To 22.10.2010 TPS-Tappara

  • 11 379
  • 37

Mas@

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Lassi Etelätalo
Kauden parasta peliä

Ei kuukautta ilman voittoa! Ja jotenkin luulen että seuraavia 13:a peliä TPS ei häviä. Silmiinpistävää oli miten Tepsin kiekollinen peli parani loppua kohden ja oli lopussa jopa todella hyvää kuten myos se ettei selkäranka nitkahtanut edes 1-4 maalista joten edistystä on tapahtunut rutkasti.

-Ortio oli melkoisen epävarma
-Nordlund myös
-Birner myös
-Mave ja Vahalahti parhaat Tepsistä
-Kudelka todella näkymätön, ei vahvistus vielä

Ilman surkeaa ensimmäistä erää TPS olisi napannut nyt sen voiton. No, se napataan sitten Raumalta!
 

peksa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Crystal Palace, Tappara ja HIFK
Koskahan Tapparassa tajutaan että peluuttamalla Säteriä ei voiteta pelejä? Ja monta peliä Tappara on voittanut kun Ilvonen on ollut kokoonpanossa? Kummallisia sattumia.

Mutta voitot alkoivat kiertään kun Harrit tulivat kehiin.
 

hardflip

Jäsen
Suosikkijoukkue
Alexander Barkov Jr.
TPS vei voiton sekä kaksi pistettä. Aika värikäs matsi oli kyllä. Kumpikin joukkue teki kauheita virheitä ja komeita maaleja. Kyllähän tällästä katselee kun ei niin välitä virheistä ja sen takia hermoja menetä.

Ihan viihdyttävä matsi kyllä ja kyllä tämä todistaa sen että TPS ja Tappara taistelevat aikalailla siitä peränpitäjän paikasta jos molemmat eivät saa suuntaa muuttumaan.

TPS on siihen reagoinut, saa nähdä miten siihen reagoi Tappana.

Tuomarit eivät kyllä olleet tässäkään ottelussa parhaimmillaan ja tasaisesti tuli kyllä puhalluksia molemmille vähän niin ja näin tilanteista sekä sitten jätettiin myös tasaisesti puhaltamatta niitä jäähyjä.

Käytöskympit kertoo jo aika paljon tuomareiden otteesta peliin, haetaan sitä jalan sijaa kun linjaa ei ole ollenkaan.
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Tärkeä voitto TPS:lle tärkeään paikkaan. Ensinnäkin tappioputki oli varmasti tärkeää katkaista ja lisäksi uudelle päävalmentajalle kelpo alku. Paljon on varmasti vielä parannettavaa, mutta hieno nousu tänään kaukaa takaa luo uskoa jo jatkoon. Jokohan kaikkien aikojen kankkunen alkaisi hälvetä ja viime vuoden mestarit alkaisivat pelata tasollaan?
 

mkm

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ansaittu voitto TPS:lle mikä olisi tullut jo normiajalla ilman 1. erän hasardeja.

Tappara kyntää nyt todella syvällä. Aivan surkuhupaisa peli! Osin molemmin puolin.

En tiedä mitä kesäharjoittelussa on tapahtunut, tai pelien välissä sm-liigan aikana, mutta Tapparan liike loppui tässäkin pelissä 1. erän alun jälkeen. Mehän ei saatu 2. erän aikana ensimmäistäkään järjellistä hyökkäystä aikaan 5-5 pelissä. Keskikaista oli auki 2 erää täysin. 3. erä ja sen tapahtumat olivat odotettuja.
Loppua kohden Tapparan av-pelikin vain huononi ja huononi, ei mitään liikettä. Tämäkään ei enää toimi.

Homma on kadonnut Hirvoselta kokonaan. Miksi Luceniusta ei nappaa, miksi Nieminen ei ollut maalissa, minkä takia Vänttinen pelaa yv:t ja av:t lähes nonstoppina!?

Tässä on Tapparalla viisi peliä edessä - mistä ei ole odotettavissa yhtään mitään - ennen marraskuun alun viikon taukoa. Kysymys kuuluu kuinka helvetissä porukka voidaan saada tälläiseen tilaan hyvän alun jälkeen missä luistin ei liiku alkunkaan.

Se, että TPS:n peli näytti "hyvältä" oli kyllä vastustajan ansiota; bensa loppui totaalisesti.
En siis hirveästi odottaisi jatkossa tämän pelin nähneenä, mutta jos vastaan tulee muita Tapparan suunnan ottaneita eiköhän sieltä pisteitä jatkossakin tartu.
 

12961

Jäsen
Erityisesti eka erä ja sen loppupuolisko oli sitä tepsiä, jota on nähty koko alkukausi.

Se, että TPS:n peli näytti "hyvältä" oli kyllä vastustajan ansiota; bensa loppui totaalisesti.
En siis hirveästi odottaisi jatkossa tämän pelin nähneenä, mutta jos vastaan tulee muita Tapparan suunnan ottaneita eiköhän sieltä pisteitä jatkossakin tartu.

Suurinta antia oli se, ettei TPS:lta naksahtanut niskat nurin jo vastustajan ensimmäisestä saati kolmannesta maalista, kuten koko alkukauden on käynyt. Peli pysyi tappioasemasta huolimatta kasassa, ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Se on lupaavaa se.

Erätauolla porukkaan sitten tulikin jostain kumman syystä peli-iloa, vauhtia alkoi löytyä ihan eri tavalla, lisäksi Mave tuntui taas löytäneen sisäisen fakiirinsa. Toisen erän loppukymppi ja kolmannen eka vastaava olivat palloseuralta vakuuttavia. Harmi, ettei sisätolppa ja ylärima menneet sisään.

Hyökkäysinto oli läpi pelin jopa liiallista, esimerkkeinä 3kpl Tapparan maaleja. Hyökkäyksiä pyrittiin rakentamaan vauhdin kautta, eikä jouduttu aiempaan tapaan seisoville jaloille.

Ranskalaisia:

-Nordlund oli omassa päässä todella huono
-Kumpikaan veskari ei vakuuttanut
-Palloseuran selkäranka jäi ensimmäistä kertaa katkeamatta tappiotilanteessa
-Trabucco veti taas avopaikasta yli (deja vu)


Tästä on hyvä lähteä seuravaan matsiin, koska joukkue tuntui löytäneen iloa tekemiseensä, erityisesti varjojen mailla alkukauden surffaillut Mave.
 

hardflip

Jäsen
Suosikkijoukkue
Alexander Barkov Jr.
Homma on kadonnut Hirvoselta kokonaan. Miksi Luceniusta ei nappaa, miksi Nieminen ei ollut maalissa, minkä takia Vänttinen pelaa yv:t ja av:t lähes nonstoppina!?

SM-Liigan tilaston mukaan TOI-TOP5:

Ilvonen 27min
Vänttinen 25min

Doell ja Toporowski molemmat alle 20min ja näkyy heti tulostaululla.
 

MAKE #89

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Taisi olla ensimmäinen kerta tällä kaudella kun TPS oli pelillisesti selkeästi vastustajaa edellä. Tänään peli oli ihan hyvää kun saatiin takaa-ajo vauhtiin. Tapparan kolme ensimmäistä tulivat pahoista oman pään merkkausvirheistä sekä 3vs1 vastahyökkäyksestä. Ensimmäinen erä muistutti hieman KalPa-pelin ensimmäistä erää: periaatteessa ei mitään hätää omassa pelissä mutta virheet kostautuivat karmeasti. Puolustuspelissä on edelleen todella paljon parannettavaa, niin vapaina saivat Tappara-pelaajat hääriä maalin edessä.

Mielestäni TPS muistutti tänään hyvin paljon viime kauden runkosarjan Tepsiä. Pelillinen muutos oli mielestäni selkeä. "Turhia" taklauksia ja juoksentelua oli paljon vähemmän ja kiekollinen peli oli terävämpää. Ensimmäinen erä oli aika tunnustelua, mutta pikku hiljaa otteet terävöityivät. Oikeastaan vasta 3-0 tilanteessa alkoi epätoivo ja turhautuminen hiipiä mieleen, siihen asti olin luottavainen tasoituksesta. Hattusen kavennus helpotti kuitenkin toiseen erään löhtöä. Tänään saatiin pitkästä aikaa myös laukauksia maalille ja vielä aika hyvistä paikoista. Säterillekin meni yksi helppo mikä helpotti iltapuhdetta.

Tepsistä ei oikeastaan kukaan pettänyt tänään mitenkään pahasti. Nordlund toki koomaili kiekon kanssa useasti, mutta se on ihan normi, valitettavasti. Ortio ei oikeastaan joutunut koville, mutta jatkossa joku noista maaleista on torjuttava. Vaikutti aika epävarmalta tänään. Vaikka Kudelka oli Mas@n mielestä näkymätön niin odotan hänen nousevan pakiston liideriksi. Kudelka on kuitenkin aika kiekkovarma eivätkä TPS-pakiston huonot tavat (kiekonmenetykset, velttous) ole ainakaan vielä tarttuneet häneen. Maveltakin selvästi kauden paras peli joka huipentui loistavaan syöttöön Trabuccon maaliin. Ylivoimakin osoitti pieniä elon merkkejä, nyt haettiin ainakin paljon enemmän tuota jättösyöttöä, joka viime kaudella toimi hyvin. Kluuskeri pelasi myös pirun hyvin ja noilla otteilla syrjäyttää kankean Hauhtosen. Maximus Kolun av-maalin jälkeen meinasi tippa tulla linssiin kun vihdoinkin tuska alkoi helpottaa. Yleisökin alkoi vähitellen heräämään.

Tepsin esitystä toki "varjostaa" se, että Tappara oli kyllä todella heikko. Ei todellakaan näytä hyvältä Tampereellakaan. Kolmen maalin johdon menetys kahdesti sekä muutenkin melko avuton esiintyminen ei lupaa hyvää. Toki pistekin vieraista on hyvä mutta nähdäkseni TPS oli tänään selvästi parempi.
 

tombraider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Hallilta palattu ja ihmetys on suuri. muutama viiva kun ei jaksa enempää

- ekassa tepsi totaalisen hukassa ja Tappara rokotti tarvittavat.
- Toinen???? Takki auki ja selkä suorana koko saatanan joukkue kentälle. Tepsi vei liikkellä toisen erän ja tais ekaa kertaa tällä kaudella taistella.

- kolmas erä oli tasaisempi, mutta kuitenkin Tapparan liike oli verkkaista ja taistelua ei ollenkaan. TAi oli Honkasella, mutta tuomari tuli Aki-petterrrin ja Honkasen väliin.
- jatkoaika mjaa njoo, tyhmä virhe. kolme pakkia viipottaa suu auki kentällä kahden hyökkääjan perässä. Ei tommosia voi tulla.
- Tottakai tuomareita pitää haukkua. Vihelsi kyllä ihmeellisiä jäähyjä. Ei Rantala ja Fonselius kai ihan paskoja ole mutta totaalisesti väärässä sarjassa.

- tuliko Kangasniemen jäähy kampista Ortion hypystä vai pakin kaatumisesta. Kumpaankaan ei maila osunut
- Kolun maali oli nätti ja saa Max lähettää vaikka paketin Belgialaista suklaata Leimulle hyvästä tarjoilusta. Jeesus saatana mikä virhe omalla sinisellä???
- on se nyt saatana kun Niemistä ei voi peluuttaa. Ei se nyt ainakaan huonompi ole kuin Säteri?
- Tepsi ansaitsi juuri ne kaksi pistettä, toisaalta Tappara ei olisi ansainnut ainoatakaan. 0-3, 1-4 ???

-Kun peli on sekaisin niin se tosiaan on. Ei liikettä, ei taklauksia, ei halua tai sitä tanan himoa.
- Turku vois kyllä pienentää tota lentokenttää. Ei tollasta oo kiva kattoa, kun tilaa on niin pirusti, mutta taitavat pelaajat puuttuvat.
 

janitee

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Makiata

Kyllä pelissä näkyi yritysta alusta lähtien, mutta täytyy myöntää että 0-3 tilanteessa otin henkilökohtaisen aikalisän otelun seuraamisesta mikä heti auttoikin kun Hattunen Kavensi 1-3. Koko ottelun vaikean alunkin aikana en voinut olla ihailematta Vahalahden moraalia ja taistelua, kaveri oli aivan liekeissä ja vaarallinen. Piti omalla esimerkillään taistelumeininkiä ylä vaikeinakin hetkinä. En ylättyisi vaika TPS intoutuisi lähiaikoina voittamaan jopa useampiakin peliä putkeen mutta ei nyt vielä innostuta likaa, tämähän oli vain Tapparaa vastaan ; )

Tasoitus 4-4 http://www.youtube.com/watch?v=fwM4g9oUma8

Voittomaali nähtävissä http://www.youtube.com/watch?v=vUMUHASteTk
 
Viimeksi muokattu:

motamoro

Jäsen
Tuli käytyä Turkuhallissa katselemassa peli ja olihan tuo sellainen viihdenäytös mitä ei aamulla herätessään osannut aavistaa. Hallillakin oli yllättävän paljon porukkaa tuon 5e lapsitarjouksen innoittamana. Olin jo 0-3, sekä 1-4 tilanteessa varsinkin varma, ettei TPS enään tasoihin tule. Ohi sieltä joka tapauksessa painoivat, Tapparan oman täydellisen lepsuilun avustuksella.
Kivenmäki ei kyllä ollut vielä(kään?) hyvä. Syöttöpojokin oli vain ajan kysymys kun kiekko kulki Maven kautta joka ainoassa ylivoimassa siten, että se kakkossyöttökin sieltä olisi varmasti jossain vaiheessa tullut kunhan joku vain maalin iskisi.


Käytöskympit kertoo jo aika paljon tuomareiden otteesta peliin, haetaan sitä jalan sijaa kun linjaa ei ole ollenkaan.

Olihan nuo Tapparan muutamat huitomiset aivan käsittämättömiä jäähyjä. Taattua Rantalaa. Kympit olivat kuitenkin täysin ansaittuja, jopa piippuhyllylle näkyi Kangasniemen maalin jälkeinen veto kiekolla Tepsi pelaajaa polvariin, sekä Järvisen selkeä tuomarin provosointi eleillä. Ei muuten ollut ensimmäinen kerta kun Järvinen ottaa elekielellä kympin.
 

104

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Hienoa Tepsi! Todella kova temppu tällaisen tappioputken jälkeen nousta kolmen maalin takaa jatkoaikavoittoon!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös