tee noista paikoista maalia niin... Ja voittajat ei selittele.

Sellaista jäin miettimään, että tulikohan Sorakankaalle lopussa tarve hyvitellä Keräsen huonoja tuomioita? Sorakangas nimittäin taisi viheltää viimeisen kymmenminuuttisen neljästä Blues-jäähystä kaikki. Osa niistä oli selviä, mutta osa näytti heppoisilta. Isoja virheitä nyt ei ainakaan tapahtunut, mutta on se silti persiistä, jos pitää alkaa hyvittelemään aiempia tekoja.

No, jos tämän salaliittoteorian unohdan, Sorakangas jätti itsestään suht hyvän kuvan kuten on aiemminkin jättänyt. Uuden aallon tuomareiden parhaimmistoa. Kyllä se tänään oli aika selvää, kumpi tuomareista ei ollut tehtäviensä tasalla. Miten kaikki epäselvimmät tilanteet sattuivatkin juuri Keräsen nenän eteen?
 

sozzy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelikaani
Noh, tällainen tällä kertaa. Oli se nyt odotettavissa että Blues vie jossain vaiheessa pisteet...

Nyt olisi vain elintärkeätä katkaista taas tappiot tähän paikkaan. Onneksi seuraavana vastustajana on Kalpa, jolta pitäisi kyllä täydet pisteet ottaa.
 

Mönkkö

Jäsen
Hyvää peliä Aran jäähyyn asti. Siihen mennessä näytti siltä, ettei ole hädän päivää, vaikka ihan hyvin vieraatkin alusta asti pelasivat. Plussaa lopun taistelumeiningistä, joka löytyi YV-mahdollisuuksien myötä. Itsekin nostettava hyökkääjistä esiin Saariset, jotka jaksaavat painaa. Jarnalta myös esimerkillisiä otteita, joista saisi ketjun muutkin veijarit ottaa mallia. Etenkin Loppi otti päähän about aina, kun tämän havaitsi kentälllä olevan. Lisäksi nyt näyttää valitettavasti siltä, että pelillisten ansioiden perusteella kokoonpanosta ulosjäävä on jälleen Tupe. Puolustuspäässä onnistui mielestäni etenkin Kakko, joka ei tällä kertaa jäähyään lukuunottamatta juuri koomaillut. Peli oli melko puhdasta, joten tuomarilinja aivan liian tiukka. Tuskin kukaan muutenkaan haluaa katsella pelkkiä erikoistilanteita.



Saarisen Jessen ensimmäisestä läpiajosta on vaikea sanoa painavaa mielipidettä edes hidastusten näkemisen jälkeen. Näytti siltä, että vauhtiin potkiessa Jessellä hukkui tasapaino osittain jo ennen Blues-pelaajan kontaktia. Tästä turhautuneena Jessen piti tietysti vähän tönäistä Brückleriä noustessaan, niin jäähyähän se tiesi. Sekava tilanne, mutta ei Pelicansin joutuminen alivoimalle nyt ihan oikeudenmukaisimmalta ratkaisulta tuntunut.

Tuo taisi olla Jepelle jo illan toinen. Katsojakumppanini(turkoosilasinen toki) oli sitä mieltä, että Brykleri oli napannut kiinni Jessestä ja tämä sitten ikään kuin riehtaisi itsensä irti.
 

ossikaban

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo
- Blegin fäneiltä ihan hyvä esitys näin torstai-matsiksi. En tosin tajunnut mitä järkeä on jakaa voimat kahteen leiriin, mutta kai siellä oli se perinteinen kaava että puolet on ns. puhaltelijoita. Jotka sitten heräsivätkin jo Blegin johtomaalin jälkeen huutamaan eeespooonblues!... Mut eipä siinä, hyvää settiä Big Brotherin pojilta. Vielä muutama oma laulu sekaan niin kyllä kelpaa.

Yläosan faneja ei päästetty muiden joukkoon, kun oli liput seisomaan. Järkkärit oli tarkkoja. Siinä alakulmassa on pyörätuolikatsomo eli ei voi seisoa heidän edessä.
 

laituri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hockey Reipas, Charlestown Chiefs
Blues ansaitsi voittonsa siitä ei edes epäilystä. Jos tuolla YV ajalla ei saada ratkaisua aikaan niin ei voi voittaa.

Suomalaisesta tuomaritoiminnasta sen verran, että on ihan sama vaikka pelataan kuuden tuomarin systeemillä, jos taso on eilen nähtyä. Molemmille tasapuolisesti kauheeta kuraa! Ei se määrä vaan laatu.
 

jkkis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Aikamoista hurlumhei-kiekkoa, mutta parempi voitti. Ei toiminu Pelsujen YV niin hyvin kuin espoolaisilla.. Molemmat maalivahdit pelas hyvin, vaikka ehkä pieni lapsus kävi Niemelle. Noh, ehkä Kalpaa vastaa on Satosaaren vuoro torjua..

[OT] Oliko Jutila ja Kurri eksyny kattomaa peliä? Näkyy otteluraportin kuvakoosteessa, klubituoleilla istuva. [/OT]
 

Espoonmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Nelosen videon perusteella Bluesin toisessa maalissa kiekko pysyy koko ajan siniviivan päällä ainakin osittain, joten paitsio se ei ollut.
 

Mönkkö

Jäsen
[OT] Oliko Jutila ja Kurri eksyny kattomaa peliä? Näkyy otteluraportin kuvakoosteessa, klubituoleilla istuva. [/OT]

Olivathan he. Kuulemma etenkin Niemeä tarkkailemssa. Jaria myös haastateltiin erätauolla ja koitettiin kovasti tivata maajoukkuejohtoa kiinnostuneita nimiä.

Tunnelma oli muuten yksi asiallisimmasta, mitä on nähdessäni arkipelissä Lahessa ollut. Toki Toisen erän lopusta kolmannen erän loppupuoliskolle asti sekin laantui joukkueen vaikeuksista johtuen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös